- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bads1
aktív tag
válasz
buvartacsko #31495 üzenetére
Yea. Csak ne forrósodjon az Ivy az X230ban..
-
buvartacsko
addikt
[New functions or enhancements]
- Added support for ThinkPad L430,L530,T430,T430i,T430s,T430si,T530,T530i,W530,
X230,X230i,X230 Tablet,X230i Tablet.
- Added support for ThinkPad Edge E430,E530. -
MrSealRD
veterán
Van olyan aki felrakta az új 1.65-ös PM driver-t, és a 6.07-es PM-et, majd ezután változást tapasztalt a ventilátor szabályozásban?
Azt vettem észre, hogy hamarabb kapcsolja be a hűtést mint eddig...és több ideig is járatja.
Eddig simán CPU 53-57 között elvolt. A GPU meg 60-64 között.
Most viszont 61 fölé nem megy a GPU mert a hűtés kapcsol...
amúgy ezek ilyen sima IDLE adatok.
Pedig a séma és a beállítások nem változtak.Szóval van egy sanda gyanúm, hogy a srácok valamit elb@sztak.
-
-
Tikakukac
titán
Maga a hardver úgy tűnik rendben van. Most imádkozom vissza gyári állapotra, és megnézzük ott mit villan. Aztán talán egy Xp. Ha mindenhol rossz akkor ide kevés a földi erőm.
-
sziasztok!
ebay-ről rendeltem a t43-hoz új fan-t, de a beszerelés után fan error hibával elszállt.
szétszedtem megint, hogy lássam mit csinál.
többször felpörgeti egymás után, de mindig megáll.
a 3.-4. felpörgetés után jön a fan error.esetleg valami ötlet?
köszi
red -
lapa
veterán
válasz
audi100td #31480 üzenetére
szerintem is sokkal fárasztóbb az akármilyen tn. a képernyőméretnek egyébként se sok köze lehet a szem fáradásához hasonló dpi (14" 1440 vs 12" 1280) mellett. és arról sem vagyok meggyőzve, hogy a sokréteges félglossy tablet képernyő kényelmesebb hosszú távon, mint a glossy affs. ütősebbnek önmagában nyilván ütősebb maga az 1400-as panel.
@Gondwana: nem izgat piacra dobják-e, ha összelegózni össze tudod otthon.
erre a slotos vergődésemre nincs valami plusz infód? vagy hülyeségeket gondolok? nem lehet, hogy vannak olyanok, amiben benn van a csati?
-
Tikakukac
titán
Egyen csavart aki belehúzta ezeket a csavarokat a gépembe. Most vittem le egy boltba, ahol 20 féle csavarhúzó után tudták rendesen kiszedni mindet. Tegnap este már magam faragtam rá az egyiket. Biztos, hogy nem 0,181Nm volt az a húzási nyomaték.
A noti meg belülről nagyon mocskos, meg morzsás, tipikus céges gép. Most állok nézegetni csatikat... -
Gondwana
addikt
válasz
franc0 #31483 üzenetére
...Én azt vettem észre, hogy a LED-es kijelző jobban gyilkolja a szemem, mint a CCFL...
Meg lehetne oldani, hogy a PWM (pulsewidthmodulation) fényerőszabályozás ne 200Hz körül villogjon, hanem 4-5kHz körül, és máris kellemesebb lenne a szemnek - de macerásabb a vezérlése. Nagyon vigyáznak, hogy nehogy véletlenül egyszer legyártsák a tökéletes laptopot (vagy ha mégis, legalább ne dobják piacra)... -
franc0
őstag
válasz
Chaser #31478 üzenetére
Nálam a böngésző állandó 125%-os nagyításra van állítva, így nem fárasztja a szemet egyáltalán. Csak többet kell scrollozni, de trackpointtal és a jól elhelyezett pagedownal ez tulajdonképpen élmény
Én azt vettem észre, hogy a LED-es kijelző jobban gyilkolja a szemem, mint a CCFL. Egyáltalán gyártanak még CCFL laptopot?
-
SOS!!!
Tudna valaki gyorsban linket adni egy olyan T43 BIOS ROM-hoz, amivel nem dobál 1802-t? (unauthorized wifi....) -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #31478 üzenetére
Nem tudom, de nekem az apám D630-asának a 14-es Tn panelje jobban fárasztja a szemem, mint anno az AFFS az X200-ban. És a T61-ben még szarabb a kijelző mint a Dell-ben. Viszont 4:3 12,1" szerintem is túl kicsi, a 16:10-es valahogy nagyobbnak tűnik, persze a felbontás miatt is.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #31476 üzenetére
Nem parázok, csak hosszútávon valszeg fárasztaná a szemem, a 13.3-as dell se nagyon jött be - nem csak azért mert ocsmány egy panel volt benne -, úgy vettem észre 14-es legalább nem árt. Sokszor külső monitorral használom a gépet, akkor nem gond. De van hogy napokig saját kijelzővel, inkább legyen nagyobb mint kisebb, szememet melóhelyen is elég erőteljesen kell használni.
-
Gondwana
addikt
Nemsoká új ThinkPad bejelentések várhatók.
-
Chaser
legenda
Egyébként meg tök jó ez a T400 is, ha marad marad
Ami nem tetszik benne hogy az akku elhelyezését hülyén oldották meg, 9 cellás érdekesen néz ki benne,de a 6-ossal is elmegy 4 órát, szóval túlélhető. Kap majd egy 3G modemet meg talán a T9400-et, jó lesz ez egy darabig. Erősebb hw-re nincs is szükségem.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #31473 üzenetére
Az x61 tabletben affs panel volt, 1400x1050, nem gyengén penge
Tudom hogy nem tabletre gondolt, de láttam x200s-t affs-sel, meg x61-et affs-sel, az x61 kijelzője ütősebb. Csak ugye a hw kevéske, x200s-t is el tudnék viselni
A tabletben nem cserélhető a cpu, az enyémben valami 1600 v 1800 mhz-es volt, de már a T60 hw-e is gyenge nekem. Nem akarok külön asztali gépet, el is adtam, 2-3 hetente kapcsoltam be. Szóval legalább x4500hd meg 8GB ram támogatás legyen, utóbbi meg ddr3-ból, ezért lett most a T400. És azért az se baj ha legalább 14"-os, hosszútávon nem tudom milyen lenne a 12", rövid távon elment.
Thinklight meg nekem hozzátartozik a thinkpadhoz...ráadásul használom is.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Chaser #31472 üzenetére
szerintem arra gondolt hogy X200s+AFFS, nem pedig arra hogy tabletet vegyél
amúgy, miért baj az hogy nincsen thinklight? nekem valahogy nem nagyon hiányzik... ráadásul egy x61 tablet nem feltétlenül gyengébb hw mint a t60. attól hogy valami low voltage proci, még nem jelenti azt hogy gyengébb is.
-
Chaser
legenda
Az x61 tablet kijelzője jobban bejött, csak ott meg a hw kevéske meg nincs thinklight.
Tikakukac: Háttértár a legegyszerűbb, egy caddy bele aztán kész, akár mehet ssd nélkül is ha az új tulajnak a lassúság számít
Nem élet-halál kérdése eladni, ha marad akkor még fejlesztgetek rajta
-
Tikakukac
titán
válasz
Tikakukac #31468 üzenetére
Extra infó: Megcsináltam az alulfeszelést. 15 perc Orthos után 67 fok fölé nem ment a 2. mag sem. Az első 62-ig ment. Gondolom van egy kupak szenzor is, az 75-nél állt meg. Szvsz remek. A gép pedig hűvös maradt és csendben is dolgozott. Alaplapig szerintem nem bontom szét. De a portoknál a koszt, azt valahogy ki kell operálni.
soldi3r: Lehet az lesz.
-
Tikakukac
titán
Nos akkor elviekben egy utolsó dolog amihez hülye vagyok. Ujjlenyomat olvasó. Driver fent van. Érzékeli meg minden. De mikor kéne valamit vele csinálni akkor nem éri el a windows. Néztem leírásokat, elviekben már mennie kéne. Driverek le, automata frissítés tiltva és lenovo driver fel. És ugyanúgy error. Ötlet, vagy praktika?
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #31465 üzenetére
és akkor a wusb az wwan helyett lehet csak? nem lehet, hogy van wusb upgradeable, amin ott van a csati a feles slotnál? (ez hmm szerint nincs ahogy néztem)
a hmm ír olyat, hogy turbo memory a 201-ben. akkor az a teljes slotban van? azt vágom, hogy a fullosban van feles menet.
és miért van ott kivágva a lap?
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #31461 üzenetére
valahogy rémlett hogy már kitárgyaltuk, csak nem hagyott nyugodni, mert a HMM-ből se volt világos.
lehet rosszul értem, de külső chipen van a sata? vagy már a cpu-ban? nem lehet arra kötni közvetlen? és van ezekből gyors? eddig azt olvastam ezek az msaták nem a leggyorsabbak. a mini alatt 1.8-ra gondolsz? a modem card nem egyben van a hangkimenettel meg az usb-vel?
elsőre azért neccesebbnek hangzik, mint az x200-ban farigcsálni a megnézeumot meg celluxot tolni a lábakra. engem maga a dokk csati izgat, azon annyi kis mütyür van.
volt itt korábban kapcsolási rajz letöltési hely linkelve több típushoz. az nem segít?
az affs témához: lakva ismeri meg az ember a másikat.
-
Gondwana
addikt
X201-re van (működő!) whitelistmentes BIOS? (Egy 1.32-höz volt szerencsém - hanyagolandó, az aktuális 1.38-on alapulót még nem láttam)
Régebben már volt erről szó, hogy ebben az X200s jobb az X201-től.
Ami felpiszkálta a fantáziámat, az az X201 6 portos SATA kontrollerje! Ebből két drótvég megvan (Enter alatt a HDD-hely, meg a dock), még egy A+/A- B+/B- pár kellene, és mehet a gépbe akármilyen microSATA vagy házmentesített miniSATA akár pl. a modem helyére is
(Chaser már látott AFFS-es X201-et)
-
lapa
veterán
bár a thinkwikin nem így van, de jól sejtem, hogy az x201-ben is 2 fullos + 1 feles pci slot van? és whitelist bios létezik rá?
@Chaser: ahogy írták kipróbálsz egy affs-es x-et és megnyugszol "hosszútávra".
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #31454 üzenetére
Elkapott a láz
Kipróbálnék még egy T500-at, x200-at, meg ki tudja mit
Sajnos a T60 ips akkora hatással volt rám, hogy nekem az lett az etalon minden tekintetben, többi annyira nem köt le. De nem váltok más gyártóhoz/típushoz
Ha a héten leboltoljuk a topikból a T400-at vkivel, pluszba még adok egy 2 portos ec54 usb3-at is, garantáltan 100MBps felett tud és nem lóg ki a gépből. -
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #31449 üzenetére
Az EliteBook felső kategóriás széria, míg az "L"-es Lenovo abszolút belépőszint a business kategóriában, műanyag az egész, nem értem egyáltalán hogy lehet összehasonlítani. EliteBook egyértelműen
, de még Latitude-ot is előbb vennék, mint ezt a Lenovot.
Chaser: Múltkor még nem azt írtad, hogy hosszútávra tervezel?
Vegyél X200(s)-t, meg bele egy AFFS panelt, jobb gép nem is kell, max X201.
Amúgy jó áron hirdeted azt a T400-at, így 8G RAM-mal, SSD-vel, stb. -
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #31450 üzenetére
Az a baj, hogy nem nekem lesz. És innentől bármit mókolok rajta, főleg ha még gari alatt van, onnantól az én fejem esik. T410 meg 120-130 körül nem nagy esik. Az idő sürget, szerelni és mókolni nincs időm és nem is nagyon akarok. De most kaptam még 1-2 ajánlatot, meglátjuk. De amondó vagyok, hogy a HP nyerni fog. Bár NC szerint nem rossz az L széria sem.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #31449 üzenetére
T61-be tudsz nagyobb CPU-t tenni...és relatíve alacsony áron megvan...
DE ha ennyire fontos újabb hardver akkor T400 vagy ahogy audi100td is tanácsolta T410, azon az áron...
Az L-es szériát inkább hagyd, mert ebből a pénzből sokkal jobban is ki lehet jönni.
Ha csak a két említett gép játszik akkor abból tényleg egyértelmű, hogy az elitebook...nagyon nincs mit filózni rajta.... -
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #31444 üzenetére
Ha lenovoból csak ez jöhet szóba, inkább EliteBook-ot választanék neki, az "L" széria újonnan az áráért állítólag nem rossz, de nagyon ki van herélve, gyakorlatilag csak a billentyűzetnek van némi köze a klasszikus thinkpadekhez, én pénzt nem adnék érte, főleg ennyit.
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #31443 üzenetére
Amiért még sem vennék T61-et, az a proci. Néha kéne rar feladatokhoz is, és azért egy 520m sokkal jobb ebben. Meg ebben már egy gyári 9 cellás akksi meg ugye 2 év gari sem rossz. Másik kiszemelt egy Elitebook, még msot tanulmányozom kinek kéne nyerni. Ja és 2 héten belül már rendelkezésre kell állnia, tehát időm sem nagyon van
-
Tikakukac
titán
Thinkpad L412-ről tudtok bármi olyat ami miatt rossz vétel lenne? 125k-ért van 2 év garival, webáruházas emberkének kéne szokásos napi dolgokhoz. Szerintem atom jó vétel. Cáfoljatok
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #31438 üzenetére
mondasz valamit. bár még nemtom mivel fogom tudni megkérdezni de majd guglizok arra is.
amúgy 6,2w minimumról (szerintem továbbra is a hdd, majd nézek egy x25-m-et) 9,6w-ra mászott fel csak a modem miatt, akár csak bix.hu pingre, akár nagy fájt netről ramdriveba töltés közben. az megnyugtató, hogy letöltés közben is váltott edge (gprs?) és 3g között.
szóval hangzatosan összefoglalva másfélszeresére növeli a gép fogyasztását.
-
norbee86
csendes tag
Milyen progival tudom megnézni hogy az R61-emben (7732-4TG) sata II-es BIOS van-e?
-
MrSealRD
veterán
válasz
rgeorge #31434 üzenetére
http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=PD010629
Itt van három osztlop, elvileg a sorrend a következő: ALPS, Chicony, NMB.
Tehát neked NMB van elvileg. -
lapa
veterán
na megérkezett az új fru-s (...67) ericsson modem. fogyasztásban nincs lényegi különbség, és az is kiderült hogy inkább a vinyó a hunyó a magas fogyasztásban.
hogy stabilitásban milyen változás van, arra nem tudom a választ, nekem a 13-as végű is teljesen normálisan teljesített eddig sok hálózaton.
kimentem, ez az új 210 mp alatt fixált gps-t. szerintem ez kb ugyanannyi mint az előző, de bevallom nem néztem az előzőt külön.
kicsit gyanús, hogy kamu a kártyán lévő matrica, mert bár hasonló, máshogy néznek ki a dolgok rajta (nagyobb-kisebb, apró különbségek. ötletem sincs hogyan nézem meg linux alatt a fw verziót, de majd futok vele egy kört.
a merevlemez fogyasztásáról annyit, hogy lucid alatt hiába van kikapcsolva a lemez, a host nem autosuspendeli a satát. az alábbi parancsot kiadva:
echo min_power > /sys/class/scsi_host/host1/link_power_management_policy
echo min_power > /sys/class/scsi_host/host2/link_power_management_policy
echo min_power > /sys/class/scsi_host/host3/link_power_management_policy
echo min_power > /sys/class/scsi_host/host4/link_power_management_policy1w-ot (!) csökkent a fogyasztás (mondom kikapcsolt lemez), úgyhogy ezt mostantól megkapja pár percenként crontabból. simán elhiszem, hogy ssd-nél is csinál némi különbséget.
-
buvartacsko
addikt
-
Zooka
tag
Valakinek nincs infója hogy honnan lehet beszerezni T500 alaplapot nem horror áron?
-
dbius
veterán
válasz
buvartacsko #31428 üzenetére
thx, akkor itt lesz a kutya elásva, mert hang nélkül néztem, majd otthon megnézem még 1*
-
dbius
veterán
válasz
buvartacsko #31414 üzenetére
Lehet, hogy velem van a baj, de én azon kívül, hogy nyomogatja az esc-et, meg a pgup-ot, semmit nem látok ebből a videóból. (legalábbis nem látom, hogy mozogna az egész, vagy süppedne)
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #31424 üzenetére
Olvastam én is. Csak gyanús, hogy megy 1-2 embernél, 20-30 másiknál meg nem...
Na mindegy, van nekem kellő mennyiségű kockafej évfolyamtársam, műszakin már csak meg tudja valaki mondani, mi az igazság.
Szerk.: Az lehet, driveren sok múlik. Szívtam anno a másik laposommal is mire tökéletesen ment a TV-n meg a monitoron is.
-
Zooka
tag
Nekem az X220 ad ki hangot ( 5.1 is) egy kínai 1,5k-s DP -> hdmi átalakítóval.
-
buherka
addikt
válasz
audi100td #31413 üzenetére
Nem tudom hogy mennyiben különbözik ilyen téren a T500-W500, mert nekem a T500-as csak akkor ad ki képet Display porton ha ATI VGA-ra váltok. Az Intel meg se mukkan.
Hangot még nem tudtam átnyomni a 32"-os TV-re HDMI-n keresztül...sehogy sem.Ezt az átalakítót használom...Display port to HDMI adapter.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #31416 üzenetére
Ebből kiindulva, csak Chicony-val és NMB-vel készült X200/X201.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #31416 üzenetére
T60-nál még nagyon jó volt az NMB, de az utóbbi években maga a gombok alátámasztása is pontatlan lett, érezni is, hogy van egy pici játék ha csak finoman nyomogatod, anélkül, hogy leütnél egy karaktert, meg annyira gyenge lemezt használnak, hogy az nem ér semmit.
mobal: Én mindenhol csak annyit látok, hogy 720p HD camera
buvartacsko: Egyébként az ALPS-nál a bal trackpointgomb hajlamos kicsit flexelni, ezzel még kezdenem kell valamit.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #31414 üzenetére
X200/X201-en ALPS billentyűzettel (vagy Chicony, nem tudom melyik a nem NMB, csak 2 féle van), normális az alátámasztás, gépeléskor nem süpped és nem zörög sehol. Az NMB nagyon hangosan és bizonytalanabbul jár, az alátámasztása is sokkal gyengébb, minden kritikus helyen süpped. Az X220-nál nem tudom mi a helyzet, lehet maga a lefogatás is hiányos, mint pl. T61-nél és "visszacsap" a lemez.
Egyébként szánalmas, hogy ezzel mindig szívás van úgy T61 óta.
-
buvartacsko
addikt
ahogy látom x220-on se sikerült rendesen megcsinálni a billzet alátámasztást. na de ezt már megszokhattuk 4-5 éve ilyen.
egyik gépen se sikerül ez a bonyolult dolog
-
cadeyrn
aktív tag
Megosztanék egy szívást.
Ubuntu 11.04 után a tp-smapi-dkms 0.40-ról 0.41-re váltott. Ez utóbbit nekem még nem sikerült beindítanom, sehogy.
Ha így járna valaki: le kell szedni a 0.40 src-t, kézzel megadni a dkms-nek és törölni a 0.41-et, így megy, 11.10-el és 12.04-el is. -
Sziasztok!
A T420 -akban, most 0.9 megapixeles, vagy 1.3 megapixeles a webcamera?
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #31409 üzenetére
Amúgy valószínűleg megvan a gond. Tehát a W500 alapból rendelkezik magán a lapra kiszerelt display porttal, az x200 sorozat meg ugye csak a dokkban lévőt tudja használni. Az x200-asok nem tudnak játszani csak egy analóg/digitális konverzióval, de maga a keverés már nem él bennük. A többi működő példa ezt mutatja. Ez van
Ebből próbálok dolgozni.
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #31407 üzenetére
Na, csak megtaláltam. Kicsit katyvasz lett, de azért annyira nem mondtam hülyeséget. Tehát a probléma maga a videokártya, egyszerűen nincs felkészítve erre a keverős dologra, így akármire is lenne portolva, nem menne ki a hang. Volt 2 állítólagos sikeres ember, akinek ment, de valószínűleg kamu, tucatnyian mondták, hogy mindenféle adapterrel megnézve sem ment ki.
Elméletileg W500, T410 és T510 típusok tudnak display-en kiküldeni hangot. Ezek a biztosak. x200-as sorozatnál ez halott ügy szerintem. -
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #31405 üzenetére
Ugyan ez a baj ott is. A DVI alapvetően kép átadásra lett kitalálva. Újabb kártyákon lett divatos, hogy spéci(?) átalakítóval már ki fog menni a hang is, közvetlen a kártyáról. Mivel nincs szál a hangnak (van asszem belső SPDIF szálas DVI is, de húha ritka) így bekeveri a kártya a videó folyamba a hangot. Ha a kártya már támogatja is, akkor is dokknál már hasalna a dolog szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged