Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
polip
addikt
-
zonusz
aktív tag
-
lapa
veterán
válasz
sghc_toma
üzenetére
szerintem azért érdemes lenne összehasonlítani a terheléses fogyasztást (mondjuk a pendriveos ubuntu alatt), szerintem másfélszeres felett lesz. azért a tdp az nem hazudik, az meg a duplája.
egyébként amit írsz elég bios-gyanús. frissítetted esetleg? hátha reszeltek rajta.
akartam kérdezni, hogy ubuntun valami hardvertéma miatt nem tudtál hálót csinálni? a beépített guis managger elvileg jól működik. bár el tudom képzelni, hogy ezeket a friss cuccokat a 10.04 még annyira nem komálja.
-
lapa
veterán
válasz
sghc_toma
üzenetére
fotókat csinálj mindenképp.
de azt vágod, hogy 17w vs 35w. szóval az a hűtő valszeg csekély lesz oda, fele akkora disszipációra van méretezve.
ez azt is jelenti, hogy mindig is hangosabb lesz 100% cpu-n, de több, mint dupla olyan gyors. hatékonyságban (energia / művelet) nincs igazi különbség, esetleg a gpu-támogatott cuccoknál. az meg ahogy olvasom amit a bsd-ről írsz nem most jő el.
-
lapa
veterán
válasz
sghc_toma
üzenetére
nincs igazából extra recept. vagy nemtom, én ezeket futtatom le induláskor, meg éjszakára.
#!/bin/bash
echo min_power > /sys/class/scsi_host/host0/link_power_management_policy
echo 10 > /sys/module/snd_hda_intel/parameters/power_save
for i in `find /sys -name autosuspend -exec echo {} \;` ; do echo "1" > $i ; do$
echo 1 > /sys/devices/system/cpu/sched_mc_power_savings
hdparm -B 10 /dev/sdb && hdparm -S 10 /dev/sdb
iwconfig wlan0 power timeout 500msez nagyjából az, amit a powertop is javasol. a wlan pl sokat számít, ha jól értem "idle associated" módban gyak semennyit nem fogyaszt (nemrég 5,4w bekapcsolt wifi és min fényerőn...). a másik ami fontos, hogy a köcsög wd lemez vagy 5 mp spindownt ismer, vagy 9999999 mp-t. normálisabb hdd-nél a hdparm-hoz lehet kisebb számokat is rakni.
-
lapa
veterán
válasz
sghc_toma
üzenetére
nem sokat tudunk az x220-ról, szóval gondolom közérdekű minden, amit érdemesnek tartasz elmondani róla. a bsd fogyasztás is érdekel. ha ubuntut próbálsz, akkor abból a 10.04 lenne nagyon hasznos, a többi vagy jól fogyaszt vagy nem.
mondjuk ha a szépség lenne a lényeges szempont gépválasztásnál, akkor a hápé topikban csapatnék. de megértem, nekem is így lett, hogy lett cipelős x meg otthoni gép (szerver...) x. aztán jött, hogy mi legyen ha mindketten nyomulnának, míg én távol vagyok...
ja, szerintem a bat0 nem smapi, de lehet hogy tévedek. annyit tudok hogy működött apt-get install tp_smapi nélkül.
-
lapa
veterán
válasz
sghc_toma
üzenetére
a vbox témában: ez az exploit-írós dolog és xp kicsit úgy hangzott, mint mikor valaki a pincében szexrabszolgát tart, és néha "megdolgozza feszítővasakkal meg hegesztőpisztollyal".
elég necces, mert az új xen privát felegünket én sem érem el valami vpn bohóckodás miatt, szóval lehet, hogy nekem is a vbox xp lesz a megváltás míg rá nem jövök.
az x200s-re vevő vagyok háromezeré'.
egyébként engem a linux alatt elérhető minimum érdekel, minden más végülis irreleváns. ha megírnád mire jutsz vele, az jó lenne viszonyításképp.
cat /proc/acpi/battery/BAT0/state és present rate, vagy powertop (ebből már van 2.0 béta is)? mondjuk ötletem sincs, hogy ezek vajon vannak-e freebsd-n...
-
bwoay
nagyúr
válasz
sghc_toma
üzenetére
valamelyik teszt azt írja, hogy még 50%-os fényerő és folyamatos wi-fi használat mellett is kevesebbet eszik, mint az x200s nyugalmi (!) állapotban. erre szoktam mondani, hogy ha csak a fele igaz, már az is bőven jó.
Shadowfax:
thx, nem véletlenül írtam, ilyen hülye vagyok!
de már akartam is értetlenkedni, hogy az eladó miért nem adja meg,
hiszen anélkül sosem veszünk gépet, hogy előzőleg le tudnánk informálni... -
lapa
veterán
válasz
sghc_toma
üzenetére
azért a vbox (vagy az xp?) megküldi a cpu-t, nem is szeretem folyamatosan járatni. persze nem a hang, csak a pszichológia miatt. végtére is több tizedwattról beszélünk.
normál esetben (mondjuk flash nélküli internet, office, terminál, ilyesmi) esetén gyakorlatilag néma felhasználás távolságból. akkor is, ha éjszakai munkánál már kusshoz van szokva a füled.
ha közvetlen a rácshoz rakom a kezem, akkor érzem hogy jön a levegő. ha ráhajolok a fülemmel a rácsra, akkor is inkább az áram ciripelését hallom, de mellette a ventit is. de majd este tartós kussban megpróbálom lefilmezni.
@Fifi: nekem tényleg nem kéne az x220, az én lényeges szempontjaimból visszalépés. displayportot nem használom, csatlakozók összevissza minden oldalon, felbontás, matt, fogyasztás, esetleg venti bug, msata vs wwan, 7 milis hdd... a másik oldalon egy erősebb cpu meg egy erősebb gpu van, egyikre sincs igényem. pláne ha tényleg megy a 720p 4500mhd-n, de ez nem mérvadó. az x201s nagyjából ugyanezek miatt esik ki.
a displayport helyett van egy normális érpáranként árnyékolt kácsa kábelem, ami azon nem megy át azt egyrészt nem töltöm le egyébként se mert annyit nem ér, másrészt a tévé se tudja, harmadrészt csak küzdelem volt a driverrel. anno a t61-ről hdmi-vel etettem a tévét, de nemhogy a kábel árát, még csak azt az időt se érte meg a projekt mire ki- behúzkodtam a d-sub helyett a kábelcsatornában. mivel kiterjesztett asztalként ment (linuxon), folyton összezavarodott ha lecsuktam a fedelet meg ilyenek.
-
lapa
veterán
válasz
sghc_toma
üzenetére
persze jogos, pontatlanul fogalmaztam meg a dolgot, a közösségi hekkelést általánosságban értettem, nem spec az intel cumóra.
mondjuk már pár hónapja a piacon van a g45, szóval inkább nem esek hasra attól, hogy végre sikerült összefarigcsálni.
nekem az is gyanús, hogy a csomagok listája a 3.0-s kernellel kezdődik, szóval lehet hogy ez részemről bukó, mert én hozzá nem nyúlok egy darabig a 2.6.32-höz. majd ha sikerül megint értékelhető fogyasztást produkálni, akkor esetleg nekifekszem és harcolok vele. addig marad ez.
-
válasz
sghc_toma
üzenetére
Persze, meg van ahol leragasztanak egy lábat is hozzá stb. stb. Alternatív megoldások mindig vannak.
Módosított biostól nem tartok, csak az inicializációs folyamat lett módosítva, ezért is elérhető a bios a legtöbb géptipusra, illetve van olyan változat ahol 1db. FL1 fájlt kell kicserélned a gyári Lenovo bios csomagon.
A thinkpads.com-on vagy 1300-an kipróbálták a megjelenéskor, azóta a felhasználók száma gondolom a többszöröse, sehol nem találtam olyan bejegyzést, ahol a Zender bios okozott volna gondot.(wifi routeremen a gyári cisco firmware helyett is ingyenes linux alapú Tomato firmware-t használok, azóta sokkal stabilabb, meg többet is tud
) -
audi100td
nagyúr
válasz
sghc_toma
üzenetére
Ha a megforditod es a fedelen fekszik akkor is billeg? Nalam maga a haz van elvetemedve, nem a gumitalpakkal van gond.
En most az uj billzetemet (T500-as Chicony) ragasztottam tele papirral, picit mozgott, vekonyabb mint az eredeti T61-es (ALPS), igy mar jo, kicsit supped, de nem veszes, meg a palmrest-nel kellett eszközölnöm hasonlo megoldast, volt egy kis jateka. Jo lenne ha kicsit jobban odafigyelnenek az illesztesekre, azert ebben a kategoriaban durva, hogy ganyolni kell.

-
dane
senior tag
válasz
sghc_toma
üzenetére
Hogy sikerült megetetni vele a pendrive-ot??

Amúgy a windows alól is tud frissíteni, de csak akkor ha 32bites os-t használsz.
Lenovo:
(*1) If Windows 7 (64-bit) or Vista (64-bit) is already installed on your system, then you must use the bootable CD ISO format of this BIOS update.
- This program is language independent and can be used with any language system.Kérdés:
Ha Windows XP 32bit Live CD-ről bebootolok és úgy próbálom indítani a frissítést akkor talán működhet?
-
Gondwana
addikt
válasz
sghc_toma
üzenetére
de most megsem akarodzik megvennem egy glossy panelt
Nekem megfelelne a glossy is, brando matt fóliák beszerezhetőek kellően nagy méretben is, ami ráadásul elkoszolódáskor levehető/mosható, karcolódáskor pedig cserélhető másik ugyanilyenre.Tim82: Gondolom, a Wacom digitalizáló rétegre gondolsz.
glass writing surface detached from the bezel - a digitalizáló réteg a kijelző hátuljára van ragasztva. Mondjuk, azt se értem, miért üveg és nem plexi az írófelület. -
lapa
veterán
válasz
sghc_toma
üzenetére
úgy hiszem ez majdnem jó, de mégsem. a helyzet a következő:
sda a fő vinyó, ha csak azzal indítom el a gépet. azaz ilyenkor nem kéne cserélni.
csakhogy menet közben kibe húzogatom az ultrabayt. ez önmagában nem ügy, csak néha benne felejtem restartkor.
ilyenkor ugyanúgy a fő vinyó bootol és látszólag semmi gond. viszont megcserélődik a betűje a két vinyónak, ami egy magamfajta kezdőnek gondot jelenthet.
pláne nehézkes a dolog, mert az ultrabay vinyó a korábbi fő vinyó, és ugyanolyan partíciók vannak azon is. ráadásul oda szoktam átmásolni a fő vinyót mindenestül, szóval pláne nem látszik a különbség elsőre.
valami olyasmire gondoltam, hogy uuid-hez közni az sda-t, nem tudom ilyet lehet-e. de nem annyira lényeges téma, csak idegesítő ha ilyen miatt megint újra kell indítani.
-
rankesz
veterán
válasz
sghc_toma
üzenetére
Így van , de a rohadt alma csak azok ellen mer indítani keresetet akit legyűrhető falatnak lát... volt erről duma épp tegnap valamelyik topikban. Samsung ellen pl. nem mer keresetet benyújtani mert legalább annyi ötletet, technológiát nyúl tőle amennyit viszont.
Nem akarok flémet indítani, de én épp ezért nem veszek soha ájfónt pl. mert hiába jó cucc, undorító a propaganda és a marketing ami az apple-t jellemzi...
-
Gondwana
addikt
válasz
sghc_toma
üzenetére
Ebből kiindulva át lehet másra is irányítani.
-
TOZ
addikt
-
bwoay
nagyúr
válasz
sghc_toma
üzenetére
az még hagyján, hogy tepsi az x200s-hez képest, de még az a szánalmas üzemidő, amit produkál a másikhoz viszonyítva.
Szerintem a 6 (!) cellás akksival és SSD-vel az x200s-em pont 2x annyit bír, mint a T400s, holott utóbbi még LED-es is. Ettől függetlenül ne kelljen választanom a kettő közül, ez a két gép tetszett legjobban a teljes kínálatból, egyiktől sem válnék meg szívesen. x201s-en van e-sata vagy dp port? -
törölt tag
válasz
sghc_toma
üzenetére
igen, sajnos én is azt látom, hogy sokan akarnak laptopot venni, és meglátják az új acer/fusi/msi gépeket zaonos áron erősebb hardverrel, aztán azt veszik. azt hiszem nekem is lesz egy-két szép köröm, mire eladom a D630-at

amúgy én gondolkoztam a hirdetéseden, amikor gépet néztem, de szempont volt, hogy core-i5 proci legyen benne, így aztán mégsem az lett...

(és egyébként kellemes szívás is van az új proci miatt, compiz szanaszét fagy tőle) -
bwoay
nagyúr
válasz
sghc_toma
üzenetére
hasonlóak az észrevételeim, bár nálam CCFL-es x200s van, viszont nem is marad el a T400s-től, csak fényerőben. WXGA 12.1"-en kb olyan "sűrűségű", mint a WXGA+ 14.1"-en, számomra sem zavaró a kisebb munkaterület (Win7 van mindkettőn). A 6 cellás alul kilógó akksi még mindig jobb, mint a hátul is kilógó 9 cellás, de Prom hozzásegített egy 4 celláshoz, ami semelyik irányban nem lóg ki (2.5h üzemidő).
Én a HDD-t utálom, 7200-es valami van benne, ami lehet, hogy gyors, de hangos, melegszik, és vibrál is. Mondjuk ez a probléma reményeim szerint jövő héten megoldódik. -
bwoay
nagyúr
válasz
sghc_toma
üzenetére
addig meg gyönyörködhetsz az x200s ugyanolyan szar kijelzőjében
egyébként hálát adok az Úrnak, hogy rendkívül kekec természetem, és számtalan rigolyám ellenére abszolút elégedett vagyok a TP-k kijelzőjének minőségével. Filmet nézni mondjuk nem ilyet vennék, de sosem gondoltam, hogy ilyen célra egy matt kijelzős üzleti gép a legalkalmasabb, csakúgy, mint kép- , videoszerkesztésre.komolyra fordítva: x200s milyen a T400s-hez képest?
-
Beetlejuice
tag
válasz
sghc_toma
üzenetére
Pontosan tudom mirol beszelsz, es en sem ertem miert ilyen gagyi kijelzoket hasznalnak. Nekem par napja egy 300.000 forintos Sony hozta ezt a iszonyatos betekintesi szoget. Viszont a t500 CCFL-.es 1680x1050 kijelzoje szuper volt hozza kepest. Az a vicc, hogy meg markan belul is sok ceg hasznal tok mas kijelzoket, igy a usereknek mar a paneleket is csekkolni kell vasarlas elott.
-
bwoay
nagyúr
-
spyduck
nagyúr
válasz
sghc_toma
üzenetére
Én a mai napig azt vallom, h az eddigi legjobb gépem a 6910p volt. Mivel kisebb egy picit masszívabban is tűnik mint a 8510p\w.
Az EliteBook-ok olyan masszívak mint egy kődarab de valahogy nekem jobban bejön a 6910p pedig annál sokkal masszívabb. Mivel van 6930p-m is nem a méretéből adódik, h annyira nem szerettem bele az EliteBook-ba... Maga a formavilág, sokkal jobb érzetet kelt a régebbi HP-k esetében az én szememben.
Az Elitebook-nál kicsit fura, h hideg a gép, a csuklótámasztól kezdve mindenhol, ettől talán kicsit rideg. A billentyűzet meg sztem egy álom, remélem nem kell csalódnom a Thinkpadban ez ügyben. Már amúgy megnyugtattak, h nem kell félnem mert tökéletes gépet kapok.MÁS: A kijelző terén pedig a 8530p 1280x800-as kijelzője se valami szép. Viszont az 1680x1050-es 8530w olyan érzetet kelt mint ha valódi LED-es volna, mint valami álom.
Volt 1440x900-as és 1280x800-as 6930p-m, ott meg pont fordítva. Az 1280x800-as sokkal szebb volt de az 1440x900-as meg praktikusabb.
Ez az LCD dolog nekem soha nem lesz tiszta..... -
bwoay
nagyúr
válasz
sghc_toma
üzenetére
a kijelző az szar, mondjuk engem nem zavar, pláne, hogy opálosnak viszont egyáltalán nem találom. lófasz betekintési szögek, hát az megvan, de amúgy engem max az zavar(na), hogy ennyi pénzért (mármint ha bolti áron vettem volna), de a használati értékéből számomra semmit nem von le a dolog. GPS: nem T400s-ben, hanem x200s-ben próbáltam, valamit látott, aztán nem volt türelmem kivárni. Úgysem jó semmire, nekem nem emiatt volt fontos a WWAN

Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4i - i5-1235U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I NBD Gari
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

(húzott q6600 quazán +4870x2)