- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #16991 üzenetére
Nem lenne túlzás, de ki tudja, hogy hangban passzol-e a rendszeredbe.
Szerintem nem lősz mellé, ha megveszed.(#16992) Az-X
Az Azur 640-et kifejezetten jó sztereó hangú AV erősítőnek tartják, nagyjából NAD kategórua, csodálom, hogy neked nem tetszett.
Éppen kínálnak a Vaterán egy Integrát, potom 14900 forintért, annál jobb ár/érték arányt el sem tudok képzelni.
Vidd magaddal a tiédet és hasonlítsd össze azzal, amit vennél! Ennél jobb ötletem nincs. -
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #16963 üzenetére
Vagy tüske, vagy gumi, de inkább az előbbi.
(#16967) bozont
Ha már használtad, nem célszerű megfordítani a kábeleket. Hangzásban annyira minimális a különbség, hogy talán high-end rendszereken hallható. De ha már egyszer rá van rajzolva egy nyíl, kössük be annak megfelelően, vagy a szöveget vegyük figyelembe.
Egy ismerősöm autójára fordítva szerelték fel a forgásirányos abroncsokat, Ő sem vett észre semmi különbséget, miután a helyes irányba fordították azokat. -
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #15591 üzenetére
Totál gáz, valami nagyon el van ott baszarintva!
Mindenképpen bíráld felül, de előtte próbáld meg máshová tenni a mikrofont és indíts új mérést!
Nem emlékszem, milyen hangdobozaid vannak, de még a bögreszettek "frontjai" is lejjebb mennek 200 hertznél.
80-nál magasabbra ne engedd a vágást!!!(#15590) Vikthor
A PS3 képe rendben van, inkább a hangjával nem voltam elégedett. Hozzáteszem, hogy Meridian hangrendszeren próbálgattam, az valamivel komolyabb jelforrást igényel.
Szerintem passzol a Te készülékeidhez. -
törölt tag
válasz
ToxLee #14441 üzenetére
Igen,majfnem jól emlékszel csak 3000 volt. Amire emlékezhetsz.
-
törölt tag
válasz
ToxLee #14301 üzenetére
Igen, pontosan. Cimborámnak FullHD felbontású TV-je van, de ott is hagyott egy fekete keretet. Nálam is megnézük a kártyát, ugyanez. Már majdnem visszavitte, hogy hibás, de aztán rátalált a neten, mit kell beállítani: a Catalystben van egy Overlay csúszka, ha azt 0-ra állítod, Nálad is el fog tűnni a keret.
A másikra: Dali Concept Subom van, ha visszakeresel, írtam már róla a topicban, nagyon meg vagyok elégedve a hangjával. Annyi a nyűgje, hogy ha bedugom a konnektorba, egyszerre elkezd búgni. Ha sokat megy, akkor erősebben. Elvittem garanciába, mert ez elég zavaró, de egy hét után visszadobták azzal, hogy biztos valamelyik kábelem rossz. Hitvány egy banda, biztos nem vizsgálták meg rendesen és persze nem is nyúltak hozzá. A Yamahát nem ismerem, de ha Conceptet vennél és ilyet tapasztalnál vele, 3 napon belül vidd vissza.
Én azt tervezem, hogy megjavíttatom a Hivoxnál, ott legalább úgy néz ki, értenek is ahhoz, amit csinálnak.Egyébként az AVX-en van Ikon Sub, 120 ezer körül, érdemes lehet megnézned (megvenned).
-
törölt tag
válasz
ToxLee #14295 üzenetére
Ez a hiba nálam is mindig jelentkezett, de akkor még 9600XT-m volt és az egy korrekt kártyának számított. Elkeserítő, hogy ennyi év után is beleszaladhat ebbe az ember.
Azt legalább megoldották már, hogy HDTV mellett is magától 100%-ra skálázza a képet és ne kelljen ehhez a Catalyst mélyére túrva bíbelődni? -
válasz
ToxLee #14270 üzenetére
Nem tudom, hogy konkrétan a te hibádra fog megoldást jelenteni, de elmondom, hogy én hogy használom a rendszeremet. Annyi az eltérés, hogy nekem 4850-es Radeon HD-m van, de ez nem fog gondot jelenteni. A CCC-ben létre lehet hozni display profile-okat. Ennek az az előnye szerintem legalábbis, qrva jó dolog hogy van ilyen lehetőség, mert meg tudod mondani a PC-nek, hogy 1. csak a monitor (TFT), 2. monitor (TFT) + HD TV vagy 3. csak HD TV-re küldje a VGA HDMIje a jelet. Természetesen a VGA és a TV között van az AVR és onnan megy a HDMI Outjából egy kábel a TV-re, mert le kell vennie a hangot ugye... Szerintem installáld fel az ATI VGA drivert, mert csak azzal tudsz ilyen profilokat létrehozni és váltogatni 1 gombnyomásra, mert ezek kihelyezhetők az asztalra vagy a quicklaunch bar-ra is. Ezek után nem lenne elvileg szabad olyan hibajelenségnek előfordulni, amit írtál.
Üdv,
Vik -
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #14270 üzenetére
A tévés topikok is tele vannak az ATí kártyákkal kapcsolatos problémákkal. Ezek ismeretében mazochista, aki olyat vesz.
nVidiával semmi gond, amint kikapcsolom a tévét/erősítőt, rögtön visszavált a laptop képernyőjére. Az is igaz, hogy nem dual módban használom, mert minek menjen egyszerre mindkét kijelző? -
vtechun
veterán
válasz
ToxLee #12382 üzenetére
0,25-öt mondtam, de én átmérőre gondoltam. Ezzel az átmérővel számolva 4,9 mm2, ami azért nem rossz. De majd megkérdezem a boltban mégis pontosan milyen
valami 2,5-es szám rémlik
O_L_I: : Mire gondolsz, hogy tyúkbél? Azt írtam, hogy negyedcentiméter, ami 2,5 mm, ez ugye ha átmérő, ha keresztmetszeti felulet, egyik esetben sem kevés.
-
-
-
Vidala
senior tag
válasz
ToxLee #11538 üzenetére
Az ES szériás JBL is kafa (erre sem mondhatok mást, mivel ilyenek lógnak otthon az erősítőm végén
)
Így természetesen javaslom, hogy rakd be a meghallgatós listádba. Mikor vettem, én is jónéhány dobozt végighallgattam, de Qln nem volt közöttük, így nem tudok róluk nyilatkozni. -
lean
aktív tag
válasz
ToxLee #11548 üzenetére
Svédországból rendeltem, extra akció volt, kb. 110k-ba
került a szett + száll. ktsg.
20nm-en használom, így elegendő hangnyomást produkál.
BBéci: 11549# Elhiszem, gondolkodom is későbbiekben "komolyabbra" váltásra.persze házimozi erősítőben, sztereo rendszert nem használnám ki. Egyenlőre viszont subwooferre gyúrok, valószínű szintén svéd gyártótól az XTZ-től. -
lean
aktív tag
válasz
ToxLee #11538 üzenetére
Nekem QLN 604mkII szett van, ez ugye plusz +1 méllyel rendelkezik a 603as képest.
2db hátsó reflexes kivitelü, masszív dobozban 28kg/db.4ohm-s hangfal, tehát erősítőt ezt figyelembe véve kell hozzá választani.
Hangjáról néhány dolgot:
Szép, részletező hangja van, zenében különösen az akusztikus gitár hangok fekszenek neki, Onkyo 608-al használom, de sztem egy komolyabb erősítővel többet is ki lehetne hozni belőle.tér és dinamika szempontjából.A két frontot kipróbáltam egy Yamaha RX-750 erősítővel aminek sajnos nagyobb volt a torzítása mint az Onkyo-é és igencsak elmosta a magas tartományt így élvezhetetlen volt, de cserébe dinamikusabb és "teresebb" volt a hangkép.Ezért gondolom, hogy egy komolyabb erőlködővel talán többet is ki lehetne hozni pl a frontokból.Hangszóró mebrán kevlárszerű, fáziskúpra hasonlító porvédőkkel.Center eléggé nagyméretű 16cm habgszórókészlete van, elég mélyre is megy, jól teljesíti a feladatát. Hátterekről túl sok mindent nem tudok mondani, masszívak, ugyanazzal a méretű hangszórókészlettel mint a szett többi eleme.Hangváltók légréses tekerccsel elátottak, bár a vezetékezést külföldi fórumokon ajánlják moddolni.
kb, ennyi, ha kérdésed van szívesen válaszolok.nekem a Mission M3 széria volt a vetélytárs, de sikerült ehhez a szetthez az M33i-as szett áráért hozzájutni, így emellett döntöttem. -
Vidala
senior tag
válasz
ToxLee #11527 üzenetére
Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy a KEF dobozokhoz hogyan viszonyul, de kafa kis erősítő a 255-ös (mondhatnék mást?
). Mindazonáltal én megfontolnám a helyedben a HDMI 1.4-es erősítőket, ha tényleg hasonló árban lesznek itthon pl. ezek az új Yamik. Amilyen tempóban fejlődnek a dolgok itt a XXI.sz-ban, még jól jöhet pár múlva (lehet 3-4 évnél hamarabb is). Persze cserélni mindig lehet, csak az némi veszteségel szokott járni.
-
hakos1987
őstag
válasz
ToxLee #11125 üzenetére
megtaláltam az erősítő használatiját:
[link]a végén a specifications-ba ezt írja:
Effective power output during SURROUND operation
FRONT (40 ~ 20 kHz, 0.7% T.H.D., at 8Ω one channel driven)
............................................................................... 100 W + 100 W
CENTER (40 ~ 20 kHz, 0.7% T.H.D., at 8Ω one channel driven)
.............................................................................................. 100 W
SURROUND (40 ~ 20 kHz, 0.7% T.H.D., at 8Ω one channel driven)
............................................................................... 100 W + 100 W
SURROUND BACK (40 ~ 20 kHz, 0.7% T.H.D., at 8Ω one channel
driven) (VR-906) .................................................................. 100 W
Total harmonic distortion ........................... 0.05% (1 kHz, 50 W, 8Ω)mindenhol 8 ohmokat irogat
szerk: ezzel meg némileg ellent mond az alábbi oldalon:
[link]itt meg 6ohmokat írogat... hát most már nem tudom melyik az igaz...
-
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #10898 üzenetére
Az 1.3 tökéletesen alkalmas a HD hangok továbbítására. Ettől függetlenül, létezik olyan erősítő (Onkyo 307) ami 1.3-as, mégsem kezeli a HD hangformátumokat, mert spórolás miatt kihagyták belőle ezt a képességet.
"Tényleg? Akkor minek az 1.4-es? 3D támogatás?"
Ezt komolyan kérdezed??? Gondold végig, rájössz a válaszra! -
vtechun
veterán
-
BLiNk3r
senior tag
-
hétalvó
addikt
válasz
ToxLee #10874 üzenetére
Azt a Dali-t én árulom, szerintem jobban jártál volna vele... Csak MS308 miatt lett eladó nem pedig azért, mert valami bibi volt vele. 10colos ez is az is, a watt-oknak pedig nem kell hinni.
A kattogás az a hangfalvédelem, 2 szép relé leválasztja a hangfalakat a végfokról, teljesen elfogadott dolog. Addig nem enged ki jelet az erősítő ameddig minden nem stimmel. Pl a bekapcsolási impulzustól véd.
A bemenet választó is kattoghat hasonló elven.
-
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #10856 üzenetére
Ha nem konvertálna a tévé (vagy bármi más) akkor az 1920x1080-as panel szélein kihasználatlan sávok maradnának, a képernyő közepén helyezkedne el az 1280x720-as kép.
Jónak számít, ha igaz. Ez tekinthető általánosan elfogadott és használt adatnak.
Egy Mark Levinson erősítőnél 0,5 dB-re vagy még kisebbre adják meg a frekvenciamenetet. -
Dorian
félisten
válasz
ToxLee #10821 üzenetére
5.0-t csak szettben vegyél, nincs értelme így a kérdésnek ("milyen centert") Nekem Dali C6 szettem van elégedett vagyok vele, a centerével pedig kifejezetten. Centernél szvsz nem a mélyek a legfontosabbak, hiszen jellemzően ez a beszéd és énekhangokat adja le, itt a szép magasak fontosabbak, de ez a center még viszonylag nagy méretű is.
Mission mv8 szett nem a Dali C6 kategóriája, igaz árban sem...
Denonnal lehet, hogy túl semleges a hangzás (nem tudom) én egy Marantz-cal használom, így nagyon szépen szól. Persze a régi sztereó Rotelemhez nem hasonlítanám, (mielőtt eladtam, még leteszteltem vele a C6 frontokat) dehát más kategória... -
lean
aktív tag
válasz
ToxLee #10824 üzenetére
hát ebben az esetben valószínűleg már a big beállítás túl sok lenne ezeknek a centereknek.
volt szerencsém mindhárom általad említett hangfalat többé-kevésbé hallani (hozzáteszem csak felületesen):
- NS-777 nagy batár rengeteg méllyel, brummogott rendesen mozin, zenére nem tudom milyen lenne, vszínűleg elektronikusra max jó
- Dali Concept 6 azt hiszem Tankcsapda DVD-el hallottam, (Denon 1910-el) hát semleges hang, nem túloz el semmit, se mélyet, se magasat, se teljesítményt, olyan semmilyen volt számomra
-Mission M34i, na ez nagyon szépen szólt, (sztereo erősítővel ment) hatalmas tér testes mély, szép közép és magas tartomány, elegendő teljesítmény, én ezt választanám.
ez az én szubjektív véleményem. -
Ribi
nagyúr
válasz
ToxLee #10749 üzenetére
Szerintem sima kábelnél tök mind1, hogy van-e csatlakozó vagy nincs. Nagyon drága kábeleknél talán az árnyékolás "lezárása" miatt kellhet csatlakozó, hogy ne csakúgy a levegőben lógjon. Meg hamár többszáz ezret költ az ember kábelre, ne össze gányolt cafatokban lógó vége legyen. De egy sima drótnak nem oszt nem szoroz, hogy van-e csatlakozó a végén. Normálisan be van szorítva akkor nem lehet gond. Szerintem.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #10740 üzenetére
Nem kötelező ugyanolyan kábeleket használni a hátterekhez, mint az első háromhoz, de ajánlott.
A kettős kábelezésről az általános vélekedés a következő: nem hoz olyan javulást a megduplázás, mintha kétszer annyiba kerülő egy szál madzagot használnál. Pénzben ugyanott vagy.
Szerintem ez logikus is, nem csak ténykérdés. -
hétalvó
addikt
válasz
ToxLee #10736 üzenetére
Hidd el jót ajánlottam, jó lesz oda.
ilyen dugókat vegyél rá : banán
a nagyobbat vedd, amibe belemegy a 4-es, ne forraszd csak dugd össze, 2 csavar beteker és kész is.
Szerintem teljesen korrekt cucc.A szigetelt kábelek inkább hangosítástechnikában jönnek jól, ahol 50m-es kábelek se ritkák.
Otthonra sima kábel való.
-
Vidala
senior tag
válasz
ToxLee #10736 üzenetére
Azon a többrétegű szigetelés gyapot és papír, tehát nem a külső elektromos zavaroktól véd, hanem fizikai behatásoktól. Amennyiben nem hurcibálod, csak otthon használod, teljesen jó a sima PVC.
Az elektromos zavaroktól a sodrás (egyszeres-többszörös), fonás vagy egyéb harmadik külső vezető (pl. mint a koaxban) véd.
Szvsz felesleges túlzásba esni egy 200-250K-es hangfalszettnél. Egy tisztességes sodort/fonott OFC réz kábel (mondjuk 2.5-es) tökéletesen megfelel. Amit pl. hétalvó ajánlott az bőven stimmel az ökölszabályként javasolt 10-20%-hoz. Esetleg szereltess rá szakértőkkel (ha neked nincs affinitásod) csatlakozót, bár az sem kötelezően javít (sőt rossz szerelésnél inkább ront) a vezetőképességen.
-
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #10736 üzenetére
Az árak összefüggéseiról délután írtam.
Az elméletileg ideális kábel egyáltalán, a legkisebb mértékben sem változtat a hangzáson. Erre a méterenként többszázezres madzagok sem képesek. Valamennyire mindegyik színezi, alakítgatja a hangzást. Ennek mértéke az árral arányosan csökken, sajnos nem lineárisan. -
hétalvó
addikt
válasz
ToxLee #10734 üzenetére
inkabb vedd ezt, bevalt, tesztgyoztes volt:
kacsa 2x4ofcminden kabel maskeppen szol egy kicsit, de en mar nm igazan hallom ki az itthoni rendszeremen a kulonbseget. Igazabol lehet egy kicsit vagni vagy szinezni a hangot veluk, simitani a rendszer hangjat. En pl a sima ofc kabeleket szeretem, van aki az ezustozottet...
250k-s rendszernel nem kell elszallni! -
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #10724 üzenetére
"Hangfal kábel végére villás sarut vagy banándugót vagy inkább érdemes szüzen hagyni, összesodorva?"
Komoly rendszerekben sosem találkoztam "szűzen hagyott" kábelvégekkel. A felsorolásodból kimaradt a Z dugó, ami a kedvencem. Nem véletlenül árulják az igazán minőségi kábeleket "szerelve".
[link]
Egy db jobbfajta banándugó legalább 1500 Ft, KáCsáéknál találsz néhány fajtát. Ők vállalják a saruzást, Z-dugó felszerelését is.
Kábelekre a készülékek (lejátszó, erősítő, hangdobozok, a tévét nem számítjuk bele) árának 15-20 %-át érdemes elkölteni. Házimozinál ez 15-20 méter hangszórókábelt jelent, aztán 3-5 m RCA a szubládához, plusz a digitális koax és 1-2 db HDMI, esetleg egy optikai a tévé és az erősítő közé.
Aktív témák
Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- BMW topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Bittorrent topik
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Futás, futópályák
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új FULL HD webkamera + Számla
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest