Keresés

Aktív témák

• enzo.1

csendes tag

válasz Ragadozó #25618 üzenetére

Köszönöm a gyors válaszokat! Tesztelgetem még néhány napot, aztán lépek valamit...

• enzo.1

csendes tag

Sziasztok!
    Alábbiakban kérném a segítségeteket, javaslatotokat:
    Adott egy Onkyo A-8620 sztereo erősítő, amihez kapcsolódik két hangfal (mindkettő néhány napja, használtan beszerezve). Az erősítő egy jack-rca kábelen kapja a jelet. Hangfalak egyszerű leszorítással csatlakoztatva az erősítő kimenetekhez.
    Probléma: a baloldali hangfal hol szól hol nem, hol halkabban, hol tompábban, lényeg, hogy valami nem ok (érintkezési hibás tüneteket produkál).
    Gondoltam a jack-rca kábelre, viszont az azért nem lehet rossz, mert ha az erősítőn a bemenetnél megcserélem őket, ugyanúgy a baloldali hangfal nem szól rendesen.
    Gondoltam a hangfalakra, megcseréltem őket, így sem volt változás, ugyanúgy a baloldali problémázott, tehát maradt a hangszórókábel vagy az erősítő kimenete...
    Megcseréltem az erősítő kimenetnél a hangszórókábeleket. Ennek eredményeként az a kábel, amelyikhez tartozó hangfal mindig jól szólt (jobb oldal) lett átkötve a "rosszul szólós" kimenetre, és rosszul is szólt.
    Következtetés, hogy a kimenetnél van a gond, jobb esetben csak a csavaros rész, amihez a hangszórókábelt szorítom, van eloxidálódva (lehet, hogy banándugóval használták évek óta?), rosszabb esetben maga a kimenet rossz.
    Kérdés, ha a kimenettel van valami gond, előfordulhat-e, hogy ez következetesen csak az egyik oldalt érinti, vagy akkor mindkét oldalnál lennének problémák? Tekintettel arra, hogy adott esetben órákig jól szól mindkét hangfal, aztán az a bizonyos kimenethez tartozó váratlanul el-elhallgat pillanatokra, a fent említett érintkezési hibának tűnő tüneteket produkálva?
    A válaszokat előre is nagyon köszönöm, bízva abban, hogy csak egy fránya oxidációval állok szemben :B

Aktív témák