Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A27 - az esélytelenek nyugalma
-
76439 - 76301
76439 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:27 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
Igen, nyáron kell venni.
Az összes Hondámat (4-et) így vettem. És puki sem volt egyikben sem, mert nem voltak szalonautók, csak túltároltak.
Lerakatban álltak pár hónapot. -
Qru
MODERÁTOR
Ki kell fogni. Mi pl elhoztuk volna a szalonban álló Jazz-t anno de nem engedtek az árából. Akkor viszont legyen pukimentes az ülése...
-
tdd587
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
Péntek van és csak úgy ránéztem a hahura és újfent nem értem az új autók árazását.
Itt van ez, sport felszereltség, 13.690k
Itt van ez, advance felszereltség, 13.740k
Itt van ez, megint egy advance, minden ugyanaz, csak más a színe) 14.590kA két felszereltség között 1M szokott lenni. De akkor mit keres a középső a sport árában? Ez az, amiért most rohanni kellene? (Ha ez ilyen egyszerű lenne...)
Szerk: most látom a linkből, hogy a középső 2026-os modell, a másik kettő meg 2027. Hmmm, akkor lehet van valami difi, illetve már ott áll fél-egy éve a szalonban és szólt a takinéni, hogy én bizony erről többet nem törlöm a port...
Mind a 3 hirdesre ugyanaz van korbefotozva?

-
tdd587
őstag
Mi a baj a 26-os modellel? Enyém 26-os, de 25-ben készült és Budakalászon állt a tárolóhelyen. Nem is sikerült rendesen kivakarni a koszból, mert a hátsó kilincsek belső részén látszott, hogy nem egy hétig állt ott. És? Nekem megért -1 milliót, mert így is kisöpörtem a padlást miatta.
Semmi baj vele! De akkor jól sejtem, hogy ez egy "beragadt készletes autó", egyszeri vétel. Sajnos nekem még nem jött el az ideje, pedig nagyon tuti, ráadásul libabőr fekete.
Az új civic ára viszont felfelé ment, nekem 14M rémlik a nagyobbik felszereltségre. A forint árfolyama érdemben nem változott.
A Honda tényleg nem akar (vagy tud) versenyezni árban senkivel. Emelnek tovább, aztán kész.
-
dgyuri0123
nagyúr
Péntek van és csak úgy ránéztem a hahura és újfent nem értem az új autók árazását.
Itt van ez, megint egy advance, minden ugyanaz, csak más a színe) 14.590kA két felszereltség között 1M szokott lenni. De akkor mit keres a középső a sport árában? Ez az, amiért most rohanni kellene? (Ha ez ilyen egyszerű lenne...)
Szerk: most látom a linkből, hogy a középső 2026-os modell, a másik kettő meg 2027. Hmmm, akkor lehet van valami difi, illetve már ott áll fél-egy éve a szalonban és szólt a takinéni, hogy én bizony erről többet nem törlöm a port...
Mi a baj a 26-os modellel? Enyém 26-os, de 25-ben készült és Budakalászon állt a tárolóhelyen. Nem is sikerült rendesen kivakarni a koszból, mert a hátsó kilincsek belső részén látszott, hogy nem egy hétig állt ott. És? Nekem megért -1 milliót, mert így is kisöpörtem a padlást miatta.
-
tdd587
őstag
-
acc200
tag
zsemito -t nézem, most ilyen apróságok miatt mint motorháztető kitámasztó tartó illetve kellene lassan új ablaktörlő és elvileg van a gyári lapát gumival amiben cserélhető a gumi tehát a jövőben elég “csak” a gumit megvenni, most valeo van rajta amivel vettem a gépet az akkor 100% h nem a gyári lapáttal vannak most fent…
Szóval az alábbi két termék biztos jó a 2006 faceliftes accordra, ugye?
Igen, biztosan jó.
Zsemito helyett nézz fel az importtuningra is, hátha ott olcsóbb.
(A NFL is egyébként felmenne valószinüleg fizikailag, de a FL során a lapátok formáját is megváltoztatták és ELVILEG csendesebb lett tőle az autó.) -
Soka90
újonc
zsemito -t nézem, most ilyen apróságok miatt mint motorháztető kitámasztó tartó illetve kellene lassan új ablaktörlő és elvileg van a gyári lapát gumival amiben cserélhető a gumi tehát a jövőben elég “csak” a gumit megvenni, most valeo van rajta amivel vettem a gépet az akkor 100% h nem a gyári lapáttal vannak most fent…
Szóval az alábbi két termék biztos jó a 2006 faceliftes accordra, ugye?
-
dgyuri0123
nagyúr
-
fattyu
veterán
Ezt írtad:
"nem is jön föl mindig a képernyő tolatásban sem, sipol egyet mutatja a távot majd eltűnik."
Nincs tolatókamera az autóban? Ha csak radar, annak mi köze a képernyőhöz? Nem jön fel semmi, csak sípol.
A (rendszer) fw frissítés egészen biztosan nem jön ota-n. Ahhoz be kell menni szervizbe.Vagy ennyire nem vagyok képben?!

Hat frissített valami audiot otan. És de kirakja a az autó grafikát és köre a sávokat kameratlan autóba is
-
dgyuri0123
nagyúr
Ezt írtad:
"nem is jön föl mindig a képernyő tolatásban sem, sipol egyet mutatja a távot majd eltűnik."
Nincs tolatókamera az autóban? Ha csak radar, annak mi köze a képernyőhöz? Nem jön fel semmi, csak sípol.
A (rendszer) fw frissítés egészen biztosan nem jön ota-n. Ahhoz be kell menni szervizbe.Vagy ennyire nem vagyok képben?!

-
Tom1939
őstag
Előző jazz (2018-as) ami a feleségemé volt pont ugyanezt csinálta. Feleségem szerint semmi baja nem volt kicsi hondájának csak engem utált... Nekem szerintem néha egyszerűen nem mükődött... Nyilván bizonyítani nem tudtam mert a bizonyíték kedvéért nem mentem neki senkinek, és végül is tudtam azzal a csöpp autóval radar nélkül is parkolni (= honda nem a legjobb radarban).
-
fattyu
veterán
Ez hibának tűnik. Biztosan nem volt ütve? (hátulról) De lehet, egy fw frissítés is megoldaná a problémát. De kamera hiba is lehet.
nem kamera. csak radar
soft friss rajta legalábbis nem talál ota frissítést.
-
dgyuri0123
nagyúr
Ez hibának tűnik. Biztosan nem volt ütve? (hátulról) De lehet, egy fw frissítés is megoldaná a problémát. De kamera hiba is lehet.
-
fattyu
veterán
kicsi nyűg.
a radar eléggé olyan hit or miss. nem is jön föl mindig a képernyő tolatásban sem, sipol egyet mutatja a távot majd eltűnik. (meglepő módon nem szublimált az arteon mögüle) van erre valami? -
tboy93
nagyúr
Köszi a biztatást srácok

Az lehetséges hogy csak a ventillátorokat, hogy fújjon be levegőt nincs beállítás és mindenképp kapcsol AC -t? A kis Daewoo Lanos -ba pl ha külső keringésen van akkor már csak haladáskor érezni hogy a menetszél befúj, főleg ha a lábamra van állítva de ugye venti nincs bekapcsolva, de ez lehet abból adódó hogy régi autó és az ennyire “nyitott” rendszer? Meg itt nincs is csak gomb a külső keringetésre, ezt kinyomva gondolom akkor vált belsőre mint “alap” mód

Tehát ha nem nyúlok máshoz csak a ventillátor gombhoz akkor kapcsol egyből AUTO -t is az meg már AC
Illetve most nézve akkor pont a belső keringetésre lehet bekapcsolni és az alap “mód” a külső, de akkor menetszelet nem kellene ugyanúgy éreznem pl ha lábamra irányítom(MODE)?Ne porogj ezen nagyon. Nyomd be az auto-t aztan felejtsd el egy eletre. En sosem nyomkodtam a sajatom. Az auto beallitas hozta amit kell telen/nyaron.
-
Qru
MODERÁTOR
Köszi a biztatást srácok

Az lehetséges hogy csak a ventillátorokat, hogy fújjon be levegőt nincs beállítás és mindenképp kapcsol AC -t? A kis Daewoo Lanos -ba pl ha külső keringésen van akkor már csak haladáskor érezni hogy a menetszél befúj, főleg ha a lábamra van állítva de ugye venti nincs bekapcsolva, de ez lehet abból adódó hogy régi autó és az ennyire “nyitott” rendszer? Meg itt nincs is csak gomb a külső keringetésre, ezt kinyomva gondolom akkor vált belsőre mint “alap” mód

Tehát ha nem nyúlok máshoz csak a ventillátor gombhoz akkor kapcsol egyből AUTO -t is az meg már AC
Illetve most nézve akkor pont a belső keringetésre lehet bekapcsolni és az alap “mód” a külső, de akkor menetszelet nem kellene ugyanúgy éreznem pl ha lábamra irányítom(MODE)?Elvileg auto modban es/vagy az AC-t benyomva kene csak klimat kapcsolni ha nem abalakra van iranyitva a befuvas. De majd az Accordosok megirjak a tutit.
-
Soka90
újonc
Köszi a biztatást srácok

Illetve most nézve akkor pont a belső keringetésre lehet bekapcsolni és az alap “mód” a külső, de akkor menetszelet nem kellene ugyanúgy éreznem pl ha lábamra irányítom(MODE)? -
dgyuri0123
nagyúr
Szerintem csak most vetted észre. Nem emlékszem hogy az enyém csinált e ilyet, de nem is figyeltem.
-
tdd587
őstag
Csak egyik irányban kattan, vagy mindkét végállásnál?
Mindkettő végállásnál, úgy emlékszem. Hol jobbról, hol balról tolatok az utcáról a kapura. Nem rémlik, hogy régebben csinálta volna.
-
dgyuri0123
nagyúr
Honda jazz ehev: amikor leállok a garázsba és teljesen eltekerem a kormányt, akkor végállásnál hallok egy kattanást. Ez valami probléma lehet, vagy semmi különös? Csak hátramenetben hallom, amikor odakúszok a lejáróhoz. Amúgy nincsen semmi gondom a futóművel vagy a kormányzással.
(Lehet láma a kérdés, de inkább megkérdezem, mert a következő szervizlátogatásom csak jövő nyáron esedékes...)
Csak egyik irányban kattan, vagy mindkét végállásnál?
-
tdd587
őstag
Honda jazz ehev: amikor leállok a garázsba és teljesen eltekerem a kormányt, akkor végállásnál hallok egy kattanást. Ez valami probléma lehet, vagy semmi különös? Csak hátramenetben hallom, amikor odakúszok a lejáróhoz. Amúgy nincsen semmi gondom a futóművel vagy a kormányzással.
(Lehet láma a kérdés, de inkább megkérdezem, mert a következő szervizlátogatásom csak jövő nyáron esedékes...)
-
tboy93
nagyúr
Sajnos Imihez csak bő 2hét múlva van időpont, szerintetek addig használjam az autót? Nem vettem észre semmi problémát eddig, igaz csak Balaton legdélibb csücskéből vezettem haza Budapestre egy kb 200km távon (M7+BP belváros). Melóba napi szinten kb 100km ingazok, ez a szervizelésig igy kb min 1000km tenne bele a kocsiba.
Illetve megjegyezte hogy a szervo olajat nem javasolja cserélni, max leszív belőle és rátölt meg a fék/kuplung folyadékra jelezte hogy itt nem vállal felelősséget mert az abs kocka, “fékakármi” hibásodhat ha olyan rég volt cserélve így lehet hogy már sok jelenleg a folyadékokba a “kopadék” stb. Nektek erről mi a vélemény/tapasztalás? 170e km van a kocsiba, szerviz múlt sajnos nincs, csak olyan mint legutobbi féktárcsa csere stb..Hasznald. Fekfolyadekot meg csereled es remenykedj. 2 evente cseres amugy.
-
Qru
MODERÁTOR
Sajnos Imihez csak bő 2hét múlva van időpont, szerintetek addig használjam az autót? Nem vettem észre semmi problémát eddig, igaz csak Balaton legdélibb csücskéből vezettem haza Budapestre egy kb 200km távon (M7+BP belváros). Melóba napi szinten kb 100km ingazok, ez a szervizelésig igy kb min 1000km tenne bele a kocsiba.
Illetve megjegyezte hogy a szervo olajat nem javasolja cserélni, max leszív belőle és rátölt meg a fék/kuplung folyadékra jelezte hogy itt nem vállal felelősséget mert az abs kocka, “fékakármi” hibásodhat ha olyan rég volt cserélve így lehet hogy már sok jelenleg a folyadékokba a “kopadék” stb. Nektek erről mi a vélemény/tapasztalás? 170e km van a kocsiba, szerviz múlt sajnos nincs, csak olyan mint legutobbi féktárcsa csere stb..Szerovhoz ne piszkalj, mi anno hozzanyultunk es lett is cumi belole.
Fekfolyadekot muszaj cserelni, azt nem uszod meg.
En hasznalnam a kocsit. Legalabb ha elojon vmi azt is meg tudja nezni a szerelo.
-
Soka90
újonc
Illetve megjegyezte hogy a szervo olajat nem javasolja cserélni, max leszív belőle és rátölt meg a fék/kuplung folyadékra jelezte hogy itt nem vállal felelősséget mert az abs kocka, “fékakármi” hibásodhat ha olyan rég volt cserélve így lehet hogy már sok jelenleg a folyadékokba a “kopadék” stb. Nektek erről mi a vélemény/tapasztalás? 170e km van a kocsiba, szerviz múlt sajnos nincs, csak olyan mint legutobbi féktárcsa csere stb.. -
dgyuri0123
nagyúr
Ezzel "tartoztam"...

-
Qru
MODERÁTOR
-
fattyu
veterán
Az a másik topik
tapasztalat: hát nézd.
asszony első saját autója
szóval sokmindent nem fog tudni beszámolni ami releváns lesz. én marha sokmindenben ültem az elmult években.
a másik topikban és a kép sejtette dolgok miatt ha most én visszamondhatnám az úton levő autót, úgy takarodnék nissan xtrail vagy crv esetleg civic irányba ....
-
ParmaBoy
aktív tag
-
tboy93
nagyúr
-
tboy93
nagyúr
-
Tom1939
őstag
Az pöpec! Én már nem merek használt autót venni (nem a hondára vonatkozik hanem "embertársaimra"), de akkor ez értékarányos volt.
-
fattyu
veterán
2022 közepi (23as modellnek mondja magát) 32k km van benne (tényleg), elegance style. Patika állapot töretlen. 6.5 vesébe került... És kimondhatatlanul irigy vagyok asszonyra érte.
-
Tom1939
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
-
Soka90
újonc
Köszönöm srácok
gen7
-
Qru
MODERÁTOR
Elég a 95-ös. Esetleg ha esetleg megiratod akkor utána mehet 100-as.
-
tboy93
nagyúr
Grat! 7 vagy 8 gen? Egyebkent szerintem a sima 95 boven eleg.
-
Soka90
újonc
Nehéz szülés volt, de úgyfest holnap hivatalosan is Accord tulaj leszek
Kereskedésből hozom el, így a tankba csak hajszálnyi lesz, érdemes racsé 100-as benyával tankolnom? (accord 2.0 benzines 5manuális faceliftes 200k km alatti futással) -
dgyuri0123
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
valami megmagyarázhatatlan vonzalmat és irigységet érzek ama jazz iránt amit páromnak vásároltunk. Póbálom hova tenni.
arra jutottam hogy egy kisautó amiben nincs szegényszag. és ez ritka. hogy nem azt érzem grammra kimérték a minimumot, kínosan ügyelve rá hogy tereljenek a drágább nagyobb modellek felé.
szerethető kis egyéniség.Ma lattam egy HRV-t pirosban, nekem az ia tetszik.
-
Qru
MODERÁTOR
Kérdeznék, ha szabad... Szerintetek van olyan állat, ami meg tudja karcolni a szélvédőt, miközben felfelé mászik a tetőre? Mert velem ilyesmi történhetett.(?) Három hajszálvékony függőleges karc jelent meg a szélvédőm szélső-jobb alsó harmadában, ami alig látható, sőt csak nappal szemben látható, de marhára zavar, most hogy észrevettem.
És esetleg ismertek olyat, aki ezt szépen el tudja tüntetni?
2.5 hónapos az autó, még korai ilyenekkel foglalkozni...
Nyest lenne a tippem de annak nem annyira kemény a korme... Szelvedot nem nagyon poliroznak de nezz be az autoapolos topikba.
-
dgyuri0123
nagyúr
Kérdeznék, ha szabad... Szerintetek van olyan állat, ami meg tudja karcolni a szélvédőt, miközben felfelé mászik a tetőre? Mert velem ilyesmi történhetett.(?) Három hajszálvékony függőleges karc jelent meg a szélvédőm szélső-jobb alsó harmadában, ami alig látható, sőt csak nappal szemben látható, de marhára zavar, most hogy észrevettem.
És esetleg ismertek olyat, aki ezt szépen el tudja tüntetni?
2.5 hónapos az autó, még korai ilyenekkel foglalkozni...
-
fattyu
veterán
valami megmagyarázhatatlan vonzalmat és irigységet érzek ama jazz iránt amit páromnak vásároltunk. Póbálom hova tenni.
arra jutottam hogy egy kisautó amiben nincs szegényszag. és ez ritka. hogy nem azt érzem grammra kimérték a minimumot, kínosan ügyelve rá hogy tereljenek a drágább nagyobb modellek felé.
szerethető kis egyéniség. -
Qru
MODERÁTOR
Sosem voltam versenyző típus, ja, de, amikor friss jogsim volt, de az meg már nagyon rég volt.
Mire lett ertelmezheto ereju autom addigra kinottem belole en is.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
-
Rp526
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
Én? Miben?
Az 1,2i GD-vel nem lenne nehét dolgod.

-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
Linszter Petihez mentél végül, vagy megoldottad valahol máshol?
"már ha tudja a névlegest de aligha, a szívók nem szokták tudni"
Nekem is említette anno, hogy szép teljesítmény egy ilyen öreg autótól.
Tű pontosan hozta a gyári értékeket majd 300e km-rel, sőt..Ó előbb is linkelhetted volna... Sajnos nem ott voltam, hanem a LA Chip-nél. Az autókolber-hez akartam a TC-s erőmérő miatt de ők nem írnak szívót, illetve AET sem vállalta.
-
Rp526
senior tag
Linszter Petihez mentél végül, vagy megoldottad valahol máshol?
"már ha tudja a névlegest de aligha, a szívók nem szokták tudni"
Nekem is említette anno, hogy szép teljesítmény egy ilyen öreg autótól.
Tű pontosan hozta a gyári értékeket majd 300e km-rel, sőt.. -
Qru
MODERÁTOR
Nem vitaindítónak szántam a mondókámat.
Ezt meg is jegyeztem az elején. Csak az irigység beszél belőlem, mert engem lenyomnál.

-
tboy93
nagyúr
Ezt meg is jegyeztem az elején. Na de hát mire való a fórum, hanem kulturált vitázgatásra

-
dgyuri0123
nagyúr
Ezt meg is jegyeztem az elején. -
Qru
MODERÁTOR
Eskü nem kötözködés, de Jazz ehevben nagyobb a nyomaték...
Igen, aztán mégis lenyom mint a bélyeget.
Oké a hibridet ne a szívóbenzinhez hasonlítsuk. Nekem a 2,5 szívóm tudott 205-öt, most chip után tud 225-öt (a mérés alapján) ahhoz képest kimondottan jó értéke van (már ha tudja a névlegest de aligha, a szívók nem szokták tudni).
-
Rp526
senior tag
Jó nagy marhaságot mondtál, ugye tudod?
Persze, tudom-tudom. Egy leharcolt MTZ nyomatéka kevesebb, mint az ehev Jazz. Gondolom azt is simán elhúzza a Jazz..
jah nem. Mert a fizika számít. Csak személtetni akartam, hogy mit jelent a számokon lovagolni. 
Nem jött össze, részemről vége. -
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
törölve...
-
Rp526
senior tag
Nem kötözködésképpen, de ha egy kötéllel összekötöd a két autót akkor a CR-V csak behúzza a kezest.. a Jazz meg leégeti a gumijait.
Ennyi értelme volt ennek..
-
tboy93
nagyúr
244nm nyomaték, ez alapvetően nem rossz, bár nem egetrengetően sok (1.5T kia-mba van 253nm), de a nagyobb gond vele hogy ezt 3900rpm-nél adja le. ÉS van 1.6T az autó.
Olyan nagyon fickós nem lehet az autó, rugalmasnak meg tuti nem rugalmas.
(Mondjuk van aki erre magasról tesz)
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
Nem próbáltam, egyelőre nem is fogom.
De valami 188 LE már, ehhez a CVT is egészen tűrhető.
Az korrekt még ahhoz a nagy bódéhoz is. Majd azért próbálj rá pls és meséld el milyen.

-
szabonagyur
félisten
-
Biqci
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
Hirtwlen jott a dolog, de tesom vett ma egy 2017es CRV-t, AWD, AT K24 motorral (USA auto), 2018bam lett behozva, 110e km van benne

Az egesz orszagban egy par db ha van ezzel a motorral, es ez a nagyobb LE-s.

Az franko! Azzal mar elhetoen megy. 2.0i-vel probaltam azzal nem vmi potens...
-
tboy93
nagyúr
-
szabonagyur
félisten
Hirtwlen jott a dolog, de tesom vett ma egy 2017es CRV-t, AWD, AT K24 motorral (USA auto), 2018bam lett behozva, 110e km van benne

Az egesz orszagban egy par db ha van ezzel a motorral, es ez a nagyobb LE-s.

-
Tom1939
őstag
Nem rossz, ha jól emlékszem 300k-ra tippeltem

-
Dan-szan
senior tag
Na ma megvolt a H-RV éves szerviz (olaj+szűrők+hybrid rendszer) + műszaki vizsga, és az előzetes várakozásokkal ellentétben mondhatni kellemesen csalódtam 195K volt kompletten, Debrecen Szikgát Autocarma.
#Biqci : Bocs, nem válasz akart lenni.
-
Biqci
aktív tag
-
ParmaBoy
aktív tag
-
Biqci
aktív tag
Az 1.0 10gen Civicek tényleg annyira sz@rok? Most láttam egyet a mobilen 7800€-ért...
-
ParmaBoy
aktív tag
-
tdd587
őstag
"konkurenciához képest kevesebbet szigetelnek és hangosak"
Ez is egy olyan megállapítás, ami nem jó semmire. Ugye?
Nulla konkrétum, csak lózungok.. Ezzel nem értek egyet. Ha én ma átülnék egy civic-be, nekem biztosan csendesebb lenne bármely tempónál.
Egy tesztelő viszont hetente ül át másik autóba és ő nem az én jazz-emhez hasonlítja, hanem a golfhoz, a mazda 3-hoz, az M3-hoz (ez drágább...), corollához stb. (biztos van még pár a kategóriában) és kivétel nélkül az összes tesztben elhangzik, hogy (minden erénye ellenére - amit senki nem vitat el!) hangosabb a civic ezeknél. Kivéve a corolla.
A példánál maradva erős road noise és erős szélzaj az A oszlop felől autópálya tempónál. Van aki zajmérővel is tesztel (ezzel számtalan problémám van, csak így kézben tartani és leolvasni a folyton ugráló számokat minden, csak nem hiteles mérés, de egy számot ad azért...) és 2-3dB különbséget is mértek pl. a mazda 3 és az M3 javára. 3dB az hatalmas különbség.
Mégis: a Honda a civic faceliftnél tudomásom szerint nem nyúlt bele a zajszigetelésbe úgy, mint a HR-V-nél, tehát az átlag ameriaki ingázót ez nem zavarja, az eladások nagyon jók.
Én szívesen olvastam volna plusz hangszigetelésről, de csak beszélgetünk ugye. Ezen a fórumon pl. nem szoktak panaszkodni, más fórumokon igen.
-
Rp526
senior tag
Szerintem most már menjetek privátba és ezt az egész maszlagot is lehetne törölni. Unalmas már..
-
dgyuri0123
nagyúr
"konkurenciához képest kevesebbet szigetelnek és hangosak"
Ez is egy olyan megállapítás, ami nem jó semmire. Ugye?
Nulla konkrétum, csak lózungok.. -
dgyuri0123
nagyúr
Értem, de ki tesz fel ilyen hülye kérdést? Értem, hogy szándékos, de esküszöm, a legtöbb ember ugyanígy benézné...
-
Kiscsőke
aktív tag
"Ha lemosatni tervezi az autót, a gyaloglás csak akkor opció, ha most csak bejelentkezni, érdeklődni megy, vagy ha valaki más vezeti át a járművet."
Mit nem értesz? Hülye kérdésre logikus választ kaptál.
Már javították sajnos, tegnapelőtt még nem volt benne az általad idézett mondat, sőt haver amikor autóval m,együnk valahova, még hangosan is megkérdezte már többször is, és nem volt benne logisztikázás, simán elküldött gyalog, autó nélkül.
-
tdd587
őstag
Példának okáért VAG csoportban több típusban van akusztikus szigeteléssel ellátott (általában ez dupla üvegezést jelent) szélvédő és oldalsó ablakok, emellett tesznek bele valóban plusz zajcsillapítást is, előbbiek mellett "extrás" hifi rendelése esetén az ajtókat ki szokták jobban bélelni sokkal. Jelenleg számos modell kijön 15M alatt az akciók miatt. Skodából Octavia, Kodiaq, Superb és az összes elektromos típus kaphat ilyet, VW-nél Tiguan Tayron és Passat a belsőégésűek közül ami bírhat ezzel az extrával. Ezek közül több is bőven 15M alatt van, Octaviat Accoustic Sunset csomaggal és Canton hifivel simán kihozol 12M alatt jelenleg.
Nem szidom a Hondát, nekünk is van ugye otthon, egészen kiváló városi harcos viccesen alacsony fogyival a Toyotánál jelenleg sokkal jobb árérték aránnyal, a bégető cvt váltón kívül kifejezetten szerethető masina.
A többi személyeskedő kommentedre nem kívánok reagálni, galambbal sakkozni nem tartozik a hobbijaim közé
Ezt hiányolom a Hondától - nagyon sok teszt említi, hogy a konkurenciához képest kevesebbet szigetelnek és hangosak (az összes Civic teszt ugye...), de nincs opció sem rá. US-ben persze van megoldás: vegyél Acura-t és akkor lesz hangszigetelésed is...
-
dgyuri0123
nagyúr
Példának okáért VAG csoportban több típusban van akusztikus szigeteléssel ellátott (általában ez dupla üvegezést jelent) szélvédő és oldalsó ablakok, emellett tesznek bele valóban plusz zajcsillapítást is, előbbiek mellett "extrás" hifi rendelése esetén az ajtókat ki szokták jobban bélelni sokkal. Jelenleg számos modell kijön 15M alatt az akciók miatt. Skodából Octavia, Kodiaq, Superb és az összes elektromos típus kaphat ilyet, VW-nél Tiguan Tayron és Passat a belsőégésűek közül ami bírhat ezzel az extrával. Ezek közül több is bőven 15M alatt van, Octaviat Accoustic Sunset csomaggal és Canton hifivel simán kihozol 12M alatt jelenleg.
Nem szidom a Hondát, nekünk is van ugye otthon, egészen kiváló városi harcos viccesen alacsony fogyival a Toyotánál jelenleg sokkal jobb árérték aránnyal, a bégető cvt váltón kívül kifejezetten szerethető masina.
A többi személyeskedő kommentedre nem kívánok reagálni, galambbal sakkozni nem tartozik a hobbijaim közé
Már ne is haragudj, de lassan többet beszélünk Honda fórumon VAG csoportról, mint Hondáról. Engem személy szerint hidegen hagy a VAG úgy ahogy van és az sem érdekel, ha arany kilincseket is lehet rendelni hozzá. Értem?
A személyeskedést te kezdted azzal, hogy azt állítottad, fogalmam nincs semmiről... úgy hogy ne játszd a sértődöttet, mert nem érdekel.
A galambokkal sakkozást kinek/minek szántad barátom? Jópofaságnak?
-
outsiders
aktív tag
15-20 millió alatt nemigen fogsz olyan autót találni, ami gyárilag jól szigetelt. Te most azt bizonygatod, hogy minden autó szarul szigetelt ebben az ársávban? Vagy csak a Hondát szidod? Nem tudom mi a célod ezzel? De amúgy, mondtam én olyat, hogy a HRV a világ egyik legcsendesebb autója? Hát nem, mert nem az, de az előző szériás Jazzhez képest sokkal halkabb és komolyabb autó. Ha ez is szar neked, akkor túl nagyok az elvárásaid, de erről nem én tehetek és nem a HRV, ami mellékesen alig kerül többe, mint egy Skoda Fabia...
A tudatlanságomra csak annyit reagálnék, hogy életem során volt legalább 30 autóm, Trabanttól BMW-ig, ergo nem szorulok a segítségedre, sem a kritikádra. Ha valamit akarok, majd keresek egy szakértőt, de az nem te leszel, ha nem baj.
Valamint, én nem heti 1x használom a HRV-t, mint te a Jazzt, hanem naponta. Neked van HRV-d, hogy ennyire biztosan állítod amit? Mert szerintem fogalmad nincs, milyen egy HRV-vel közlekedni és milyen a zajkultúrája akár városban, akár autópályán. De természetesen te jobban tudod mint én, hiszen én csak egy valós tapasztalat nélküli faxkalap vagyok kb. 1 millió kilométerrel a háta mögött, 46 év vezetési és autó birtoklási múlttal. Értem én...taníts mester!!!!!
-
dgyuri0123
nagyúr
AI:
Kérdés: szeretnék fogyókúrázni, nyílt egy új autómosó a szomszéd utcában. Megéri gyalog elmenni kb 600 méterre az autómosóba?Válasz: Igen, megéri gyalog elmenni, mert a fogyókúra szempontjából minden extra mozgás számít, és ez a táv ideális egy kis mindennapi aktivitáshoz.Miért éri meg?Kalóriaégetés: Egy 600 méteres séta oda-vissza összesen 1,2 kilométer, ami kb. 60–90 plusz elégetett kalóriát jelent a testsúlyától és a tempójától függően.Időtartam: Gyalog ez az út mindössze 5–7 percet vesz igénybe irányonként.Kiegészítő mozgás: Az autómosás (autó körbejárása, törölgetése, porszívózása) önmagában is egy aktív, fizikai tevékenység, ami tovább növeli a napi energiafelhasználást.Rutinszerűség: Kiváló és könnyű módja annak, hogy becsempéssze a gyaloglást a napi rutinjába.Mire érdemes figyelni?A logisztika: Ha lemosatni tervezi az autót, a gyaloglás csak akkor opció, ha most csak bejelentkezni, érdeklődni megy, vagy ha valaki más vezeti át a járművet.A tempó: A fogyókúra támogatásához próbáljon meg dinamikus, tempós sétával menni, hogy a pulzusa kissé megemelkedjen.Ha szeretné még hatékonyabbá tenni a fogyást, megírhatja, hogy milyen egyéb mozgásformákat tervez, vagy hogy szüksége van-e egy személyre szabott étrendre, és szívesen segítek a részletek kidolgozásában!
"Ha lemosatni tervezi az autót, a gyaloglás csak akkor opció, ha most csak bejelentkezni, érdeklődni megy, vagy ha valaki más vezeti át a járművet."
Mit nem értesz? Hülye kérdésre logikus választ kaptál.
-
dgyuri0123
nagyúr
Elolvastad mit írtam egyetlen egyszer is?
A bemásolt válaszodból látom, hogy mennyire egyszerűen kérdezted meg.
Ahogy írtam is ha komplexebb kérdést teszel fel akkor részletesebb választ ad, amit jobban lehet értelmezni.
De tényleg hagyjuk egymást szerintem, nem akarod elfogadni senki más nézőpontját, de még elolvasni sem.
"A bemásolt válaszodból látom, hogy mennyire egyszerűen kérdezted meg."
Ehhez végképp nincs hozzáfűzni valóm. Lehet, jobb lenne mindkettőnknek, ha ignorálnál, így nem zavarnám a köreidet.

Próbáljuk meg újra... Ha annyit írok hogy "nem", annak vajon hány szavas, vagy hány oldalas AI-os kérdezz-felelek előélete lehet úgy általában?
Kb. 5-6 oldalnyi infót szedtem össze, amiben fel volt sorolva az összes létező és már nem létező DSG váltó, beleértve az olajban futókat is. Plusz kielemezte, hogy melyik melyikkel és miért párosítható. Kielemezte azt is, hogy mikortól és melyik váltó kevésbé, vagy jobban hajlamos idő előtt elhalálozni. Pontos nyomaték adatokat közölt, hogy miért lehet nem lehet x váltót y autóval párosítani stb stb.... nos, mindezt NEM AKARTAM beilleszteni a beszélgetésbe (és továbbra sem fogom), mert ezen a felületen lett volna vagy 10 oldal, amit a büdös életben senki sem olvasott volna, úgy, mint ahogyan most sem olvastad el a linket, amit küldtem, mert abban is elég jól ki van vesézve a DSG összes nyűgje. De megint csak neked kell hogy igazad legyen, nem?
-
Kiscsőke
aktív tag
AI:
Kérdés: szeretnék fogyókúrázni, nyílt egy új autómosó a szomszéd utcában. Megéri gyalog elmenni kb 600 méterre az autómosóba?Válasz: Igen, megéri gyalog elmenni, mert a fogyókúra szempontjából minden extra mozgás számít, és ez a táv ideális egy kis mindennapi aktivitáshoz.Miért éri meg?Kalóriaégetés: Egy 600 méteres séta oda-vissza összesen 1,2 kilométer, ami kb. 60–90 plusz elégetett kalóriát jelent a testsúlyától és a tempójától függően.Időtartam: Gyalog ez az út mindössze 5–7 percet vesz igénybe irányonként.Kiegészítő mozgás: Az autómosás (autó körbejárása, törölgetése, porszívózása) önmagában is egy aktív, fizikai tevékenység, ami tovább növeli a napi energiafelhasználást.Rutinszerűség: Kiváló és könnyű módja annak, hogy becsempéssze a gyaloglást a napi rutinjába.Mire érdemes figyelni?A logisztika: Ha lemosatni tervezi az autót, a gyaloglás csak akkor opció, ha most csak bejelentkezni, érdeklődni megy, vagy ha valaki más vezeti át a járművet.A tempó: A fogyókúra támogatásához próbáljon meg dinamikus, tempós sétával menni, hogy a pulzusa kissé megemelkedjen.Ha szeretné még hatékonyabbá tenni a fogyást, megírhatja, hogy milyen egyéb mozgásformákat tervez, vagy hogy szüksége van-e egy személyre szabott étrendre, és szívesen segítek a részletek kidolgozásában!
-
szabonagyur
félisten
Van fogalmad róla hogy mit és hogyan kérdeztem? Nincs!
Ezt nevezik prekoncepciónak...Elolvastad mit írtam egyetlen egyszer is?
A bemásolt válaszodból látom, hogy mennyire egyszerűen kérdezted meg.
Ahogy írtam is ha komplexebb kérdést teszel fel akkor részletesebb választ ad, amit jobban lehet értelmezni.
De tényleg hagyjuk egymást szerintem, nem akarod elfogadni senki más nézőpontját, de még elolvasni sem.
-
dgyuri0123
nagyúr
Szomoru, hogy nem akarod megerteni mi a baj azzal ha nem megfeleloen kerdezed az AI-t es nem latod mennyire konnyen felre tud vezetni
Van fogalmad róla hogy mit és hogyan kérdeztem? Nincs!
Ezt nevezik prekoncepciónak... -
fattyu
veterán
Na adoptaltuk a jazzt. Konkrétan irigylem. Tünemény.
-
Tom1939
őstag
Szomoru, hogy nem akarod megerteni mi a baj azzal ha nem megfeleloen kerdezed az AI-t es nem latod mennyire konnyen felre tud vezetni
Ja, én sem bántanám csak annak vette. Ennek ami most van szerintem nem is az AI a megfelelő neve (szerintem az a része a PR BS), hanem fejlett adatbázis (iszonyat mennyiségű adat + valószínűsségszámítás fő irányként, ezért is zabálja a memóriát meg a számítási kapacitást). Hasznos lehet, de attól hogy benne van valahol a megfelelő adat még nem biztos (sőt!) hogy meg is találja válaszával.
-
szabonagyur
félisten
Qrvára ki vagyok akadva. Az sem érdekel, ha ki leszek tiltva, de elmondom a véleményemet.
Itt cinkeltek az AI miatt, miközben ki tudja melyikőtöknek van megközelítőleg 0.100000000%-nyi "tudása" AI-hoz képest. Vagy nálatok nem használ senki internetet? Mert az már AI...bizony ám. Ha valami gondotok van hová mentek kérdezni? A kocsmába, vagy Mici nénihez, vagy a Szabó Pista szerelőhöz, aki ma is Ladákat tesz tönkre? De komolyan... vagy a szomszéd sráchoz, aki már látott beszélő lovat? Mi a franc ütött belétek? Kivételek ne vegyék magukra, csak azok, akik "megérdemlik".Akkor el is köszönök egy időre, mindenki megnyugtatására mondom. Aki akar privátban elér. Bárkivel szívesen beszélgetek kerülve a személyeskedést. Most is az a véleményem, hogy aki személyeskedik, annak nincs a birtokában ütőkártya. Köszi, én nem ezért kezdtem el ide járni, hanem mert kb. 18 éve járok Hondákkal.
-
dgyuri0123
nagyúr
Qrvára ki vagyok akadva. Az sem érdekel, ha ki leszek tiltva, de elmondom a véleményemet.
Itt cinkeltek az AI miatt, miközben ki tudja melyikőtöknek van megközelítőleg 0.100000000%-nyi "tudása" AI-hoz képest. Vagy nálatok nem használ senki internetet? Mert az már AI...bizony ám. Ha valami gondotok van hová mentek kérdezni? A kocsmába, vagy Mici nénihez, vagy a Szabó Pista szerelőhöz, aki ma is Ladákat tesz tönkre? De komolyan... vagy a szomszéd sráchoz, aki már látott beszélő lovat? Mi a franc ütött belétek? Kivételek ne vegyék magukra, csak azok, akik "megérdemlik".Akkor el is köszönök egy időre, mindenki megnyugtatására mondom. Aki akar privátban elér. Bárkivel szívesen beszélgetek kerülve a személyeskedést. Most is az a véleményem, hogy aki személyeskedik, annak nincs a birtokában ütőkártya. Köszi, én nem ezért kezdtem el ide járni, hanem mert kb. 18 éve járok Hondákkal.
-
szabonagyur
félisten
Akkor te is azokhoz tartozol, akik mindent jobban tudnak még az AI-nál is ugye?
Feltehetek pár ezer kérdést, amire semmilyen választ nem fogsz tudni adni internet nélkül?
Lehet nagy arca bárkinek, de az a lexikális tudás, ami AI alapon elérhető, egyetlen ember agyában sincs meg. Csak hogy tudd, 21. században élünk.
Meg kell tanulni kerdezni is az AI-tol. Ha azt kerdezed, hogy rossz a szaraz DSG azt fogja mondani, hogy rossz.
Ha ezt a kerdesd tovabb javitod az AI is elkezdi reszletezni, hogy a 7 sebesseges DSG-nek van tobb verzioja, van amelyik rizikosabb van amelyik kevesbe.
De ha megkerdezed azt is megmondja, hogy semmilyen nyilvanos statisztika nincs, hogy az osszes DSG mennyi %-a hibasodik meg, annyit fog irni ha jol kerdezed, hogy ami infot talal szerelok oldalan, hogy igen nagy aranyban (de nem meglepo, hogy szerelok hibassal talalkoznak).
A temat ezzel zarom reszemrol, nem akarok elvakult fant meggyozni semmirol

-
dgyuri0123
nagyúr
Akkor szolok a flottaban amit ismerek, hogy a kozel 100 Vw konszern autoban amiben mind az emliett DSg van, hogy ne is hasznaljak tovabb mert bizony az a valto ott sincs
De szolok aposnak is, hogy a 2010es DSG-s Golf sem jo mar, mert AI megmondta.
Akkor te is azokhoz tartozol, akik mindent jobban tudnak még az AI-nál is ugye?
Feltehetek pár ezer kérdést, amire semmilyen választ nem fogsz tudni adni internet nélkül?
Lehet nagy arca bárkinek, de az a lexikális tudás, ami AI alapon elérhető, egyetlen ember agyában sincs meg. Csak hogy tudd, 21. században élünk.
-
dgyuri0123
nagyúr
Felesleges és ahogy látom lehetetlen is meggyőzni Téged, hogy mind a két autó hurka gyárilag hangszigetelés terén, 8 autót szigeteltem ki saját kretén hobbim keretében az elmúlt 3 évben (Hyundai, Subaru, több suzuki, Seat, Skoda és a saját Jazzünk, mind új autó volt a Subarun kívül) és láttam belül mi is van a lemezeken és a műanyagok alatt valójában: bármily hihetetlen már lemezkocogtatással lehet tudni kis tapasztalat mellett, hogy érdemi anyagmennyiség van-e a burkolatok alatt. Az AI a barátod, nincs ezzel semmi gond, saját tudás híján idézed is bőszen mindenre vag konszern váltó megbízhatóságtól kezdve Honda zajcsillapításig, csak nem hallod meg a valós tapasztalatot. Szeresse mindenki a saját autóját, anélkül nincs is értelme a dolognak, de ne legyünk már ennyire struccok ….
15-20 millió alatt nemigen fogsz olyan autót találni, ami gyárilag jól szigetelt. Te most azt bizonygatod, hogy minden autó szarul szigetelt ebben az ársávban? Vagy csak a Hondát szidod? Nem tudom mi a célod ezzel? De amúgy, mondtam én olyat, hogy a HRV a világ egyik legcsendesebb autója? Hát nem, mert nem az, de az előző szériás Jazzhez képest sokkal halkabb és komolyabb autó. Ha ez is szar neked, akkor túl nagyok az elvárásaid, de erről nem én tehetek és nem a HRV, ami mellékesen alig kerül többe, mint egy Skoda Fabia...
A tudatlanságomra csak annyit reagálnék, hogy életem során volt legalább 30 autóm, Trabanttól BMW-ig, ergo nem szorulok a segítségedre, sem a kritikádra. Ha valamit akarok, majd keresek egy szakértőt, de az nem te leszel, ha nem baj.
Valamint, én nem heti 1x használom a HRV-t, mint te a Jazzt, hanem naponta. Neked van HRV-d, hogy ennyire biztosan állítod amit? Mert szerintem fogalmad nincs, milyen egy HRV-vel közlekedni és milyen a zajkultúrája akár városban, akár autópályán. De természetesen te jobban tudod mint én, hiszen én csak egy valós tapasztalat nélküli faxkalap vagyok kb. 1 millió kilométerrel a háta mögött, 46 év vezetési és autó birtoklási múlttal. Értem én...taníts mester!!!!!
-
ParmaBoy
aktív tag
Akkor szolok a flottaban amit ismerek, hogy a kozel 100 Vw konszern autoban amiben mind az emliett DSg van, hogy ne is hasznaljak tovabb mert bizony az a valto ott sincs
-
szabonagyur
félisten
Most frissítettem AI-n keresztül az infóimat DSG ügyből kifolyólag. Megerősített benne, hogy sok várossal nem lesz hosszú életű a száraz kuplungos verzió ma sem. Amúgy 92 kiló helyett 70 kg az újabb DQ200 váltó.
Egy AI válasz a sok közül:
"a könnyebb, száraz kuplungos DSG váltók (különösen a hírhedt DQ200) szerkezetileg és statisztikailag is hajlamosabbak a meghibásodásra, mint a nehezebb, olajfürdős társaik.A súlycsökkentés és a száraz technológia komoly fizikai hátrányokkal járt, amelyek közvetlenül rövidítik meg az élettartamot."
Rákérdeztem, hogy 2026-ban mi a helyzet? :
"Igen, a fizika törvényei és a statisztikák alapján ez 2026-ban is pontosan így van. A száraz kuplungos DQ200 DSG váltó alapvető konstrukciós sajátosságai (a hűtőolaj hiánya és a 250 Nm-es nyomatékhatár kicentizése) nem változtak, így a városi dugó továbbra is a legnagyobb ellensége.""A DQ200 száraz kuplungok meglepően korán elkophatnak. Városi forgalomban, sok megállással és indulással a kuplung cseréjére már 64 000-96 000 kilométer után szükség lehet. Azoknál a sofőröknél, akik főként autópályán közlekednek, ezek a kuplungok tovább tarthatnak – de a DQ200 kuplung továbbra is ennek a változatnak a gyenge pontja."
Nem Magyar forrás: [link]Off vége.

-
avl
senior tag
Facelift előtti Jazzt hasonlít az új hrv-vel, persze hogy szuper neki a zajcsillapítás
Komoly előrelépés a személyes megélése valszeg tényleg azokban amiket kiemelt. Én faceliftes Jazzt ismerek közelről és használok heti szinten, ahhoz képest én nem éreztem azt a nagy diffit a HRV javára, sőt konkrétan a Sport Jazz belseje sokkal minőségibb anyagokkal (alcantara és műbőr az üléseken, ajtókárpitokon, finomabb szövetek) van borítva, mint egy Elegance HRV. A HRV-t a divatosabb forma miatt jobban viszik talán és drágábban tudják adni, okosan lőtték be a palettát. Lexuson kívül alapvetően egyik japán márka sem igazán brillírozik zajcsillapításban, nem abban erősek amivel nincsen semmi baj, németekhez képest gyengébbek és a felszereltségi szintek okán külön extraként sem kérhető igazán a jobb zajcsillapítás, komolyabb hifi egyikbe sem. Kinek mi a fontos, nekem porcosodik a csendes beltérre
, nekem ez a hsz. más, mint az elözö, ezt kb. teljesen "adom" -
outsiders
aktív tag
na de neki van/volt a 2, akkor csak össze tudja hasonlitani, nem ?
neked van/volt mindkettö ?a "mind a két autó hurka gyárilag hangszigetelés terén" -nel szerintem nem lehet mit kezdeni, mert attol függ, hova tesszük a "hurkát"
nyilván van olyan, akinek mindkettöé nagyon jó (olyan háttérböl jön, olyan az összevetési alapja, olyan az igénye) es van olyan, aki szerint mindkettöé gyenge
ez inkabb a véleményt adó igényszintje´röl, összehasonlítási szintjéröl mond el valamitFacelift előtti Jazzt hasonlít az új hrv-vel, persze hogy szuper neki a zajcsillapítás
Komoly előrelépés a személyes megélése valszeg tényleg azokban amiket kiemelt. Én faceliftes Jazzt ismerek közelről és használok heti szinten, ahhoz képest én nem éreztem azt a nagy diffit a HRV javára, sőt konkrétan a Sport Jazz belseje sokkal minőségibb anyagokkal (alcantara és műbőr az üléseken, ajtókárpitokon, finomabb szövetek) van borítva, mint egy Elegance HRV. A HRV-t a divatosabb forma miatt jobban viszik talán és drágábban tudják adni, okosan lőtték be a palettát. Lexuson kívül alapvetően egyik japán márka sem igazán brillírozik zajcsillapításban, nem abban erősek amivel nincsen semmi baj, németekhez képest gyengébbek és a felszereltségi szintek okán külön extraként sem kérhető igazán a jobb zajcsillapítás, komolyabb hifi egyikbe sem. Kinek mi a fontos, nekem porcosodik a csendes beltérre
-
avl
senior tag
Felesleges és ahogy látom lehetetlen is meggyőzni Téged, hogy mind a két autó hurka gyárilag hangszigetelés terén, 8 autót szigeteltem ki saját kretén hobbim keretében az elmúlt 3 évben (Hyundai, Subaru, több suzuki, Seat, Skoda és a saját Jazzünk, mind új autó volt a Subarun kívül) és láttam belül mi is van a lemezeken és a műanyagok alatt valójában: bármily hihetetlen már lemezkocogtatással lehet tudni kis tapasztalat mellett, hogy érdemi anyagmennyiség van-e a burkolatok alatt. Az AI a barátod, nincs ezzel semmi gond, saját tudás híján idézed is bőszen mindenre vag konszern váltó megbízhatóságtól kezdve Honda zajcsillapításig, csak nem hallod meg a valós tapasztalatot. Szeresse mindenki a saját autóját, anélkül nincs is értelme a dolognak, de ne legyünk már ennyire struccok ….
na de neki van/volt a 2, akkor csak össze tudja hasonlitani, nem ?
neked van/volt mindkettö ?a "mind a két autó hurka gyárilag hangszigetelés terén" -nel szerintem nem lehet mit kezdeni, mert attol függ, hova tesszük a "hurkát"
nyilván van olyan, akinek mindkettöé nagyon jó (olyan háttérböl jön, olyan az összevetési alapja, olyan az igénye) es van olyan, aki szerint mindkettöé gyenge
ez inkabb a véleményt adó igényszintje´röl, összehasonlítási szintjéröl mond el valamit -
outsiders
aktív tag
Igen, azt egészen jól megcsinálták, plusz az egész alja filc burkolatot kapott. Könnyen javíthatóak a gyengeségei nem nagy költségből szerintem, amit aktívan használok mostanában azokhoz képest 100 alatt kifejezetten halk jelen állapotában, pályatempónál viszont megjön a szélzaj. Kisautók között szerintem egész vállalható végeredményt lehet kihozni.
-
Tom1939
őstag
Jazznél kb jól értettem ugye hogy a padlólemezt megcsinálták a többi japánosan hangszigeteletlen? Odáig jutok megoldom mondjuk nem gond, kisautóhoz képest egész halknak mondják tesztekben.
-
outsiders
aktív tag
Nem tudsz meggyőzni, hogy Jazz = HRV egál, mert nem. Az első ajtók puhán, tompán záródnak, a hátsók nem annyira, de nem kong, ahogyan írod. Az a Wartburg volt ami kongott.
A futómű pufogás is távolabbról jön, a motorhang is távolabbról, meg úgy minden zaj távolabbról jön. El kell vele menni egy hosszabb próbakörre, nem csak a sarokig meg vissza. A kerékjáratokban is van egy ilyen bitumenszerű betét elöl és hátul, ahol az esővíz csapkodná, ez biztos.
De akkor legyen egy kis AI-mert nincs kedvem minden infót újra összekanalazni."A friss, 2026-os modellévű frissített Honda HR-V e:HEV (Facelift) kifejezetten a zajcsillapítás és az utastér csendessége (az autóiparban ezt NVH-kezelésnek hívják) terén kapta az egyik legfontosabb technikai frissítést Hondanews.eu.A Honda mérnökei meghallgatták a korábbi tulajdonosok visszajelzéseit – akik a Jazz után sokszor sokallták a benzinmotor hangját intenzív gyorsításkor –, és komoly kiegészítő hangszigetelési csomagot építettek be az autóba Hondanews.eu:Az új modellév zajcsillapítási fejlesztései:Vastagabb tűzfal (Dash Lower Panel): A motorteret az utastértől elválasztó alsó fémfal (tűzfal) vastagságát és szigetelőanyag-rétegét jelentősen megnövelték Hondanews.eu. Ez a legkritikusabb pont, hiszen ez választja el a fülkét a benzinmotortól Hondanews.eu. Ennek köszönhetően hirtelen gázadásnál sokkal kevésbé szűrődik be az a tipikus, "búgó" motorhang Hondanews.eu.Finomhangolt motorindítási akusztika: Átdolgozták a szoftvert és a rezgéscsillapító bakokat, így drasztikusan csökkentették azt a hangnyomás-változást és finom rándítást, ami akkor keletkezik, amikor az autó tiszta elektromos (EV) módból menet közben hirtelen beindítja a benzinmotort Hondanews.eu. A váltás most már szinte teljesen észrevehetetlen füllel Hondanews.eu.Kiegészítő tető- és ajtószigetelések: A tetőkárpit alá egy újfajta vibráció- és zajelnyelő réteget ragasztottak, valamint az oszlopok üregeit (A és B oszlop) folyékony uretán habbal fújták ki a gyárban Hondainfocenter.com. Ez a nagy sebességű autópályás haladásnál jelentkező szélzajt csökkenti drasztikusan Hondainfocenter.com.Fokozott futómű-zajszigetelés: A padlólemez alá és a kerékjárati ívek belső felére több hanggátló anyag került Hondainfocenter.com. Ez a kerekek felől érkező gördülési zajt fojtja el Hondainfocenter.com"
Szóval... a kocogtatásaid nem feltétlenül jó helyen történtek...

Lényeg, halkabb a korábbi Jazznél... de.. az utolsó szériás jazz is csendesítve lett ugyanúgy, mint a HRV.
-
dgyuri0123
nagyúr
Kocogtattam a HRV lemezeit is a szalonban, a Jazz-t pedig kiszigeteltem magam pár hónapja. Nincs ezekben kb semmi, egy huncut bitumencsík sincs
Ajtókban üres lemez van a jazz esetében (doblemez dettó, semmi nincsen benne egy darab szivacs sem nem mintha érnének ezek bármit is ebben az árszegmensben), hátsó ajtóban még merevítő sincsen a lemezen keresztben, úgy csukódik mindegyik, mint a budiajtó, kong az ürességtől. Az aljuk az alváznál szépen le van burkolva, arról az oldalról szépen megcsinálták vélhetőleg az akku és a tank védelme érdekben. Könnyen és olcsón javítható a komfort ugyanakkor, bontani is egy álom az ajtókat és a kerékdobokat is. Nem tudsz meggyőzni, hogy Jazz = HRV egál, mert nem. Az első ajtók puhán, tompán záródnak, a hátsók nem annyira, de nem kong, ahogyan írod. Az a Wartburg volt ami kongott.
A futómű pufogás is távolabbról jön, a motorhang is távolabbról, meg úgy minden zaj távolabbról jön. El kell vele menni egy hosszabb próbakörre, nem csak a sarokig meg vissza. A kerékjáratokban is van egy ilyen bitumenszerű betét elöl és hátul, ahol az esővíz csapkodná, ez biztos.
De akkor legyen egy kis AI-mert nincs kedvem minden infót újra összekanalazni."A friss, 2026-os modellévű frissített Honda HR-V e:HEV (Facelift) kifejezetten a zajcsillapítás és az utastér csendessége (az autóiparban ezt NVH-kezelésnek hívják) terén kapta az egyik legfontosabb technikai frissítést Hondanews.eu.A Honda mérnökei meghallgatták a korábbi tulajdonosok visszajelzéseit – akik a Jazz után sokszor sokallták a benzinmotor hangját intenzív gyorsításkor –, és komoly kiegészítő hangszigetelési csomagot építettek be az autóba Hondanews.eu:Az új modellév zajcsillapítási fejlesztései:Vastagabb tűzfal (Dash Lower Panel): A motorteret az utastértől elválasztó alsó fémfal (tűzfal) vastagságát és szigetelőanyag-rétegét jelentősen megnövelték Hondanews.eu. Ez a legkritikusabb pont, hiszen ez választja el a fülkét a benzinmotortól Hondanews.eu. Ennek köszönhetően hirtelen gázadásnál sokkal kevésbé szűrődik be az a tipikus, "búgó" motorhang Hondanews.eu.Finomhangolt motorindítási akusztika: Átdolgozták a szoftvert és a rezgéscsillapító bakokat, így drasztikusan csökkentették azt a hangnyomás-változást és finom rándítást, ami akkor keletkezik, amikor az autó tiszta elektromos (EV) módból menet közben hirtelen beindítja a benzinmotort Hondanews.eu. A váltás most már szinte teljesen észrevehetetlen füllel Hondanews.eu.Kiegészítő tető- és ajtószigetelések: A tetőkárpit alá egy újfajta vibráció- és zajelnyelő réteget ragasztottak, valamint az oszlopok üregeit (A és B oszlop) folyékony uretán habbal fújták ki a gyárban Hondainfocenter.com. Ez a nagy sebességű autópályás haladásnál jelentkező szélzajt csökkenti drasztikusan Hondainfocenter.com.Fokozott futómű-zajszigetelés: A padlólemez alá és a kerékjárati ívek belső felére több hanggátló anyag került Hondainfocenter.com. Ez a kerekek felől érkező gördülési zajt fojtja el Hondainfocenter.com"
Szóval... a kocogtatásaid nem feltétlenül jó helyen történtek...

Lényeg, halkabb a korábbi Jazznél... de.. az utolsó szériás jazz is csendesítve lett ugyanúgy, mint a HRV.
-
outsiders
aktív tag
Fecelift után "állítólag" úgy javítottak a hangszigetelésen, hogy a kerékjáratokba tettek valami zajelnyomó anyagot és az oszlopokba, ajtókba, küszöbökbe szintén került valami szigetelőhab. Változott a felfüggesztés is kicsit, jobb lett a rugózás. Pár dolog bekerült a felszereltségi listába, ami korábban nem volt. Viszont konkrétan nem tudom "igazolni" az újabb modell "előnyeit", mert facelift előttivel nem mentem egy lépést sem.
Kocogtattam a HRV lemezeit is a szalonban, a Jazz-t pedig kiszigeteltem magam pár hónapja. Nincs ezekben kb semmi, egy huncut bitumencsík sincs
Ajtókban üres lemez van a jazz esetében (doblemez dettó, semmi nincsen benne egy darab szivacs sem nem mintha érnének ezek bármit is ebben az árszegmensben), hátsó ajtóban még merevítő sincsen a lemezen keresztben, úgy csukódik mindegyik, mint a budiajtó, kong az ürességtől. Az aljuk az alváznál szépen le van burkolva, arról az oldalról szépen megcsinálták vélhetőleg az akku és a tank védelme érdekben. Könnyen és olcsón javítható a komfort ugyanakkor, bontani is egy álom az ajtókat és a kerékdobokat is. -
dgyuri0123
nagyúr
Gondolom itt is az van, hogy amint lenyomják az új autók árait, megy le a használt is ugyanannyival --> mindig +4M egy jazz->HR-V váltás, de ha esetleg tovább vágnak az áron, akkor is. Korábbi HR-V-től tartok, talán itt valóban jelentett valamit a facelift (ha a csend fontos - és az).
Civicnél talán egyszerűbb a helyzet és mehetne a használt is - van most a hahu-n két fekete is, az már elég döfi. Be is zártam gyorsan, hess, hess fekete civic...
Fecelift után "állítólag" úgy javítottak a hangszigetelésen, hogy a kerékjáratokba tettek valami zajelnyomó anyagot és az oszlopokba, ajtókba, küszöbökbe szintén került valami szigetelőhab. Változott a felfüggesztés is kicsit, jobb lett a rugózás. Pár dolog bekerült a felszereltségi listába, ami korábban nem volt. Viszont konkrétan nem tudom "igazolni" az újabb modell "előnyeit", mert facelift előttivel nem mentem egy lépést sem.
-
Rp526
senior tag
AI én szakterületemen (jog) valami elképesztő blödségeket állít (én blöffnek hívom, szakemberek meg valami képzelgés vagy mi nevet adnak neki). Sokat voltam a VW topikban, ott lévő mérnök szerint akinek hiszek, jobb de nem jó lett a száraz DSG. Ettől függetlenül azt én nem veszek. Off tőlem is vége.
Szakmai AV topikokban is olyan hajmeresztő idiótaságokat ír, h szerintem lassan tiltani kellene ezeket a posztokat és fórumoknak reagálni erre. Főleg, amikor valaki bemásol egy több oldalas AI szöveget, h jóváhagyjuk e, amit neki javasolt.. Abszurd mi megy a mai világban. Lassan önálló gondolat sincs AI nélkül. Egyik kollégám frappánsan azt mondta minap, hogy ő HI-t használ (human intelligence).
-
tdd587
őstag
Raktári HRV pl. 10.5m. Szinte ennyiért kapsz Daciát, Skoda Fabiát, Kis Ceedet, Suzuki SCrosst, stb, stb, de ezt nyilván mindenki tudja. Alig értem, hogy ki vesz meg egy ilyen Daciát [link] szinte hajszál pontosan ugyanannyiért, mint a HRV. És nem azért mert Dacia, hanem mert ocsmány a belseje, hiába nagy tehén autó. Meg a Toyoták tömkelege, amik egytől egyig rondák belül és egyáltalán nem olcsóbbak a Hondánál.
"Ki érti ezt, ki érti ezt? Én nem!"
Gondolom itt is az van, hogy amint lenyomják az új autók árait, megy le a használt is ugyanannyival --> mindig +4M egy jazz->HR-V váltás, de ha esetleg tovább vágnak az áron, akkor is. Korábbi HR-V-től tartok, talán itt valóban jelentett valamit a facelift (ha a csend fontos - és az).
Civicnél talán egyszerűbb a helyzet és mehetne a használt is - van most a hahu-n két fekete is, az már elég döfi. Be is zártam gyorsan, hess, hess fekete civic...
-
Tom1939
őstag
Most frissítettem AI-n keresztül az infóimat DSG ügyből kifolyólag. Megerősített benne, hogy sok várossal nem lesz hosszú életű a száraz kuplungos verzió ma sem. Amúgy 92 kiló helyett 70 kg az újabb DQ200 váltó.
"a könnyebb, száraz kuplungos DSG váltók (különösen a hírhedt DQ200) szerkezetileg és statisztikailag is hajlamosabbak a meghibásodásra, mint a nehezebb, olajfürdős társaik.A súlycsökkentés és a száraz technológia komoly fizikai hátrányokkal járt, amelyek közvetlenül rövidítik meg az élettartamot."
"Igen, a fizika törvényei és a statisztikák alapján ez 2026-ban is pontosan így van. A száraz kuplungos DQ200 DSG váltó alapvető konstrukciós sajátosságai (a hűtőolaj hiánya és a 250 Nm-es nyomatékhatár kicentizése) nem változtak, így a városi dugó továbbra is a legnagyobb ellensége.""A DQ200 száraz kuplungok meglepően korán elkophatnak. Városi forgalomban, sok megállással és indulással a kuplung cseréjére már 64 000-96 000 kilométer után szükség lehet. Azoknál a sofőröknél, akik főként autópályán közlekednek, ezek a kuplungok tovább tarthatnak – de a DQ200 kuplung továbbra is ennek a változatnak a gyenge pontja."

AI én szakterületemen (jog) valami elképesztő blödségeket állít (én blöffnek hívom, szakemberek meg valami képzelgés vagy mi nevet adnak neki). Sokat voltam a VW topikban, ott lévő mérnök szerint akinek hiszek, jobb de nem jó lett a száraz DSG. Ettől függetlenül azt én nem veszek. Off tőlem is vége.
-
dgyuri0123
nagyúr
Ekkora hülyeséget...

-
szabonagyur
félisten
A "régi" DSG-k lehet, de az újabbak akár 60e-nél is megmakkanak. Nem én mondom, olvastam, hallottam, láttam több helyen.
Ekkora hülyeséget...
-
Qru
MODERÁTOR
170e km-nél kellett felújítani, annyit a DSG is elmegy.
A korai száraz DSG nem igen, max ha csak pályáztak vele.
-
dgyuri0123
nagyúr
Ez pont nem igaz. 2023-ban kapott a DQ200 egy erősített kuplungot, módosítottak a mechatronikán és hozzáillesztették sw-ben is, azóta vehető. De a DQ200-ról összességében elmondható, hogy az évek folyamán csak javult, a korai katasztrófa volt.
Viszont ez itt tényleg OFF, aki járt már a VAG topicban információszerzés miatt, az csak okosabban távozott!
Tényleg off, de azt mondja az összes szakértő (?), hogy több 10 kilóval könnyebbek lettek a váltók azért, mert az összes alkatrész súlycsökkentésen esett át. Kell e tovább mondanom? De legyen igazad, engem nem érint, mert Hondás vagyok, az is maradok.
-
ParmaBoy
aktív tag
Miért is? Mióta kikönnyítették a váltót és benne mindent is, sokkal kevesebb ideig bírja a gyűrődést. Pont azoktól olvasom, látom, akiket érintenek ezek a problémák.

Nyilván a szárazon futó DSG-ről van szó...De ha már itt tartunk... a Honda jellemzően okul a korábbi rossz tervezésekből és megpróbálja nem elkövetni ugyanazokat a hibákat. A "többiek" nem biztos.
Ez pont nem igaz. 2023-ban kapott a DQ200 egy erősített kuplungot, módosítottak a mechatronikán és hozzáillesztették sw-ben is, azóta vehető. De a DQ200-ról összességében elmondható, hogy az évek folyamán csak javult, a korai katasztrófa volt.
Viszont ez itt tényleg OFF, aki járt már a VAG topicban információszerzés miatt, az csak okosabban távozott!
-
outsiders
aktív tag
+1, 2023 óta sokat javult a szárazkuplungos is, főleg ha mild-hybrid hajtás van mellé, olajosokkal nagy baj pedig sosem volt.
-
dgyuri0123
nagyúr
Miért is? Mióta kikönnyítették a váltót és benne mindent is, sokkal kevesebb ideig bírja a gyűrődést. Pont azoktól olvasom, látom, akiket érintenek ezek a problémák.

Nyilván a szárazon futó DSG-ről van szó...De ha már itt tartunk... a Honda jellemzően okul a korábbi rossz tervezésekből és megpróbálja nem elkövetni ugyanazokat a hibákat. A "többiek" nem biztos.
-
ParmaBoy
aktív tag
A "régi" DSG-k lehet, de az újabbak akár 60e-nél is megmakkanak. Nem én mondom, olvastam, hallottam, láttam több helyen.
Fú, van kavar a fejedben, minden bántás nélkül ajánlom a VAG topicot, és ott keress rá, h DSG, ha érdekel a téma. Nem ilyen egyszerű a dolog, h DSG.
-
dgyuri0123
nagyúr
170e km-nél kellett felújítani, annyit a DSG is elmegy.
-
ParmaBoy
aktív tag
Aki meg tudomást venne, az lepattan, mert alig kap kedvezményt és a maradványértékek miatt drágább lesz.
A flottázásnál pedig sokszor az excel az erősebb kutya. :/ -
szabonagyur
félisten
-
avl
senior tag
-
dgyuri0123
nagyúr
Raktári HRV pl. 10.5m. Szinte ennyiért kapsz Daciát, Skoda Fabiát, Kis Ceedet, Suzuki SCrosst, stb, stb, de ezt nyilván mindenki tudja. Alig értem, hogy ki vesz meg egy ilyen Daciát [link] szinte hajszál pontosan ugyanannyiért, mint a HRV. És nem azért mert Dacia, hanem mert ocsmány a belseje, hiába nagy tehén autó. Meg a Toyoták tömkelege, amik egytől egyig rondák belül és egyáltalán nem olcsóbbak a Hondánál.
"Ki érti ezt, ki érti ezt? Én nem!"
-
Qru
MODERÁTOR
Szerintem kevés a reklám nekik, nincs minden sarkon egy szalon ahova be tud menni a random ember és kihoz egyet.
Lásd Nyíregyházán is a szalon... egy vicc
Most nézem a JUKO már nem is szalon.
Nincs annyira köztudatban, kevés a reklám ahogy mondod. A szervíz/márkaker is kevés. Flottások kb tudomást sem vesznek róla...
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
Kérdés a megbízhatóságot mire érted egy 2009-es autónál.
Mert lásd a Citynél is hiába megbízható a motor, semmi olajat nem eszik, ha azon felül az idő megette amit megehetett. Egy 2009-es Civic sem áll jobban ebből a szempontból, de mellé megvan a risk, hogy kapott is az élettől nem keveset már.
Almát az almával... A száraz dsg bőven szarabb mint a cvt-d... Jó ha fele annyit elmegy.
-
dgyuri0123
nagyúr
Mert árban ott is a kategórának megfelelő szinten van, plusz egy szép modell palettával rendelkezik.
3 modell van jelen. Az ottani HRV ugye a mi ZRV-nk, Civic és CRV. Ezzel ki tudják szolgálni az ottani piacot.
Itthon mi van? Egy egy típusból létezik 30 féle verzió 70 lovastól 300 lóerőig, de minek?
Ha száguldozni akarok, azt nem VW Golffal akarom megtenni... na de ez én vagyok.
-
outsiders
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
Csak így offba egy büfi: tulajdonképpen miért vesz(ünk) bármilyen Hondát is? A régi túlárazott, az új túlárazott, még egy régi jazzről is mindenkit lebeszélnek a milyen autót vegyek topikban, mert túlárazott. Hondát venni olyan lehet, mint metal zenét hallgatni... ha a győztes csapathoz akarsz tarozni, akkor nem teszel olyat.
Közben megnéztem az M3 vs. Civic videót (US-ből) - a civic az egyik legolcsóbb belépő szintű kisautó ott, a sajtburger a mekiből, a teszkó gazdaságos szalámi. Viszont megbízható. És ott elég jól mennek az eladások.
Jazz-el nagyon elégedett voltam és utódnak is Hondát néztem volna de sajnos nem volt olyan ami akkor megfelelt nekem az EU-s modellpalettájukról. Minimum 150 ló, FWD vagy 4WD.
-
szabonagyur
félisten
Kérdés a megbízhatóságot mire érted egy 2009-es autónál.
Mert lásd a Citynél is hiába megbízható a motor, semmi olajat nem eszik, ha azon felül az idő megette amit megehetett. Egy 2009-es Civic sem áll jobban ebből a szempontból, de mellé megvan a risk, hogy kapott is az élettől nem keveset már.
-
szabonagyur
félisten
Szerintem kevés a reklám nekik, nincs minden sarkon egy szalon ahova be tud menni a random ember és kihoz egyet.
Lásd Nyíregyházán is a szalon... egy vicc
Most nézem a JUKO már nem is szalon.
-
Qru
MODERÁTOR
Monjduk 5,5-et nem adnéék a 2009es Civicért, a másik meg amit én is írtam, hogy 1-1 van belőle. Bár fogyasztásban ha számít akkor tuti alulmarad a VW konszerntől.
Igen, viszont megbízhatóbbak.
-
Tom1939
őstag
Miért Honda? Mert valamiért mégis szeretjük. Alfások is azért Alfások, mert szeretik az autóikat, pedig azok még nem is hibamentesek, mint egy Honda (nyilván nem 20 évesen). USA-ban amúgy tarol a Honda. Bőven benne van a top 10-ben.
Egyébként nem értem legalább itthon most miért nem áll jobban a Honda. Hosszú ideig értettem, mert nagyon drága volt a konkurenciához képest. Most ez egyszerűen nem igaz. A konkurencia hozzá drágult a Hondához, főleg ha felszereltséget is nézzük.
-
szabonagyur
félisten
Miért Honda? Mert valamiért mégis szeretjük. Alfások is azért Alfások, mert szeretik az autóikat, pedig azok még nem is hibamentesek, mint egy Honda (nyilván nem 20 évesen). USA-ban amúgy tarol a Honda. Bőven benne van a top 10-ben.
Mert árban ott is a kategórának megfelelő szinten van, plusz egy szép modell palettával rendelkezik.
-
dgyuri0123
nagyúr
Csak így offba egy büfi: tulajdonképpen miért vesz(ünk) bármilyen Hondát is? A régi túlárazott, az új túlárazott, még egy régi jazzről is mindenkit lebeszélnek a milyen autót vegyek topikban, mert túlárazott. Hondát venni olyan lehet, mint metal zenét hallgatni... ha a győztes csapathoz akarsz tarozni, akkor nem teszel olyat.
Közben megnéztem az M3 vs. Civic videót (US-ből) - a civic az egyik legolcsóbb belépő szintű kisautó ott, a sajtburger a mekiből, a teszkó gazdaságos szalámi. Viszont megbízható. És ott elég jól mennek az eladások.
-
szabonagyur
félisten
Nekem pl. a régi Hondákkal az a kétségem, hogy a vélt megbízhatósághoz egy túl magas árcédulát társítottak.
Pl. régi Jazz, 10 éve még én is azt mondtam volna, hogy persze vegyen mindenki mert akkor ár-értékben tök jó helyen volt. Na most ugyanaz a Jazz van de nagyon drágán, és nagy része nagyon le van lakva mivel sokan kezelték úgy, hogy megbízható akkor arra a minimumot se költsük.
Ugyanez van pár másik márkánál is, Suzuki szintén, olyan elborult árak kérnek érte ami nem biztos, hogy már megéri.
Anno vettem volna Hondát a City után, de 2022-ben a kb 7-8M-s keretből nem jött volna ki csak egy kb 2015-s HRV/CRV nem tudom melyik 100e km-el és kb 1.5-s szívó motorral. Na nekem ennyit nem ért meg.
Most 2026-ban a Scross annyira meg drágult, hogy az a bizonyos olló kisebb lett, simán lehetne megint Honda.
-
Biqci
aktív tag
Én metált hallgatok, akar a t.köm a győztes csapathoz tartozni
A mobile-n is csak a Honda van a megfigyelő listámon és bár néha elgondolkozom más márkákon, de mindig visszatérek. Amit ezek az általam illetve a családban szolgáló Hondák nyújtottak, az szinte kizár más márkát
És az is igaz, hogy nálunk nincs akkora kiugró árazásuk, mint otthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
76439 - 76301
76439 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Pawbby kutyakamera és jutifali adagoló - Xiaomi ökoszisztéma
- Eladó De'Longhi La Specialista Arte EC 9155.W karos kávéfőző Garanciális, kiegészítőkkel
- Eurom mobil Split klíma (2 hónapos)
- ILYET, ENNYIÉRT, NEM TALÁLSZ! LAMAX SC40 KARCMENTESEN, Dobozos, 2028-ig Alza gari! CSAK 100K 35km/h
- Családi ház saját részre épített, egyedi, magazinban megjelent, eladó.
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy Tab S7 (SM-T870
- Add el nekünk!Apple iPhone 13 Mini/13/13 Pro/13 Pro Max
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Garancia -Acer Nitro V 15 Erős i5, Rtx 4050 és villámgyors 144Hz
Lerakatban álltak pár hónapot.

szóval sokmindent nem fog tudni beszámolni ami releváns lesz. én marha sokmindenben ültem az elmult években. 
gen7

Pedig mehettem volna, mert kb 1 éve kapta meg az okositást.

Ezt meg is jegyeztem az elején.
jah nem. Mert a fizika számít. Csak személtetni akartam, hogy mit jelent a számokon lovagolni.