-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
-
Madwe
nagyúr
Hali. Csak linuxot használok és azt is csak munkahelyemen, otthon nincs gépem már egy jó ideje s jó is ez így Most azonban elgondolkoztam azon, hogy az otthoni synologymra teszek egy virtuális windowst itunes-al backupokhoz. Az lenne a kérdésem, hogy az iphone itunes-al való syncelését be lehet állítani úgy, h kábelesen sose voltak összedugva? (azt tudom h ha már ismerik egymást mehet a wifin keresztüli sync... de ahoz először kábelesen össze kell találkozzanak, vagy elég ha egy wifin egy accban vannak?
Másik: wines itunes-al lehet apple music-ot hallgatni? mert így akkor végülis lenne egy webes böngészőből elérhető kliensem
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz Ferko75HUN #191588 üzenetére
amennyit egy kiallitott xsbol latsz, tok ugyanaz az elmeny mint egy x... xem van es a kiallitottat nyomkodva semmi difi nincs.
[ Szerkesztve ]
-
dud998
őstag
válasz California1 #191594 üzenetére
Az utóbbi sajnos, ha teljes bétamentességet szeretnél.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
California1
őstag
Üdv urak!
Bocs a hüle kérdésért.
A lányom i6S telójára anno felkerült az iOS12 béta 2-3-4-5...stb. Aztán megérkezett az uccsó ami végül GM lett és egyben a végső. Letöröltem a beta profilt pár nappal a "hivatalos" launch után. Szóval ennyi így elég is volt és már nem bétás a teló? Vagy totál törölni kell mindent a iTunesal újratenni az egészet betallózva a hivatalos 12es ipsw-t? (vagy valami ilyesmi).Előre is köszi.
-
dud998
őstag
válasz Mela Kehes #191589 üzenetére
Nálam megy rendesen. Viszont nekem az Airdrop lett kinlódás. Nagyon lassan látja meg a telefont. IOS 12.1 és Mojave.
[ Szerkesztve ]
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
marsu.
senior tag
Nekem feldobott egy frissítést az iTunes, miután iOS12-vel először csatlakoztattam a telefont. Amíg azt nem csináltam meg nekem sem mutatta az iPhone-t. Nálad nincs hasonló?
-
Mr.Silkó
veterán
Én nem tapasztaltam ilyet. Az iTunes a legfrissebb nálad?
-
Mela Kehes
addikt
Mióta iOS 12-re váltottam az iTunes nem látja sem a telefonom sem az tabletem. Más is tapasztalt ilyet?
"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
Ferko75HUN
senior tag
válasz Giovan! #191586 üzenetére
sylex1, Herreløse köszi, bár nem könnyítettétek meg a döntésemet!
Lehet feldobok egy pénzt, fej, vagy írás.
Bemegyek délelőtt a Kökibe, megnézem van-e XS kiállítva (remélem igen) hátha könnyebb a döntés kézben fogva.Ja-ja figyelem én is a 2 friss topikot, csak már nem fárasztom magam, hogy írjak is oda.
[ Szerkesztve ]
C3-Ironsight: HNT Ferko75HUN hnt.enjin.com
-
veterán
-
Giovan!
addikt
válasz Ferko75HUN #191582 üzenetére
Hergelik még a trollokat az apróbb hírekkel, kell a kattintás.
Amúgy szerintem ezt a hsz-t simán on-ba is rakhattad volna, elvégre kapcsolódik a topik témájához.Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
veterán
Én venném.....az Xs-t...ennyiért.
Sajnos én drágábban vettem...
Megéri.Ne habozz!HARLEY-DAVIDSON
-
veterán
X és Xs esetén én nem adnék ki annyit érte. Főleg, ha az ip68 nem számít ami szinte az egyetlen előny a minimális gyorsaságon kívül. Egyedül a max az amin lehet gondolkozni, de az is csak a kijelző mérete miatt szerintem.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Ferko75HUN
senior tag
Srácok segít vki akinek volt X, utána pedig Xs?
A csomagomban 64 GB-os verzióban 280-233 az ár.
Megéri a 47 ezer különbséget az új?
A sztereó hangfelvétel, IP68 annyira nem érint meg, úgy összességében kérdem, holnap rendelem valamelyiket.
X-ből gondolom már nincs sok, Pesten már csak a Kökiben vehető át, kiszállításra nem is lehet kérni.
Várom napok óta a qrva tesztet itt PH-n, de valamiért most nem kapkodnak vele a srácok.C3-Ironsight: HNT Ferko75HUN hnt.enjin.com
-
Mr.Silkó
veterán
válasz V.Stryker #191575 üzenetére
Nálam 3 navi is telepítve van – Apple Térképek, Google Maps, HERE WeGo –, nem azt mondom, hogy vacak a gyári almás térkép alkalmazás, sokat fejlődött az elmúlt időszakban, de online navigációnak én inkább a Google megoldására szavazok, míg ha gyakran utazol akár külföldre, akár netmentesebb környékekre és offline navi is kellene, akkor a HERE a nyerő nálam, pontos utcaszámokkal és komplett offline országtérképekkel (persze ez utóbbinak hely is kell bőven).
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Pár év robotozás után visszatértem iphonera. Érdeklődnék,hogy navigálni mit javasoltok? Az apple féle Térképek mennyire alkalmas rá?
Waze-t az elmúlt fél évben leépítettem, mert teljesen behülyült, f@szul tervezte az útvonalakat, stb. Ekkor átáltam a Google Maps-ra és azzal úgy elégedett is vagyok/voltam. De ha az apple féle térképek is jó, akkor feleslegesen nem rakok fel másik progit.
-
-
dud998
őstag
válasz Mr.Silkó #191572 üzenetére
Igazán nincs mit, örülök hogy segíthettem.
Ne tudd meg én is mit szívtam ezzel annó. Azt hittem az összes vásárlásom odalett, ami nem kevés. De ezekkel a módszerekkel örökre meglesz minden.“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
Mr.Silkó
veterán
válasz dud998 #191552 üzenetére
Nagy király vagy, így már helyreállt a világ rendje.
Gépről megnyitottam az iTunesban az általad említett rejtett vásárlásos mappát a fiók infókon belül (amúgy nem igazán értem, minek van egyáltalán ez a mappa és miért kerültek ide a megvett zenéim, de mindegy is), ezután láthatóvá tettem a kis ikonokra kattintva a számokat és bár ezután a PC ugyanúgy nem látta a vásárlásaimat az iTunesban, viszont a telefon már látott mindent az iTunes Store idevágó fülén (vásárlások) és vissza tudtam minden megvásárolt zenét tölteni a telefonra.
Mégegyszer köszönöm a segítséget mindenkinek, aki próbált velem együtt gondolkodni ezen az anomálián, dud998 neked meg külön respect a megfejtésért!
[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
Lehet már volt kérdés,de honnan tudom megállapítani,hogy független e a kiszemelt készülék vagy nem?
-
dvdbackuper
őstag
válasz Madwe #191566 üzenetére
persze, h nem bírta neked, mert ilyenkor kiszakad a pad is az alaplapon, azt is helyre kell hozni, nem csak az IC-t cserélgetni...ugyenez a gond most a 7-esekkel is, megszakad a vezetősáv, mindenki csak audio kodek IC-t cserél, pedig alatta a padeket is helyre kell hozni, nekem még soha nem hoztak vissza se 6-ost, se 7-est normális javítás után
-
Madwe
nagyúr
válasz Hooper #191561 üzenetére
99% hogy Touch disease, hw hiba, az i6 és i6+ volt érintett mert apple kihagyott egy védőlapkát... Minimális hajlítástól, leejtéstől is előjön (ez még hajlott is minimálisan). Idővel egyre rosszabb lesz, szürke csíkok fognak megjelenni fent, ha hajlítgatod a felső részt akkor rendbe jön ideig óráig. Touch IC csere megoldja a problémát egy darabig (nekem 2 hónapig tette így).
Ez volt az a gyártási tervezési hiba, amit apple beismert, és gariban cserélték - 60.000 jó magyar forintért Ekkor menekültem el androidra és linuxra úgy, hogy még powermac-es időkben jöttem s soha nem volt saját pc-m, androdidom... de most adok nekik mégegy esélyt - nomeg biztosítást kötök a telefonomra, mert tudom h az apple gari szart se ér már jó ideje bezzeg régen, mikor az ipademet megkarcolta pl a cover ahogy csatlakozott 1 perc alatt kaptam újat Vagy amikor az alulfeszelt hdmi csatlakozójuk miatt érintkezési hibás lett a hdmi portom új alaplapot adtak szó nélkül... Bár az is lehet a gari ugyanolyan jó, csak red flag-et kapnak a nevem láttán már ?
[ Szerkesztve ]
-
thomson7575
tag
válasz Hooper #191561 üzenetére
Ez egy eléggé széleskörű i6/6+ probléma (már ha arról van szó amire én gondolok). Elvileg képernyőcsere se oldja meg az anomáliát, és mivel a net tele van olyan megoldási alternatívákkal, hogy "tedd a fagyasztóba és jobb lesz", gondolom valami melegedési probléma lehet a háttérbe.
Szerintem vagy vidd szervizbe, vagy próbáld meg feldobni rá az iOS 12-t.
De mégegyszer mondom elvileg a kijelzőcsere nem megoldás .[ Szerkesztve ]
Siemens C35 -> Sony Ericcson T220 -> Samsung U600 -> Galaxy mini -> Lumia 520 ->Galaxy S4 mini -> Huawei P8 -> iPhone 6s -> iPhone XS
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
i6 10.2.1
A következő hibát csinálja: az érintés néha nem működik. Softveres probléma okozhat ilyet?
Azért gondolom hogy nem HW mert van hogy egész napok jó, de van h pár mp használat után nem reagál vagy rosszul (félre kattint, scrollozik, pedig nem is húzom az ujjam) - ilyenkor altatás majd ujra feloldás és működik tovább egy ideig óráig.Volt már egy teljes törlés / visszaállítás utána napokig jó volt majd megint elkezdte.
[ Szerkesztve ]
-
dud998
őstag
válasz Mr.Silkó #191551 üzenetére
Igen, ez csak gépről látható. Így mennie kell a dolognak mind számok, mind albumok esetében. Egyébként még azt tudod csinálni, hogy az iTunes mappádról mindig csinálsz egy biztonsági mentést valahova. Aztán ha nem találod a számot/albumot, csak visszahúzod a fájlt az iTunesba és a telefonra.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz dud998 #191550 üzenetére
Ez gondolom csak gépről látható (az iPhone-ról csak ennyit látok), majd akkor munka után ránézek, köszönöm szépen!
Ha meg kikeresek egy letöltött albumot (vagy azon egy számot), akkor csak annyit ír a felület, hogy "megvásárolva", de nem engedi újból letölteni (nincs ott a szokásos kis felhő ikon).
[ Szerkesztve ]
-
dud998
őstag
válasz Mr.Silkó #191548 üzenetére
iTunes - Fiók - Saját fiók megtekintése - iTunes a felhőben - Rejtett vásárlások - Kezelés
Ott ha nem látod a zenédet, akkor a keresőben írd be az együttes vagy szám címet. Majd a konkrét zeneszám alatt ott lesz, hogy Megjelenítés.“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
-
dud998
őstag
válasz hemaka #191544 üzenetére
Még lehet!
-
hemaka
nagyúr
válasz allein #191543 üzenetére
En is igy dontottem, tul sokat buknek a karcmentes 8 Plusszomon. Annyival nem ad szamomra tobbet az XS Max, hogy benyeljem a nagy bukot.
Persze asszony majdnem cserelt, az volt a szerencse, hogy XS Max-bol nincs red.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Jim-X
őstag
Oke, koszi sracok! Akkor ma mar repul is felfele
A játék az nem játék!
-
Jim-X
őstag
Sziasztok!
Sima iPhone 8-ra erdemes feltenni az IOS12-t?
Jelenleg 11.4.1 van es teljesen meg vagyok vele elegedve.Van egy watch2-m is, ha jol tudom arra a frissites csak az IOS12-vel elerheto?
Koszi
A játék az nem játék!
-
dud998
őstag
válasz Mr.Silkó #191536 üzenetére
Az iTunesban a vásárlásaid között kell kikeresni.
Ha ott sem, akkor gépen az iTunesban a rejtett vásárlások között kell láthatóvá tenni és akkor azt hiszem le tudod újra tölteni.“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
dud998
őstag
válasz kchris78 #191534 üzenetére
Ettől vagyok én is készen, hogy ezek az új cuccok drágábbak mint az iMac-em.
-
dud998
őstag
válasz Thewent12 #191532 üzenetére
Én sem akarom leszerélni sem a X-et sem a Watch 3-at. Ordas nagy bukta lenne és annyival nem lennék előrébb. Csak majd nem tudom, hogy mit csináljak ha ezek majd csereérettek lesznek (remélem évek múlva). Addigra mennyi lesz egy új telefon? 800 ezer? A belépőszint meg 500 ezer? Én nagyon szeretem az Apple-t és a termékeit, de azért az árakon el kellene gondolkozniuk. Mégis csak egy telefonról beszélünk, arányaiban nem ér annyit egyik sem (se Androidos, se IOS). Lassan egy jobb használt autó árán lesznek és azért az mégis más.
-
Thewent12
aktív tag
válasz Madwe #191505 üzenetére
5-östől vannak Iphonejaim. Egy kis Samsungos kitérő után volt 6s,7,7 plus és most a X. Mindig volt valami ami megfogott és tovább adtam az előző készüléken. Mániám voltak akkor ezek a kütyük. Akkor buktam 70, nagyon drasztikusan 100 ezret egy telefonon. Viszont mostanában közel sincs annyi időm foglalkozni a kütyükkel, mint eddig volt. Nem használom munkára a telefont, továbbá most már alsó hangon 240-et kéne ráfizetnem egy Xs Maxra, mert nem vagyok tisztában, hogy mennyiért mennek a használt X-ek, de gyanítom 200 körül.
Apple Watch ugyanez. Most már csak sportoláshoz hordom, ami azért sokszor van, de oda bőven elég a hármas széria. Utcára marad a klasszikus részemről. 80 ezer bukó az órán is lenne.
És tényleg nem megmagyarázni akarom, hogy miért nem szabad venni, mert nyílván jobb telefon, mint a sima X, csak egész egyszerűen nekem már ennyit nem ér meg. Az ára pedig brutál. Rendben van, ha valaki megteheti, de azért 440 egy telefonért az nagyon kemény. És a 380-as X-re is ezt mondtam tavaly.
-
atomanti19
aktív tag
válasz hemaka #191512 üzenetére
Rendben köszi! Csak attól tartottam, hogy kell a kétlépcsős hitelesítéshez vagy az iCloud ide kuldi majd továbbra is a hitelesítő kódokat&stuff.
Pl a meglévő iMessagge uzeneteket át lehet valahogy vinni? A csatolt média nem annyira lényeg, inkább a text rész.
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
dud998
őstag
válasz tboldi #191529 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
dud998
őstag
válasz tboldi #191522 üzenetére
Elnízíst! Ott még nem jártam. Kaphatok egy linket hozzá?
-
Drp81
aktív tag
válasz joey04 #191513 üzenetére
Zsír
Szerintem, ha felfújja jobban a világ ezt a töltési mizériát, akkor addig, míg kijön a rendes 12.1 kiadás, lesz 12.0.1 csak ennek a javítására, mert a 12.1 az csak valamikor október végén jön axr-rel, ugye?[ Szerkesztve ]
"Vajon Miyazaki platinázta már valamelyik játékát?"
-
addikt
válasz szanyi20 #191520 üzenetére
Röviden a válasz: még mindig nem lehet.
Hosszabban: a VoLTE bevezetése kapcsán voltak technikai hibák (az ügyintéző szerint még mindig vannak), ezért nem lehetett vállalati ügyfeleknek bekapcsolni sokáig (most már lehet, de nem ajánlotta). Fentiek miatt óvatosabbak az e-sim bevezetésével is. Nem tudta megmondani mikorra engedi azoknak, akiknek képes a készüléke rá. (Említette hogy van egy Huawei készülék, amivel lehet használni (elvileg működik vele, elvileg).)
Azt tanácsolta, hogy havonta egy telefonhívást megér a dolog, mert bár nem tudta megjósolni, mikorra lesz bevezetve élesben, de arra engedett következtetni, hogy nem tart évekig, mint a VoLTE.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
veterán
-
dud998
őstag
Kint van a 12.1 béta 2.
-
hemaka
nagyúr
válasz atomanti19 #191511 üzenetére
Nem kell semmi extrat, amikor beteszed majd az uj SIM kartyat fel fog ugrani egy ertesites, hogy aktivalja-e az imessage szolgaltatast, OK es kesz is van.
Persze ellenorzeskeppen ezutan, ha bemesz a Settings - Messages menupont ala, akkor ott van egy Send&receive resz, ott a sajat (UJ) szamodnak kell szerepelnie, ha minden jol ment.
[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok! i6S telefonom van, par napon belül új telefonszámom lesz. Ugyan az a szolgáltató csak flottás.
Kell valamit átállítanom kitörölnöm, hitelesítenem, iMessagge be babralnom? A telefonszám megszűnik, tokkal vonóval. Köszi szépen a segítséget!Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
Madwe
nagyúr
válasz kchris78 #191506 üzenetére
Ilyenkor ugye érdemes a régebbi telefonod elértéktelenedését is beleszámolni. Azaz ha a tavalyi telefonod idén 200k ráfizetéssel tudod csak cserélni, majd jövőre megint 200k ráfizetéssel frissítesz, akkor lényegében 2 év alatt 400kért lett folyamat új mobilod. Viszont ha jövőre 300k ráfizetéssel tudsz csak új mobilt venni ha idén nem frissítesz, akkor 2 év alatt 300kért tetted mindezt, azaz lényegében évi 50k+ volt az, h mindig a legfrissebb legyen meg. Szóval a kérdés az, h idén megér e neked 50k-t egy frissítés Az kevesebb mint napi 140 forint, hogy a Tim Cook féle őrületet folytassam
A számok természeresen nem fixek, csak iránymutatóak, ki ki mit gondol oda azzal számoljon Csak annyit akartam mondani, h az h most 200k a váltás felfele, az nem teljes kép, mert a folyamatos upgrade miatt kevesebb lesz a két álláspont között a különbség.
Mondjuk nyilván az első évben esik legjobban a telefon ára, így a 200-300 talán túlzó volt.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz Madwe #191505 üzenetére
hat, kevesellni nem keveslem, S ev, en annyit mondok/megallapitok hogy mostmar ha nem mas elol akarja elvenni az ember a lovet akkor tenyleg jo sok bevetellel kell rendelkeznie, vagy nagyon akarnia az uj szeriat hogy "early adopterkent" tovabbra is evenkent csereljen, es realizalja a bukot.
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz kchris78 #191503 üzenetére
Nem értem, hogy egy s évnél mit keveseltek... Jött új méret, kicsit jobb kamera (aminek 99% szoftvares trükk, ok "csak" az a12 bírja el lol, egy focos app pl még mindig jobb szvsz és az x-en is fut ) proci, extra ram. egy 4s-es siri, az 5s 64 bites procija vagy a 6s 3d touchja annyira must have újítás volt S évben, hogy akkor azonnal rohanni kellett az s nélküli változattal érte? mert szerintem nem
-
kchris78
veterán
válasz Thewent12 #191500 üzenetére
Itt a pont. En is pont ma nyomkodtam meg a Maxot.. Brutalis meret, de igazabol ezen kivul mast nem latok kulonbsegnek... Lehet en faradtam bele most az evenkenti cserebe (meg abba hogy evenkent egy jo ki osszeget szanjak erre) de az Xs - X kozott meg aztan semmi kulso erzekelheto difi nincs.. (ok lehet ha 15 appot elinditok es utana visszaporgetem oket a plusz 1 GB RAM erzodne, meg egymas melle teve a valamivel jobb kameras kep...) de ezen benyalni 150-200e bukot... nem egy optimalis lepes.. X ara pont az elmult egy evben csokkent a legtobbet, ez a csokkenes most biztosan megtorpan egy jo idore.
Kerdes: ios12-ben az imessageben el lehet valahogy tuntetni azokat az idiota app ikonokat?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
Hali!
Zenéket szinkronizálok éppen, előtte rendszereztem a zenefájljaimat (kábé 800 szám) és azért, hogy ne legyen katyvasz a telefonon, töröltem az összes korábbi zenét a mobilról. Ami meglepett, hogy látszólag eltűnt az összes, iTunes Store-ban megvásárolt zeneszámom is ezekkel együtt, ami még nem is lenne meglepő, de azóta a megvásárolt elemek listájában se a telefonon, se az iTunesban nem látni ezt a kábé 30 dalt, csak az utoljára vásárolt hármat. Egy Apple ID-m van, azzal vagyok bejelentkezve a gépen és az iPhone-on is és azzal is vettem korábban a most hiányzó zenéket, mégse látom sehol ezeket. Hol a hiba?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Apple iPhone 15 Pro , Blue Titanium , Usa ( eSim ) modell, kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 Plus, Blue, makulátlan, 128Gb, garanciális, független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest