Hirdetés
- Apple Watch
- iPhone topik
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hunderbörd #29299 üzenetére
is - is, de akkor szerintem érdemes lenne külön leteölteni minden illesztőt és alkalmazást, és csak azokat felhúzni, amikre igazán szükséged van - én így csináltam, kell a fenének a mindent bele! -, így legalább az is kiderülne, hogy esetedben melyik a problémás!?!?
-
válasz
hunderbörd #29297 üzenetére
melyik alkalmazásoknál tapasztaltad a problémát?
nekem win 7 32 bit van fent, azzal semmi gond, de tervezem win 64 bit felhúzását! -
hunderbörd
tag
Sziasztok!
Tudom hogy az "edge nem thinkpad", de azt hiszem hogy Ti vagytok a legkompetensebbek a témában.
Szóval a helyzet a következő: új, biossal érkező gépemre felapplikáltam egy 64bites win7 professional-t. A driverek telepítéséig nem volt semmi gond, de amint a thinkpad-es alkalmazásokat is felteszem, a rendszer teljesen instabil lesz, lelassul és az intéző folyton befagy, csak a ctrl+alt+del működik. Van valami ötletetek hogy ez mitől lehet? Vagy hogy hogy lehet megszüntetni?
A gép pontosan egy Edge 420-as.
Előre is köszönöm:
HB -
brekiisti
tag
Márc 31 től átalakul a szerviz hálózat a Lenovo nál és Szervizpartnerek listája is.
Ha jól tudom nincs még update az oldalon a partnerekről -
Sensei
aktív tag
válasz
eszizoli #29265 üzenetére
Közel két hónap?
Szép kilátások... Elkezdett kerregni a T420si-m (nincs 5 hónapos) ventilátora.
Melyik garanciálist szervizt tudnátok ajánlani? A Deltáról viszonylag jókat olvastam. Tovább bonyolítja a dolgokat, hogy nem vagyok budapesti, bár viszonylag gyakran megfordulok ott.
Komolyan mondom most jobban örülnék neki, ha nem lenne a gép garanciális és cserélhetném magamnak. -
válasz
^Clown #29264 üzenetére
2 giga van most benne, Win 7/32-vel, tervezek még 2 gigát vásárolni, de az ebay-en elég jó áron vannak a 2GB-os intel turbók, csak ezért gondoltam. Foglalkozom az SSD-vel, de még Q...va drága. No meg akkor az ODD-t is ki kellene dobni, és helyette valami keret(amiről írtatok már itt a fórumon) kellene egy másik nagyobb HDD-nek. A nejemé volt a gép ás nagyon megtetszett, az asztalit már nem is használom, teljesen rá vagyok kattanva.
Pedig ez nem is olyan jó masinaTP-k közül. -
10 napja vettem egy thinkpad e420 (nz1jfhv) notit, és azt kell mondanom, hogy nem is olyan rossz, sőt!
az árához képest nem vártam tőle túl sokat, de komolyabbat feleslegesnek tartottam venni, mert jóformán csak netezésre, zenék letöltésére - legális, fizetős forrásból - és cd lemezre történő kiírására kell, továbbá dj mixek rögzítésére, illetve néha ic vonaton történő utazáskor viszem magammal.
az i3-2350m proci ezekre bőven elég, az 500 gb hdd nekem bőven nagy, és - lévén 7200 rpm - elég gyors is, a 4 gb ddr3 modul kapott egy teljesen azonos típusú párt, mert bár bőven elég lenne a 4 gb memória is, felesleges a 8 gb, de én a dual channel híve vagyok, ami ezek alapján már nem szenved csorbát!
az n szabványos wifi okés, az akkumulátor nagyon kellemes csalódás, wifi net és közben zenét is hallgatok fejhallgatóval, így elmegy akár 6 órát is, pedig csak kiegyensúlyozott módban konfiguráltam be, tehát nem vettem vissza mindent teljesen!
ami még nekem fontos; a hangkártyája is nagyon bejövős, szép hang, semmi alapzaj vagy sercegés, pedig sok - akár drágább, magasabb kategóriát képviselő - notinál találkozni a problémás jelenséggel! -
N.GÁBOR
aktív tag
Normális szerintetek a következő jelenség: egy 10 perce kikapcsolódás gyanánt bekapcsoltam az ingyenesen letölthető BMW M3 challange játékot. Mikor kiléptem, akkor a TPF szerint 83 fokos volt a proci, pedig több mint 5000 tekert a venti!
Najó én is hülye vagyok, mert a gép a radiátortól olyan 20 cm-re van. Nah de akkor is.
A masina:
T60
T2500-as cpu
x1400 -
brekiisti
tag
Üdv. Amcsiban divat a refurbished masina .
+ha Amcsiból veszed lehet nincs rá world wide warranty(Van olyan verzió is hogy csak bizonyos részeken van rá gari pl USA és Indonézi)
+Csak USA prealoadot tudsz rendelni hozzá ha kell.Tudom nem olcsó Magyarországon de pl akár a HSDPA modem sem biztos hogy menni fog mert vannak országok ahol leszerződnek telefonos cégekkel és csak az ő hálózatukban jó a kártya.
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
^Clown #29277 üzenetére
Nah, kicsit utánanéztem. Abból indultam ki, hogy melyik évi Mclaren lehet a képen. Ha jól néztem a képeket, akkor ilyen meredeken rögzített visszapillantója éppen az idei versenygépnek van, ebből fakadóan szerintem ez T520 (márha nincs ennél újabb), hisz Ők biztosan mindig a legjobbat\legfrissebbet használják. Bár annak meg vastagabb a zsanérja meg más az ultranav.
-
SzalaiG
addikt
Az F1ben is TP.
-
SzalaiG
addikt
-
audi100td
nagyúr
válasz
MrSealRD #29273 üzenetére
Igazából nem volt betervezve, de elég jó áron találtam egyet aprón, így lecsaptam rá. Végül nem bántam meg, lényegében megmaradt az X200 minden előnyös tulajdonsága, amihez elég komoly teljesítmény társul (talán picit többet eszik, de az X61-nél kevesebbet), 2 év gari is van még rá. A billentyűzet minőségét viszont visszasírom az X61-ből, meg úgy összességében nagyon jól össze van rakva az X61, egy rossz szavam nem lehet rá. Mondjuk eleve átmeneti gépnek szántam, csak annyira egyben volt az a példány amit kifogtam, hogy gondoltam megtartom. Próbáltam magam meggyőzni az SXGA IPS modról, de túl költséges és nem veszélytelen mutatvány lenne, X201-be meg elvileg mehet simán az AFFS, X200 szalagkábellel és inverterrel, de ez a LED-es Tn sem annyira vészes (szigorúan CCFL Tn-hez viszonyítva).
-
audi100td
nagyúr
2x4GB 1066MHz, 1333-ast is tehetsz bele ha olcsóban találsz, de ugyanúgy 1066-on fogja járatni.
-
RnJ
tag
Sziasztok, meg tudja valaki mondani, hogy TP R500 2732A28 max mennyi RAMot kezel?
4 és 8 GBrõl is olvastam. Igazából a kérdés hogy 4GBt slotonként kezel, vagy összesen?most 2x2GB van benne. 1066Mhz
köszi
-
audi100td
nagyúr
X200 / X201 tulajoktól érdekelne mik a tapasztalatok a különböző billentyűzettípusokkal. Kinek milyen van, illetve mennyire van vele megelégedve?
Az enyémben NMB van, de valahogy nem az igazi, a gombok zörögnek, a TrackPoint gombjai meg nincsenek rendesen alátámasztva, ebből adódóan elég hangosan járnak.
eszizoli: ennyi pénzért ajándék az a gép
-
eszizoli
csendes tag
Végre visszakaptam a T400s-emet a szervízből, alaplapot és kijelzőt is cseréltek rajta. Közel két hónapot volt a szervizben, amelyet hozzáadtak a garanciális időszakhoz, viszont nekem fura, hogy ilyenkor az új alkatrészekhez már nem jár a 3 év garancia. Tehát ha már csak 1 hetem lenne hátra, akkor 1 hetet kapnék az új alkatrészekre a szerviz szerint. Erre rá is kérdeztem. Ez nekem kicsit fura!?
Szerencsére nekem még 2014 júliusáig van rajta garancia, de azért mégis elvártam volna, hogy legalább új alkatrészekre újra indul a garancia...Jut eszembe, valaki keresett T420si-t itt a fórumon.
A Smart Service-ben van egy kiállított bemutató darab 174ezer+áfáért! (Vásárlástól számítva indul hozzá a 3 év garancia, és ahogy elnéztem semmi karc, vagy sérülés nem látható rajta, szóval teljesen újszerű.)Nézegettem is, hogy ennyiért lecserélem, de aztán megnézve a teszteket, a T420si jobban melegszik, miközben a benne lévő Core i3-as proci abszolúte nem gyorsabb, mint a T400s SP9600-as procija. Mondjuk a T420si-ben legalább van egy dedikált videokártya, de nekem arra semmi szükségem nincs.
-
"29182" senki????
-
kraftxld
félisten
válasz
MrSealRD #29261 üzenetére
A műanyag kicsit gyengébbnek tűnik, a tapipad az sokkal jobb szerintem. Mintha a fedlapon jobban gyűlne az ujjlenyomat meg a szutyi
A többi mostanában nálam megfordult gépnél még így is nagyságrendekkel jobb, a rollcage hiánya nekem nem tűnt fel, de egy kicsit érdesebb lenne a műanyag rajta.
Összhatásra masszívnak tűnik, és a felbontás se annyira gáz, de hiányzik az a 150 sor. -
-
gozi
tag
válasz
kraftxld #29236 üzenetére
Első körben próbáld meg kikapcsolni/letiltani a "b" üzemmódot (tehát csak csak ag, an, gn vagy agn módban működjön) a kártya, esetleg a router beállításainál.
Második körben, ha a router támogatja a WMM (Wi-Fi Multimedia), ill. az APSD (Automatic power save delivery) kiterjesztéseket, akkor egy próba erejéig érdemes kikapcsolni ezeket, mert sok esetben kiforratlan még a támogatásuk.
-
AceTom
aktív tag
válasz
rgeorge #29257 üzenetére
Na ezt nem tudtam.
Így még bonyolultabb lesz dönteni, ugyanis éppen ezt az SSD-t néztem ki magamnak én is, csak idáig egyértelműen desktopot akartam az átalakító keret miatt, hogy a régi SSD mehessen az asztaliba akár (vagy az új).Lenne értelme vajon az N-es változatot venni emiatt a spacer miatt? Most olyan értelemben kérdezem, hogy esetleg stabilabb maradna-e tőle a laptop azon a környéken - mégiscsak egy műanyag vázas gépről van szó (sajnos).
Vagy az a keret elég stabilitást ad alapból is?
Persze a fő kérdés még mindig az ár... Crucial 128-as 5-6ezerrel olcsóbb.
-
Ja sejtettem, hogy CPU függő, csak számomra furcsa, hogy a T7500-am minimuma 0.85V és a T7700-nak meg 0.9625... Pedig mindkettő Merom mag. Nem tudtam, hogy lehet ilyen esetben is eltérés.
Igen, itt volt egy kis képzavar/félreértés részemről...Én valamiért abban a hitben voltam, hogy itt throttling lép életbe...de nem. Utólag feltűnt, csak nem akartam ragozni a témát...Amúgy jogos.
-
franc0
őstag
válasz
AceTom #29251 üzenetére
Nagyon jó meglátás.
Persze hogy beszerelhető, nekem megjárta az X200-am egy Samsung 830 (az 7mm-es). Az SSD-n úgy vannak a csavarhelyek oldalt, hogy bele tudod tenni a HDD keretbe. Plusz még ott vannak a gumisínek is TP esetén ugye.
----Egy korábbi felvetésre reagálva: a T61-en nincs párhuzamos port, legfeljebb a dokkolón. Már a T60-on se volt.
-
SpeedR
őstag
Kérdés: 14.1" T4x és T60 XGA kijelzők csereszabatosak? A T60-é is 30 pin-es?
-
AceTom
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire érdemes szempontnak tekinteni azt, hogy SSD vásárlásakor vékonyabb (7mm) vastagságút vegyek? Most egy 9,5mm-es SSD van az SL300 típusú gépben, de ha idővel magát a laptopot cserélném, jó lenne, ha olyan SSD lenne kéznél, ami vékonyabb gépekbe is belemegy, ne kelljen majd emiatt újat venni.
Már eleve az is kérdésem lenne, hogy bele szerelhető-e vékonyabb kiadású meghajtó a mostaniba? Gondolom igen, de inkább rákérdezek mielőtt rosszul döntenék.
-
Gondwana
addikt
Az internet korában nem friss, de ahogy a Lenovo szervizelést kezelték...
-
brd
nagyúr
válasz
MrSealRD #29243 üzenetére
Úgy, hogy az CPU-függő.
#29240, A linkelt képeiden egyébként érdekes, hogy nem látni throttling-ot, és úgy veszi vissza az órajelet...
Throttling =/= órajelállítás. Az valahogy úgy működik, hogy üres(/alvó állapotra utasító?) ciklusokat iktat a normál utasítások közé, és ettől lassabb lesz a CPU, de az órajele/szorzója nem változik.
-
kraftxld
félisten
Én is keresek wifi kártyát:
Atheros chip-es, félmagasságú minipcie, rendes 300mbit-es wireless N, és menjen T520-ban.
FRU: 60Y3247 szerintem jó lenne, de vagy iszonyat drága, vagy nem szállítanak US-on kívül. -
kaller1
veterán
Intel 4965AGN MM2 kártya használható T60-ban?
-
válasz
hruodnand #29233 üzenetére
Csak kíváncsiságból érdekelni, hogy legújabb BIOS van fönt?
A linkelt képeiden egyébként érdekes, hogy nem látni throttling-ot, és úgy veszi vissza az órajelet...Tehát szerintem az a visszaváltás nem feltétlen volt a melegedés miatt, mert akkor kéne látszódnia "valaminek"
Nem tudom van e előzetes figyelmeztetés de mikor nálam elszállt a ventilátor pár hónapja és nem vettem észre akkor egy hirtelen kikapcsolás volt "a jel".
Úgy emlékszem halványan, hogy a PowerManager-be anno futottam egy-két kört mert nálam meg az volt a gond, hogy csak a min és max órajelen ment, a kettő között nem.
A Max-ot is csak akkor ha a Max.Perf. profilt használtam...
Rmclock-al egyébként megoldottam és a PM-be is saját profilokat használok, vagy a Max.Battery Life-t.
Egy plusz tipp: Rmclock mellett a PM-be nálam az Adaptive CPU beállítás csak zavart okozott az erőben. A Low/Lowest beállítással meg úgy megy minden szorzó között a váltogatás mint a nagy könyvben.Egyébként a T7700 szerintem gyári órajelen nem durva ha full terhelés mellett 70-75 fok körül van.
Linkelek egy képet, nálam T7500 esetén ezek mennek..Szerintem az 1.2 Ghz-es órajelhez elég 0.85V is...
FONTOS! Minden szorzó esetében legalább 1 óra de inkább >2 óra terheléses teszt ajánlott a jövőbeni meglepetések elkerülése végett. -
kraftxld
félisten
válasz
kraftxld #29236 üzenetére
Yeee.. találtam itthon egy intel 4956AG-s Lenovo kártyát (FRU 42T0875), mondom kipróbálom vele, a full méretű minipcie slotban fel se ismeri ha meg a half size-ba rakom bele akkor sír, hogy nem gyári kártya van benne....
Az ebayen nincs a másik kártyából, az amazonról meg nem küldik el ide.... -
kraftxld
félisten
Na, T520 Wifi N saga tovább folytatódik, némi varázslással, csatornabügyköléssel már el tudtam érni, hogy a net elfogadható szinten menjen rajta, de ha a NAS-ről megpróbálok egy DVD-t megnyitni, a felét le se játsza. Ugyanezek a file-ok tökéletesen mennek ha kábellel dugom rá a routerre a gépet.
A Lenovo telefonos support persze csak széttárta a kezeit, magyarázta, hogy tuti valami kompatibilitási hiba (kösz, erre már én is rájöttem) és cseréljem ki a routert. Nem igazán jutottam velük közös nevezőre, úgyhogy rendelek majd a géphez egy 60Y3247 (Atheros wireless N kártya)-t és bekaphatják....
-
ixtom
tag
Jólvan, azért a Zengő Teamnél is akad Thinkpad: [link]
-
-
nope00
tag
Annak akinek az a problémája, h levesz az órajelből az nézze meg a Power Maneger programot lehet csak ott van simán más profil kiválasztva....
Én azt mondom ezekről a melegedés problémákról, hogy egész addig nincs baj amíg kékhalál, újraindulás, kikapcsolás nem történik, ezek után érdemes a dolgok elé menni, venti csere vagy újrazsírozás. Persze aki megteheti az előzze meg a problémát, de nem hiszem, hogy percenként nézni kéne a fokokat. Egy stabilitás teszt és ha ott nem fagy ki, normálisan működik akkor az a gép biza jól használható. SZVSZ -
hruodnand
senior tag
Sikerült belőnöm. Most eléggé jól muzsikál a cucc.
Elvileg már tökéletes paszta + RM CPU Clock Utility alulfeszelve.
Alapórajelen:
200MHz×6=1,2GHz @ 0,9625V
Emelt órajel:
200MHz×12=2,4GHz @ 1,1625VKő kemény prime95 -el tartja a fix 65-66fokot. Erre már lehet gombot varrni. TPFC nincs fent, le van törölve.
Szerintem mára ennyi. Fél napomat rászántam és szerintem célba értem. Most már nem veszi vissza az órajelet se, alig melegszik full terhelésen is. Boldogság van.
MOD:
Egy kép a végére: LINK -
Borote
addikt
válasz
Sensei #29225 üzenetére
Tévedsz. (Na, nem bántásként, de ez így jól hangzott
)
A TDP a maximális hőteljesítményt jelent, amit a processzor leadhat, erre tervezik a hűtést (kis pontatlanság előfordulhat a megfogalmazásomban).
Az, hogy az adott lapka mennyit fogyaszt, az az architektúrától, az órajeltől és a feszültségtől függ - jelen esetben az architektúrából adódó tényezőkkel egyszerűsíthetünk. (Ez amúgy is rengeteg mindent foglal magában a csíkszélességtől kezdve a felhasznált anyagokig, amihez annyira nem értek)
Feszültséggel négyzetesen arányos a fogyasztás, az órajellel pedig egyenesen arányos. És mivel processzor téren a fogyasztás és a hőtermelés között nagyon minimális a különbség, ezért kis hibával meg lehet feleltetni a kettőt egymással. (Persze nem, de nem tévedünk akkorát ezzel az egyszerűsítéssel - ez szimplán fizika).
Ezért van az, hogy alapórajelen nem ad maximális fogyasztást és hőterhelést.
-
Sensei
aktív tag
válasz
audi100td #29222 üzenetére
Szerintem az adatlapon található hőmérsékleti adat (Tjunction) az, ahol a védelem lekapcsolja a CPU-t. 85 fok körül kezdene visszavenni szvsz. Egyébként témától függetlenül és 600MHz ide vagy oda, amíg a TDP-k megegyeznek, addig a disszipáció is azonos. Javítsatok ki, ha tévednék.
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop #29223 üzenetére
Nem tudom, de nálam egy videókonvertálás is felfűti a procit annyira mint pl. prime95. Nem tudom mivel tesztel az illető, lehet maga a program nem terhel folyamatosan és azért esik le az órajel.
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop #29220 üzenetére
Full terhelésen elvileg nem szabadna visszavennie az órajelet, kivéve ha túlmelegszik, de szerintem 80 fok alatt ilyet nem csinálna, sőt ebből kiindulva 100 fok alatt sem, de lehet rosszul értelmezem. Nem tudom mi okozhatja a problémát.
-
hruodnand
senior tag
válasz
salieri. #29215 üzenetére
Meg kell jegyezzem, hogy most a bios-ban mindent automatic-ra állítottam, ami eddig performance-on volt még azt is.
Letöröltem a TPFC-t is. Orthos-sal gyönyörűen terhelem fullra a procit már 5 perce. Eddig még nem vette vissza a szorzót se, és most 1,25V-on 69fok a proci.Szerintem ez már eléggé jó. Lehet még rajta alkotni, de ez is előre lépés már a múltkorihoz képest szerintem.
Borote: Igaz.
-
srácok, még egy kérdés (bocsássátok meg az újoncnak
): nagybátyám IBM T4x-esében behalt a ventilátor. régen a laptopinfóhoz küldtem minden rokon, ismerőst, akinek bármi nyűgje volt a thinkpadjével, de csaba már nem csinálja, leépítette a boltot. tudtok olyan szervizt, ahol korrektül megcsinálják és nem kérnek egy vagyont (ugye az egész gép nem ér már sokat)?
-
hruodnand
senior tag
válasz
hruodnand #29201 üzenetére
Lehellet vékonyan újra kentem, plasztik kártyával simára, tényleg mikron vékony volt... paszta látszódott, de hajszálvékonyan. Ugyanúgy core 73-74fok, cpu 72fok.
Sokat nem változott Aida terhelésen. Szerintem ennyire fűt gyári órajelen és feszültséggel. Mégis csak 2,4GHz T7700-asNem beszélve arról, hogy 65nm-es.
Szerintem hagyom így. Ennél jobban már nem lehet megoldani az esetet.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple Watch
- Milyen széket vegyek?
- Majdnem száz játékhoz engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- PlayStation 5
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Eladó - Acer Predator Helios 300 (PH317-55-71VR) + 2026.05-ig garanciális.
- Lenovo ideapad 100 i3-5005u / 8gb ddr3 / 500gb Hdd / töltő / akku rossz- karcos
- VivoBook 15 X540UBR 15.6" FHD i3-8130U GeForce MX110 12GB 480GB magyar bill gar
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS i7-1165G7 32GB 500GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe gar
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Samsung Galaxy Z Flip 4 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i7-4GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest