- Mobil flották
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Nem reccsen meg a töltő
annyit ad töltésnek amennyit a gép enged.
Hogy eredetileg mivel adták passz, nagy eséllyel 65-össel mert bőven elég neki. Volt olyan dell gépem - E4300 - ami kb hajszálpontosan ua. a konfig volt, mégis gyárilag egyiket 65-össel adták, másikat meg 90-essel. 1ébként 90-es abból a szempontból jobb, hogy dokkolóval is tudod használni. 65-ös úgy rémlik kevés neki, vagy nem minden funkciót tud életre kelteni. -
xcds
őstag
-
xcds
őstag
válasz
Napfénysüti #30494 üzenetére
Integrált. Na most akkor mitől függ?
És ha integrált 9 cellás akksival, akkor milyen töltő kell hozzá?
Komolyra fordítva: gyárilag akkor az enyémhez 65W-os jár?
-
xcds
őstag
A T500-nak hány wattos a hálózati töltője? Mert van nálam egy 90W-os (de az hangos), meg egy 65W-os, ami halkabbnak tűnik és az egyiket vissza kell adnom.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Howkeddlee #30489 üzenetére
Szia,
ha kiszeded az akksit, azaz teljesen áramtalanítod a gépet az sem segít? Illetve megpróbálnám vinyó nélkül is bekapcsolni.
-
Sziasztok!
Már másik topikba kérdeztem,de ott nem kaptam sajnos érdemleges segítséget.
A problémám a következő:Van egy Lenovo Thinkpad T400 notebook,ami gondolt egyet,egy nyomtatódriver feltelepítés utáni újraindításnál,és nem kapcsolt be többet. Pontosabban azt írja ki,hogy "To Interrupt normal startup,press the blue thinkvantage button" és onnan nem lép tovább. A gépen van egy "thinkvantage" nevű kék színű gomb,de sajnos arra sem reagál. Nem csinál semmit,csak ezt írja ki!
Szerintetek mit lehetne vele tenni? Kuka az egész? Semelyik gombra nem reagál,bios-ba sem lehet belépni vele,ctrl+alt+del sem segít rajta. F8-ra sem reagál. Leállítani csak a bekapcsológomb nyomvatartásával lehet,akkor egyet sípol és kikapcsol!
Ha berakok egy windows lemezt,felpörög,de semmit nem csinál! Ami működik rajta,az egyedül pl a világítást betudom kapcsolni,és a fényerőt tudom állítani!
Köszönöm annak aki tud nekem ebben segíteni!
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Egyébként nekem a System Update a legújabb AMD driver kibocsátása után néhány nappal frissített is.
Az a személyes tapasztalatom, hogy a Lenovo driverekkel és segédprogramokkal jobban járok, mintha trükköznék. Csak ugye az emberben benne van a régi XP-s, meg azelőtti reflex, hogy amit lehet irtsunk ki és szabjunk személyre, mert tuti rossz, meg régi, meg lassít, stb.. Nyilván más az eset, amikor "muszáj", mint modbios a whitelist remove miatt, vagy hasonló okokból.
Sok más gyártónál tapasztaltam, hogy nagyon rövid idő után tényleg nem frissítik többet a drivereket, tényleg csak szemétnek jók a segédprogramok, de Lenovoéknál nem ezt tapasztalom.
Viszont marha sok van, van, ami tényleg nélkülözhető, de előbb kell megismerni őket és aztán dönteni az eltávolításukról...
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
r3dsnake #30478 üzenetére
mintha azt vettem volna észre, hogyha akkor sleepelnék, amikor felpörög a venit, akkor csinálja ezt a reset dolgot. de ez csak feltételezés. remélem tud valaki megoldást, mert ez tényleg nagyon zavaró tud lenni. mit lenne érdemes beállítanom az energiagazdálkodásnál? (bár nem szívesen kapcsolnék be autosleepet és hibernálást)
esetleg ez nem lehet olyan bug, ami már garanciás probléma?
(mondjuk 3 napos gépről van szó. nemigazán várnám, hogy ilyeneket csináljon)
köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
akkor gondolom ez így rendben, köszi!
amúgy elég furcsa dolgot csinál néha a thinkpadem. be van állítva, hogy a power gombra aludjon. viszont néha amikor összecsukom és kinyitom nem ébred fel. ez még a kisebbik gond. viszont van amikor a power gombot resetnek veszi, teljesen újraindítja a gépet. ez mitől lehet? rettentő zavaró, főleg amikor egy rakat dolog meg van nyitva, sietnék valahova, letenném alvóba, és oda az egész...
fontos lenne, köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Újabb tesztek: Portal: tűrhetően elfut. Blur szinte játszhatatlan...
Amúgy CPU-Z DRAM frequency-re 533mhz-et ír. Az miért lehet? 1333-as modul van benne, és gyárilag 1066-on mennie kellene.
-
xcds
őstag
"an error occured while the szstem update gathering user information"
Ezt a hibaüzenetet kapom, ha el akarom indítani a system updatet. Tudja vki, hogy mi a gondja? Most tettem rá w7 x86-ot.
-
J00hnny
aktív tag
válasz
MrSealRD #30462 üzenetére
Bocs, nem akartam ezen kattogni, csak számomra fura volt.
Mint feljebb írtam mindenki olyan gépet keres és vesz amilyet csak akar, senkinek semmi köze nincs hozzá, így nekem sem, hogy te milyet keresel. Én csak leírtam a véleményemet, hogy a magyar billentyűzet, mint kizáró alap kritérium az én világnézetembe nem fér bele. Arról nem is beszélve, hogy láttam én már számítógép shop-ból rendelt "magyar" Thinkpad billentyűzetet, ami eredetileg német volt, csak a shop próbálta ügyesen átmatricázni....
Ilyen is van...Lehet majd te is ilyet fogsz ki és vígan fogod használni mint magyar gép
Közben meg elszalaszthatsz sokkal jobb konfigokat, igaz "nem magyar" billentyűzettel.Gondolj csak bele.....
-
MrSealRD
veterán
(#30456) J00hnny,
(#30457) buvartacsko:
Szerintem kár ezen kattogni...Az, hogy értelmetlen vagy sem teljesen szubjektív. Már, már semmi közöd hozzá. Nyilván neked is van olyan igényed amire én tennék magasról...
Amúgy a hozzászólásban benne van, hogy mi vonatkozik az állapotra.Egyébként azért írtam a "kizárólag magyart", hogy fölösleges körök helyett első körben ilyen tippeket kapjak. Tök egyértelmű, ha nem lesz attól a gép még kell és akkor kompromisszumot kötünk és matricázunk...Ennyi.
Az is érdekelt, hogy ennyiért kb milyen típust lehet beszerezni...nagyjából tudtam viszont érdekelt mások véleménye is.
-------------------------------------------Az összes linkelt és ajánlott gépet megnéztem és köszönöm is ezeket meg a hozzá kapcsolódó véleményeket mert hasznos volt.
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #30457 üzenetére
fontos azért a magyar bill, ha akármelyik másik családtag is használná.
-
buherka
addikt
válasz
buvartacsko #30454 üzenetére
Én pl. most vettem innét a PH-ról karcmentes T60-at 50K-ért. Egyik ismerősöm kért meg rá, hogy nézzek körül. Ajándékba akarta a lányának. De kitétel volt hogy magyar bill.-es legyen, mert ugye ajándék.
A amúgy a NotebookStore-ban van jóféle bill. matrica. Ami jó a TP-ra is. Ez nem csúszkál össze-vissza.
Ők is ezzel ragasszák át a bill.-ket, amit honosítanak. -
MrSealRD
veterán
válasz
buvartacsko #30454 üzenetére
Csak a tisztánlátás végett. Nem kizáró ok, hanem csak prioritás...
-
buvartacsko
addikt
aki azért nem vesz meg egy gépet mert nem magyar, hanem éppen angol vagy német a billzete, az nem is akar gépet vásárolni. ha magyar lenne a billzete, akkor találna más kifogásolni valót.
-
KDOG
tag
SOS keresek Thinkpad R400 T400 hoz való merevlemez fedlapot
Azt a műanyag bigyót a gép oldalán....
Ha nincs nektek, akkor meg valami tipp, hogy honnan ?!
Nincs itthon valami lenovo szerviz pesten amit tudnátok ajánlani ?
-
J00hnny
aktív tag
Melóhelyen volt 3db. Az egyikben volt kamera gyárilag. A következő 2ben nem. Tönkrement a kamerás, így gondolták megbuherálják a másik kettő közül valamelyiket. Nos az egyikben szétszedés után nem volt kábel a kamerának. A másikban viszont volt! És szépen bele is lehetett építeni a hibás gép alkatrészeit felhasználva. Ügy emlékszem semmi erőfeszítéssel.
Gyártási évben nem, csak hónapban volt a 2 között eltérés. (kábeles Vs. nem kábeles)
Szóval szerintem csak szétszedés után derül ki az igazság. -
xcds
őstag
Az tényleg úgy van, hogy ha a T500-ba, amelyikben nincs gyárilag kamera, abba benne van a kábel és csak a kamerát kell beletenni meg a kijelző keretet kicserélni?
-
buherka
addikt
Minden használt laptop billentyűzete német nyelvű, magyar matricát tudunk biztosítani!
Szóval ezek sem magyar bill.-sek.
Mondjuk már vannak nagyon jó minőségű matricák, de azok nem 500 FT-ba kerülnek. A gagyi matricák egy idő után elkezdenek csúszkálni a bill. felületén, mert ugye csak kap hőt alulról. Meg felülről is cseszegeted az ujjaiddal.
Tapasztalatból mondom. -
Kbali
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
Szerintem PC3200-as is jó, az alaplap majd vissza veszi az órajelet a kívánt értékre, minden esetre érdemes kipróbálni a vásárláskor, vagy kérni próbagaranciát inkompatibilitás esetére.
sutszi: Dell D630-at azért jól nézd meg, nekünk van otthon egy ilyen céges gép, sok jót nem tudok róla mondani, a win 7 support hiányos, a zsanérjai ki vannak (pedig szinte mindig az asztalon van felnyitva), ronda és nehéz, a hűtése sem éppen halk.
-
MrSealRD
veterán
azbest,Kbali: Köszi, átnézem őket.
-
audi100td
nagyúr
Én is meg tudom erősíteni, thinkpad-wiki forrásából, itt még hülyeséget nem igen olvastam, thinkwiki-vel ellentétben.
Szóval 2x1GB a max...
Belemegy, kérdés milyen márka, CSX-et érdemes messziről elkerülni, pont egy 1GB-os DDR1-es típussal szívtam anno. Kingston, Kingmax, Samsung, Hynix, Nanya és egyéb ismert márkákkal nem igen lehet gond.
-
MrSealRD
veterán
válasz
franc0 #30434 üzenetére
Kizárólag magyar bill? Sok sikert.....
Szerintem nem lehetetlen, de tényleg ritka...
Vegyél valamit alfától oszt kész. Max felmatricázod.
Pont ezt szeretném elkerülni, ha van rá mód.
Nyilván ha nagyon nincs más lehetőség akkor ez marad.Asszonynak meg csönd a neve.
Az ilyen mondatokat még viccből sem szeretem...Tisztában van a helyzettel és a gépek képességeivel és ár/érték arányával. Nincsenek irreális elvárásai, csak annyi mint nekem is lenne...
Ő sem rak elém akármilyen moslékot, hogy kaját kaptál, aztán csönd a neved... -
audi100td
nagyúr
válasz
MrSealRD #30429 üzenetére
Hm, ha mákod van kifogsz egy 14"-es wide T61-et, de tudom ajánlani a HP 6910p-t is (EliteBook előd), minőségre hozza a ThinkPad-ek szintjét, talán valamivel jobban is össze van rakva mint a T61. Igaz engem zavar rajta 1-2 dolog, mint a billzet kiosztás (minőségre ok, de no 6-os blokk), érintős gyorsgombok, trackpoint minősége, nincs thinklight, kb ennyi, amúgy fasza gép és van is aprón 50-ért.
-
MrSealRD
veterán
Egy kis segítséget kérnék.
Úgy néz ki a másik (nem thinkpad) laptop kezdi kilehelni a lelkét...Mivel szükség van rá ezért keresnék valami tartós TP-t, de a hirtelen jött csapás miatt nem nagy a keret...Mivel a páromnak lesz ezért fontos, hogy jó esztétikai állapotban legyen. A sérült darabok kizárva.
Paraméterek:
RAM: vagy 2GB vagy ram nélkül.
Kijelző 14" vagy 15" a felbontás 1280x800 kéne. Ettől nagyobb nem jó(több okból sem) inkább hasonló nagyságú...
CPU,HDD,VGA: teljesen mindegy mekkora, az ár miatt inkább integrált felé hajlok
Akku: Ne legyen teljesen halott, kb 0,5-1 óra azért legyen benne, de nem szepont.
Billentyűzet: kizárólag magyar
Ezen kívül a szokásos feature-k legyenek benne...BT,WIFI...stb.A kérdésem: Ezen paramétereknek melyik TP felel meg úgy, hogy lehetőleg beférjünk 50K alá? Esetleg mennyit érthet max egy ilyen paraméterekkel rendelkező TP? Típustól függően persze.
-
sb656
csendes tag
Hahó!
Lenne 1-2 kérdésem azokhoz akiknek G40-es IBM-jük van. Nem rég vettem édesapámnak netezni, de gondolkodom rajta, hogy kicsit fejleszteni kellene. Gyárilag 2x256 Mb-os RAM-mal gyártották. Több helyen olvastam, hogy lehet bővíteni, ez ugye nem gond. Viszont, hogy mennyi a maximális memória amit még lekezel, arról elégé megoszlik a vélemény. Már bújom egy ideje a netet, de van ahol 1Gb-ot másutt viszont 2Gb-ot adnak meg maximális kapacitásnak. Gondoltam, hogy szériától függ, de ami a fórum elején van PDF, ott azt írják, hogy mindbe 1Gb a max. Viszont találtam pár inglis oldalt ahol meg 2Gb-ot írnak. Mostanra sikerült teljesen elbizonytalanodnom, így most hozzátok fordulnék segítségért, hátha van aki biztosra tudja, vagy aki már próbálkozott hasonlóval.
[Itt] van Everest összesítő.
Üdv.:
Bala -
azbest
félisten
válasz
r3dsnake #30421 üzenetére
Némi próbálgatás X121e alatt:
Az e-450 gpu-ja alapból 275-ön megy, hd videó játszáskor 507-re megy fel (természetesen dxva-t használó programmal). Dirt3 játéknál, a menüben 275-507 és 600 közt változik, játék alatt inkább 507, néha 600. A cpu-z közben 1650-en mutatja a procit. -
r3dsnake
nagyúr
Az előző gondjaimtól függetlenül lenne egy kérdésem. Mielőtt feltettem az Power Managert feltettem úgy működött, hogyha megnyomta a power gombot, lement alvóba, lecsuktam és amikor kinyitottam egyből ébredt is. Most ezt nem csinálja (a flipre most sincs beállítva semmi, és ezelőtt sem volt. Tehát a fedénél "nincs művelet" van, a gombnál pedig "alvó állapot")
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Az előző gondjaimtól függetlenül lenne egy kérdésem. Mielőtt feltettem az Power Managert feltettem úgy működött, hogyha megnyomta a power gombot, lement alvóba, lecsuktam és amikor kinyitottam egyből ébredt is. Most ezt nem csinálja (a flipre most sincs beállítva semmi, és ezelőtt sem volt. Tehát a fedénél "nincs művelet" van, a gombnál pedig "alvó állapot")
Köszi!
-
Gondwana
addikt
válasz
!Overdose! #30415 üzenetére
... és Rejtő - kimaradt a felsorolásból
-
mitulabattyi
aktív tag
Lehet megválok a két 760XL thinkpademtől. Érdekelne valakit?
-
felvono
tag
egy gyors kerdes.
hol tudok venni az x200s toltojehez fali csatlakozot?
ilyen kellene: [link]rendelni en is tudok, de nekem mondjuk holnapra kellene, szoval vmi mega elektro vagy ilyesmiben esetleg latott valaki?
elore is koszi -
Chaser
legenda
válasz
vikcsi #30401 üzenetére
Minden notebookra igaz, hogy csak a fesznek kell egyeznie a töltőnek. Áramerősség és a leadott max teljesítmény lehet nagyobb, a gép annyit vesz fel amennyi neki kell. Max némileg rosszabb lesz a hatásfok. Nem kell messzire menni. PC 300W-os táppal menni fog kW-ossal is. Fordítva nem feltétlen igaz mindig, de mondhatni lefele kompatibilisek a töltők.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
azbest #30410 üzenetére
Tehát a Lenovo updaterben csak a keyboard shortcutot és a power managert válasszam ki? A többit hagyjam ki teljesen egyelőre? Majd Win update, majd a legfrissebb AMD driver az AMD oldaláról? (Bocs a sok kérdésért, de most teszem negyedszerre újra a wint. Jó lenne, ha működne úgy, ahogy kellene)
Trackmania Nations Forever, és GTA San Andreassal teszteltem
-
azbest
félisten
válasz
r3dsnake #30409 üzenetére
Gondolom érdemes a lenovo updaterre hagyatkozni első körben. A keyboard shortcut és a power manager talán az amit külön kell telepíteni. Utána menjen mondjuk a windows update, de a drivereket ne válaszd ki benne (azok alapból úgyis csak opcionálisak). Ja és melyik az a játék amit próbáltál?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
azbest #30408 üzenetére
A gép biosában semmi komoly állítási lehetőség nincs. De reseteltem a beállításokat, teszek fel egy teljesen új windowst, viszont utána a lenovo updaterrel mit lenne érdemes feltenni? mindent pipáljak ki, vagy elég csak a power manager? Az amd driver nagyon régi az updaterből, tehát azt nem gond, ha az AMD oldaláról telepítem? Először menjen fel a power manager, vagy először a VGA driver? Jah és windows update-tel foglalkozzak-e? Ha igen, akkor melyik lépés előtt/után?
Köszi a segítséget!
-
azbest
félisten
válasz
r3dsnake #30402 üzenetére
Cpu-z mit mond a processzorról? Az max órajelen fut állandóan?
Nos a gép biosában is lehet olyan beállítás, ami bezavarhat. A bios-ban, a proci és gpu beállításoknál is, mindenütt, ahol hozzányúltál nyomj egy defalult beállításra visszatérést.
És próbáld ki úgy, hogy semmit sem állítasz teljesítmény centrikusra, hanem hagyon alapértelmezetten. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
azbest #30400 üzenetére
Ez a grafikon folyamatos játék közben van, ami rengeteg microlaggal és 30 fps alatt képes csak menni. Míg másnak e350-nel ugyanez a játék, ugyanezzel a beállítással 60fps-sel megy. Tehát hiába kellene terhelni a GPU-t, mégsem teszi rendesen. A játék pedig élvezhetetlen így. Természetesen töltőről is próbáltam, teljesítménycentrikus beállításokkal. Plusz ennek a chipsetnek 500mhz-nek kellene lennie az alap órajelnek, mégis leugrál 275-re. Ha stabilan maradna 500-on, teljesítménybeli probléma sem lenne. Feltettem a lenovo power managerét, de semmilyen változás nem történt. Kétlem, hogy normális lenne, hogy a default órajel 200-275 töltőről. Nem lehet ezt valamivel megemelni? (BIOS-ban nem láttam ilyet. BIOS frissítés is történt)
Köszi a türelmeteket! Nekem már kezd fogyni sajnos a gép miatt, de nagyon örülök, hogy próbáltok segíteni : )
-
vikcsi
senior tag
sziasztok!
Múltkori kérdés fordítottja... amihez eddig 65w-os táp volt, ahhoz jó a 90w-os? ugyanúgy 20V/4,5A és ibm-es
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Linux kezdőknek
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Path of Exile (ARPG)
- Renault, Dacia topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Counter-Strike 1.6
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Quadro FX 570 eladó
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged