- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
Aktív témák
-
sb
veterán
Köszi!
Ez már igazán meggyőző így.bajnokpityu:
A lineáris skálával csak egyszerűsítettem, igazából arra voltam kíváncsi, hogy leadott teljesítmény függő-e (lineárisan, logaritmikusan vagy akárhogy) a felvett telj, vagy inkább nagyobb része konstans, mivel az elektronika/erősítés jelentős része akkor is megy ha maxon vagy min hangerőn megy a cucc.Sanci38: "Ez elég érdekes,mert az LCD tévék képtartalomtól függetlenül konstans a fogyasztása. Amit leirtál,az a plazmatechnológiára jellemző."
Pedig elég erősen függ LCD-nél is. A háttérvilágítás erejével azért minden TV-nél szoktak játszani legalább a dinamikus kontraszt miatt. -
-
sb
veterán
válasz
#09634560 #33472 üzenetére
Hát a 300W elég soknak tűnik nekem...
Józan paraszti eszem alapján két dologra kellhet kraft (mivel más nincs a rendszerben):
1. A hangfalak meghajtására.
2. Az erősítő + egyéb sallang elektronikára.A hangfalak meghajtására nekem ez baromi soknak tűnik, ill. ha arra kell, akkor nyugodtan lehet osztani mondjuk átlag 10-zel, amilyen hangerőn hallgatná az ember... nyilván ha ezt az energiaszükségletet nézzük akkor erősen arányosnak kell lennie a leadott teljesítménnyel a felvettnek.
Az erősítő + egyéb elektronika részre meg megint irreálisnak tartom, hogy egy 300W-os "radiátor" működjön folyamatosan. Vagy ez csak nekem furcsa?
(...miközben egy 55"-os LCD TV előtt le lehet barnulni 100-120W-ból)
Szóval a lényeg: az érdekelne, hogy egy ilyen kis belépő szett (legyen konkrétan egy 3305-5305, a gyári 5.1 hangfalszettjével) átlagban, konnektorból mérve mennyit vesz fel a valóságban.
-
sb
veterán
válasz
hackeeeee #33465 üzenetére
Van fogyasztásmérőm... csak erősítőm nincs.
Épp most szeretnék venni valami nagyon belépő szintűt és ez a 300W-os fogyasztás az adatlapon megfogta a tekintetem, mert nem hangzik jól...GOndolom maxot adtak meg, úgy meg ritkán hajtja majd az ember, ezért lettem volna kíváncsi, hogy átlagban, normál (10-20%?) hangerőn milyen fogyasztása lehet egy ilyen szettnek.
-
sb
veterán
válasz
KTTech #33437 üzenetére
Ez a fogyasztás engem is érdekelne.
Csak belépő szintű cuccokat nézegettem, konkrétan egy Onkyo HT-S3305-öt, aztán itt a topicban ajánlották az 5305-öt is. A datasheet-et megnézve ütötte meg a szemem a 300W körüli teljesítményfelvétel.
Akkor idle átlagban számolható a 25-30W? Működés közben ha van jel hogy alakul ez? Gondolom ott már erősen függ a leadott teljesítménytől... -
sb
veterán
Sziasztok!
Kinéztem egy Onkyo HT-S3305 szettet. Rákerestem a topicban is visszamenőleg, úgy látom nem rossz választás az árához képest.
Amire szükségem lenne: abszolút belépő szint, ami:
1. Azért biztos jobban szól mint a kis PC-s dobozok
2. Lehetőleg minden formátumot kezeljen, amire szükség lehet (HD mkv-kban használt hangsávok)
3. Van rajta elég optikai, HDMI, analóg be-kimenet.
4. Olcsó, mivel amúgy botfülem van.Jelenleg egy Genius SW-HF 5.1-em van, még a legelső szériából, tehát az sem annyira rossz a kategóriájában, de egy ilyen 3305 gondolom azért megint csak más... úgy gondolom a fentieket teljesíti a Geniushoz képest.
De jöhet más ajánlat is. Alapvetően valahol a PC-s dobozkák és a normál erősítő+hangfalszettek között pozícionálnám, amire nekem (és egy 5.1 házimozizó, néha zenélő átlagusernek) szükségem lenne, de ez terméksáv elég üres sajnos.
-
sb
veterán
Akkor digit bemenetes, AC3, DTS dekóderes olcsóbb komplett rendszerre (erősítővel egybeépített hangfalszett) valami ajánlat?
-
sb
veterán
válasz
#09634560 #14505 üzenetére
Sanci83, BaLee, köszi a tanácsokat.
Sokat semmiképp nem szeretnék (ill. szeretnének) rá költeni. Azért is írtam, hogy a cél kb. ugyanez a minőségi szint lenne (mint a Geniussal), csak digit bemenettel, hogy rá lehessen bármilyen lejátszót, stb kötni...Bonyolultabb megoldásba már csak azért sem mennék bele, mert más célra tényleg nem kell. Nem lesz belőle központi erősítő más forrásokkal, szimplán a csak filmek miatt kell.
Dune, stb szvsz sokba kerül és többszörösét tudja feleslegesen.
Nem tudom, néztem már átalakítót is, de 20-30k, csak egy 30-40(-50)k közötti egybeépített erősítő+5.1 hangfalszett jöhetne szóba... ezekből viszont nem nagyon látok semmit.
Ha ezek buknak akkor lehet, hogy inkább egy kis HTPC lesz belőle analóg 5.1 kimenettel. Az sem drágább, mint egy drágább lejátszó, stb... és garantáltan mindent vinni fog később is.szerk: Szóval erre várnék esetleg 1-2 konkrét ajánlatot még, hátha...: "habár vannak jó megoldások,pl. digitális bemenetes szettek amik csak erősitőt és hangfalakat tartalmaznak (itt nem a Logitechre gondolok)"
-
sb
veterán
Sziasztok!
Tudtok vmi olcsó megoldást, amivel digitális bemeneten lehetne 5.1 hangot kezelni?
Felmerült, hogy kellene vmi manapság divatos médialejátszó (pl. WD TV, stb...), de ezeken csak digit kimenet van.Jelenleg csak egy analóg bemenetes Genius fadobozos 5.1 cucc van a TV mellett, ami eddig jó volt a DVD lejátszóval, így viszont hiányzik a digit dekóder (AC3 és DTS kellene).
A mostani hangcuccot nem véletlenül neveztem meg, nincs szükség igazán minőségi megoldásra, csak legyen rajta digit bemenet, dekódolja, szóljon 5.1-ben és olcsó legyen.
Gondolom ilyenformán a külön erősítős megoldások kiesnek. Egybeépített szett is jöhet, de vmi 4x4cm-es műanyag hangszóróknál azért jobb kéne, jó lenne legalább a mostani Genius szintjét megtartani.Van ötlet vagy reménytelen?
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest