- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Aktív témák
-
BaLee
addikt
válasz
ricsik #14945 üzenetére
Erre nekem azt mondták, mikor rákérdeztem, hogy ebben a kategóriában (~100k) máshol sem kapsz többet. Meg ugye míg a Marantz 50W-ja folyamatos teljesítmény ráadásul 8ohm-al, addig egy csomó más gyártó által ráírt teljesítmény dinamikus és sokszor 6ohm-ra van megadva.
Szóval itt nincsenek nagy különbségek.
91db érzékemységű hangfalakkal használom és 50-60-as hangerő között lehet vele mozizni, 65 már megfelel egy hangos film szintjének egy moziban és pár perc után jönnek be a szobámba, hogy halkítsam le vagy megőrültem?
És a maximum ha jól emlékszem 79...Vége felé sem kezd el nagyon torzítani.
Mondjuk nekem csak ez fért el (105mm a magassága) előtte én is az Onkyo 508-asát nézegettem.
-
válasz
ricsik #14945 üzenetére
minden erősítő gyártó majdnem másképp adja meg az "erejét" a erősítőjének. Pl. Egy H/K 40-50W-ja megfelel a Denon 90W @ 8 ohm-os erőnek. Amúgy, meg az bőven elég egy átlag 25-35 nm szobának. Nekem 18 nm-es a nappalim és így ha használok 30-40W-ot csatornánként sokat mondok. A subfoower nem ér, mert káposzta a feje...
-
nismoka
addikt
válasz
ricsik #14782 üzenetére
Ez a Sonus Faber gyönyörűséges és biztos nagyon de nagyon jó is. Az ára pedig egyenesen letaglózó!
Az is biztos hogy megveszik, ezért jól teszi a gyártó hogy valószinüleg hiper pofátlan haszonnal árulja.
Persze aki ilyet vesz annál ez nem téma hiszen valószínüleg Aston Martin vagy Enzo áll a gárázsában, esetleg mindkettő.
-
BaLee
addikt
válasz
ricsik #14517 üzenetére
Szerintem zenéje válogatja. Mondjuk én egy mezei kis médialejátszóról szoktam zenéket hallgatni de azt vettem észre, hogy valami miatt az mp3-aknál rengeteg mélyet ad a zenéhez, ha flac-ot hallgatok akkor viszont nem.
Van amelyik zenén kifejezetten segített a subláda, volt amelyiknél olyan zavaró volt hogy rohantam lekapcsolni. Elég műfaj és zenefüggő a dolog, úgy vettem észre. -
BaLee
addikt
válasz
ricsik #14430 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy mikor használva volt a sub és még nem tette magát készenlétibe (hátul a zöld led ég) akkor én is hallok egy kis búgást. A kis búgás alatt azt értem, hogy odahajolok 10 centire és ha megfogom a membrán közepét érzem a kis rezgést. Ez szerintem normális. Az erősítőtől kaphat valami minimális jelet esetleg a kábel szedhet össze egy kis zajt? Mivel ha kihúzom a kábelt akkor elhallgat, ha készenlétibe megy akkor szintén. Hogy ez mitől van? Passz.
Mindenesetre ha te is ilyen kis zúgásra gondoltál amit csak akkor hallasz ha odahajolsz akkor azzal szerintem ne foglalkozz.(#14403) kimi02: nem egyedi a problémád, én is így jártam, nekem Marantz erősítőm van, a tv meg egy 3 éves 27" samsung lcd ami hdmi-n van összekötve és ha benyomom az erősítő menüjét kiírja hogy nem támogatott üzemmód és nem jeleníti meg. Mikor egy kompozit kábellel összekötöttem akkor jó volt csak lesz egy plusz felesleges bemenet a tvn amit mindig váltogathatok forrásváltáskor, mert másra nem használnám így inkább az erősítőn állítgattam. Kicsit körülményesebb de jó esetben úgyis csak 1x kell beállítani utána max finomhangolsz még ezt-azt.
(#14406) sanyi0629: TSi 300-at kifejezetten nem ajánlott rockra és keményebb zenékre. Összhatásban jobbnak találták többen, mint a Kef-et csak kevés a mélye. Ha csak a hangszórók méreteit nézed 133 vs 165 ill 170.
Aminek a mélye is jó az talán a TSi 500. -
Warter
addikt
-
-
BaLee
addikt
válasz
ricsik #14186 üzenetére
Ezzel én is így vagyok.
Mondjuk itt egyedül az MM-ban lehet hallgatózni, szóval ilyen veszély nem fenyeget, hogy ezeket meg tudjam hallgatni.
Ez egy tipikusan olyan dolog, hogy nincs az a pénz amit ne lehetne elkölteni rá.
Elmondom hogyan alakult ez nálam.Volt egy Genius 5.1 HT hangalrendszerem ami közel 10 éves volt már és analóg bemenetek révén nem nagyon tudtam már rákötni semmit 5.1ben. Zsákutca volt.
Első ötlet egy Logitech Z-5500 volt, de le lettem róla beszélve, inkább egy külön erősítő + hangfal rendszer. Ok, veszek egy alap erősítőt 60 körül, mellé egy JBL SCS178-at. Na ez kicsi lesz a szobámba de nagyon. Itt volt még 1-2 olcsóbb set nézegetve Yamaha, Magnat meg ilyenek de az sem volt az igazi. Eljutottunk a Mission MV8 setig ami egész baráti áron kapható, mellé egy erősítő amin már van HDMI és nem csak dísznek. Itt jött a helyhiány, valamit az, hogy egy 75 ezres erősítőhöz nem szabad 80 ezres hangfalakat venni, nincs arányban.
Végül az eredetileg tervezett 100-120 körüli összegnek sikerült háromszorosát elkölteni és még mindig ott voltam, hogy nem tudtam azt megvenni ami a legjobban tetszett.Mind1, megbarátkoztam vele, elfogadtam, tetszik is és nem szeretnék jobbakat meghallgatni.
Éljen a boldog tudatlanság. -
BaLee
addikt
-
BaLee
addikt
válasz
ricsik #14164 üzenetére
Nem nagyon vacilláltam vásárlásnál mikor ráakadtam, bár a szobám 23m2 körüli, eléggé hely szűkében vagyok hangfalak elhelyezése szempontjából, ez meg elég kis helyet foglal.
Tesztgyőztes cuccról van szó, ráadásul az ára is még épp belefért, meg passzol a többi hangszóróhoz színben, típusban.Bár azt is írták róla, hogy 20-25m2-nél nagyobb szobákba már nem ajánlható de van benne kakaó szóval én nem vágyok se nagyobbra se erősebbre, meg vagyok vele elégedve.
Eddig bárki hallotta film alatt, azt mondta rá brutális. Köztük volt olyan is aki rá akart beszélni, hogy építsek fele pénzből egy nagyobb ládát és használjam azt, szóval eleve úgy jött oda, hogy megnézi ezt a "kis göncöt". De végül neki is tetszett...
-
bozont
veterán
válasz
ricsik #14164 üzenetére
Az mitől lehet, hogy a hangszóróknak van egy alap sistergése akkor is ha éppen nem hallgatok semmit. Hangerőtől független a dolog, de ha kikapcsolom az erősítőt megszűnik. Kilehet valahogy szűrni a dolgot? Yamaha RX-V467 erősítő és JBL SCS178 hangrendszert használok, a számítógéppel optikán összekötve.
mod.: Upsz, nem válasz akart lenni.
-
hétalvó
addikt
válasz
ricsik #13938 üzenetére
a logitech-ekbe azért értelmes D/A-kat tesznek és a legnagyobb előnyük a kijelző amin, mint egy asztali lejátszón képes az ember este egy sötét szobában zenét hallgatni és nem kell bekapcsolnia a TV-t mellé, nekem is van mellé egy hdr1-em, de az csak mozi
.
És 50k-ért van egy gyönyörű szobai órám -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #13828 üzenetére
Nem nevezhető extrém magasnak a 2200 hertzes felső határfrekvencia, a vérgagyi salnál sokkal komolyabb gyártók kínálatában is találni hasonlót. Arról nem beszélve, hogy a megadott számok valódiságát semmi és senki nem garantálja.
Szerintem felesleges egyetlen percet is eltölteni ilyen vackok analizálásával, véleményezésével. Ha Ti nem merültök bele, én átsiklom fölötte. -
masterful87
senior tag
válasz
ricsik #13676 üzenetére
Legózni nagyon szerettem, de azt mindig ajándékba kaptam, így nekem nem volt "drága"!
Most hogy körbe érdeklődtem arra jutottam, hogy LCD tévé jöhet, dvd, hangfal marad, HD meg mehet gépről, úgyis itt van egy méterre a tévé állványtól, ha meg felskálázott DVD-t akarok, akkor PC-n WinDVD vagy TotalMedia Theatre 3. És mindezek után kezdetét veheti a pénzgyűjtés megint!
Köszönöm a segítségeteket!
-
masterful87
senior tag
válasz
ricsik #13673 üzenetére
Ne hidd hogy eltudod venni a kedvemet az egésztől, az már így is elment!
Az 500 tévé nélkül?
Tévé meg HD lejátszó most nem fontos, azok között valamivel jobban eligazodok, meg tisztába vagyok az árakkal.Ti biztosan tudnátok mondani legjobb ár/teljesítmény aránnyal rendelkező belépő szintű hangfalszettet, és erősítőt. Ez így mennyi lenne?
-
WN31RD
addikt
válasz
ricsik #13499 üzenetére
Ha akad épp valami kábel otthon vagy kölcsönbe szomszédtól, havertól, próbáld ki a szubot azzal, nem baj, ha nagyon ócska, nagyon vékony kábel. Nem lehet megjósolni, hogy pont a te lakásodban, pont azon a néhány méteren szükséges-e az árnyékolás, valószínűleg igen, de talán nem. Ha szerencséd van, nem lesz zajos, és akkor ne is költs rá semmit, átmeneti megoldásra főleg pazarlás lenne. Ha nincs szerencséd, legalább lesz mihez hasonlítani a jobb kábelt.
Egy 60e Ft-os kis szub mellé 20e Ft-ért kábelt venni tényleg nem okos dolog. Eleve az 1650 Ft/m túlzásnak tűnik számomra, ennek töredékéért vettem nagyon korrekt duplán árnyékolt mikrofonkábelt. Ha az színpadra meg stúdióba megfelelő, otthonra is jó lesz, arról nem is beszélve, hogy a többszálú vezetőből (stranded wire) készült mikrofonkábel könnyebben kezelhető, hajlékonyabb, mint a linkelt tömör (solid core wire) szub kábel. Nézd meg pl. ezeket, ez volt kb. az első találat, nem feltétlenül a legjobb vétel, de ezek is sokkal olcsóbbak.
-
jones965
Modder
válasz
ricsik #13360 üzenetére
Minden frekvencia tartomány- mint ahogy írtad is- lineárisan futnak, nincsenek kereszt vágások az EQ-n belül. A térhatás ezáltal sokkal életszerűbb, valamint a hangok közel ott vannak, ahová megközelítőleg tartoznak. Vájt fülűek valószínűleg egyenesebbre tudnák hangolni a jelleggörbét.
Bár a napokban egyedül a szobában újrahangoltam, de azt még nem mentettem le fájl-ba. Majd később megnézem, és összehasonlítom őket. Egyébként a belső memóriája 6 különböző EQ bellítást tud rögzíteni, a gyári meglévőkön kívül.
-
Termi16
őstag
válasz
ricsik #13327 üzenetére
Ezt elég egyszerűen meg tudom cáfolni én is...
Volt egy Logitech z-5500.as szettem, használtan vettem, aztán még én is használtam 9-10 hónapig, egész jó hangja volt.
Most megjött gariban a zsír új szett, kibontottam, elkezdtem hallgatni, és bizony elég komoly különbség van. Most használom már 2 napja, de még egyáltalán nem javult.Szóval igenis kell neki idő, amíg bejáratódik kicsit.
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #13327 üzenetére
Az első párszáz órában változik a hangzás, ezt tagadni nem tudom miért jó.
Jelenlegi front hangdobozaim előtt két hétig folyamatosan járattam és használtam egy pár ugyanilyet, amiket visszavittem, mert a mahagóni furnérnál jobban tetszik a cseresznye. A csere után kezdhettem előről a bejáratást, mert ugyanolyan nyers volt a hangja, mint a másik párnak újkorában.
Régebben tucatjával teszteltem autóhangszórókat, melynek eredményére odafigyeltek... -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #13086 üzenetére
Összehasonlíthatatlanul jobbak.
18 nm-be elférne a 25 centis mélysugárzó, de kellemes löketeket lehet kihozni egy 20-asból is. Már többször említettem, hogy saját Yamahám 30-as, a 4 hónapja nálam lévő Velodyne szintén, de használtam 38-ast is ugyanabban a 23 nm-ben.
Azt hiszem, a 2 db 30-as az igazi, akár szemben szimmetrikusan, akár átlósan, egy elöl, egy jobbra mögöttem elhelyezve. Már csak két rezgető kellene a kanapém faszerkezetére. -
Termi16
őstag
válasz
ricsik #13002 üzenetére
Így már mindjárt más!
Értem, gondoltam én, hogy ez így túl "olcsó" meg nóném lenne, dehát akkor ez van, maradok a használtnál.
Sanci38: Köszi, de ha már veszek, akkor álló frontokat szeretnék, kicsit nagyobb dobozokkal. Ilyemi szettem van/volt eddig.
Most épp egy ONKYO TX-SR505E-t próbálok felhajtni használtan, de nem veszik fel a telefont
Azért elég kiábríndító, hogy egyesek felrakják a hirdetést, aztán nem képesek egy telefonra válaszolni...Kezd elegem lenni, mert 3. termékkel jártam így eddig 1 nap alatt.Szerk.: Pedig nem több hónapos hirdetésekre reagáltam, hanem 1-2-3 naposokra.
-
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #12934 üzenetére
Miként a többi doboznak, a szubládának is a helyiség méretéhez kell illeszkednie. Szerencsére elég nagy a tűrés, főleg felfelé. 23 négyzetméteres nappalimban, termetes állódobozaim mellett elveszne egy 20-as membrán, bármennyire hosszúlöketű. Viszont a Velodyne DD15 sem bizonyult soknak, ám a 30-asok tűnnek ideálisnak. Hétvégén kipróbálom, milyen a hangzás 2 db mélynyomóval. Sajnos nem egyformák.
-
törölt tag
válasz
ricsik #12790 üzenetére
Jól írod. De az erősitő elintézi,ha jól beállitod.Pl. ha 60 Hz ig megy le akkor 60ra az erősitőn is a keresztvágási frekvenciát,a subkimenetet és a subon ezt kell beállitani is,ha van ilyen állitási lehetőség rajtuk.
DE a legtöbb erősitő,ami önbemérővel rendelkezik,és ha képes a 80Hzet kezelni a front,akkor az Audyssey-vagy szoftveres beállító rendszerek- oda állitja a vágási frekit és a szubkimenet felső határát. -
törölt tag
válasz
ricsik #12776 üzenetére
"Azt mondtad, hogy a THX szerint 80Hz-en kell vágni a hangfalakat és ez alá megy a sub, viszont azt is írtad, hogy úgy érdemes állítani, hogy a front elmegy pl 40Hz-ig és akkor ez alá kell a subot ütemezni, ne legyen fedés. Lehet hogy félreértettelek. Hogy érdemes használni, mi a tapasztalatod"
A kettő nem zárja ki egymást.THX-ajánlás valóban azt mondja ki. Legtöbb hangfalaknál mindenképp 80Hz re kell állitani. Nagyobb méretű és nagy membrán-átmérőjű hangszórókkal ellátott hangfalak lemennek 60,50 vagy akár 40Hz-ig és ha megfelelő teljesitményű és karakterisztikájú mélyláda van,akkor elég ez alá állítani.a mélynyomót.
Ehhez tényleg jó hangfalak kellenek pl.ez.Szerintem. -
Dorian
félisten
-
vtechun
veterán
válasz
ricsik #12766 üzenetére
szia, esetleg próbáld meg ezt, ez sem egy rossz sub, nekem ilyen van. Mordaunt-Short MS 309 60k-t megér. 340 wattos a tápja.
jut eszembe, néztem vmelyik nap a transformers ominózus részletét és amikor jött a nagy basszus, akkor az erősítő letiltott. Frissen volt akkor bekapcsolva. Utána nem tudtam a jelenséget reprodukálni. Ez mitől lehetett szerintetek? 50-es hangerő (0-80), Sub picivel fele hangerő fölött. Erősítő tápja 310 watt, mélynyomóé 340 watt.
-
elbandi2
tag
válasz
ricsik #12766 üzenetére
Félreértettél, nem vettem meg, csak meghallgattam
. Most csak 5.0 van C6,C1,CC. Nem volt keret a sub-ra. Akkor otthagytam, ha venni akarsz egy telefont megér hogy megvan-e még 109k-ért, ill ha megvan, még esélyes hogy valamit engednek is belőle, mert bemutatódarab.
Én igazából nem vagyok nagy akciófilm fan, igy nekem eddig a C6 mélye elég volt, csak pár alkalommal volt némi hiányérzetem, de számomra ez nem áll arányban egy sub árával. -
elbandi2
tag
válasz
ricsik #12746 üzenetére
A Basis sub-ot nem ismerem, de concept sub májusban mikor a C6-ot vettem, még volt a tatabányai MM-ben 109-ért.
Egyébként most utánaolvasva elég komoly eltérés van a két sub között, a concept 12"-zárt doboz- basis 10" reflex... A conceptet pont a gyors, megfogott hangja miatt szokták dícsérni, ezt a zárt doboz miatt tudja elsősorban produkálni. Bár mint mondtam a basis subot nem hallottam, igy akár lehet még jó is, de én inkább keresnék conceptet valahol a régi ár környékén.
-
törölt tag
válasz
ricsik #12708 üzenetére
Igen, Concept Subom. Azért választottam, mert jókat írtak róla, sok helyütt zenére is ajánlották, állítólag a zárt kialakítás miatt az elhelyezésre sem olyan érzékeny, tetszett a külseje, s ha már a többi hangfalam is ebből a családból való... ill. jó áron megkaptam.
Nem bántam meg, sőt, nagyon tetszik, mélyről jövő, feszes basszust ad. Filmek és játékok alatt egyenesen félelmetes tud lenni, a valamivel 20 m2 feletti szobámba úgy érzem, nekem több, mint elég. A fülem nem bántja, minden a helyén van, pedig féltem tőle, hogy a fal mellett problémás lesz. Másutt sajnos amúgy sem fér el, csak ha átbútorozom a szobát, de annyit nekem nem ér a történet.
Egyébként korábban a Z-5500-zal is meg voltam elégedve, csak hallottam néhány komolyabb rendszert és...Hifisták lehet jobban járnak, ha átugorják át a következő bekezdést.
Szóval zene mellett is bekapcsolom a Subot, mert álló doboznak nincs helyem, a Concept 2-k mélye pedig gyenge. Így ahol ők kifogynak a szuflából, a mélynyomó ott folytatja. Itt azért néha érezni, hogy nem az igazi, csak kérdés, mi írható az elrendezés és mi a ramaty erősítő számlájára. Mindenesetre ez egyelőre egy vállalható kompromisszum, az erősítőt meg lassan úgyis lecserélem. De az sincs kizárva, hogy gyorsan.
Amin meglepődtem, s csalódtam is miatta, hogy az LFE bemenet haszontalan, mert azon át hajtva teljesen erőtlen, semmi hangja. Mindenképpen Y kábellel kell bekötni. Ha nem kap jelet, működik az, hogy egy idő után készenlétbe teszi magát. Technikai problémám is volt vele, mert bekapcsolás után búgó trafóhangot adott, ezért múlt héten visszavittem garanciába. Négy hetet igértek a javításra, így most sajnos nélkülöznöm kell.
Pár hete az Europark Saturnban még volt vagy 100, vagy 110 ezerért egy cseresznye színű, egyébként mindenütt 150 ezer. A forgalmazóváltás elég keményen felverte a Dalik árát. -
törölt tag
válasz
ricsik #12606 üzenetére
Végülis igen,hangzásra nincs avagy esetleg nagyon kis különbségek vannak ebben a kategóriában és egy kategórián belül.Hangszóróval kell jobban összepárositani hangzásban. De ami még számit,az a "tudás" és a csatlakozók száma,minősége(aranyozott,ha van és ne csiptetöst).
-
törölt tag
válasz
ricsik #12594 üzenetére
Thuglife leirta a lényeget előttem. Itt tényleg szimpátia és a csatlakozókinálat kell hogy döntsön.H/K kizárt,pedig nagyon jó minőségű lenne,ha lenne benne HD,Yamaha,Pioneer filmre jobb(elméletileg)de egyiket se zárom ki a sorból,ha a másik2 nem jönne be.Én a Denont próbálnám ki először,utána Onkyo.(igaz,én is Onkyo-párti vok,de hallottam Denont Dalival szólni-igaz,mind2 készülék más tipusú volt a teáltalad leirtaktól-és nekem tetszett).
-
echterion
nagyúr
válasz
ricsik #12464 üzenetére
Köszi, de sajnos ez sem segített.
Megnéztem a cikket, az alapján állítottam be mindent, de még mindig nem jó. Annyit sikerült elérnem, hogy ha a kimenetet 4.1-re állítom, akkor van rendesen hang. De ugye ekkor a center nem ad ki hangot, hanem a két oldalsó adja a center hangját is.
-
Vidala
senior tag
-
hétalvó
addikt
válasz
ricsik #10928 üzenetére
SACD-t hol pipálod ki? DSD-t pc-ből ki nem csikarsz. A lemezt nem tudod olvasni eleve.
DE ha valaki tud rá megoldást ossza meg velem a tudástAdok egy SACD lemezt és azt játszuk le PC-n. Másolásról nem is álmodozva. Csak egyszerűen halljuk a speaker-ből.
Ha LPCM-ben engedz ki mindent ati-n akkor annyin fog kimenni amennyit beállítottál a PC-n és erre mindent átkonvertál a számítógép. Ha bitstream-et engedsz ki akkor nem nyúl hozzá, akkor minden az erősítőre van bízva.
-
törölt tag
válasz
ricsik #10928 üzenetére
44.1 kHz.en csak a cd-k dolgoznak,tehát annyi a mintavéteki frekvenciájuk.de a többi más frekit használ(pl dolby digital 48Khz,SACD 64Khz,stb..). Ergo pipád ki minden frekvenciát.Az erősitő ugyíis átdolgozza,amit nem támogat a saját 192 KHzes frekiére,De iugyse találkozik számára ismeretlennel sztem.Ha nincs kipipálva akkor csak azon dolgozik a többi elveszik.
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #10867 üzenetére
A falat inkább bontani szokták, nem vágni, kivéve a betonpanelt.
Az alsó határfrekvencia csökkentésével, például szubszonikus szűrővel segítünk a hangszóróknak, hogy a számukra lesugározhatatlan tartományt nem engedjük rájuk, de házimoziban nem erről van szó. A kisméretű, szatelit dobozoknál lehet ilyesmiről beszélni, de egy komoly THX rendszerben, ahol a frontok és a center is hatalmas, le tudnának menni akár 25 hertzig, ott nem lehet szó védelemről. Viszont a szabvány 80 hertzes vágást ír elő az összes csatorna - kivéve LFE - számára.
A térhangzás kialakítása a legfontosabb szempont, ki kell kísérletezni, milyen beállítások hozzák a legjobb eredményt. -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #10851 üzenetére
Ha sztereó erősítőhöz kötnéd a dobozokat, amikben nincs frekvenciaváltó, szerinted mi történne? Semmi különös, végeznék a dolgukat, nem megy szét bennük semmi.
Házimozi esetében sem a hangszórók védelme miatt lehet vágásokat alkalmazni.
Jó lesz a centerre és a hátterekre a 90 Hz is, bár nem árultad el, melyik típust vetted surroundnak?(#10852) Vidala
Itthon kipróbáltam minen lehetséges beállítást, a nesokára érkező ARCAM AVR500-zal szintén végigzongorázom majd a lehetőségeket. Nálam az összes csatorna large állásban van, a szub vagy beállítja magát, vagy 40-50 között vágom. -
-
-
Thuglife
senior tag
válasz
ricsik #10073 üzenetére
Látom nem érted...
Ha pl 80Hz-re állítod a frekivágást az erősítőn akkor 80-20000 Hz-ig "engeded rá" a hangszórókra! De azért kell ilyenkor a subot is 80hz-re állítani mert az a legalsó frekvenciájától (subtól függően 20-35 Hz-től) 80 hz-ig adja le a mélyeket és így nincs úgymond kihagyás a frekvenciában! Na eztet jól megaszondtamde remélem érthető!
-
KTTech
veterán
Az kb. 250-300 szalag lenne, mind 4 órás (némelyik LP-ben). Szintén kemény dolog... Ebből létfontosságú (ami nem jelent meg soha DVD-n, és TV-ben is ritkaság, vagy éppen külföldi nyelvű) kb. 100 db, olyan 800 órányi felvétel... Egyelőre maradnék az eredeti felállásnál, főleg az időtényező miatt.
-
KTTech
veterán
-
burcz.techno
tag
szerintem, ez nagy valószínűséggel független a hangkártyától, mert akkor lenen valami opció ahol lehetne választani h. az alaplapi hangkártya 'dolgozzon' avagy a meglévő éppen aktuális audigy SE hangkari, legalábbis nálam. De részemről ez csak feltételezés...
Ezért is érdeklődöm
-
BBéci
legenda
MJ Acoustic Xeno szettet (270) kötünk a NAD-okra (350).
Barátom úgy indult a projektnek, hogy tévére 180-at (250), a többire 250-280-at szánna.
Kábelekkel együtt kicsit több (930) lesz a vége.
Az eddig piacra dobott csúcskategóriás lejátszók nem mkv-znak. Az írható BD még elég drága. -
BBéci
legenda
Már többször írtam, de nyilván mindenki számára világos, hogy minél drágább, jobb a rendszer, annál szembeötlőbbek a különbségek.
Konkrét kérdésedre válaszolva: nem érdemes 30-60e firintot kiadni egy pár méteres HDMi kábelre. Viszont a legolcsóbbat sem ajánlom.
Éppen a napokban állítottam össze barátomnak egy rendszert, ma tértünk rá a kábelkérdésre.
NAD T747 + T557 + Panasonnic G20 összekötéséhez 2 db 5-7000 forint közötti madzagot javasoltam.
Az utolsó mondatod nagy igazság, én is azon a véleményen vagyok. -
Dorian
félisten
A C6 mélye kevés?
Szerintem próbáld meg még egyszer, máshol, más erősítővel, esetleg ideálisabb körülmények közt, mint a MM. Pl. a Lourdy-ban lévő Toshiba shopban. Nekem C6 szettem van Marantz 4001-gyel, szvsz ár-minőségben verhetetlen. Bár most eléggé felment az ára, 200-ért láttam mindenhol a Concept6 5.0 szettet, én még 140-ért vettem. -
Thuglife
senior tag
Ha 200k a küszöb akkor ez:
Polkaudio TSi 300 5.0
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest