- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orionhilles
senior tag
Benéztem úgy néz ki, a wwan a sim-es nethez kell. Tehát vagy sim-es net, vagy msata. Sztem azt befogja áldozni, úgy se használja.
Igen, vagy msata vagy sim-es net.
Bill. alatt van a feles slot, abban csücsül a wifi. ThinkWiki szerint: Internal PCIe slots: 1 Full (51mm) and 1 Half (27mm)
Half slot supports mSATA SSD or WWANLehet olyat is, hogy wwan + ssd ez alapján, de akkor nem lesz wifi.
-
Mankó
veterán
-
-
-
Tim82
félisten
Gondolom, lekapcsolja altatáskor az USB portot, amibe bele lett dugva a vevője. Esetleg ha a powered USB portba dugod a vevőt és BIOS-ban bekapcsolod az USB always on opciót (Config menüpont alatt)?
-
-
Francia91
veterán
Csak vissza kéne keresni
-
Mankó
veterán
Win 10 meg alapból fel rak mindent és a funkciók is működnek. Egyedül az aksi szabályozás nem tudom, h működik rajta, vagy hogy kell egyáltalán beállítani, mert power manager az nincs rá. Csak valami lenovo energy management, abban meg nincs ilyen beállitas. Sőt, csak beépített sablon beállítások, nulla részlettel.
-
Francia91
veterán
Én pár napja telepítettem újra egy T500-ast, pöcc-röff ment. Mondjuk én elpakoltam az összes olyan drivert, ami még nem bugos, így én abból telepítem a TP-ket
Ha nem tudod felrakni, az már a Te bajod is (meg persze a Lenovo-é), de mindenre van megoldás. Számomra ez, hogy mindenből lementettem a még bugmentes legújabb verziójú telepítőt, így nincs problémám, ha TP-t telepítek -
Tikakukac
titán
Teljesen őszintén: miért kell az a Win10? Mert már most vagy 20 szálon levelezgetek emberekkel és nem bírok rájönni miért kell tízéves gépekre lassan Win10 és ha már kell akkor miért még kiadás előtt meg mindenféle éppen kizuhant verziókkal? És főleg main rendszernek? Nem értem miért jó ez, bár ha ez a hobbija valakinek és ráér nyugodtan.
-
fungi
aktív tag
Ha felraktad a Tpfc-t /Googleban első találat, nekem T500-on 063-as van feltéve/ akkor elvileg a Program Files mappában TPFanControl néven találod, azon belül a TPFanControl_ini mappában tudod szerkeszteni a beállításokat, elég részletes, ha meg akarod határozni hogy mikor hogy hűtsön,akkor az alján ebben a sorban
"MenuLabelSM1=Smart Mode 1/ Label for Icon Menu, must be terminated by '/'
tudod állítani hogy milyen hőfoknál hogy menjen a venti. Ehhez
"Active=2" program will come up in smart mode." ezt kell beállítani.
De be tudod állítani hogy Bios vezérelje a ventit, akkor csak monitorozza a hőfokokat,vagy hogy a venti pl. mindig ugyanúgy menjen.
Ha beállítottad és elmentetted a változásokat akkor a következő indításnál már ezek lesznek érvényben.
/W10-en nem próbáltam, 7, 8,1-en jó/
Érdemes a tálcára kirakni az ikont, én szeretem tudni hogy milyen meleg van...Különösen olyan gépen jó ahol nem szeret leállni a venti /x200/ T500-on nem annyira létkérdés.csubuka Köszi, kipróbálom!
-
csubuka
addikt
A kis visszafelé kanyarodó nyilacskás gomb a bekapcs mellett az nekem a régi G580-amon valami recovery féle mesét hozott be, bekapcs helyett kell nyomni vagy boot alatt... folyamatosan tán. Persze csak érintetlen reco partícióval megy. *Persze én azt hamar megszüntettem, szóval a valóságban sosem volt alkalmam teszteni a csoda funkciót.
-
Tikakukac
titán
Ez úgy működik, hogy ezt mielőtt baj van kell kiírni. Ha van recovery partíció arról lehet bootolni. Meg ne kérdezd hogyan és ennél menne-e. Többek között mert ez TP topik, másodkörben ne akarjátok már azt a bizonyítottan kémprogis! rendszert felrakni. Komolyan, ha valaki 1 bites akkor ezt fogja már fel.
-
barnam_
nagyúr
-
metal01
őstag
Még több pasztának nincs értelme. Nem kell annak tocsognia benne. Inkább a "milyen" pasztán van a hangsúly. Az MX-4 tényleg jóféle, sokan használjuk itt. Én úgy szoktam, hogy először nagyon vékonyan kenem meg a procimagot, úgy hogy a teljes felületen érje a paszta (simán ujjal kenem szét) és utána még egy keveset teszek középre és elegyengetem azt is. Így biztos, hogy a felületi egyenetlenségeket kitölti a paszta (lényegében ez a célja) és a megfelelő hőátadás megvalósul.
-
-
HSM
félisten
Szerintem ez jó így. Nekem se nagyon megy 45 fok alá üresben sem, net közben 50-60 fok. Mondjuk nekem i7 van, de kb ugyanaz, mint az alap i5.
Én ha csak netezek, simán lekapcsolom a turbót, úgy 2700Mhz, halk, csendes, hűvös. Ilyenkor mondjuk rá lehet a turbót is engedni, ha sietős a dolgom, akkor 3,4-3,2Ghz. Ha pedig valami durvább gyilkolászás van, akkor simán leveszem vagy 2700, vagy 2400Mhz-re, és máris nem fő meg benne a proci feleslegesen. -
-
-
Kiiiiit érdekel, mennyi memóriát foglal a nyomi integrált? 3D alatt nem a memória miatt vérzik el, minden másra elég, ha a rendszer kezeli, én pl örülök neki, hogy nem öl le túl sokat a memóriából.. miért akarna valaki fölöslegesen csökkenteni a rendszer számára rendelkezésre álló memóriamennyiségen?
-
Razermazer
őstag
Én csakannyit mondok, hogy alapból 8 gigával kezdtem, már nem váltanék kevesebbre vissza.
Én sem kezdtem komolyabb dolgokkal, most viszont annál inkább érzem hogy jó befektetés volt megvenni a 8 gigát(én lassan 16-nál és 32-nél leszek már nem lenovóba)
Ugyebár a virtuális memóriát helyből kilehet kapcsolni, vagy minimálisra venni mondjuk 400mb, vannak programok amik meghülyülnek ha nincsen minimális mennyiség neki. Több programot tudsz egyidejűleg futtatni és nem futsz ki az erőforrásokból, arról nem is beszélve hogy gyorsan.
Most 4 giga került vissza a T500-ba, hát vért izzadok néha, állandóan közli hogy elfogyott a memória.
Én úgy voltam vele hogy ram 8 giga, ssd, és egy T9600 proci, szépen felgyorsult, használhatóvá vált a mostani programokra is a kis lenovo. -
psyho85
aktív tag
Amennyire olvasgattam külföldi fórumokat, a DDR3L-t nem nagyon javasolták. Elvileg az is megy 1,5V-on, de ha jól emlékszem azok 1,3V-osak alapjáraton, nem?
Amúgy nekem most egy párba válogatott Kingston KTA-MB1600/4G van a T500-ban, és tökéletesen üzemel (memtest szerint is). Ez kétsoros, Nanya chipes modul. (A T500 által kiköpött KVR RAM-ot meg megette egy Late 2012-es Macbook pro zokszó nélkül megette.)
-
Mankó
veterán
Újraindítás meg is oldotta a másik port kérdését. Viszont a következő problémám áll fent. Első bedugásra működik happy, viszont ha kihúzom és újra bedugom akkor csak a meghajtó ledje világít, de nem.veszi fel meghajtónak. Ennek nem így kellene működnie gondolom.
Illetve, hogy ennek a kártyának nem kellene bepattannia, vagy valami kapcsolóval fixxé tenni, mert simán ki és be lehet dugdosni a slotba? -
Tim82
félisten
1066-osnál kezel gyorsabbakat is. 1600-asat 1333-asként fog kezelni. DDR3 vagy DDR3L szvsz mindegy, nekem két db DDR3L 1600-as modul van az X220-ban, ami ugye zsírugyanaz a chipset, mint a T420.
gmeszaros: szerkeszteni nincs jogosultságom, csak kiemelni, off-ba tenni, törölni tudom más hozzászólásait és csak ebben a topikban tudom ezeket megtenni.
-
-
HSM
félisten
Jól méri egyáltalán a mérő? Ha most vetted csak a notit, érdemes egy teljes töltési ciklust elsütni rajta, lemeríteni 0%-ra, majd feltölteni 100%-ig. De van a Power Managerben is erre funkció (gauge reset). Keveset használt és mindig csak résztöltéseken használt akksiknál gyakran durván el lehet tévedve a mérő. Az én Sanyo akksim is 40% elhasználódást mutatott, mikor hozzám került gép, egy teljes "Gauge reset" és még kb. 2 merítés-töltés ciklus után derült csak ki, hogy valójában 7% sincs az elhasználódása.
-
HSM
félisten
Légy kreatív. Az akksi a használattól öregszik és nem olcsó. Mérlegelj, megéri-e a kényelmet, mi nem fogjuk tudni eldönteni helyetted.
Ha a használat mellett teszed a voksod, azzal tudod csökkenteni az elhasználódás sebességét, hogy nem meríted le teljesen és nem is töltöd 100%-ig. Tehát mondjuk 10-20% alá nem meríted, és 80-90% fölé nem töltöd. Nyilván, értelmesen kell hozzálláni a dolgokhoz, ha kell minden üzemidő, használja az ember 100%-tól 0%-ig, de akkor gyorsabban fog sokkal elhasználódni.(#77675) CharlieDrop: Igen, ez a 30-80% ami semmire sem jó.
Én ha akksiról használom akkor 70-80% a két érték, ha csak töltőn, akkor 40-50% és kész is. -
-
HSM
félisten
Akkor mégegyszer, utoljára.
Ha nem kell az akksi, beállítod, hogy 30% akksinál kezdjen tölteni és töltse mondjuk 50%-ig. Ha 4 hónapig egyszer sem húztad le a töltőről, akkor kihúzod, megvárod, míg lemerül mondjuk 10%-ra, feltöltöd utána 85%-ig, és lemeríted újra, de most csak 50%-ig, és utána az eredetileg említett 30-50%-on hagyod. És akkor visszadugod a töltőt, és újabb 4 hónapra el is felejted, hogy van akksi a gépben.
Az én tudásom szerint ez a legjobb neki.
Közben néhányszor értelemszerűen át kell állítani a töltési határokat PM-ben... -
-
-
gabe_
őstag
Én a feltöltött akksit ki szoktam venni ha hálózatról használom. Ritkán van szükség akkus üzemre, olyankor lemerítem-feltöltöm, majd ha ismét asztalon kell használnom, akkor akksi ki.
Ha jól tudom, ugye az akksikat arra tervezik, hogy lemerítsék-feltöltsék. Ha folyamatosan csepptöltéssel szinten van tartva, hamarabb tönkremennek a cellák. Legalábbis én így tudom. Majd megcáfolnak ha mégsem...
-
Francia91
veterán
Power Managert felteszed, az akku töltését pedig belövöd pl 30-80% közé, és nem kell kivenned, meg egyéb dolgokat csinálni. Ennél egyszerűbbet nem tudok
Ha kiveszed az akkut, akkor elfelejti ezt a beállítást, amúgy kikapcsolt állapotban sem tölti tovább a beállított értéknél. Amúgy azt hiszem, hogy a 90% feletti töltés amortizálja az akkut, ott a legnagyobb az akkuk önkisülése, emlékeim szerint.Itt tudod állítani:
-
Francia91
veterán
Rögzítés marha egyszerű: egy csöpp paszta a lecsiszolt/polírozott érme mindkét oldalára, az a bordán tartja, míg felrakod a helyére a hűtőt (plusz ellátja a feladatát, amire eredetileg is való a paszta). Arra kell figyelni, hogy 1 mm alá kell csiszolni az érmét, hogy ne feszüljön a GPU-n a feltett hűtővel. Lényegében ennyi lenne, amit fontosabb megemlíteni. Azért jó az 1 Ft-os, mert nem sokat kell a vastagságából elvenni, meg az ötvözet is elég jó hőelvezetés céljára
(#77636) Chaser
Igen, azért a 90 nm-es Mobility FireGL V5250-es tudott fűteni, a mod nélkül jó pasztával a 100 fok környéke sem volt ritka eset
. Ezzel szemben az NVS 3000M pl már 40 nm-es gyártástechnológiával készült, ami jóval kevesebb fogyasztást és hőtermelést eredményez. Csak fejlődik a technika valamerre
-
Tim82
félisten
Dedikált GPU-s T60/T60p-nél érdemes, T420-nál szerintem nincs ilyen, más is a hűtés kialakítása persze.
Mondjuk kb. ez alapján alkothatsz képet a dologról, egyáltalán nem bonyolult. Megcsiszoltam fémreszelővel egy réz egyforintos mindkét oldalát, a hűtőről, illetve a GPU-ról leszedtem a gap pad-et, mert annak a helyére kerül; a GPU teteje kapott egy kis pasztát, arra rányomtam az egyforintost, az egyforintos tetejére került megint egy kis paszta, arra rátettem a hűtőt.
Volt már szó korábban is róla a topikban, "T60 réz hűtés mod" vagy "T60 copper shim" keresőszavakkal biztos kidob jó pár találatot, messze nem én vagyok az első, aki megcsinálta ezt, Francia91 kolléga meg gondolom Chaser és Tikakukac is elvégezték már korábban. Nálam csak a fene nagy lustaság akadályozott meg benne, meg gyakorlatilag nem volt használatban ez a gép vagy egy éve, szóval motivációm sem volt eddig.
-
Mankó
veterán
Összehasonlításban elég minimális a különbség. Azt hittem nagyobb lesz az eltérés. Könnyen lehet, h tényleg nem látnék semmilyen sebességbeli különbséget a 2 gép között alap felhasználásban, esetleg lehet hangosabb is lenne a gép, amit viszont nem szeretnék. Ha befut a másik majd kitesztelem azért, úgy biztos könnyebb lesz dönteni.
-
Tim82
félisten
3.80-as verzióval próbálkozz meg a linkelt Hotkey Features Integration-ből. (A linken az oldal alján a régebbi verziók.)
Macrium Reflect Free-vel teljesen jól át tudod klónozni a rendszert HDD-ről SSD-re, megcsinálja az alignálást is, ha jól emlékszem.
HSM: ha azóta futtattad az SU-t, az frissíthette. Nálam jellemzően csak akkor nem megy az OSD, ha altatásból keltem fel az X220-at.
-
Tim82
félisten
A Lenovónak van egy olyan csoda programja, hogy System Update. Ez Win 7 alatt még egészen decensen működik. Töltsd le, telepítsd, futtasd, valószínűleg minden fontos dolgot le fog szedni a manuális keresgélés helyett.
A billentyűkombókhoz konkrétan a Hotkey Features Integration kell, de jobb, ha a System Update-tal oldod meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest