- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
válasz
hackeeeee #37386 üzenetére
Teljesen más, éppen ellenkezője a tapasztalatom, mint amit leírtál.
Életem legnagyobb hifis élményei közé tartozik egy teljes Sony rendszer hangja. Az 1999-es IFA-n hallottam, TA N1/R1 elő és végfok, SS-M9ED hangdobozok voltak a lánc végén. A lejátszó típusa: SCD-1, ami a világ legelső SACD készüléke volt.
Ezeken kívül több ES sorozatú Sonyval volt dolgom, bármelyiket elfogadnám!(#37393) jos3ph
A linkelt Marantz az csak végfok.
Az Onkyo 3008 a felét sem éri, de még annyiért sem büntetném magam vele.
A Denon kellemes darab, éppen annyival jobb, amennyivel drágább.
De ebben az árkategóriában abszolút csúcs az Emotiva, a felsoroltakat csúnyán agyonveri. -
bajnokpityu
félisten
válasz
hackeeeee #37386 üzenetére
ettől még mozira simán jó lehet.
ilyen szempontból kicsit megbántam a denon HM erősitőt.zenélni úgysem jók ezek,de akkor már legyen jó dögös.mint egy jó HK.szóval ahonnan az egész indult, Phyton1 Sonyja mindenképp megfontolandó.
Jó füle van ám Csabinak, ótvart tuti nem vett!
-
day2day
tag
válasz
hackeeeee #37175 üzenetére
Egyet kell értsek, liquid trance tele van hangszínekkel, gyakran élő hangszerrel (akár effektezve), és a liquid alapját pont a kristálytiszta vokálok adják legtöbbször.
Az, hogy mellette brummog a mélynyomó - hát Istenem... :-)Ezért keresem halálra a JBL ES100-as frontokat, mert eddig meghallgatás alapján ez a műfaj azon szólt a legjobban sima sztereó esetén.
Esetleg kedves guruk, tudtok valamit, aminek hasonló / jobb a hangképe az ES100-nál, és még élhető árkategóriába esik?
Üdv,
Csaba -
törölt tag
válasz
hackeeeee #36807 üzenetére
Nem változtat, nyugodtan mehetnek smalllba,akár a frontok is,ha sub van és normal(vagy yes) az állás.
Ha sub+main akkor csak a frontoknak kell large-nek lenniük.
Ha nincs sub akkor is csak a frontoknak kell mindenképp large állás,mást nem is enged..
Bocsi ha nehezen érthető. -
-
cekkk
veterán
válasz
hackeeeee #36735 üzenetére
Ha ma össze tudnék rakni egy htpc-t 80-90 ezerből szoftverrel együtt ami letudja játszani a BD-iso, BD menüt, úgy hogy ezt mindet egy programmal, és még szépen zenél is, akkor lehet elgondolkoznék, de mivel ezen igényeimet nem tudja így nem
Pityu
Van classic-hoz is -
cekkk
veterán
válasz
hackeeeee #36619 üzenetére
Xmbc megy linuxon, csak nem ismeri a BD-iso és a BS menüt.
Nekem volt
Az hogy nem tudod ugyan úgy elindulni mint ahogy kikapcsoltam, és driver problémák is voltak vele, ami nem a linux hibája. Csak ugye kevesen használják és nem foglalkoznak vele.
De kezd egyre színvonalasabb lennipython1
Ezt is hozzá lehet csatlakoztatni a házimozi erősítőhöz
Küld el privibe -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #36594 üzenetére
Egészen pontosan:
Dolby TrueHD vagy DTS-HD HR/MA HDMI-n keresztül (PAP)
- Radeon HD 5xxx VGA
- GeForce GTX 460 768MB/1GB VGA (ffdshow Audio Decoder segítségével; a PowerDVD és a TotalMedia Theatre még nem támogatja)
- Intel Core i5/i3 (Clarkdale) processzor (csak H55/H57 chipset, fedélzeti HDMI-vel)Vagy szerez az ember egy olcsó kategóriás külső HD5K-s, 6K-s Radeon-t, és megvan mindkettő.. Lehet olcsóbb, mint a hangkártya.. Oké aláírom, ha csúcsra hajlunk, akkor kellhet.. De tudtommal a Radeonok hangjára sincs ok panaszra.
-
törölt tag
-
-
Dorian
félisten
válasz
hackeeeee #36295 üzenetére
A hangfaltuningot érdemes szakemberre bízni, nem olyan egyszerű, hogy vastagra cserélünk mindent. A minőség nem feltétlen a vastagságon múlik, ezen kívül a sarus csatlakozások átforrasztása, a belső tömítés cseréje, a doboz merevítése, a hangváltó kondik cseréje, beállítása mérések alapján, stb. is ugyanúgy része.
-
Dorian
félisten
válasz
hackeeeee #36291 üzenetére
A márkás minőségi hangdobozoknál is túlnyomó részt gagyi a belső kábelezés, tuning során ezt is cserélik, jelentős minőségjavulást érve el. Viszont ennek ellenére a hangfalkábel sem mindegy milyen, hiszen ott sokkal nagyobb távolságokról van szó, egyéb kábelek közt futva, stb.
-
-
Warter
addikt
válasz
hackeeeee #36234 üzenetére
Bár nem írtad, hogy mivel játszátok le aq filmeket, de én megnézném annak a kábelét is. Nekem is volt ilyen parám egy időben, aztán kiderült, hogy sz@r/kontaktos a hdmi kábel ami a lejátszóból jött. Szóval azt is érdemes megnézni, meg a hangfalkábeleket is, mert ha sűrűn vannak együtt a kábelek az is okozhat ilyen zavart.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #36274 üzenetére
Egyet kell értsek Bécivel: ez lehet akár szobaakusztika, vagy a center rossz helyzete ugyanúgy,mint technikai probléma is,pl rossz vezetékezés(szigetelt kábelt nem szoktak általában hangszórókábelnek használni) és itt nem pont minőségre hanem karakterisztikára gondolok. De itt csak jóslatba se merek bocsájtkozni,csak vaktában tapogatóznék... Javaslatom első körben pl. center megemelése vagy magasságának állitása,vagy ülőtávolság átállitása,vagy mondjuk a mélynyomó fázisának átállitása is akár.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #36187 üzenetére
Az alapján,hogy mekkora frekvenciát bir el a hangdobozod,ha nagyobb akkor elbirja a mélyet és mehet Large,ha kisebb/szatellit akkor small legyen.. Nekem a Denonnál is small/large lehetőség van,és a frekivágást is állithatom külön(3806). Hangfalam proson és 40Hztől birja a reátett táblázat szerint,így Large beállitáson megy és 60 Hzen vágom,maint beraktam emlékezetem szerint,mert zenéhez jó.
-
-
-
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #36098 üzenetére
köszi!erről vélemény?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
hackeeeee #36037 üzenetére
simán vannak sztem ekkora differenciák.
egy db drót a bártfay kábelem is meg az audioquest indigó is.
de pl az indigóval olyan,mintha föltekertem volna a volumét.lemegyek a pincébe, nyitott ajtókkal,közben végig megmarad olyan energikusnak a hang,h elképesztő.alapvetően a nagy kimberekkel mondogatják egy kategóriának, csak más jellegűek. és igen,valóban 1 kategória,csak tök más.de valahogy a nagy állókkal a pihepuha bártfayt jobban szeretem,ilyen értékű kábeleket meg nem fogok megtartani 20rugós monitorok előtt,mert azért mégiscsak.oda sztem meg tökéletes lenne, a diamondback-el együtt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #36037 üzenetére
Nah, most buheráltam még.. Jelenleg marad az a felállás, hogy az erősítő oldal felöl marad a dugó, 2 fronthoz szereznem kell még 1 párat mivel elszámoltam magam, és 1 párra l lkevesebbet vettem, nade, így is a hangerő kicsit halkabb.. Gondolom befolyásoló tényező az is, hogy csak az egyik oldalon van dugó, ugye a centerem, hátterek csíptetősek.
Annak meg nincs értelme, hogy az egyik frontra tegyek, a másikra ne..
-
Dorian
félisten
-
BBéci
legenda
válasz
hackeeeee #34786 üzenetére
A cinezést már kérdezted, Sanci38 és én is válaszoltunk rá.
NE cinezd!!!(#34805) Z_A_P
Az erősítőhöz és a hangdobozokhoz minőségben, vastagságban illő kábelezés rendkívül fontos és egyértelmű hatással van a hangzásra.
Viszont a Te rendszered háromféle gyártótól származó hangdobozból áll, ami szinte kizárja a jó hangot. Az többet ront, mint a vékony, vacak kábelek. -
robi-k
őstag
válasz
hackeeeee #33614 üzenetére
Papiron lehet bármi, de ne feledkezzünk meg a hibajavítási algoritmusról és az WiFi-N szabvány specifikációjáról. Amúgy az én routerem is 3 MIMO-s (TP-Link TL-WR1043ND), de attól még nem lehet WiFi-n akár 300 MBit-et is kicsalni belőle, örülök, ha felmegy 250-re.
archonas, üdv a klubban
-
cekkk
veterán
válasz
hackeeeee #33552 üzenetére
Nem tudom, hogy ez jó lesz-e neked, mert ismerem az erősítőt, a használatijában találtam
HOW TO RESET THE UNIT
Should the operation or display seem to be abnormal,
reset the unit with the following procedure.
The SR5600 is turned on, press and hold the
MULTI and 7.1CH INPUT buttons simultaneously
for 3 seconds or more. -
€uro
őstag
válasz
hackeeeee #33489 üzenetére
Persze, a pontosabb műszer az jobb. Én csak azt tudom, hogy az enyém háromezer forintba került, és nekem megfelel. Mostanában főleg a légkondihoz használom. Az 6-700 wattot fogyaszt. Még ha +/- 10%-ot mér félre, az sem zavarna. Nekem elég, ha az egyes napokat össze tudom hasonlítani, hogy mikor, hány kilowattot fogyasztottam.
-
sb
veterán
válasz
hackeeeee #33465 üzenetére
Van fogyasztásmérőm... csak erősítőm nincs.
Épp most szeretnék venni valami nagyon belépő szintűt és ez a 300W-os fogyasztás az adatlapon megfogta a tekintetem, mert nem hangzik jól...GOndolom maxot adtak meg, úgy meg ritkán hajtja majd az ember, ezért lettem volna kíváncsi, hogy átlagban, normál (10-20%?) hangerőn milyen fogyasztása lehet egy ilyen szettnek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
hackeeeee #33422 üzenetére
azt teljesen lehetetlennek gondolom,hogy egy sokkal jobb minőségű alapanyagból készült kábelnél a gyengébb anyagúból jobb kábelt gyártani.
semmi érdekem nincs,nem tudom hova kell, egy csomó kábelt lehet találni neten használtan,ami ha a méret jó,akkor egyszerűbben,jobban jársz.
ha max 3méteres kell,akkor nagyon tudom a saját bártfay 2000es kábelemet ajánlani.ezek mint kiderültek valami ofc rézkábelből vannak,alig drágább mint egy cat7kábel anyagáron(épp csak duplája),de igen jól szól.
-
-
BBéci
legenda
válasz
hackeeeee #21171 üzenetére
Pár napig vacakoltam az AC3 filterrel, nem tetszett, azóta nem játszok le számítógépről (laptopról, mert nekem csak az van) filmeket. Illetve csak a saját kijelzőjén nézem.
(#21172) Vidala
Nekem ennél sokkal durvább ötletek jutottak eszembe, de inkább magamban tartottam, kerülve a vitát és a kitiltást. -
törölt tag
válasz
hackeeeee #20339 üzenetére
Small vagy Large nem a doboz méretétől vagy pl, a hangszoró átmérőjétől lesz, hanem a teljesítményétől és az alacsony frekvenciás átvitelétől.Small beállítás mellett általában 80-100 Hz alatti frekvenciákat nem próbál megszólaltatni az erősítő a "small" hangszórókon, de van olyan erősítő, ahol ez a frekvenciahatár külön beállítható. A Small kifejezésen egyébként kimondottan a sat sugárzokat értik, large beállítás inkább valami nagyobb terhelhetőségű és egyenes frekimenetű hangfalakhoz való.
-
Vidala
senior tag
válasz
hackeeeee #20344 üzenetére
Sajnos nem tudom, mit jelenthet pontosan a norm. és a + main mód, csak sejtem.
Általánosan javasolt teljes rendszer esetén (azaz sub-al), hogy a 80Hz alatti hangokat a sub szólaltassa meg, felette a többi doboz. Ez módosulhat, hogyha mélyebbre is le tud menni tisztességgel mondjuk a két front, akkor lehet kevesebb, de "gyengébb" sorruondoknál még a 80 is kevés (vagy sok, ahogy nézzük) lehet.
Mivel nincs kalibrátorod, ezért ezt javasolnám.
-
Vidala
senior tag
válasz
hackeeeee #20339 üzenetére
Az erősítő beállítás szempontjából nem számít a dobozok tényleges mérete (álló v. állványos). Az erősítőt az "érdekli", hogy a frekvenciatartomány menyik részét bízza a különböző dobozokra. Tehát pl. sok esetben, ha van sub a rendszerben, akkor az állódobozokat is small-ra lehet rakni, illetve rakja a kalibrátor is. Persze nem minden esetben, mert végül is a dobozok alsó frekvenciahatára - pontosabban ahol még értelmes hangnyomást elő tudnak állítani - az érdekes.
Milyen a hagyományos méretű sugárzó???
-
Dorian
félisten
válasz
hackeeeee #20329 üzenetére
Erőlködőfüggő. Lehet a hangdobozok "méretét" beállítani (nagy-kicsi), ez igazából azt jelenti, hogy a teljes hangtartományt rájuk küldje, vagy csak a vágási freki felettieket, az enyémen pl.még van valami egyéb ehhez kapcsolódó beállítás. Olvasd azért el a haszn. ut-t
-
Dorian
félisten
válasz
hackeeeee #20324 üzenetére
Azt jelenti, hogy az erősítő a bejövő jel 60Hz alatti frekvenciatartományát továbbküldi a sub-nak. (Hogy a többi hangdoboz is megkapja-e, az egyéb beállítás függvénye.)
Hogy a subon 180Hz-re állítod a vágást, az csupán annyi, hogy a sub 180Hz-ig fogad hanghullámokat.
Aktív témák
Hirdetés
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- Hardcore café
- Bluetooth hangszórók
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest