- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Novics #63214 üzenetére
Lehet, hogy nem megy az acpi(d).
illetve
A kernelben az APM vagy ACPI szolgáltatást (csak az egyiket!) engedélyezned kell, és ennek megfelelően az apmd vagy acpid csomagokat telepítened.
Nálam pendrive-ról futtatott Ubuntu Linuxnál csinál ilyet, csak kétszeri Enter leütést követően áll le olyankor, de telepítve és frissítve a rendszert már nem jelentkezik a probléma.
-
felvono
tag
válasz
Novics #29012 üzenetére
Neked nem csinalt olyat hogy az usb eszkozoknel le fel kapcsolodik? Nekem ezt jatsza es nem tudom miert. Mar probaltam ujratelepiteni az ujjlenyomat olvasot, frissitettem az update-tel mindent, hatha vmi valamivel osszefugg, de nem.
Esetleg mas talalkozott ilyesmivel?
Jelenleg a drivert letoroltem igy nem kapcsolodik le-fel. Cserebe ertelemszeruen nem is hasznalhato -
Gondwana
addikt
válasz
Novics #27597 üzenetére
x200s+2+4GB RAM: bekapcsolt virtualizàciòval harcif.sz derékon - időnként összecsìkozza a kijelzőt.
ExpressCard kàrtyaolvasòk linux alatt: EC slotba a pcie1x mellé be van dròtozva egy USB2.0 port is, a mindenes olvasòk nagy részét lsusb-vel fogod làtni, nem lspci-vel. (én sokàig kerestem EC54/pcie CompactFlash olvasòt, lett egy datafab, jmicron chippel, azt az lspci làtja)
HD2-ről ide ìrni tiszta retrò - mint az Ericsson T10-ről sms-ezni -
Novics
senior tag
válasz
Novics #27560 üzenetére
Na bakker, restart után megint 70 fokos a proci, és 3700-es fordulaton sem nagyon nyomja lejjebb a venti, illetve 2-3 perc után zuhant hirtelen 20 fokot, és állt be a megszokott értékre. Ezt eddig nem csinálta. Az előző telepítés után nem volt ilyen gond. Nekiállhatok aggódni? Vagy csak a tpfancontol lehet megkergülve?
-
Tim82
félisten
válasz
Novics #27536 üzenetére
Levágtam az egéralátétem sarkából egy darabot, és felragasztottam a hiányzó láb helyére, és máris nem billeg.
Bármelyik barkácsáruházban lehet kapni bútorlábra ragasztható gumitalp-félét, azt egyszerűbb méretre vágni és a hiányzó talpacska helyére tenni. Kb. ugyanaz az anyag is.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Novics #27002 üzenetére
360 forintos árfolyamon vettem ez igaz.
Több nagyjából egyforma x200s gépe van, (jobbanmondva szerintem ez valami vállalkozás lehet) mondtam neki, hogy kizárólag jó állapotút és garisat keresek, elküldte a gép serialját, felhívtam a neumann utcai szervízt, hogy érvényes-e a garancia itthon, ezt megerősítették, havernak meg mondtam, hogy csak akkor vegye meg, ha tényleg jó állapotban van, és a serial, stb egyezik mindenhol. /csak a szokásos thinkpad kopás látszik a 4 sarkon, ezen felül karcmentes, 1.86GHz, LED-es kijelző, 98%-os akku, win7pro matrica/ -
-
-
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
Novics #26829 üzenetére
Novics
Inteles vagy Atis a VGA?
Nekem x1400 és kezdetben ugyanebben a dilemmában voltam mint Te. Zavart, hogy állandóan pörög a venti. Most éppen csinálja ugyan, de ez az én hibám, mert ebben a lakásban a radiátor mellett van az iróasztal. Egyébként meg beállítottam, hogy olyan 56 fokig legyen passzív és mikor olyan dolgom van a géppel, hogy zavarna a hang, akkor elmegy jórészt passzívba.Az x121e nem tud passzívat, lassan ugyan, de mindig forog a fentije. Gondolkodtam én is ebben a masinában, így kikérdeztem egy tulajt.
Üdv
-
felvono
tag
válasz
Novics #26823 üzenetére
En az utobbira tippelnek. Ilyet nyuzok....nagyon jo kis masina.
Az elobbiben biztos hogy nincs thinklight mert nem olyan a keret kialakitasa.
az x200s mellett szol tovabba hogy a dokkoloja jo a kov. generacionak is vagy a tablet szerianak, szoval gep valtasnal nincs akkora kiadas. Persze ehhez kell egy dokkolo is
En mindenkepp ezen a vonalon maradok. Eletem legjobb valasztasa volt ez a kis gep. Zarojelben jegyzem csak meg hogy azert voltak eltevelyedeseim ,es valoszinu lesznek is -
stifi
senior tag
válasz
Novics #25667 üzenetére
configured to order a cto - tehát egyedi konfiguráció, így nem fogod megtalálni ugyanazt a többi létező modell között (nagy valószínűséggel)
esetleg próbáld meg a serial alapján megnézni a warranty lookupon, hátha oda már nem CTO-t ír, hanem konkrétan megmondja mi a vége, de szerintem ha coolert keresel, akkor a végén lévő szám mindegy is... -
salieri.
őstag
válasz
Novics #25619 üzenetére
Nezd meg milyen huto van rajta ,es rendelj hozza egyet kompletten bordaval, en speciel 6 ezer ft bol usztam meg anno, igaz most elegge fenn van a dollar meg minden...
Amugy lekapcsol a gep ha eler egy adott homersekletet a procinezd meg mennyi a max. hom. amit kibir a processzormag
regebbi 2006 os T 60 rol van szo amugy?
nekem volt egy nc6320 gepem amiben nem ment a venti ,en meg nem vettem eszre, 98 foknal lekapcsolt szepen. -
Chaser
legenda
válasz
Novics #25608 üzenetére
Elvileg ki kell kapcsolnia, a t61p-m is lekapcsolt mikor rosszul volt rajta a hűtő.
Sztem nálad már kiöregedett a hűtő, a szinte állandó járás miatt, amit a gpu szenzor félremérése okoz. Működő szenzornál nincs gond a ventikkel, nem is nagyon járnak. Itt egy kép az x1400-ről nálam, meg az egyéb hw-ekről. Nálad is ez a típusú érzékelő van a gépben?szerk: Ennél az értéknél a képen nem is járt a venti, azért nincs fordszám kijelezve.
-
salieri.
őstag
válasz
Novics #25596 üzenetére
Ciripelo hanggal egyutt kell elni
Valami alktresz parametere nem hozza a " gyari" erteket.
41V9932 az FRU szama a te ventidnek ha rendelni kell hozzana meg ha 15 colos a kijelzoje.De az uj ventit nem kell pasztazni ,mert rajta van a GAP pad
en mar mertem 80 fokot is gpu homersekletnek. -
lapa
veterán
válasz
Novics #24516 üzenetére
a dokkoló egyrészt ad egy csomó olyan csatit ami a gépen nincs is, másrészt nem kell külön rádugni a monitort, egeret, billzetet, tápot, esetleg hálózatot minden alkalommal. csak szó szerint bepattintod a gépet és kész. ha van nagy és jó minőségű monitorod, meg a thinkpadnál jobb asztali billed, egered (haha), akkor azon dolgozhatsz, mintha a thinkpad egy asztali pc lenne.
AZERTY: francia, mi más...
-
Chaser
legenda
válasz
Novics #24473 üzenetére
Nem kellett trükközni semmivel. 2 monitorral is tökéletes meg eggyel is. Nem tudom mi lehetett nálad. Én tegnap az audio driverrel fogócskáztam. Volt egy hp gépem ugyanilyen audioval, lenovo drivere simán jó volt hozzá, lenovohoz nem a gyári lenovo, sehogy nem akart felmenni. Már tettem az egészre, system update-tel azért leszedtem ugyanazt a drivert ami a gépen is volt, feltette magától és volt hang
viszont wifire meg azt mondja keressek újabb drivert, most fn gombbal nem lehet kikapcsolni. Na mind1, ilyen ez. Én ma befejeztem a bratyók telepítgetését
-
Chaser
legenda
válasz
Novics #24455 üzenetére
96-os kingstonnal használtam így a gépet egy darabig, megtáltosodott
Szinte mindent felismer alapból. BT, ultranav driver, power manager, toolbox és vga amit külön kell feltenni, meg persze a hotkey-t a spéci gombokhoz.
Tegnap telepítettem a 2. gépemre xp-t, megszenvedtem veleDe úgy rémlik ccc az van. Nálam jelenleg 250-es 7k2 toshibák szolgálnak, nem ssd de azért túl lehet élni. Szerencsére nagyon halkak
-
Chaser
legenda
válasz
Novics #24319 üzenetére
Nincs fenn az osd sw-e, vagy hiányzik még valami hozzá. Hotkey features a neve ha jól rémlik. T60-amon kitapasztaltam, de a T42 is megizzasztott mire rájöttem hogy kell felvarázsolni.Ez mellett vga driver mindenképp kell - nem értem mért de kell -, kell a power manager - ezt sem értem mért de kell -, a T60-amnál mindezek ellenére nem volt osd addig amíg a lenovos gyári driverkeresővel nem frissítettem a power manager driverét is, ha a honlapról töltöttem le a legújabbat az nem volt elég. Ezek után viszont tökéletesen működik.
-
Chaser
legenda
válasz
Novics #24260 üzenetére
A lenovo oldalán az ati driver tökéletes. Ati oldalán nem fogod megtalálni, csak 1-2 éve ad a gyártó mobil drivert, előtte a gép gyártójának volt feladata ezt biztosítani. Mobility modder-rel magad is csinálhatsz a géphez drivert bármelyik desktopból ami x1300-at támogat.
-
lapa
veterán
válasz
Novics #24009 üzenetére
oké, ahogy olvasom ezen már túl vagy.
ha nem jön össze, akkor én ubuntu alatt kipróbálnám a következőt:
sudo apt-get install wvdial
sudo gedit /etc/wvdial.conf
mindent kitöröl, és helyette:
[Dialer Defaults]
Init1 = ATZ
Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
Init3 = AT+CGDCONT=1,"IP","internet"
Phone = *99#
New PPPD = yes
Modem Type = Analog Modem
Stupid Mode = 1
CarrierCheck = No
Check DNS = 0
Auto DNS = 1
Dial Command = ATD
Modem = /dev/ttyUSB0
ISDN = 0
Baud = 9600én sose küzdöttem ezzel a modemmel, de egy próbát megér.
következő lépésként sim telefonba berak, pin kérés levesz, gépbe visszarak. csak a biztonság kedvéért.
utána olyan helyen, ahol tuti van térerő rfkill bekapcs és:
sudo wvdial &
itt mindenfélét kiköp, ha a végén van dns cím, akkor van neted.
nemtom segít-e, pár perc megcsinálni.
upd: az, hogy a telefonon van két pálcika nem feltétlen elég. tudom, hogy hideg van, de...
-
-
Gondwana
addikt
válasz
Novics #23950 üzenetére
X200 Tabletben a WWAN körüli cirkuszaim akkor szűntek meg (előtte nem ment sem az SMS sem a GPS), amikor levadásztam valami össze-vissza Toshiba drivereket. Az egész addig működött szépen, amíg egyszer elfelejtettem kivenni a pipát a System Update WWAN drivere elől. Most, újratelepítve egyből ment a GPS meg a WWAN (m:ts Serbia), de az SMS alapból nem.
Apropó nem érdekel véletlenül valakit egy nagyonjó állapotú X200 Tablet fele
királysággalgaranciával (2013.03.)? A tabletesített X201-em mellett redundánsá vált. Nem hirdettem még itt meg, de még a logisztikát is megoldhatom, ha tényleg van komoly érdeklődő - nem kabátgombért vagy nokiatelefonért. -
lapa
veterán
válasz
Novics #23869 üzenetére
kell lennie egy ábrának, hogy hogyan kell berakni a simet. lehet, hogy csak a fémbe van beleütve. nekem is alig látszott, anyáztam is hogy miért nincs jelölés, pedig volt csak nagyon halovány.
ubuntun nyomsz egy lsusb parancsot mit kapsz? ha ott nem látszik a wwan, akkor nincs wwan. bekapcsolt rfkill gombnál, persze.
-
^Clown
addikt
válasz
Novics #23855 üzenetére
Ha fel van töltve az akksi maxra, és ha OS alól frissítesz, nincs tele vírussal a gép, akkor nem kell tőle annyira tartani. Örülök, hogy sikerült!
Én azt ajánlom neked, hogy lehetőleg minimalizáld a programok számát. Ami szvsz. fontos, az a Power Manager, a Hotkey driver és a System Update.
-
-
szacsee
nagyúr
válasz
Novics #23613 üzenetére
Azt a szintet bőven hozza bármelyik szerintem.
Nem ismerem annyira az AMD procikat, de ha egymagos A64 1,8Ghz-en akkor is elveri bármelyik említett lapos. Ramkezelésben megint nem jeleskedik a Via szerintem... tudod nem fogyaszt sokat a chipset, de nem is megy.
Amelyik szimpatikus.
T61 Quadro-val van, erősebb mint a T60-ban található radeon, viszont van belőle hibás szériájú. Véleményem szerint ha eddig nem hibásodott meg, eztán sem fog.
Az eladó szerin nem vittek vissza még NVS140-es GPU-val BGA hibás lapost.
10W-os TDP-vel nincs rá esély, hogy elmelegedjen a chip a nyákról. No meg van rá gar, szóval nincs para.
T60-ban szerényebb tudású VGA van, de ott nem fordult elő BGA hiba.
T61-esrben Core 2 Duo van, T60-ban "csak" Core Duo.
64-bites OS-t T60-ra nem tehetsz, csak procicsere után.
Ramból T60 csak 3gb-ot lát, T61-be mehet 4 is akár.Ezek ragadtak rám idáig kb, viszont majd jönnek a hozzáértők és megmondják a frankót.
-
psyho85
aktív tag
válasz
Novics #22826 üzenetére
A kis piros gomb a trackpoint, a töbiben nem tudok nyilatkozni.
Nah, 3 mp-el megelőztek.. kell nekem top geart nézni közben!
-
soldi3r
veterán
válasz
Novics #22826 üzenetére
erre gondolsz?
(szerencsére?) az edge nem járt még a közelemben, részemről inkább egy használt garanciás T410
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged