- Google Pixel topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Aktív témák
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #38390 üzenetére
Kezd kialakulni egy kisebb szakmai brain-storm
Volt esetleg valaki, aki kíváncsiságból szétbontotta az Alces-t, hogy mit is tartalmaz?
Amúgy az AlcesOne nagyon (megszólalásig) hasonlít az OMTEC Power Controller Netz-Strom Reiniger-re
-
Poplacsek
senior tag
válasz
bajnokpityu #38390 üzenetére
Csak a 38365-ös hsz-re reagáltam, miszerint biztos kondi van benne, de ez nem szűrő. Erre mondtam, hogy ez egy ellentmondás.
Egyébként ezt még nem láttam szétszedve de furdal a kíváncsiság, hogy mégis miféle misztikus alkatrész lehet vajon benne??? A Hivox feltalált egy új áramköri elemet?Mert akkor nem titkolózni kéne, hanem szabadalmaztatni
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #38369 üzenetére
Hát akkor nem tudom
AVX Bélának már írtam egyszer, amikor Zolit macerálta, hogy ha ugróegerek vannak benne, nekem az is tökmindegy, ha egyszer működik.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #38367 üzenetére
Igen, nagy kapacitásút. De mondom, csak ötletelés. Nekem 4-es révén még a sub is rá van dugva
hamárhomár
-
jos3ph
tag
válasz
bajnokpityu #38273 üzenetére
Pontosan mit értesz Rotel tuning alatt?
-
jos3ph
tag
válasz
bajnokpityu #38273 üzenetére
Az én Marantzom bordája 15 perc hajtás után 80fokos lett, multiméterrel mértem meg, orvosi eset.
-
jos3ph
tag
válasz
bajnokpityu #38262 üzenetére
Igazából nincs véleményem a ROTEL-el kapcsolatban. Csak megláttam, hogy milyen vékony, és azért érdeklődtem felőle. Olyan helyre menne, ahová ez a vastagságú erősítő férne be. A MISSION M35-öket akarom meghajtani sztereóval. De majd még szétnézek a piacon miket lehet kapni. Egyáltalán érnék el hangzásbeli különbséget aközt, ha HM erősítővel sztereó módban zenélek, vagy ha sztereó erősítővel? Gondolok itt az alacsony árkategóriára, mert nem akarok sokat költeni rá.
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
bajnokpityu #38174 üzenetére
Az asszony mit szólt ehhez a csendélethez az étkezőasztalon?
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #38174 üzenetére
Grat, tök jó lenne ha én is így értenék az elektronikákhoz és kisérletezgethetnék.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #38152 üzenetére
Akkor végképp.
Bár ugye Ő nem írta, hogy mire kell... Csak, hogy olcsó legyen, azért írtam, hogy vanni van olcsó.. Csak a kérdés az, hogy az mire jó...
-
Integra
titán
válasz
bajnokpityu #38154 üzenetére
nem, teljesen zárt láda, 29 literes, betartottam teljesen a gyártó ajánlását.
ck5 stage v vagy rk6 comp, de szerintem ez a gyári helyre be se férne ekkora mágnessel. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38080 üzenetére
Gondolom ugy értetted hogy a mély és a középtartomány teljes tartományában. magasat sztem nemn ad ki.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #37972 üzenetére
Azt írja, csak a magasakat szólták le.
1. Savanyú a szőlő
2. Tényleg nem volt kiszolgálva, vagy rosszul.
3. Ez az a szint, ahol nem ízlés dönti el. A Top 3-ba szokták hozni az Utopiákat. -
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #37972 üzenetére
Ízlések és pofonok.
xtremetuning: jó lenne, nekem elég nagy élmény lenne.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #37950 üzenetére
Én annó az 5k-s Radeon-okról olvastam, azokat dicsérték eléggé képileg, hangilag, ha jól emlékszem. Nekem 5750-em van, de ugye "csak" egy 22" monitoron d-sub-bal összekötve, szal viszonyítási alapnak nem túl jó.
Én az optikai kábelemet cseréltem most vastagabbra nem olyan rég..
@xtremetuning: Lassan írhatnál egy személyes bejegyzést az élményeidről..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #37920 üzenetére
Értem. Köszi!
-
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #37672 üzenetére
örülök is neki, hogy nincs vele bajom, problémám, hiszen gar. nélkül vettem.
minden nap használom is.
egyedül azt hiányolom belőle, hogy nem ad részletesebb információt az épp feldolgozott kép/hangforrásról, csupán azt, hogy milyen tipusú hangot kap.
de pl. mutathatná, hogy hány kbps/mbps, vagy hogy hány bites hangot kap, szóval olyan információ adás, mint asztali gépek esetén a lejátszó programok. bizonyára ráférne az OSDre -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #37665 üzenetére
A H/K megoldásával az a gond, hogy az alap vastag alumínium lemez a működés során annyira felhevül, hogy kézzel gyakorlatilag érinthetetlen, viszont a hőleadásra hivatott bordák épp-hogy csak melegek... A H/K ezt a sajátosságát már több fórumban és több tesztben is kifogásolták.
Nem véletlen, hogy más gyártók egybeöntött bordázott hűtőt alkalmaznak. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #37663 üzenetére
Egyrészt a H/K külső esztétikai megjelenése minőséget sugall, tényleg nagyon szépek. Így jogos elvárás, hogy a belső felépítés is igazodjon ehhez.
Na de itt az esztétika mellett műszaki probléma (ostobaság) is felmerül: a szegecselt kapcsolatok hőátadása képzelem milyen lehet. Gondolom nem véletlenül van forróvérű-hírük a H/K-knak. Persze gondolom kiszámolták, hogy úgyis bírja a magasabb hőmérsékletet gond nélkül, és megspórolható ezzel 10 forint. Csak éppen igénytelen. -
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #37588 üzenetére
Az jó, majd írhatnál egy kisebb összefoglalót a tesztről.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #37584 üzenetére
Tudod, ezt már beszéltük
Szerintem csak arra kell figyelni hogy milyen hangsugárzókkal passzintjuk össze őket. Hátha lesz Genesisem és akkor majd kifejtem a véleményem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #37562 üzenetére
Jah értem..
Rendben.
Működik.
Furcsa ez a space nyomogatás ahhoz, h indítsam a zenét..
Ha jól láttam ez is WASAPI-t használ, Én azzal használom a foobar-t is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #37554 üzenetére
Ez valamivel "jobb", mint a foobar? Gondolok itt a hangminőségre pl.
Gondoltam kipróbálom, de indítás után láttam, h trial, plusz kell neki 1 restart is..
-
torma1981
veterán
válasz
bajnokpityu #37554 üzenetére
Nekem a XBMC nagyon be jött eddig. Mint egy médialejátszó.
Kép,zene,film sok extra. Most állítgatom. De kipróbálom amit javasoltál.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #37511 üzenetére
Nem, nem ugyanazt fogják kapni
Bi-amp-nál a hangot a 609 fogja váltani,nem a hangfal hangváltója. Külön fogja küldeni az alacsony és külön a közép-magas frekvenciát. Így hajtják meg a passziv hangváltós vagy a hangváltó nélküli,4 csatlakozós hangfalat is,emlékezetem és a legjobb tudomásom szerint. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #37509 üzenetére
Szerintem meg nem mindegy...
Hiába ugyanaz az erősitőrész,ha a magassugárzót túlvezérled,pillanatok alatt szét tudod küldeni. Ezért kell beállitani menüben is.Lapka ha bent marad akkor valóban erősitő kikapcs,és a polaritással is igazad van, de azt nem fogja tudni hogy a surr back-ba kell nagyobb intenzitással küldeni a kratftot. Ezért alapból a frontba kell kötni a mélyet,ez mindenhol az alapértelmezés. -
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #37490 üzenetére
Ha akkor mérgez ha hozzáérsz, akkor valszeg mikroszemcsék csak a levegőbe juthatnak..
Berriliumra azt írják visszafordíthatalan tüdőgyulladást/rákot okoz
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #37483 üzenetére
A 162 nekem is volt egy furu digit ic-n... olyan javulást hozott az akkori Arcam - Dune összeállításomon, hogy csak na. Most már a sógoromat boldogítja.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #37483 üzenetére
Na erre gondoltam.
Köszi Pityu!
162-es a 126 hoz képest minőségben mennyire maradhat el?
Így első ránézésre nem nagyon látok a színén kívül különbséget közöttük,meg az árán. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #37480 üzenetére
Valami linket dobhatnátok róla,hogy hól lehet rendelni vagy vásárolni?
Már meg is találtam.
Google jó barát!
De a tapasztalat meg a fórumtársak tudása azért sokkal többet ér! -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #37476 üzenetére
és ez talán a legócsóbb furu.olcsóbb,mint csomó kácsa...1400Ft,v hogy.
igazából analóg RCAban a 3400Ftos az,ami emberek szerint már kemény.az a következő az árlistában.egy wbt koppintáa volt előtte,talán 2000Ftért adták előző tulajnak,de nyomába ne érhet.szóval igy kell olcsóbban jobbat csinálni.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #37467 üzenetére
Furutech a csúcs jelenleg a piacon. Tegnap érkezett még egy Harmonic Tech Magic II-es kábelem, azokon gyárilag FI-28 rhodium van.
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
bajnokpityu #37467 üzenetére
Mit tapasztaltál javulást a hangjában?
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #37444 üzenetére
Tudtommal csak majdnem, de pl. nem 75Ohm, hanem 110Ohm-os impedancia, és teljesen tömörítetlen adatfolyam jellemzi (és épp az utóbbi a fő különbség az SPDIF-től).
De biztos többen (pl. te is, BBéci, Xtremetuning) jobban ismeritek ezt a témát mint én (kezdőként) -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #37415 üzenetére
Ez nem csak a Sony-ra igaz... Nameg, amikor több a negatív tapasztalatod egy bizonyos termékről, vagy egy gyártó bizonyos termék kategóriájáról mint pozitív, akkor elég nehéz megtörni azt, hogy másképp gondolkozz róla..
-
nismoka
addikt
válasz
bajnokpityu #37401 üzenetére
Miért mi a gond vele?
-
jos3ph
tag
válasz
bajnokpityu #37396 üzenetére
Tedd félre a "nem veszel erősítőt meg nem hallgatás nélkül" filozófiádat. És tulajdonság, tudás, márkanév mögötti elismerések alapján válassz.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #37388 üzenetére
Köszi a kis reklámot!
Igen az én általam árult sony is már a felső kategóriába sorolható,mozira 100%-os zenére is lehet használni direct üzemmód stb ,13 kg-os súlyával nem kis darab és csak 40-e ért árulom. Az új ár töredékéért.
Kategóriájában nyerő volt annak idején,pioneer THX-es erősítőt lazánn verte,Német-ben JBL ES hangfalakkal hallgattam,teszteltem a két erősítő hangját és ezt választottam.
-
jos3ph
tag
válasz
bajnokpityu #37380 üzenetére
Értem, és te milyen készüléket vennél, amire az van írva, hogy készülék? Azért soroltam fel az előző hsz-ben azokat a márkákat, mert többen mondjuk azokat, mint a SONY-t Az, hogy szerintem a SONY nem tud hifit gyártani az az én szubjektív véleményem, mert nekem negatív tapasztalatom volt vele, és hallottam is róla rosszat, tehát nem csak az én tapasztalatom alapozza meg.
Nem szimpatikus számomra, hogy egyes cégek márkák, hogy jobban profitáljanak, elkezdenek mindenfélét gyártani, ami nem biztos hogy jó. Mit szolnál hozzá, ha az ONKYO elkezdene mikrót gyártani, vagy a ROTEL vízforralót. Szerintem minden gyártó gyártson olyan terméket, amiben jók, erősek, és amihez értenek.
hackeeeee TV-ben szerintem is jó a SONY!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #37380 üzenetére
A Sony gyártson TV-t...
-
zozo 0011
csendes tag
válasz
bajnokpityu #37364 üzenetére
Igazából egy 4-es sorozatú Denonra fáj a fogam,de azok még drágák.
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #37361 üzenetére
Nekem a környezetemben a barátnőm részéről 4 építész, statikus, 3 villamosmérnök, 1 gépészmérnök, 3 biológus és pár tanár van + 1 gépkocsioktató, így a diplomás részleg megoldott, csak pénz kell...
-
D.Dani
tag
válasz
bajnokpityu #37358 üzenetére
Értékesítőt kérdéztem még megvétel előtt:
"-Ugye a hangszigetelés megfelelő lesz, nem fog áthallatszódni a szomszéd?
-Ó igen, perszepersze természetesen."Szokták mondani, ha valaki építkezik, a 3.-ra fog igazán jól sikerülni, addigra jön bele.
Nekünk ez az első lakásunk. -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #37334 üzenetére
Meglepődtél? Én is, amikor megtudtam
Íme egy kis cégadat a Marantz-ról és a Denonról, ill. az egyesülésükről egy tulaj alatt[link]2002 Marantz Japan and Denon merge to form D&M Holdings, to later be joined by other elite audio equipment brands, most famously McIntosh Labs and Boston Acoustics
Amúgy számomra az is kellemes meglepetés volt, hogy bennetek (+Dorian, +Integra) építészeket tisztelhetek?
Mint vérbeli gépészmérnök tőlem sajnos igen távol áll ez a szakterület - mondhatnám azt is, hogy semmit-sem értek hozzá
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #37352 üzenetére
Én a sajátom 326e/m2-ért vettem...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #37350 üzenetére
Az én volt cégemnél mindenhol ezt használtuk lakáselválasztó falnak.
-
Integra
titán
válasz
bajnokpityu #37347 üzenetére
barátaid a legjobb helyre mentek
melyik negyedben vettek amúgy? mekkora alapterület? mennyi lett a vége? ha szabad tudni privátban szívesen meghallgatnám.
ott lesz a következő kecóm nekem is, most már az a projekt indul jövőre.
ja és NUR DER HSV!!! -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #37347 üzenetére
Lakáselválasztó falnak a mészhomok tégla nagyon jó, mert nagy a léghanggátlása, mivel nehéz, mint a dög.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #37306 üzenetére
A másfeles arra is gyenge..
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #37284 üzenetére
Gondolkozhatsz esetleg ezen is és meg van oldva a laminált kérdés
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #37279 üzenetére
Az jó, de a padlót nem nagyon tudod "rendezgetni".
Letenni 20nm szőnyeget minden fülelés előtt, majd felszedni - enyhe mazohizmus... -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #37209 üzenetére
1-2 nap és kiderül....
Természetesen csavaros, rhodiumos, demagnetizált sötöbö... és fél kiló/stück. Jelenleg a Furutech csúcsát képviseli. A moziba pont jó lesz a procinak és az erőlködőnek.Integra : úriember pénzről nem beszél...
-
day2day
tag
válasz
bajnokpityu #37178 üzenetére
A kábelezésről nem beszéltem. Ahhoz nem értek. Ezért várok tanácsokat. :-)
-
jos3ph
tag
válasz
bajnokpityu #37162 üzenetére
Hangfal tuningal még a garancia miatt nem foglalkoznék. De annak lejárta után megfontolóra veszem. Én nem hallgatok komolyzenét, jazzt, és hasonlókat, elektromos zene kedvelő vagyok, trance, house, db, dubstep, és ehhez megfelelő kábel kellene. Amit mondtál, hogy mondtak "meghúzza a középmagasat,meg nagyon magasat" meg gondolom inkább a komolyzene kedvelőknek javallott, bár ezt csak gondolom, az elmondásodból.
Ha így van a Nakamichi dugókkal kapcsolatban, akkor szerencsés vagyok, mert simát rendeltem. A Z az nem teljes körív, és sima a felülette, míg a simáé minden oldalán rugós lapok veszik körül, ami azt hiszem összesen 4 darab, talán ez indokolja a kisebb minőségveszteséget, bár ez csak feltevés.
-
jos3ph
tag
válasz
bajnokpityu #37149 üzenetére
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #37117 üzenetére
Az a 3 nap inkább csak 2 este
Tegnap ugyanolyan nagy élményt adott, mint hétfőn, sajnos csak 1-2 órát tudom naponta hallgatni, így még a "normál zenehallgatás" fázisába nem jutottam el, hanem a csapongó: "még ezt a számot is hallgassuk meg az új kábellel, meg más stílust is, meg erre is kíváncsi vagyok hogy szól..."
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #37044 üzenetére
Az elméletedet teljes mértékben igazolják a tapasztalataim.
-
jos3ph
tag
válasz
bajnokpityu #37044 üzenetére
Ha az elméleted helytálló, amit én nem tudhatok, akkor még a banándugókból is kevesebb kell
De van logika abban amit mondasz. Eddig az a véleményem az olvasottak után, hogy sok értelme nincs a Bi-wirenek, de jól mutat
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #37018 üzenetére
Az túlzás, hogy nem hallgatok zenét (itthon), az utóbbi 7-10 nap során legalább napi egy CD-t végighallgattam, néha kettőt is.
Nem azért fogom hazacipelni a NAD-okat, hogy porosodjanak.
Viszont van a merevlemezemen még legalább 50 film, amit nem láttam.Köztük tévés (CSI, Bones) sorozatok is. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #37016 üzenetére
Egy olyan NAD-ot és a C545 lejátszót fogom hazahozni, csak lusta vagyok elmenni érte.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #36998 üzenetére
Még nincsen sztereóm csak ötletként merült fel... Az avr-em tesz róla hogy odázzam a vásárlást.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #36969 üzenetére
Csak nem egy androidos telefont hoznál, tüzet rakni ?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #36969 üzenetére
Mit, Jamo hangfalat?
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #36824 üzenetére
Neem!
HTPC lesz mindenképpen.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
bajnokpityu #36794 üzenetére
Nem, konkrétan a DAC-okra gondoltam: 5. oldal "DACs and analogue circuits"
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #36794 üzenetére
2134en és a 5532n túl vagyok, volt mindkettőm, most az LM4562 van benne.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
bajnokpityu #36789 üzenetére
Hát úgy van ez, hogy mindkettő jó.
Amúgy van Burr és Wolfson is az enyémben.
És ez nem is kussol(kopp-kopp)
-
Poplacsek
senior tag
válasz
bajnokpityu #36777 üzenetére
Na az én erőlködőmben 24/192-es WM8740-es Wolfson dolgozik. Nem rossz...
-
Poplacsek
senior tag
válasz
bajnokpityu #36741 üzenetére
Lehet, hogy van ilyen, de igazából minek lenne, hisz egy PC-hez semmi előnnyel nem bír az analóg, csak hátránnyal: nehezebb, drágább, esetleg jobban melegszik, azonos teljesítményben nagyobb stb-stb...
Szerintem nincs értelme egy HTPC-t és egy Dune Pro-hoz hasonló célhardvert összehasonlítani. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #36737 üzenetére
Azért ennek is egész jó a felépítése, kérdés, hogy mennyi hozna a hangon.
Annyit már nem biztos, hogy megérje azt a majd 90 ezret. -
Poplacsek
senior tag
válasz
bajnokpityu #36732 üzenetére
Pl.a Dune Prime-hoz gyártott VLS táp egy analóg tápegység volt. És én arról beszélek, hogy a komoly HiFi cuccokhoz mind (külső v. belső) analóg tápot gyártanak, nem véletlenül. A Dune Pro-ba is egy nagy toroid trafós analóg tápegység került.
A HTPC az nem hifi eszköz, abba a kapcsolóüzemű is elmegy... De azért komoly varázslat lenne számítógép eszközökből jobb HiFi (most csak a hangról beszélek) lejátszót összetenni, mint amilyen várhatóan ez a Hifistákat is megcélzó Dune Pro lesz. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #36587 üzenetére
Nekem egy idősebb jó barátom erre a régebbi a jobb az új a rosszabb mizériára annyit mondott, hogy sok esetben ugyan azon erősítő újabb változatánál kicsit másképp, "máshol" szól ugyan az a hang mint a régin, és ez szokatlan a számukra és ezért inkább a régi a jobb és az új lett a rossz
Van is benne igazság és nincs is, mert van ahol előre lépés történik van ahol vissza lépés, ízlés kérdése
jos3ph
Nem értem ezt a távolról történő kicsomagolást mire érted?
Linuxba belépek puttyal karakteresen beírom mint akarok hova kb annyi idő mintha egérrel TCban kattintgatnékpython1
Ezért kéne neked hdmi-s nagy vas -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #36587 üzenetére
Igen ez így van, azért van 1-2 rácfelvarrás ami sokat hoz hangban,de azt is meg kell jegyeznünk,hogy árban ezek kicsit húzósabbak mint a kommersz cuccosok.
Én is azt vallom,hogy azért 5-6 évesnél öregebb cuccosok nem igen jobbak mint a mostani komolyabb technikák.Akkor most elégedett vagy a prosonnal,rendben.
Gratulálok a választáshoz akkor!
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #36569 üzenetére
python1nak is
Nekem is nyolc, hogy ki hogyan kínlódik a számítógépivel.
Nem tudás kell hozzá (linuxhoz az kell, és pl a xmbc azon sokkal szebb), hanem idő, Ez a formátum dolgot meg hagyjuk, mert kb a 3D-t nem tudják a mostani lejátszók, de azt maga a chip nem tudja. Az hogy van 2 féle BD lejátszó program és egyszer az egyik játssza le jól máskor a másik játssza le jól na nekem az nem kell, aminek jó felülete van az meg nem ismeri a BD menüt, és a BD iso formátumot sem.
Igen lehet hogy nem lehet bővíteni, de mit bővítsek rajta, filmeket akarok nézni ahhoz mit kell bővítenem
Minden másra ott van a laptopom meg a nas amin azért jobban biztonságban vannak az adatok mint egy wines gépben -
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #36567 üzenetére
Ebből a szempontból teljesen jogos, bár a pc-ken is kelle újabb vga a HD hangkhoz.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #36520 üzenetére
Nyugi nem mindenki van így ezzel. Bár én a Rubikat nem hallottam de több másik dobozzal összevetve tényleg szép, lineáris a silver. "Sajnos" ott van a Gold ami elültette a bogarat, ennyi a "bűne" szegénykéknek.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #36505 üzenetére
Jók bizony, de mennyire... Szívesen meg is mutatom a vevőnek bár bocsássátok meg de csak hm erősítőről.
jos3ph: Azok viszonylag merevebb szivacsból készült hengerek amikre azért volt szükségem mert a dobozaim hátsó reflexnyílásúak és nem szerettem volna hatalmas falfelületet hagyni mögötte. Így a mély sokkal kontrolláltabb lett.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #36505 üzenetére
Most már elégedett vagyok a szobaakusztikával. Épp most ment el Nebulo, neki is tetszett
Kérdezd meg, milyen volt, amikor próbaképpen elvettük a kanapé mögötti falról a paneleketKisebb helyiségben fokozottabban kell figyelni az akusztikára, mint egy nagyobban.
Mondjuk a kezdeti üres állapotból elég rendesen berendeztem, csillapítottam ahol kell: nagyarcúság nélkül mondhatom, hogy sikerült. A bazi nagy plazma elé viszont mindenképp kell hangcsillapítás, egyelőre a bal front mögötti panelt teszem oda. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #36481 üzenetére
Fogalmam sincs. max egy pár napig használtam gyári centert tuningolt frontokkal, csak arra emlékszem, hogy a frontok leszólták (nem hangerőben) Azt hiszem a center mosott, topmpább volt hozzájuk képest, tuning után sokkal részletesebb lett a hangja. Főleg koncerteknél volt zavaró, ahol a centerre fokozott igény merült fel, hiszen az énekes(nő) hangját neki kell prezentálni.
Akkora javulás nem történt egyébként, mint a frontok esetében (a gyengébb minőségű hangszórók miatt) de ez is elég volt az egységes hangképhez.
Emlékszem, először egy Réka tornát kellett végigszenvednem a már tuningolt centerrel, először azt hittem, hogy rosszabb lett, pedig csak most már Réka hangjának minden részletét leadta, meg az apró felvételbeli környezeti zajokat, amikor belelehel a mikrofonba, stb. -
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #36474 üzenetére
Lehet addig tetszik Nekem is a NAD + Wharfi páros, amíg nem hallok egy Rotelt valami komolyabb hangfallal párosítva.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #36471 üzenetére
shouryuken fórumtársunknál már volt alkalmam meghallgatni a NAD-ot egy pár Wharfedale Diamond 10.1 társaságában. Nekem meggyőző volt. De a Rotel-ről is sok jót olvasok itt és az eladó ugyan annyiért kínálja őket. Ezért a nagy dilemma. Nála össze tudnám hasonlítani mit tudnak alapjáraton.
Kedvelem a szép magasakat és a részletező hangot, ennek ellenére nekem a NAD is szép hangú.
Az erősítő tuning miből állna? Érzek affinitást magamban hozzá...
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #36465 üzenetére
Ez most komoly?
Én épp most tervezek erősítőt venni. Gondolkodóba estem melyik [link]
Te melyikre szavaznál?
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #36446 üzenetére
Azt gondolom, egy erősítő, amit zenére hangolnak, mindig lágyabban, zeneibben fog szólni nagyobb felbontással, mint a mozi, ami inkább gyors, dinamikus karaktert kell hogy produkáljon.
És azt hiszem közép-alsó kategóriától felfelé ez hatványozottan igaz, mert onnantól a különbségek mégjobban kijönnek. Persze egy koncert blu-ray-nél előnyös lehet, de filmnél kizárt. Hozzátenném : SZVSZÉn ezért imádom az öreg Lexiconomat, mert zenei koncerten olyan előadást ad DTS Logic7 Music hangképpel, hogy összesz.rod magad. DTS THX-en meg lebontja a film a háztetőt. Még az általam nagyon nagyra tartott Halcro SSP220-nál is jobb a zenei hangja. Moziban már lenyomja a Halcro, de mivel nálam 50-50 a zenei blu-ray és a film megoszlás, ezért egyelőre marad a Lexicon.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #36408 üzenetére
Nna. A 2809 ezen a tesztoldalon maximális csillagot kapott, a H/K360-at is lekörözve.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #36406 üzenetére
ha a whathifi teszteket nézed,mint 4 csillagos ugyan,de mind a saját kategóriáján belül 4 csillagos.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #36368 üzenetére
A dunénél is ez volt. 95 a készülék és asszem 180 a táp....
Persze megérte, mert 270-ért sem volt jobb alternatíva akkoriban. Talán még most sincs.
De arányaiban nézve tényleg vicces. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #36363 üzenetére
A "nagymuftik" szerint jelentőset.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #36352 üzenetére
Hívd fel a Hifibarlangot, hátha van nekik elfekvőben meghallgatható. Én ott hallottam őket, igaz van már vagy 6 éve. Akkor majdnem vettem egy 710-est, csak azért nem, mert sikerült használtan piszok olcsón egy Tannoy M3-hoz jutnom.
JPW ugyanolyan megosztó, mint a Rotel: vannak rajongói meg akik utálják -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #36349 üzenetére
És a JPW310-et nem nézted, amit írtam? Emlékeim szerint a JPW-k kifejezetten jók mélyben.
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #36241 üzenetére
-
t.kristof
senior tag
válasz
bajnokpityu #36194 üzenetére
Mármint melyik? A sub? Azért ezt, mert csak ez az egy sub kábel van a kácsa-a.-nál.
Egyébként az normális, hogy amikor az erősítöt 5.1-re állítom akkor a frontok halkabban szólnak mint stereoban?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #36100 üzenetére
Öhm, Én csak kérdeztem... Nem javasoltam..
Nameg, összességében Ő kérdezett olcsóbbakról.. Most ahogy Te is mondtad, ebben az árkaegóriában sok csodát amúgy sem lehet várni, vagy van olyan erősítő, amitől igen?
De amúgy az ár stimmel, AVR-2312 az úgy ~260k.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #36096 üzenetére
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #36096 üzenetére
Vagy talán nem érdemes hd-s erősítőt venni?Hát ez így nagyon drága, mert még hangfalak is kellenek..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #36040 üzenetére
Értem!
Köszönöm szépen!
Lehet még ma megkapják a frontok is a dugót, attól függ, hogy tudok-e szerezni.. Csak lehet, hogy nem pont ugyan ilyen lesz mint amik az erősítőnél vannak.
-
válasz
bajnokpityu #36003 üzenetére
Azért ez nem olyan hogy a hasamra csapok... Itt konkrét számokról beszélünk, és nyílván van valami magyarázat is a dologra. Én nem tudom, ezért kérdeztem.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #36027 üzenetére
Viszont akkor az óriási tered ami van a nappalidban ahhoz is vékonyka lenne a hátsók hangzása,nagyon elválna a hangszínpadtól,szerintem hagyd a rubikat ahogy van 5.0-ban.
Úgy tökéletesek!A pc-hez meg nézz valami használt monitor sugárzót,gondolom rotelről hajtanád.
-
t.kristof
senior tag
válasz
bajnokpityu #35981 üzenetére
Van nálam kölcsönben egy Wharfedale PC8+, ennél nagyon susog a levegő.
-
t.kristof
senior tag
válasz
bajnokpityu #35975 üzenetére
Heco vitas sub 25A<--ezt tudnám 30e Ft-ért megvenni. Csak ezzel a gond az lenne, hogy nem bírnám kipróbálni, mert az ország másik részén van
-
medvezsolt
senior tag
válasz
bajnokpityu #35952 üzenetére
hát az most lényegtelen. Csak ezt a videót találtam hirtelen. Maga a márka és a típus milyen?
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG UE85DU8079 215CM 4K SMART UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN90DAT) 165CM NEO Q-LED 4K SMART PRÉMIUM ..AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN95DAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest