- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
salieri.
őstag
válasz
kaller1 #29097 üzenetére
A gép az ölemben van, 1 órája megy a hd video íme a hőmérséklet
-
salieri.
őstag
válasz
hruodnand #29090 üzenetére
Akksit kiveszed.Kicsavarod az alján lévő csavart 4 darab ami a palmrestet fogja . Majd a billentyűzet csavarját.Ezután palmrest óvatosan felpattint, ez könnyen reped vigyázni kell vele. Billentyűzet kiszed. Billentyűzet alatt fogja 2 csavar a körbe futó kis műanyag keretet azt is kicsvar ,majd óvatosan kipattint.
Ezután Cpu hűtő már hozzáférhető itt még 2 kicsi valamint maga a cpu hűtőn lévő csavarokat kell kicsavavarni.
Sok sikert. -
Shadowfax
addikt
válasz
hruodnand #29090 üzenetére
Szét- és összeszerelési videók R61-hez.
-
salieri.
őstag
válasz
hruodnand #29086 üzenetére
Az biza nagyon magas! szerintem baromi kemény lehet a paszta!
Nekem terhelés esetén( HD videó) T7400 cpu max 68 fok, és még van mellette egy X1400 as VGA is!
Szét kell kapnod mindenképpen és egy sűrített levegős portalanítás után adj neki egy kis ARCTIC Cooling MX2 pasztát. -
hruodnand
senior tag
válasz
salieri. #29083 üzenetére
Everest alatt is 2,4Ghz-el kezdi, aztán 10-15 másodperc után vissza veszi az órajelet 1,2Ghz-re, majd 20-25 másodperc után megint 2,4Ghz... Most egy ideje már 2,4Ghz-en van stabilan.
89fok volt eddig maximum a maghőmérséklet, illetve a CPU 81fok volt max.
Átlagban CPU 74fok, mag 82fok.8perce megy.
Nincs semmi a gép útjában, asztalon van. Mennyire reális? (T7700 proci, INTEL x3100)
TPFC által vezérelve a FAN.MOD:
12 perc után visszavette az órajelet 1,2Ghz-re megint.
+1,5 perc után megint 2,4Ghz -
salieri.
őstag
válasz
hruodnand #29075 üzenetére
Van egy ilyen Throttlestop program,ezt csak saját felelősségre
-
nope00
tag
TPFanControl
Valaki ismertetné röviden? Milyen beállításokat lehet eszközölni vele? Játéknál rendesen visszakapcsolja a ventilátort? (T61 Nvidia) Automatán megtalája a beállításokat vagy nekem kell optimalizálni, olvastam továbbá, h lekel törölni a power mangert a helyes működéshez, én ott használtam a profilokat, itt van ezek beállításnak lehetőségére? Kicsit túl egyszerűnek látom a programot.
Illetve olvastam valamit a T61-es Nvidia videokártyával szerelt gépekről a vga melegedése kapcsán hogy leválnak, ez segít ezt kiküszöbölni?
Köszönöm a segítséget. -
hruodnand
senior tag
válasz
audi100td #29074 üzenetére
R61 nem nagyon melegszik, gyakorlatilag olyan mintha nem engedné a gép, hogy túlterheljem, ami végül is nem rossz dolog. Ha ráküldöm a prime95-öt, akkor 100%-on pörög mindkét mag és 65fokra megy fel max, 1200Mhz-en (200Mhz × 6)
Gyári órajele 2,4Ghz (T7700-as C2D van benne)
Gyári órajele is előjön, ha annyira nem terhelem le. Viszont Orthos-nál, prime95-nél visszaveszi valamiért. -
Reverting
őstag
-
Shadowfax
addikt
válasz
Reverting #29066 üzenetére
Rejtett partícióról helyreállítás: [link] Nálad Access IBM gomb helyett persze ThinkVantage gomb van.
Ez a két oldal is hasznos lehet, bár itt a CD-ről való visszaállítást írják/juk le. Csak az első lépés különbözik igazából: nem a CD-t teszed be, hanem boot közben nyomod a Thinkvantage gombot (vagy az F11-et). A többi lépés ugyanez lesz nagyjából. -
Wolf-Rune
csendes tag
válasz
audi100td #29065 üzenetére
Én is X61-et használtam ez előtt. Remek gép, de sajnos a benne lévő hardware nem volt elég a munkámhoz, és inkább beáldoztam egy kicsit a mobilitásból, minthogy rémálom összegekért X220-ra váltsak. Meglepő viszont, hogy nálad 82 fokig is felmegy, nálam sosem voltak ilyen hőmérsékletek. C2D T7300 processzor volt benne.
-
Reverting
őstag
Hi... Van egy sl500 am... lassan 4 eve vagy mar nem is tudom mikor vettem, most viszont, szeretnem legyalulni... teljes rendszert gyariba vissza rakni... van erre mod? Lemezeket nem kaptam hozza... de a lenovo elkuldte anno, a baj csak az h anyameknal van... kb 200km
(vista business, xp prof)
Feltetlen szukseges a helyreallitashoz lemez? A gyari particiok elvileg fent vannak a gepen...
Eselteg van valahol egy leiras h kell csinalni lepesrol lepesre? Jo lenne magyar nyelvu...
Koszonom elore is, es bocs a lamasagert. -
Wolf-Rune
csendes tag
válasz
Sensei #29062 üzenetére
Igazatok volt audi100td-vel. Az 1.41-es BIOS-szal már nem megy fel 3600-3800 rpm környékére a hűtő idle-ben. A hőmérsékletek is 50 fok alatt maradnak.
Nem tudom, ismeritek-e a Silverlight PivotViewer-t, most kipróbáltam egy saját alkalmazást, ami azt használja. A következő linkhez hasonló, nagyságrendileg ekkora adattartalommal: http://netflixpivot.cloudapp.net/
Ennél egyből felkapcsol 3800 rpm-re a hűtő és egy kis nyúzás után 65-70 fokot is eléri. Elég erőforrás-igényes technológia, szó se róla. De szerintetek ez még belefér?
-
Wolf-Rune
csendes tag
válasz
Sensei #29053 üzenetére
Valóban, van fent 1.41-es BIOS a support.lenovo.com-on. Viszont elolvasva a changelist-et nem vagyok túl bizakodó. "Important update" és "new function" nem került bele, egyetlen fixet tartalmaz, aminek nincs köze a hűtőhöz. Esetleg BIOS beállításokból nem lehet valamit tenni?
Ha TPFanControl-t használunk, anak milyen buktatói lehetnek? Mik azok a hőmérséklettartományok (idle-ben és terhelés alatt) amik optimálisak, nem okoznak gyorsabb elhasználódást? Inkább vagyok hajlandó kompromisszumot kötni a magasabb zajszintet elviselve, mint a csendesebb működésért cserébe magasabb hőmérsékleteknek kitenni a gépet. Kösz a válaszokat.
-
bads1
aktív tag
válasz
Sensei #29057 üzenetére
Ertem, koszi. Egesz napos hasznalat soran nem melegszik fel kellemetlenul? Ertem itt az oldalso szellozonyilast es a billzet kornyeket. Mondjuk nalam kb sosem menne full loadban mert nem hasznalok semmi eroforras igenyes progit, viszont napi 8-10 ora uptime lenne, azert erdekel a hang, + melegedes ugye.
Juteszembe, halozatrol csendesebben szalad vagy ugyanaz mintha akksirol menne?
-
Sensei
aktív tag
Az új BIOS megjelenésig TPFC-t használtam hozzá , azonban most már nem kell. Teljesen megváltozott a szabályzás, igaz, hogy a hőfokokat jóval fentebb engedi (netezés közben 50-55C), cserébe csendes. Folyamatos loadnál nyilván hangosabb, de nekem bőven belül van az ingerküszöbön, főleg az új BIOS óta.
-
-
Sensei
aktív tag
válasz
Wolf-Rune #29051 üzenetére
Ha jól látom van újabb BIOS annál, amit használsz. Próbaképpen feltehetnéd (1.41). Nekem T420si-nél sokat csendesített az új verzió. Amennyiben így sem jó, akkor szerintem: TPFanControl, bár ezzel óvatosan, előbb tapasztald ki, mielőtt teljesen ráhagyatkozol.
-
salieri.
őstag
Hát azt kell mondjam ezek az új lenovo akkuk már nem az igaziak ,mint a 4 évvel ezelőttiek.
Raktam bele 2 hét alatt 40 ciklust és már 5 százalékos az elhasználódottsága (panasonic cella) -
Wolf-Rune
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Thinkpad T410 típusú gépet. Sajnos nálam is tapasztalható az a jelenség, hogy a CPU hűtő idle állapotban is 3600-3800 rpm-mel megy. A CPU magok hőmérsékletei 40-45 Celsius körüliek. A CPU típusa: Intel Core i5 520M. BIOS verizó: 1.40. A hűtő fordulatszáma hálózati áromforrásról használva akkor is magas ha benne van az akku, akkor is, ha nincs. Más fórumokon már olvastam erről az idegesítő jelenségről, de megoldásra nem leltem. A Lenovo support programok idevágó része (PowerMgr...) fel van installálva. Van valamilyen javaslatotok, találkoztatok már ezzel a problémával? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
HXY
addikt
Az amerikai Lenovo webshopban minden gepnel azt irjak, hogy
4286: one year depot warranty
Ez vajon ervenyes Magyarorszagon is?Mas nyelvu billentyuzetet nem lehet kivalasztani, csak US-t?
-
Tim82
félisten
válasz
buvartacsko #29044 üzenetére
"Általában abból lesz irodalomkritikus, aki írónak tehetségtelen." (ősi nyenyec bölcsesség)
-
RnJ
tag
válasz
^Clown #29036 üzenetére
Megfontolandó a csere, mert számomra ideális a konfig.
Nagy felbontású matt kijelzó, 2,4-es C2D proci 4 GB ram, 7200-HDD, 128MB Radeon 3470, pöcökegér (szinte csak azt használom, a touchpad ki is van kapcsolva),firewire, webcan,stb, dokkoló.
Ennél többre nem nagyon van szükségem. -
Jag
senior tag
Szívok xp alatt ezzel az R50e-vel...
Leszedtem innen a drivereket és nagyon nem akar normálisan összeállni a kép...
Nem működnek a billen a hang gombok, nem működik rendesen a scroll. Pl. sajátgépen belül egyáltalán nem lehet scrollozni a gombbal. Böngészőben meg olyan, mintha egéren lenyomnál a görgőt...nem az a megszokott scrollozás van.Van valami másik driver lelőhely? Vagy próbálkozzam meg a Win7-el?
-
RnJ
tag
válasz
^Clown #29005 üzenetére
Hello Clown,
ment az alaplapra is. Szétszedtem és trutyis volt. Letisztogattam, de semmi, szerintem későn kapcsoltam ki.
Devilke kolléga utána néz nekem, mennyiért tud szerezni, az eBay-en horror ára van (300 €), egy kínai cég elméletileg 115 €-ért postázza is DHL-lel, de azért ott még kérdezősködök. Nem biztos, hogy meg merem venni
köszi
-
Novics
senior tag
válasz
felvono #29026 üzenetére
Szerencsére nem csinált semmi ilyet. A driverek összevadászásával szívtam egy kicsit. Volt egy elég makacs unknown device, ami mindig feltelepült a rendszer indításakor, és kérte az újraindítást. Majd újraindítás után megint feltelepült, és kérte az újraindítást, majd újraindítás után... De sikerült rájönnöm, hogy a modem lesz az. Felraktam, és tádáááám!!!! Amúgy próbáltam letiltani is az eszközkezelőben, de az sem használt.
Most azt nézem, hogy mivel érdemes backupot készíteni, hogy legközelebb gyorsabban menjen ez az egész.Ez az AFFS dolog - egyelőre elméleti szinten - engem érdekelne. Bár akkor még találnom kellene valakit, aki beszereli.
-
Tim82
félisten
Adott egy 15" T42p (2374-UJ9, de érdekes módon nem szerepel sem a tawbook-ban, sem a support.lenovo.com nem talál semmit a típusszám alapján). Amivel szenvedek, az az, hogy miután kicseréltem a gyári Intel 2915b/g kártyát egy TPLink TL-WN861N-re (modbios segítségével), próbálom működésre bírni a wifi LED-et ezen útmutató alapján. Valamiért azonban nem működik a dolog: vagy állandóan ég a LED, vagy egyáltalán nem. (Feltételezem, hogy a drót, amivel próbáltam, nem fedi elég jól a 13-as pint, tehát nem akar rendesen működni a földelés.) Csinált már valaki ilyet?
Másrészt vadászok hozzá egy ilyesféle burkolatdarabra, ha esetleg van valakinek, ne habozzon jelezni.
Harmadrészt az utóbbi időben a T60-am időnként (úgy átlag másfél-kéthetente egyszer) fura dolgokat művel: egyszer csak fogja magát a kép és átmegy valamiféle eltorzult színű és felbontású, a régi idők EGA felbontását és színspektrumát idéző valamibe. Ilyenkor ha kiteszem külső képernyőre a képet, majd visszaváltok, azonnal megjavul. Mintha lett volna a jelenség első előfordulása előtt valamilyen Windows 7 frissítés, ami talán érintette a videokártya drivert is. A kártya Radeon X1400, az OS 32 bites. Tapasztalt valaki hasonlót?
-
felvono
tag
válasz
Novics #29012 üzenetére
Neked nem csinalt olyat hogy az usb eszkozoknel le fel kapcsolodik? Nekem ezt jatsza es nem tudom miert. Mar probaltam ujratelepiteni az ujjlenyomat olvasot, frissitettem az update-tel mindent, hatha vmi valamivel osszefugg, de nem.
Esetleg mas talalkozott ilyesmivel?
Jelenleg a drivert letoroltem igy nem kapcsolodik le-fel. Cserebe ertelemszeruen nem is hasznalhato -
adabra
senior tag
Sziasztok!
Van valami módja annak, hogy T61 -en (Win 7 64bit) az Fn+F6 gombokkal közvetlenül ki-be kapcsoljam a bluetooth -t? És persze akkor már jó lenne, ha az Fn+F5 csak a wifi -t kapcsolgatná...
köszi
-
Jag
senior tag
Hello!
Tudnátok segíteni nekem?
R50e-be szeretnék memóriát. Mekkora a legnagyobb, amit bele lehet varázsolni? Esetleg konkrét eladási szándék valakinek? :-) -
Novics
senior tag
válasz
!Overdose! #29014 üzenetére
Bíztam az ilyen konstruktív hozzászólásokban.
-
GBotond
tag
válasz
mitulabattyi #28998 üzenetére
Kár, hogy az AFFS kijelzők elképesztően megdrágultak, legalábbis annál az eladónál, amelyik mentve van nálam az ebay listájában, a fényes két és félszeresére, a matt duplájára drágult.
-
Novics
senior tag
No kispajtások! Feltelepítettem a vista business verzióját - mivel mégiscsak az van a géphez -, és csodák csodájára nem akar menni az ujjlenyomat olvasó szenzor. A Hetes alatt simán ment pöccre, itt viszont hiába raktam fel az authentec aes2810-hoz való drivert, mégsem megy. Uninstall, reinstall, de semmi nem használt. Ötlet?
-
audi100td
nagyúr
ok, semmi gond, azért köszi
mondjuk nem értem miért zabál ilyen rohadt sokat ez a gép, gyakorlatilag csak a böngésző megy az egyetlen aktuális füllel, meg a rendszer háttérfolyamatai és simán bekap 30W-ot, meg tolja ki a forró levegőt a venti
szerk: hm, egyik cpu-mag 100%-os terhelésen van, ha kilépek a böngészőből akkor is, körülnézek mi van itt...
gtk-gnash terheli folyton a procit, mindegy, megnézem mit mond rá gugli, nem akarok tovább offolni
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #29004 üzenetére
hátööö... basszus, bocs hogy szivatlak, tényleg nincs benne. emlékeztem, hogy valami ebben nincs, ami az eredetiben, de nem gondoltam hogy pont ez. sajnálom, már van egy ideje hogy utoljára foglalkoztam velük. még akkor volt, amikor a gép fogyasztotta és nem termelte az áramot...
akkor ennyi, valamiért powertop és debian nem szeretik egymást. marad a fapados módszer a cat-tal.
-
^Clown
addikt
válasz
eddie1978 #29001 üzenetére
Milyen hibákat produkálnak? Még nem hallottam szériahibáról az X220 esetében.
RnJ: csak a bill.-t kávétattad meg, vagy ment máshová is? Ha alaplapcserés a gép, az nem lesz egyszerű mutatvány, mert nehéz beszerezni, ráadásul nem is olcsó. eBay-en érdemes nézegetni, esetleg itt a HA-n (ha éppen bontanak egyet).
-
RnJ
tag
Sziasztok, van egy R500-asom (2732A28) ami kapott egy kis kávét.
Törölgetés után elindult, de kis idő után leállt. Utána már el sem indult.
Teljesen szétszedtem, az alaplap alján volt még egy kis trutyi amit letakarítottam. Összeraktam, ugyanaz a helyzet.Bekapcs, HDD,DVD felpörög, Lock lámpák felvillannak, utána semmi. A HDD pörög, de nem csinál semmit.
Jól sejtem, hogy alaplap probléma lesz, vagy lehet más is? Egyéb ötlet?
Köszönöm!
u.i.: hol érdemes alaplap után nézni? Kb, mennyibe kerül?
-
eddie1978
senior tag
Kollégám ma mondta, hogy asszonypajti cégénél kb 30db X220 kétharmada alaplaphibás. Ennyire szarok azok a gépek vagy csak kifogtak egy rossz sorozatot? Régebben már X200-ról is hallottam hasonlót. Pedig jövőre gondolkodtam egy 220-asban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- PlayStation 4
- Milyen házat vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EA Sports WRC '23
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged