- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iOS alkalmazások
- Egy óra, két rendszer
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8819 üzenetére
Köszi.
Remélem, tudsz majd haladni Te is. Nekem 2024 nagyobb része már nem a diétázésról fog szólni, hanem például arról, hogyan futhatok gyorsabb 5 meg 10 km-t.
-
I02S3F
addikt
válasz
callmeakos #8812 üzenetére
Tök jó!:)
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8810 üzenetére
Részvétem.
Az ilyen sétákból viszont csinálhatnál rendszert. Ha utána nem falod fel a hűtőt, sokat profitálhatsz belőle. Anno még gimiben rengeteget teljesítménytúráztam, de sosem tudtam kiaknázni a jelentőségét diétában, mert egy 50 km-es túráról ajtón beesve azzal kezdtem, hogy már pucolom is a krumplit sütéshez. 2-2,5 kilót be is faltam belőle még este, sajttal leöntve, 1,5-2 liter kólával leöblítve. -
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8801 üzenetére
Kíváncsi leszek, működik -e majd. Abszolút lehetséges, hogy igen, de azért az a 300g ch nagyon sok, nekem legalábbis biztosan. Nálam úgy 160g-ig iszonyat szenvedés van, ezért azt már be se vállalnám, 175-től viszont már egész jó a kedvem, csak egy kis megszorításnak érzékelem, 200 g körül pedig már szinte nem is tudatosul a megszorítás -egészen addig, amíg nincs sok mozgás. Ha van, néha egészen pontosan látszik, mikor fogy el a ch belőlem az esti kocogás alatt; konkrétan elnehezülnek a lábaim, és belassulok, elfogy az erő.
Ami szerintem még egy jó ötlet: a ch nagyobb részét elfogyasztani viszonylag hamar, mert a nap későbbi -du. 4 utáni- részében a zsírszövetek érzékenyebbek az inzulinra, vagyis ha nem mozgod le a ch-t, zsír lesz belőle. Legalábbis ezt olvastam valahol még régen, és a mostani átmeneti böjtös kajálásomat ezért is alakítottam ki úgy, hogy 8 és 14 h között van a kajálós szakaszom. Úgy tűnik, tényleg jobb így, mint mikor régen estére tettem a kajálós szakaszt. Tudom, Nálad nincs átmeneti böjt, de számíthat a ch mennyiségének napi elosztása is.
Tegnap este felfedeztem, hogy lett nyoma rajtam is a 32 kiló fogyásnak, pedig lassan csináltam: feltűnt a tükörben, hogy ráncos lett a seggem.
Remélem, valahogy majd sikerül megszabadulnom tőle, elszomorítana, ha így maradna. A hasam alján is lett pár ránc, de azok még abszolút nem látványosak, seggen csúnyább.
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8796 üzenetére
Evés nagyon egyéni lehet, illetve függhet akár az időjárástól / évszaktól is.
Perpill a ch-t kívánom nagyon, a napi fehérjém meg le se csúszik. Lehet, a sok kocogás miatt. Nálad meg tán a súlymellény vezet majd oda, hogy a mostaninál is jobban fogod kívánni a szénhidrátot.
Most milyen arányokkal próbálkozol a makróknál, miből mennyi megy?
-
0Li
senior tag
válasz
callmeakos #8798 üzenetére
Melyik fajtát használod?
Én is gondolkodom egy "kényelmesebb" beszerzésén, de még nem próbáltam egyet sem. -
válasz
callmeakos #8796 üzenetére
Ez a súlymellény munkában egészen kreatív ötlet
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8792 üzenetére
Köszi, és tényleg nem sok a 194g szénhidrát, de 59 kilós zsírmentes tömeghez pont elég, pláne viszonylag magas fehérje mellett. Hosszú évek tapasztalata ez. A lényeg nálam az, hogy a 175 gramm meglegyen, azon már közel fájdalommentesen tudok fogyni.
Most keresgélem a régen eltett HDD-ken, meg felhőkben a régi diétázós képeket. Teszek be ide kettőt, durva lesz:
Lehetek ilyen is, meg ilyen is:
Most lehetek úgy 24% testzsíron, de kicsivel izmosabban, mint a fölső képen. Már év végére hajszállal jobb lehet a formám a felső képen láthatónál. Ez az ingázás megy évtizedek óta, ideje lenne tartósan megállni egy fitt formán. -
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8774 üzenetére
Szerintem diéta mellett a legjobb dolog a súlyzós edzés, ha ügyesen lövi be magának az ember az intenzitást, volument, és még enni is tud utána egy rendeset. Negatív kalórián is lesz tőle egy kis izomgyarapodás, ha nem túl nagy a negatív kalória, de még az se tragédia, ha csak annyit ér el vele az ember, hogy nem veszt izmot, miközben lemegy róla a zsír.
Aki minden edzés nélkül csak kcal-deficites étrenden van, az nem csak a zsírjától fog megszabadulni, hanem valamennyi izomtól is.
Voltam már párszor udvariatalan még vendégségbe készülve.
Megoldom magamnak a kajálást, velem ne is foglalkozzanak, mert én bizony diétán vagyok. Vagy ha olyan fontos, hogy egyek náluk, akkor csirke és zöldségköret. De igen, ez nem túl elegáns. -
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8772 üzenetére
Havi 1-2 csalónap még akár hasznos is lehet, de én már azokról is kezdek leszokni. Egy hét viszont már felelőtlenség, ráadásul nehezebb is utána a diétába való visszatérés.
Nekem tökre jól jön most, hogy nem tartom a keresztény ünnepeket, és így a karácsonyozás körüli zabálás is elkerül majd. A fogyózók többsége viszont meg fogja szívni a decembert.
Ja, és a jobban érzem magammal is érdemes vigyázni, nálam akkor van mindig nagy öröm, mikor 200g fölötti ch-n vagyok. Ott viszont már elég egy apró hiba, és ha mondjuk a kiszámolt 210 grammból 260-280 gramm lesz, máris ugorhat majdnem a teljes aznapi fogyás.
Ha esetleg kocogásra adnád a fejed, ajánlom a Karvonen Heart Rate Calculator-t, az általa megadott "70% to 80%" közötti pulzustartomány a legjobb fogyásra.
Ez itt az enyém:
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8770 üzenetére
"Le szeretném küzdeni magam 100 kiló alá, de egyelőre még kitartok az izomfejlesztés mellett."
Zsírvesztés közben is lehet izmot építeni, pont azt csináltam egész évben. Az más tészta, hogy negatív kalórián tényleg nem jön sok. Viszont fontosabb egy elhízott embernél, hogy negatív kalórián legyen, minthogy esetleg kicsivel jobban tudjon izmosodni. Már csak azért is, mert hormonálisan egy kövér nincs jó helyzetben:
“Itt érdemes megemlíteni az ösztrogén és a zsírszövet kapcsolatát is. A zsírszövet ugyanis ösztrogént is termel és tárol, ami pedig hozzájárul a zsírraktárak növekedéséhez. Éppen ezért fordul elő gyakrabban ösztrogéndominancia azoknál, akiknek magasabb a BMI-jük, ami pedig még tovább ront az ösztrogéndominancián”- magyarázza Dr. Mutnéfalvy Zoltán, az Endokrinközpont endokrinológusa. Forrás.
Vagyis még az izomépítés se lehet optimális magas testzsírszázalékon, rengeteg zsírt szed fel közben az amúgy is elhízott ember. Szerintem jobb inkább alig izmosodni, de mellette leadni egy csomó zsírt. Én tippre kábé 1 kg izmot szedtem fel idén, viszont az évet 92 kilón kezdtem, és 75 kiló leszek szilveszterre menetrend szerint.
A súlymellény viszont szerintem jó ötlet, ha nem leszel a viselésétől sokkal éhesebb.
Viszont valamit biztosan nagyon rosszul csinálsz, mert nem 103 kilón kéne most állnod.
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8764 üzenetére
Ott tényleg sok a hang, és sok a haszontalan infó is, de akik tesznek be képet magukról, és láthatóan elértek már valamit, általában segíteni is tudnak. Sok út működhet mind a diéta, mind az izommegtartás/izmosodás terén, de ezeket is kitárgyalják, és ott a kereső is, a topik pedig hatalmas.
A szépen fogyáshoz a testépítőknél jobban szerintem nem értenek még az orvosok se úgy általában, mert nincs korszerű tudásuk a témában legtöbbször.Persze működhetne az is, hogy valaki átemelné onnan a fogyózóknak leginkább releváns infókat, de erre perpill én biztosan nem vállalkoznék, túl sok idő lenne. Ráadásul tényleg meglehetősen rugalmasra kéne vennie az összefoglaló írását annak, aki ezt megpróbálná, mert rengeteg út van tényleg, ami egészen jól járható.
-
callmeakos
veterán
válasz
callmeakos #8736 üzenetére
Jövő héten haza kell utaznom esküvői dzsemborira, ezért jó pár napig valószínüleg offos lesz a diéta, ezért ráálltam most a mérlegre. Nem vártam sokat, lévén komolyabban az új rendszert még egy hónapja se csinálom (kb 3 hét), nem is voltam benne biztos mennyire effektív ez az egész, de azt kell hogy mondjam, meg vagyok lepve. 102.4 kilót mutatott a mérleg, ami több mint két kiló minusz kevesebb mint egy hónap alatt úgy, hogy közben volt izom fejlesztés is, úgyhogy zsírból még valószínüleg több is lement. Ezért fixíroztam ennyit az új napi rutin és étkezési rendszer bevezetésén, mert tudtam hogy jó ez amit csinálok, csak rendszerszinten kell csinálnom, hogy ne legyen kilengés. És úgy tűnik, hogy működnek a dolgok. Október végén jön a következő mérlegelés.
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8738 üzenetére
Én már elkezdtem gondolni a végére. Nem akarok nagy változtatást csinálni majd, másként visszahíznék. Annyi lesz, hogy decemberben vagy januárban, mikor elérem a 75 kilót, megemelem először az energiabevitelem 2150 kcal-ra, megnézem, mi változik így egy hónap alatt, aztán ha mondjuk fogyok 20-30 dekát, megint emelek picit. Edzések és életmód természetesen maradnak a jó úton.
Ajánlom zsírbevitelhez a chia magot, de hasonlóan jó a len is állítólag. Tömény Omega-3 források.
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8736 üzenetére
Ez elég durva akkor, 104 kilón még iszonyatosan messze van a cél. Mikor 110 voltam, úgy álltam a diétához, hogy direkt nem is gondoltam a célra, csak a folyamatra. Több lesz egy évnél, tehát ne is foglalkozzak a végével egyelőre.
Kcal és makrók jónak tűnnek, de azt fel nem foghatom, hogyan tudsz megállni 40g zsírnál. Nekem ez egyszerűen nem megy, ezért csökkentettem inkább a ch-t. Kábé bármi is a napi kajám, minimum 65-70g zsír lesz benne. Tudom, minimum a magok nassolásáról le kéne mondanom.
-
boost
veterán
válasz
callmeakos #8707 üzenetére
Mozgásból van meg az 1300, vagy az edztésből? Külső vagy belső karika?
-
I02S3F
addikt
válasz
callmeakos #8721 üzenetére
törőlhető
-
Andris837
senior tag
válasz
callmeakos #8721 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a bíztató szavakat! Motiválóan hat rám, így el is megyek lassan sétálni egyet ebben a "jó időben".
-
KISDUCK
addikt
válasz
callmeakos #8715 üzenetére
Köszi, droidon leszedtem, de ennek az aktív használatához kell havi előfizetés?
-
KISDUCK
addikt
válasz
callmeakos #8713 üzenetére
Ez milyen app?
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8707 üzenetére
Mozgásból 1300 kcal tényleg jó sok, nem is emlékszem már, nekem mikor sikerült ilyesmi utoljára. Talán akkor, mikor többet kocogtam a mostaninál.
Milyen új rendszerben gondolkodsz?
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8699 üzenetére
Így tényleg nehéz. Gondolom, maradsz akkor valami hagyományosabb kcal-megszorítós diétánál. Ha esetleg még nincs air fryered, vegyél egyet!
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8695 üzenetére
Ha még nem próbáltad, csinálhatnál akár egy átmeneti böjtöléses programot, hátha beválik Nálad is. Augusztusra én egy 18/6-os átmeneti böjtölést tervezek, amiben a 6 órás evős szakasz 10 és 16 h között lesz, valami hasonlót akár megpróbálhatnál, és persze ha nem jó a 10-16h, lehet bármi más is. A leginkább szokásos a 16/8-as változat, de az szerintem már túl laza; ettől függetlenül sokaknak megfelel az is.
Kalóriák és makrók tekintetében meg célszerű lehet akár egy olyan megoldás, hogy az edzős napokon kicsit több a bevitel, a pihenősökön meg kicsit kevesebb.m3tr0: Nem lesz kevés, mert csak 171 centi vagyok. Képet viszont nem teszek 80 kilóig biztosan, mert most nem tetszik a látvány a tükörben. Sok helyen már tök jó, de ez így pont azt eredményezi, hogy az úszógumi meg még feltűnőbb is, mint nagyon kövéren. Viszont ismerem a testem, sok diétán vagyok már túl vele, és tudom, hogy a 80 kilót elérve látványosan kiegyenlítődnek az arányok. Még akkor is túlsúlyos leszek, csak onnét már megint arányosan, és már nem vészesen. A zsír alatt az átlagosnál több izom van rajtam, és 80 kiló alatt nagyon hirtelen fog nagyon sokat javulni a formám. 81 és 75 kiló között óriási nálam a kinézetbeli difi úgy általában. Pár kilót persze tévedhetek, lehet, hogy le kell mennem majd 73-74 kilóra is ahhoz, hogy megkapjam a vágyott formát, de lehet, már 75 kiló is elég lesz, most még nem lehet előre megmondani, mennyi lesz az annyi.
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8674 üzenetére
Köszi, sok sikert Neked is! A súlyzós edzésre én is jobban ráálltam, és ez maradni is fog. Biztos vagyok benne, hogy a felkarom vékonyabb lett volna a mai méréskor a súlyzós edzések nélkül; még lábazni is fogok, mert a vádlimnak az a 37 centi azért már nem örvendetes, onnan már nem kéne fogyni. Egyik fő célom, hogy 75 kilóra fogyva megmaradjon legalább egy 38-as felkar. Nehéz lesz elérni, de ezért is változtatok majd a makrók arányain, illetve 2100 kcal lesz a bevihető energiamennyiség a mostani 2000 helyett.
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8666 üzenetére
Napi 1000-1300 kcal mozgásból már egész jó, és bizony van annak is előnye, ha az ember nem sietősen fogy le. Sokkal jobban éreztem magam múlt hónapban, meg az előtte lévő néhányban, mikor a havi 1 kiló körüli fogyás volt a norma, júliusra megint azt hozom majd vissza; ez a mostani bár nagyon eredményes, mert még a hónap fele se ment el, de már túl vagyok a -1 kilón, mégse való nekem, mert nem vagyok mazochista.
Szóval jó lesz nekem is lassan.
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8664 üzenetére
Nagyon megindult lefelé a súlyom, 2-2,5x gyorsabban fogyok, mint általában. Szenvedek is, de kárpótol az eredményesség. Ha így megy tovább, hó végére simán reális a kerek 85 kiló is, ami komoly mérföldkő lenne, mert onnan még 5 kiló, és normálisan nézek ki, megint 5, és jól. És 10 kiló fogyás tulajdonképpen már szinte semmi. 85 kilón már látszik a célszalag.
110 kilósan anno nem is nagyon gondoltam a végére, csak magára a fogyási folyamatra, ami biztosan 1+ év lesz.Lehet, Neked is szigorítani kéne a fogyózást. Sport is sokat használhat, csak ne lenne olyan nehéz a regenerálódás negatív kalórián. Perpill az egész felsőtestem fáj a tegnapi edzés miatt.
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8661 üzenetére
Köszi! Kitartás van, csak nem vagyok elég szigorú magamhoz.
87,4 kg ma reggel, vagyis 0,8 kg fogyást produkáltam 1 hónap alatt.Futáson változtatok, mert részben miatta lett több a kcal-bevitelem az ideálisnál; júniusban kevesebb lesz belőle, de gyorsabb tempóban. Alkalmanként 2-5 km-t tervezek csak.
Július elsején újra itt... -nincsenek nagy reményeim a múlt tapasztalatai okán, de azért jó lenne nagyon egy kerek 86 kilót összehozni.
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8659 üzenetére
Gratula a nyaraláshoz, nekem majd tán augusztusban lesz ilyesmire 2-3 hetem, de már nagyon várom. Viszont ilyenkor se jó teljesen offolni a diétázást, nálam többször működött az enyhe lazítás is úgy, hogy még fogynom is sikerült.
Egész magas kalórián vagyok, már súrolom a 2500-at is egyre gyakrabban, mégis becsúsztam 88 kiló alá, ha csak kicsivel is. Azt mondjuk nem tudom, hosszabb távon mi lesz, mert mintha kicsivel fáradtabb lennék, tippre a regenerálódásom még nem elég jó a mostani terheléshez; azt remélem azért, idővel megszokja a testem a heti 35 km kocogás + kondiparkozás kombót.
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8646 üzenetére
Előfordul az ilyesmi. Szerintem a cél számít leginkább, és ha ehhez éppen akár valami egészségtelen a leginkább optimális, akkor bevállalom, természetesen figyelembe véve a lehetséges negatív következményeket.
Én most az elmúlt 10-15 év fogyózásain merengek.
Van néhány biztos, mindig működő módszer, de mindenütt akadnak akadályok is. A Leangains szerinti átmeneti böjtölés például nálam mindig sikereket hozott, ha be is tartottam rendesen. Viszont az evős időszakom már nem lehet olyan hosszú, mint fiatalabb koromban, vagy ha mégis, akkor hozzá is kéne tennem annyi mozgást és edzést, mint egy fiatal. Ott meg a fő baj az szokott lenni, hogy edzés után farkaséhes vagyok, szóval úgy kéne időzíteni a sportot, hogy utána egyből ehessek is. Erre a reggel lenne így a legjobb, ráadásul kihasználhatnám így a böjtölős időszak miatti extra zsírégetés lehetőségét is. Csak abba belegondolni, hogy nem ettél 18-20 órája már, most keltél, és állj neki edzeni... (Itt most a futásra gondolok leginkább). Mondjuk az a tudat segíthet kicsit, hogy ahogy végeztél, ehetsz, és kemény voltál, és vár a siker, ha így folytatod.
Azt hiszem, egy 19-5-ös átmeneti böjtölés lenne nekem most a legjobb választás, úgy kialakítva, hogy az evős szakasz a reggeli kocogás után induljon.
-
törölt tag
válasz
callmeakos #8643 üzenetére
https://www.lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/tarsadalomtudomany/gabriel-modszer
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8641 üzenetére
Nálam se rózsás a helyzet, az áprilist ugye 89,1 kilón kezdtem, erre ma reggel mértem egy 89,4-et, mégpedig úgy, hogy mutatott a mérleg már 88,5-öt is korábban. Arról lehet szó, hogy a kocogás miatt emeltem kicsit a kcal-bevitelemen, és nagyon nem kellett volna. (Többször is du. 4 körül mentem kocogni, és így már nem bírtam ki a napot vacsora nélkül.)
Mivel a lábam már egész jól szuperál, 25-étől indítom a heti 4x8 Km-t (pontosabban úgy fogom csinálni, hogy 4 nap kocogás után 2 nap pihenő), ez talán segíteni fog. Korábban nem bírtam heti négy napot kocogni, mikor megpróbáltam, de akkor az volt a helyzet, hogy már ment a 12 km, úgy meg a heti 4 alkalom ugye 48 km-t jelentett volna -és elhízottabb állapotban, mint most. Tippre ha lassan építem fel magam, most elérhető lesz ez a 4 napon keresztüli 8 km, amit 2 nap pihenés követ. Aztán ha már ez könnyű, akkor a 8-ból 9-et varázsolok.
Plasztikai sebészet miért olyan szörnyű dolog? Számomra maximum az ára lenne riasztó; de nincs benne amúgy semmi durva, semmi félelmetes.
-
törölt tag
válasz
callmeakos #8641 üzenetére
A Gabriel-modszert olvastad? Ennel tobbet fogyott bornyulas nelkul.
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8639 üzenetére
Óvatosan szerintem nagyon elhízva is lehet rekortánon futni, az én térdsérülésem se a tömegem miatt történt, hanem csak mert a lefagyott pályán megcsúsztam. Eddig 101 kiló volt nálam a legtöbb, amin kocogtam, de például láttam ma a futópályán egy 15 körüli srácot csiga tempóval, aki úgy 170 centi volt, és legalább 115 kiló; kemény, hogy ezt így bevállalta, de mondjuk fiatal test talán jobban is bírja valamivel.
Volt most pár fogyásilag nem túl jó napom, a mai viszont gyönyörűen sikerült egészen biztosan.Lépcsőzőgép teremben nekem nagyon unalmas lenne, egy rekortán pályás park számomra sokkal vonzóbb a friss levegőjével, a sok kocogóval, kondiparkossal... -jó látni a sok edző embert, extra motiváció is.
Rákerestem a testzsírszázalék témára, és nagyon úgy tűnik most, hogy sajna 30-31%-on vagyok. Feleségem szerint is ennyi az annyi, meg szerintem is. Ez a kép tippre elég korrekten bemutatja a különféle testzsírszázalékokat:
Annak viszont örülök, hogy a térdem egyre jobb. Ha ez így marad, lassacskán bevállalhatok nagyobb távokat is a futópályán. Tök örülnék, ha még ebben a hónapban felmehetnék 8 km-re.
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8637 üzenetére
"Nemet mondani a legtöbb dologra egy két nap elmegy, de folyamatosan azért elég nehéz."
Ismerős. Másrészt pont azért megy nekem ilyen lassan most a fogyás, mert számoltam ezzel. Kevesebb szenvedéssel és lemondással jár, ha nem teljes szigorral fogyózunk, ha vannak csalónapok, ha nem szorítjuk le nagyon a kcal-bevitelt, de sokkal lassabb is.
Mégis, inkább elfogadom ezt a lassúságot, mint azt, hogy "csak" fél évig teljes megszorítás, ami után meg úgyis jön a visszahízás. Ma reggel például bevágtam egy nagyobb példány sajtos szendót.100 kiló körül rekortán pályán már akár elkezdhetsz kocogni Te is, de persze bármi más is jó lehet, amivel a zsírégetés folyamata tartósan megvalósítható. Tippre néhány kilóval most kevesebb lennék, ha nem esek el tavaly a fagyott rekortánon, és nem sérül meg a lábam. A bokám látványosan kikészült, mégis, az igazi probléma a térdem lett végül. Ha végre teljesen meggyógyulna, a mostanihoz képest kifejezetten könnyű lenne a fogyás.
Amit nagyon ajánlok minden leginkább fogyási céllal kocogónak, az a pulzuskontroll. Ugyanis nélküle egy dagibb ember hamar eléri a laktátküszöböt, besavasodik, és nem tud másnap is kocogni (tapasztalat). Viszont ha egy Számodra megfelelő pulzustartományban tudsz maradni végig, nem jön az izomláz, nem jön a kifáradás, és másnap letolhatod megint a megszabott távot/időt.
Hajrá Neked is!
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8597 üzenetére
Nem ártana kiderítened, mennyi a zsírmentes testsúlyod, már csak azért is, hogy a kaját pontosabban ki tudd számítani -még ha túl sok módszer is van erre.
Olvasgattam megint több helyen a fehérjebevitelről, és ez a diétában 1-1,2g/zsírmentes testsúlykiló kábé tényleg jó lehet. Ha nagyon számít az izommegtartás, legyen belőle 1,25g/zsmtsk. Nálam, ha 68 kiló vagyok zsír nélkül, ez akkor kerek 85g fehérje. Tényleg nincs szükségem még 100g-ra se, csak ez nekem meg azért furcsa, mert régen kondiztam, és emlékszem rá, hogy sokszor 120g körül vittem be. (Persze más kicsit a súlyzós edzés melletti -akár tömegnövelős- fehérjebevitel, és más a diéta és kcal-megszorítés melletti, de azért bőven lehet hasonlítgatni szerintem, pláne, ha valaki diéta mellett edz is.) Ami azt illeti, ez a kellő fehérjebevitel egy nagyon vitatott téma, de én mostantól az említett 1,25-ös arányszámot fogom nézni, mert ideálisnak tűnik.comegetsome1: Én is hasra hízok legjobban, de mindenhová is megy azért még.
-
törölt tag
válasz
callmeakos #8597 üzenetére
A bőrön segít vmicskét, ha rengeteg tiszta vizet iszol, és rengeteg frissen facsart citrom-, narancs-, grépfrut-, mandarin-, szóval citruslevet iszol.
Nekem betegség után volt gond a kilókkal, 1 hónap alatt fel 20, meg még utána vmivel lassabban 10, de 2 hónap alatt le is ment 20-25, de ezzel a sok ivással a bőrömön meg se látszott, de toltam is a hígítatlan friss narancslevet rendesen napi 2-3x is, és mellette (de nem egyidőben) egész nap a vizet. -
Sterilzona
senior tag
válasz
callmeakos #8594 üzenetére
étkezési idopontot nem emlitettem
-
Fred23
nagyúr
válasz
callmeakos #8590 üzenetére
"a napi limit nálam kb. 1800 kalória és 100g szénhidrát - utóbbit kicsit sokallom"
Kondizol, kerékpározol, 106 kiló vagy -hogy lenne ez sok?: szerintem inkább kevés. Én a helyedben 150-180g ch-t vinnék be, de persze nem vagyunk egyformák. Kcal tekintetében meg csak annyit, hogy én a 90 kilómhoz 1800-2000 körül viszek be, néha ennél is többet, és tippre Te többet mozogsz nálam.Sterilzona: nekem a kocogás leginkább arra jó, hogy ne lessuljon be az anyagcserém. Sajna hajlamos a testem alvó/tartalékoló módba váltani, ha kevés a mozgás, és akkor ehetek bármilyen keveset is, nem nagyon van fogyás.
A mai kajálással már végeztem, fehérje tekintetében az elmúlt 1 év legrosszabb napja lett, maximum 50g. Ez az, amit pedig nagyon nem szabad csinálni diétázáskor, nálam a 60g az abszolút minimum, ezt 99%-ban tartom is, jellemzően pedig 70-90g között viszek be, és akár ennél több se ártana.
-
Kékes525
félisten
válasz
callmeakos #6542 üzenetére
Elméletileg gyorsítja a zsíranyagcserét (zsírégetés). Akkor érdemes szedni, ha vegetáriánus koszton élsz, mert fontos a szervezetnek és csak a húsokban található.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
callmeakos #6542 üzenetére
Inkább vegyél belőle kaját.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
callmeakos #6535 üzenetére
Én speciel mind a kávéból mind az energiaitalból cukrosat szoktam inni. Nem hiszem, hogy ligth-ot kellene választani abból is, amiből erőt próbálsz meríteni. Csak arra figyelj, hogy igyál mellé jó sok vizet, hiszen a koffein vízhajtó. Ami még fontosabb: egyél rendesen, ne az energiaital legyen az első, ha úgy érzed, hogy ki vagy ütve. Inkább iktass be még egy étkezést napközben.
-
Yayoh
aktív tag
válasz
callmeakos #6535 üzenetére
Ha rendesen kajálsz akkor simán belefér , nem azon a pár gramm szénhidráton fog múlni.
bullseye:Jól be kell öltözni azt annyi.
-
Kékes525
félisten
válasz
callmeakos #6521 üzenetére
Én most fogytam le fél év alatt 34 kg-ot zöldség-gyümölcs-tej-sovány sonka ételekkel.
Zöldség: Répa, karalábé, uborka, hagyma, paprika, paradicsom, búzacsíra, lenpehely
Gyümölcs: alma, narancs, őszibarack, aszalt áfonya, aszalt szilva (ezekből keveset, mert sok gyümölcscukrot tartalmaznak, de kell az egészség fenntartásához)
Kiegészítőként: Omega 3 kapszula (halat nem szeretem), és szőlőmag mikroőrlemény, resveratrol tartalma miatt.
Közvetlenül szénhidrát semmi (kenyér, tészta krumpli, rizs stb.). Zsír közvetlenül szintén semmi. Csak annyi, amennyi a fentiekben van.
Az összes kalóriabevitel nem lehet több mint 1000kcal, de jobb, ha ennél kevesebb.
Mindennap mozgás! A mozgás típusától függő az időmennyiség. Én intenzív gyaloglást csinálok napi 2 órát. Úszás, futás, biciklizéssel az idő csökkenthető. Azonban futás csak akkor, ha fiatal vagy és az ízületeid rendben vannak. 100 kg felett általában nem célszerű futni az ízületi károsodás miatt.
Az egészet nem fogyókúraként fogod fel, mert a kúrának egyszer vége van és az ember már alig várja, utána pedig gyorsan visszahízhat. Életmódváltozásként kell felfogni, ami örök élet +1 napig tart.
Ne feledd a fogyáshoz nem vezet királyi út!
-
-Mike-
addikt
válasz
Nem kell mást csinálni, mint elolvasni a blogot, ugyanaz a szitu 126 >80 (kerekítve) egy év alatt. [link] Helyben is van, kérdezhetsz is tőle. Sok sikert!
Véleményem szerint egy idő után a gyaloglástól több fog kelleni, úgyhogy már most jobb ha hozzászoksz, hogy kicsit keményebb edzés kell majd (szobabicikli, futás, valami...) -
fLeSs
nagyúr
válasz
"valami húdenagy ökörséget"
"7 után semmi"
a többi jónak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest