Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
catroot
veterán
Na, engem is elért a levonósdI.
K&H Bank, 1790.-.
Egyedül egy 100gb-os icloud tárhely előfizetésem van, amit már pár napja kifizettem.
Plot twist: az apple id alatt csak a fizikai bankkártyám volt megadva, nem pedig az apple pay.
-
-
catroot
veterán
Közben van egy SE2 is, amin ugyanaz az icloud van, ez volt a a 13 mini elődje és aktiváláskor már érzékelte egymást a két telefon, de így sem az aktiválás.
Csodálatos.
-
catroot
veterán
Sziasztok!
Próbáltam a keresőt találni, de sajnos nem sok sikerrel.
Ma délután egyszer csak fogta magát az iPhone 13 mini és kiírta, hogy nem lehet vele hívást fogadni/kezdeményezni és a mobilnet sem megy.
Próbáltam hard reset-et, sim-et ki/be tenni (másik telefonban gond nélkül megy).
Itthon csináltam egy biztonsági mentést, hogy hátha szoftveres lesz a gond. Szépen töröltem a telefonról minden, de most egyszerűen már aktiválni sem enged a készülék.Gyakorlatilag én is itt tartok. Van valakinek valami tippje, hogy mit lehet tenni?
A szervíz tud ezzel foglalkozni? A telefont használtam vettem megbízható ismerőstől és biztos (Telekom-os) forrásból tudom, hogy nincs tiltva.
-
catroot
veterán
Sziasztok!
Egy kis érdekesség, hátha más is találkozott ezzel:
Alváskövetésre az AutoSleep appot használom és ma tűnt fel, hogy méri az alvás közbeni környezeti zajokat. Meglepett, mert nálam alapból ki van kapcsolva az órán (apple watch) a dolog, mivel jobban merült. Most is megnéztem és jelenleg is kikapcsolt állapotban van, viszont a Healt app-ban meg gyakorlatilag december 27 óta folyamatosan mér az óra.
-
catroot
veterán
Nálam bugos (a Kisegítőlehetőségeken belül) a Főgomb beállítása.
Teljesen mindegy, hogy mire állítom, ha hozzáérek a touch id-hez, egyből feloldja a telefont és az értesítést nem tudom "csak" elolvasni.
-
catroot
veterán
Nem tudom, hogy más tapasztalt-e ilyesmit, de leírom:
valamelyik nap vettem észre, hogy amikor felemelem a telefont és hozzáérek a főgombhoz, akkor egyből felold a telefont és nem tudom elolvasni az értesítéseket (pl email).
Úgy emlékeztem, hogy arra volt állítva, hogy meg kell nyomni a főgombot a továbblépéshez.
Beállítottam újra a kisegítőlehetőségeknél, viszont ma reggel megint át volt állítva ez az opció.
-
catroot
veterán
válasz
MasterMark #227271 üzenetére
Ment egy darabig, de YT letiltotta.
"Picture in Picture mode doesn't work in the YouTube app, although it was possible to watch videos in Picture in Picture on YouTube's mobile website through Safari until YouTube intentionally nixed the workaround last week, presumably to push people to buy a Premium subscription. For a short while, you could still get Picture in Picture to work on YouTube.com in Safari if you request the desktop site, but YouTube has since blocked that as well."
Ezt kerüli ki a kód. De ahogy most írták, feloldotta a tiltást a YT és pl. már Chrome-ból is megy a PiP. -
catroot
veterán
Ha esetleg megint tiltva lesz a böngészős PiP Youtube alatt, akkor itt van rá egy workaround:
Gyakorlatilag egy parancsot kell létrehozni, amit a Safariból tudunk majd előhívni, hogy kitegye a videót a kis ablakba.
Pár napja én így használtam is, még mielőtt megint engedélyezte volna a Google a Youtube esetében a PiP módot.
-
catroot
veterán
válasz
Luck Dragon #227189 üzenetére
-
catroot
veterán
válasz
burgatshow #226868 üzenetére
Nekem van olyan kollégám, aki a 6gb ram-al rendelkező telefonján minden alkalmazást bezár (gyakorlatilag, amikor kilép, be is zárja azt egyből), wifi/mobilnet/gps kikapcsolva.
Amikor kérdeztem, hogy de ez miért jó, azt válaszolta, hogy nem szereti, ha csak úgy futnak a dolgok a háttérben. Jobban szereti, ha ő kapcsolgatja ezeket.
-
catroot
veterán
válasz
kislaci #226590 üzenetére
Pedig simán ki lehet tenni pakliba Parancsok widget-et.
más: kezd néha már a hajam kihullani attól, hogy most ki akartam tenni egy widget-et egy külön lapra, erre a már meglévő oldalamat totál szétcseszte (darabolta) a widget, amit éppen áthúztam.
ez irtó kretén módon van megoldva. -
catroot
veterán
válasz
pauliboy23 #226536 üzenetére
Lekopogom, de nem tapasztaltam ilyesmit.
-
catroot
veterán
válasz
Adee_91 #226335 üzenetére
Én pl. azt szerettem volna, ha este 11-kor bekapcsoljon az akkumulátor kímélő és a repülőmód. Ezt sajnos így csak manuálisan tudom kapcsolni.
Viszont a kikapcsolást (átváltást) hozzátudtam rendelni az ébresztéshez, így ha kinyomom a szundit, akkor vált át.
Nem értem én sem egyébként, hogy miért nem lehet automatizálást hely- és idő alapján "triggerelni"
-
catroot
veterán
Én amit nem értek, az az, hogy miért nem "vonták össze" a widgeteket a bal sávban?
Vannak külön ugye azok, amiket 3 méretbe tud az ember beállítani és kitenni a főképernyőre. Ezek jelentek meg most.
Illetve vannak azok, amik a 13.x verzió előtt is ott voltak (ezeknek a sorrendjét külön alul a "Szerkesztés" gombbal lehet változtatni).
Ami engem zavar, hogy nem lehet az új widgeteket betenni a régiek alá.
Pl. nem tudom elsőnek kitenni az Időképet a bal sáv legelejére.
Magyarán jó lenne, ha majd egységes lenne az egész. -
catroot
veterán
válasz
Lacikaaa001 #224903 üzenetére
Az az aksi % elég random. A régi i6-om volt 86%-on. Csináltam egy restore-t és felment 92%-ra.
-
catroot
veterán
válasz
Baltincs #224324 üzenetére
Nekem a héten jött meg Angliából egy eBay-es Series 4 iWatch.
Viszonylag jó áron sikerült hozzájutnom (itt-ott látszik, hogy nem vadonatúj), de szerencsére az akkumulátorral nincs gond. Pl. ma reggel olyan 6:30 körül levettem a töltőről és most van 71%-on.
Mondjuk lutri használtat venni, ez tény. Én is kicsit megijedtem, amikor beüzemeltem ezt órát és az iCloud-zár fogadott, mert az eladó nem jelentkezett kiDe szerencsére ráírtam és szinte azonnal orvosolta is a problémámat.
-
catroot
veterán
válasz
odrif #223451 üzenetére
Lehet keresni kétlépcsős azonosítás nélkül is.
Belépsz az icloud.com-ra és amikor kéri az sms-ben kapott kódot (valamikor már itt a kódbeírásánál megjelenik alul a telefon keresése ikon), akkor a jobb oldalon a nevedre kattintva ->Fiókbeállítások. Az ezt követő oldalon pedig fent balra iCloud Beállítások és ott van a telefon keresése (egyedül ez a funkció nincs zárolva).
Itt meg kell adni az AppleID/jelszó kombót és lehet keresni, tiltani stb.
Kicsit kacifántos a dolog, de a lényeg, hogy nem kell kétlépcsős azonosítás a kereséshez. Hülyeség is lenne, hiszen az elveszett/ellopott telefonra hiába küldenek sms-t.
-
catroot
veterán
válasz
burgatshow #223222 üzenetére
Az SE 2020 is tud 16:9-ben.
-
catroot
veterán
válasz
mr.tamasbiro #222255 üzenetére
Azt jelzi, hogy sikeres közben pedig semmit nem másolt a telefonra?
-
catroot
veterán
válasz
mr.tamasbiro #222238 üzenetére
Nem dob hibakódot?
Nekem az SE 2020-ra simán felment a csengőhang, i6 alatt viszont szoptam rendesen.
-
catroot
veterán
Akinek a K&H-nál van Visa kártyája, elvileg már használhatja az Apple Pay-el.
-
catroot
veterán
Mivel sokáig droidon voltam a Google Contacts-ban vannak a névjegyeim. Most az új iPhone esetében nem akartam az egész címtárat exportálni iCloudba, így beállítottam a gmail-es fiókom elsődlegesnek.
Gyönyörű szépen behúzta a telefon az összes Google-es neveket. Viszont amit nem értek, hogy a Google fiókba feltettem (droidon) egy új telefonszámot, ami viszont már nem frissül be iOS alatt. Ennek ugyanúgy frissülnie kellene, ugye?
-
catroot
veterán
Próbáltam keresni itt a fórumban is, de sajnos nem jártam sikerrel, így szeretnék érdeklődni, hogy vásárolt már valaki az authenticwood oldalról? https://authenticwood.hu/
Anno a getcaptain's-ről vettem fa tokot az iPhone-omra, de ahogy látom ők már leálltak.Vagy esetleg tud valaki ajánlani olyan oldalt, ahol hasonló tokokat lehet beszerezni?
-
catroot
veterán
válasz
Dark197405 #221196 üzenetére
Tényleg, most látom a K&H oldalán a GYIK-nél, hogy tavaszt írnak. Jó hír, mert akkor inkább megvárom, hogy menjen Visával is. Annyira nem égető a dolog.
-
catroot
veterán
Sziasztok!
99%, hogy pár év kihagyás után visszatérek androidról. Mielőtt megvenném az új telefont, elővettem a fiókból a régi 6-os szifonomat, hogy "belakjam" (kb. 3 éve váltottam róla, nem volt szívem eladni).
Szerettem volna az Apple Pay-t beállítani, de sajnos a K&H-nál a Visa nem támogatott.
Jól gondolom ugye, hogy akkor már érdemes lenne MasterCard-ra váltani?
Ha jól rémlik anno az Appstore nem fogadta el a feleségem telefonjánál a Maestro-t (független attól, hogy viszont az Apple Pay meg igen), így az eleve felejtős.
-
catroot
veterán
A letörölt stock appoknak van külön szekciója a store-ban?
-
catroot
veterán
válasz
univerzita #139703 üzenetére
Be van/volt kapcsolva. Ezért is vagyok tanácstalan.
-
catroot
veterán
Szüleim most váltottak iphone-ra droid után.
A problémám az lenne, hogy faterom eddig sim kártyán tárolta a számait (ZTE Blade volt az előző eszköz), 2.2-es droidon...
A lényeg: bejelentkeztem a szifonján lévő fiókjára az icloudon keresztül, ahol a fontosabb telefonszámokat beraktam a kontaktokba (vagyis egyenként beírtam őket weben).
Már a 2. nap eltelt, de a telefonra még mindig nem szinkronizálódott semmi az icloudból. Megvolt a be- és kijelentkezés is, újraindítás, stb.
Mi lehet a gond?
-
catroot
veterán
-
catroot
veterán
válasz
buvartacsko #132923 üzenetére
Hiánypótló.
-
catroot
veterán
válasz
lacy86 #132891 üzenetére
Én olyat keresnék - ami droidot tök jó volt -, hogy belehetett tenni magyar ünnepnapokat, meg szabit is tudtál benne állítani. Vagy letudtam korlátozni gps alapján.
Szóval, ha elutaztál pl. valahova pár napra, akkor nem ébresztett. Nem volt olyan, hogy elfelejtetted visszakapcsolni.
-
catroot
veterán
Jó ez a kínai nillkin üvegfólia. Cellux-al takarítottam, erre gyönyörűen elrepedt az egész.
-
catroot
veterán
válasz
TechN7ne #124841 üzenetére
Lefagy az iPad Pro, ha töltőre dugja? Segítünk!
Ezt írd már a linkelt topikba is, légyszi!
-
catroot
veterán
válasz
catroot #123472 üzenetére
Most toltam egy restartot.
A boot után egyből az fogadott, hogy írjam be az apple id-t a store-hoz. Beírtam, megnyílt a Store és 4-5x előjött a touch id kérés, aztán a szöveg, hogy az adott appot már megvettem korábban. Gondolom beragadt valami process és most ezeket adta ki a Store.
Most meg már megy is a letöltés.A lényeg, hogy van baj azért még 9.1 alatt is
@oszy
iMovie?
-
catroot
veterán
Nekem a Store.
Kb. 20 perce indítottam egy app letöltést. Most ránézek a telefonra és el sem indult. Az ikon szürke maradt (amikor még nem indul el a letöltés/telepítés) a főképernyőn. A Store-ban pedig megfagyott a telepítés. Vagyis inkább a telepítés elején kifagyott az egész.
Komolyan olyan rohadt nehéz lenne rendbe hozni azt a szájbarakott Áruházat már végre?
-
catroot
veterán
válasz
Handball94 #122622 üzenetére
Ha megtudsz benne bízni és jó áron van (nem gyanúsan jó áron), akkor igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest