- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
cekkk
veterán
Szia!
Már ne haragudj meg, de amíg nekem olyan szakemberek, akik szakmailag elismertek és szakmájuk kiválóságai (aki a tornyokat telepíti pl az ő szintjén csak 8-10 ember van a világon, és nem véletlenül, volt pl Kanadában tornyokat telepíteni, mert az amerikai kontinensen nem volt aki elvállalta volna 6 hónap alatt, ő meg csinálta 3 alatt, vagy pl Egyiptomban is ő csinálta, vagy Monacoban is, Európában 8 ország felügyelete tartozik hozzá. És volt olyan h Szlovákiában leállt a rendszer, és kb 20 perc alatt helyre hozta ) és amíg nekem az ilyen tapasztalattal rendelkező barátaim, vagy éppen apukám azt mondja, hogy a cikk írójának fogalma nincs arról amit ír, és engedd meg, hogy higgyek nekik.
De pl hiába húzol ki újabb "ösvényt" mert a másikról úgy is bezavarja akár egy turmixgép akár egy mosógép. De a szomszédod is beszennyezi a hálózatot, ha elindít egy mosógépet pl.
Én is mehetnék repülős fórumokra, vagy iratnék cikkeket, mert apum révén több magán repülővel és helikopterrel repültem már az itt jelenlévők többsége. De a tapasztalat nem egyenlő a szakmai tudással.
Ott van apum 60 éves még mindig folyamatosan tanul, mivel repül már vagy 40 éve de minden évben vizsgázik, belőle, mert érteni is kell, hogy mit csinál, nem csak a tapasztalatokat megosztani, és ő is olyan, addig nem szól hozzá, amíg nem érti meg.
Vagy vegyük pl a vitorlázó repülőket példának, van amelyik jobban tud termikelni és van amelyik nem. De nem azért tudd jobban, mert ezt érzed, hanem a felépítése miatt, fejlődött a technika a fizika, jobban tudnak tervezni, de mindennek meg van az oka, amit tudományosan alálehet támasztani.A kocsis példádra annyit tudok, mondani, hogy sajnálom, ha nem akarod, megérteni miért lesz jobb a kocsit dinamikája attól, hogy jobb üzemanyagot veszel, mert ezektől az apróbb és nagyobb tudásoktól fejlődünk és leszünk jobb emberek, Nem a sötét középkorban élünk, hogy el kell hinnünk mindent.
Annyit akarok mondani még, hogy egy ember akkor lesz hiteles, ha ért ahhoz amit csinál. Ezért sem szeretem a hifi boltokat. Amikor legutóbb is bent voltam, olyan égbekiáltó hozzá nem értő dolgokat mondtak, hogy lefordultam a kanapéról.
Ne haragudj de ezek most kibuknak belőlem, de te azt mondod , hogy jobb lesz azzal a megszakítóval, de nem érted miért, de javaslod másoknak, mert hallja az ember, ez szakmailag nulla.
Mivel még mindig szakmai fórumon vagyunk és nem pedig egy ezoterikus oldalon,ahol éppen a szellemekkel suttogunk, így szerintem ha valaki valamit javasol, akkor ugyan azt már tudja alátámasztani valamivel, és ne csak azzal, hogy de hát hallod.
Vannak akiket ez is érdekel, pont ezért jön egy ilyen fórumra, és nem csak a mellébeszélést akarja hallani.Azt pedig, hogy te közép iskola óta nem fejlesztetted az ilyen jellegű tudásodat, sajnálattal hallom. Ha elmegyek és meghallgatok rendszereket, én is letudok vonni következtetéseket, hogy ez jobb, rosszabb, de érteni is szeretném a miérteket.
Viszont egy békéltető repülést feltudok neked ajánlani, és ott eltudunk vitatkozni az ilyen szakmai kérdésekről is.
-
cekkk
veterán
Már ne is haragudj meg BBéci, de ez nem válasz! Ez a kicsit begyepesedett hifista megrögződés. Az hogy hallom a fülemmel, az abból is lehet, mert tudom, hogy milyen a kábelt tettem bele és az agy nagy úr és jobbnak érzem. Most olvasom Darvas Lászlóról hogy egy Magyar-Német szakos Bölcsész.
Egyik villamos mérnök ismerősömnek elküldve ezt a cikket ennyit írt vissza:A tekercs, amelyen a feszültségnek keresztül kell futnia, a valóságban csaknem 10 mm átmérőjű." ezt a cikkből idézte
Szerintem aki ilyet leír, annak fingja sincs, mi az elektromosság.
Megkérdezhetem neked milyen végzettséged van? Nem személyeskedek félre ne értsd.
De a cikkben semmi konkrétum nincs, és te sem válaszoltad, meg, hogy miért lesz jobb.
Vannak a fizikának törvényei,amiket változtatni nem tudunk, és ott egy szűk kereszt metszet a villanyóra.Az hogy ilyet írsz hogy:"azzal nekem nincs tárgyalnivalóm." már ne is haragudj de ezzel nem válaszolsz, és nem kell velem tárgyalnod. Főleg ha nem tudod meg magyarázni. Akkor mond meg, hogy nem tudod miért van, nem értesz a fizikához, elektromossághoz, de ne ennyivel intézzük el. Meg kell hallgatni persze, de aki érteni is szeretné azzal már baj van?
-
ricsik
őstag
Ez a fajta bekötés engem is megmozgatott. Ha jól értem, akkor pl egy HK 255-el meg lehet oldani ezt. Oda megy a fronton kívül minden. A preout frontja meg megy rá a sztereó erősítőre. Azon pedig a front hangfalak csücsülnek. Ha pedig a AVR kallibráció fut, vagy film be kell kapcsolni a sztereó erősítőt is. Meg lehet oldani azt is, hogy a media player rca-n megy a sztereó erősítőbe, a hdmi meg az AVR-be és akkor lehet filmezni is és zenélni is róla egyszerűen?
Két dolog jutott ezzel kapcsolatban eszembe:
1, mivel a a filmeknél is a frontokat a sztereó erősítő hajtja, nem lesz más karakterű a hangja, mintha az is az AVR-en lenne? Nem fog elütni a többi hangfal hangjától?
2, hogy lehet állítani rendesen a hangerőket? Vagy vesz az ember ugyanolyan sztereó erősítőt, mint az AVR és akkor egy távval megy a két gép szabályzása, vagy két távirányítóval saccra? -
Az könnyen lehet, de Magyarországon mikor alig kapsz többet mint a minimálbér, ez nem a reális kategória.
Labilis gazdaság, labilis munkahelyekkel...munkáltatók meg bérezésben ezt még ki is használják... Sógorom is azt hitte biztos állása van, a héten felmondtak neki...
Szerintem a legtöbben nem engedhetnek meg ilyen kategóriájú erősítőt. -
-
Warter
addikt
Láthatod a hangfal valós állapotát, sokan bizalmatlanok és ha mondjuk messzebbről kell utazni, nem szívesen tesznek meg feleslegesen egy hosszabb utat, ha pl karcos vagy bármi sérülés van rajta. Nem azt mondom, hogy ebben az esetben van, csak, hogy általában ezek játszhatnak szerepet.
-
-
python1
veterán
HÚÚÚÚÚÚ!
BBéci de mennyire,hogy igazad ,igazatok van ezzel kapcsolatban.
Meghallgattam egy vagy is több erősítőt is,Onkyo 608-as erősítő 620W vesz fel a hálózatból a Denon,H/K jó 200W kevesebbet de az Onkyo valami eszméletlen dinamikátlan volt a többihez képest.
Majdnem bedőltem neki én is.Most biztosan nekem esnek az Onkyo-sok,de állom a sarat.
-
-
krilinn
csendes tag
Értem akkor lehet hogy a
füleimmel is baj van.Vagy nekem is rossz a mikrofonom mint többen irták hohg az Audyssey az
Onkyonak 2008-2009- ben küldött eggy rakás mikrofont ami a régi tipus
tesztelésre aztán manuszok megtalálták valami sarokban és szépen
becsomagolták az új készülékekhez.Mert ugye nem irtak rá tipus számot.Jó
kis kalamajka.
Pont ilyen a jelenség mint nálam közép és felsőbasszus hiány.
Gyanakszom hogy egy cipőben járok a többi tulajjal.
Már dolgoznak a hiba helyrehozatalában.
Ha meg lesz a megoldás rendelek másik mikit.
Tényleg, a 608-as volt előtte és nem volt ilyen problémám. -
Ti4x
aktív tag
Így van, ez a volt a "nemtudom" részem. Lehetne adni normálisan a nemtudás ellenére egy képet a házimozizásról az embernek, érted? Pontosan ez a lényege a felvilágosításnak. Téves információk ellenére ésszerűen kijavítani a másikat. Ha valaki nem tud valamit, nem lecseszni kell egyből érte. Itt egy kicsit el van szállva magától pár ember. Ők nem voltak képesek adni. A többiek igen.
"Max 50 ezer forintot áldoznék rá, úgy gondoltam, ha már vásárolok, akkor egy komolyabbat szeretnék venni, ami szépen szól." - Fogalmam sem volt arról, hogy mi a helyzet... Ezzel is azért támadsz, mert nem tudtam. Arról már nem is beszélek, hogy a boltokban 20-30 ezer forintért is lehet kapni 5.1es házimoziszettet erősítővel, DVD lejátszóval. Ha ebben az esetben azon gondolkodom, hogy veszek mondjuk 50ért egy Sonyt, akkor elektronikai cikkek közt általában teljesen jól gondolkodom. Ezeket látva szerinted honnan a fenéből vettem volna, hogy hogy érdemes egy ilyen rendszert kiépíteni? Ha 20-30ért kapni egy komplett noname-et a boltban... Ezért nem értettem.
"Én mondjuk mindíg kételkedtem benne, hogy megér 100at egy hangrendszer..." - Igen, rosszul fogalmaztam. Tudom, hogy megér bizonyos esetekben, például zenekarnál, diszkóban, stb., ezt csak a házimozi rendszerekre értettem. A szobába, filmnézésre tényleg nem értettem, miért ennyit kiadni. Fel lehetett volna világosítani szebben.
"Miben más, mint mondjuk egy 50e forintos? Mennyivel nagyobb az élmény? Csak azt nem értem, hogy egy 50ezres rendszer miben különbözik egy 120ezes között." - Tényleg fogalmam sem volt, hogy ennyit számít az ár és ekkora különbség van egy ilyen kis teljesítményű rendszernél, ami a szobába való filmnézésre... Ezért hívják 'házimozi' szettnek. A lentebbi linkekben el is mondták az észérveket, hogy miért.
"Használtan vette jó áron 70ért csak az erősítőt. Ennyi pénzt kiadni..." Tényleg sok volt érte az én szememben. Ez nem leszólás, felőlem mindenki azt vesz, annyit költ, amennyit akar. Szabad az akarat.
Lehetett volna szebben is felvilágosítani, nem pedig adni itt a faszagyereket, hogy "be sem akarok szállni a játékba". Még azt sem tudtam, mibe kellene beszállnom, mert képtelenek voltak egyesek elmondani nekem.
Tudod, miből tudtam meg? Például ezekből az építő jellegű hozzászólásokból : http://prohardver.hu/tema/hazimozi_erosito_milyet_melyiket/hsz_22446-22446.html
http://prohardver.hu/tema/hazimozi_erosito_milyet_melyiket/hsz_22453-22453.html
http://prohardver.hu/tema/hazimozi_erosito_milyet_melyiket/hsz_22467-22467.htmlŐk nem voltak elszállva maguktól és átadták a tudást. Köszönöm. Őutánuk már meg is fogott a téma annyira, hogy foglalkozzam vele komolyabban és gyűjtsek még ha "csak" egy 120-150 ezer forintos szettre is.
-
xtremetuning
addikt
-
fatallerror
addikt
ja most esett le...jóvanna
(#22549) KTTech: tyű aki ilyen helyen lakik és feltolja 50%ig este a hangcuccát az biztos közkedvelt a környéken :Đ
amikor a párbeszédhez képest aránytalanul hangosabbak a dirr durrok attól szívbajt szoktam kapni, pl egy váratlan pisztolydörrenés : DD(#22550) Warter: biztos veszélyes a külsőd és kerül
-
KTTech
veterán
Igen, valami ilyesmire gondoltam... csak egy apró dolog hiányzik hozzá: a pénz
De előbb-utóbb megcsináltatom a rendes hangszigetelést... Én megelégednék annyival, ha normális hangerőn hallgatom a cuccot, akkor a szomszédok ne vegyék ezt észre
Most a gyenge pont szerintem kapásból a két ajtó a szobán... mintha nem is léteznének. Az egyiket mondjuk alapból meg is akarom szüntetni
Mindezt egy kb. 23m2 körüli 9. emeleti panelszobában...
-
cekkk
veterán
Szerintem már nem azon az 5-10 centin múlna a dolog. De hát a megrendelő szava a szent
fatallerror
Én némelyikbe igen szívesen beülnék!
http://moziszoba.hu/referenciak.html
Na itt van egy olyan mappa, hogy lakótelep, csoda amit oda berendeztek. De lakótelepre mozi szoba a szomszédok szerethetikDe nekik is nagyon szép munkáik vannak.
-
Ti4x
aktív tag
Nem akarok illetlen lenni, de én lettem letámadva már az elején azért, mert nem tudtam a részleteket. Nem vagyok tökéletes, tény, de lehetett volna sokkal normálisabban is válaszolni, ahogy sokan mások meg is tették. Ezért kaptam képet arról, hogy mi is jár itt az emberek fejében Xtremetunnigtól kaptam a legkevesebb képet a házimozi szett építésről. Szerintem ez is elmond sok mindent...
-
Ati 666
tag
Üdv.
-Hát még jó hogy a hallása nem mindenkinek egyforma.
-Nekem pld elég kifinomult hallásom van és a színezetlen hangot a Yamaha-ra értettem,de hallottam már a Jamo hangját is Stereo-ban és több csatornás HD-ban is és nagyon meg győző hangja volt nekem nagyon tetszett,a Harman Kardon és JBL összeállításnál mindenképpen szebb hangja van.
-Persze ez attól is függ hogy milyen helységben és milyen stílusú zenével próbálja ki az ember.
-Rengeteg apróság van amin lehet variálni hogy egy jó több csatornás vagy stereo rendszerből az általunk elvárt hang minőséget tudjuk előcsalogatni,csak legyen elég pénz hozzá. -
Vidala
senior tag
Ezt megint csak kiegészíteném a saját tapasztalatommal is (bár azt hiszem nem szorul rá a válasz, de mégis):
Mikor eldöntöttem, hogy jó lesz a JBL ES széria otthonra, egy sztereó HK erősítő + CD játékos hajtotta őket. Nem volt kérdés, hogy a hangfalak kielégítik az igényeim (persze nem függetlenül a költségkerettől), nagyon szépen zenéltek. Azóta mindig gyötör némi hiányérzet, mikor az AVR keveri a zenét otthon. Pedig így sem rossz, elhiheted, de sajnos ez van. -
Mustármag
őstag
Sziasztok
Lenne még egy olyan kérdésem hogy a digitális kódolású jeleknél a végeredménybe beleszámít a kábel minősége ??
Nekem egy másik topikban azt mondták hogy ha a kábel továbbítani tudja kellő sávszélességel a digitális jelet akkor ugyan olyan lesz a végeredmény egy rosszabb és egy jobb minőségű kábelnél.Ez tényleg igaz?
Vagy ugyan úgy mint az analóg jeleknél a kábelek minősége ugyan úgy beleszámít a végeredménybe. -
skoos
őstag
Sztereó erősítőn nem láttam még HDMI, vagy digitális bemenetet. Pedig ez ma szerintem szempont. TVre és 1-2 hétköznapi filmre szerintem sem kell 5.1, nem kell keresztülkábelezni a szobát és 4db hangszórót megspórol az ember.
De a minőség engedi, ezért 21.századi, HDMI kábelt használok. Nincs földhurok, nincs zörej, és 1 káben mindent elvisz. Minden plug and play, nem kell össze vissza huzogatni a kábeleket. Na ezt nem tudja megadni egy sztereó erősítő.Megyek, megpróbálom pár hangfallal az 508 front csatornáit, ha kielégítő lesz, nem tekerem tovább.
Mission Pack és a Polk-kef páros között van "must get" vétel? Vagy akkor vegyem meg a Kef-et és örüljek, mert ár-érték kategóriában jót választottam az 508hoz.
-
Gabor970
addikt
hozzászólásodat olvasva felötlött bennem egy kérdés:
Ha olyan HM erősítőnk van, ami mérőmikrofonos, illetve van előerősített kimenete (legalább a frontokra) valamint a felhasználó az előerősített kimenetre egy sztereó erősítőt csatlakoztat, ami a frontokat hajtja. A HM erősítő a centert és a háttérsugárzókat hajtja, valamint a sub vonal kimenetén rajt a subláda, akkor ebben a felállásban be tudja magát kalibrálni az erősítő? Egyszerűbben: akkor is működik a kalibráció, ha a frontok külön szetereó erősítőről mennek?
-
python1
veterán
Köszönöm a több mint kielégítő választ!
Gondoltam én is erre a megoldásra.
Erre lettem volna kíváncsi,hogy ki próbált már drágább rendszerbe ilyen megoldást.
Akkor csak az a felállás lesz,hogy a frontokat sztereó erősítőről fogom hajtani.
Egyszer már itt leírtam kérdeztem,hogy mi lenne ha így raknám össze a rendszert.
Ja egyébként sok subbot nem ismerek.Nem is szeretem használni.Nem is lesz az új rendszeremben. -
Mustármag
őstag
Köszi a választ.
Az optikai olvasó is eltud használódni?Vagy annak is csak a mozgató mechanikája?Amúgy mennyire érdemes CD lejátszónál használtba gondolkozni? És mire kell figyelni?
WoWakkor gondol az High-End vagy ahhoz közeli minőség lehetett akkoriban egy átlag fizetés 5-6E forint volt
-
pontyos
senior tag
Ennyi pénzért örülni kell annak is, hogy bármilyen formában ki tudja adni a HD hangokat.
Ezek szerint semmilyen hd-t nem ad ki, max dts core-t a hd-ből
Apocalypto gyári LPCM hangja über, a DTS HD sem lehet rossz, igaz az kódolt lehet.....
Regger külföldi fórumokon is példálóznak hasonló esetekkel, melyek sokszor firmware hibára vezethetők vissza, nagyobb nevű játékosnál is. Jelen esetben ez elég új készülék, teszt nem nagyon van róla.
-
törölt tag
A hardver a 1073DD+ széria továbbfejlesztése, + SDK4. Tehát ebből a szempontból nem belépő. Az olcsósága a LAN teljes hiányénak, csak 1USB köszönhető. Nagyobb társaiba is ez a csipkészlet kerül majd, de az említett LAN stb miatt lesz drágább, amire nekem most nincs szükségem. A.C Ryan Fluxx-ig elvagyok ezzel. Tehát a hardver nem lehet indok a THD hiányára. Fenntertok még annyit, hogy esetleg kifogtam egy hibás készüléket.
Aktív témák
Hirdetés
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest