-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novics
senior tag
Üdv Mesterek!
Régen jártam erre.
Egy x200s-t nyúztam jó 1,5 évig, amíg meg nem mókadt. Szerintem gazdasági totálkár az eset, de azért megkérdem, hátha mégsem.
Úgy esett a rém eset, hogy szombat este még vidáman neteztem rajta, majd vasárnap reggel nem indult el. De olyan szinten nem indul, hogy a bekapcs gombra sem reagál. Illetve a bekapcs led világít, de annyi. Meg sem pisszen. Venti sem indul el, és ha kiszedem a vinyót, a ramot akkor sem reklamál. (Azért az ilyet a BIOS jelezni szokta csipogással.)
Első blikkre vigyem el szervízbe, de másodikra?Közben folyamatban volt egy asztali gép összerakása, amit aztán gyorsan be is fejeztem, szóval nem akarom mindenáron megjavíttatni.
Van esetleg valami tipp, hogy mi lehet a gond? Alkatrésznek kb mennyiért lehetne elpasszolni egyben? (2,5-3 órás aksi, 2 gb ram - a többit kivettem - 1,86, vagy 1,6-os proci, angol billzet.) -
Novics
senior tag
válasz
Aethelstone #68511 üzenetére
Kiszedtem a gépből mindent - ssd, ram, elem -, de ez sem hatotta meg a gépet, pedig illetve volna sikitania. Az aksit amúgy elkezdi tölteni. Tartok tőle, hogy kuka.
-
-
Novics
senior tag
válasz
soldi3r #68519 üzenetére
Azt hiszem nem. Bár ez is kb olyan téma, mint a fotózásnál az UV szűrő használata. Valaki szerint ront a képminőségen, és felesleges, más meg azzal védi a drága frontlencsét. Amúgy a power manager az elsők között mászott fel mindig, és be is lett állítva, hogy ne töltögessen állandóan rá. Ennek ellenére a kapacitása már eléggé lent volt, ezért vettem ki inkább. Ezzel tönkre vághattam benne valamit?
-
Novics
senior tag
válasz
soldi3r #68513 üzenetére
Te ezt mondod, de máshol meg azt írják, hogy ha sokáig nem használja az ember aksiról, akkor kb 2/3 töltésen hűvös helyen legyen az aksi. Szoktam aksiról is használni néha, de jellemzően 220-ról ment.
Köszi a tippeket, majd otthon kipróbálgatom őket. Valamelyik csak bejön.
-
Novics
senior tag
Üdv mindenkinek!
Több, mint 2,5 év boldog, kiegyensúlyozott X200s használat után azzal szembesültem vasárnap reggel, hogy meg sem mukkan a gépem. Bekapcsoltam, felvillant a num/caps lock, a power on szépen világít. De a gép meg sem mukkam. Se kép, se hang. A ventri nem pörög fel, semmilyen elektromos zörej nem jön a házból. Nem is melegszik ha bekapcsolva hagyom hosszabb ideig. Semmi életjel azt leszámítva, hogy a power on és mellette a táp/kábel led világít.
Valami tipp, hogy mit lehet vele kezdeni? Jó lenne, ha nem kéne kukázni.
-
Novics
senior tag
Hű de régen jártam erre!
Üdv ismét mindenkinek!
Lenne egy kis gondom a kis x200s-sel. Egy ideje az opensuse nem mindig akarja a gépet kikapcsolni. Ez most tudom elég hülyén hangzik.
Szóval van 2 oprendszer a gépen, és ha a Win-t használom, akkor simán kikapcsol a gép ha kikapcsolom, de haa suse-t használom, akkor kilép, elsötétül a képernyő, de nem kapcsol ki. Ötlet, hogy mi okozza?
-
Novics
senior tag
válasz
felvono #29026 üzenetére
Szerencsére nem csinált semmi ilyet. A driverek összevadászásával szívtam egy kicsit. Volt egy elég makacs unknown device, ami mindig feltelepült a rendszer indításakor, és kérte az újraindítást. Majd újraindítás után megint feltelepült, és kérte az újraindítást, majd újraindítás után... De sikerült rájönnöm, hogy a modem lesz az. Felraktam, és tádáááám!!!! Amúgy próbáltam letiltani is az eszközkezelőben, de az sem használt.
Most azt nézem, hogy mivel érdemes backupot készíteni, hogy legközelebb gyorsabban menjen ez az egész.Ez az AFFS dolog - egyelőre elméleti szinten - engem érdekelne. Bár akkor még találnom kellene valakit, aki beszereli.
-
Novics
senior tag
válasz
!Overdose! #29014 üzenetére
Bíztam az ilyen konstruktív hozzászólásokban.
-
Novics
senior tag
No kispajtások! Feltelepítettem a vista business verzióját - mivel mégiscsak az van a géphez -, és csodák csodájára nem akar menni az ujjlenyomat olvasó szenzor. A Hetes alatt simán ment pöccre, itt viszont hiába raktam fel az authentec aes2810-hoz való drivert, mégsem megy. Uninstall, reinstall, de semmi nem használt. Ötlet?
-
Novics
senior tag
válasz
buvartacsko #27836 üzenetére
Jaja, azt tudom.
Nem is nagyon foglalkoztam vele, csak öcsém mondta, hogy lehet nem ártana. Bár ő hardcore-abb netező, én már jó ideje felhagytam a torrenttel és hasonlókkal.
-
Novics
senior tag
válasz
Chaser #27833 üzenetére
A fingerprintes mail login az én fantáziámat is csiklandozza, de még én sem találtam hozzá progit.
Persze lehet, hogy nem kerestem elég kitartóan.
Használtok valamilyen tűzfal progit? Én a vírusirtós/tűzfalas topicban a Comodo-t találtam, mint elég jó ingyenes cucc, de az meg összeveszett az ujjlenyomat olvasómmal. Nem indult el, csak please wait-olt, please wait-olt, please wait-olt... (Jól megaszondtam!
)
-
Novics
senior tag
Egy x200s-be érdemes beújítani egy 4GB-os RAM-ot a kettes mellé, vagy bőven elég ennek a gépnek a 4GB is? L9300-as proci ketyeg benne. Tudom, hogy felhasználás függő, hogy mennyit érdemes, de most csak a vas szempontjából kérdem.
-
Novics
senior tag
válasz
Novics #27560 üzenetére
Na bakker, restart után megint 70 fokos a proci, és 3700-es fordulaton sem nagyon nyomja lejjebb a venti, illetve 2-3 perc után zuhant hirtelen 20 fokot, és állt be a megszokott értékre. Ezt eddig nem csinálta. Az előző telepítés után nem volt ilyen gond. Nekiállhatok aggódni? Vagy csak a tpfancontol lehet megkergülve?
-
Novics
senior tag
Na igen, csak nincs a közelben barkácsbolt. A vidéki élet szépsége.
Feltettem egy 32 bites win7-est az x200s-emre, és hát... a frász tört ki rajtam, amikor a telepítgetés után 70 fokos volt a proci, és nem is nagyon akart lejjebb menni. Egy kikapcs és kis pihenő után 62-ről indult, majd felszökött 70-re. Aztán le 50 körül, majd megint 70. Mindezt a venti egyes fokozatán. Most úgy néz ki, hogy normalizálódott a helyzet, jelenleg a 46 fokos aps - ez pontosan mi is?
- a legmelegebb. És nekiállt "ciripelni", ha pl itt a hozzászólásoknál görgetek fel-le. De ez is úgy néz ki, hogy elmúlott.
Először arra gondoltam, hogy a 64bites rendszer után a 32-es nem tetszett a procinak, de most egy kicsit megnyugodtam, hogy visszaálltak a hőmérsékletek. Még 2 napig garis a gép, gyorsan bővítsem ki? -
Novics
senior tag
válasz
buvartacsko #27535 üzenetére
No, pont most gondolkoztam el rajta, hogy van e értelme 64bites win7-et használni. Nagy örömömben, hogy az L9300 már 64bites, felraktam, de csak 3 GB RAM-om van mellé. Bár nem érzem, hogy emiatt szenvedne a gép, azt hiszem mégis visszaállok 32bitre.
Felsufnituningoltam az x200s-emet.
Levágtam az egéralátétem sarkából egy darabot, és felragasztottam a hiányzó láb helyére, és máris nem billeg.
-
Novics
senior tag
válasz
mitulabattyi #27438 üzenetére
Én eztetetet használom, és eddig soha nem volt vele gondom. Lehet ide-oda toligálni a határokat, meg egyesíteni, feldarabolni.
-
Novics
senior tag
Hogy én mekkora...!
Ha sikerült a T60-as mch chipjét tönkrevágnom, akkor ezt lehet cserélni, vagy máris feldobhatom hardverapróra alkatrésznek?
Az Arch linux - néha - boot hibát dob, és csak a sokadik restartra indul utána. A win7 és az ubi simán felment rá, és pöccre indult. A srácnál viszont, aki megvette, nem akar menni - az arch. Valami ötlet?
(Tudom, még véletlenül se nyúljak hozzá az x200s-emhez.)
-
Novics
senior tag
válasz
franc0 #27130 üzenetére
Először én is megijedtem, amikor megnéztem élőben 1-2 subnotit - de akkor már úgysem tehettem túl sokat, mert a T60-ast már eladtam.
Nekem is jó nagy kezem van - igaz nem lapát tenyérrel, hanem nőgyógyász ujjakkal
- azonban nincsen semmi gondom a gépeléssel. Elsőre is kényelmes volt, nem kellett megszokni. De ennél kisebbet már tuti nem vennék. Hétfőn láttam az egyik kolléganőm Dell minijét, és... elég kicsi. Igaz, a kolléganő is mini.
Nekem tökre bejön, hogy nincs tapipad.Chaser: Nálam megváltozott az avatarod, olyanra, mint felvonóé. De most már megint a régi vagy.
-
Novics
senior tag
válasz
franc0 #27111 üzenetére
Én az x200s-embe vagyok szerelmes.
A 12" pont elég nekem. Kevesebb semmiképpen nem kellene. Elég kényelmes a billentyűzete, a tapipad pedig nem hiányzik egyáltalán. Bár néha megsimogatom még a palmrestet.Én mondjuk a kijelzőjével is elégedett vagyok. Persze bizonyára sokkal szebb a egy affs képe, de nekem ez is elég arra, amire használom.
Chaser, mi ez az új design?
-
Novics
senior tag
válasz
!Overdose! #27027 üzenetére
Én rinyáltam itt az állandó venti zúgás miatt.
jokeman: ThinkPad EC (ISA 66h) Elvileg ennek a szenzornak jónak kell lennie. Aidaval meg kell nézni, hogy nálad milyen van. Az én x1300-asom is állandóan pörgeti. Lehet az intel gpu-val jobban jártunk volna.
-
Novics
senior tag
Minden x200s kijelzőjét ki lehet cserélni affs-re? Csak mert zooka direkt odaírta a kijelzőhöz, hogy fénycsöves, és - ezért? - könnyen cserélhető affs-re. Ebből arra következtetek, hogy nem mindegyik modell ilyen. Tévesen?
-
Novics
senior tag
válasz
mitulabattyi #27003 üzenetére
Az a 18 Forint nem oszt, nem szoroz azt hiszem.
De nekem sajnos nem válaszolt.Pedig nem sokára jön haza egy ismerős, ő el tudta volna hozni. De most már mindegy.
-
Novics
senior tag
válasz
mitulabattyi #27000 üzenetére
Valahogyan sejtettem.
De gondolom nem 378 HUF-os GBP árfolyamon vetted.Amúgy nekem nem válaszolt a tag a kérdésemre a géppel kapcsolatban, és ugye semmi garancia nincsen rá, hogy az a gép nem lesz leharcolt. Amúgy ha itt-ott van némi kopás a fedelén, az nem zavar. A vas legyen kifogástalan állapotban, az a kevés szépséghiba belefér.
-
Novics
senior tag
válasz
mitulabattyi #26996 üzenetére
Ez engem is érdekelne.
145-öt nem adtam volna érte, pláne, hogy nekem is van ssd-m, és semmi szükségem kettőre. De a flancia billentyűzet... Felejtős.
Használtnak, használt, de 95-ért nem várhatok csodát. Persze kifoghatok egy best-buy-t. De erre nincs garancia. De ha van valami tipped, akkor szívesen veszem. -
Novics
senior tag
válasz
soldi3r #26991 üzenetére
Hmmm... odáig még nem jutottunk el, hogy milyen billzete, mert egyelőre még arra sem válaszolt, hogy ssd nélkül is eladná e. Mondjuk átrakhatnám bele az én német billentyűzetemet - tényleg, t60 és x200 ilyen téren kompatibilis? -, de ebben az esetben annak menne le az ára. (Bár ha Chaser kolléga úgyis csak az aksi miatt venné meg, akkor talán nem zavarná egy fr kiosztás.) Ez a flancia elég fura. Bár nem nagyon kell néznem gépelés közben, hogy mit hol találok, ez azért összekuszálna.
-
Novics
senior tag
x200 jó 2 év gyári garanciával - lehet rá szükség? Olvastam pár lehangoló véleményt a központi szervizről - erősebb procival - most néztem, hogy a T2400-as is csak 1 GHz-n teker most és nem is tudom, hogy mihez is kellene nekem 2,5 GHz - több RAM-mal - a mostani 3 GB-mat 15%-on használom jelenleg.
Avagy x200s gyakorlatilag gari nélkül, 1,6 GHz proci - aminek 8 wattal alacsonyabb a fogyasztása, de nem tudom ez mennyire vehető észre. Ócsóbb.
Van különbség a SL9300 és az L9300 között? Sima L9300-at nem találtam az intel honlapján. Ez ugyanaz a proci csak 2 neve van, vagy lehet jelentősége az S-nek? -
Novics
senior tag
Juhú! Végre ubin sikerült a tpfand-ot beüzemelni. Úgy látszik, hogy ha az ember kézi vezérlést akar minden szenzor meg kell piszkálni. Legalábbis most, hogy mindegyiken átállítottam, hogy mikor kapcsolja rá a ventit, hirtelen nem a maxon pörög, hanem szépen 3000 alatt.
A TPFC viszont nem működik wine alatt. Bár ezen nem is lepődtem meg, de egy próbát megért a dolog. Lehet, nem is kéne lecserélnem. -
Novics
senior tag
válasz
buvartacsko #26901 üzenetére
Bár nem vagyok régi, begyakorolt TP tulaj, de eddigi tapasztalataim szerint tényleg inkább vindóz illik rá, mint linux. Mondom ezt úgy, hogy bár nem vagyok nagy guru, de csípem a linuxot.
A lenovos progikat eléggé hiányolom linux alatt. (No persze lehet, hogy csak én találtam meg eddig őket.
)
-
Novics
senior tag
válasz
felvono #26826 üzenetére
Ezekbe is jó a 2,5"-os ssd, vagy ezekbe már csak az 1,8"-as jó?
Mondjuk nekem is inkább az x200 felé húz a szívem - mert a 11" már elég kicsinek tűnik, a 12" még bevállalható. Igaz az lenne a legtutibb, ha megoldódna végre a melegedésem a zajongásom, és akkor maradnék a T60-nál. -
Novics
senior tag
Kérdezném a tisztelt nagyérdeműt, hogy erről a masináról mi a véleményük. Ismeri e valaki, illetve használt e valaki ilyen kicsi gépet? Nem tűnik rossznak a belseje, de a 11,6" egy kicsit kicsinek tűnik.
Na meg ez a szigetes billentyűzet... Hmmm... és mintha nem lenne thinklight sem. Na ez komoly gond,
-
Novics
senior tag
Ismét itt vagyok. Ismét melegszek.
Újra átpasztáztam a gépet - hátha az első nem lett jó, igaz abban sem vagyok biztos, hogy most jó lett - felraktam egy ubi 10.04-et. Minden szép és jó, csak nagyjából 5-10 perc használat után bekapcsol a venti, és csak pörög, csak pörög, csak pörög. Ráadásul teszi ezt 3300 fölötti fordulaton, és a GPU még így sem 60°C alá. Ennyire a Win7 Aero sem melegítette. (Na mondjuk ez már ubis téma.)
Lehetséges, hogy a hűtőm defektes, és azért melegszik ennyire a gpu, ezért nem tudja visszahűteni? Avagy inkább el kéne vinnem valami hozzáértőhöz, hogy szakszerűen rakja össze a hűtést, hátha én csesztem el valamit? (De amikor megkaptam, már akkor is elég rendesen melegedett.) Gondoltam, hogy veszek gap padot - az volt rajta eredetileg, de nekem elég leharcoltnak tűnt, és mint írtam, akkor is ugyanúgy melegedett - most egy itt olvasott sufnituninggal van a hézag kitöltve, egy 2 eurocentes van a gpu-ra téve. (Természetesen mindkét oldalán pasztázva.) -
Novics
senior tag
T60-as notira melyik linuxot ajánljátok? A Linuxos topicban a 10.4-et ajánlják, illetve fapados verzióban a xubuntut, lubuntut, mintet. Eddig ubit használtam, de gondoltam kellene egy minimális rendszer. Hátha azzal lejjebb tudom nyomni a hőfokot. Semmi sallang, de azért legyen grafikus felület is.
Win 98.at gondolom nem lenne szerencsés ssd-re telepíteni, de T60-on lehetne gond, ha felrakom a hdd-re?
Nem gondolom, hogy komolyan használnám, de egy kicsit elszórakoznék vele. A régi szép idők emlékére.
-
Novics
senior tag
Mostanában csinál olyat a t60-asom, hogy kikapcsol a wifi, és vissza sem lehet kapcsolni az fn+f5 kombóval, új kell indítani a gépet. Gondoltam tolok neki egy system update-et, de az meg ezzel fogad. Újra raktam, de ugyanez a válasz.
Tán még annyi előzménynek, hogy a toolbox napokig minden nap le akar futni, holott már az elején engedtem neki, hogy hadd örüljön, de akkor is erősködött. Aztán ez egyszer csak abbamaradt. Ötlet?
(Win 7 oprendszer) -
Novics
senior tag
válasz
buvartacsko #25948 üzenetére
Ha lesz majd rá pénzem, akkor váltok majd egy T4xx-re. De amíg nincs addig...
-
Novics
senior tag
válasz
N.GÁBOR #25943 üzenetére
Nem azt mondom, hogy hangos, inkább csak a kisördög, hogy lehetne hangtalan is. Persze akkor meg hallgathatnám a ciripelést.
Ha a T500-é jó a 15"-osba, akkor a T400-é gondolom jó a 14"-osba. Ugye? Teljesen kompatibilisek, vagy meg kell farigcsálni őket? Bár engem az is érdekelne, hogy csak a ventit cserélem ki egy csendesebb kivitelezésűre. Bocsi, de egy kicsit rákattantam a témára. Biztos túl sok a szabadidőm.
Nekem egy kicsit a billzetem is hangos. Napközben nem zavaró, de éjszaka, amikor a többiek alszanak, akkor zavar. Nem akarok balhét, hogy nem hagyom őket aludni.A fusimé sokkal csendesebb volt. Amúgy szeretem, tetszik, csak ennyi bánatom van.
-
Novics
senior tag
válasz
salieri. #25868 üzenetére
Én részemről nem parázok, csak arra gyúrok, hogy csendesebb legyen a gépem, ha lehet. A hangja messze elmarad a FuSimtól, de ha lehet még halkabbá varázsolni, akkor miért ne!?
Igazából ez a gép most amolyan állatorvosi ló lesz. Ezen tanulok bele a bütykölésbe. Még sosem csináltam hasonlót.
-
Novics
senior tag
válasz
Chaser #25797 üzenetére
A GPU nálam megközelítőleg 60°C-ról indul, és teker is a venti, ha egyszer rákezdett, pedig jórészt csak netezek. Bár nem tudom, hogy a netes film mennyire terheli le. Egy Star Trek: Új nemzedék rész azért menni szokott a háttérben.
Ma délután hidegindításkor 35°C-ot írt ki cpu-ra. Le voltam döbbenve. A gpu-t sajna nem néztem.Jelenleg stabilan 50°C alatt van a proci, de a gpu-t nem tudom 60°C alá vinni. Igaz 3000 alatt pörög-forog a venti.
Szerdán jön meg az MX-2 paszta, akkor átpasztázom. (Ha nem jelentkezek egy darabig, akkor elfüstöltem a gépem.
) Olvasgattam a léghűtéses topicban, de ott általában asztali gépeket barkácsolnak, ezért inkább tőletek kérnék 1-2 T60 specifikus tippet, hogy mire érdemes figyelni, hogyan érdemes csinálni.
-
Novics
senior tag
Van rá mód, hogy a t60-as hűtőjének fokozatonkénti sebességét beszabályozzuk? Az egyes fokozaton is majd' 3000-en pörög. Nem lehetne ezt lecsökkenteni mondjuk 2000-re? Bár nem tudom, hogy az elég lenne e neki, illetve azt, hogy nyernék e ezzel pár decibelt, vagy sem. Sőt még azt sem tudom, hogy mennyire ostoba maga a felvetés.
-
-
Novics
senior tag
válasz
Chaser #25668 üzenetére
Egy kicsit - de tényleg csak egy kicsit
- olvasgattam, és annyit sikerült megtudnom - vagy félreértelmeznem
-, hogy a 41V9932-es egy régebbi modell, a 41W6407-es pedig az újabb, hatékonyabb. De azt nem tudom, hogy melyik az inteles, és melyik az atis.
Ebayen körbenéztem, és nem láttam sehol, hogy különbséget tettek volna.
-
Novics
senior tag
válasz
Chaser #25641 üzenetére
Ugyanolyan, mint a tiédben. ThinkPad EC (ISA 66h)
Szétkaptam a gépet - leszedtem a billzetet -, hogy kibányásszam a venti FRU-ját, de nem láttam sehol. Teljesen szét kellene szednem? A megnéztem a lenovos kézikönyvet is, és ott csak CTO gépek vannak felsorolva a listában, ahol a fru számokat írják, az enyém pedig egy ygn. (És most megfordítottam a gépet, és láss csodát, a type 2007-CTO, a product ID a 2007YGNEddig ezt is rosszul tudtam, és yng-nek írtam.
) Az új ismerettel felvértezve ismét megnéztem, de nem találtam most sem.
2007-CTO van egy csomó, és nem tudom, hogy azok a 3 tagból álló azonosítók mit jelentenek, nem találtam hasonlót a gépemen.
Nézelődtem, és nem láttam ebayen sehol megkülönböztetést, hogy 15- vagy 14"-os gépekbe való e. Ezek szerint ugyanaz megy mindkettőbe?
Egy kicsit kifújkodtam a port belőle, amikor szétszedtem - nem volt benne sok - és máris csak 44°C-os volt a proci induláskor.Egy kicsit mintha javult volna a helyzet.
-
Novics
senior tag
válasz
salieri. #25609 üzenetére
Ez bizony remek hír! A falat tudnám néha kaparni ettől a ciripeléstől. Úgy látszik erre a frekire pont érzékeny a fülem - és az idegrendszerem. Akkor majd megpróbálom elnyomni a ventivel. Persze nem úgy, hogy akkor meg attól őrüljek meg.
Van rá esély, hogy halkabb ventit szerezzek bele? (Na igen, ez a halkabb dolog elég relatív, tudom.) -
Novics
senior tag
válasz
Gondwana #25603 üzenetére
Ebbe a gépvásárlásba nagyon hirtelen ugrottam bele - de nem bánom, mert másnap reggel elszállt a fusim kijelzője
-, a következőnél már jóval körültekintőbb leszek. Most már tudom, hogy alfa156-nak van egy rakat eladó t60-asa.
szerk: (#25605) Chaser: Pont erre gondoltam. Csak jó lenne tudni, hogy mennyit csal a szenzor. Persze még az sem biztos, hogy az a ludas.
-
Novics
senior tag
Kérdem a kedves hozzáértő kollégákat, hogy mennyire nevezhető normálisnak, ha "hidegindításkor" a tpfancontrol és az everest is 50-55°C-t ír ki procihőmérsékletnek? 1-2 perc után szépen bekapcsol a venti is és végig pörög, sima böngészés közben is. Néha leáll 1 percre, kettőre, majd újra felpörög.
Ha kivételesen csendben van a gép - passzív -, akkor pedig valami "ciripelő" hangot lehet hallani. Más is tapasztalta? Ötlet, hogy mi lehet? Elég idegesítő. Ebből a szempontból jobb is ha zajong a venti.
A TPFC a gpu-t - ati x1300 - hozza ki a legmelegebbnek, 65°C-ról nem nagyon akar elmozdulni.
A kérdés adott. Mit lehet vele kezdeni? Jó lenne, ha sima netezés - esetleg online filmezés - közben nem zúgna, és nem ciripelne. Azon kívül, hogy szedjem szét apró darabokra, pasztázzam újra - bevallom eléggé félek az ilyesmitől - vagy teljes hűtés/venti csere avagy törődjek bele, van más opció? Engem nagyon zavar, hogy csak magában mindenféle extra terhelés nélkül is folyamatosan hűteni kell, különben pikk-pakk megugrik a hőmérséklet. (No persze az más kérdés, hogy mi jelent terhelést a gépnek. A win7 aeroval ennyire sok lehet neki?) -
Novics
senior tag
Azt hiszem tényleg user error volt az atinál, mert a hetesre simán felmászott a catalyst.
(De csak nem lehettem annyira balek, hogy mind a 3 különböző drivert rossz oprendszerhez szedtem le.)
Az ssd hasít, mint álllat, 41 másodperc alatt teljesen feláll a rendszer.De ha már írok, akkor megint kérdezek egy hozzám illő színvonalút. Mire jó a dokkoló? Azon kívül, hogy lesz még pár ilyen-olyan csatlakozó.
-
Novics
senior tag
válasz
Chaser #24468 üzenetére
A nekem is felment rendesen, csak mikor megvolt a restart, akkor gyakorlatilag használhatatlanná vált a rendszer.
Bár az is lehet, hogy a képernyőkkel kell trükközni valamit, mert most 2 képernyőközül lehet választani, és a második számút elég nagy felbontásra lehet beállítani. De majd este feltolom rá a hetest, és meglátom, hogy megeszi e a drivert. -
-
Novics
senior tag
Ma érkezik meg 64 gigás ssd-m, és kacérkodok a gondolattal, hogy megpróbálkozok egy win7-tel. Van értelme egy T60-ast (1,8-as intel dual core proci, 2 GB RAM, ATI X1300 - amire ugye nem tudok Catalystet varázsolni xp alatt) nyektetni ezzel, vagy maradjak inkább a jól bevált xp-nél?
Tudom, hogy a win7-nek van külön topicja, de gondoltam hátha van valakinek személyes tapasztalata. -
Novics
senior tag
válasz
Chaser #24321 üzenetére
Köszi.
Az valóban nincs fent, mert most nem tudja felrakni a system update - tényleg, azt tudjátok, hogy miért lehet, hogy ezt-azt manuálisan tudom csak felrakni? - a listában pedig nem találom, hogy manuálisan telepítsem.
ATI eddig nem szórakozott velem sem, a fusiban egy x700-as van, ott simán felmásztak a catalystek. Itt mindig azt írja, hogy nincs ehhez a hardverhez, vagy oprendszerhez nincs driver. Nem tudom, hogy mi a frászkarika baja van. Szerencsére az oprendszer rendesen felismeri, és drivert is telepít, megy a max felbontás 32 biten. Csak egy kicsit bökte a csőrömet a dolog. De már elmúlt. A lényeg, hogy működjön.
Van valakinek házibarkács ötlete, hogy mit lehet tenni az ellen, hogy ne kattogjon a picimaci foglalat felett a palmrest? -
Novics
senior tag
válasz
MrSealRD #24263 üzenetére
Köszi a tippet. Ezeket én is kipróbálgattam, de semmi. Gondoltam, hogy esetleg a zikszpével lesz gond - egy extended editiont használok - próbaképpen felraktam egy sima sp3-as xp-t, de ugyanez volt. Egyik ATI catalyst sem ment fel. Most viszont nem szórakozott a játék, szóval hanyagolom a dolgot.
Viszont most ha bekapcsolom a thinklightot, vagy éppen a hangerőt növelem/csökkentem, akkor nem jelzi ki a monitoron. Van valami ötlet, hogy mit kéne felraknom, hogy megint legyen? Vagy miért nincs most? -
Novics
senior tag
A WWAN problémát egyelőre hanyagolom, más problémám adódott.
Feltelepítettem a Cossacksot, de nem szerette a vidkarimat, erre feltettem a lenovo support oldaláról az ati drivert. Na azt már semmi sem szerette. (Vagy az nem szeretett semmit?) Akkor megpróbáltam feltenni az ati oldaláról a drivert, az meg ezt írja ki: A telepítő nem talált az aktuális driverrel vagy az operációs rendszerrel kompatibilis illesztőprogramot.
Valakinek ötlet? Egy ATI X1300-asról és xp sp3-ról van szó.
A felbontás és a színmélység jó, csak amikor mozgatom az ablakokat, vagy görgetek, akkor "hullámzik", nem bírja olyan gyorsan mozgatni. Amikor felraktam a win-t, akkor jó volt, de a telepítőről most hiába próbálom visszaügyeskedni, nem ismeri fel. -
Novics
senior tag
Hmmm... erre nem is gondoltam. Azért az elég nagy kiszúrás lenne a néppel... T-mobile-os kártyát raktam bele.
-
Novics
senior tag
Újabb fejlemény.
Természetesen én voltam - vagyok- a hülye. Rosszul tettem be a kártyát. Rosszul, mert van a slotban egy kis vékony, fekete műanyag szalag, és azt begyűrtem. Most eszembe jutott, és nagy nehezen kibányásztam. Most már felismerte a rendszer a kártyát, kérte is a pint. Az ubi is, és a win is. (Win alatt az at&t communication managert használom.) Ez a jó hír.
A rossz az, hogy win alatt azt írja ki első körben, hogy no wireless device detected. Majd kéri a pint, beírom, aztán jön, hogy wireless device locked, végül no signal. Ubin ha megpróbálok ugyanaz, mint eddig azt leszámítva, hogy mindjárt induláskor kéri a pint. De ha csatlakozni akarok, akkor egy darabig próbálkozik, majd kiírja, hogy a kapcsolat bontva.
Ennyire gyenge lehet benne az antenna, hogy nem képes rendes jelet fogni? -
Novics
senior tag
Bocsi, a nagy kapkodásban megfeledkeztem róla.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 002: ID 1199:6804 Sierra Wireless, Inc. MC8755 Device
Bus 004 Device 002: ID 04f3:0212 Elan Microelectronics Corp. Laser Mouse
Bus 005 Device 002: ID 0a5c:2110 Broadcom Corp. Bluetooth Controller -
Novics
senior tag
Megálmodtam a hibát. Valószínűnek tartom, hogy a sim slot nem működik. Sikerült hsdpa drivert felrakni, sőt még egy programot is, amivel elvileg tudok kapcsolódni, de semmi. Azért kivettem a kártyát, és megpróbáltam úgy csatlakozni ubin, és ugyanazt a hibát kaptam, mint amikor bent volt a kártya. Egész egyszerűen nincs jobb ötletem... Persze nem tudok 100%-ig megbizonyosodni, de annyit nem ér az egész, hogy ezért felmenjek Bp-re, vagy új alkatrészt vegyek. Esetleg valami ötlet, hogy hogyan tudnám kideríteni? Vagy ha valaki esetleg tud olcsón sim slotot, az szólhatna
-
Novics
senior tag
válasz
Gondwana #23956 üzenetére
Ez nem túl bíztató.
Ha esetleg sikerül összehoznom a dolgot, akkor az miben nyilvánul meg? Települ valami kis progi, amin keresztül kapcsolódhatok? Vagy simán lesz egy új kapcsolódási lehetőségem a hálózatoknál? Ubin így van.
T60-hoz miért nincsen telepítő cd? Olyan egyszerű volt fusinál, hogy win után bepattintottam azt is, és mindent drivert felnyomott. Itt meg úgy kell összevadászni őket... -
Novics
senior tag
Még mindig nem megy a wwan.
Lenovo supportból felpakoltam mindent, amiben azt láttam, hogy wwan. Erre lett egy új vezeték nélküli kapcsolatom. De nem tudok ezzel mit kezdeni.
Ubi felismeri, tehát lennie kell modemnek benne, igaz ott sem tudok kapcsolódni. Win eszközkezelőben van 3 kérdőjeles driver. 2 ismeretlen, és egy modem a high definition audio buszon. Talán itt lesz a hunyó. De egy ismeretlen eszközhöz hogyan keressek drivert? Talán a hardver azonosító segíteni fog.. -
Novics
senior tag
Az is meg lesz, ha nem megy így. Most azonban azzal küzdök - Figyelem! Láma veszély! -, hogy hogyan is lehet a 3g-t beüzemelni win alatt. Ubin a sticket csak rádugtam, és már ment is. Itt viszont nem. És most még csak stick sincsen.
Ha világít a wwan ikonja, akkor elvileg működik, nem? Mert van egy modem a high def. audio buszon, amit nem tudok feltelepíteni, meg egy tök ismereten másik valami, valahol... Ezek okozhatnak gondot?
Közben bőszen guglizok, nem sok eredménnyel. -
-
Novics
senior tag
Kipróbáltam máshogyan is. Most is felfelé néz a chip, de a hiányzó sarka néz kifelé. Amennyi beleláttam, most a chipnek jó helyen kéne lennie. Persze nem kizárt, hogy tévedek.
És ha már úgyis írok, akkor megkérdezem, hogy mi a szösz lehet?
Lehet valamit tenni az ellen, hogy ne lötyögjön a kijelző lezárt állapotban? Ha ki van nyitva, akkor stabilan áll, de ha lecsukom, akkor bizony nem zárt szorosan, és ez egy kicsit bosszant.szerk: Köszi a válaszokat.
Szerintem már csak holnap próbálom ki win alatt, de mindenképpen sort kerítek rá.
szerk 2: Köszi magnat. Erre nem - sem - jöttem volna rá magamtól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bittorrent topik
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Xbox Ultimate előfizetések
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest