- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bullseye
addikt
válasz
fodorpisti87 #8321 üzenetére
Te amúgy marketinges vagy az oldalon, hogy állandóan tolod a linkjeiket?
-
bullseye
addikt
válasz
fodorpisti87 #8302 üzenetére
A szakmai hozzáértők véleménye érdekelne, de ez a cikk nálam pont ellentétes hatást ért el.
-
bullseye
addikt
Hasonló cipőben járok, de lazy-ben kifejezetten odaillő, ha az ember olyan helyről rendel kaját egész hétre előre, ahol van más is mint rántott dolgok sültkrumplival. + általában még olcsóbb is, mint egy full pizza.
További rossz hír, hogy ha 115 vagy és nem dagadt, akkor vagy titokban izom az, vagy ami esélyesebb: a zsír belül van, ahol sokkal veszélyesebb.
-
bullseye
addikt
válasz
Woodslave #7756 üzenetére
Azért nem lettem anorex felügyelő, csak amíg eddig a MFP által saccolt 2000 kcal maximumra is oda kellett figyelnem, ha volt éppen akaraterőm, most az 1600-hoz is néha kell egy kis extra mert nincs étvágyam (ami szinte ijesztően szokatlan, de nagyon kellemes...). De azért némi extra izom lehet a lábamban, hogy elbír
azért kár lenne. De ezek szerint más szempontból is mindegy a BCAA.
Másrészt ha tényleg 2g/kg a fehérje javaslat ilyenkor is, az nagyon nincs meg.
-
bullseye
addikt
Emberek, BCAA-ról tud itt valaki okosat? Ha nem edzek, de igen keveset eszek, akkor van haszna/értelme csökkenteni az izomveszteséget?
-
bullseye
addikt
válasz
TheProb #7715 üzenetére
Igazából akkor tudod a legjobban, hiszen tudod mit, és mekkora mennyiségben főztél. Csak egy kicsi digi mérleg kell hozzá.
Én pl. kapok olyan kaját, amire rá van írva, hogy 100g mennyi kcal, CH, ilyesmi, csak általában a megadott tömegnél -50 - +100 gramm, oztán lehet tippelni, hogy miből lett több/kevesebb benne
-
bullseye
addikt
válasz
AMD Power #7702 üzenetére
Ja, én a kaját néztem... Máshol is kb. ennyi, de akkor sem kevés.
A kiegészítők... hát, vagy hatalmas cég ez, vagy csak átcímkéz, mely esetben meg köll nézni van-e olcsóbban sima gyúrós boltban. Már amelyik jó valamire egyáltalán és nem csak pszichológiai csodafegyver.
Mintha a LT alapító megaalfa gyerek lett volna az, aki korábban oldalakon keresztül anyázta a fehérjéket, hogy azok milyen szemetek, és átverés, és senki ne vegyen. Elég homályos, és nincs kedvem utánanézni (meg ha igaz, csak van annyi esze, hogy a blogjából már törölte.)
De én nagyon amatőr szinten (és jelenleg még úgy sem) fogyogatok, szóval várd meg a szakértőket.
-
bullseye
addikt
Azért majd valaki aki tényleg ért hozzá talán kifejti értelmesebben is, de szénhidráttal, pláne cukorral vigyázni kell, mert aztán az inzulin hullámzástól meg éhes leszel.
-
bullseye
addikt
Újrafogalmazon tisztelt bíróság...
Amennyiben a kiszállított ételen feltüntetett nettó tömegnél nehezebb az étel, a mögött nincs semmi különleges élelmiszeripari számítási módszer, hanem simán csak nehezebb? (Tulképp rendes tőlük, hogy több ételt adnak.)
Ebben az esetben az előre kiszámolt és megadott házhoz szállított ételek adatai sem érnek semmit, ha eltérés van a valós tömeggel, mert azt a tippelt nettó tömeg alapján számolták a cégnél?
-
bullseye
addikt
Kis segítség kéne. Van valami titok a netto tömegekkel kapcsolatban, amit én nem tudok?
Ahonnan rendelek kaját, van fogyósabb, ahol megadták a fogás teljes kalória, szénhidrát stb. értékét, aminek ugye én örültem, mert tervezhető. Néha viszont semmi lightos nem tetszik, ilyenkor szoktam rendelni valami csirke+rizs kombinációt, amit lemérek külön, kiszámolom, stb. Most elkezdték mindenütt feltüntetni a 100g-ra számított értékeket, hurrá. Ott van a nettó tömeget is, szimpla matek. Kivéve, hogy a nettó tömeg néha 50-100 grammal több.
Tudom, hogy konzervnél van töltő/nettó/bruttó, ami a kaja/kaja+lé körülötte/egész konzerv. De itt nincs lé. Raádásul innentől a fene tudja, mennyire változik 100g értéke, ha a húsból van több, vagy a köretből. Szóval van valami egyszerű infó, ami nekem kimaradt, vagy csak ez van, az egész totál megbízhatatlan, beleértve a teljes adagokra számolt értékeket is?
-
bullseye
addikt
Kösz! Miket nem tanulok itt.
-
bullseye
addikt
Ez a híres "citrommal a rák ellen", mert csak, és Norbi is megmondta oldal. Most így akarnak hálát adni neki a megnövekedett látogatószámért. Mellesleg az oldal góréja asszem Norbi PR-ese is. Tuti az én érdekeimet nézik...
-
bullseye
addikt
Azt hiszem nagyon itt az ideje, hogy széket és matracot/ágyat cseréljek.
Kíváncsi lennék a tapasztalatokra (100 kg felett
), kinek mi jött be, mit ajánl és miért.
-
bullseye
addikt
válasz
takacsbotond #7260 üzenetére
Hááááát. Ha ezt már próbáltad és bejön, akkor miért ne.
Ha 12-kor van a reggeli és az "ebéd" csak valami uzsonna 4 tájban, akkor nem olyan vészes a két alma, de amúgy nem tudom mennyire lehet bírni hosszú távon. Az sem biztos, hogy jó, ha 8-kor eszel utoljára, ha utána fent vagy hajnal 2-3-ig (ha 11-kor kelsz). Mert ha nem is kajálod ki a hűtőt éjfélkor, mert van akaraterőd, elég frusztráló lehet. Lehet jobban járnál, ha lecsípnél valamelyik étkezésből egy kicsit oda.
-
bullseye
addikt
Lehet, hogy kéne egy házigazda, aki meghatározza, hogy meddig lehet elmenni a fitnesznáculásban.
-
bullseye
addikt
De ha még 8-10 ember beszól neki, tuti nagy kedve lesz gyúrni!
Hegyibe!!! -
bullseye
addikt
válasz
woodworm #7212 üzenetére
WTF is nyomós szendvics?
Mondjuk én nem tudok és kifejezetten nem is szeretek főzni, de egy tonhalkrém talán befigyelhetne néha, azt nagyon szeretem, és nincs jó a környéken.
+ ha már szendvics, utóbbi 1-2 évben én a Kohl's Kitchen diabetikus kenyérkét ettem. (Lipóti a sarkon bezárt, szóval kereshetek máshol) Nem olcsó, nem tartós, sőt hamar meg is punnyad, ezért pirítani szoktam, viszont elég kenyérszerű ízben és állagban, de mégiscsak jobb (100g: 263kcal, 39 ch), és a laza tésztája miatt elég nagy és könnyű, így fejben nekem laktatóbb volt, mint a toastok, amiket eddig láttam. Akinek nagyon hiányzik a kenyér, annak szerintem érdemes megnéznie.
-
bullseye
addikt
Az nagyon szép. Azért ha ez házi, egyszer kérj majd orvosit is, mert a kis kézi izék akár egy teljes pontot is tévedhetnek (és akkor már határeset az éhhomi), de a 1,5 órás nagyon biztató.
Gabonapehely tényleg nem feltétlen a legjobb, de ez cukor függő, meg ha tejjel, akkor ugye pláne, ráadásul az gyors. Nekem reggelre jobban bevált a zabpehely fehérjeporral+vízzel.
Másrészt kezdő lépésnek nem rossz szerintem, csak figyelj mennyi cukor + mennyire vagy éhes utána nem sokkal.
-
bullseye
addikt
válasz
#20584850 #7182 üzenetére
Én se tudok főzni, de az említett módszer belefért 1-2 hétig. Aztán mondjuk ráuntam és visszamentem kiszállítókhoz, az azért változatosabb (de néha még belefér). És mikrózni nagyon tudok, szinte fél kézzel. Ja, és közben elég jó rántotta módszert szedtem össze Ramseytól meg Jamie-től.
-
bullseye
addikt
Próbáld ki ezt, itt vannak szigorúbbak is.
Amúgy pont a napokban olvastam egy érdekes elméletet, hogy BMR alá nem szabad menni, mert a szervezet nagyon beáll tartalékolni, ezért kell többet mozogni, hogy a TDEE nőjjön, és így is legyen fogyás. Az nyilván ok, hogy a mozgást is fontosnak tartja, de abban nem vagyok biztos, hogy a szervezet meg tudja különböztetni, ha valaki azért végez kalóriahiánnyal este, mert semmit nem mozog de BMR alatt fogyaszt, vagy azért mert sokat mozog. Talán van itt, aki tudja.
-
bullseye
addikt
És mondjuk az lehetne, hogy szétválik a topik, és lesz egy, ahogy nagyon profi tippekkel osztják ki, aki arra jár, és van pofája nem 100% hatékonysággal diétázni, meg egy másik, ahol nyafizás is mehet, meg kicsit barátságosabb biztatás van, és inkább iránymutatással szolgál, aki ért a dologhoz?
-
bullseye
addikt
A diétát lehet keményen kibekkeleni egy hétig, meg két hétig. A teljes életmódváltásnál kicsit nehezebb minden olyan ételt örökre elfelejteni, amit szeret az ember. És van aki a pozitív megerősítést szereti, van aki a negatívot, szóval így topik szinten talán jobb lenne kevésbé keményvonalasan nyilatkozni.
-
bullseye
addikt
válasz
JackFeryll #6675 üzenetére
Ez valami szakmai szemüveg lehet, hogy egyből 11-re csavarni a dolgot. Én is voltam kórházi étkezési tanácsadónál, aki azzal kezdte, hogy megnyugtatott, nem kell aggódni, a cukorbetegség (type II, önerőből...) miatt nem kell igazán semmiről lemondani. Aztán amikor felvetettem, hogy mondjuk esti pizza helyett tej+müzli lenne, akkor jött, hogy ja azt inkább ne, mert a tejcukor, meg a müzli sem olyan jó, szóval max. hetente-kéthetente. Meg gyümölcs is csak kevés és ritkán, vagy csak citrom; meg kb. semmi amit amúgy szeretnék, max. havi egyszer (nem egyenként, összesen!).
Mostanra, 2-3 év alatt, kb. én is eljutottam eddig. Na jó, eddig még nem, és eddig nem is szeretnék. Nyilván jobb lett volna, ha azzal kezdem, hogy csirkemell (mondjuk az pont a húgysavnak nem olyan jó) + zöldség, és kb. ennyi. Már rég lefogytam volna teljesen, nem csak kb. félúton járnék. Vagy – ami valószínűbb – 2 hét után abbahagytam volna az egészet, és dupla adag gyógyszer kéne, esetleg már vehetnék lassan a méretet a falábamhoz.
Szóval szerintem érdemes először mindig azt tisztázni, mennyire tökös meg vasakaratú az illető. Mert van, akinek megy az azonnal 0 kalória, vagy napi 10 órát sportol, de a többség szerintem puhány, még ha nem is az én szintemen. .)
-
bullseye
addikt
Vajon a ketogén életmód teszi az embereket ennyire vakbuzgó hívővé, vagy ez az előfeltétele, hogy valaki kibírja az első hetet?
-
-
bullseye
addikt
Elnézést a reklámért, de megintcsak árulok sportszereket, ócsóért, mert hétvégén lomtalanítás, és ilyenkor mindig megkísért, hogy kivágjam egy részüket. Szóval akinek a térde bírja, és van némi kalandvágya (meg kombi autója...) most igen olcsón + alku beszerezhet egy talán működő lépcsőzőgépet.
-
bullseye
addikt
válasz
teppik_amon #6546 üzenetére
Én édességre próbálok fehérjeport használni. Nem olyan jó mint egy torta, de valamennyi íze van. És állítólag sütni is lehet belőle dolgokat, csak én megálltam fejlődésben a teakészítésnél...
-
bullseye
addikt
Nekem inkább valami olyan kéne, ami a testhőmérsékletet növeli (mondjuk nem a nyári 30 fokban, de hamarosan), mert ugye az adja a kalóriafelhasználás nagyját, nekem meg 6,1 C, csak hogy szívjak.
-
bullseye
addikt
balhégyanús kérdés: regenon?
mennyire gáz, mennyire hatékony, mondjuk az itt ajánlott cuccokhoz (reform és tsai) viszonyítva?
a paranoia mint lehetséges mellékhatás kifejezetten tetszik, legalább ezentúl lenne mire fognom... -
bullseye
addikt
van egy teória, hogy a szénsav összeáll lent, és növeli a gyomortérfogatot, amíg nem távozik (állítólag CSAKIS ezért hízlal a sör...)
meg egy másik, hogy a gyomrot, meg a beleket ottan lent nyüzsteti és ezzel éhesebbnek érzi magát az ember...
csak hallottam, az igazságtartamáról francot se tudok... -
bullseye
addikt
válasz
Woodslave #1327 üzenetére
nem 200 kilós subway-es sráccal kevered? Abból hatalmas kampány volt, mennyit fogyott a szendvicseiktől:
reggelire ivott kávét,
ebédre evett egy 15 centis pulykás szendvicset (majonéz és sajt nélkül), meg egy kis zacsi Lays chipset (azt minek???),
vacsira evett egy full 30 centis, vega szendvicset, újfent sajt és majonéz nélkül...
meg sokat sétált amikor már csak 140-150 kiló volt...
a sztoriból csak az maradt ki szerintem, hogy valamikor közben fejbevágták, amitől az agyalapi mirigye átbillent és elkezdte jobban feldolgozni a zsírt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest