-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hruodnand
senior tag
válasz
Psychonaut #28893 üzenetére
-
kraftxld
félisten
Mindegy, ssd téma lezárva
A wifi-re valakinek ötlete? Se a driver piszkálás, channel, titkosítás, mindenféle varázslás a kártya tulajdonságaiban nem segített.
A wireless kártya CRU vagy FRU? Tehát garivesztés nélkül cserélhetem? -
Psychonaut
veterán
válasz
hruodnand #28892 üzenetére
Fenycsovet olcson lehet kapni eBayen (5000 forint vagy az alatt), a gond azzal van, hogy a cserejehez szet kell kapni a kijelzot teljesen, ami - bar elvileg elvegezheto otthon is - nem veszelytelen muvelet. Szervizek sem szeretik vallalni a hattervilagitas-panel cserejet, de Tim82 peldaul a GRC-nel megcsinaltatta valamelyik ThinkPadjet.
-
hruodnand
senior tag
Sziasztok!
Sikerült bekalibrálnom a monitoromat (R61 1440×900 - LTN141WD-L05 paneles) profi cuccal, szakembernél.
Gond csak azzal van, hogy eléggé vérszegény a fényerő, amit sejtettem is. 60cd körüli érték jött ki, ami nem éppen "szemkifolyós" fényerő. Feljebb nem tudtuk tornázni.
Mit ajánlotok?
Fénycső csere?
Vagy komplett kijelző? (Régit akkor eladnám)
Melyik éri meg jobban?Illetve egy fénycső csere mennyibe fájna cakompakk (fénycsővel)?
Üdv,
Roland. -
audi100td
nagyúr
válasz
franc0 #28889 üzenetére
Új-Zélandon is? Pl. nyugaton nem is igen kapni már a 470-et, kifutott széria, ahol lehet is, drágább mint a 830. Nem értem miért erősködsz.
-
cadeyrn
aktív tag
-
WiZARD
addikt
szervizek közt van különbség? melyiket ajánljátok?
egy T400am van, és kicsit lötyög a kijelző, pár nap múlva jár le a gari, szeretném előtte megcsináltatni...ezt ugye javítják, és nem hajtanak el, hogy semmi baja?
-
lapa
veterán
válasz
kraftxld #28877 üzenetére
hát ja, atheros inkább.
azért wpa-ra ne válts már, az valami percek alatt eltörik manapság. még óccsósított törő expresscardot is lehet kapni hozzá azoknak a kideknek, akik még nem tudnak szkriptolni.
@audi100td: hdd-t indítja a bios, aztán a hdd-n lévő boot loader indítja el az ssd-ről a rencört. win7-en van valami rejtett boot partíció, ha az a hdd-n van akkor elvileg tudja indítani az ssd-t.
-
kraftxld
félisten
válasz
franc0 #28876 üzenetére
Proci nekem nem lényeg, simán jó a T7300 arra amire én használom. Ha erőforrás kell akkor beröffentem a dolgot a céges Vmware clusteren
Quadro NVS 140M van benne, Civ4-et viszi, a többi játék (Tyrian, EOB, Heroes 1-2-3 stb) meg nem igazán igényli. Bár ebben is jobb a T61 mint a T520, az új gépen akadt minden Dosbox alatt.
Jó lesz a 830-as, mert továbbviszem majd a T61-et követő gépbe is. -
franc0
őstag
válasz
kraftxld #28873 üzenetére
Azért erőben, fogyasztásban nem mindegy szerintem. Egy i5-ös Sandy Bridge (és az integrált VGA-ja) nagyon csúnyán lealázza a T61-et.
Ma már sajnos a böngészők is nagyban támaszkodnak a GPU-ra. Böngészés közben is zongorázható a különbség a két laptopom között (P8600+X4500 vs i3-2310). A többiről nem is beszélve.
T61-be meg ne tegyél 830-as Samut, a 470-es jóval olcsóbb és semmivel sem lesz lassabb abban a laptopban. -
kraftxld
félisten
válasz
MrSealRD #28872 üzenetére
Dehogy, a T520 az asszonyé
A T61-be rendeltem új kijelzőt dojcslandból, remélem hamarosan hozza a postás. Bár azóta már kinyírtam a vinyót is benne, úgyhogy az isten se ment meg a 256GB-os 830-as Samsung + 1TB WD ultrabay konfigtól
Annyival nem jobb a T520 hogy megérné váltani, remélem kihúz még a T61-em 3-4 évet. -
kraftxld
félisten
válasz
^Clown #28870 üzenetére
A csatlakozás megy máshová gond nélkül, a router FW a legfrissebb, az üzemi Cisco routerre gond nélkül felmegy és hibátlan a net.
Titkosítás WPA2-PSK és a legkevésbé zavart csatornán van a router. Lehet lejjeb veszem WPA-ra és átrakom másik csatornára. De eddig mindenféle szedett-vedett géppel rendesen ment. Direkt azért kértem bele a legjobb intel wifi kártyát, hogy normálisan tudjak wireless-en keresztül ügyködni. A végén még ebbe is vehetek egy atheros-tMost a lenovo driver helyett felraktam a legfrissebb Intel-t, megnézem változik-e valami.
-
kraftxld
félisten
Na, megjött a T520, eddig hibátlan a cucc egy kivétellel.
A linksys WAG320N routerre ha rácsatlakozik egyszerűen kriminális a netsebesség meg a NAS elérése. Akár 5-6 perc is néha egy-egy oldal betöltése.
Ha a Cisco-ra csatlakozik akkor minden hibátlan. Direkt ezért kértem bele Intel 6300-as N-es wireless-t, hogy teperjen ezerrel....
Több 10 féle gép csatlakozott már ehhez a routerre mindenféle gond nélkül, most a T61-em is erről megy Atheros wifi-vel és 10-12Mbyte/sec-el másolok a NAS-ra.
Ötletek? A gyári Win7 van raja, system update-vel felrakott legfrissebb driverrel. -
brd, rgeorge Köszönöm a válaszokat. Hardverhibára kezdtem gyanakodni....de akkor mégsem.
-
NaNe80
csendes tag
T61-be dugtam egy PCMCIA kártya olvasót és valami tetvedék lassú (7-800 Kb/sec). Egy mezei USB-s olvasó 10x gyorsabb ugyan azt az SD kártyát olvasva.
Ez nooormális???vagy gagyi a cuccos? Vélemény, tapasztalat? Köszi!
-
válasz
MrSealRD #28850 üzenetére
Egy részen kiemelten látható a változás az ICC fájl után. A Windows Photo Viewer a kép melletti üres sávban más gépen ilyen fehéres/kékes árnyalatú. A t61-en meg piros/rózsaszínes...halvány VOLT! Mert a profil után normális lett és olyan mint más gépen.
Van valami ami viszont ettől az egésztől függetlenül van jelen(tehát előtte és utána sem változott. Némely átmenetek ilyen kockásak...meg nem egyenletesek. Az egyes árnyalatok mondhatni éles határokkal követik egymást. Nem tudom, hogyan tudnám ezt személteni...de zavar, hogy nem értem a jelenséget. Akkor egészen szembetűnő a jelenség ha kb 110foknál jobban kinyitom...
Szóval kb olyan szinten lehet talán elképzelni mintha 256 szines lenne a kép nem 32 bites...bár nem tudom mennyire jó ez a hasonlat.
Azért nem tudom egzaktabb módon leírni mert még soha nem találkoztam ilyennel. -
franc0
őstag
válasz
utolsolevel #28861 üzenetére
Vagy cserélsz T420-ra, abban már működik
Most van egy olcsón az aprón, és még a géped jó áron passzolható.
Egyébként a mSATA SSD-k elég lassúak a standard 2,5" SSD-khez képest, a SATA3-asokhoz képest pedig végképp. Persze vinyónál még mindig sokkal jobb. -
Chaser
legenda
válasz
utolsolevel #28859 üzenetére
Optika helyére vegyél hdd keretet, hdd helyére meg mehet az ssd.
-
lapa
veterán
válasz
utolsolevel #28853 üzenetére
ha turbo memory van benne, akkor az feles slot? mert ha feles, akkor abba nem fér ssd.
ha teljes méretű slot, akkor sem lesz közvetlenül bootolható, de közvetetten igen. linuxon biztos, a hírek szerint winen is.
persze csak az igazi minipci ssd (corestore), a minipci foglalatba illeszkedő msata ssd-k nem fognak menni.
-
franc0
őstag
válasz
utolsolevel #28853 üzenetére
Attól, hogy fizikailag belemegy, még nem fog működni. Egyáltalán, nem csak a boot.
-
utolsolevel
tag
Sziasztok. T400 asomban van egy turbo memory a mini pci slot ban. ennek a helyére tervezek betenni egy 32GB os vagy 64GB os SSD-t. tud valaki arról infót hogy ez működik e bootolható e?
köszi
-
válasz
hruodnand #28844 üzenetére
A fenti linken keresztül találtam egy 1680*1050-es LG panelhez kalibrált ICC fájlt. Értelemszerűen beállítottam, de nem vagyok benne biztos, hogy jól. Hogy kell beállítani?
WIN8 / WIN server 8 / VS2011 kombót ma délelőtt én is kipróbáltam, de szigorúan VMware alatt. Éles rendszernek még túlzás...de vannak más bajai is: [link]
-
becenevem
aktív tag
Felraktam a T61-re a WIN8-at a WIN7 mellé. Az angolt. Azonnal felismert mindent, sőt az AERO is ment egyből.
-
quickman
csendes tag
Sziasztok!
IBM Thinkpad T30
Minden előjel nélkül így indul most a gép:
---------------------------------------------------------
Press F1 for IBM Bios Setup Utility
Press F12 to choose temporary boot device
---------------------------------------------------------
Az eddig jelszó nélkül elérhető Bios-ba (a lakat prompt-nál egy Enter belépett), most nem lehet belépni.Az ellenőrzött HDD mellett CD-be tett indító lemezzel (pl XP telepítő) sem indul el a betöltés.
A leírt jelenséggel találkoztatokk már ?
-
hruodnand
senior tag
válasz
MrSealRD #28841 üzenetére
Igen, de ez sok mindenen nem segít, mert az csak a monitor infókat tartalmazza, hogy milyen kijelzőm van konkrétan. :] Elvileg ICC fájlban kellene lennie a kalibrációs dolgoknak, míg nekem csak ICM fájlom van.
Egyik külső monitoromat az ismerősöm bekalibrálta már, de azóta eladta a cuccost.
-
fi:zi'k
nagyúr
A Rescue and Recovery jobb mint a win backup?
-
hruodnand
senior tag
Sziasztok!
Nincsen valakinek véletlenül egy Thinkpad R61-hez (1440×900-as felbontású és LTN141WD-L05 paneles) kalibrált icc profilja kijelzőhöz?
Nem mintha gondok lennének a színekkel, de szerintem lehetne még rajta csiszolni.Köszönöm előre is, ha valaki tudna eggyel szolgálni.
Üdv,
Roland. -
ro_bert17
őstag
válasz
Gondwana #28701 üzenetére
Volt egy kis időm, system update letölt, kerestem frissítéseket (talált is párat, amit telepítettem), system update uninstall (rá is kérdez közben, hogy van itt pár tárolt fájl, ami fontos lehet, törölje? töröltem), system update újra telepít. System update keres, nem kell új frissítés. Remélem jó lett. 5,5 GB nálam így felszabadult.
-
nope00
tag
Üdv valaki akinek ThinkPad T61-es gépe van leírná a hőmérséklet adatokat üresjáraton és terhelve? Köszönöm (Nvidia kártyás érdekelne)
-
HXY
addikt
Sziasztok!
ThinkPad X220, E320, E325 trió mind támogatja az mSATA SSD-ket?
Elfogadnak harmadik féltől származót is, (pl. Samsung-ot), vagy a BIOS-ban csak a Lenovo-s Intel van engedélyezve?
-
ThaBoss
senior tag
-
-
zooleeb
csendes tag
mert ilyen az enyém 15.4" 1680x1050 (WSXGA+) widescreen
-
zooleeb
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem IBM T61 15.4es wideból adtak-e ki szerintetek IPS paneles verziót ha igen mekkora a felbontása?nagyon szépen köszönöm aki tud ebben segíteni!
-
NaNe80
csendes tag
válasz
Chaser #28810 üzenetére
Helló! Remélem még elég gyors: Link
Szerintem érdemes rá adni, bár lehet, hogy tényleg van olyan modell, amin mégis megy a DVI ettől függetlenül. Én anno azért figyelembe vettem ezt a gépválasztásakor.Szerk: értelem szerűen ahol "Note:.." van írva, ott nem megy az integrált kártyával a DVI a dokkolón!
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
zonaporkolt #28817 üzenetére
Mennyiért sikerült a T500 megvenni?
-
zonaporkolt
tag
válasz
^Clown #28816 üzenetére
Tenyleg lehetseges. Csak sajnos eleg huzos, igy kihagyom. A +1 ev 33e Ft.
Egy hasznalt (altalam most vasarolt 3 eves) T500-asnal miket erdemes tesztelni es milyen programokkal? Pixelhiba teszteles mar megvolt.
-
^Clown
addikt
válasz
zonaporkolt #28814 üzenetére
Miért nem? Szerintem téves információt kaptál. Keresd meg az usanotebook-ot.
-
ThaBoss
senior tag
Üdv!
X61S (7666) audio drivert tettem fel tegnap a gépre, spec alapján Soundmax AD1984HD codec van benne és Lenovo oldaláról töltöttem le az elérhető legfrissebb vezérlőt.
Kérdésem az volna, hogy ehhez nincs valami szoftver/utility, amivel kezelhetem a hangerőt, hangminőséget vagy esetleg equalizert? Vagy csak nekem nem tette fel? Hangom van amúgy, azzal nincs gond, csak állítgatni szeretnék. -
Chaser
legenda
Valamikor régen volt róla szó, de gyorsba kellene az info, nincs időm keresgélni. A kompatibilitási listánál láttam hogy bizonyos modellek meg vannak csillagozva, ahol intel vga-s gépeknél nem működik a dokk dvi portja. De úgy rémlik mintha többen mondták volna hogy mégis megy.
-
franc0
őstag
válasz
zonaporkolt #28807 üzenetére
Ha csak a vinyót buzerálták, attól még bőven garis.
szerk: ez aztán a gyors reagálású hadtest
-
audi100td
nagyúr
válasz
zonaporkolt #28807 üzenetére
Ha felnyitod még nem jár garivesztéssel, de ha a CRU-s alkatrészeken kívül máshoz is hozzányúlsz, akkor ugrik (ha észreveszik).
-
Tim82
félisten
Na, akkor most másolgatok.
Nem szolgálhatok jó hírekkel, szükség lesz vagy Y kábelre, vagy a tápkábelre a használathoz, egyéb esetben ugyanis nekem a másolás kezdetekor kiírta a Windows, hogy ekkora delejt nem tud leadni az USB-port. Úgy tűnik, a lemez felpörgetéséhez szükséges krafthoz nem elég egy normál kábel. Érdekes, tegnap este elég volt egy film DVD olvasásához. Na mindegy, ennyit benyelek, van pár Y kábelem és kompatibilis tápkábelem is.
Tápkábellel + adatkábellel már nem problémázik, 4000-9000 kbyte/sec sebességgel másolt a Total Commander szerint. A teszt DVD-n német nyelvtanuláshoz szükséges tankönyvek, hanganyagok, interaktív tananyagok voltak, kis és nagyobb méretű fájlok vegyesen (pdf, mp3 + iso-k).
-
Tim82
félisten
szóval miattam ne küzdj.
Nem különösebben megerőltető a dolog. A csavarmizéria miatt nem szedném szét, mert félek, hogy nem fogom tudni visszatenni a csavarokat (
), így vinyóval nem fogom kipróbálni, de DVD-vel simán. Szerintem holnap délelőtt eredményekkel is tudok szolgálni.
-
Tim82
félisten
hdd és odd esetén is kell a második usb?
Eleve sima (nem Y) USB-to-mini USB kábellel teszteltem mindkét esetben, igaz, a T60 Advanced Dock-jának egyik USB-portjára dugva (mert onnan nekem mindig lóg ki 4-5 kábel).
Adnak hozzá egyébként ilyen kábelt, meg egy tápkábelt is, de ezek nálam maradtak is a dobozban egyelőre.
A szerk.-re:
Ha gondolod, holnap vagy holnapután nézek Total Commanderrel fájlmásolást DVD-ről. Ja igen, kínai cucc, így nem nagyon beszélhetünk olyanról, hogy csavarmenet (adnak hozzá csavart, de kb. kézzel belenyomod a csavarmenetnek titulált lyukba).
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- 10 GB-os RTX 3080 OEM
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest