-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
A Parts listában azt listázza, hogy mi kompatibilis az adott SKU-val esetleges javításhoz, nem azt hogy mi van a gépben. Azt hogy mi van a gépben, a gépen tudod megnézni.
Ráadásként, ha pl. a gép CTO (custom to order) akkor mivel nem tartják számon a CTO rendelés paramétereit, így esetileg konkrétan nem tudják mi van benne. Volt már, hogy a support tőlem kérte a rendelés visszaigazolást, hogy lássák mi van a képben... -
zsolti75
senior tag
Ha hivatalos oldalról származik akkor nem elírás.
Vásárlás előtt kérj egy típusszámot és csekkold le a PSREF-en!
A 45%-os panel egyébként egy büntetés 2022-ben.
Általában, ha nincs kiírva hogy milyen színtért fed le, akkor NTSC.
A home és office felhasználású gépeknél sRGB színtartományt szokás megadni, a képszerkesztésre készült gépeknél aRGB-t vagy DCI-P3-at, de ez utóbbi kettőt csak a 4K és oled panelek tudják teljesíteni. -
Jókor szólsz
Deazé'köszi@FoxiestFox : Nem ennyire egyszerű, az akkuban levő mikrovezérlő szoftveréről van szó, abban kell átírni a számlálót. Azt nem tudod csak úgy felülflashelni, sajnos. Kell hozzá egy RS485 (asszem) író, amin keresztül kiolvasod a szoftvert, és nullázod a számlálót. (Be2works progi).
Nekem nem füstölt, de nem működött egyik sem, amiben cseréltem cellát... -
azbest
félisten
Régen, amikor 4 magosítottam a t430asomat, akkor tapasztaltam, hogy azzal a konfigurációval már nem fogadta el a 65w-os töltőt. Kikapcsolt géppel töltött, de bekapcsolva nem mutatta az akkut (ez már régebben volt, mostanában nem próbáltam kis töltővel). Viszont erre anno számítottam is és előre megvettem hozzá a 90w-os töltőt.
Hogy azzal az akkuval is ugyanez a dolog jön-e elő, azt nem tudom. Arról még nem hallottam, hogy más akkuhoz más tápegység lenne szükséges, de hogy gép kiépítéstől függ, hogy mekkora töltőt fogad el, azzal már igen.Olyat is láttam már, hogy kolléga gépe egyik akkut nem töltötte, de tudott róla menni. Meg olyat is, hogy utángyártott akkut a gépem a lenovo energetikai driverek telepítése után nem töltötte, mert felismerte, hogy nem gyári. Ahogy nézem nem az akku típusát, hanem a vonalkódját sikerült feljebb megadnod
-
azbest
félisten
szerintem a töltési küszöböt lehet az akku elektronikájában tárolja le, de tévedhetek.
Az fru-kat meg azért kérdeztem, mert korábbi gépsorozatoknál is van akku, amelyik külsőre pont ugyanolyan, mint a másik szériához való, de mégsem kompatibilisek, mert az újabb gép biosában letiltották (pl t430-as akkuk azt hiszem mennek t420-ban, de fordítva nem. Ráadásul lehet csak később tiltották le bios firssítésben az újabb gépben az előző szériához való akku használatát). Az értékek még nem jelentenek sokat, más felépítésű az akku, ha más a feszültsége. És talán az x240 és x260 is nagyon hasonlóan néz ki.
-
azbest
félisten
gondolom pontos típus kódok, fru számok vannak feltüntetve a régi és új akkukon is. Valamint a két töltőn is. Esetleg fénykép sem hatrány, mert lehet ott derül ki a turpisság.
Azt hiszem cellaszámtól függően 10.8 vagy 14.4 V szokott lenni a jellemző. De google dobott 11.1-eset és 11.4-est is. Nem lehet, hogy mégsem ugyanolyan gépbe valóak? Van hogy fizikailag egyforma felépítésűek, de mégsem megy bele másik típusba.
A google nekem nem ad találatot arra a kódra amit bemásoltál.
-
Penguin95
senior tag
Próbálj meg egy másik SATA eszközt, kábelt, portot is ha van, hátha segít. Vagy ha van a tápnak egy másik ága, amin van SATA csatlakozó, próbáld azt is átdugni. Ha ezek sem segítenek, akkor valószínűleg a SATA vezérlő eltávozott. Erre a legolcsóbb megoldás egy PCI-E SATA vezérlő, bár azt nem tudom, hogy ezeknél a gépeknél is van-e whitelist a BIOS-ban.
-
Tim82
félisten
Ebben a listában (pdf, kattintásra letölt/megnyit) rákeresve ez nem háttérvilágításos. (Amelyik az, annál írják a listában, hogy "Backlit".)
-
-
newmoonlight
senior tag
Azért az elgondolkodtató, hogy miért akar valaki egy "új" x250-est lecserélni egy 3 éves (alapvető tulajdonságaiban egyező) x230-asra, amikor az érték-eltérés kétszer annyi, mint amennyiből meg tudna venni egy használt i7-es procit. (Pláne ha ő még el is tudná adni a feleslegessé vált i5-öst...)
-
Dr. Akula
félisten
-
Mankó
veterán
Wn 10 alá van Lenovo Settings, store-ban ingyenes, azzal be lehet állítani a power managert.
Más: Haver a T420-ba ssd-t akar venni és kitalálta, hogy az msata slottal bővítene. Csak hogy ott van benne a wwan kártya. Kicsit furcsálltam én is, de akkor ugye ez a megoldás kilőve, ha a wifit is meg akarja tartani?
-
MrSealRD
veterán
1. Igen, simán cseréled.
2. Hát aki keres az talál...apró. Simán lehet bonyolítani ezt a kérdést a nyelvtől, az állapoton át egészen a melyik gyártó által készítette c. kérdésig.
3. Én úgy tudom csak a gari idő első bizonyos részében lehet kiterjesztést venni..De ezt majd megmondják mások. -
soldi3r
veterán
az attól függ mennyi és, hogy hogy állnak hozzá a dologhoz (tehát a lenovonál nem valószínű
)
http://lenovo.hu/tudas/tudas_pp.htm(#34839) i400, ultrabay?
-
buherka
addikt
Én már cseréltettem T500-ban LCD-t. Ahogy vesszük egy konkrét pixel hibám sem volt...egy sem. Hanem inkább szürke foltom volt. Két gyufafejnyi részen és csak fehér háttérnél látszott igazán.
Az egyik lenovo szervizben azt mondták, hogy esélytelen a csere. Így nem cserélik.
Aztán elsétáltam a Szentendrei úti Deltás csapathoz. Nem szaroztak sokat. 5 nap alatt cserélték.
Ezzel a kis progival a gépeden ellátogatsz hozzájuk és megmutatod a halott részt.
Lényeg hogy legyél udvarias...semmi asztal borogatás, meg ilyesmi. Náluk rengeteget számít ez. Mesélte a szervizes srác, hogy olyan LCD is cseréltek, amin konkrétan semmi hiba nem volt, csak a user összekarmolászta valamivel a képernyőt.
Az is jó ebben a szervizben, hogy helyben javítanak...nem szállítanak semmit sehová. Ezért a rövid határidő.(#34805) qnadam...Én szerintem a win beépített AHCI driverét használom. Mert nem emlékszem hogy telepítettem volna a lenovo-tól ilyesmit. A Sentinel 4.00 Pro azt írja hogy támogatott a TRIM...remélem.
-
Tikakukac
titán
Ahham, hát akkor neked lehet kéne kraft, plusz ugye X200-ak pöcökegeresek only.
Elég rendesen faragtam a win7-et mire jó lett az a C-50, szóval 2X1ghz nem csoda. De ramból szépen dolgozik és grafikus rész szutyokra veri az Intelt. Meg jól is fogyaszt. Más kérdés, hogy szerintem a durván tűzdelt pdf-hez kevés lenne az is SSD mellett is. Robogót szereltem és azért L9300 mellett is kellett nem kevés idő, mire mindent betöltött a drága a képekből, első körben tesztelnék egy adott pdf-et vagy bármit gépeken, hogy kiderüljön mennyire kell erős proci. Utána már azért könnyebb lenne gépet találni mellé.
-
Tikakukac
titán
Tesómnak van C-50 Brazos netbookja, kicsit feltupírozva 4 giga rammal csak annyi kell, hogy egyszer mindent betöltsön. Onnantól már az is használható rendesen pötyörészgetésre.
Nyugodtan vehetsz ilyen feladatokra akár egy x200-at vagy ez x200s-et is, billentyűzete remek, könnyű, nagy felbontású panellel pedig nagyon nincs gép, standard felbontással a betűk sem aprók, meg ugye ezen lehet változtatni. x200s vadászathoz mondjuk sok szerencsét, fehér holló szinten vannak, főleg idehaza
-
Tikakukac
titán
Sandy és Ivy között ami tényleg tutiság, az az újabb grafikus alrész. 10-15% körül lehet a gyorsulás. És a lentebbi B-s procik vs. i3 között is kb. ennyi van. Szvsz annyira nem durva a dolog, max a grafikus részért váltanék, ha váltanék. De nekem már a core2 is elég 4500MHD-val
-
Chaser
legenda
Az x200 halk és hűvös, érthetőbben nem lehet elmondani
5k4 rpm hdd üvölt a venti mellett, de szó szerint. Ha pedig dokk nem fontos, feltételezem saját kijelzőjét használnád. akkor meg szintén ez a gép, gyári panelt cserélve affs-ips-re. 1280 az tény, de még mindig jobb mint az edge hádé' felbontása a 768 vízszintes sorával.
E4200-t sztem nagyon hanyagold. D430-am volt, kijelzője még egész tűrhető is. De pl akkuja elöl van, érdekesen festett nagy akkuval. Meg persze melegedett is. Meg 1.8-as hdd megy bele ha jól rémli, speckó csatolású. 4300 kijelzője sztem botrányos, touchpad használhatatlan, traickpont nagyon gyér. Bill elmegy, de közelében nincs x200-nak. Melegedik is, egyetlen előnye a backlit bill, már ha olyat veszel. -
audi100td
nagyúr
Szerintem nézz meg egy X200s-t, tényleg semmi hangja (terhelve is nagyon csendes) és méretéhez képest hűvös is. A Dell-ek hűtése általában alapból hangosabbak a ThinkPad-ekénél, nem az erősségük. D430-ban meg eleve 65nm cpu van.
YumeD: Mondjuk az nV-s T420s sem valami olcsó, ha nem számít annyira a súly, T420/T520 olcsóbb lenne, vagy esetleg T430/T530.
-
Chaser
legenda
Hát nem tudom, ez sztem Edge. Lehet nincs ráírva de attól még az. Roll cage van benne? Ha az nincs meg dokk lehetőség meg thinklight, mitől lenne Thinkpad
Elég megnézni az árát.
audi100td: Lehet egybeesett azzal amikor indult az optimus és az első szériák után tudták vele összehangolni.
szerk: Látom szted is edge
Tök mind1 mit írnak rá.
-
Chaser
legenda
Akkuideje jobb az edgenek, meg multimédiában jobb. De ha officera kell gondolom ez nem számít. Viszont dokk lehetőség, 3G - ebben nem vagyok most biztos 100%, de úgy rémlik nem tudja -, erős cpu az ugrana, nem beszélve arról hordozhatóságot se fogja annyira bírni mint az x200. Én is elgondolkoztam egy röpke pillanatig hogy olyat veszek..de nem
Nekem thinklight meg az affs panel hiányozna elő körben, aztán a többi.
-
yodamastah
őstag
Igaz valoban a kontroller miatt csak kb 150mega sec volt 250 helyett. De ami igazan szamit az az hogy szazada az eleresi ido. Emiatt a kulonbseg latvanyos, nem is kicsit. AMikor megvettem az x200s-t HDD-vel, rohelyes volt hogy mennyivel lassabb a gep mint az x60s-em volt elotte
-
Scalpel
senior tag
hát ez egy ragyogó kérdés
Igazából nem tudom, mert most 1GB van benne, ami nagyon kevés, és a dilemma az, hogy 2GB 6400Ft-ért, vagy 4GB 10600Ft-ért, amiből csak 3,5 GB használható, mivel a proci 32bites. 3GB is egy opció, csak akkor nincs dual channel.
A T60-omban 4GB volt, a Dellemben 3GB, mindkettő elég volt... a 3GB 8700Ft lenne...
Any idea? -
Gondwana
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest