- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bullseye #7755 üzenetére
[link] a kép utolsó mondata.. Ha nem edzel (azaz nincs olyan extra izomtömeged amit a mindennapi élet során ne használnál) akkor valószínűleg nem fenyeget az izomvesztés, kivéve persze ha éhenhalós diétát csinálsz de akkor se segít a bcaa.
A fehérje igénye meg egy nem edző embernek elég alacsonyan van, ha még azt se eszed meg akkor komoly bajok vannak a diétáddal és azt kellene rendbe rakni
-
TheProb
veterán
válasz
bullseye #7741 üzenetére
Én is mindig ugyan akkor szoktam mérni magam (reggel, reggeli "rutin" után
).
A fura, hogy mikor még tudtam tartani a súlyom, ahhoz mérten szerintem kevesebbet, de semmikép sem többet ettem, ezért nem értem a pluszt.Na de mindegy, meglátjuk mi lesz még, még csak most kezdem a dolgot.
-
boost
veterán
válasz
bullseye #7604 üzenetére
igen. például ha a kalória mondjuk 170kcal /100g, és az étel nettó 240g, akkor 2,4*170 az elfogyasztott kalória. A makrókat (zsír, szénhidrát, fehérje) nem tudod kiszámolni, csak ha azt is megadták, de ha változatosan eszel, és kerülöd a csoki/nasi/alkohol vonalat, akkor többnyire nap végére helyes a szénhidrát, fehérje, zsír arány. Szóval amiatt nem kell parázni.
-
rwin5
őstag
válasz
bullseye #7256 üzenetére
Itt a legfőbb baj az, hogy sokan tanácsolás helyett egyetlen úton módon állítanak be egyes eszközöket a fogyáshoz, ha meg szembe megy vele az ember akkor balfax, bár nem tagadom ír néha a fogyni való tábor is olyanokat, hogy sírni lehet rajta mitagadás, de én abban sosem hittem, hogy utána a degradálás az egyetlen út, bár lehet másnak az; nekem boldog gyerekkorom volt
Szergely neked meg kitartást kívánok a topik valamely barátságos környezetének visszahozására és a higgadt vérmérséklet megtartására
"Mindig az az erősebb, aki nem tombol, hanem mosolyog"
(#7257) takacsbotond: fordítsd el, mert ez így szörnyű
-
Narxis
nagyúr
válasz
bullseye #7165 üzenetére
Nem, amúgy lehet holnap már én is meg tudom mérni. Amúgy meg aznap este simán és könnyen ment a 60 perc séta szóval inkább arról lehet szó, hogy keveset ettem. Gyakorlatilag az étkezéseim 50-60%-t a gyorskaják és édesség tette ki. Mivel ezt megszüntettem nehéz pótolni mert oké, hogy egyek zöldséget de mást is kell ennem mivel a nagy súlyomnak nagyobb a szénhidrát igénye. Sokkal könnyebb lenne ha 120 vagy 110kg lennék mert akkor sokkal alacsonyabb értékek lennének. Nehéz egészséges ételekből ennyi kalóriát és szénhidrátot pótolni úgy, hogy én nem nagyon tudok főzni.
De várom a dietetikus válaszát is.
-
boost
veterán
válasz
bullseye #6913 üzenetére
Én javaslom, hogy javaslat megformálásakor, tegyünk különbséget, hogy a kérdezőnek, vagy akinek szánjuk a válaszunk a 15%-os testzsírszazalék a cél, vagy a 40-ről 25%. És akkor nem lesz itt gond, félreértés. Gyúrósok legyenek tekintettel arra, hogy itt alapvetően arról van szó, amit a topiknyitó leírt. Bemásolom a teljes hozzászólást, de linkelem is, ha valaki inkább ott olvasná el.
Kedves súyproblémákkal szenvedő Fórumtársaim!
Magam sikertörténetével és tapasztalatimmal segíteni Nektek a fogyásban.
Előszöris kezdjük úgy, hogy 15 múltam, 190 centi vagyok és évvégén egész pontosan 112 kilót nyomtam, és nem festettem túlságosan jól. Sokat mondogatták nekem, hogy foggyak le ezen balga módon általában felkaptam a vizet megsértődtem, hogy senkinek semmi köze hozzá azt eszek amit akarok..
Most jelenleg 90 kilót (azaz 22 kilót fogytam kicsit több mint 3 hónap alatt, ebből 10et januárban azóta folyamatosan lassul de még mindig fogyok) nyomok és sokkal jobban érzem magam.Szerelmes voltam és önbizalmatlan, ezt a kövérségemneke tudtam be és változtatni akartam a lelkem mélyén ezen de valahogy mégse. Aztán karácsonykor elhatároztam magam, hogy na lefogyok újévtől. Szilveszterkor még bezabáltam de éjfél után már neki is kezdtem a dolognak.
Felejtsük el azt a szót, hogy fogyókúra. Ez a szó alatt azt értjük, hogy éhezés edzés ideiglenesen aztán elérünk egy kivánt súlyt és abba is haggyuk.
Nos énis így - hibásan - kezdtem, de hamar rájöttem a dolog fortélyára. Az eredeti terv az volt, hogy húsvétra 100 kiló leszek... vicces így visszagondolni utólagSoványnak lenni egy másik életmódot jelent... ha egy kövér emberről hirtelen leteremtenénk a fölösleget úgyis visszahízná, ezt az életmódot folyamatosan ki kell alakítani.
Jegyezzük meg, az egész fogyókúra alatt semmit sem éheztem, hisz a bevitt anyag térfogata alig változott a hangsúly azon van, hogy mit.
Na elhatároztuk magunkat? De télleg? Nem csak egy napi bolondságról van szó? Ha erre egyértelműen igennel tudunk válaszolni akkor nosza neki!
Kezdjük azzal, hogy mit iszunk...
Én termetemből adódóan nagyon sokat iszom...
Na szóval mitis iszunk? Kólát, szörpöt, üdítőket, kávét? Le vele! Ásványvíz a nyerő! Először ízetlen lesz deha télleg betartod, hogy csak azt iszol és nem undorral hanem ezvan és kész akkor megszokod annyira kellemes és természetesl lesz az íze mint az eddig megszokott italodnak... Ez a legfontosabbbMiket eszünk? Jujjuj rendszeres nassolás, bőséges zsíros főttkaják este nyolckor ráadásul fekve film alattt vagy gép előtt? Ismerős...
Felejtsük el azt, hogy a sovány ember se eszik finomat! Buliban, lagziban, búcsúban szóval alkalmi összejöveteleken lehet sütiket, tortát kajálni persze nem bezabálni, bár ezt kövéren se csináltam. A hangsúly azon van, hogy nem szabad ebből rendszert csinálni. Együnk tengeri halat, csirkehúst, zöldségeket, gyümölcsöt. Egy kövér ember aztmondja ilyenekre, hogy jaaaj szegény ember ilyen ízetlen dolgokat eszik, ahelyett hogy a finom pacalpörköltet stb. (ide mindenki gondolja ide kedvenc hízlaló kajáját). Nálunk európai embereknél megszokott, hogy a legegyszerűbb kaja mellé a tányérra is rengeteg mindent pakolunk nemcsak a mennyiség a probléma hanem a mibenléte is. Nos én nekem az ebédem simán natúran hal egy kenyérrelHétvégén csirkemell szintén kenyérrel.
Na ha ettől se riadtunk vissza mennyünk tovább... Mozgás? Amikor elkezdtem aszittem denagyon számít az, hogy időnként csinálok egykeveset (pl. súlyzozók). Fogyás szempontjából nem annyira, de izmosabbak leszünk ami még jobban növeli a lelkesedést, nő az állóképességünk és esztétikai szempontból is ottvan. A ritkánti edzések nem számítanak csak a fogyás kezdetén jóljön ha növeljük az izomtömeget mert duplán kedvünk lesz mozgásdúsabban élni (nem ugy kelünk fel a tévé elől hogy jaaaj felkell álni most milesz, szóval építjük az a hőn állítóttt életideológiát ami a hosszas soványsághoz kell).
Oké elkezdtük, már egy hete csináljuk. Javaslom, hogy ne álljunk túl gyakran a mérlegre.... hetente elég nagyobb lesz a várakozás, a cél, a kíváncsiság. Lehetőleg mindig ugyanúgy meztelen vagy legalábbis alsóneműben mérjünk és ne vonogassunk le úgy hogy jaaj most előbb ittam, előbb kajáltam és szépen irogassuk az eredményt. Januárban heti több mint 3 kilót fogytam, az első héten majdnem 4et. Na ha az első héten legalább két kilóval kevesebbet mutat a mérleg akkor jól csináltuk, a szervezetünk az egyenlő építő-pusztitó arányból végre átbillent fogyó üzemmódba. Ha nem kísérletezkessünk tovább, nekem elsőre sikerült
De ne csökkentsük jelentősen az adagot, annyira ne hogy tartósan éhezzünk mert akkor ugyis megunjuk és nem fog tudni állandóvá válni ez az életmód.
Szóval a fogyás mértéke folyamatosan csökkenni fog végül testsúlyunk befog állni egy bizonyos pontra. Ne ijedjünk meg, hogyha ez valamivel magasabb mint korunk erőszakosan agyonfogyasztott szétplasztikázott műsztárjainké. Elértük azt, hogy megint annyi a bevitel mint a kiadás azonban ezt most sokkal vékonyabban tesszük. Amennyi idő alatt ezt elérjük (annyira nemis hosszú) kialakul ez az étrend, ami ha minden igaz olyan hogy finommá is válik számunkra meg nemis éhezünk (persze később még kevesebb is elég lesz mivel gyomrunk is kisebb lesz). Ezt az étrendet kell folytatnunk.
Én még mindif fogyuk de már csak heti max 1,5-2 kilót és jó lenne még legalább 80ra lemenni. Először azt tapasztaltam, hogy csontosabbak az ujjaim... majd azt hogy lötyög a nadrág majd hogy kisebb lett az arcom. Végre le bírom futni a tesiórát lazán. Egy kövér ember ha nemis tudatosan de mindig spórol a kalóriával. Ha ideges nekiáll enni, míg egy sovány valami cselekvésbe kezd, pl. fel alá járkál, a kezét tördeli. Ezt magamon is észrevettem, pontosabban szóltak nekem csak akkor tűnt fel
Azonkívül könyedebb sétálni az uccán, mintha szálnék... Nagyobb az önbizalmam meg minden. Soványnak vagy legalábbis átlagos testalkatúnak lenni jó! A vérnyomásom magasnak mondható 160/110 volt 90es pulzussal... Most mind3 érték kb 30-al csökkent, gondoljuk csak el mennyivel kellemesebb a szívnek így.
Foggyunk hát le! Várom a visszajelzéseket, örömmel segitettem.
HiperG
-
woodworm
veterán
válasz
bullseye #6913 üzenetére
Szerintem nincs rá szükség, mindenből lehet plusz információt szerezni, csak nem kell a húsleves miatt szétszedni a másikat, főleg nulla indoklás mellett. Én pl. nagyon leveses vagyok, ma is az volt. Természetesen a zsír leszedve a tetejéről, tele zöldséggel, kevés tésztával. A pluszban hozzáadott csirkemell pedig ment szendvicskrémnek.
-
Musztáng
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest