- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tikakukac
titán
válasz
bads1 #105309 üzenetére
Nagy levegőt maximum.
Most intéztem/intézek pár elég drága vasat, nem kell itt aggódni, hogy hány darab csavart ejtesz le vagy nyalod el, meg nekem mennyi dolgom lesz ha javításra kerül a sor.
Van a gép alja meg van a gép teteje. Ez így kb. 1-1 darabban rendelhető, azt' ha drága, akkor kuka az egész. Szevaszkabát.
-
No látod? "szülőknek pont elég" - ez a rossz hozzáállás. Megelégelteted magadat, hogy elég az, miközben Te már rég szupergyors, másfajta masinát használsz. Azért valljuk be, megnyit egy-kettő Full HD-s weboldalt, s már szaggat is rendesen.
Most cseréltem le nemrég apum gépét egy ilyen AIO-ra:
[link] - bár nem ThinkPad, de Lenovo
Gyönyörű kép, minden integrált, alacsony áramfogyasztás, természetesen 256GB SSD-vel. Apumnál a szempont az volt, hogy ne legyen szinte sehol se kábel, még vezetékes net se.
Úgy állok hozzá, hogy szülőknek az átlagnál jobb gépet adok mint boltban rájuk tudnának sózni valami sz@r cerkás procit HDD-vel. A 4:3-as képarány miért ennyire fontos? T420-asban 1600×900 volt, szóval az 1400×1050-nél jobb. -
-
fungi
aktív tag
Értem, itt azért 90 fok nem szerepelt, 60-65-ig megy netezéskor mint Nálad most, lehet hogy ez a normális, csak viszonylag lassan megy vissza 50 fok alá... és az x200 ebben jobban muzsikál, pedig kb. 3 éve az sem volt tisztítva.. Na mindegy, nem az én gondom, elirányítom a tulajt egy pasztázásra...
-
solaris7
tag
Visszakerestem,win 7 x86 alatt már formázni sem tudta az ssd-t.De végül ez segített üzenetbe azt írta minden rendben.
-
Tim82
félisten
Valami olyasmi rémlik úgy általában T60 és SSD viszonylatában, hogy a SU által felajánlott Intel Rapid Storage akármit ne engedd települni, mert azzal nem lesz trim. HD Sentinellel tudod ellenőrizni a működését amúgy. Nem hiszem, hogy bármi gond lenne az Intel SSD-kkel külön, legfeljebb ez, de ez pl. OCZ Vertex 2-nél is okozott gondot.
vimes: Windows 7-en sokkal könnyebb dolgod van, többé-kevésbé még a System Update is működik, nagyjából megoldja a drivertelepítés nagy részét majd.
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Őt cserélem
8 éves monitor és még mindig bírja. Csak nekem már nem elég. Viszont TN-hez képest iszonyat szép színei vannak.
-
MrSealRD
veterán
Én nemrég tapasztaltam kicsit hasonlót. Nem dokkoló hanem a T530 oldalán virító USB3-al. Rádugtam és lőn 100+ MB/s... Aztán később újracsatlakoztatás (ugyanabba a portba) után már csak konstans 40MB/s volt a sebesség. Ami azért poén mert ez már nem usb2 de még közel sem usb3 sávszélesség.
Hogy-hogy nem szembetalálkoztam egy MPTool nevű alkalmazással ami mutat 12-14 "csatornát". (nevezzük most annak az egyszerűség kedvéért). Egy rakás leválasztás/újracsatlakoztatás után az volt a megfigyelés, hogy nem minden esetben ugyanoda csatolja vissza a külső meghajtót. Amikor a 2-esre sikerült neki akkor ment a max sebesség, amikor a 6-ost választotta ki akkor meg 40....
Szóval valami nem teljesen százas amúgy sem a dokkolótól függetlenül...
-
Krix
őstag
Dokkon nem fog menni. Én is megvettem az USB3-as dokkot a W520-hoz aztán rá kellett jönnöm, hogy a vezérlő csak két portos és az már eleve rajta van a laptop oldalán. A dokkon lévő usb3-as port csak usb2-es sebességen megy. Volt is anyázás a lenovo fórumon. Nem én voltam az egyetlen aki megvette.
T420-ban eleve nincs USB3-as vezérlő, ahhoz nem fogsz tudni drivert felrakni. PCIe kártyával megoldhatod, persze akkor is csak a laptopn lesz USB3 port.
Az x30-as sorozattal már megy a dokkon lévő USB3.
-
Tikakukac
titán
Gondolom kevésbé lekezelően nem megy, nem baj.
Menne, csak az a gondolkodás veri ki nálam a 32A-est, amikor emberek jobban tudnak valamit annál, mint akik megcsinálták és ezzel foglalkoznak hivatásszerűen. Én sem mondom meg hanyas fúróval fúrjon az agysebész, ő sem mondja meg nekem hanyas vezetéket húzok be a házába. Ilyen egyszerű a helyzet, ha driver kell akkor kell, ha gondom van a vírusirtóval nem letörlöm hanem beállítom vagy kérek helpet
Passz, felraksz mindent amit az SU mondd, ha nem ok, akkor az van, hogy csak az ad ki 3.0-t amiben eleve van. Erre tippelek.
-
Tikakukac
titán
Az igazság az hogy SU-ban a chipset drivert nem raktam föl se az intel managementet mert nem akartam hogy bekutyuljon valamit/nincs rá szükségem.Ne rakd fel, minek. Végülis a driverek azért vannak, hogy lefoglaljanak pár programozót, másra nem, felesleges szemét.Ennek lehet köze hozzá?Igen, mivel eleve itt még külső vezérlő van, ja, nem ártana feltenni hozzá mindent, különben lesz 2.0-d.Ja, hogy dokkon. Na az más tészta, mert ott volt kavar rendesen melyik gép tudja használni melyik nem.
-
donjohnson
addikt
szerintem az csak annyi, hogy hány nm-en készült az adott ram. a C talán az újabb, a B a régebbi. nincs lényegi különbség a kettő között.
HMT351S6BFR8C-H9
HMT351S6CFR8C-H9ez alapján gondolom: "One of the users finally concludes that the D-die in the M471B5273DH0 module is a 30nm "Green" fabrication and may have lesser power consumption than the other non-Green dies (C-die or B-die). The M471B5273EB0 does not have the "Green" sticker and is presumably a 40nm module."
-
Tim82
félisten
Üdv, hozzám került egy T420 Windows 7 Pro OA licensszel de recovery partíció nélkül. Jól gondolom hogyha telepítek egy sima MSDN WIn 7 ISO-t akkor nem fogadja majd el az akksi alján lévő kulcsot?
Rosszul gondolod, elfogadja. Ahogy előttem is írták, ugyanúgy Professional ISO-nak kell lennie, de egyébként sima liba.
Én X220-ra telepítettem így Windows 7 Pro-t (szintén MSDN-es ISO), egyik ismerősöm meg T410-re.
-
HSM
félisten
Be lehet kellemes hűvösre állítani, de maxon turbózva és gyilkolva nyilván nem lesz halk/hűvös.
Maga a gép nekem nem cincog, de mintha a töltője csinálná kicsit. A 7200-as Seagate HDD-je nekem kicsit hangos a halk géphez képest, azt cserélni fogom SSD-re, light használatnál messze az a meghatározó zajforrás.
A panelcseréhez kell panel és hozzávaló lcd-kábel is. -
scarbantia
aktív tag
Gratula! Jó kis gép az! SXGA+, vagy UXGA? (bár asszem ez csak T60p-ben volt)
A fényerőt én a win 7 energiaséma beállításoknál tudtam belőni. Engem is zavart, hogy akkunál leveszi a fényerőt.Ha nagyon megszereted, akkor csinálj belőle T61-et, és akkor még nagyon sokáig jó lesz.
Más:
Szóba került itt a kártyaolvasó. Nincs valakinek véletlenül elfekvőben egy Expresscard 54-es CF kártyaolvasója? Olyan, ami nem lóg ki a gépből. Teljesen kipusztult, még ebay-en sincsen... -
Dhampir
félisten
Nézd meg -Kisember- kínálatát is, garanciával árusít.
eBayen láttam 80.000 Ft körül, sőt még drágábban is szép repedt burkolatú W500-akat a németeknél.
USA-ból lehetne olcsóbban és jót vásárolni, de a magas vám és Áfa miatt nem érné meg postáztatni, csak valakivel behozatni.(#51214) scarbantia
Nem is tudtam, hogy létezik SXGA+IPS panel.
-
scarbantia
aktív tag
Hazai aukciós oldalon ment el nemrég kettő T60 is, mindegyik SXGA+ IPS panellel 30 és 40e Ft-ért.
A drágábbik T7200-as processzorral volt, 2GB RAM-al, az olcsóbb csak T2400+1GB RAM.
Szerintem mindegyik jó vétel volt.T500-akat nem nézegettem, de nemrég mintha itt a fórumon emlegettek volna 50-60e Ft-ot.
-
-
audi100td
nagyúr
Igen, de nálam viszonylag nagy felületen elég durván bevilágított, ilyen szempontból a legrosszabb monitor volt amivel eddig találkoztam. De ezekből is volt több Rev. az enyém az akkori legfrissebb volt (Rev. A00 talán), gondolom a minőség sem volt konstans, talán bele is nyúltam, nem tudom.
Chaser: Igen, itt kivételesen mindegyikben ugyanaz az AUO B156HW01 V.4 panel van, így szerencsére a képminőség garantált.
-
Francia91
veterán
-
Tikakukac
titán
Nekem a Mickey egér kábelem tört meg, egészen a dugónál. Istennek nem bírtam megtalálni, pedig mondom, villanyász a család, tehát van eszközünk mindenre. Rádugtam a műszert a végére, és elkezdtem vagdalni visszafelé a kábelt. Mikor 2 centire visszavágtam, akkor sípolt. Legtöbb notitöltő ilyen kábelt eszik, cseréld ki egy másikéval, és nézd meg. Még mielőtt nagyon berezelnél te is, hogy alaplapos a gép
-
Tikakukac
titán
Hasonló ok miatt bontottam atomjaira a gépemet... A töltő volt az, vagyis a kábel. Cserélj töltőt, nézd meg úgy mi a helyzet. Ha úgyis szívás van, akkor lehet keresni, hogy szakad-e a dolog, esetleg kontakt-hiba vagy egyéb, összetettebb a dolog. Jó szórakozás, én is elvoltam, még a szakadásjelző is csődöt mondott, hát elég sok anyázást elküldtem magamból a nyáron...
-
buvartacsko
addikt
2 év az, 1 év után ha a gépnek olyan baja van amit 100% bizonyítani tudsz hogy nem te okoztad, hanem az ő hibájuk akkor is gariztatnak free.
Ráadásul a fehér macbook repedezett anno, azt még garancián túl is cserélték. Korrektek szerintem valamilyen szinten.
Sajnos itthon tényleg brutális az ár... de lassan kellene már egy Core i CPU-s gép, és Windowsos notit nem tudok mondani ami tetszik
Egy rendes thinkpad is 4-500 ezer újonnan, a 3 év garanciát leszámítva ami ma már cseppet sem olyan jó mint régen volt, semmivel se jobb... főleg hogy így szétcseszték a billzetet, meg a trackpointot is kezdik kidobni a kukába.
-
Chaser
legenda
Sokáig használtam, seperc alatt mindig megvolt a bootpendrive. Pár hónapja gondolt egyet és minden gyári iso-t hibásnak vél, hiába töltök le másik verziót nincs változás. Előtte én is cmd-s módszert használtam. De rájöttem tele a pend, és nincs kedvem visszamásolni újra az egészet, így kénytelen voltam dvdrw-t használni mint az őskorban, de bevált
Köszi mindenkinek a segítséget -
sagit
veterán
Venném azt is de 50-be ment el a 2510p és így is hozzárakok 30k-t neki.
A kisasszony ezt se szívesen fogadja el, szerencsére nem lehúzós.És a T500 is elég lesz neki.
80k-ért olyan ajánlatot kaptam hogy:
1680*1050
256 ati
webcam
2 gb ram
wwan
2 órás pana akku
dokkoló
angol billvinyó nélkül
szerintetek?
-
audi100td
nagyúr
Jelenleg asztali gépem van IPS monitorral, a teljesítménye is tökéletesen megfelel, de zavar, hogy oda vagyok kötve az asztalhoz, nem egyszer veszem észre, hogy inkább a nappaliban nyomom az X200-zal.
"Nem mondom hogy csapnivalóak a színek a gépen csak nekem nagyon "szürke/kékes/fakó"."
Lehet elég lenne kalibráltatni, nem?
-
windchill
csendes tag
Lenovo power managerben menj a Battery fülre, ott katt a Battery Maintenance gombra.
A felugró ablakban ha a start charging below 10%-ra van állítva, akkor csak akkor fogja tölteni az akkudat, ha 10% alatti a töltöttség.
Nyilván ha 10%-ra rátölt és felmegy 30-40%-ra az akkud, utána megszakad a töltés egy áramszünet miatt akkor utána nem fogja újra elkezdeni tölteni, mert nincs 10% alatti a töltöttségi szint. Állítsd át 80-90%-ra és akkor nem érhet baj.
-
szmissz
senior tag
-
audi100td
nagyúr
Lehet más energiaprofilt használsz, vagy kifogtál egy nagyon jó X200-at
, ez enyém ciripelt. Nem hinném, hogy akksitól függ a dolog, vélhetőleg valamilyen alkatrész adhatja ki magából az alaplapon, talán a cpu tápelátásáért felelő tekercsek. Power Manager-ben kapcsold esetleg ki a cpu deeper sleep-et, az energiaprofilban, persze ez kisebb fogyasztás növekedéssel járhat, de elvileg megszünteti a zajt. Sajnos ez a legtöbb notebooknál jelentkezik és tudtommal nem számít hibának, asztali számítógépek alaplapjainál, videokártyáinál is elő szokott fordulni.
-
audi100td
nagyúr
Van egy T510-em, aprón megtalálod, nem lelakott, szép állapotú gép. NVS van benne, de a hangja egyáltalán nem vészes, netezés közben szinte semmi, terhelve azért hallani, de az inteles T410-nél halkabb és az összeszerelés minősége is sokkal jobb. Inkább abban látom a dedikált vga hátrányát, hogy többet kajál, ami persze az akku idő rovására megy, átlagban 5 órával lehet számolni. Több mint 1 évig garis még. Részletek a hirdetésben, illetve priviben, ha érdekel.
-
mdk01
addikt
-
Sensei
aktív tag
Az új BIOS megjelenésig TPFC-t használtam hozzá , azonban most már nem kell. Teljesen megváltozott a szabályzás, igaz, hogy a hőfokokat jóval fentebb engedi (netezés közben 50-55C), cserébe csendes. Folyamatos loadnál nyilván hangosabb, de nekem bőven belül van az ingerküszöbön, főleg az új BIOS óta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest