- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Felkészült a Redmi 15C
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
Aktív témák
-
Cobalt14
tag
válasz
ricsik #26537 üzenetére
Nyílván én se raknék be egy 1008-asat de még talán egy 8-asat se, de az említett 6-os sorozat szerintem nem feltétlenül lenne túlzás (606 mellé), ezt az összeállítást már hallottam, és elég jól összepasszoltak. Bár ha ő azt használja akkor biztos jobban tudja, én nem éltem együtt még ilyen felállással. Sajna.
-
Cobalt14
tag
Nem értek hozzá annyira, és nincs is akkora tapasztalatom hogy különösebben ellent mondjak, hangjáról nem is akarok nyilatkozni (mindenki döntse elmaga), annyit tudok, hogy a cambridge sztereóm (belépő 340-es) alacsony hangerőn sokkal dinamikusabban és élettel telibben szólaltatja meg őket mint az említett két hm vas.
-
-
Cobalt14
tag
Ezt mondjuk olyan szempontból lehet hogy cáfolnám, hogy bár a 608-asakat még nem hallottam, jómagam egy 606-os jamo párt hajtok egy 507-es onkyoval, és úgy fogalmaznék, hogy ennél gyengébb vasat nem raknék melléjük, mert nem igazán tudják kihajtani. Nem feltétlenül hangminőségre gondolok, nyílván egy komolyabb szettel sokkal jobb is lehetne, de egy 6-7-es sorozatú onkyo-t még a 606-osok mellé is beraknék nyugodt szívvel, mert még ez az 507-es se hozza ki belőlük azt amit tudnak, pláne a nagyobbik testvér mellé. Meg nyílván a hangminőségnek se árt. Ezt nem vitaindítóként írtam, csak ez a személyes tapasztalatom.
-
Cobalt14
tag
válasz
ChipKng #25463 üzenetére
Tehát hiába megy a hd hang hdmi-n be az erősítőbe, a kép meg komponensen ami elmélegileg simán tudná a 720p-s felbontást, valós 720p-s felbontás és mellette hd hang soha nem fog kijönni ebben a felállásban a lejátszóból? Az csak a furcsa nekem, hogy oké, hogy a kép csak 576p-ben mehet ki, de a hang miért nem lehet emelett hd, ha azt a hdmi amúgy is továbbítja az erősítőnek? Mert továbbítja, különben az 1080i mellett sem lenne hd hang, pedig az is ugyanúgy komponensen megy (nem megy) a tv-be. Ennyit arról, hogy a komponens simán továbbítaná nekem a 720-as jelet, ami a jelenlegi megjelenítőmhöz elég is lenne.
-
Cobalt14
tag
Üdv!
Kiváncsi lennék a Ti véleményetekre is. Névnapi útóajándékként beruháztam egy lg bd550-be ajándék trója blu-val. Adott egy samsung 22B350-es tv, és egy onkyo 507. Mivel használok még egy infocus x9-es projektort ezért a kövektezőképpen néz ki a helyzet: Az lg-ből meg egy hdmi illetve egy komponens kábel az erősítőbe, a hdmi megy ki a projektorba, a komponens meg a tv-be. Tegnap kipróbáltam az említett blu filmet és a következőt tapasztaltam. Ha a lejátszó kimeneti felbontása auto-ra van állítva, akkor a komponens szabvány miatt a lehető "legmagasabb" jelet küldi 1080i-t. Ha ezzel elindítom a filmet, akkor a tv kiírja, hogy a felbontás megváltozott!, és nincs kép, a hang az erősítőn true hd, mivel a hdmi-n azt kiküldi. Viszont ha azt akarom hogy legyen kép, akkor ezt kizárólag úgy tudom elérni, ha fix 576p-re állítom a lejátszót, itt van kép, értelemszerűen nem valami szép, viszont a hang az csak sima dolby digital sehol a hd. Semmilyen más felbontáson nem tudok képet előcsikarni. Ezekután beraktam egy dvd-re kiírt mkv-t. Ezt auto felbontási beállítással 1080i-vel küldi ki a tv-nek, amit az hibátlanul és gyönyörűen megjelenít, és a hanggal sincs gond (bár itt csak sima sd hangok vannak, hd nincs). Mitől lehet, hogy pont blu filmeknél jön ez elő? A tv hibája lehet esetleg (alsó kategória, kevés felbontás, szolgáltatás támogatása), vagy próbáljak firm frissítést csinálni az lg-n? A projektoron még nem próbáltam, bár ott talán nem lesz ezzel gond, mert ott csak hdmi lesz a továbbító.
-
Cobalt14
tag
Korábban szóba került a Wd live hd hangkiadási képessége, kicsit megkésve, de hátha érdekel valakit. Saját tapasztalat alapján hdmi-n a true hd-vel illetve az lpcm-mel "szerelt" filmeket le tudja játszani, és ki is küldi a jelet az erősítőnek, és hibátlanul le is játssza azokat. Egyedül az lpcm-es filmeknél macerás egy picit a hangsáv váltás, de pl egy 4 mbit-es (ha rosszul írtam bocs) bitrátájú filmet hibátlanul lejátszott, dts hd-val még nem próbáltam, de előbb utóbb az is megtörténik.
-
-
Cobalt14
tag
válasz
Ragadozó #23758 üzenetére
Én annó egy Denon 1306 mellé vettem egy Infocus X9-et és semmi pénzért nem adnám, pláne nem tv-ért.
Persze jó lenne egy nagyobb a mostani 55-ös lcd helyett, de a projit semmi se válthatja ki számomra, pedig eléggé belépő az is. Abban egyet értek, hogy sajnálatos, hogy az alsóbb kategóriában nincs két hdmi kimenet, én is tudnám hasznosítani, de szerencsére megoldottam komponenssel.
-
Cobalt14
tag
válasz
fatallerror #21091 üzenetére
Teljesen igazad van, kb mintha épp kifogsz egy hibás példányt x gyártótól, és onnan attól már tartasz. Nyílván nekik is vannak elégedetlen ügyfeleik, nekem az volt a tapasztalatom, hogy nagyon segítőkészek, úgyhogy én bátran ajánlom őket bárkinek.
-
Cobalt14
tag
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- OTP Bank topic
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Milyen autót vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest