Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
King Charles
üzenetére
Gyári, a nem gyári megeheti a szimeringeket hosszú távon
-
King Charles
tag
Sziasztok,
Egy kis segitseget szeretnek kerni.
2015 -s civic tourer 1.8 benzinesbe mehet ez a valto olaj?
https://www.bardiauto.hu/webshop/termeklap/olajok-adalekok/meretoil_valtomuolaj/-MOB765443?r=313031373635383238393135
vagy kizarolag a gyari?
https://valtoolaj.arukereso.hu/honda/mtf-3-1-l-p373537833/#
koszi a segitseget
udv
Karesz -
Rp526
aktív tag
válasz
Piftuka
üzenetére
Sajnos borzalmas árak vannak már mindenhol, mindenre. Jelenleg egy 1997 Discovery I van nekik. Kaszni rendben, de motor nem. Egy komplikált két autóból egyet csinálás volt tervben és a legjobb esetben is 2M Ft körül lenne a dolog. Akkor lenne egy vélhetően jó motor és egy 1M Ft-os kasznizással egy teljesen rozsdamentes példány. De nagyon sok a "HA". Ezért ajánlottam neki, h nézzenek rá erre, mert nem kell már nekik közel sem annyit földekre járni és nem kell a hard core terepjáró tudás. 2M Ft alatt nincs értékelhető autó jóformán, ami tud futózni, kimegy a határba, és talán 5-10 évig megbízható. Vagy lehet van, csak az meg nincs annyira köztudatban/nem olyan szívesen ül bele az ember, mint egy Hondába.
Véleményem szerint is a rozsda/rohadás a legkeményebb dolog, ami most történhet egy autóssal budget tekintetében. Persze a 10+ éves autókról van itt szó. Én is felárat fizettem a Jazz és az Accord-ért is, hogy ezekkel ne kelljen küszködnöm.
#75293lazac_ Köszi a tippeket! -
Piftuka
veterán
Elnézést, a kései válaszért!
Igen, abszolút értem, hogy a "terepjárós" változat szimpatikusabb. Ha 2006-ost is néztek, illetve ha 7. gen Accord-od van, akkor alapvetően ismered, és tudod a lényeget. Ugyanis a "K" szériás benzinmotoroknál is hasonló az összehasonlítás, mint az R20-asok esetében.
Ezeknél a régi autóknál szerintem azt is érdemes figyelembe venni, hogy manapság rendkívül túlárazott mindegyik.
Nyilván mindenkinek ízlése, pénztárcája válogatja, de én meggondolnám kétszer is, hogy mennyit fizetek egy ilyen autóért, még akkor is, ha minden szempontból jó állapotban van.
Az biztos, hogy én is eldöntöttem, amennyiben az életem során a Jóisten mégegyszer hozzásegít, hogy autót vásároljak, nem fogok engedni abból az elvemből, amely szerint ha a legkisebb felületi rozsdát is látni bárhol a karosszérián, akkor nem veszem meg a járművet. -
Részemről nincs ajánlás (Dayco szíjat raktam SKF görgővel), csak figyelj öszerakásnál, hogy a gyári görgő kialakítása "öblösebb", mint pl. az SKF-é, így ott kell egy plusz hézagóló-távtartó (gyakorlatilag egy alátét) a "nagy lapos tányér" és a "központosító" közé, különben felül a görgő peremére a tányér, és nem tud elforogni (de ez kézben fogva, kézzel összehúzva próbálva is kiderül).
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Dec 30 380 000 km
-
Rp526
aktív tag
Honda Jazz 2005 GD1 1.4-hez van ajánlott hosszbordás szíj és görgő márka? Vagy, ami kerülendő? Köszi!
-
Rp526
aktív tag
válasz
Piftuka
üzenetére
Köszönöm a részletes választ. 2006-07ig nézték, mert ez még "terepjárós" külleműbb, mint az újabb generációk. A karosszériás melóval teljesen egy véleményen vagyunk. Alig van aki ért hozzá, de aki nem ért, az is csillagászati árban dolgozik. Nekünk többek közt egy 2007 Accord van egyébként 2.0 benzin, ezért is kérdeztem.
-
Piftuka
veterán
Szia!
Nem írtad, melyik évjáratból származik az autó, de 2007-től 2016-ig az R20(A) motor sorozat egyes tagjaival szerelték a 3. és 4. CRV, valamint Accord 8. generációkat.
Műszakilag azonos a motor, de kisebb eltérések vannak közöttük, mert a CRV-t szoftveresen is máshogyan hangolták. Máshol van a nyomatékcsúcsa, más a nyomatékgörbéje, és kicsit a teljesítménye is.
Alapvetően ugyanaz a láncos, tartósnak, megbízhatónak mondott meghajtása van mindkettőnek, a szervizigényük azonos.
Amire érdemes figyelni, hogy a gyári ajánlásokat az egyes kopó, alkatrészek, olajok, szűrők cseréjére be kell tartani. (Ez nyilván minden autónál igaz, de a Hondák kevésbé toleránsak az eltérésekre.)
Időnként a motoron a szelephézagot ellenőrizni kell, szükség esetén pedig beállítani.
A 2012-es évjáratot pedig kerülni kell, mert a Honda akkor egy hibásnak bizonyult olajlehúzó gyűrűre váltott ennél a motornál. Nem volt megfelelő a furatok mérete, elrendezése, emiatt a gyűrű nem láttal el a jól a feladatát, ami olajlerakódáshoz, kormoláshoz, olajfogyasztáshoz vezetett.
2013-ban a Honda javította ezt, és visszatért a megbízhatóbb olajlehúzó gyűrűkhöz.
Ettől függetlenül az olajfogyasztást illetően sok panaszról lehet olvasni. Ha az olajfogyasztás kritikus mértékű, akkor csak egy motorgenerál segít, ami bőven 1 millió forint feletti összeg egy arra szakosodott szervizben.
Sok futást követően ezeknél az autóknál még a motortartó bakok szoktak elfáradni; rezonancia, nem kívánatos zajok jelentkeznek, amíg ki nem cserélik.
Mindezeken túl tudni kell, hogy a tizenéves szériaautók közül az egyik legdrágább fenntartású autóról van szó. A gyári alkatrészek közül még az egészen "jelentéktelen" műanyag elemek is egészen arcpirítóan sokba kerülnek.
A rozsdára pedig azért érdemes és kell figyelni (márkától, típustól függetlenül), mert jelenleg Magyarországon a karosszéria munka (fényezéssel együtt) a legdrágább. Ugyanis - feltételezve, hogy minden esetleges meghibásodást szakértő, minőségi szervizben javíttatsz, ahol alapos, tökéletes munkát végeznek - az jár együtt a legtöbb "macerával", munkaórával.
Ha nem csak felületi rozsda van, hanem egy elemet vágni/cserélni kell, az igen sokba fog kerülni. Emiatt az "óh, ez csak egy kis sérülés, majd alkalmasint javíttatom" hozzáállást ajánlott átgondolni.
Ha ilyen sérülés, rozsdásodás van az autó valamelyik elemén, akkor szvsz nem szabad megvenni. (Vagy csak a fentiek tudatában, és megfelelő rajongás & pénztárca mellett.) -
Rp526
aktív tag
Sziasztok! Szüleim most készülnek impulzusvásárlást végrehajtani: HONDA CR-V 2.0i ES Executive. Olasz behozatal, talán rozsda nincs. Ez ugyanaz a motor mint Accordban? Van valami, amire nagyon figyelni kell mert népbetegsége? Köszi!
-
Rp526
aktív tag
válasz
Diokhan
üzenetére
Nekem vmi 3rd party cucc lehetett benne. Ilyen távirányítói és központi egysége volt. Ezt is csak azért tudom, mert egyszer utána kellett állítani a motornál a húzópálcának, mert félig zárta be és ki is nyitotta. Ekkor néztem meg. Szerintem bármilyen villamossági emberke fel tudja neked "okosítani", aki ilyesmikkel foglalkozik. Van egy egyszerűbb kapcsolási rajz hozzá hol kap áramot, indexre hol kell kötni és egy egyszerű húzó/toló kis motort szerelnek fel az ajtóba.
-
akaido
addikt
válasz
Diokhan
üzenetére
Elvileg létezik távirányítós központizár ehhez a Civic változathoz. Az interneten is találhatók hirdetések.
A Cesar riasztó is kezelheti a központi zárat. Nekem a 2002-es Jazzemben volt egy hasonló kombó beépítve de azt a riasztót forgalmazó csapat építette össze. 12 évig működött, aztán sajna egyre sűrűbben előfordult, hogy nem tudtam indexelni, csak a vészvillogó működött, majd indítási anomáliák is előjöttek. Kiszereltettem a Cesar riasztót egy autóvillamosságissal, és minden megjavult. -
Diokhan
addikt
Sziasztok.
1997 EJ civic. Létezett ebben az évjáratban távirányítóval vezérelhető központi zár?
Jelenleg kulccsal működik.
Valamint van beépítve egy Caesar CT215U a kocsiba, már ezzel vettem, ami egyébként jól működik, de valószínüleg nincs bekötve a központi zárra. Össze lett hozni a kettőt szerintetek? Köszi a választ
-
sarkanyolo2
őstag
Igen, Honda jazzes arc csinálta.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
sarkanyolo2
üzenetére
De Honda szakinál? Nem egy sztorit olvastam, hogy a 8 gyertyából csak 4-et cseréltek, mert nem tudtak, hogy ikergyújtásos a motor...
-
feloman
aktív tag
válasz
Kicsipampam
üzenetére
Nézek majd akkor teszteket, köszi 😉
-
feloman
aktív tag
Sziasztok! Nem tudom hogy tudtok e segíteni. Van egy 2016os Civicem. A navigációra fel tettem az Android auto-t, kábellel működik is rendesen. Kérdésem az lenne, hogy van e aki ugyanigy használja, de vmilyen adapterrel, vezeték nélkül, s hogy melyik típusú adapterrel működik probléma nélkül. Köszi előre is a segítséget!

-
Lacpac
őstag
válasz
sarkanyolo2
üzenetére
Gyertyacserék megvoltak?
Ha 8db kell bele, akkor mindet cserélni kell. Ha nincs típusismeret, a hátsók el szoktak maradni. Ugye ez is kopóalkatrész -
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Rángat a kis jazzünk (2009 1.4 manuál) egy hete. Valakinek nem lenne véletlen fél napra egy ilyen Szegeden? Nagy segítség lenne!
(Menne a videó az adatokról a szerelőnkek)
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Féltengely probléma volt, idén tavasz vége felé erősödött, addig elment. A tünetek miatt váltó/difi probléma volt gyanús.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Aladdin
üzenetére
H1-es izzókat cseréltettem
A B 99 autótól vettem és szakműhelyben, szakember által, géppel lett beállítva a vetítési kép.
Az Accord világítása annyival jobb lett, mint a képcsöves tv az oled- hez kèpest.
Évek óta használom. Senki nem villogott rám, mert nem barkácsoltam, szakemberre bíztam.
Soha többé halogén.
-
Aladdin
aktív tag
válasz
Diokhan
üzenetére
Bele, csak te nem ezt kerdezted
De latod, nincs full kompatibilitas. H4-nel meg el is tudom kepzelni, hogy erosebb a LED, mert a tompitott halogen az kb 1000 lumen, a LED meg 1500, de egy H7-est kivalto LED ugyanugy 1500 lumenes, mint a halogen. Itt most a legalis osram, Philips LED-ekrol beszelunk
-
goodboy007
senior tag
D2R LED-es izzót próbált már valaki, lehetőleg a plug & play verziót?
8th gen Type-R-be sajna az kell és ugyan 2,5 éve, 2023 júliusban kellett cserélnem az egyiket, mióta meg van az autó, de azért a H4-hez képest közel 4x árkülönbség dühítő.
A LED-esek elvileg tovább bírják, mint a Xenon, úgyhogy legközelebb tennék egy ilyen próbát, akkor is, ha drágábbak, mint a sima H4. -
válasz
Diokhan
üzenetére
Olyan ami fél évente kiég, 5.000km-enként
Évekig használtam ezt a típust, rengeteget kidobtam belőle
Már vakon cseréltem őket.A sztorihoz hozzátartozik, hogy én a civicet és az accordot is úgy használtam, hogy beülök és tompított fel. Tehát mindig minden körülmények között fel volt kapcsolva.
(Régen talán night breaker ultra / unlimited volt a neve, aztán lett laser, mindkét széria hasonlóan bírta)
Feleségem opeljébe 2017-ben vettem szintén osram-ot, csak nem ezt, hanem valami ultra life szériát, na az kérlek szépen 8 éve és 43.000 km-e teszi a dolgát.
-
válasz
Diokhan
üzenetére
Lehetni lehet betenni, csak nem szabad...
A halogén pontszerű forrás (vagyis vonalban világít az izzószál), de ugye körkörösen, a led meg nem, ezért a vetítési képe egy parabolatükrös H4 esetén pl. soha nem lesz olyan, mint az eredetileg tervezett.
Ezt a led chip előtti kitakarással próbálják meg megoldani, és egyesével a gyári lámpákat beméregetve engedélyeztetni, de ez nyilván hosszas folyamat, és nem feltétlenül lesz jó a végeredmény, akárhogy próbálgatják.
Jól látni attól még lehet, ha rendben a foncsor és a bura sem matt, egy Osram NB Laser-rel (meg a fél éves élettartamával) még lehet jobb az éjszaka... -
válasz
Diokhan
üzenetére
Csak a GK Jazz van a listán, jól láttad. (Philipsnél dettó amúgy).
City-mben 6 éve van ez, eddig nem vegzáltak érte (műszakira kiveszem, rendőr meg kvázi már nincs az utakon, villogást sem kaptam még érte), csak télen sz.r, mert ha ráfagy a dér, akkor nem olvad le, szóval jégoldani szükséges elindulás előtt mindenképpen. -
Diokhan
addikt
Sziasztok. Valaki meg tudja mondani, hogy hol tudnám megnézni a legális osram LED-es izzók és a kompatibilis autók listáját? Mert én egy listát találtam, amin egyetlen jazz szerepelt csak. Köszi.
-
slett27
addikt
Nagy szerencse hogy arrafelé vannak normális szerelők.
Elvittem Seatot termosztát cserére. Mikor eljöttem szervizből villogott a hűtővíz pios kontrollámpa. Hűtővíz tartályból hiányzott a hűtőfolyadék. Visszavittem, mondom valami itt nem ok. Aztán a "szerelő" mondta hogy ment vele tesztkört (csak nem eleget). Majd amikor fékhibával vittem a kocsit egy másik szervizbe, akkor szóltak hogy a termosztát melletti csőből folyik a vizem, mikor volt ezen termosztát csere ? Igen !
-
Rp526
aktív tag
válasz
slett27
üzenetére
Közben kis follow up. Az ajánlott céggel megcsináltattam a saját csövemet. 43 000 Ft volt. (Még le is festették, bár ne tették volna
) Összeraktam, teljes átmosatás és feltöltéshez elég volt két liter folyadék. A tartály max szint fölött van. Eddig lekopogjam minden oks. Remélhetőleg így is marad. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ez akkor derül ki ha lekaparják a mostani mázat.
-
slett27
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Le lett alvázvédőzve, de hogyan
.... szerencsére garázsban állt így még időben van. Jövő nyáron alváz- és üregvédelem ami kb 250e lesz. De ahogy láttam 7 gen. Accord hidaulika cső gyári 189.000,- így az előbbi szinte filléres tétel. 
-
slett27
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Kivételesen ezen csak az optimlaizálást, drágábban sikerült eladni mint vettük.

Mazda 3 stabilabb, autóúton, néha pályán kifogástalan. Nagyobb nyomtáv, tengelytáv, alacsonyabb. Ez sem szaggatja fel az aszfaltot, de nem is baj. Nem tudom miért lett Jazz hisz tudtam hogy vegyes használat lesz.
-
Winner_hun
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
Annyi. A Civicbe napi átlag 60-65 km volt belerakva mióta gázosítva van és írtam a fogyasztást. De akkor még Bp-n is laktam, nem mentem vele annyira sokat. Mióta megvan az FR-V, a Civic csak a szerelőknél áll, ott mentek vele tán egy minimálisat szerelés után. Mivel most csak az FR-V van itthon, ezért ezzel közlekedek. Munkás-rohangálósnak marad majd a Civic.
Előfordult napi 4-450km, egy hét alatt 3-4 alkalommal, az átlagra sokat tud dobni. -
AxBattler
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az átlagban napi 100km körül van, még a Civic mellett...
Nem semmi, látom bejött a verda. Mondjuk el is hiszem, jó gép.
-
AxBattler
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Na várj, ez már az FR-V?
4.5 hónap alatt beleraktál 14.000 km-t?
Vagy ez még a Civic? -
válasz
Winner_hun
üzenetére
szép
-
AxBattler
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Látom, félreálltál ennek örömére. Gratula! Még legalább ugyanennyit kívánok!

-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
-
Piftuka
veterán
válasz
turbogranny
üzenetére
Szia!
Több erre szakosodott vállalkozás működik már Magyarországon.
Talán a legismertebb: Autóvizsgálat.hu
A tulajdonos Youtube csatornája, benne sok-sok hasznos videóval: Tibor Varga
-
Gömbike
senior tag
válasz
turbogranny
üzenetére
A szövegkörnyezetből az jött le, hogy Pesten élsz. Én [link] tőlük kértem tanácsot, nagyon profik. Majdnem mellettük dolgozom.
De nem járok hozzájuk, mert Bács megyében lakom, csak dolgozni járok a fővárosba.
Ide viszont vittem már váltófolyadék cserére az Accordot [link] .
Korrektek, árban sem szálltak el.
-
turbogranny
friss újonc
Üdv!
Használt autókat nézegetek és a CL7 -es Accord nagyon a szívemhez nőtt, tudtok ajánlani szerelőt vagy csak hozzá értőt aki esetleg vevő arra, hogy szolgáltatás ellenében átnézi az autót?
-
Piftuka
veterán
válasz
Headless
üzenetére
Mindhárom márka gyári, OEM minőségű termékeket gyárt. A Hondát ismerve nem kizárt, hogy a termosztát talán éppen Denso gyártmány. (A lambda-szonda biztosan az.)
A Calorstat by Vernet francia gyártó, és a főbb ottani márkák beszállítója, de gyártanak európai, amerikai, koreai és japán autógyáraknak is.
Plusz pozitívum, hogy kifejezetten erre a területre szakosodtak. (Fűtés-hűtés, hőmérséklet szabályozás és alkatrészei.)
Viszont állítólag szignifikáns különbség van az amerikai és európai gyáraikban készült, és az indiai valamint kínai gyárakban készült termékeik minősége között, az előbbiek javára.
Tehát ha van rá lehetőséged, akkor nézd meg vásárlás előtt, hogy a kapcsolót hol gyártották! -
Doki16
addikt
válasz
AlexDaywalkr
üzenetére
Szuper, köszönöm szépen.
-
Doki16
addikt
Sziasztok!
Az alany egy 2010-es Honda Civic. Nincs benne gyárilag automatikusan fényre sötétedő tükör. Nem tudom, hogy ez gyárilag elérhető extra volt-e. Van rá lehetőség, hogy utólag lehessen bele tenni retrofittel gyárit ha egyáltalán volt ilyen.
Ha nem volt mégsem hozzá gyári akkor van aki tett már bele utólag? -
Headless
őstag
Sziasztok az alany egy 2009-es jazz 1.4. Azt szeretném kérdezni hogy hűtőventillátor kapcsolóból/vízhőfokjeladóból van e preferált márka? Már a kocsi megvétele óta is feltűnt hogy túl sokat kapcsol a ventillátor rövid időre.
Első körben ventillator kapcsolót/relét cserélném és esetleg a vízhőfok jeladót ami a termosztát háznál van. Termosztátot második körben piszkálnám csak. Alapvetően diag alapján 90 körül van az üzemi hőmérséklet stabilan, fűtés van rendbe. Viszonylag hamar melegszik a hűtővíz indítás után. (Hideg víz jelző indikátor elalszik 1-3 km alatt és megindul a fűtés bent.)
-
Rp526
aktív tag
válasz
Dooonfrigo
üzenetére
Az általános tanács, h megméred a lehető legnagyobb méretet, ami befér a tálcádba és magasságilag, majd ez alapján választod a lehető legnagyobbat. Am az előző mérete lesz vszínűleg.
szerk.: mondjuk ez lehet csak a régi világra értendő. Nem a startstop meg ilyen-olyan feature-rel rendelkező autókra.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dooonfrigo
üzenetére
Fejből passz az autodoc szerint Yuasa YBX3057 vagy a YBX5057 elvileg jó bele. Kocsi manualja nem írja pontosan milyen kell bele?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dooonfrigo
üzenetére
Rocket, Totachi vagy Yuasa. Ezek jók. Esetleg ha van a méretedben Era az is jó, arra pl 3 év gari van.
-
Dooonfrigo
tag
Sziasztok!
XI. generációs Civicemben megadta magát az akksi 3 évesen. Milyen helyettesítőt tudnátok a gyári helyett ajánlani? Előre is köszönöm!
-
válasz
AlexDaywalkr
üzenetére
telitank-telitank
aztán liter*100/megtett km
-
AlexDaywalkr
tag
Köszönöm a válaszokat! Kicsit elszámoltam magam, úgyhogy az autó szerint mért adat helyes lehet.
-
tucsok.
senior tag
válasz
AlexDaywalkr
üzenetére
Rendelkezem egy 2013-as 4gen 2.0 benzines peldannyal. 2018 ota hajtom palyan es varosban egyarnat. A varosban nyaron kb 8 liter, telen 9 liter sima 95-ost tankolok. Palyan 130km/h 8,2 liter nyaron telen 8,6 liter tempomattal sima 95-ost tankolok.

Egyebkent nem erdekel, hogy mennyit fogyaszt mert fo a biztonsag es a kenyelem az en szempontombol s tudom ha baj van ebbol az autobol ki fogok szallni epsegben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Falujáratban sima. Jazz úgy nekem is 4 körül eszik.
-
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Szerintem pedig egy fokkal jobb, mint random facebook csoportban / fórum topikban olvasgatni hogy nekem 8,5-et fogyaszt. Itt legalább van sok-sok user, a feltöltött adatok alapján pedig hellyel közel el lehet dönteni hogy kinek mennyire reális a mérése.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Már vakon cseréltem őket.
A halogén pontszerű forrás (vagyis vonalban világít az izzószál), de ugye körkörösen, a led meg nem, ezért a vetítési képe egy parabolatükrös H4 esetén pl. soha nem lesz olyan, mint az eredetileg tervezett.
) Összeraktam, teljes átmosatás és feltöltéshez elég volt két liter folyadék. A tartály max szint fölött van. Eddig lekopogjam minden oks. Remélhetőleg így is marad.
.... szerencsére garázsban állt így még időben van. Jövő nyáron alváz- és üregvédelem ami kb 250e lesz. De ahogy láttam 7 gen. Accord hidaulika cső gyári 189.000,- így az előbbi szinte filléres tétel. 
Durva. Jó állása lehet, hogy ennyit képes taposni a gépet.