- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HellGreg
őstag
válasz
Parson #44060 üzenetére
Ezek szerint a sok videó meg leírás a neten nem valós, mert mind azt mondja, hogy a google nem enged régebbi verziót letölteni. Valójában enged, különben IOS 12-n nem működne a Youtube. App store-ból töltöttem le, még csak az sem lehet, hogy eleve régebbi volt rajta, mert gyári visszaállítás után csináltam.
-
kezo0
addikt
válasz
Parson #43795 üzenetére
Erre azt írták, elég kritikus sérülékenység, azért is kapkodták el kissé kb. két napja az (a) jelű patch kiadását – ami aztán elbarmolta a Safariban pár oldal elérhetőségét, ahogy írták is itt néhányan. Vissza is vonták gyorsan, de nem elég gyorsan, mert addigra már páran feltették.
Ez a friss (c) jelű elvileg már jó.Apple re-releases Rapid Security Response iOS 16.5.1 to patch security exploit
-
Lezl
tag
válasz
Parson #43718 üzenetére
Az eredeti árakon megjelenésekor talán tényleg túl nagy az árkülönbség de utána nem sokkal már általában ez a különbség sokat csökken és ha vettél egy nagyobbat és nem használod ki talán egy kis kidobott pénznek érezheted de az eladáskor még visszajöhet viszont ha kevés lesz akkor sokkal több pénzt dobtál ki mikor emiatt idő előtt kell cserélned...
-
-
R a y
senior tag
válasz
Parson #43114 üzenetére
Nyilván igen. De az üveg és a kijelző közötti hézag azóta sem tűnt el. Tudom, mert volt iPad 8th genem is… És ami még szomorúbb, hogy a 10th gen iPad is laminálás nélküli kijelzőt kapott… Vicc.
Meg azt se felejtsük el, hogy az original iPad és az iPad 5th gen között meg 7 év telt el… Az iPad 5th genemnek meg fél év alatt lett a kijelzője poros, úgy hogy nem extrém helyeken használtam.
A 2010ben vett original iPademnek meg 3 év után sem volt semmi baja a kijelzőjével. -
moleculez
veterán
válasz
Parson #40364 üzenetére
Egyszerű, Átlag József nem foglalkozik a tárhellyel, csak lövi a képet/videót, n+1 screenshotot, amit amúgy 99.98 százalékban soha nem néz vissza. Én is hajlandó vagyok magamból kiindulni, de aztán jönnek hozzám emberek kérdezni és akkor rájövök hogy nem kéne
Nekem is elég 128GB de én rendszeresen torolgetem ami nem kell, már csak unalmamban is. Aztán mikor költözni kell új telóra akkor megy a pislogás
-
merqree
őstag
válasz
Parson #40364 üzenetére
Nyílván ár függő, és kell egy stabil és gyors internet elérés, ahhoz, hogy NASolhasson [
] az ember.
Nekem 128 GBos a i13 és az iPadPro, mert a saját NASomról tudok nézni filmet. Sőt, zenét is a NASról hallgatom, de az otthoni neten kívül szükséges hozzá korlátlan mobilnet. -
Sordoran
addikt
válasz
Parson #40360 üzenetére
Tárhelyet mindenkinek magának kell meghatároznia, mennyi szükséges neki. Mikor tavaly telefont váltottam tisztában voltam vele, hogy az előző 128 GB-nak a határát feszegettem, így az új telefon 256 GB lett. Majd most nyáron az iPad-nél szintén ebből indultam ki. Lehet elfértem volna 128 GB-on, de a 256 GB a biztos ami még egy jó darabig elég (és valóban, bár van pár fájl és app amit törölhetnék, de jelenleg 160 GB foglalt, szóval akkor is 10-20 GB szabad tárhellyel kéne zsonglörködnöm).
Mondjuk hasonló gondolatot toltam végig én is magamban, szintén M1-es Air-t néztem, de 128 nincs akkor 256, viszont akkor kis ráfizetéssel már Pro legyen, de abból is 256 GB kell, szóval ez lett. -
ck0kiE
csendes újonc
válasz
Parson #40360 üzenetére
Egyetértek, viszont az alap tartalomfogyasztásra, akkor ott van a sima Ipad. Pont ezért nehéz ezek alapján bekategorizálni az új Air-t szerintem. Nem picsogásnak szántam, sőt, értem az Apple árpolitikáját is hogy 150-200 USD felárért folyamatosan a drágább eszközök felé motivál. Nem tetszik, de régóta ez van. Nyilván ha lenne 128-as Air, szerintem az emberek nagyrésze meg se venné a Pro-t, mert a 256GBs Air felár meg nem ér annyit.
-
válasz
Parson #40188 üzenetére
Kocsiban azért elfér egy dedikált kábel, ami lehet akár egy jobb minőségű fonott borítással.
Elég gyorsan szaporodnak az eszközök. Telefon, tablet, esetleg mellé laptop, bt füles, óra, (elektromos pöfékelők)
Ezt simán magával viszi bárki egy hétvégi útra.
És ha már a macbook és az ipad is usb-c, miért pont a legkevesebbet fogyasztónak kellene egy dedikált csatlakozó?
Akkor is lehet vinni több kábelt ha mind egyforma, tehát ez sem szempont. -
-
xhege
veterán
válasz
Parson #36993 üzenetére
A high-end protól messze van egy használt Air 3. Rajzolásnál bizony van különbség a laminált és nem laminált kijelző között. A nem laminált esetén érezhető, hogy a toll hegye és a húzott vonal között van egy kis távolság. Zavaró tud lenni. Azon ismerőseim akik rajzolnak is nem csak jegyzetelnek (arra jó teljesen a nem laminált is), csak laminálttal dolgoznak. Nincs ebben semmi belemagyarázás. Rajzra jobb az Air, aztán a kérdező eldönti, hogy kifizet-e ennyi pénzt érte vagy sem. Amire én használom, arra pl teljesen mindegy, ezért is van sima 8-asom.
-
válasz
Parson #36944 üzenetére
Ezzel nincs is baj, ez ok!
Amit nem tud/nem lehet szervizelni, abba nem is kell belekezdeni. Itt a szakmaisággal van baj. Attól még nem lesz rossz szerviz, ha elfogadja és továbbítja az ügyélnek, amit te is írsz, hogy ez ilyen, és nem szervizelhető. Attól viszont esik rajta csorba, ha kókányol, és még azt is ilyen módon!(akkor is ha ez abbóól adódik, hogy kompakt).
Gondolom a kérdező is ezt kifogálsolta. -
hszilard666
veterán
válasz
Parson #36521 üzenetére
+1!
Nekem ennek a blamának a következménye fáj igazán:
Nem fog fogyni az issue miatt a mini, és a gyártó azt fogja mondani hogy nincs piaca, és el fogják kaszálni a fenébe. És ennyi volt a kedvenc form factoromnak.Pont mint anno a 12" macbooknál:
Döglik a bill, a proci, az USB-C, a kijelző, ezért senki sem vette és 3 generáció után kinyírták. Nekem nagyon fájdalmas volt amikor bejelentették hogy nem gyártják többé. Legszebb gép valaha, élmény volt ránézni+használni, és még mindig nincs semmilyen alternatívája. Oké, 13" M1 Air, de az érezhetően nagy. A 12" ben pont az volt a cuki hogy komolytalanul pöttöm volt.Bah, most megint rákivántam a 12" re.
M1 SOC-vel pokoli szuper kis masina lenne.
-
moleculez
veterán
válasz
Parson #36521 üzenetére
Így bizony... ilyenkor pénztárcával kell feedbackelni, avagy nem megvenni. Ahogy mondtad, így minden szart el fognak adni. Szerintem ott komolyan elcsusztak a beszállítói láncban valahol, és valami vészforgatokönyv lett alkalmazva, mert a terméknek gyártásba kellett (!) kerülni mindenáron!
-
gaben0211
tag
válasz
Parson #36224 üzenetére
a jailbreak törölhető. a rendszerben nem károsít semmit . ezekről legalább találtam magyar leírást, ha hihető. csak arról nemtalálok ami nekem kéne hogy ezt a típust ezzel a firmware-vel hogyan lehetne legalább jailbreakelni. eladás már fennt van marketplacen. nekem nagyon nemjott be az ios. itt van nálam 2019 óta kb dísznek a fiókban. ha szabadabb kezet adna az apple jo lenne de szerintem ez egy olyan dolog ami sosem fog megtörténni de az ellenkezője annál inkább . olvastam hogy ios 15-höz már downgrade opció sincs mint az előző verzióknál és olyan plusz dolgokat sem ad nekem hogy frissítsek rá. sose többet ios. igen sok embernek jó az ios meg szeretik és énis próbáltam de nem nekem lett ktalálva
jailbreaket azért megszeretném próbálni hátha mégsem adom el ha van rá
-
Parson
addikt
válasz
Parson #36154 üzenetére
No most jövök a MediaMarkt-ból és sikerült lecsekkolni az újakat is. Hát nem szivesen mondom, de az iPad mini bödületesen fos ezzel a jelly scrollal, én meg nem venném így, kegyetlenül zavaró (föleg ilyen árkategóriában).
Viszont jó hír, hogy az iPad 9-en ha van is, akkor is olyan kismértékü, hogy én spec semmit nem érzékeltem belöle, pedig minden irányban próbáltam azt is. Úgyhogy nálam iPad 9 jönni fog, lehet már a hétvégeén, mivel Black Friday alatt sem várható akció a vadiúj iPad-re, mint eddig.Viszont rendeltem Logitech Combo Touch billentyüzetet hozzá, ami még az iPad 7-tel kompatibilis (ugyanilyenem van iPad 8-on), és felmerül a kérdés hogy az újabb kiadás miben más (iPad fizikai méretei csontra ugyanazok mint elötte, ha jól tudom), azon kivül, hogy a dobozon rajta van hogy iPad 7-tel és 8-cal is kompatibilis (igen, 9-essel kompatibilist nem láttam még). Viszont ezt nem tudtam megkérdezni, mert mindegyik kiszolgáló totál foglalt volt… talán holnap, ha megyek a rendelt cuccért. Bár most mintha láttam volna olyan vásárlót, aki az új iPad 9-hez vásárolta a 7-8-cal kompatibilist… akkor viszont a sima 7-tel kompatibilisnek a 9-eshez is passzolnia kell, nemdebár?
-
proper
őstag
válasz
Parson #36168 üzenetére
Kicsit bele irtam a közepébe és azért lett kusza meg fejben másképp mutatott
a lényeg, akkor a kiszemeltek
mini 4
air 2
illetve keresném korban és hardverben mi illik a sorba sima iPad esetén
5 vagy 6?
a mérethez annyit hogy nekem a 8” fekszik a leginkább de hajlok a kompromisszumra ezért is vettem bele az air-t illetve az iPad-et
de közben találtam itt helyben iPad 2018-at nagyon jó áron
ez számozás szerint hova sorolható ? -
-
Drenadar
veterán
válasz
Parson #36117 üzenetére
Lehet most spórolt az apple és azért nem volt áremelés 😅 vagy a chip hiány mégis érinti őket is és emiatt valami silanyabb minőséggel pótoltak valamit?
De jah most már én is látom mire kell figyelni ... De sztem is izé kövezzetek meg de általában én pl nem úgy görgetek hogy látszódjon a a jelly effekt...
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
Parson #36072 üzenetére
Avagy megtoltod egy külső SSD-vel, ahogy pl én. LumaFusion tud már external drive-ról közvetlen vagdalni, én olyan 55 perecért vettem az 1 TB-os Samsung T7-et.
Némi GoPro footage-t vágtam vele, gond nélkül megcsinált mindent (eddig). Szintén 64 GB-os Air 4.
Nálam inkább a képekkel van gond, hogy mindneképp fel kell rakjam a tabletre, hogy pl googe photos-ba, vagy facebookra fel tudjam tölteni, ráadásul még azt se találtam meg, hogy pl a files-ba vagy photosba hogy tudom csak a jpg-ket importálni
-
sasa134
addikt
válasz
Parson #36045 üzenetére
Nem a mérnökök döntik el, hogy így ki lehet engedni, hanem feljebb. Vagy nem tudták megoldani (műszaki ok, vagy időhiány miatt), vagy az Apple managerei úgy döntöttek, ez nem fog sok embernek feltűnni, ergo kisebb a kár, mintha el kéne halasztani egy termék launchát. Sosem tudjuk meg.
-
válasz
Parson #35932 üzenetére
Ott nekem is hibátlanul ment. Most az ios 15 összekuszálta, ledobál elég sokszor sajnos. Remélem javítják hamarosan, jeleztem is nekik.
Annyira jutottam még hogy lecseréltem a hotspot jelszót, ezután fél órán át hibátlanul ment. Majd újrakezdte, most ha wifit kilövöm az ipaden majd vissza akkor kb fél órán át megy szinte mindig. -
Parson
addikt
válasz
Parson #35845 üzenetére
Hm, újrateszteltem a szitut - most iOS 14.8 fut iPhone 8 64 GB-on és iPad 8 32 GB-on is - és láss csodát, most pöpecül müködik elsö ránézésre (sima iPhone hotspot - iPad WiFi kapcsolat ). Lehet az eggyel korábbi iOS-szel volt csak a gond (mindkét eszközön az volt), ezt nem tudom, de hogy ott vmi nem volt kerek, az tuti.
Viszont még mindig érdekelne a válasz a kérdésre, miszerint Lightning - Lightning kábellel is müködik-e vajon ez az internetmegosztás iPhoneról iPadre?
-
nitro16
senior tag
válasz
Parson #35897 üzenetére
Köszi
Igen azt gondoltam, hogy valahol kompromisszumot kell kötnöm. Virágbolt a torrentezést jelenti amúgy. Úgy olvastam tilos megemlíteni ezért írtam így.
+ Alex91 és Maxxy10. Köszi
Nas kiesik mivel az alap albérletben nincs internetem stb, mivel nagyon ritkán vagyok ott és így nem volt értelme kötni. Max annyi tudok tenni, hogy otthon MO-n a házba veszek egyet és úgy, de nem tudom, hogy ilyen esetben a távolság mennyire gáz. Én nagyrészt Anglia/Wales/Skóciában melózok szóval azért elég messze vagyok viszont vannak nemzetközi melók is és olyankor még messzebb.
M1 12.9 Ipad pro árát öszintén sokkalom 490k, egy macbook air 380k (de pl múltkor etele pláza istyle megnyítón 340k volt). Olyan 1,5 évre terveznék max vele utána frissitenék fel. Lehet az lesz veszek egy 2020-s ipad pro 12.9-t megnézni magamnak a rendszert illetve, hogy a hétköznapokban mennyire jön be nekem. És ha tetszik akkor majd ha jön az új széria frissitek arra.
nikilauda: Neked melyik ipad van? Lehet bombáználak majd pár kérdéssel privibe ha úgy van.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Parson #35888 üzenetére
Szerintem olyan helyzetben amikor nem számít a személyes adat. Tehát mondjuk híreket olvas aminél nincs feltétlenül fiók külön, vagy emailt olvas de böngészőből stb.
Onnantól kezdve, hogy felkerül bármilyen app ahol vannak saját fiókok akkor max állandó ki be lépéssel elképzelhető az ilyen.
Szülőknél talán annyival lehet más, hogy ott még nincs meg az, hogy mind2 félnek FB, messenger fiók külön, tehát akár a használt alkalmazások között is minimális átfedés ott ahol fiók kell.
-
válasz
Parson #35845 üzenetére
Hát 1. tekintetében múlt évben amikor az otthoni internet elszállt (mindenki otthon ült az első nagy pánikban), volt hogy egész családot ellátta az ipad nettel. 100 négyzetméter 2 szint, lépcső aljába téve. Nem volt valami fényes, de mailre meg a 2 gyerek online oktatására jó volt pár óráig míg összekapta magát az UPC.
De ugye ipad mint hotspot lehet hogy sokkal jobb mint az iphone (nagyobb méret, nagyobb antennák).
-
válasz
Parson #35842 üzenetére
[Éppen] beszéltük hogy valami nem kóser. Én nem is frissítek emiatt egy darabig (bár általában is kivárok egy darabig). Annak ellenére hogy nem az én szitum teljesen (én ipad pro-ról csinálom a hotspot-ot notebooknak).
Szerk: Nekem eddig tökéletesen működött az ipad mint hotspot
-
SharpSA
veterán
válasz
Parson #32118 üzenetére
Ugyan miért haragudnék és ki mondta, írta, hogy ne rakj rá tokot? És fikázni sem fogok és nem is bántottál meg. Ugyan mivel is tetted volna ezt?
Csupán egy kérdést tettem fel, hogy miért, így most már tudom, hogy neked miért.Az meg szintén a Te dolgod, ahogy értelmezted az írásom. Semmiről sem akartalak lebeszélni, a saját álláspontom írtam le. Azt sem írtam, hogy ez a tökéletes. Ha nem is mindenkinek, de sokaknak más-más az.
Egyébként háton fekve a magic keyboarddal is lehet gépelni és nem kell tartani a készüléket.
A paperlike-ot én is néztem, de aztán üveg mellett döntöttem, mert azt már ismertem és az előbbiről eléggé vegyes a vélemény. -
SharpSA
veterán
válasz
Parson #32110 üzenetére
Minek rá tok? Nekem ilyen billentyűzetem van, nem értem toknak hiányát. Vettem egy sima tokot is, ha netán billentyűzet nélkül használnám, de nem nagyon használom anélkül, mert ölben is kényelmesebb a billentyűzettel használni, mint kézben tartani.
Néha olvasáshoz leveszem a billentyűzetről az iPad-et, ha álló módban olvasok, de akkor sem érzem, hogy kellene tok.
Összecsukva meg eléggé masszív az egész, hogy tok kelljen rá.
Üvegfóliát viszont raktam a készülékre, az szerintem hasznos dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad Mini 6 / A17 Pro Smart folio hibátlan
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- Xiaomi Redmi Pad Pro 8GB+256GB Silver
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple garancia ajándék
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest