- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ricsip
addikt
válasz
hruodnand #121591 üzenetére
Számla vagy legalább 1 adasvételi miért nincs róla?
Nagy értékű műszaki cikket nem szabad megvenni mindenféle papír nélkül, hardveraprós vadidegenektől! Mert utána mivel bizonyítod h. nem lopott/loptad?
Vagy ha kopogtat nálad a rendőrség/NAV h. lefoglalja az eszközt mert egy cég felszámolása /NAV-os adótartozás miatt minden ingóságukat be akarják hajtani, mivel bizonyítod h. jogosan került hozzád az eszköz? Kell legalább 1 adasvételit írni, amiben fel van tüntetve az eszköz ellenértéke, így látszik h. az orgazdaság vádja sem áll meg veled, mint vevővel szemben. Mivel az ellenérték arányos, így jóhiszeműen vásároltad meg az eszközt, nem sejtve h. vitatott a tulajdonjoga ill. h. cég tulajdona amit pl. magánember el sem adhatott volna. Ilyenkor nem jellemző h. elkobozzak tőled azt. De ehhez az kell h. tudj valami papírfecnit lobogtatni a hatóság előtt.
-
válasz
hruodnand #117831 üzenetére
Húzd le róla a cmos elemet, akku ki, szedj ki minden meghajtót, és próbáld ki másik rammal.
Ha úgy is ugyanez, akkor igen, valami az alaplapon fucky.Néha felbukkannak még aprón olcsón, többnyire elég tróger állapotban, de neked úgyis csak a lap kellene.
Én imádom a T60-at, egyik kedvenc TP-m evör, több X1400-as lapom is van tartalékba, illetve a 4:3 játszósom is egy T60p, de nem tudnám rávenni magam, hogy adjak el lapot, mert mi van, ha enyémben elromlik, majd a tartalék is, majd annak a tartaléka is? Nem kockáztathatok
-
-
Chaser
legenda
válasz
hruodnand #51548 üzenetére
Persze hogy számít
de egy T61 dokk már pár ezer forint, nem magyar billzetes a gép, én csak mondtam, ha tényleg eladni akarod akkor csökkents egy kicsit. Hiába jó gép, már nem mai gyerek.
solaris7: Persze minden T400/T500-ban van intel vga. Persze hogy hűvösebb azzal a gép, kevesebbet fogyaszt. T400/T500 lazán képes akár passzívan is menni télen, de nyáron se vészes intel vga mellett. 2000rpm-ig a venti is kvázi hangtalan. A leghalkabb TP-k közé tartoznak.
-
solaris7
tag
válasz
hruodnand #51544 üzenetére
Dehogy kell nekem az a felbontás
csak az érdekelt hogy az 1920x1080-at tudja-e mert olyan monitoron használom a jelenlegi T61-et. Valamelyik nap írta Tim82 hogy az dokk már nem DVI-os
Ő inkább átalakítót ajánlott az olcsóbb.
Én is nézegettem (vétel céljából) az x200 és az x220s gépeket csak élőben még nem láttam és félek hogy kicsi lenne,ha nem dokkolóról menne -
jss
aktív tag
válasz
hruodnand #31337 üzenetére
És valóban, görög van a falóban...
Már működik is, nagyon frankó, egyre jobban szeretem ezt a gépet, pici hibái ellenére is.
A ThinkVantage gomb mire való? Jól sejtem az eddigiekből akkor, hogy ezt a gombot megnyomva frissülnek a driverek és a telepített segéd programok? -
MrSealRD
veterán
válasz
hruodnand #29233 üzenetére
Csak kíváncsiságból érdekelni, hogy legújabb BIOS van fönt?
A linkelt képeiden egyébként érdekes, hogy nem látni throttling-ot, és úgy veszi vissza az órajelet...Tehát szerintem az a visszaváltás nem feltétlen volt a melegedés miatt, mert akkor kéne látszódnia "valaminek"
Nem tudom van e előzetes figyelmeztetés de mikor nálam elszállt a ventilátor pár hónapja és nem vettem észre akkor egy hirtelen kikapcsolás volt "a jel".
Úgy emlékszem halványan, hogy a PowerManager-be anno futottam egy-két kört mert nálam meg az volt a gond, hogy csak a min és max órajelen ment, a kettő között nem.
A Max-ot is csak akkor ha a Max.Perf. profilt használtam...
Rmclock-al egyébként megoldottam és a PM-be is saját profilokat használok, vagy a Max.Battery Life-t.
Egy plusz tipp: Rmclock mellett a PM-be nálam az Adaptive CPU beállítás csak zavart okozott az erőben. A Low/Lowest beállítással meg úgy megy minden szorzó között a váltogatás mint a nagy könyvben.Egyébként a T7700 szerintem gyári órajelen nem durva ha full terhelés mellett 70-75 fok körül van.
Linkelek egy képet, nálam T7500 esetén ezek mennek..Szerintem az 1.2 Ghz-es órajelhez elég 0.85V is...
FONTOS! Minden szorzó esetében legalább 1 óra de inkább >2 óra terheléses teszt ajánlott a jövőbeni meglepetések elkerülése végett. -
hruodnand
senior tag
válasz
hruodnand #29201 üzenetére
Lehellet vékonyan újra kentem, plasztik kártyával simára, tényleg mikron vékony volt... paszta látszódott, de hajszálvékonyan. Ugyanúgy core 73-74fok, cpu 72fok.
Sokat nem változott Aida terhelésen. Szerintem ennyire fűt gyári órajelen és feszültséggel. Mégis csak 2,4GHz T7700-asNem beszélve arról, hogy 65nm-es.
Szerintem hagyom így. Ennél jobban már nem lehet megoldani az esetet.
-
Sensei
aktív tag
-
MrSealRD
veterán
válasz
hruodnand #29070 üzenetére
A BIOS-ban van egy CPU beállítás amit most fejből nem tudok, de ha ráállsz a BIOS-ban akkor szépen kiírja, hogy ha (talán) Balance-ra állítod akkor van Throttling. Ha Maximize Perf.-re akkor meg nincs (legalábbis nálam) Throttling. Pontosabban: Reduces Throttling.
Hőmérsékletek: A T7500 gyári veszen Intel Burn Test-el felment kb 85C-ra ...Orthossal kb 75C ig.
Az alulfeszelés után mindkettőből -10 fok. Szóval szerintem megéri játszani kicsit az RMClock-al.Ráadásul nem kell feltétlen a gyári feszültségtől elindulni, neten van egy-két eredmény amiből kiindulva gyorsabban célt lehet érni...Max restart vagy lefagy, de utána mehet tovább, legalább tudod mi az alja...
Mellesleg, amikor a feszültséget nézed/állítod, akkor vagy az AIDA64 legújabb beta-ját használd vagy CPU-Z mert a jelenlegi stabil AIDA64 nem jól mutatja a Merom magos cpu-k feszültségét
(Ezt nemrég jeleztem feléjük és javították.) -
salieri.
őstag
válasz
hruodnand #29090 üzenetére
Akksit kiveszed.Kicsavarod az alján lévő csavart 4 darab ami a palmrestet fogja . Majd a billentyűzet csavarját.Ezután palmrest óvatosan felpattint, ez könnyen reped vigyázni kell vele. Billentyűzet kiszed. Billentyűzet alatt fogja 2 csavar a körbe futó kis műanyag keretet azt is kicsvar ,majd óvatosan kipattint.
Ezután Cpu hűtő már hozzáférhető itt még 2 kicsi valamint maga a cpu hűtőn lévő csavarokat kell kicsavavarni.
Sok sikert. -
Shadowfax
addikt
válasz
hruodnand #29090 üzenetére
Szét- és összeszerelési videók R61-hez.
-
salieri.
őstag
válasz
hruodnand #29086 üzenetére
Az biza nagyon magas! szerintem baromi kemény lehet a paszta!
Nekem terhelés esetén( HD videó) T7400 cpu max 68 fok, és még van mellette egy X1400 as VGA is!
Szét kell kapnod mindenképpen és egy sűrített levegős portalanítás után adj neki egy kis ARCTIC Cooling MX2 pasztát. -
salieri.
őstag
válasz
hruodnand #29075 üzenetére
Van egy ilyen Throttlestop program,ezt csak saját felelősségre
-
Gondwana
addikt
válasz
hruodnand #28892 üzenetére
Szakember úr valószínűleg elfelejtette lemérni, mennyi is a panelod natív színhőmérséklete, egyből rátola, hogy legyen 6500K. Mivel azonban az öregecske cső sárgul, azaz látványosan csökken a kibocsátott kék fény mennyisége, ezért a többi színt is le kell hozzá korlátoznia (nagyságrendileg az eddigi 75%R 75%G 100%B szín fog megfelelni a kalibrált RGB100%-nak, vagyis a panel fényerejének negyedét a téves kalibráció miatt buktad!)
Konkrét példa (volt nálam több is, visszakereshetsz a fórumban) az X201-be, amikor bekerült az AFFS panel, újan 6300-6400K volt a színhőmérséklete. Tegnapi mérés 5200K a natív. (A korrekciós görbék kb. ugyanúgy néznek ki, az össz változást a háttérfény színeváltozása produkálta. Ez lenne a LED háttérvilágítás előnye, ha nem villogna 200Hz-en mint egy CRT monitor)
Csőcsere előtt szerintem méresd ki a panel natív színhőmérsékletét, és azon kalibráltasd be, ha azzal a színprofillal megvan a 100nit, még halaszthatod a csőcserét. -
Psychonaut
veterán
válasz
hruodnand #28892 üzenetére
Fenycsovet olcson lehet kapni eBayen (5000 forint vagy az alatt), a gond azzal van, hogy a cserejehez szet kell kapni a kijelzot teljesen, ami - bar elvileg elvegezheto otthon is - nem veszelytelen muvelet. Szervizek sem szeretik vallalni a hattervilagitas-panel cserejet, de Tim82 peldaul a GRC-nel megcsinaltatta valamelyik ThinkPadjet.
-
MrSealRD
veterán
válasz
hruodnand #28844 üzenetére
A fenti linken keresztül találtam egy 1680*1050-es LG panelhez kalibrált ICC fájlt. Értelemszerűen beállítottam, de nem vagyok benne biztos, hogy jól. Hogy kell beállítani?
WIN8 / WIN server 8 / VS2011 kombót ma délelőtt én is kipróbáltam, de szigorúan VMware alatt. Éles rendszernek még túlzás...de vannak más bajai is: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kompakt vízhűtés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- VoLTE/VoWiFi
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged