Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Prohardver app (nem hivatalos)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lkristóf
senior tag
válasz
mSchumi87
üzenetére
Nekem is olyan van ami typec-vel toltheto, de a napokba neztem, hogy van mar olyan ami magnesesen is tud tolteni: https://a.aliexpress.com/_EGea6Vw nincs vele tapasztalatom, de ha nem lenne meg tollam lehet ezt probalnam ki.
-
Pano
veterán
válasz
lazoltan
üzenetére
Mágnesesen ez se tölti, csak oldalára tehető. Sajna vannak olyan utángyártottak, amik az új iPad-el még ezt se tudják. Egész eddig vártam, hátha lesz utángyártottból is olyan ami tud töltődni, de lassan 1 év után se jelent meg ilyen.
Nekem személy szerint fontos volt a "tapadás", mert nem akartam még külön tokban/zsebben hordozni a ceruzát is. -
Pano
veterán
Hali!
Csak infónak hagynám itt:
ESR Pencil működik iPad Air 6 (2024)-el és stabilan csatlakozik mágnesesen a tablet oldalára.
-
krx21
nagyúr
Sziasztok,
Van egy M2 IPad Pro-m. Megfigyeltem, hogy a Safari-ra kattintva (nyitott ablak, hogy folytassam a böngészést) megakad a gép kb. 1 másodpercre. Ilyenkor meg van fagyva, majd minden megy tovább.
Van aki tapasztalt már ilyet? Mi lehet az oka? -
Davx97
újonc
Sziasztok ! Elgondolkodtam egy használt ipad vásárlásán mivel szűkös a keret (igazából csak nem akarok nagyon sokat költeni rá , mert nincs nagy felhasználási igény), a választás leginkább az ipad 7 és 8-ra esett ezeket kb 65-75e ft-ért lehet kapni.
A felhasználásomat tekintve extra light lenne leginkább a matek jegyzeteket, jegyzetet használnám ,meg maximum youtube, film nézés, böngészés (játszani nem játszom semmilyen játékkal)
A 7-esből sokkal jobb állapotúak vannak 65e ft-ért is viszont a 8-as melett meg az szól, hogy picit jobb proci gpu és valószínűleg még 1 verzió frissítés , de ezek leharcoltabbak és kb 75-ért mennek.
Melyik lenne értelemesebb választás?
-
Bdanyy
addikt
válasz
chaosmonger
üzenetére
Hello!
Ha még aktuális:
control+option+ö = 0
shift+option+3 = # -
atees
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nem tudom leirni, máshogy, max arra használnám hogy képeket nagyba megmutatni vagy vmi mást, de hogy folyamatosan monitoron használjam, sztem alkalmatlan.
Billentyűzetes tokkal is, sokszor a kijelzőt használom, mert úgy kényelmes az ipad. -
Fifi
őstag
válasz
Geresics
üzenetére
Mi tegnapelőtt vettünk a lányomnak iPad Air 11"-t és Pencil USB-C-t.
Tapasztalat nincs vele, mert még nem érkezett meg, de korábban már vettem pár dolgot ettől a gyártótól és nem volt gond: ESR Rebound Hybrid Case 360
Welcome15 kuponkóddal 15% engedmény is van most a termékeikre.szerk:
Sajnos az ismerősök között sincs Pencil Pro, hogy a wireless töltést tesztelhessük. majd. -
tl-x
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nekem egy kész szenvedés volt iPaden. -
Geresics
addikt
Holnap érkezik az új iPad Air-em Pencil Pro-val, és ehhez keresnék tokot. Tudtok valamit ajánlani úgy, hogy a toll töltése ne szenvedjen hátrányt?
Lehet, hogy minden tok ilyen, de most kezdtem csak a nézelődést és látom, hogy van olyan, amiben ilyen nagyobb vályu van kialakítva a tollnak, és nem tudom, abban működik-e a töltés, stb-stb.
Főleg jegyzetelésre fogom használni, így fontos, hogy mindig azonnal ott legyen a toll is, ezért is választottam a pro-t, hogy vezeték nélkül töltsön! -
-
consono
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nem, nem a monitoré, az Office-é. Csak az a baj, hogy aki monitoron akarja használni, az valószínűleg komolyabban akarja használni, főleg ha ez az egyik megcélzott use case, ami miatt monitorra akarja kötni az iPadet...
-
tl-x
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ez igaz. Én csak 2. kijelzőnek használtam kiterjesztve rá a Macbook asztalát.
-
tl-x
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Szerintem amíg nem akarsz rajta dolgozni addig semmi baj nincs ezekkel. De pl.: próbálj meg iPaden csinálni egy táblázatot Excelben aminek az értékeit alul szummázod és legyen belőle egy diagram.
-
tl-x
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Meg egy csomó funkció hiányzik belőle. De még az Mac-es se olyan szerintem mint a Win-es Office.
-
Zoltn
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Addig ugysem erted meg, amig nem probalod ki. Erintesre van optimalizalva a felulet, kenyelmetlen hasznalni egerrel. De leirni nem lehet mennyire.

-
Zozzer888
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Ha előreláthatólag ráférek egy oldalra akkor a sima jegyzet app, de sokszor jegyzetelek PDF tervlapra, vagy van hogy fényképre. Ha klasszik jegyzet kell akkor goodnotes mert azt ki tudom PDFben menteni. Régebben használtam a Microsoft OneNote-ot de azt csak akkor ha olyan projekt volt amin többen dolgoztunk és szempont volt hogy a többiek is lássák a jegyzetet rögtön/ tudjanak beleírni.
-
weinmaker
őstag
válasz
consono
üzenetére
Ha picit komolyabb munka is bejátszik, fényévekkel jobb egy macbook. Melóra én is azt használom. Ipad-et csak minimális apró szarokra, de arra is szenvedés, és 10x annyi idő kb. Tényleg csalódás lesz. Akkor lenne igazán érdekes, ha olyan szintű oprendszer futna, mint a macbookon (elvileg az M-es proci bírná). De addig csak tartalomfogyasztásra jó sajnos.
-
consono
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Jaja. Nem véletlenül mondom, hogy körbe kellene ezt rendarnak rendesen járni, mert csalódni fog...
-
Zozzer888
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Szia!
Én használtam, aztán a 12 karcos lett fólia alatt is így leszedtem róla két éve, azóta nem ment rá több karc.
ipadból jelenleg 9esem van, új kora óta tokban, de fóliát nem raktam rá, sokszor építési területen használom, de járt már aktív asztalos műhelyben is (jó hát mondjuk ott azért lehetett volna annyi eszem, hogy táskába rakom).
Májusban lesz 3 éves.
A kijelző teljesen jó, nem nagyon látok rajta karcot vagy ha van is akkor azt valószínűleg eltakarja a maszat. Gyári pencilt használok vele elég sokat.
én nem fogok venni a következőre se.
-
Zozzer888
addikt
válasz
rendar
üzenetére
Én is ezen vergődöm, az M4es Pro jó lenne a kijelzője miatt (fényerő) minden másban elég lenne az Air…amiből én megvárnám a 7et.
titkos vágyam, hogy monitorra téve ki tudom váltani a PC-s lightroomot, így elég lenne a havi 13 dolláros PS előfizu helyett a 2…
Most egy 9esem van, imádom, de nagyon lassú már és igazából a 16 Pro RAW képeivel nem is boldogul…
-
weinmaker
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Vagy ha léteznek is eléggé butított formában. Komolyabb melóra sajnos alkalmatlan, hiába m procis.
-
rendar
tag
válasz
rendar
üzenetére
Megnéztem jópár videót, meg utána olvastam, és a következőre jutottam:
- Amelyik Ipad M- chipes, azon van porondmester és csatlakoztatáskor alkalmazkodik a monitor méretéhez, teljes képernyőn használható. Alkalmazások külön ablakban lesznek.
- Az M- chip nélküliek csak tükrözni tudják ugyanazt, ami a kijelzőn van. A monitor két szélén lesz fekete sáv.Ezek alapján egy Air M2 lenne a befutó. A kérdés, hogy érdemes most megvenni, vagy megvárjam az új Airt? Bár az meg lehet, hogy sokkal drágább lesz...
Vagy megjelenik az új drágán, az M2- ára meg lejjebb megy?
Nálam okosabbak segítségét kérném!
Előre is köszönöm! -
Geresics
addikt
Sziasztok,
pénteken érkezik az új iPad Air-em Pencil Pro-val, és ehhez keresnék tokot. Tudtok valamit ajánlani úgy, hogy a toll töltése ne szenvedjen hátrányt? Lehet, hogy minden tok ilyen, de most kezdem csak a nézelődést, szóval bocsi, ha hülyeséget kérdezek! Főleg jegyzetelésre fogom használni, így fontos, hogy mindig azonnal ott legyen a toll is, ezért is választottam a pro-t, hogy vezeték nélkül töltsön!
Az iPhone-jaimhoz soha nem használtam fóliát, most is még a 13 Pro-t nyúzom, és semmi baja! Az iPad Air kijelzője is ilyen strapabíró, vagy ha nem veszek rá fóliát (pfujj), akkor 2 nap alatt karcos lesz?
-
rendar
tag
Sziasztok!
Ipad vásárlás előtt állok. Gyakran használnám monitorhoz csatlakoztatva. Van valami különbség ebben a képességben a sima, Air, Pro modellek közt?
Előre is köszönöm! -
BB9360
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Akkor gyorsan visszacsomagolom és leragasztom Jobs aláírását...

-
BB9360
aktív tag
Sziasztok!
Félve kérdezek: van egy iPad1-es, ami elvileg működne,de gyakorlatilag nem igazán. iOS 5.1.1 a szoftver (és naprakész
), de sem az iTunes, sem a böngésző nem indul. Az üzenet : nem lehet kapcsolódni az iTunes Store áruházhoz vagy a Safari esetén nem tud biztonságos kapcsolatot kiépíteni a szerverrel...
Térkép viszont működik.Mit tudok tenni? Köszönöm.
-
válasz
ULPIUS
üzenetére
"meg minden apple termék kínában készül"
Már egy ideje nem:
iphone: Kína, India
Mac: Kína, India, USA
iPad: Kína, VietnámDe ezeket csak netes infók alapján szedtem össze, arányokat nem tudok mondani. Valószínű a legjelentősebb gyártási volumen még mindig Kínában történik, egy olyan törekvést olvastam, hogy 2027-re szeretnék ha 50%-ban a telefonok Indiában készülnének.
-
-
ULPIUS
őstag
válasz
etomcat
üzenetére
Ajjaj, sztem ez már túlmutat a topik témáján, de azért megkérdezem, az apple-ben vagy az USA-ban miért is bízol meg teljesen, hogy nem kémkedik?
Amúgy meg minden apple termék kínában készül, ahogy kb minden más giga tech cucc is, érdekes mégse olyan nagy ellenségek ezek a kínaiak ha profitról van szó?
Ha valaki tart az ilyenfajta kémkedéstől, az semmilyen formában ne kapcsolódjon a világhálóhoz, soha. -
etomcat
tag
-
válasz
gabor2777
üzenetére
Esetleg kipróbálhatod, hogy gépre rádugva, Win-es 3uTools progival felmásolod a mappákba rendezett videóidat rendesen mappástul a táblagép táhelyén belül oda, ahol neked megfelelő.
Szokás itt valamiért olyanokat tanácsolni, hogy “VLC alá bemásolni”, de erre semmi szükség sincs, mert sok videót amúgy rendesen lejátszik a gép minden egyéb app nélkül is, amiket pedig nem, azoknál meg megnyitod a videót, majd fent ez a gomb.
-
gabor2777
újonc
Üdv!
Tanácsotokra lenne szükségem. Van egy lányomtól átvett Ipad 9-em, (első Apple termékem).
Szeretnék feltenni rá egy videós oktató csomagot ami sok alkönyvtárban témákra bontva videókat tartalmaz.
Egyszerűen nem tudom normálisan felvarázsolni az Ipadre.
Ha win11-ről Apple devicessel próbálom VLC alá behúzni akkor nem hajlandó a könyvtárszerkezetet megtartani, egyszerűen beborítja az egészet egy listába. A file app kb semmit nem enged másolni.
Nincs valami olyan megoldás mint windows alatt, hogy nyitok mappát, bemásolom a tartalmat és bármilyen appal elérem? Valami normális file kezelőre gondolok (pl egy lebutított total commander szerű már talán elég lenne.)Köszi
-
etomcat
tag
Üdv!
Apple iPad Pro 12.9" 2017-es (2nd generation) tablethez létezik "gazdaságos" stylus /ceruza? Kézírás és nagyon egyszerű rajzolás bevitele lenne a cél, ezért nincs szükség Picasso szintre.(Mivel az adott modell nem kapta meg az iOS18-at és az akkuja is megviselt már az öregségtől, szerintem nincs értelme 40-50 ezres Apple "gen1" ceruzában gondolkodni - hiszen az nem használható a frissebb iPad modellekkel, így a bele fektetett pénz végül elveszne.)
Előre is köszi!
-
-
vilmose33
őstag
Sziasztok
Kisfiam Ipad mini 3-án nem engedi frissíteni a YouTube app-ot,azaz kiírja ,hogy egy régebbi verzióra,de nem csinálja meg. Illetve létezik esetleg valamilyen alternatíva ,hogy ne böngészőből menjen? -
Atos23
senior tag
Van még egy dolog, amivel kapcsolatban nem tudom orvosolni a problémát, elnézést, ha sokat kérdezek.

Ma dél körül telepítettem az iPad-et. Előtte, kb. délelőtt 10 órakor küldtem anyumnak egy üzenetet Messengeren (akkor még nem volt telepítve az iPad). Ez az üzenet azóta is látható a régi Android tableten és asztali gépen is.
Ha elindítom a Messengert az iPaden, akkor a legújabb megjelenített üzenet tőlem fél évvel ezelőtti. És ez minden üzenetnél ugyanígy van az összes ismerőstől, fél évnél újabb üzenetelőzményeket nem mutat az iPad Messenger programja.
Csak azokat az üzeneteket mutatja az iPaden, amik az iPad telepítése után lettek küldve.Végképp tanácstalan vagyok, mert ha kiderül, hogy a Messenger sem működik jól iPaden, akkor nyomok egy harakirit.

-
Atos23
senior tag
válasz
lugosi
üzenetére
Teljesen új telepítés, de most megnéztem pontosabban.
A Tesco appot illetően igazad van, a sima Tesco app teljes képernyős, azonban van egy Teco Clubcard app, ez sajnos kicsi. A Rossmann még ami teljes képernyős (előbb rosszul írtam, a Penny is kicsi).
Szóval nálam így alakul:
Teljes képernyős: Tesco, Rossmann
Kisképernyős (iPhone méret): Tesco Clubcard, Penny, mySpar, Lidl Plus, Aldi -
Atos23
senior tag
Sejtettem, hogy ez lehet a háttérben, pedig szerintem sok idős ember használja ezeket az appokat iPaden. Nekem több idős ismerősöm is a tabletes bevásárló appon írja össze a bevásárlólistát.
Nem mintha reménykednék a sikerben, de írok ezeknek a cégeknek, hogy terjesszék ki a kompatibilitást erre a képernyőméretre is. Pl. A "hatalmas" Lidl, Tesco, Spar appja kicsiben jelenik meg, míg a viszonylag szerényebb üzletláncnak számító Penny appja teljes képernyős. Legalábbis ez nekem meglepő, hogy éppen náluk működik.
-
Atos23
senior tag
iPhonet régóta használok, iPad-et most csak a telepítés erejéig, rögtön akadt is egy kérdésem. A bevásárló appok, pl. Lidl Plus, Tesco, Spar, stb. mind csak a képernyő közepén, egy kb. 6"-os ablakban jelennek meg az iPad-en.
Kb. mintha iPhone Pro kijelző méretben nézném az app-ot.
Ezt lehet orvosolni vagy ez így marad? -
joebacsi4
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani a hátlapra fóliát -
válasz
hundai
üzenetére
Nem használhatatlan, van itthon 6-os ipad és használható még a felsorolt dolgokra, de most venni tényleg nem érdemes, gondolom legalább 2-3 évre vennéd.
Az ipad pro-m idén lesz 7 éves, de még jól használható a mai napig. Kíváncsi leszek meddig húzza.
A héten rajzolgattam rajta végre megint, hát azért meg tudtam fingatni szegényt egy "extra méretű"* procreate vászonnal.*A 4gb ramhoz képest.

-
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget! Azt hittem sokkal hosszabb a használhatóság ideje. Akkor a vásárlás elmarad

-
Alex91
félisten
válasz
Relax420
üzenetére
Tamogatja, egy Air 2 is hasznalhato meg, de ilyet mar ugye nem vennek. A 32 GB-os verziok mar sovanyak barmelyiket is nezzuk. Akksik tonkre mennek/mentek. A jelenlegi OS az iPad7-tol megy, de erdemes azert ennel fiatalabbat venni, valoszinuleg az iden kidobjak ezt is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus Garancia 2026.
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Nekem egy kész szenvedés volt iPaden.