- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Thuglife
senior tag
válasz
KTTech #17518 üzenetére
Ahogy láthatod, nekem is az a szettem van amin Te is gondolkozol és tudom mondani h ár/érték arányban szerintem a legjobb! Legalábbis vétel előtt én is a Varduson gondolkodtam,meg is hallgattam de nem bántam meg, hogy ezt választottam! A KEF C4-es sub pedig nagyon jól kiegészíti a Mission szettet. Nekem még zenére is bevállt. És szerintem is az Onkyo TXSR608-as mellett maradj...
-
robi0604
őstag
válasz
KTTech #17517 üzenetére
Megint csak szubjektív véleményt tudok mondani:
Én maradnék inkább a 608-as onkyo-nál, szolgáltatásaiban és belső tartalomban - ha szabad így fogalmaznom - jobb.
A szett megvásárlásával már nyugodtan tudod használni a rendszert minden célra és kis szerencsével még a bejáratási időn belül tudnád kiegészíteni e subbal.
A missionnak ez a ládáját nem igazán hallottam, de egy leskelődést megér.
Igazából nincs nagy árbeli különbség a polk vagy akár egy Kef c4 és ez között.A sub-ra nem vonatkozik az a szabály, hogy egy szériából kell lennie.
Valószínűsíthetően próbálták a mérnökök a szettel "egységesíteni", de nem feltétel, hogy teljesebb lesz a hangzás egy más márkából választott sub-nál, sőt.Végére:
Tudom, hogy akár 10 ezer forint is sokat számít, de mos kisebb befektetéssel tudnál jobb rendszert összerakni, mint ha egy rosszabb komponensekből állót szeretnél később csereberélni. És gondolom nem pár évre tervezel... Hidd el Én is és sokan mások is így voltak/vannak ezzel.
-
Vidala
senior tag
válasz
KTTech #17514 üzenetére
Ahogy már mások ajánlották korábban, esetleg vedd sub nálkül 5.0-ban. Én is ezt tettem, később annak a beillesztése okozza a legkevesebb gondot, illetve addig is talán az a leginkább nélkülözhető.
Sokan vették az ajánlott Mission szettet, és használják megelégedéssel, amellé egy HK 255 v. 260-as is belefér. Én ár/érték arányban inkább az előbbit ajánlanám.
-
robi0604
őstag
-
Dictator^
veterán
-
robi0604
őstag
válasz
KTTech #17493 üzenetére
Ebben az esetben még nagyobb hangsúlyt kap a hallgatózás!
A Vadrust kerülném mindentől függetlenül.
Érdemes komolyabb boltokba bemenni és mivel csak Te is mered a jelenlegi frontok hangzását, olyat keresni, ami a legjobban hasonlít rá.
Ez tényleg egy öszvérmegoldás, de ebben az esetben akkor csak ez marad.
A keret egyébként mennyi lenne max.?
-
robi0604
őstag
válasz
KTTech #17489 üzenetére
Borítékolom, hogy nem lesz egységes a hangkép.
Két lehetőséged lenne:
1. építesz/építtetsz még hangfalat sorrundnak és centernek azonos vagy egy szérián belüli hangszórókból.
2. lecseréled és komplett 5.1 szettet vásárolsz
Az erősítő rendben van szerintem.
A mély helyett sokkal inkább ezt ajánlanám.
A lényeg, hogy azért lehetőség szerint hallgasd meg a komponenseket vásárlás előtt!
-
modflow
veterán
válasz
KTTech #12582 üzenetére
Hát én olyat nem tudok.
Viszont arra gondoltam, hogy kiveszem az üvegajtót, hátulról meg a furnérlemezt és akkor az a lenti rész egész magas, lenne erősítő felett vagy 2 cm hely és nyitott is lenne, csak attól félek, hogy az állvány a stabilitását így elveszítené oldalirányt illetően, mert azért az összefogja hátul. -
Gabor970
addikt
válasz
KTTech #12531 üzenetére
Ha esetleg ismered a sonido 1 utas építhető hangfalát, van véleményed róla? Zene hallgatásra (jazz és szimfónikus) gondolkodom a megépítésén.
[erre gondolok]
Régóta vonz az egyutasok hangképe. Valamiért egyszerűség párti vagyok. Erősítőben is egy tiszta A osztályos triódás (B300) csövest szeretnék egy szép napon :-) -
partymaci
aktív tag
válasz
KTTech #12519 üzenetére
őő, ezzel nem nagyon értek egyet ugyanis a mélységélesség függ:
* az objektív gyújtótávolságától: nagyobb gyújtótávolság kisebb mélységélességet eredményez
* a tárgytávolságtól
* a blendenagyságtól: nagyobb blende kisebb mélységélességgel jár
* az érzékelő méretétől: Az érzékelő méretével a mélységélesség fordítottan arányos -
BaLee
addikt
válasz
KTTech #12518 üzenetére
Amit én vettem Marantz NR-1501 abban a legtöbb lehetőség megvan.
Felkovenrtálja a HDMI alatti analóg jeleket és HDMI-n nyomja ki, van mérőmikrofon és night sound, 7.1, 4x HDMI be, 2 optikai, meg Tape in/out is asszem. Phono nincs (assetommiaz). Meg s-video sem, cserébe 3 komponens bemenet és 1 kimenet (ha nem jó a HDMI) meg több kompozit bemenet.
Viszont csak 1 koax be, és 1 hdmi ki. De elég jól használható arra amit írtál, hogy rákötsz mindent és a a HDMI-n összekötöd a TV-vel.
Távkapcsolójára ráprogramozható alap szinten bármely tv és be tudod róla kapcsolni és bemenetet választani. -
Vidala
senior tag
válasz
KTTech #11989 üzenetére
Korrekt kis levezetés
Amit hozzáfűznék még: normális esetben (azaz normális erősítő-hangfal párosítás esetén, ami mondjuk nem egy kompakt HM rendszert jelent) viszont mindezt a(z érzékelhető) torzítás növekedése nélkül kapod.Illetve még egy dolog: a hangsáv "gyári" hangerő értéke is befolyásolhatja, hogy mennyire kell felcsavarnod, bár ez talán éppen a DTS-re jellemző legkevésbé. Tapasztalataim szerint elég komoly különbségek tudnak adódni ebből fakadóan is (CD-knél veszem észre leginkább).
gabor11: 20 m2 nem nagy.
Nincs 4-6-8 ohmos erősítő (tessék az első hsz-ást olvasni, hasznos dolgok vannak benne)
Én még e-bay-ről nem rendeltem, lehet valami "kis" adót/vámot esetleg fizetned kell. Erre kérdezz rá mielőtt megrendelnéd. -
BBéci
legenda
válasz
KTTech #11905 üzenetére
Szerintem, tudtommal a WDTV Live nem képes kiadni HD hangot.
Győzz meg az ellenkezőjéről és azonnal veszek egyet!(#11918) Gabor970
A 13xx, 16xx Denonok rendkívüli kompromisszumok elviselésével alkalmasak sztereó zenehallgatásra. Az az Onkyo sem arra való.
Gyűjts még egy kis pénzt és vegyél egy osztállyal magasabba tartozó erősítőt!
Az általad vázolt A-B bekötés nem jó megoldás. -
törölt tag
válasz
KTTech #11903 üzenetére
Most, hogy jobban utánanéztem, fórumokon azt írják, hogy m2ts konténer kell neki, akkor működik. Lehet a kollégánál is ez a gond. Vagy még arra tudok gondolni, hogy régi a firmware: nem tudom, a gyárival is tudnia kell-e a TrueHD-t. A specifikációban nem tesznek róla említést.
-
hétalvó
addikt
válasz
KTTech #10080 üzenetére
Nem tudom, de szerintem ezek már nem analóg módon vágnak, nem hinném, hogy lenne a kimenetek előtt szűrőáramkör, digitálisan szétkapja a proci és csók.
BBéci: Én is úgy szerettem sokáig, ameddig nem jött meg az új mélyládám, ezzel vágva szeretem a frontokat, de azért ez a kérdés már igencsak ízlés kérdése. Egyébként nem hülyeség az a 40Hz, ha a frontjaid odáig mennek le, ellehet azt találni., onnan pedig a sub tolja. Mondjuk biztos nem lesz lineáris, de ha nem hallgatsz minden nap frekvencia CD-t nem lehet észrevenni.
-
Vidala
senior tag
Hmmm, igazad lehet, tényleg azt írja a leírás. Én előszeretettel használom, eddig nem tűnt fel, hogy lenne olyan műsor, ahol nincs hatása. Persze hozzátartozik, hogy a műsorforrásaim jellemző része DD-ben van "valamiért", az XBox játékok is, lehet ez a megfejtés (a DTS meg valamiért jóval ritkább, bár javul a helyzet, és érdekes módon inkább koncertfelvételekre jellemző, azokat meg nem hallgatom este halkan). Viszont úgy rémlik, hogy pl. a Pitch Black 2-t DTS-ben néztem, és mintha ott is működött volna. (Nem ígérem, hogy ma este, de ki fogom próbálni valamikor tudatosan.)
Tényleg meg vagyok vele elégedve, mert okosan veszi le a dinamikát a szomszédok érdekében, de mégsem vesznek el a részletek, illetve a mélyek is szépen "duruzsolnak".
Viszont olyat nemigen láttam, hogy DTS mellett ne lett volna DD, úgyhogy van megoldás.
A DD-t, DTS-t meg szépen lekeveri 2 hangfalra is. -
Vidala
senior tag
Akkor nem ugyanarra gondolunk:
- Phono input: nincs (viszont nekem nem derült ki a leírásból, hogy van-e benne RIAA, bár gondolom van, ha már így hívják, viszont ez könnyen orvosolható egy külsővel)
- S-video alatt mit értesz? (3 in 2 out van rajta)
- Dialog lift: ilyen sincs, de a Logic 7 Movie funkciójába van hasonló elrejtve (ha nem lenne élvezhető DD, DTS, bár ezt kétlem, szinte sose használom)
- Night listening enhacer: persze, hogy ilyen sincs, de van helyette Night Mode (2 fokozatú) ez viszont tényleg nagyon jó -
-
törölt tag
Úgy vettem észre, hogy amelyik erősítő kezeli a HD hangokat, abban úgymond teljes értékű a HDMI, a többiben nem. Hogy erre képes-e, az kapásból kideríthető, míg a HDMI-nek a legtöbbször - nem ritkán a fórumokat bújva - utána kell olvasni. Nem mondom, hogy nincs kivétel, de ami erősítőt ezidáig néztem, arra ez igaz volt.
-
O_L_I
őstag
ITT találsz ilyen teszteket. Az SR606-ról vannak pontos számok a többit a tápból és a gyári adatokból következtettem a 606 hatásfoka alapján.
Igen amúgy a HKnál megadják 5-7 csatornán mért teljesítményt is. (ilyen szempontból mondjuk szimpatikus a HK, de ez még nem azt jelenti hogy többiek azért nem adják meg mert szégyelni való)
Azt ugye vágod hogy az Svideo kompatibilis a kompozittal ami viszont minden erősítőn van.
-
Thuglife
senior tag
Nem BBéci vagyok, de én speciel jó szívvel ajánlanám ezt a szettet
Polkaudio TSI200 szett
amit persze kiegészítenék egy Polkaudio PSW110-el! Mondjuk ez így már 180e de nem hiszem h csalódnál benne! -
BBéci
legenda
Még mindig nem értem, minek az erősítőbe vezetni az S-videó jelet???
Egyébként jobb lenne DVD-re írni azokat a roppant fontos régi felvételeket és akkor nyugodt szívvel nyugdíjba küldhetnéd a százezres videólejátszót.
A hangdoboz szetten még gondolkozom. attól tartok, jó minőségben csak 5.0 jönne ki a rászánt összegből. -
törölt tag
Nekem volt régen 404es,és bevált,ma is müködik,akinek eladtam,mikor a yamahát találtam anno... És van ismeretségi körben is 606-os,ő olcsobb hangfalakkal használja és filmre-rockra kiváló Azért hallgasd meg mindkettöt,mielőtt megveszed,sztem nem lősz mellé az Onkyoval, még ha tavalyi modell is,nem noname cég,azért a H/K-t ha nem is éri utol,de elég jó minőségüek.Csatlakozók terén is jól el van látva.
-
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest