- iPhone topik
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
catalystban régen volt külön fül amint egy többek közt egy tv volt és gomb, hogy aktiváld. hogy ez a mostani ccc-ben (ha neked az van) hogy néz ki az passz. de többé-kevésbé magától kéne menjen, aktiválod vagy a ccc-ben vagy a win képernyő tulajdonságokban mint második monitort.
apróbetűs: s-videot és főleg az eszetlen tervezésű kompozit rca-t csak kikapcsolt tévénél dugjuk be és húzzuk ki a tévébe-ből mert egyébként elhalhat a tévé bemenete.
-
rii
nagyúr
szisztok!
életre kellene kelenem a gép svideomkimenetét
1. hogy tudom megmondani, hogy oda küldjön jelet? a monitor kiterjesztésnél csak ía másik dsub kimenet
catalyst radeon x300
ilyen svideo ki-bemenet van a gép oldalán

-
Quaresma
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
De ha ez a kettő nem szempont , már mint a T61 is jól összeszerelt és a hűtéssel sincs problémám, akkor érdemesebb inkább ezt megtartanom és fejlesztenem?
-
buherka
addikt
-
Quaresma
aktív tag
Egy megbízhatóan működő t61-es típusról érdemes t500-ra váltani? Tudom ,hogy ez specifikáció függő, de nagyából milyen mértékű ráfizetés a reális?
-
azbest
félisten
válasz
zdanee
üzenetére
A dvd caddy nekem bevált.
Egy öntési tüske maradt rajta az elejénél, azt lecsíptem. A többi rész éppen passzol, be kell igazítani. Van egy kapaszkodó az alsó műanyagban ami megfogja a meghajtót éppúgy, mint ahogy a lezárt slot tenné. Adtak hozzá két hosszú csavart is, amit a dvd hátulján lévő (három közül) két csavar helyett lehet használni, azokkal odarögzítve a műanyag házat a meghajtóhoz. Most túnt fel hogy egyébként a burkolatot nem is pattintani kell, hanem simán elcsúsztatható kb 2 centivel a teteje hátrafele és úgy könnyedén leemelhető róla, ha már nincs becsavarozva.A hdd hőmérsékletére figyelek, mert sebesség tesztelés futtatása közben eddig 43 fokig ment fel. Nem nagyon láttam hogy elvezetné valami a hőt a meghajtóról a caddyben, lehet hogy kellene valami alá.
-
zdanee
őstag
Biztos, hogy függő, de Thinkpad forums-on most olvastam beszámolót több sikeres függetlenítésről is. De ez gondolom már nem itt tárgyalandó téma.
azbest: Ilyen van a T60-amban is.
Amikor a fekete filc kevésnek bizonyult, leragasztottam fekete szikszalaggal. USB-caddym is van, gyalázatos minőség, pöckök, lukak rossz helyen, összecsavarozni nem lehet, fél órát farigcsáltam, hogy beférjen a DVD, de működik. -
azbest
félisten
No megjött a hdd caddy amit kínából rendeltem, igaz elég rendesen meggyűrte a posta, de szerencsére belül is jól becsomagolták.
Megnéztem a belsejét is. Mellette pedig az usb caddy látható, amibe a dvd került. Na a hdd caddy ledje tényleg reflektor, meg kicsit gagyibb műanyag is mint a thinkpad burkolat, de olcsó volt.

-
zdanee
őstag
Megtaláltam, telepítettem a drivert, köszönöm a segítséget mindenkinek!
A wireless power listájában már megjelenik, de nem látja az állapotát (kikapcsolva látja, holott be van kapcsolva, nem tudja "bekapcsolni"), az access connections viszont egyáltalán nem látja. Plusz, ahogy a ThinkWikin olvasom ez Voda függő, de azt majd megoldom valahogy. -
gergo0007
tag
Sziasztok!
Új gép vásárlásán gondolkodom és felmerült hogy asztali helyett egy notebookot vegyek.
Jórészt dokkolva használnám netezésre és HD filmnézésre.ez a gép mennyire alkalmas 720p és 1080p lejátszására külső monitoron? Kb. mekkora prociterheléssel menne?
Lenovo ThinkPad T61
processzor Intel Core 2 Duo T7300 2GHz, 4MB cache
alaplapi chipkészlet Intel 965GM
memória 2GB DDR2
grafika Intel GMA X3100Kösz
-
-
YumeD
tag
Valakinek esetleg van t61-re (akár bontott is, ha szépen lejön) IBM -es logomatricája?

2db kellene
-
Gondwana
addikt
válasz
zdanee
üzenetére
...eszközkezelőben nem találom (illetve ismeretlen eszköz a Mini Card, de elvileg fent van a drivere)...
Khmm... Milyen driver van fenn? -
zdanee
őstag
Nekem is gyanús, de van SIM foglalat, van antenna, státusz led (ami villog is), ott a BIOS-ban az opció és ott az IMEI egy matricán a gép aljára ragasztva (jut eszembe, abból nem derül ki a típus?)... szétszedni meg nem igazán szeretném, bár egyre kíváncsibb vagyok. Most megnézem ezt a linux dolgot, hátha.
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana
üzenetére
haha tegnap két eposzt is devnulláztam. pedig gyönyörűek voltak, már várta volna hogy indulhassson.
@zdanee: hátőőő annyira látom nem újdonság, de például pont úgy segíthet rajtad, hogy usb boot --> terminál --> lspci
az kiírja az eszközazonosítót xxxx:xxxx. arra keresel benne a gugliban. ahogy megírták volt.
szerintem a medvés dolgot hagyd, inkább a driverrel lesz a gond.
-
zdanee
őstag
És változtassam a nevem Bélára, tanuljak meg monociklizni egy oroszul éneklő medvével a hátamon, valamint iktassam be a reggeli tornagyakorlatomba a jódlizást. De mindez hogy is segít rajtam?

Gondwana: Jó lenne, de sajna a device managerben sincs benne, gondolom egy idő után energiatakarékosságból lekapcsol. Pendriverol bootoló ubuntu találhat valamit?
-
audi100td
nagyúr
Hol becsméreltelek az akksi kritizálása miatt? Szóval most már hazudsz is, egyre jobb. Ahogy már azt korábban is jeleztem, azon akadtam ki amikor abszolút hülyeségekbe kezdtél már el belekötni, mint az ultrabay állapotjelző "reflektor", tápkábel, trackpoint, amilo összehasonlítás és a többi fasság, de leginkább az, hogy minden hozzászólásod csak a fikázásról szólt és ha valamit szoftveresen elb***tál azért is a lenovo volt a rossz.
Másrészt kiragadtál szánalmas módon egy egy évvel ezelőtti hsz-t, pl. akkor épp T61-em volt, amint halmozottan fellehetőek a kritikus pontok. Míg a később vásárolt X200s, X201-emen egyik általam korábban kritizált pont sem jelentkezik, kivéve enyhe akksi lötyögést, amivel amúgy már rég sikerült megbarátkoznom.
-
Gondwana
addikt
válasz
zdanee
üzenetére
Már leírtad, hogy még nincs telepítve semmilyen tényleges drivered a Sierra Wireless kártyádhoz (amit egyébként tényleg hardveresen hálózatfüggősítenek - ehhez képest túlsó véglet a Gobi2000, amiben még firmware sincs, a driver tölti be, és választja ki hogy CDMA vagy GSM az alaphálózat)
Leggyorsabban úgy lépsz előre, hogy device managerben megnézed a hardware ID-jét (PCI VEN megy ilyesmi számok, amikre google tud már driver linket is dobni - én lehet, hogy Vista drivert keresnék, mert esélyes, hogy W7 drivert közvetlenül nem is írtak hozzá). Linux alatt persze terminálból egy lspci már kidobja (újabb 3G modemeket meg az lsusb listázza, mert nem PCI buszon vannak bedrótozva) -
zdanee
őstag
Win7, 32bit (duh). A system update nem talált hiányzó drivert, jólehet nincs az eszközkezelőben sem a cucc, nem listázza a wireless power ablak sem (azaz nem tudom bekapcsolni), BIOS-ban viszont be van kapcsolva és villog is a státuszledje. Nem kéne igazán szétszedjem a gépet ellenőrizni, de már az is felmerült bennem, hogy csak előkészítés van benne, de ha így van, akkor mire fel villog a státuszledje?
xcds és többiek: Szétültetek mindenkit a terem négy sarkába, tessék az én problémámra koncentrálni inkább!

-
dbius
veterán
válasz
azbest
üzenetére
"O olyat keres, ami nem vodafuggo driver... "
Igen, értem, de korábban már beszélgettünk erről itt a topicban és a vége az lett, hogy driver szinten ez nincs korlátozva, hanem az access connection limitálja le. (szerk: legalábbis X200-nál ha minden igaz, így van)
Azaz pontosítom magamat, mert most jut eszembe, hogy talán alfa156 is írt ezzel kapcsolatban ide a topicba, ill. privátot is váltottunk és oda lyukadtunk ki, hogy az ő wwan eszköze hardveresen volt korlátozva szolgáltatóhoz. (most nincs kedvem keresgélni, így csak emlékezetből írtam le, ami eszembe jutott
)Ha ez pl. fennáll jelen esetben is, akkor akármilyen drivert tesz is fel, nem fog működni, csak voda kártyával.
-
azbest
félisten
O olyat keres, ami nem vodafuggo driver... Valamikor volt mar szo ilyenrol a topicban, de most mobilrol nem keresem meg... Meg az lehet mas tipus volt.
Eh, ne tudjatok meg milyen allapotban hozta a posta a hdd caddy dobozat... Majd teszek fel kepet... Szerencse hogy a dobozon belul is jol be volt csomagolva.
-
dbius
veterán
válasz
zdanee
üzenetére
Milyen OS?
Lenovo driver kell a wwan működéséhez, de az nem egyenlő az Access Connection nevű szoftverrel.
pl. win7 alatt a wwanhoz tartozó drivert felteszed system update-tel, de az access connectiont nem. -> A hálózatok között megjelenik a mobilnet is. (x200-nál biztosan, de szerintem korábbiaknál is)
(#30751) xcds: Take it easy, man. Egyikőtök e-penise sem lesz kisebb, ha nem vágtok vissza egymásnak valamivel

"Én meg azt nem értem, hogy ha nem gépelsz, akkor miért a trackpoint-ot használod. Azért, mert az a menő?"
Nem mindegyik TP-n van touchpad, pl. az én X200-amon sincs.
(#30750) r3dsnake: Az nem lehet, hogy a frissítés, amit fel akarsz rakni, az már fent van? (pl. a felrakni kívánt frissítés benne van az sp1-ben)
-
xcds
őstag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Azért használom a touchpad-et, mert amikor nem gépelsz, hanem pl fórumot olvasol, kényelmesebb egy ujjal görgetni, meg a dupla kattintás is könnyebb, gyorsabb. Én meg azt nem értem, hogy ha nem gépelsz, akkor miért a trackpoint-ot használod. Azért, mert az a menő?
Azért állítottam, el, mert akkor nem kell nyomva tartani a középső gombot görgetésnél, ami egyel jobb.
Az akksi lötyögésnek funkciója van.
Én meg ehhez gartulálok. Nem láttad utána a szmájlit ezek szerint. A töltő csatlakozót is meg merte jegyezni más is rajtam kívül, de, gondolom, azt sem láttad.Itt van a haverod is, akinek a legnagyobb szája volt, no komment...
-
J00hnny
aktív tag
Tud valaki ajánlani vmi normális hangkártyát T410-hez?
Olyat ami belesimul az expresscard slotba....
-
buherka
addikt
válasz
Phoebe
üzenetére
A ThinkWiki szerint nem különböztet meg L04-et vagy L03-at. Csak LTN150XG típust jelöl amit még T60-ba is raktak.
Szerintem jó a gépedbe az L04-es is. Lényeg LTN150XG-es legyen. Sőt a tiédbe még a LP150X09 szériás LG is jó. Annyi hogy az LG-nek kicsit kevesebb a kontrasztja.
-
r3dsnake
nagyúr
Az mitol lehet, hogy a lenovo oldalarol leszedett windows hotfixre (KB958685) azt irja ki, hogy a frissites nem ervenyes a szamitogepemre?
-
buvartacsko
addikt
kb 1 milliószor le lett már írva, hogy igen lötyög az aksi, valszeg funkciója van a dolognak, érdekes módon engem pl nem zavar, észre se veszem, nem arra figyelek, meg valahogy senki más se hisztizik miatta. minek jössz ide trollkodni ?
a kiálló töltő csatlakozó meg egy vicc komolyan ... 3 thinkpadem volt, egyiknél se volt semmi gond belőle soha. ez már szerencsétlenség kategória.
-
buvartacsko
addikt
minek használsz thinkpaden touchpadet ? pff. grat.
nem tudom te mi a fszt állítgattál de ALAPBÓL a scroll standarden van, és nem smoothon, szerintem nagyon kevesen állítgatják, ezért lehet hogy alapból mindenkinek scrolloz mindenhol, csak neked nem...a t500 kb az egyik legjobb thinkpad , ha szerinted ekkora rakás szar, akkor add át valamelyikünknek, biztos rengetegen örömmel használnák.
-
soldi3r
veterán
létezhet az, hogy x200-hoz a billentyűzetet tudom helyettesíteni valamelyik másik gépével?
-
lapa
veterán
válasz
mitulabattyi
üzenetére
csak úgy, hogy a felesbe rak az ember mondjuk egy atheros wlant (mert csak az a feles méretű), és az ssd-t annak a helyére. kell még whitelist-free bios és kevéske cellux egy-egy lábat leragasztani.
asszem van valami intel 6xxx feles wlan is, de azzal nem lehet linux alatt ap-t csinálni, inkább hanyagoltam. az 5300-nál jobb az atheros vétele.
-
franc0
őstag
Nézem miafasz, ennyi hozzászólás : O Aztán látom flém volt.
Szerintem az úriember még fiatal, nem tudja mi a jó. Az a baj a nettel, nem látod ki mondja. Néha ez sokkal többet ér pedig, mint amit mond... -
RnJ
tag
Sziasztok,
meg tudjátok mondani, hogy az R500-asba bele lehet tenni a mPCIe SSD-t a turbomemory helyére? Azaz, az egy mPCIe foglalat?
Köszi
-
Phoebe
tag
Azt kérdezném, hogy T43 kijelzőcserénél, ha eddig LTN150XG-L04 volt benne, akkor jó-e bele a LTN150XG-L03?
-
azbest
félisten
válasz
Quaresma
üzenetére
Advanced mini dock 2504-es dokkolón (vagy a nagyobb változaton) van dvi és vga kimenet. Ha jól emlékszem működik rajta, hogy mindkettőt használod és akkor két külső monitort használhatsz a belső helyett. Nekem inteles van.
szerk: ki is próbáltam (14' colos 7661-es model, intel vga-val)
-
Gondwana
addikt
válasz
Quaresma
üzenetére
Fussunk neki még egyszer: legyen két monitor rákötve, de ne legyen dokkolón. Mire kötnéd a második külső monitort? (OK, léteznek barkács USB-monitor megoldások, de én hanyagolnám) Nem intelesekkel 2504-es dokkolón letiltott laptop-LCD-vel egy DVI meg egy D-SUB-kapcsolt monitor működhet, inteleseknél olvasam már ilyent is, meg olyant is.
-
Quaresma
aktív tag
T61-es gép esetében megoldható, hogy 2 külső monitort kezeljen a gép? Ha igen akkor mi erre a megoldás és lehetőleg melyik a legolcsóbb
(dokkoló,stb.. sajnos drága lenne most nekem
-
lapa
veterán
látom az már megvan, hogy kicsit elragadtattad magad itt-ott. a mondat, amit most keresel a "bocs srácok, kicsit elragadtattam magam itt-ott.". tudom, szar a bill, de csak magad elé kapod a letörésbiztos amilot és beírod azon. igazán nem nagy ügy. szerintem mindenki leszáll majd rólad (legalábbis idővel, mert sokan fognak még facepalmozni holnap).
-
xcds
őstag
válasz
audi100td
üzenetére
Nem tudom, feltűnt-e, hogy nem neked címeztem a hozzászólást, de ha már megint így megtaláltál, próbálok normálisan válaszolni.
A reflektor vicc volt, amúgy tényleg zavaró éjszaka, amikor nem is megy a gép. Erre a normális reakció az volt, hogy fekete szigetelőszalag. Ennyi az egész, senki nem vette komolyan rajtad kívül.
A töltő kábele meg azért nem hülyeség, mert aki gyakran pakolássza a gépet vagy pl ágyban használja, nem mindegy, hogy milyen könnyen akad bele vmibe és hogy milyen erővel feszegeti a csatlakozót. A szoftveres dolgokra meg egyikre sem tudtad a választ, de már megint ott tartunk, hogy te engem fikázol azért, mert csúnyát mondtam a kedvenc laptop márkádra. -
buherka
addikt
Azért kíváncsi lennék ha mondjuk magyar bill. lenne a gépedben, akkor is ezen a véleményen lennél. Szerintem inkább az zavar hogy külföldi bill.-es a T500-ad.

Az is furi hogy zavar a Ultrabay állapot jelző ledje. Te most a kijelzőt nézed menet közeben vagy most a gép oldalát lesed...???
Most nem értelek már én sem...
Ha veszek egy notit, akkor én utánanézek, hogy merre hány méter. Hol vannak a csatik, milyen az elosztásuk. Zavaró egyáltalán valami számomra. De mondok jobbat, én arra is vetemedek, hogy a kiszemelt gépet a valóságban is megtekintsem, megszagoljam, megnyalogassam, kipróbáljam. Hidd el ez is simán megoldható.
Nem egy zacskó szotyit vettél szerintem. Itt jobban utána kell nézni a dolgoknak.Ahogy a mondás tartja...és ami baromira igaz is...
"Az ember vesz egy notit, aztán vesz egy olyat amit szeretett volna."
Sajna most ez neked nem jött be.
-
audi100td
nagyúr
Egyrészt nem 1-2 dologról volt szó, illetve a végén már eljutottunk a van sapka/nincs sapka effektushoz, másrészt egyetlen pozitívumot nem bírtál leírni a gépről, csak körbefikáztad minden egyes pontját. De leginkább a túlzásokon akadtam ki, főleg a reflektoros hülyeségen, a középső gomb nyomva tartásán meg, hogy hogy áll a töltő kábele, nem tudom, hogy lehet egyáltalán ilyenbe belekötni, egyértelmű volt számomra, hogy csak provokáció lehet. A másik meg, hogy össze vissza bénáztál a szoftveres dolgokkal végig és még neked állt feljebb.
amúgy meg igen, szar francia

-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Chaser
üzenetére
De pont ez a gond, a gépet úgy vettem mástól bontatlanul, teljesen más városból. Ezért is kérdeztem rá itt fórumon, hogy szegedre vihetem-e gariztatni ettől függetlenül, amire azt a választ kaptam, hogy igen. A garancia hivatalos, a gép serialja is be van regisztrálva, de a noti nem Szegeden lett vásárolva.
Ezért zavar nagyon a dolog, mert meg sem gondoltam volna a megvételét, ha tudom hogy a közelbe nem tudom leadni javításra.
-
lapa
veterán
annyit azért nézz már ki belőlünk légy oly kedves, hogy jó okunk van arra hogy ezek mellett döntöttünk.
ezzel szemben elég kevéske, hogy te egy hét alatt te eldöntötted egyetlen darab alapján, hogy ezek hulladékok.
de most komolyan. ha józanul belegondolsz azért csak lehet benne valami, nem? én nem azt mondom (és a többiek sem) hogy mind tökéletes, de azért nem kéne ilyen általánosan leírni azokat, akik már x éve ésvagy x-edik gépüket nyúzzák.
-
Chaser
legenda
válasz
r3dsnake
üzenetére
Ahol vetted, oda viheted gariztatni, asztalt is náluk verhetsz. Te jogilag a kiskerrel állsz szerződéseben, szervizzel nem. Szóval vidd vissza gond esetén oda, ahol vetted. Ha nem tetszene nekik nyomd az orruk alá a hatályos jogszabályokat. Lehet lassabb mint szerviz - bár nomális üzlet heti több napot is megy szervizek felé - de legalább nem kell máshova rohangálnod.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
Akkor legyen ideapad. vagy gyalupad, vagy akármi a neve. de ne thinkpad... Én ezt szoktam elkurvulásnak nevezni. Ha ezt a nevet adták neki, szolgáljanak is rá legalább. És az, hogy ez nem olyan thinkpad, mint a többi, még nem mentség azokra az alapvető hibákra, amiket felsoroltam. Egy gagyi acer netbook nem csinál ilyen hülyeségeket.
A szervizre direkt rákérdeztem itt a fórumon vásárlás előtt, valamint említették fentebb, hogy Debrecenben volt garis javításra leadva a gép, és ugyanúgy nem szerepel debreceni cím a Lenovo-s listán.
Ha esetleg valakit vagy ismerősét érdekelne a gépem, megköszönném, ha írna privátban. A bolti ár alatt, természetesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- Nyaralás topik
- Autós topik
- Vége egy korszaknak: PlayStatonre is jön a Halo: Campaign Evolved
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A15 gamer laptop, Ryzen 7 6800H, RTX 3060 140W, 300hz, dobozában szép állapotban!
- HP ZBook 17 G6 i7-9850H / 64GB / 512GB SSD / Quadro RTX 3000 / Hun bill / Újszerű állapotú
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
- ASUS TUF A15 FA507 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - Win - RTX 4050 - 2,5 év garancia
- ASUS ROG Strix SCAR 17 csúcs gamer laptop, i9-12900H, RTX 3080 Ti, 360hz! Szép állapotban,dobozával.
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- DEEPCOOL Függőleges GPU adapter
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

A wireless power listájában már megjelenik, de nem látja az állapotát (kikapcsolva látja, holott be van kapcsolva, nem tudja "bekapcsolni"), az access connections viszont egyáltalán nem látja. Plusz, ahogy a ThinkWikin olvasom ez Voda függő, de azt majd megoldom valahogy.

Azért állítottam, el, mert akkor nem kell nyomva tartani a középső gombot görgetésnél, ami egyel jobb.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)