- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabás
addikt
Van egy hibás kenyérsütőm alkatrésznek, pl. ha valaki az üstöt (vagy motort, szíjat stb.) cserélne. Valszeg vezérlőpanel-hibás, a szerviz lemondott róla.
-
-
Benny89
csendes tag
Lehet csak én fogtam ki egy rossz példányt, de nem árt figyelni erre a gépre... A február végi készletből vettem egyet, azóta átlagban heti 1.5-2 db 1 kilós kenyeret készítettem vele. Tegnap egyszercsak szól a párom, hogy nagyon égett szag van, hát a sütőgép volt az, folyamatosan izzott a fűtőszál (mintha a termosztát nem szabályozná) és már a burkolatnak kezdett égett műanyagszaga lenni. Gép gyors kihúz, lehűt, visszadug, pillanatra bekapcsol, majd azóta se kép, se hang. Nagyobb baj is lehetett volna belőle, sajnálom azért, mert a Lidl-ös cuccokkal eddig nem volt problémám.
-
zseko
veterán
Na, elkészült a második adag kenyér, ez már kenyérre hasonlít kinézetre. Az első kb. úgy nézett ki mint Deadpool bőre
Itt a másodiknál viszont valószínűleg segített az is, hogy a jelzéskor, mikor ki lehet venni a lapátokat, most kivettük, és pluszban még ~1 percben rá lett gyúrva a formára, hogy pofásabb legyen és úgy lett visszatéve. Mert alapból ez is kicsit amorf formában végezte a keverők által.
Gondolkoztam azon, nem-e lehet hogy a relatíve kis adag miatt nem keveri úgy át teljesen a két lapát, mert 'kevés' a cucc hozzá és 'elveszik' a(z egylapátoshoz képest) nagyobb, hosszabb tálban. Lehet az 1250g-os változatot kellene kipróbálni, azzal mit csinál, jobban egyben marad-e, vagy azt is szétcincálja a két keverő.
Közben olvasgattam meg néztem pár érdekességet.
Egyik, hogy azt írták egy cikkben, jobb a lisztet alulra tenni, állítólag szervizesek mondták, hogy később megy úgy tönkre a szimering, ha nem a vízzel érintkezik. Másnál is láttam videóban, hogy simán először a liszt, majd a legvégén a víz, azt mondta hogy ő nem szórakozik ilyen hülyeséggel hogy elszeparálgassa egymástól a cukrot, sót, élesztőt, vizet. Minek, mikor beleöntés után már rögtön indul is dagasztás ami azonnal össze is keveri őket, amiben végülis van valami... ahogy abban is, hogy ha amúgyis összekeverem a liszttel az élesztőt, akkor már kb. tökmindegy hogy alá vagy fölé kerül a liszt.
Aztán, olvastam olyat hogy általánosságban úgy lehet számolni, hogy 25g friss élesztő kb. 7g száraz élesztőnek felel meg, és ez 500g liszthez ajánlott. Szóval a 650g liszthez több élesztő kell 7g-nál.
És volt olyan is, hogy érdemes minimális ecetet is tenni bele, az jobban beindítja a sikért, így szellősebb lesz.Mindenesetre vettem sok lisztet, élesztőt, sikért, lesz mit kísérletezni
, bár holnap megyek üdülni, úgyhogy majd csak hétvégén
-
kunberci
senior tag
Jó volt a Budafoki friss élesztő is, csak az instant élesztő nekem most már praktikusabb.
Budafokiból csak fél kellett, mindig egészet használtunk mert régen egyszerre két gép ment.
Most már ritkábban használom, és csak egy gépet. Kipróbáltam egy porélesztővel (7g), úgy nem lett jó soha.
Szóval egy kenyérhez is két porélesztő kell.
3 óra 5 perces sütést csinálom mindig. -
Sdi
addikt
A moulinex is 1 kilós, 1 lapátos, de láttam keverni, dolgozni. Nem mernék belevágni 1 kilós sütésbe. Szerintem ezek a készülékek, kb. a fele, 2/3-a mennyiséget tudják normálisan elkészíteni a ráírtakhoz képest. Bár én szeretem a rendesen átsült kenyeret, legyen némi héja, ropogjon.
-
zseko
veterán
Hát, gáz lenne ha nem tudná az 1kg-osat, mivel eleve az a legkisebb amit ír. A Hauser 750/1000-es, az megcsinálja az 1kg-os kenyeret.
Az élesztő, a liszt, ugyanaz mint a Hauserben használt. A mennyiség volt más, és nem egy, hanem két keverős, valószínűleg emiatt nem lett teljesen jó. Holnap kísérletezünk -
Sdi
addikt
Sajnos az élesztők elég eltérőek. Nekem a moulinex gépem van, ami elméletileg 1 kg kenyeret tud készíteni, de a 0,5 kilósnál még nem csináltam nagyobbat, mert szerintem a kilósat nem tudná normálisan megkeverni. Sajnos nekem nincs, de szerintem ez a gép képes 1 kilós normális sütésre, mást nem várnék tőle.
Sokféle élesztőt kipróbáltam / csak instant, előkészítés nélkül /, mindegyik más, ki kell tapasztalni. Most ilyet használok, ebből pl. elég 2/3 mennyiség / mire erre rájöttem, több kenyerem bánta/ , mint pl. a Dr. Oetker.ből, Sparos Budgetből.
-
kunberci
senior tag
Lidl-s instant élesztőt használok már régóta.
Egy kenyérhez 2db kell, 1db nem elég.Langyos vízbe belerakom a cukrot (elkeverem), hozzá az élesztőt, kb 5-10 percet várok még szépen felfut.
Belerakom a tartályba, rá a lisztet, olajat, sót.
Így jó szokott lenni.
Nekem a porélesztő manapság már praktikusabb. -
zseko
veterán
Igaz van már egy Hauser kenyérsütőnk, de ma vettem egy ilyet, ebben nagyobb kenyeret is lehet sütni. Hát, az első próbálkozás minden volt, csak szép nem
Nem dagasztotta meg rendesen, meg se kelt rendesen, és meg se sütötte rendesen. A Hauser elég jót készít, azt a receptet csináltuk minimálisan nagyobban, de kisebb lett a 'kenyér' mint amit a Hauser készít...
Úgyhogy holnap megpróbálkozunk #107 mephi666 és #110 kunberci receptjével -
-
-
Sdi
addikt
válasz
Luck Dragon #158 üzenetére
Szép lett
-
Kipróbáltam
-
Dr. Szilikát
őstag
2010 körül vettem egy HM1000 egylapátost a Media Marktban, ha jól rémlik, akkor még 1 év garancia volt az egész gépre.
A tengely meg is szorult ezalatt. El kellett vinni egy kijelölt szervizbe a gépet, ahol rendeltek hozzá új sütőformát. Mire ez is megszorult, már lejárt a garancia.
Konstrukciós hiba, spórolás miatt a siklócsapágy kotyogni kezd, emiatt a szimering már nem szigetel, sós víz befolyik, korrózió kinyírja. Ezután már magam javítottam, illetve próbáltam kiküszöbölni ezt a problémát, de így is időnként ismételni kell a szerelgetést. Plusz, vásároltam is még új sütőformát, hogy azt is szétszedhessem és javítgathassam.
Még ez sem lenne vészes, ha legalább az elkopott tengelyt kapni lehetne, de nem. Szimering és siklócsapágy kapható, bár abból is kicsit rövidebb a szabványméret, mint a gép eredetije. Beépíthető, de így még hamarabb berágódik.
Gyakorlatilag mai áron mondjuk 1000 Ft-ot kellene rátenni szerintem a gép árára, hogy normálisan megcsinálják, dupla golyóscsapággyal, vagy hosszabbított siklócsapággyal, ami stabilabban tartaná a tengelyt.
Szerintem kicsit furcsa eljárás, hogy leveszik a garanciát egy gyakran meghibásodó fődarabról, amit olyan áron lehet ismét beszerezni, ami a gép árának fele, harmada (típusfüggő, de jelentős része).
Mintha TV-nél nem lenne garancia mondjuk az alaplapra vagy tápegységre. (Kijelzőt csak azért nem írtam, mert annak rendelési ára márkaszervizben szinte egy új TV-vel egyenlő.)
Fogyasztóvédelemnél meg lehetne piszkálni a dolgot, már akinek van ehhez kedve, jogász hajlama stb., nekem biztosan nincs.
-
updog
őstag
Csak hogy meglegyen, stimmel a 3 év gari, de nem a boltba kellett volna vinnem (nem veszik be 90 napon túl), hanem a központi ügyfélszolgálat megadta a Silvercrest szerviz számát. Ott megmondták, hogy a sütőforma nem a gari tárgya, tehát ha annak a tengelye ragadt be örökre, akkor vegyek újat...
Mindegy, több miatt se szoktan leállni vitatkozni.
-
updog
őstag
Sziasztok!
Valaki vágja fejből mennyi a garancia a gépre? Nincs meg se a blokk se a doboza (egyelőre... csak volt egy pincebeázásunk, lehet hogy ment a kukába ha az is sz...étázott), mostanában a Silvercrest konyhai cuccokon 3 évet látok, vajon régen is így volt? Ma reggelre (nem először) egy adag sült liszt várt a sütőben
Nem tudom érdemes-e feltúrnom a lakást meg a pincét, csak hogy kicseréljék gariban a tepsirészét (az egyik lapát tengelye örökre besült, nem forog, maga a gép motorja, ékszíja rendben van és forog).
-
koshmar
veterán
Sikerült szétszedni! A szíj abszolút jó állapotban van, feszessege jó, nem repedt, minden borda ép. Így már abszolút nem értem, miért csinálta azt tegnap
-
Dr. Szilikát
őstag
Érdemes rákeresni a Youtube-on, pontos típus szerint. Elég sok szétszedős videó van. Amikor kíváncsiságból érdekelt a különböző gépek belseje, gyakorlatilag fotelből ki tudtam tapasztalni, hogy mik vannak.
gorenje bread maker repair
drive belt replacement
disassemblyIlyesmi.
-
koshmar
veterán
válasz
Dr. Szilikát #145 üzenetére
Holnap megpróbálom szétszedni.. alul nincsenek csavarjai, szóval nem lesz egyszerü
-
Dr. Szilikát
őstag
Bordásszíj tud ilyet, amikor a fogak már lerohadnak, néha elakad, megfelelő recsegő hang kíséretében, majd végül totálkáros lesz. Sajátomba rendeltem egy korrekt minőségű darabot, de ez más típus, így nekem csak 1700 Ft-ba került akkor a javítás:
-
-
koshmar
veterán
Üdv!
Egy cirka 2 éves Gorenje kenyérsütőnk van, eddig nem volt baja. Ma viszont (gyuras közben) a motor simán felpörgött, tiszta üresjárat..a lapátot nem mozgatta, a motor csak úgy üresen felpörgött (elég hangosan)
Mi lehet a baj? Érdemes szervizben javittatni? Asszem 25k volt az ára.
-
I02S3F
addikt
Tefal pain plaisirt vettem. 40ért házhoz jött. Elégedett vagyok vele! Készült már benne tejberizs, tejbeköles, tejbegríz :) (Igen! Kenyérsütőgépben!
)
-
Van a Lidl-nek olyan cucca, ami rossz lenne?
-
Gatho87
tag
Sziasztok!
Az asszonynak szeretnék venni egy kenyérsütő gépet.
Milyet tudnátok ajánlani? Az árban max 50000 ft ig gondolkodtam. Olvasgattam, hogy hangosak, sokáig csinálják, nen jó a kenyér, rossz anyaghasználat stb. Ami még fontos lehessen kisebb kenyeret is sütni benne pl. 70 dekásat. Válaszokat előre köszönöm! -
Dr. Szilikát
őstag
Ezekben bordásszíj van, ami megcsúszni nem tud. Ha a fogak kikopnak, akkor meg már a hangján is lehet hallani, hogy recseg, akadozik. Vagy elszakad és már nem is forgat egyáltalán. Arra próbálok utalni, ha ilyen baja van, azt észreveszed általában.
Némelyiknek idővel szétmállik az anyaga, én is így jártam, amikor a gépet nem használtam pár évig. Amikor eltettem, még jó volt, mire elővettem, elkezdtek leválni a fogai. Ragacsos szilikonolaj vált ki az anyagból, szinte szétrohadt szíj.
Ritkább az olyan konstrukció, (videókon többféle fémházas típusban láttam ilyen megoldást), amiben a bordásszíj gyárilag kifordítva szerepel, azaz sima szíjként, sima görgőn fut. Itt lehetséges idővel megcsúszás, gyengülő dagasztás, alábbi link erre is mutat példát:
https://haztartasitartozekok.cafeblog.hu/2013/12/02/kenyersuto-ekszijcsere-hazilag/
-
mephi666
nagyúr
láthatóan nem kever jól? kopp ugyanaz a recept, semmi nem változott? én azt figyeltem meg, hogy élesztők közt óriási a különbség: legjobban a haas+dr oetker élesztő vált be, a penny-s sajátmárkástól kireped minden és nem is keleszt akkorát... meg ami jót tesz: ha teljes kiőrlésű liszttel dolgozok, akkor víz, margarin, só, cukor megy alulra, majd rá a teljes kiőrlésű liszt egyenletesen, végül a sima liszt, rá pedig az élesztő... ha legalább 3-4 órát áll így, akkor az sokat dob az egész állagán, mintha azonnal indítanám a gépet
tk lisztnek jót teszt, ha ázik kicsit a folyamat előtt
ui: ja azt akartam, hogy már nem garis a gép? ha nem, akkor nem ér meg egy szétszedést, hogy pontosan milyen ékszíj is kellene bele?
-
svili
tag
Sziasztok! Tud valaki ajánlani szervizt, ahol már javítottak Silvercrest kenyérsütőt? Az enyémen úgy tünik, hogy az ékszíj gyengélkedik - nem kever rendesen, emiatt a kenyér nem kel meg jól és az állaga is más, mint szokott.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
BladePocok #116 üzenetére
Noha itt offtopik, de egylapátos gépnél jól bevált a 500 gramm liszt / 300gramm víz, amiből valamennyi elpárolog, így lesz 0,75 kg kenyér nagyjából.
Ha a lisztből 5-10 % teljes kiőrlésű, illetve Graham-liszt, akkor 320-330 ml víz is szükséges lehet. Ez alá is lehet menni méretben, de probléma lehet, amikor dagasztás közben feltekeredik középen a tészta és csak forog körbe, nem gyúródik át rendesen. Ekkor egy fakanállal lehet korrigálni, hogy jobban dagasszon, illetve a vizességet is úgy hangolni, hogy ne legyen túl kemény a tészta, ami a gépet is erősebben terheli és kevésbé kelhet meg.
Hosszabb használat után a sütőtér alja korrodálhat, miután a dagasztás elején kiverhet némi sós lisztfelhőt, ami később a párásodás hatására belemaródik a horganyzott alaplemezbe. Szétszedtem, letisztítottam, de akkor már hiányos lett a horganyzott réteg, hamar ismét rozsdás lett. Noha ez csak esztétikai probléma, használatot nem befolyásolja, de legközelebb már azt csináltam, hogy alufóliával borítottam az egész alaplemezt. Nyilván nem lett volna fontos teljesen az egészet, de végül így egyszerűbbnek tűnt.
Azóta jobban is néz ki belül, pláne még arra is rászoktam, hogy a kavarás elején letakarom a sütőformát, így nem veri ki a lisztet.
A magyarban nagyon elterjed "üst" elnevezés ezekre a gépekre nagyzoló. Az üstök komolyabb méretű főzőedények, ez csak egy sütőforma.
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Ma én is beszereztem a fent említett masinát.
Még mindig remek kenyeret készít ez a technológia.
Még a 2000-es évek elején használtam egylapátos masinát az Aldi kenyérlisztjeivel.
Remek volt a végeredmény.
Lehet még kapni a lisztkeverékeket az Aldiban? -
mephi666
nagyúr
válasz
BladePocok #116 üzenetére
mi a bagettre szoktunk rá újabban, hogy a géppel gyúratjuk meg a receptkönyvben leírtak alapján
300ml víz, 1ek méz, 1tk só, 1tk cukor, 540g bl55, 1cs (7g) élesztő... bő 1.5óra alatt gyúrja-keleszti a gép... formázom, fél órát kelesztem a tepsiben (3db bagett), bevagdosom, lekenem tejes-tojásos cuccal, picit pihentetem, végül 200fok alsó-felső sütés és 30perc alatt megsül jól
ez is fagyasztható
-
Vicoo
senior tag
válasz
BladePocok #116 üzenetére
Én egyedül élek, és a kilós kenyeret felszelem, majd megy a fagyasztóba. Mikróban fél perc alatt kiolvad, mintha friss lenne.
-
BladePocok
tag
Átolvasva mind a +110 kommentet, megnézve 3 videót erősen elgondolkodtam a beszerzésén, ahogy láttam drágult a gép ára (22999-ért árulják, bő 2 éve 3000-el olcsóbb volt), de hosszútávon még így is megérné talán.
Családban hármunkra szoktunk venni FÉL kilós bolti fehér kenyeret, ami sokszor 4-5 napig is eláll/nem fogy el/volt hogy a penész martalékává vált stb.
Ami picit taszít a géppel kapcsolatban, hogy úgytűnik "kis" adagot nem lehet vele késziteni, legalábbis én mindenhol 1 Kg-ot láttam mint legkisebb opció, annyit meg nem ennénk meg 2-3 nap alatt (ahogy olvastam az az időtartam amíg még rendesen ehető, utána keményedni kezd stb)
Erről kérnék egy kevéske véleményt, KÖLTSÉGHATÉKONY-e ha kis szerelésben sütnénk vele (rendszeres időközönként)?
Illetve még annyi, hogy a tisztítása mennyire egyszerű, ahogy láttam elég azt a ládát kivenni elmosni vagy előfordul hogy magába a gépbe is bele-belecsöpög egy kevéske anyag?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
mephi666 #103 üzenetére
Az összetevők elkülönítésével kapcsolatban, a kezelési utasítások szerintem ezt csak azért hangsúlyozzák, mert időzített sütésnél van jelentősége, tehát amikor sokáig áll a keverék.
Továbbá egyes típusok gombnyomásra nem azonnal indítják el a dagasztást, hanem még vár, pihentet, hogy átmelegedjenek az összetevők. Noha a fűtést rá sem kapcsolja feltétlenül, csak bizonyos környezeti hőmérséklet alatt.
De ha én a dagasztást azonnal indítom, úgyis rögtön keveredik minden, ilyenkor nincs különösebb jelentősége a szeparálásnak. Szoktam csinálni úgyis, hogy előbb csak a száraz anyagokat mérem bele a digitális mérlegen. Utána fogom a sütőformát és elkezdem ferdén forgatni, hogy elkeveredjen nagyjából a tartalma. Majd ezután mérem rá a folyadékot.
Általánosságban a liszt tömegének 60 %-ával egyenlő a víz tömege, normál fehér kenyérre vonatkoztatva. Ehhez képest lehet azután korrigálni ha egyes lisztek / korpák módosítják a vízigényt.
#101 Frontiner
Sajátomban a hangkeltő lyukját letömítettem, gyurmaszerű tapasszal, így nem annyira fülsértő. Ilyen kis alkatrész a panelon (angolul buzzer néven fut):
Gép szétszedésével kapcsolatban elég barbár dolgokat láttam a témában, noha a Youtube-on is ma már sok videó mutatja be ezen gépek kulturált megbontását. Nem mondom, amikor saját HM 1000 gépem szét kellett szedni, előbb engem is felbosszantott a tervezőmérnök kis trükkje, ami által megnehezítette a bontást. De legyőztem végül sportszerűen (akkoriban még videós segítség nélkül).
-
kunberci
senior tag
Próbáltuk még pl: a nagyi titka extra finom süteménylisztet a sima BL 55 helyett. Egy kicsit még finomabb kalácsosabb a kenyér. Nyilván pénz kérdése minden. Élesztőből a budafokit szoktuk venni. Mi úgy szoktuk, hogy víz kerül bele először, aztán a liszt. Egyik oldalra a cukor, a másik oldalra a só, és az élesztőt a cukorra szoktuk rámorzsolni. Olaj bele, aztán már mehet is a sütés. Nyilván, aki egészségesebben akarja sütni a kenyeret, akkor meg lehet változtatni az összetevőkön.
-
kunberci
senior tag
válasz
mephi666 #109 üzenetére
Nálunk ez volt az eredeti recept, amit az egyik kolléganőtől kaptunk.
320ml víz
56dkg liszt BL 55
1/2 élsztő
3 evőkanál étolaj
2 só a kanál kisebbik felével
1,5 cukor a kanál nagyobbik felével.Ezzel a géppel úgy sütünk hogy:
360ml víz
60dkg liszt BL 55
a többi változatlan.
1-es program. -
mephi666
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
jaja, kísérletezés lesz első körökben: próbálkozunk valami sima fehérrel, majd a cél eljutni egy búzaliszt-teljes kiőrlésű/tönköly/graham/akármi keverékhez, ami szénhidrát szempontjából egészségesebb és szép szellősre meg tud kelni... van vagyon tuti sajtos rúd receptünk, amit sokáig 100% búzaliszttel sütöttünk, de ráálltam arra hogy 1/3 graham-et teszek bele és tökéletes... teljes kiőrlésűkben utálom, ha érzem a darabos állagát, de ezt észre sem venni
-
válasz
mephi666 #103 üzenetére
Igen, de én margarint nem teszek bele, (bár lehet kéne, csak nem írja ez a recept). Margarinnal csak megkenem a kanalakat, hogy könnyebben kivehető legyen.
De egyébként annyi amit írsz, nedves hozzávalók alulra, bele a cukor, só, rá a liszt, rá az élesztő.
Itt a feladat az lesz, hogy találj olyan receptet, ami neked ízlik.
Mi végül egy olyannál kötöttünk ki, amibe olaj és ecet is kell, a szokásos hozzávalókon kívül.#104: nem próbáltam még gluténmentesen sütni, nincs vele tapasztalatom.
-
darthsmoke
Korrektor
Sziasztok!
Nekem nem ilyen van, hanem egy kisebb Gorenje típusú. Egyszerűen nem tudok benne értékelhető gluténmentes kenyeret sütni. Van valakinek esetleg egy tuti receptje vagy módszere erre?
Üdv,
G. -
mephi666
nagyúr
mindig felugrott ez a topic, csomószor megfordult a fejemben, hogy csak kéne egy sütő (kovásszal volt már pár köröm, de valahogy nem éreztem még rá: legutóbb is olyan kenyér sikerült, amit eladhattam volna a rohamrendőrök részére pajzsnak) ...most elfutottam lidlibe egy ilyenért és kipróbáljuk (elsőre próbálok valami közepesre barnított "jól bevált fehérkenyért", lazább szerkezetűre állítva: annyi, hogy alulra víz, margarin, cukor, só, majd liszt és végül élesztő, start-vár-gép süt-örül?)
-
Ateszpapa
addikt
Most lesz akciós lehet veszek egyet.
-
November 11-től ismét a lidlben a szóbanforgó gépezet.
-
svili
tag
Sziasztok!
Kérdésem, hogy a géphez adott receptkönyvben szereplő kovászos kenyér recepthez a kovász mennyisége - 50 g - szárazkovászra vagy hagyományos kovászra vonatkozik?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Október 25-től ismét a lidlben a szóbanforgó gépezet.
-
Frontiner
aktív tag
Sziasztok!
Nekünk is már fél éve megvan a gép,szeretjük nagyon. 2-3 naponta sütünk kenyeret.
Egy dolgot viszont azóta sem tudok, az pedig az, hogy a hangot miért nem lehet kikapcsolni rajta. Néhe jó lenne este elindítani, hogy reggelre legyen friss kenyér. Iszonyú hangosan sípol, még zárt ajtó mellett is felkeltünk rá.
Ha valaki tud rá vmi titkos gombnyomogatós opciót megköszönném
(Nem, a hangszóró kivétele nem opció)
Köszi -
Szeptember 16-tól ismét a lidlben a szóbanforgó gépezet.
-
svili
tag
Sziasztok! Nekem sajnos már másodszor kellett cserélni az üstöt, ugyanis az egyik tengely kezdett nehezebben járni, majd teljesen beragadt. Rendesen rajta volt mindig a lapát és a receptkönyv szerint sütöttem mindig - főként a "jól bevált fehér kenyeret". Remélem a most megrendelt új üst nem jut erre a sorsra...
-
Július 22-től ismét a lidlben a szóbanforgó gépezet.
-
updog
őstag
Sziasztok!
Ilyen kenyérsütőnk van, szeretjük, de már előjött ugyanaz, mint bármelyik másikkal régebben, a lapátokról (főleg belül, ahol a tengelyre húzzuk rá), elkezdett minimálisan lepattogni a bevonat. Gondolom ez rohadtul nem egészséges ha megesszük. Tudtok valami kompatibilis inox, vagy bármilyen bevonat nélküli cserelapátot hozzá?
-
Kaba
veterán
válasz
darthsmoke #86 üzenetére
Jelenleg nincsen,de előbb utóbb megint lesz.
-
darthsmoke
Korrektor
Sziasztok!
Budapesten valamelyik Lidl-ben kapható ez a gép mostanában?
Üdv,
Gábor -
DeFranco
nagyúr
-
Sztem a bolti kenyérben van adalékanyag. Sztem nagymamád kenyere kovászos lehet, azért bírja tovább. Nálam első nap, és most nem viccelek, van erre a célra 2 nagy törölköző, abban van első nap. Második nap sima nylon zacskó. Két napnál nem bír többet itt sem, de a két nap nagyon a max. Ez ilyen. A bolti ropogós kenyér tele van olyan cuccokkal, amiről nem tudunk.
-
Igen, csak alátámasztani tudom, teljesen átsüti a kenyeret, függetlenül a héj barnaság beállítástól.
Viszont egy kérdés mindenkitől: ti miben/hogyan tároljátok a kész/megmaradt kenyeret?
Ha kihűlés után...
- kint hagyom, vagy letakarom konyharuhával, akkor pár órán belül betonkemény.
- műanyag kenyértartó dobozba teszem, akkor akkor max 1-1,5 nap és beposhad/bebüdösödik.
- nejlonbélelt kenyérzsákba teszem, akkor a sütés estéjén ég jó, de 2 nap múlva penész szagú, 2,5 nap múlva látszik is rajta. Sima alap recept, a leírás szerint.
Vagy a recept hibás és mindegy a tárolás? Nem tudom hol hibázok, de a bolti szutyok kenyerek is tovább bírják és nagyanyám házi kenyere is tovább bírta. Hol a hiba? Ha aznap nem fogy el teljesen, akkor kb kuka a maradék. Ez így pazarlás. -
Kaba
veterán
Üdv.
Ez a Silvercrest kenyérsütőgép a kenyér közepét is rendesen megsüti?. -
Lesz megint a lidlben ilyen gépezet, ha valaki szeretne vásárolni.
-
cami][us
senior tag
Szépen megkelt. Az enyém ledobta az ékszíjat. Amúgy utálom a kenyeret.
-
totron
addikt
Hát akkor az egy jó bevonat volt. Egyébként a csereérettséget nem a látható és tapintható felpattogzástól számítjuk. Tényleg nem okoskodni akarok, de idővel káros a cucc, ne szépítsük.
Természetesen a CH kérdése a CH-ra tartozik, liszt tekintetében. Önmagában az élesztő általi emelésre gondoltam - mert van neki! De ha már itt tartunk, ajánlanám a durumlisztet, a búzaliszthez képest ég és föld ilyen téren, még nemteljes kiőrlésű mivoltában is, nincs nagy tüske, nem falod fel a fél hűtőt utána.
A kovász <-> élesztő dolgában is ég és föld van, tapasztalható. A teljes kiőrlésűvel meg az a baj, hogy a maghéj is a liszt részévé lesz, a maghéjban meg rengeteg a purin. Úgyhogy aki nem akar magának sem vércukoringást, sem purin általi ízületi gondot - nem széleskörű népbaj, de ha van meglévő érzékenység, nagyon kellemetlen, talán pont jól jön itt valakinek - az a fehér durumlisztet választja és még az oly divatos fuzáriumpara is elmaradhat. -
DeFranco
nagyúr
miért ne emelne vércukorszintet? milyen varázslatot tud a kovász ami kieszi a lisztből a szénhidrát?
az üsttel óvatosan kell bánni, de nekünk az előző 9 évig bírta, és nem pattogzott fel, nem ragadt le. semmi baja nem volt, az alján a gumi szimmering már engedett, ezért a vizet nem tartotta meg de sütni még tökéletes volt.
tényleg szó szerint csapágyasra lett hajtva, lesütött cirka 1200-1500 kenyeret hibátlanul, a végén úgy ment tönkre hogy alul valami megszorult a hajtásban és a nyomaték eltört minden tengelyt és kereket amit elért.
de az idejét kiszolgálta. jó ügynök volt.
-
totron
addikt
Kovásszal csapassátok, nem divatosdiból, hanem nem emel vércukorszintet és az emésztése is klasszisokkal könnyebb.
Ami nem tetszik ezekben a gépekben, az a teflonos belső. Idővel kisúrlódik és tönkre megy. A serpenyőknél is az évenkénti csere ajánlott, általánosan. Innentől kezdve ez egy eldobható termék kategóriája. Amim van, annál már eljutottam a teflonkopás miatti használhatatlanságig - kevesebb idő alatt, mint szerettem volna - negyedtököt helyezek be néha, azt megsütni mondjuk, hogy jó. Mivel a fűtőszál még hibátlan. Biztosan van olyan modell, amihez van útólag megvásárolható kád, bödöge vagy mi a neve, de elenyésző. Fogyasztói cucc! Sajnos. -
Na....a masszát kétfelé osztottam, és úgy néz ki, hogy az őzgerinces változat nagyon bejön az asszonynak. Azt mondja, hogy olyan mint egy bagett.
-
Na, ma kipróbáltam, hogy csak megdagasztatom a tésztát a géppel, 10 perc volt, majd én kelesztem az ablakban letakarva, majd én sütőm meg a sütőben. A Jénai tálunk túl keskeny , így maradt a sima általános sütőtál, ami egy kicsit meg túl széles volt. Ezért kicsit laposabb lett kb3-4 centivel mint szerettem volna. Viszont! Sokkal puhább és omlosabb lestt a tészta, és nagyobb lett a kenyér. Gondolom itt jobban tudott "nyújtózkodni", mint a fix gépi helyen. Meg vagyok elégedve a végeredménnyel, csak egy jó formát kell találjak, mert a kenyér nagyon finom. És még arra is rájöttem, én kezdő, hogy nem a megkelt tésztát vagdossuk csíkosra, hanem a frissen meggyúrt tésztát.
-
-
-
-
Neeeeee bassz@tok fel......víz???? bekakilok neki
.
-
Jóóóó, mert tudsz gyúrni, azért. Nekem lerohad a kezem mire meggyúrnám
És finom?
#################################################################
Apropó, mindenkitől kérdezem: mivel kenik be a kenyér tetejét amikor kiveszik a sütőből, hogy olyan ropogós és fényes? Láttam egyszer egy pékségben, hogy rendes nagy ecsettel kenik végig a kenyereket.
-
DeFranco
nagyúr
jénaiban tesztek alá vizet. a vajas kiflit így sütöttük, isteni lett.
a kenyérsütő másik óriási előnye a kenyérsütésen kívül, hogy tényleg bármilyen tésztát dagaszt-keleszt, nem kell benne megsütni, én a pizzatésztához valót is csak beledobálom, meggyúrja, dagasztja, keleszteni nem kelesztem csak kap pár perc ölmeleget a gépben aztán lehet nyújtani sütni.
3 perc nettó munkaidővel kész és nem úszik a konyha a lisztben.
ha meg nagyon kulinálni akarok akkor nézem a kedvenc olasz nagyimat ahogy ő dagaszt meg nyújt ahhoz én asszisztálni se tudnék
-
DeFranco
nagyúr
mi nem futtatjuk fel, sima lidiben kapható sárga kocka élesztőt használunk, a leírt recepthez pontosan 9g-ot (bár feleségem már csuklóból mér, én mérlegelek csak) simán rámorzsolva a lisztre (aztán ujjal kicsit belekeverve, de tényleg csak 3 kavarás) milliméterre egyforma a kenyér mindig.
soha nem is futtattuk nem is kellett. vízből is hideget használunk, nem faxnizunk a langyossal, biztos jó de soha nem volt rá szükség.
-
vince
őstag
válasz
t72killer #43 üzenetére
Mehet, de a tapasztalatunk szerint nagyon pontosan kell adagolni, hogy ne keljen túl a tészta, de ne maradjon töppedt, keletlen sem. Szerk.: ja, tényleg fel is futtattuk, miaelőtt az edénybe került volna.
Mikor még ketten voltunk a feleségemmel, kenyérsütőben sütöttük a kenyeret a-tól z-ig. Később, pont a fent említettek miatt a kenyérsütőben dagasztottuk, de külön kelesztettük és a sütőnkben sütöttük meg. Amikor aztán elromlott a gép (és a családunk is bővült), vettünk inkább multifunkcionális robotgépet, ami tud dagasztani, a többit pedig a feleségem "kézzel" csinálja. Mostanában kísérletezik kovásszal is, nagyon finom az így készült kenyér.
Tegnap eszembe jutott, hogy van itthon egy 5 cm vastag samott lapunk, kipróbáljuk, hogy betesszük a sütőbe felmelegítés előtt és arra megy majd rá a kenyértészta + valamilyen módon gőzt is hozunk létre.
Csillámpónit a jövő hétre rendeltünk, az még sokat fog dobni a dolgon -
-
válasz
t72killer #43 üzenetére
Igen, de előtte fel kell futtatni külön tálban, az alap vízzel és cukorral, amit a receptbe tennél. Por élesztőt már rég nem láttam, így sima élesztővel operálunk egy ideje. Ugyanolyan jó, csak pár perccel több macera. Felfut kb 3 perc alatt, aztán ugyanúgy összeöntöd a gépbe a hozzávalókat, csak így alulra kerül az élesztő a vízzel.
Szerk: Annyi a lényeg, hogy melegítsétek meg a vizet akár mikróban előtte és meleg vízbe tegyétek az élesztőt, mert csaphideg vízben sosem fut fel.
-
Továbbra is laikusként: zacskós mellett normál élesztő is mehet ezekbe?
-
-
válasz
Hieronymus #38 üzenetére
Gondoltam melegít valamennyit a gép, normál tésztát se 20 fokos szobában kelesztem.
-
-
Egy kérdés a hozzáértőkhöz: szembejött egy modell, amin láttam, hogy 15 és 35 fokos szobahőfokot szeret. Ezt értsem úgy, hogyha az 5fokos lakókocsiban vagy az erkélyünkre teszem dolgozni, akkor összeesik benne a kenyér? Vagy ha nyáron nyakonvág minket a 40fok, akkor kikel? Az, hogy hűvösön másféx annyi áramot fogyaszt, nem izgat...
-
DeFranco
nagyúr
"a hatékonyság uralkodik itt is, egy hobbi esetén – soká éljen a megúszás és a lustaság szorzója mindenek felett"
halkan jegyzem meg hogy mi nem hobbi- hanem megélhetési kenyérsütők vagyunk. azért sütjük a kenyeret vásárlás helyett mert:
1) olcsóbb
2) tudjuk mi van benne
3) tudunk vele fikcsózni ízesíteni
4) a bóti kenyér minősége csapnivaló, másnapra de legkésőbb harmadnapra száraz a héja pedig ehetetlen, ezt a "gépi" kenyér is kenterbe veri hátra tett kézzelmég halkabban súgom lehajtott fejjel a cipőspiccemet kutyanyelvesre rúgva a murván hogy éles különbséget tettem az hozzászólásaimban a l'art pour l'art hobbikenyér sütés és a háztartási kenyérsütés között messzemenőkig elismerve mindkettő szerepét és létjogosultságát a maga helyén, szóval szerintem én magamat kizárnám a fejüket a saját alfelükbe dugva óbégatók köréből.
-
Sütőgépet nyilván nem a csúcs kenyérminőség miatt vesz az ember, hanem mert bruttó 5p munkát tud a sütési munkába befektetni, és ebben benne foglaltatik a mosogatás.
Egy ideális világban ezért megy az ember a pékhez, vagy hétvégente nekiáll egynek hobbiból...
+Szuperül néznek ki a kenyérkéid
-
wody21
tag
Én ugyan magamtól nem szoktam kenyeret enni, de édesapám majdnem 20 éve használ mindenféle kenyersütőket * (ő is hajtott csapágyasra többet, meg tákolt össze három hibás, gagyi gépből egy ultimate hibátlant), így van valamennyi rálátásom a géppel történő kenyérsütősdis tevékenységekre.
*ezek mellett kísérletezett kézi dagasztás-gépi sütés, gépi dagasztás-hagyományos sütőben sütés, és mindenféle egyéb kombóval is, de az esetek döntő többségében a legegyszerűbb, legjobban bevált recept a gépben az ő választása. Hogy miért? DeFranco megmondta a frankót: ráfordítandó idő+ energia / végeredmény arányosa igencsak kimagasló a gépi kenyérnek, azzal nem igazán veszi fel a versenyt semmi más. Persze, van, aki képes nagyon lazán, csípőből végigszökellni a hagyományos készült kenyér minden szükséges lépésén, de az nagyon nem az átlag.
Mindezek miatt DeFranco-nak kell, hogy igazat adjak, Kelvin megjegyzése nem volt releváns, mert valóban almát a körtével... Azt pedig mégkevesbe sem értem, hogy miért kell mindenen úgy felkapni a vizet - Kelvin lefitymáló megjegyzését követte az obviously eltúlzott, DeFranco reakció - amin mellesleg sokan fetrengve tudtunk nevetni. 1-1
Ezt hozná ki az emberekből a járványhiszti - tehát már random blogposzt alatt is azonnal torokra...?! -
szuper, a barna+magos felállás engem is nagyon érdekelne
Ha vége a világvégének és orrba-szájba akciózzák, veszek majd egyet.
Gondolom az áramfelhasználása is sokkal hatékonyabb, mint egy orrba-szájba fűtő sütőé...
-
Hogy mindenkinek egy kicsit igaza legyen.
Amennyiben a kenyérsütő gépnek van kovászos dagasztás programja, akkor utat nyit a teljesen hagyományos kenyerek sütéséhez minimális kézi munkával. Órákon át képes keleszteni a tésztát.A samott tégla nagyot lendít a sütők hőtartásán. Ha elegendő van a sütőben nem fog megzuhanni a hőmérséklet.
-
-
DeFranco
nagyúr
eddig moulinex volt most az 9 év után ment tönkre (csapágyasra hajtottuk szó szerint, küzdött amíg bírta aztán egyszer szétesett benne minden egyszerre, gondolom szeppukut követett el mert nem kézműves kenyeret csinált és meghasonlott) most tefal van.
a receptünk a kézikönyvi alap, de ez nagyon bevált (szoktunk variálni magokkal, darákkal, mindenfélével, ami épp eszünkbe jut.)
450g liszt
270ml víz
9 g élesztő (friss)
1 1/4 kk só
2 1/4 tk cukor
3 tk olajliszt és az élesztő megy egybe (az élesztő jó ha minél később találkozik a cukorral) a víz az olaj a cukor és a só megy a másikba, először a víz az eleggyel bele a tartályba (ott is adjuk őket össze) aztán rá a liszt.
ránézésre a mi kenyerünk barnább héjú, mint a tiétek, a teteje stabil, nem esik így be és a textúrája is kicsit homogénebb, szerintem a tiétek kicsit túlkelt, vagy az élesztő vagy az élesztő/cukor arány miatt, picit zömökebben lehet még jobb lenne az eredmény.
-
DeFranco
nagyúr
"Nem csak túltoltad, még azt is eltúloztad."
Nyilván, szándékosan. Szoktam. Viccből.
"álunk gyakran van házi kenyér sima elektromos légkeveréses sütőben készítve"
OK, nekünk gázos, nemlégkeveréses sütőnk van. innentől bukta a gyakorlat.
nem tudom mit nem lehet azon megérteni (és ez Kelvinnek is szól) hogy a nem lehetből nem lehet ilyen sütőben sült kenyeret sütni. igen mi is szoktunk sütőben sütni kiflit, zsemlét, meg lehet oldani vannak rá trükkök, nagyon finom, ízletes az eredmény valóban.
kedd este meg varázsoljon a törpöm ha szerda reggelre kenyér kell az asztalra, nekem zsong a fejem mert fél 8-ra értem haza a munkából, azóta hallom otthon a konstans csatazajt és nagyon messze van még a pénteki rozéig.
(#21) Kelvin : neked volt egyéni szoc problémád amikor elkezdted fikázni az eredményt idetolva az yygggazzyy kézműves kenyeret mer' ez nem túl bizalomgerjesztő és te sokkal jobbat tudsz.
értem, kézzel dagasztott légkeveréses elektromos linuxévi de ez pontosan olyan kezd lenni mint amikor az iggazzy pingvinesek/audiphilek/egérfagek haragszanak a világra amiért nem mindenki jutott a nirvánába és közben lelkesen szagolgatják az ujjuk végét amit egy jó meleg helyről vettek elő az imént.
gyors. egyszerű. házi. kenyér. ennyi. nemkézműves. o tempora o mores mit meg nem esznek az emberek anyám add el a házat.
-
Ahha...hát én eddig csak tecsos liszttel csináltam, így erről nem tudok mondani semmit. Ennél a Guzzantinál sztem nem jó a só/cukor/olaj arány.
Az 1 kg-os kenyérhez sztem sóból 1 kiskanál kell, cukorból 2 kiskanál, olaj egy nagykanál, instant élesztő pedig 1.75 vagy 2 kiskanál.
A nyilakkal jelzett kanál egyik vége a kiskanál , a másik vége a nagykanál, most így nevezem.
Amúgy a kiskanál a TK (teáskanál), a nagyobbik a EK (evőkanál).###############################################################
Külön köszönöm a sült kenyeres képeket, jó ezeket látni!
-
Stanlee
őstag
koszonom. Valami cserepedenybe fogok befektetni, regebben volt amit romai talnak hivtak, talan egy olyat veszek proba szerencse alapon, mert a rakottkrumplit amugy is szerettuk belole, csak koltozeskor sikerut eltorni, mar evekkel ezelott.
-
Egy Guzzanti GZ 620-at sikerült vennem. Semmit nem tudtam róla előtte, épp ebből elkaptam az utolsót, mert akkoriban mindenhol elfogyott minden fajta kenyérsütőgép.
Alapvetően jó gép, de 1kg-os kenyeret még nem tudtam csinálni, mert a hozzá való receptből csak 825g körüli kenyér jön ki.
Azóta asszony ezzel gyúrat és keleszt minden tésztát, nagyon megkönnyíti a munkát.
Az élesztő mennyiségén még nem variáltam, de az már feltűnt, hogy nagyon függ a liszttől. Két különböző gyártó, elvileg ugyanolyan bl55-ös lisztjéből, nem ugyanolyan lesz az eredmény állaga. -
d@vee
őstag
"persze, megfelelő technikával, eszközellátottsággal meg felfordulással meg az életed körészervezve lehet pápai áldással ellátott nemeskovászos kézműves ezocsakrás csiamagos tündenyálas kenyeret is csinálni"
Én nem érzem annak. Nem csak túltoltad, még azt is eltúloztad.
Első kézből beszélhetek, nálunk gyakran van házi kenyér sima elektromos légkeveréses sütőben készítve. Nem egy ördöngősség.
Akinek nincs ideje rá, annak nagyon jó a kenyérsütő gép, de ha van egy kis kedved a konyhában sütögetni, egész könnyen lehet kenyeret csinálni.
Ez az ilyen-olyan magvas-zabos-burgonyás-bizbaszos cucc csak extra, ha tényleg jókedvű vagy és kísérletezgetni akarsz. -
DeFranco
nagyúr
a hülyeséget erős jelzőnek érzem.
majd ha három hetente egyszer lesz egy szombatod amikor mindent IS meg kell csinálnod mert 1-es és 2-es heteket vidéki családozol meg programot szervezel gyerek mellett, akkor felértékelődik a megspórolt idő még ha fél óra is. pénteken meg nem szeretnék szombati kenyeret enni.
én nem mondtam hogy rossz amit csinálsz, tök jó, csak egy másik dimenzió lehet minőségben is de ráfordításban és eszközigényben is. megfér a kettő egymás mellett csak az egyik alapján nem kellene szarozni a másikat mert nem jobb/rosszabb csak más.
gondolom panemofil irányba meg nem akarsz elmenni.
-
dqdb
nagyúr
Olyan edény kell, ami nagy mennyiségű hőt tud eltárolni, és ha be tudod fedni vele a sütés első szakaszában teljesen a kenyeret, akkor a pára miatt még jobb lesz a héja. A cserépedények mellett a kacsasütő, dutch oven és hasonló néven futó vastag vastálak is jók, családban bevált több ilyen. Nekem kimondottan kenyérsütésre optimalizált öntöttvas tálam van belül üvegszállal merevített szilikonformával, de annyit messze nem ér, mint amennyibe most kerül és szerintem a felét se, hiába szeretem és hiába 5 perc bekeverni a kenyeret, amit gyúrni sem kell. Receptet mindig a sütés módjához kell keresni, nálam a speciális tálhoz teljesen más arányok (víz, élesztő mennyisége, kelesztés ideje és módja), hőmérsékletek és sütési folyamat tartozik (előmelegítés hossza, hőmérséklet, egy vagy kétfázisú sütés), mint a "kacsasütő" tálnál működő.
-
Stanlee
őstag
Koszi, mi a cserepedeny tipusa? Sorry a sok kerdesert. Az a bajom, hogy olvasom a blogbejegyzeseket es nezem a youtube videokat, de egyik se az igazi. Amit linkeltel az eddgi az egyik legjobb amit lattam.
Olyan, mint a joghurt, ott is megneztem vagy 10 videot, meg beszeltem a szakacsneninkkel mire meglett a nalam bevalt recept. Kb. a kenyerrel is igy vagyok. Kar, hogy nagymamammal nem tudok ertekezni, biztos jo tanacsokkal tudna ellatni.
-
Azon gondolkoztam, hogy a villanymotor és az a kocka valami tuti ér 5 ezret, ki kell szedjem onnan:
-
Figyu, én így vettem 2 hete: bementem a Lidl-be.
1: kerestem a soron, láttam, hogy elfogyott
2: megkérdeztem egy ott dolgozót, rázta a fejét, hogy nincs
3: megkérdeztem egy másik dolgozót a másik sorban is, biztos ami biztos, szintén fejrázás
4: na mondom fasza, mennék kifelé, de túl nagy a kocsim, oldalt ahol ki lehet menni, nem tudok. Ott csak kis kocsival és kocsi nélkül lehet kimenni. Hm. Odamentem hát egy harmadik dolgozó csajhoz a zöldségesnél, és mondtam neki, hogy ki szeretnék menni, de nagy a kocsim, ki kell engedjen valamelyik üres pénztárnál. Miközben a pénztár felé bandukoltunk, csak úgy mondtam neki, hogy én csak egy kenyérsütőért jöttem volna, de sajnos nincs....Erre rám néz, majdnemhogy szerelmesen, és azt mondja: hát van még egy , épp ő vitte vissza a raktárba. Mondom ne. Mondja de. Kihozta szépen nekem, a pénztárnál még 2-szer integettem neki, hogy köszönöm....ennyi.....így kellett lennie. Pedig sosem viszek nagykocsit, csak kicsit. Pont azért , mert azzal oldalt ki lehet jönni, ha nem vettél semmit. Rá kell kérdezni a dolgozókra, hogy bent van e valakinek félretéve
.
-
Kelvin
őstag
Ezt nézd meg: https://www.youtube.com/watch?v=UkRFYC2lqEs,
Annyi hogy én finomlisztet használtam, egy csapott kanál búzasikért meg 1 csapott kanál burgonyapelyhet adtam hozzá. 1el többször hajtogattam ,meg cserépedényben sütöttem.DeFranco: Ne haragudj de jó nagy hülyeségeket írsz (nem személyeskedés), egy átlagos konyhában készült a kenyér, ez volt a negyedik darab, ugyanis a mostani karantén/otthonülős helyzet megkívánta. Szóval minden tapasztalat nélkül, a szombatodból rászánva egy kis időt (kovászt leszámítva) egy hétre megsütöd a kenyeret. Igaz nem 3 perc, mint a gépbe ahogy írtad. De nem is pápai áldás meg az életedet körészervezve készült.
-
Van ilyen sütő most vajon?
-
Reaper
őstag
Nagyon jó sütő, tavaly óta használjuk, a legegyszerűbb, amikor még lehetett kapni, az aldis előre kevert kenyér liszttel volt, de az asszony azóta elég jót csinál sima fehér lisztből is. Én pizza tésztát csináltattam a géppel, frankó lett, sokkal jobb, mint a sütő nyitott ajtaján kelesztett, mert nekünk is szar sütőnk van egyelőre.
-
Stanlee
őstag
amugy @Kelvin-nek akartam irni :-)
-
Azt a sok százezer zacsit, ami a boltokban volt, nem én vittem el, én csak 100-at
Valami buzi végű csavarhúzó kellett volna, de amikor azok ott "megszűntek létezni"
, akkor sem akart lejöni az alja, mert úgy volt összepattintva. És tudod milyen az ember, ha eldurran az agya. Akkor is szétszedi, ha megdöglik is :
Teljesen jól néz ki. Mondjuk nekünk is szar a sütőnk itt az albérletben. Az egyik oldalt mindig megégeti sajnos. Ja, a receptet leírhatnád ide nekünk.
Ti melyik márkával csináljátok, és milyen recepttel?
Beszarás, lol
-
Steve_Brown
senior tag
Nekem Silvercrest egerem volt
-
DeFranco
nagyúr
almát hasonlítasz körtéhez.
persze, megfelelő technikával, eszközellátottsággal meg felfordulással meg az életed körészervezve lehet pápai áldással ellátott nemeskovászos kézműves ezocsakrás csiamagos tündenyálas kenyeret is csinálni, de ezekben a kenyérsütőkben az a pláne hogy nagyon egyszerűen lehet a bolti félbarnánál jobb kenyeret csinálni pontosan 3 perces munkainputtal.
mi már 5+ éve sütjük otthon a kenyeret, és nekem is feltűnt, hogy a képen szereplő kenyér puffadtabb, sápadtabb és kicsit kevésbé jó tartású mint a miénk de az irány jó.
mivel se időnk se kedvünk se légkeveréses sütőnk, nekünk ez a megoldás is remekül megfelel, belseje jó állagú, levegős de mégis tartalmas, a héja roppanós, de omlós, és romlani soha nem romlik meg max. megszárad a lenvászon zsákban.
-
Stanlee
őstag
Szia, leirnad kerlek a kenyernek a receptjet, ill. hogy milyen format hasznalsz, az is erdekelne.
Kovaszos kenyeret sutottem mar joparat, igaz en fele buza fele teljes kiorlesu rozsliszt alapu kenyeret sutok, szoval elegge "tomor", de nem tomorebb, mint ami a peksegbol jon.
koszonom.
-
#90088192
törölt tag
Nekem az tetszett, a régit szetverted, szétszerelés helyett, aztán valamiért nem működik sehogy
Értem nem volt szerszám de akkor is ez nagyon nagy
-
"Én is vettem kenyérsütőt kb 2 hónapja. Már nagyon régen szerettem volna, most itt volt az apropó rá."
A tiédnek mi a márkája? Csak kíváncsiságból kérdem...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Azóta meg porélesztőt nem kapok sehol de még simát is csak nagyon ritkán egy keveset."
Én ha jól emlékszem, február első felében mentem el bevásárolni a tecsoba. Vettem 60 kg lisztet, meg vagy 80-100 csomag élesztőt, még kb. 2-3 hónapot nem kell kenyeret vegyek a boltban. Egyrészt nem szeretek sorba állni, másrészt bőven elég nekem heti egyszer az anyósnak bevásárolni most. Azóta én sem találok, de vadászok rá ettől függetlenül.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HOGYAN KÉSZÍTS KENYERET, HA NEM KAPSZ SEHOL ÉLESZTŐT? TÖBB KLASSZ MEGOLDÁS IS LÉTEZIK!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
" Az enyémhez adott receptkönyv elég sós kenyeret csinál, ha meg kihagyok belőle, nem kel meg rendesen. Ehelyett használod az ételízesítőt (vegetát)?"
Hát, nem vagyok benne biztos, hogy a só miatt nem kel meg neked rendesen. Sztem inkább kevés az élesztő benne, nem? Amúgy most megnéztem a régi tescos füzetet és a mostani lidlis füzetet is, eszem ágában sem lenne a kis kenyérhez 1 TK, a nagy kenyérhez 2 TK sót adni. Az úgy sztem sok. Viszont a lidlis vegetából a 2 TK megy bele, és nem sós, hanem nagyon kellemes íze van. És amíg nem vegetát használtam, addig is csak szemre sóztam, egy kicsit csak. A többi "alkatrész" előírt mértékét tartom.
-
Én is vettem kenyérsütőt kb 2 hónapja. Már nagyon régen szerettem volna, most itt volt az apropó rá.
Azóta meg porélesztőt nem kapok sehol de még simát is csak nagyon ritkán egy keveset. Úgyhogy alig 10-szer használtuk talán. Az enyémhez adott receptkönyv elég sós kenyeret csinál, ha meg kihagyok belőle, nem kel meg rendesen. Ehelyett használod az ételízesítőt (vegetát)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest