- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Aktív témák
-
robi0604
őstag
válasz
Rederik #45990 üzenetére
A sub kábelt a subhoz használd, ne a pc és az erősítő közé...
(#45989) cekkk
Ebből a szempontból a végfelhasználás mindegy. Csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy nem átlagos gépről van szó, amit egyébként ha a méretet nem nézzük, nyugodtan használhatod ugye HTPC-nek is, mint bármelyik PC-t...
-
cekkk
veterán
válasz
Rederik #30983 üzenetére
Futáros garancia van a 608asokra így hozzák viszik a erősítődet, nem neked kell utaztatnod.
Dorian
Amikor Lean 608asa itt volt hangját nem hallottam a ventilátornak. De mint kiderül a 255be is van és mégis melegszik rendesen, a 608as ahhoz képest jégverem.
Ha meg filmezek, vagy zenét hallgatok, vagy amilyen hangerőn te is teszed ezt, szerintem igen nem hallatszik a ventilátor hangja, legalább is én nem vettem észre, pedig én is hárklis vagyok az ilyen zajokra. -
lean
aktív tag
válasz
Rederik #30983 üzenetére
Pontosan így gondolkodtam én is..., hogy valami vezeték beleér, és az cicereg, de nem inkább a csapágyával lehetett valami...nálam mindenesetre tünetmentesen gyógyult
talán érdemes lenne óvatosan kifújni a venti környékét, ha van otthon kompresszorod, vagy egyéb sűrített levegő forrás.
-
lean
aktív tag
válasz
Rederik #30981 üzenetére
Egy időben én is hallottam hasonló zajt az enyémben, én is a ventillátorra tippeltem. Talán 1-2 hétig hallottam, utána amilyen hirtelen jött úgy abbamaradt.
Felhívtam én is boltot akkoriban, hogy mi legyen, mondták vigyem vissza, de mire visszaküldtem volna, abbamaradt. Szóval azt tanácsolom várjál picit, ha nem marad abba, garancia. Teljesen hangtalan a normális működés. -
-
Vidala
senior tag
válasz
Rederik #27825 üzenetére
Igen.
A HDMI alkalmas a sokcsatornás LPCM hangfolyam továbbítására, tehát így (is) működik a játékok hangjának kiküldése az erősítőre.
Van valami olyan megoldás is, amivel Dolby Digital-ra konvertáljható a játékok hangja, de ebben nem vagyok otthon (ha jól emlékszem bizonyos hangkártyák képesek ilyesmire). -
zolaas
senior tag
válasz
Rederik #27080 üzenetére
Alapvetően van igazság abban amit mondasz, de sztm azzal a kiegészítéssel, h nem arányos a növekedés. Tehát minél magasabb összeg az ami az alap és ahhoz képest költesz ugyan annyit kisebb lesz a hallható különbség mint mondjuk 1 100k-s 200k-s között. És ez sztm folyamatosan csökken.
-
KisApám
addikt
válasz
Rederik #27080 üzenetére
Van két front Magnat Monitor Supreme 1000 hangfalam.
Azokat azért belülről megnézem, és ha olyan, akkor minimum belülről átkábelezem :-)
Csak egy jó forrasztóónt kell vennem hozzá, meg VALAMILYEN kábelt...
Meg majd VALAMILYEN összekötő kábelt és az erősítő-hangfal között, Nakamichi "Z" profilú banándugós megoldással.
A PolkAudio hangfalaimhoz (2 db TSi 200, 1 db CSi 5) valszeg nem nyúlok :-)
Azok többet érdemelnének, de nem kell nekik. -
törölt tag
válasz
Rederik #26270 üzenetére
1: Végülis igen,lényeg hogy jól árnyékoltak és elég vastagok legyenek(főleg a sub.
2. Egyik végén 1,másikon 2 RCA található,ez akkor jó,ha a subnak sztereó bemenete van.
+Bejáratás:l ényeg ne csavard feljebb a hangerőt kb félnél és inkább először mintegy "háttér-zenélni" használd szerintem. Valóban beletelik kis időbe de meghálálja utána.A bejáratás legjobb módja Béci szerint egymással szembefordítani és a lehető legközelebb elhelyezni az ellenfázisba (a hsz.pár egyikén a piros-feketét megfordítva) kötött hangdobozokat, aztán mehet valamelyik zenét sugárzó rádióadó.
De gondolom a kereső segített. -
Warter
addikt
-
törölt tag
válasz
Rederik #25328 üzenetére
HDMI-n tud még kimenni a DVD-Audio jel,de ha nincs HDMi kimenet a lejátszón akkor valóban el kell gondolkodni egyik összetevő (vagy erősitő,vagy lejátszó) cseréjén.
Előző kérdésedre: egy jó (gyári) CD lemez lehet ugyanolyan jó tesztelni,mint a DVD audio,igaz hogy csak sztereóban szól és kisebb a bitrátája..Házimozi erősitőt főleg.Szerintem. -
Edgeri
senior tag
válasz
Rederik #25113 üzenetére
Én nagyon sok segítséget kaptam itt: Korner audio.
-
BBéci
legenda
válasz
Rederik #10769 üzenetére
Rosszul gondolod, méghozzá kétszeresen.
Egyrészt a hangdobozoknak nincs teljesítményük, mivel passzív alkotóelemei a rendszernek. Másrészt a nagyobb dobozok szélesebb frekvencia-átvitelűek, főként mélytartományban és dinamikában jobbak, mint kisebb testvéreik. A helyedben ragaszkodnék a 90-eshez.
Kábelt nem szeretnék ajánlani, ahol megveszed a készülékeket- például Streamaudio - többfélét kipróbálhatsz. -
BBéci
legenda
válasz
Rederik #10762 üzenetére
Természetesen, minden esetben elsőként hangminőséget vizsgálok, a teljesítmény csak ez után következhet.
Szélső értékeidet nézve egy feleannyiba kerülő házimozi erősítő rémesen karcsú az adott hangdobozpárhoz, jelen esetben a KEF IQ90-hez. Azt szoktam javasolni, hogy a teljes 5.1 hangdobozszet árának felét célszerű erősítőre költeni. Amennyiben fontosabb a zene, mint a film, még jelentősebb az erősítő hangminősége, tehát jobban zsebbe kell nyúlni. 300000 forint alatt csak a NAD-ok képesek igényes zenei hangot kiadni magukból. Nem csak szerintem.
Úgy tűnik, Te valóban igényes rendszert szeretnél összeállítani, ebben tudok segíteni, nem a tiéd lesz az első, de nem is a tizedik, amit megtervezek.
Barátom tegnap 740000 forintot hagyott a Streamaudiónál, NAD BD-játszó és erősítő, MJ állványos dobozszett képezik a csomagot, a hozzájuk szükséges kábelekkel. Saját füleim alapján, hosszas próbálgatás után válogattuk össze a cuccot. Zenére az olcsóbb Onkyók (de a négyszámjegyűek sem), vagy Denonok a fasorban sincsenek a NAD-okhoz képest.
A teljesítmény szóba sem került. -
BBéci
legenda
válasz
Rederik #10753 üzenetére
Számomra nagyon szimpatikus, a zene/film arányod és a hangdobozokat illetően is jó irányban keresgélsz. Viszont a KEF IQ90-esekhez olyan kevés lenne a Denon 1911, de a 2310 is, mint erdőtűzhöz a vizipisztoly. Legalább egy NAD T755 illene hozzájuk, azzal már lehet jazzt hallgatni. Múlt héten teszteltem egy 747-est, az is klassz.
Nálam 2 hónapja - sajnos ideiglenesen - zárt szub váltotta régi jól bevált reflexládámat. Ha tehetném, sosem cserélném vissza! A kinézett MJ remek darab, viszont a méretét és a teljesítményét kicsinek gondolom az IQ90-esekhez. Zenéhez semmiképp nem kapcsolnám be, elegendő mélyük van a KEF-eknek, melyek hangminőségüket illetően nincsenek messze az audiofil kategóriától, ezért hozzájuk illő kábelt válassz.
A Dalinál szerintem jobbak az IQ90-esek.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest