- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
Balinov #36300 üzenetére
melyik szakaszra gondolsz? az utobbi evekben kulonosebb akcio nem volt a 83-ason, egy picit foltozgattak tavasszal Farkasgyepu es a 8-as kozott, de csak minimalis katyuzast.
Az uj 83-as epul mar, de abbol nem mostanaban lesz jarhato ut.
En amugy sokkal jobban szeretem a 83-ast, SOKKAL kisebb a forgalom, es a Farkasgyepu kornyeki erdok is vannak olyan szepek mint Csesznek(ahol meg mindig otvar nagy a forgalom, es kilometereken keresztul zarovonal van, ha kifogsz egy betonkeverot vagy 40-nel tottyogo bacsit - marpedig ki fogsz - akkor nagyon sok idod lesz karomkodni kozben
)
-
Weaver
senior tag
válasz
Balinov #36264 üzenetére
nem tudom milyen szándékkal, vagy mit élvez benne, de minden hírdetésem folyamatosan kommentálja privátban. először még vicces is volt, gondoltam részeg vagy ilyesmi, de aztán csak nem hagyja abba. pl amit 4500ért hírdetek routert, az szerinte nagyon vicces, mert kb 1500öt ér, de sokszor látta már ingyen elvihetőként is. stb stb és így tovább minden hírdetésemre. nem vágom mit akar ezzel, de igen sok szabadideje lehet.
-
tserrof77
őstag
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #36219 üzenetére
Viszonylag rövid időre keresel minőségi megoldást a hotel árnál alacsonyabban.... Múlt év nyarán a szüleimnek kerestem hasonló megoldást, de a városban a covid miatt az olcsóbb kisebb hotelek zárva voltak, a nagyobbak meg üzleti látogatási engedéllyel méregdrágák. Panziós megoldásban is gondolkodtam, aztán ez is alig volt elérhető a zárás okán. Szenti panzió, Nádor panzió, Boleró a házgyárnál stb... neked talán már könnyebb lesz mert kinyitottak.... Végül rábeszéltem a szüleimet hogy több időre jöjjenek, és kössük össze a kellemest a hasznossal és apám horgásszenvedélye miatt a felújított Ásványrárói Horgásztanya lett a befutó szálláshely, olcsóbban mint a győri megoldások.
-
Diák66
őstag
válasz
Balinov #36077 üzenetére
2. gen-es intel és 10 éves laptop. Az Intel Centrino Wireless N-1030 azért került annó ki belőle, mert semmirevaló wifi chip. Szükségem volt az 5 GHz-re, ma már csak azt használok. Egyébként ezzel a Rapoo MT550 egérrel nem vagyok elégedett, a bluetooth kapcsolata jó más géppel, de hogy kb. fél év használat után málik szét a külsö borítása.... az gáz.
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #35952 üzenetére
Gyerekek!
Aki akar az nyitva tud lenni! ez is olyan kiskapus történet....
A Margaréta virágboltba belépsz, mert nincs zárva, ugyanis kis élelmiszerboltá avanzsált a minap, sőt némi kis drogériás polcocskája is van....mellesleg virágot is tudsz venni...
Melyik az a műszaki cikket árusító egység, aki nem tolna be egy salgót a sarokba... és telepakolná tartós élelmiszerrel, nomeg gyorsan-gyorsan módosítja a működési engedélyét egyéb tartós élelmiszer kereskedelemre....
Ja és fejétől bűzlik a hal..azt beszélik a polgi adta az ötletet a virágboltosnak.... -
Vérboci
addikt
válasz
Balinov #35884 üzenetére
nyilván, csak én már lejöttem erről a hegyről és csak plug and play holmit veszek.
a CE meg LE okosítások jól működtek a korábbi boxokon (mondjuk az hbo go a végén már nem), de valahogy mindig foglalkozni kellett vele. most android TV-s támogatott boxom van (mecool) és öröm boldogság. nem utolsó sorban az 5 éves gyerekem is el tudja indítani így a spongyabobot.
a mecoolt csak azért nem ajánlom, mert netflix pont nem megy rajta, csak az hbo go. -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #35718 üzenetére
A kihívásokat én is szeretem, de ha el tudom tölteni a szabadidőmet más minőségben is, akkor miért én legyek az aki problémát generál magának csak azért hogy megoldhassa...
Az is járható út, hogy egy külső hardverre felrakod az ssd_t meg a régi HDD-t is egyszerre, és a hdd tartalmát simán átklónozod...ez esetben annyit gyorsul a kacat, amennyit a chipset tudása enged. -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #35714 üzenetére
Ez egy szép nagy öngól részedről!
Az a chipset sata2-öt tud, az ssd-nek meg kellene valami normális sata3 vezérlő, az meg a bokorban sincs annál a pavilionnál!
Minek abba ssd, mikor csak max AHCI üzemmódban tudod használni a sata vezérlőjét, valószínű TRIM nélkül. Ugye nem IDE emulációval telepítetted a win 10-et?
Nem akarok okoskodni de ez egy szopóroller tud lenni, ha a vas nem támogatja a megfelelő sata funkciókat!
Azt a paviliont már réges-rég el kellett volna adnod....
Mégha Inteles volna a cucc, és egy management engine interface driverrel rábírnád a windows 10-et egy SSD TRIM támogatásra... na olvasgass csak: [link] -
Coyot
őstag
válasz
Balinov #35678 üzenetére
Milyen egyszerű az élet user szemszögből.
Közben az OS 10x annyi mindent csinál a háttérben, tök feleslegesen hajtnak valami 4k felbontású kijelzőt - persze fele pixel valós renderrel - hogy minden jó lassú legyen. A sw amit használsz valszeg 10x több ficsőrrel rendelkezik, és még a backenden is valszeg egy laza 10x szorzó amennyi adatot kell mozgatniuk.Mondjuk ez droidon nagyobb gond, ios-on szerencsére jobb a support és optimalizáltabbak az appok, de persze brutál avulásról lehet beszélni így is.
-
-
Coyot
őstag
válasz
Balinov #35648 üzenetére
A sok birka hüvely p40-et is meg samsung S19 et is vesz ám hitelre, sőt autót meg nyaralást is.
Régen se volt menő ez a birkázás meg most se. Tudom akkor majd buzi leszek mert almás szarom vanJah de amugy alma gyárt normális méretű csúcstelefont is, bezzeg a rohadtak ezt nem kopizzák 1:1 ben.
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #35508 üzenetére
Megkéstem a fűnyírással aznap...így a talicska meg a cipő is ott maradt a kert hátsó kerítésénél....másnap meg hozta a cipőt a Beni kutya, de nem füves volt, hanem rókás!
Bali, azt a rókát Te vagy a Knife tette a cipőmbe...
Volt köztünk egy fotós, de nem ugrik be a neve....Budapestre igazolt a srác innen Győrből, biztos tudjátok...szemüveges srác és Suzuki SX4-e volt...vagy SCross....
Nála vannak fotók a partykról!
Az megvan, hogy hajnalban az asztalon félig nyers, félig égett, grillezett süllők voltak harapásnyomokkal...azt se vártátok meg hogy kiolvadjon!
Jut eszembe - és köszönöm Jazzosnak a fotót - annak idején gyakran volt a csapat Karanténban....ez volt az a becsületsüllyesztő darts-os krimó a Kármelitáknál!
Doriennek köszönöm a képeket, jó kis nosztalgiázás így látni -
tserrof77
őstag
válasz
Balinov #35297 üzenetére
Mikrousb forrasztásához tűhegyű páka javasolt. A bucibb végűekkel jó eséllyel összeforrasztod a lábakat és csett-füst.
Ha le is cseréled, javasolt utána némi ragasztóval (akár kétkomponensű) fixálni a posrot, ha működik. Úgy jobban fogja bírni. Ha a panelról felszakad a forrpont, ahova a lábak vannak forrasztva, "B" tervként egy DC aljzat beforrasztása ("némi" barkácsmunkával jár) segíthet.
TypeC-re nem fogod tudni cserélni. Több a lába.
A művelethez YT adhat segítséget még, megfelelő kulcsszavakkal. Pl changing micro usb port vagy ilyesmi.
-
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #35232 üzenetére
Ez már annyira bennfentes vonal, hogy inkább a saját topikjában keresgélj.
Tettem bele anno érdeklődést, energiát, de azzal hogy mókolgatod nem lesz hosszabb az élete... Ha valami olyanról lenne szó hogy gyári programok leszedegetése, mert kevés a tárhely...jól gondold meg, mert nem ér annyit az egész, mint amennyi időt bele lehet fecsérelni! -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #34803 üzenetére
Ha nem lenne webcam, akkor érdemes kipróbálni a droidcam-ot..felteszed Pc-re, és telefonra is, majd ugyanazon hálózatban összekötve a PC-t a telefon kamerájával azonnal van egy webcamod, csak a free droidcam beforgatja a kamerát..lehetőség van direkt USB-n keresztül is csatlakoztatni a telefont, ez esetben a telefon usb portjának mindent engedélyezni kell...fejlesztői módot is...szépen működik a cucc.
-
PociAti
őstag
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #34694 üzenetére
Madaras tesco, de arra várnod kell napokat, mire összekészítik...szerintem ez Győrben nem opció, vagyis egy darabig amíg a szállító meg nem tagadja a melót...
Éjfél tájt nem tudtam aludni, beültem a kocsiba és elmentem a hyperbe....egy hatalmas légtér az egész, elvileg a legveszélyesebb "gócpont"...voltunk 8-an az alkalmazottakkal meg a biztonsági őrrel együtt....és 20méter távolságban toltam a kocsit a másik embertől, aztán 4,5m távolságban fizettem az önkiszolgáló pénztárnál...
Ezzel szemben ma reggel, 2 órát álltam sorban a gyógyszertár előtt 1m-re az előttem várakozótól...32-en voltunk a sorban...aztán bent az épületben 6 személy 20nm-en...
Közben meg kutyát sétáltató veszélyeztetett korosztályú emberek fel alá sétálgatnak a tavaszi napfényes reggelen.
Nem tudom megítélni mi a helyes para-szint,sajnos azt látom hogy az idősek annak ellenére futják a napi rutinjukat hogy most nyomatékosan felhívták a figyelmet az otthonmaradásukra.
A ki ha én nem 70+ Janibácsi meg frenkizik a gyógyszertárban, mert eljött az egész nyugdíjasház gyógyszereiért, holott ezt az arra kijelölt szociális munkás is megtenné.
Kurva alacsony az a bizonyos kerítés..... -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #34301 üzenetére
Fischerből vettem gipszkarton fémtiplit 38mm hosszú, 4-es belső menetes csavarral, így a 9-10 mm vastagságú kartonon is szépen átér, meghúzáskor a fémtipli hátsó része 4 felé nyílik szét, szemben a hasonló megoldású müanyag tiplikkel, ezeknél csak kétirányba nyílik a lepke.
Srácok! történt egy kis malőr az egészségemmel, elhúzok 2-3 hétre rehabilitációra...bocsánat hogy nem kapkodom fel a telefonokat, jólvagyok, de még rá kell pihennem a dologra egy kicsit. -
Dorien
veterán
válasz
Balinov #33995 üzenetére
Köszi Skacok!
Meg egy kis zene, ha valaki szereti az akusztikus gitárt.
Karim Baggili - Bak 2 in the Bus
Karim Baggili - Bella Fi's Love
Karim Baggili - Deep Trio -
envagyok
veterán
válasz
Balinov #33362 üzenetére
Másik topikban röhögtek ezen, hogy majd sír mindenki hogy "kivették a gyerek szájából a falatot" meg tele lesz az apró vele.
Amúgy azért nem olyan nagy eksön sztem. Kis ügyességgel garis de nem bolti új cuccokkal simán össze lehet hozni, és akkor mégse fos medion alaplap vga stb lesz benne, hanem márkás cuccok.
-
G@ben
addikt
-
golya32
senior tag
válasz
Balinov #33123 üzenetére
Szabályzatban benne van, ott nem lehet hirdetni, az hogy ezért ekkora volt a büntetés, ahogy a seregben mondták annak idején, így jártál!
Na mind1 már itt vagyok, töröltem azt a fórumot a kedvencekből, nem megyek arra még1x nehogy megint figyelmetlen legyek aztán végleg kibasszanak.
-
Jazzos
őstag
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #32762 üzenetére
összehajlítgatták a PCI-E foglalatban lévő tüskéket...némely tüske kipattant a felső vezetősínből, némelyik meg csak simán lecsúszott valami erőteljesebb behatásra...igaz a képből nem látszik de van egy totálisan a foglalat aljába préselt elgörbült érintkező is....katt a képre a nagyításért!
szinte új lap, csak hát okosan elintézték....mellesleg a ph képfeltöltő rendszere teljesen jól használható, ha bármely képmegosztó linkjét használnám nem lenne ennyire jó a kép...használjátok a PH-s képfeltöltést!
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #32672 üzenetére
ha volt eu-s kék-sárgás kárügyintézési lapod kitöltve az eseménnyel kapcsolatosan, akkor először a károkozó felelősségbiztosítóján hajtják be az okozott kárt, ha ez meghiúsul, vagy tovább tart a meghatározott időnél, akkor tőled vonják le a teljes kár összegét, vagy azt a különbözetet, amit az általad használt gépjármű cascojából már nem tudtak fedezni (magyarországon ez önrész-ként funkcionál)
Valószínű hogy semmilyen felelősségbiztosítási folyamat nem indult ezügyben, így simána sérült gépjármű casco biztosítása volt a mérvadó, ahol az önrészt áthárították rád, mert nálad keletkezett a kár.Faterom egy román autóst öklelt fel, mert az valamilyen okból satufékezett, az öregem meg beletolt hátulról....
romániából román-magyarok bérelt autóval jöttek be, ezt találta meg apám....
kék-sárga kitöltés megtörtént, majd 1-2 hónap leforgása alatt jelezte a román emberke hogy 140000Ft-jába került a fater malörje...majd hosszas utánajárással kiderült hogy a magyarországi aegon felelősségbiztosító egy nemzetközi biztosítón keresztül kifizette a megállapított kár 90%-át, csak ekközben a kölcsönző a saját casco-jára is elkezdte rendezni az autó javíttatását. A román bérlőnek kellett a nemzetközi biztosító és a román casco-t adó biztosító között közvetítenie, így a rávert önrészt majdnem egészében visszafizették neki.
Ha jól emlékszem a tréler egyszeri kiszállásí díját bukta csak az autó bérlője, a szállítás díját már az aegon fizette... -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #32567 üzenetére
Még mindig őt ajánlom saját tapasztalatom alapján, de Tamás dokinál is kissé szárnyalnak az árak.
példa: karácsonyi diósbejglibe benn maradt a dióhéj, amivel szépen elintéztem egy már tömött fogam....konkrétan a belső egyharmada tömésestől letört.
Bejelentkeztem....kaptam időpontot 8 nap múlva, de ha fájna akkor hívjam és megpróbál beszorítani valahová...
mivel már van nála panorámaröntgen felvételem, így csak egy lokális 1 fogat célzó röntgent javasolt, elkerülvén a gyökérkörnyéki gyulladási gócokat....5000Ft, gyökértömés megújítása a fogbelső teljes kipucolása 10000Ft, választva a legerősebb gyökeret, abba orvosifém csap építése, 5000Ft ideiglenes tömés 3000Ft
következő időpont....belső többrétegű tömés 8000FT, Fogszínnel megegyező FUJI fogfelszíni tömés 5000Ft
Szóval 36000Ft egy gyökérkezelt fog csappal történő megerősítése és konzerválása a következő 15 évre, mert azzal legyünk tisztában hogy egy gyökérkezelt fog akárhogy is nézzük gyökérkezelt, azaz elhalt fog, amit csak az ínyünk és a csontozat tart a helyén, addig lesz bent, amíg ki nem lazul, vagy romlik annyira tovább, hogy következő lépésben speciális koronát kaphasson 80ezerért. Még mindig csak egy fogról beszélünk....
Aztán szó sem esett még a bonyolultabbnál bonyolultabb implantációs lehetőségekről többszázezerért....Közeli hozzátartozóm az elviselhetetlen fájdalmai miatt választotta az azonnali écsi lehetőséget, aztán miután rájött hogy egészében drágább lesz a többalkalmas beavatkozás mint a solident-nél, így a befejező mozzanatokra szépen visszakérte magát a solidentbe...
a gyökereinél letört foga újjáépítése a már majdnem implantátum kategóriájú csappal 104 kék papírkájába fájt. Szóval vannak árak, de ez is csak egy életmódjavító minőségi befektetés nemdebár...
valaki utazik, valaki fogászaton költi el, ez van....
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eladó 2 monitor csomagban, de akár külön-külön is ASUS XG438 + Acer B246HYL
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- Bluering Libra irodai forgószék
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest