- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 7 - nota bene
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
callmeakos
veterán
-
callmeakos
veterán
Ez a hónap is rendesen megtesz mindent azért, hogy kizökkentsen a ritmusból. Az elmúlt 1-2 hétben padlót fogtam édesapám halála miatt, de tegnap virtuálisan az asztalra csaptam, és elmentem egyet sétálni,. Igaz, ez a séta majdnem 40km volt
[kép]
Ez már nem az első ilyen, igaz a legutóbbi tavaly nyáron volt, de idén rátettem bő 10km-et a korábbi rekordra. Ennyi idő alatt lehet rendesen gondolkodni a dolgokon, és közben pedig jól is esik és még mozog is az ember. Jó kis terápiás mozgás forma.
-
callmeakos
veterán
A 300 nekem is sok, az a felső plafon, ezért írtam, hogy próbálom az alatt tartani. Viszont ilyenkor mindig eszembe jut, hogy ugye Napi 11-12km-et bringázok, 7-8 órát talpalok a konyhában súlymellényben, ezért sokkal több energiát használok, amihez kell utánpótlás. Nem drasztikusan, de azért na.
A korai többletétkezés szerintem is megállja a helyét, legalábbis délután 4 előtt már megeszem ideális esetben a napi étel jelentős részét.A ráncos segg meg olyan probléma, amit például én simán elfogadnék
-
callmeakos
veterán
[kép] Ezt itt. Az a jó benne, hogy 1 kilós babzsákokkal lehet variálni a súlyon. Az anyaga nem a legjobb, de nem is viselhetetlen. Hétfőtől megyek fel 8kilóra.
#8800Fred23
Szénhidrátot próbálom 300g környékén tartani, a zsír az továbbra is létminimum, 40-50G, a fehérje pedig olyan 100G környéke, de most mivel kevesebbet eszek, ezért a makrók kontrollálhatóbbak az átlag napokon. Nem vettem észre, hogy éhesebb lennék a mellényt hordva, de nagyon észnél kell lennem, hogy mikor eszek, mert egy átlagos napot gond nélkül lehozok, de tegnap kijött az, hogy a 12 órás műszakomat, amiből fixen van egy minden héten, azt hét más napján bevett étrenddel nem tudom átvészelni, vagy legalábbis nem ebben a csökkentett módban. Egész nap elég jól bírtam, este viszont durván elfáradtam és rám is tört az éhség, és mivel utána sikerült négy órát aludni, mert korán kellett visszamennem, reggel pedig sajna ne volt időm megcsinálni a szokásos reggelit, enni pedig kell, úgyhogy a mai napból csaló nap lett, holnap meg mehetek izzadni a terembe. A vendéglátás sajnálatos velejárója.Úgyhogy valamilyen szinten még mindig tapogatózom, hogy a speckó napokat hogy vészeljem át, de jövő hétre egy adaggal több étket viszek, és a dupla műszakon pedig nem fogok fixírozni nagyon a makrókkal, mert azt a napot le kell hozni, és nem tudok kibújni az alól.
-
callmeakos
veterán
Ismerős, nagyjából most ott tarthatok, ahol te az alsó képen voltál (talán a pocak kissebb). Viszont ugye mivel én elég mélyről jövök, ezért már sok helyen elég durván lóg a bőr, egyre több helyen látszódnak striák is, és valószínüleg a legvégén szükségem lesz némi nemű vágásra, de ez luxusprobléma az utópiára.
Gondolkodtam egyébként mi történhetett múlt hónapban, és valószínüleg az arányok mentek félre, ezért ebben a hónapban megnézem, hogy mi fog kisülni ha csak kardiózom (illetve a munkában hordom a súlymellényt), illetve az evést is egy kicsit jobban megszorítom.
-
callmeakos
veterán
Gratula.
Bár meg kell jegyeznem, hogy az a 194g szénhidrátot kicsit keveslem, vagy legalábbis nem tűnik nagyon soknak. Én például újra elkezdtem számolgatni és 190 grammnál tartok úgy, hogy a reggelit és az ebédet beleszámoltam, de a vacsorát nem. ( pedig nem sok az, reggeli zab és egy müzliszet, ebédre meg 150g rizs 6 királyrákkal, 15 light majonéz társaságában). Persze ugye mások vagyunk.
-
callmeakos
veterán
Félreértettél, én nem a csalónapra gondoltam, hogy túlzásba viszem, hanem a súlyzós edzéseket. Nem kifejezetten azt kellene csinálnom, miközben súlyt akarok veszteni, de ont arra írtam hogy visz a lendület, mert jól érzem magam egy egy edzés után. A csalónap az fixen van egy héten, de én is kezdek róla lassan leszokni.
Az az egy heti kiesés meg előre be volt kalkulálva. Évente egyszer vagy kétszer jutok haza, vendégségekbe menve meg nem kérhetek mindenhol rizst csirkével, mert zsírmentes marhapörköltet. Pláne nem esküvőnél, amiért most haza is mentem.
-
callmeakos
veterán
Szerintem is ez lehet a háttérben, de az a baj, hogy visz a lendület, mert jobban érzem magam. De meglátjuk. Elfelejtettem említeni, hogy ez a hónap nem teljesen reprezentatív, mert hónap elején voltam otthon egy hetet, ahol mindent ettem csak nem zsírszegény dolgokat, ezért lehetne ez jobb is, de az igazi kontroll hónap az most lesz, mert most nem lesz semmi ebben a hónapban.
-
callmeakos
veterán
Októberi állás: 103.2KG
Ez egy kilóval több mint múlt hónapban, viszont tekintve hogy az elmúlt hetekben komolyabban ráfeküdtem a súlyzós edzésekre, ez igazándiból nem is meglepő. Elsőre felbosszantott hogy még mindig nem tudom áttörni azt a lélektani 100 kilós határt, viszont ezt ellensúlyozza, hogy jól érzem magam. És észrevettem azt is, hogy itt ott már kevésébé lóg a bőr (főleg a "férficsöcsök" és a fenék környékén). Ha pedig ezt észre veszem magamon, akkor ott biztos hogy van valami. Le szeretném küzdeni magam 100 kiló alá, de egyelőre még kitartok az izomfejlesztés mellett.Másfél hete beújítottam egy újdonságot: elkezdtem súlymellényt hordani munka közben. Egyelőre 4 kilóval kezdtem amolyan beszoktatás gyanánt, de most már konfortosan érzem magam benne, úgyhogy ma felmegyek 6-ra, és a terv hogy így tovább. Úgy nézek ki benne mint quazimodo szó se róla, és elég radikális húzásnak tartom, de úgy vagyok vele, hogy ha sikerül jobban kiaknáznom azt a napi 7-8 órát, amit a konyhában munka közben eltöltök, akkor miért ne. Megnézzük mi sül ki belőle.
-
callmeakos
veterán
Teljesen egyetértek amit mondasz, és pont ez a baj a gyúrós topiccal. Ahány ember annyi féle módszer, de sokszor ez visszafelé sül el, és csak a kakaskodás megy. Évekkel ezelőtt már megpróbálkoztam írni a gyúrós topicba (igaz azok más idők voltak), de az egyetlen dolog amit kaptam, az tanácsadás helyett inkább utasítgatás, amiből köszönöm, de nem kérek.
A kondizást lehet egyedül is csinálni, sőt én inkább csak egyedül járok le. Mert azt vettem észre, hogy ha valakivel megyek, akkor csak a beszélgetés megy, nem pedig a koncentrálás arra, amit csinálni kell.
-
callmeakos
veterán
Én sem írok a fórumba állandóan, de azért fel tudok mutatni "némi" eredményt.
Szeretem magamnak maghagyni azt a szabadságot, hogy úgy csináljam a dolgokat, ahogy én azt jónak gondolom, vagy érzem. Ez tuti biztos hogy nem a leg célratörőbb, de legalább az én utam. A gyúrós topic minden bizonnyal hasznosabb és jobban pörög mint ez, de félő, hogy nekem ott túl sok lenne a "hang", ami csak összezavarna. Ez a topic is teljesen rendben van. -
callmeakos
veterán
válasz
callmeakos #8736 üzenetére
Jövő héten haza kell utaznom esküvői dzsemborira, ezért jó pár napig valószínüleg offos lesz a diéta, ezért ráálltam most a mérlegre. Nem vártam sokat, lévén komolyabban az új rendszert még egy hónapja se csinálom (kb 3 hét), nem is voltam benne biztos mennyire effektív ez az egész, de azt kell hogy mondjam, meg vagyok lepve. 102.4 kilót mutatott a mérleg, ami több mint két kiló minusz kevesebb mint egy hónap alatt úgy, hogy közben volt izom fejlesztés is, úgyhogy zsírból még valószínüleg több is lement. Ezért fixíroztam ennyit az új napi rutin és étkezési rendszer bevezetésén, mert tudtam hogy jó ez amit csinálok, csak rendszerszinten kell csinálnom, hogy ne legyen kilengés. És úgy tűnik, hogy működnek a dolgok. Október végén jön a következő mérlegelés.
-
callmeakos
veterán
Teljesen jól látod a dolgot, a végében én egyáltalán nem gondolkodom. Vicces hogy 150ről indultam, de az utolsó 20-30 az vélhetőleg verejtékesebb lesz. Habár hozzá kell tennem, hogy az elmúlt egy- másfél évben sajnos nem tudtam felmutatni szignifikáns fogyást, folyamatosan ingáztam a 100-110 kiló között. Valahogy, akárhányszor eljött volna, hogy áttörjem a 100 kilót, valahogy elfogytam, és estem vissza. De ennek most lesz vége.
"de azt fel nem foghatom, hogyan tudsz megállni 40g zsírnál."
A ketó bizony annak idején rendesen megtanított, hogy ha valamit meg kell fogni, akkor meg kell fogni. Akkor a szénhidrát volt úgy, most pedig a zsír. Elég szűk a keresztmetszet hogy mit eszek, és mit szeretek, ezért inkább nem bonyolítom túl. A cél szentesíti az eszközt alapon elég alacsonyan tartom a repertoárt, és nem azon vagyok, hoyg görcsöljek hogy minél változatosabban étkezzek, hanem azt, hogy tartsam magam a rendszerez. Pusztán felfogás kérdése. Ezért van az, hogy ha fejben nem vagyok ott, akkor bizony csak erőlködésre fogja futni. -
callmeakos
veterán
Én tegnap mértem le magam, és 104.6 kilót mutatott a mérleg, ami kicsit több mint 3 kiló plusz a legutóbbi mérés óta, ami azt hiszem Június elején lehetett. Habár most bosszanthatna hogy feljött ennyi, de az utóbbi pár hónapot ha elnézem, talán még olcsón is megúsztam, hogy csak ennyi jött fel. Viszont mostatól nekem ez a szám lesz a kiinduló pont a következő időszakra. Október elején mérem majd magam, akkor az fog igazán számítani.
Nálam a makrók most így fognak kinézni egy átlagos napon:2-2200 kcal
Zsir: 40g
Telitett zsir: 15-20g
Szenhidrat: 300g
Feherje: 150gLegalábbis ezek a maximum értékek, ezek lehetnek kevesebbek, de több nem. A lényeg, hogy mozgással együtt alsó hangon 1000kcal és 70-80g napi zsírdeficit legyen. Heti minimum kétszeri edzőtermi súlyzós nappal kalkulálva.
-
callmeakos
veterán
válasz
Andris837 #8718 üzenetére
Hasonló cipőben voltam két és fél éve. Akkor mutatott a mérleg 150 kilót, ráadásul én csak 174 centi vagyok. Akkor az volt, hogy eldöntöttem hogy vagy változtatok az élethez való hozzáállásomon, vagy pár év és megyek a kukába. Azóta kissebb nagyobb kihagyásokkal, de lejött 50 kiló, de még közel sem vagyok elégedett. Sőt. Most egy elég nagy gödörből mászok ki éppen, és hasonló elszántságra lesz szükségem, mint akkor.
A sétát ajánlom kezdésnek, én is azzal kezdtem. Napi két - három óra a kezdeti fogyáshoz bőven elegendő, de hasonlóan fontos (ha nem fontosabb), hogy mit eszel.
Sok sikert! -
callmeakos
veterán
-
callmeakos
veterán
Nálam most így néz ki egy nap, amikor dolgozom. Szerencsére ez az app szinkronban tud lenni az Apple Watchal, szóval le tudja balanszolni azt, amit lemozogtam. Meg van adva minden, testsúly, cél, magasság miegymás. Most egyelőre az a cél, hogy a mindennapokbam 1500 kcal pluszban legyek. Habár evés ügyileg egy kicsit több belefér mint amit ma ettem, mert ma rák volt rizzsel, de ugyan ez lenne a szitu, ha csirkét ettem volna. A makrók szintjén viszont kicsit optimista zsír bevitel szempontjából, szóval nálam a limit az 50gramm, de akkor már kényelmetlenül érzem magam. Meglátjuk, hogy ez hosszabb távon hogy fog műküdni, jövő héten állok a mérlegre. Félek előre, mert ez a hónap totál kuka volt, különös képp ennk a hétnek az eleje.
-
callmeakos
veterán
Amit multkor is említettem, hogy mit, mikor eszek, mikor járok le a terembe, ilyesmi. Mivel eddig csak délután dolgoztam, könnyű dolgom volt, mert tudtam előre mikor megyek dolgozni, mikor kelek fel, mikor eszek, mikor megyek le a terembe. Most viszont össze vissza. Van hogy reggel 8kor kezdek, van hogy délután 4kor, de olyan is van, hogy reggel 10kor, ezért a bevásárlást is máshogy kell megoldanom, illetve az étkezést is már időpontban kell beiktatni.
-
callmeakos
veterán
Én nagyban hagyatkozom az Apple Watchomra ativitás szintjén. Na nem azért, mert azt gondolom hogy mennyire pontos, hanem leginkább egy áfogó képet adjon, mennyit is mozogtam. Például múlt hét volt az első hét, amikor minden aktivitást mérő gyűrűt bezártam. Ez nálam azt jelentette, hogy elégettem az óra szerint 1300 kalóriát, legalább fél órát csináltam valami féle mozgásformát, és 10 órát voltam állva. Utóbbi kettő szinte lényegtelen, mert mindenhoa biciklivel járok, és minimum 10 órát talpon lenni nem nagy dolog, de mozgásból elégetni 1300 kalóriát az olyan valami, ami eddig soha nem sikerült.
Az új életforma az új munkahellyel kezd kifizetődőnek látszani. Csak sajnos beigazolódott, hogy ha valami rendszert akarok kialakítani, akkor először ki kell tapasztalnom, hogy mit és hogyan csinálok, mert azok a dolgok, amik előzőleg működtek, az itt egyáltalán nem. De nagyon ígéretesnek tűnnek a dolog, alig várom hogy teljesen nekifeszüljek a dolgoknak mert ez a hónap minden volt, csak nem normáls.
-
callmeakos
veterán
Szakácsként étellel dolgozok, amit bizony meg kell hogy kóstoljak, mielőtt, kiadom a vendégeknek. Egy kicsi itt, egy kicsi ott, és onnantól meg felesleges a böjtölni, mert haza lett vágva. Plusz, napi 8-10 órás talpalás alatt nem tehetem meg, hogy nem eszek semmit, mert ez tipikusan az a dolog, amit látok előre, hogy egy ideig menne, de előbb utóbb úgy se működne hosszú távon.
-
callmeakos
veterán
Nálam most egy nagyobb fajta reset lesz. A munkahelyi stressz fejben teljesen kicsinált, össze vissza csináltam mindent, de ennek remélhetőleg vége, mert ott hagytam a helyet, az új helyen pedig elméletben sokkal több idő lesz magamra, így remélhetőleg sokkal jobban fogom magam kontrollálni.
Előre kiszámolt makrókkal számolok, de nem úgy, hogy mindennap számolgatom mint valami mániákus. Elég egyszerű étrend szerint élek, amikor dolgozok akkor 3-4 féle ételt eszek, amikor szabadnapos vagyok akkor fakultatív, hogy mennyi időm és kedvem van főzni. De ezeknek a makrója ki van számolva NutraCheck Calorie Counter alkalmazással.
Most nálam az a cél, hogy kialakítsak egy új rendszert, hogy mikor és hogy eszek, illetve hogyan tudom beiktatni az edzőtermet. Éppen ezért nem is mérem most magam egy jó ideig. Egyelőre kármentesítés és rendszerbeiktatás van, és talán szeptember elején ráállok, és onnan küldöm a dolgokat élesben. Most már volt kolléganőm dolgozott korábban személyi edzőként, beszéltem is vele, hogy amint látom hogy milyen rendszer szerint tudok lejárni a terembe, úgy foglalkozhat velem.
-
callmeakos
veterán
Nálam most érdekes módon 40 dekás emelkedés van 100.30kg-ról 100.70re, ami azért érdekes mert sokkal jobban érezem most magam mint egy hónapja. Elképzelhetőnek tartom, hogy nem égettem el több zsírt, mint amennyi izmot magamra pakoltam, de az biztos hogy kezd nagyon bosszantani hogy nem tudom átlépni azt a 100 kilós határt.
Na majd következő hónapban. Addig is toljuk neki.
-
callmeakos
veterán
Gratula, csak így tovább. Én is most végre rávettem magam, hogy mindent rendesen csináljak, mindenhez rendesen álljak hozzá, rendes reggeli, ebéd és vacsora, heti minimum kétszeri konditerem (csak kizárólag súlyzós edzés, a kardiót a terembe teljesen elhagyom már a bemelegítést leszámítva). Érzem is magamon hogy kicsit feszesebb vagyok, plusz megkapom a kommenteket hogy jaj te már megint fogytál, de a mérlegre nem akaródzok ráállni
Majd hó végén.Kitartást mindenkinek.
-
callmeakos
veterán
Szigorítani már nem tudok a dolgokon, így is a határon táncolok evés ügyileg. Fizikai munkát végzek, ezért nálam a böjt teljesen ki van lőve, az a kicentizett étkezés amit nap mint nap csinálok az pont azon a vékony határon táncol ami már eredményes, de nem állok a földbe egy 10-11 órás műszak után.
A sportolással sincs gond, heti kétszer megvan a konditerem, biciklivel járok dolgozni, napi 1000-1300 kalóriát elégetek mozgásból. A rendszer működik nálam, csak tartanom kell magamat hozzá.
-
callmeakos
veterán
Húsz és fél óra evés nélkül nyáron azért az meredek
Remélem beválik.Én most mértem magam, 100.8 kilót mutat a mérleg, azaz 60 deka híján vagyok ott, ahol kicsit több mint egy hónapja, a nyaralás előtt. Mentálisan sajna jobban kizökkentett mint amire számítottam, és beletelt több mint két hétbe mire visszatértem a "rendes" kerékvágásba, mert nem nagyon akaródzott azt csinálni, és enni amit kellene. De úgy vagyok vele hogy ez még belefért, mert évente egyszer megyek el nyaralásra, akkor nem akarok diétával foglalkozni, de ennek vége, úgyhogy ideje visszatérni.
-
callmeakos
veterán
Én két hétig teljesen offon voltam a diétán, mert életem nyaralásán voltam. Ebből kifolyólag nem is figyeltem oda a dolgokra, és nem is ettem valami egészségesen, de ez ilyen. Most az utolsó napokra kezdtem el rosszul érezni magam, kevesebb lett az energiám, és teljesen eltelítődve érzem magam, szóval soha rosszabbkor az újrakezdéshez. Mérlegre nem állok rá, mert úgy is tudom hogy szedtem fel, a mennyit pedig felesleges részletkérdés, egy hónap múlva majd ráállok, látván mit mutat.
-
callmeakos
veterán
Ez inkább ilyen kezdeti dac volt, hogy azt mondtam magamnak, hogy úgy fogom a testem helyretenni, hogy bármi ilyesmihez folyamodnák, sőt, eleinte még offenzívnak is tartottam, ha valaki ezt felhozta nekem. Sajnos akkoriban fel sem fogtam mekkora a kár. A zsírleszívás egy másik dolog, na abban tényleg nem hiszek, és szerintem káros is, ha olyan módon szabadulsz meg a zsírjestektől, amit nem a tested égettett el.
-
callmeakos
veterán
Ma mértem le magam, és mostanra sikerült visszamásznom 100.85 kilóra, amennyi voltam 1 hónappal ezelőtt. Sajna egy/másfél hetes kicsúszás ennyit jelent. Idő közben viszont több dolgot és átgondoltam. Egyrészt, felhagyok a teremben való kardiózással. Legalábbis ami a futógépet illeti. Levezetésként egy 10-15 percnyi lépcsőzőgép vagy elliptikus gép belefér, de mostantól sokkal több figyelmet fogok fordítani az izomzatom fejlesztésére.
A fenti kép biztos hogy jól reprezentálja a testzsírszázalékokat, de pl. nálam teljesen haszontalan. 100 kilósan biztos hogy nincs 40%os testzsírhányadosom, pedig ránézetre szerintem néz úgy ki a testem. Sajna a sanyarú valóság az, hogy a mínusz 50 kiló nem múlik el nyom nélkül, a bőrőm pedig mostanra olyan szinten szétnyúlt, hogy alig látszik a testemen a leadott kiló, mert a bőrőm minden fele lóg. Persze az arcomon veszi mindenki észre elsőre a fogyást, és mostanra felső ruházatból már tudok venni átlagban M illetve L méretet, de sokszor azok se állnak jól a lógó bőr miatt. Lassan kezdem elfogadni, hogy szignifikáns javulást már csak a plasztikai sebészet fogja jelenteni, mert egyszerűen olyan mértékben nyúltak el a dolgok, ami természetesen úton már túl sok regenerálni normális méretre, de ezt már csak az utolsó utáni pillanatban akarom elfogadni.
-
callmeakos
veterán
A csalónap az a kezdetek óta része a fogyókúrámnak. És sokan meg is kérdőjelezik, hogy ennek mégis mi értelme, és akkor kell hosszasan elmagyaráznom az embereknek, hogy nem három meg negyén hét alatt kell csodát tenni, főleg ha sok súlytól akar megszabadulni az ember. Való igaz, hogy az az egy nap visszavet egy kicsit az eredményből, és nem is szabad túlzásba esni, de mentálisan kicsit felszabadít, és hosszú távon jobb eredményt lehet elérni. Legalábbis nekem eddig így sikerült leadni az 50 kilót. Persze az élet nem habos torta, és vannak időszakok amikor picit sok lehet minden, mint ahogy fentebb is írtam, ilyenkor kell egy lépést visszalépni. Róma sem egy nap alatt épült fel. Ez az egész egy nagy mentáljátszma.
Én mostanság a teremben rászoktam a lépcsőzőgépre. Eddig én mélyégesen utáltam azt a gépet, meg úgy ámblokk azt a fajta mozgást (előjönnek azok az emlékek, amikor még Pesten laktam a panelház hetedig emeletén, és a lift állandóan rossz volt, repülni meg nem tudtam) de kipróbálva rájöttem, hogy 10-15 perc azon a gépen olyan szinten leizzaszt, mint a futógépen futva mondjuk 20-30 perc. Futni amúgy sem szeretek, bár jól eső érzés, hogy percekig kitartok futva, mikor az elején még 30 másodpercig se tudtam még csak kocogni se, mert elfogyott a levegő, de talán nem is szabad ekkora súlynál túlzásba esni. Ezt meg kellett tanulnom, amikor összehoztam tavaly egy térdsérülést, és konkétan hónapig tartott mire rendbejött.
-
callmeakos
veterán
A március nálam is teljes mértékben kuka. Sikerült febuár végére lemennem 101 kilóra, de az istenért se tudom áttörni a 100 kilós határt. Pár hete mentálisan kissé kimerültem, és ilyenkor hajlamos vagyok elhagyni magam és tojni bele a dolgokba. Sajna van ez így, ilyenkor egy lépést visszább lépek, veszek egy nagy levegőt, jól felhergelem magam a végére, hogy mit műveltem magammal, és újult erővel megyek neki a dolgoknak. Ez volt mút héten, ezen a héten nem is volt olyan nap, hogy mozgásból ne égettem volna le 1000. Hónap végén mérem majd le magam én is, nem akarom demoralizálni magam, ha olyat látok, amit nem kéne. Hagyok időt hogy lemozgassam amit felszedtem, és ha már lemegyek 100 alá, ami rendesen betartva nem kellene hogy gond legyen, akkor azzal már elégedett leszek.
Sokszor azt értem, hogy mentálisan legalább olyan fontos formában lenni, mint fizikailag. Nemet mondani a legtöbb dologra egy két nap elmegy, de folyamatosan azért elég nehéz.
Hajrá, menni fog.
-
callmeakos
veterán
Hát ketó alatt volt 40g a maximum napi szénhidrátbevitelem, ami így visszanézve kicsit embertelen
Sejtem én amúgy hogy ez genetika, persze olyan mozdulatokat is kell csinálnom, ami effektíve égeti a zsírt azon a részen, nem pedig csak az izmot fejleszteni, szerencsére van kollegám aki dolgozott korábban személyi edzőként, kikérem majd konkrétabban a véleményét. Az a baj nálam, hogy embertelen mélyről indultam el két éve, nulla izomzattal, és szerintem elég ijesztő testzsírral százalékkal, aminek az az eredménye, hogy most meg nyúlik a bőröm a négy égtáj fele. Viszont plasztikai műtétről meg hasonlókról hallani se akarok, még a gondolata is csak felhergel. Lehet nem lesz már olyan a testem mint egy egészséges embernek, de a legtöbbet akarom kihozni abból, amit csinálok. -
callmeakos
veterán
Köszi a tanácsot.
A kis magasságom (171 cm) miatt hajlamos vagyok alul lőni a határokat, ezért is kérdeztem rá, mert nem vagyok biztos a dolgomban. Különösképp a szénhidrátra figyelek talán kicsit túlzottan is, ezért is lehet az hogy ennyire alulra lövöm be a határt.#8593Sterilzona
Nekem is van egy olyan sanda gyanúm, de sajna az étkezési időponttal nem tudok mit kezdeni. Egyelőre. De azért neked is köszi -
callmeakos
veterán
Sziasztok!
Egy kis tápérték segítségre lenne szükségem.
Hosszú történet röviden, hogy nagyjából két éve diétázom (két éve 150 kilóról indultam lásd itt [kép] , jelenleg pedig 106 kiló vagyok [kép] [kép] - ezek tegnapi és múlt heti képek.) és ezt ketogén étrenddel sikerült elérnem. Viszont én is tisztában vagyok, hogy az ilyen diéta hosszú távon nem tartható fent, ezért nemrégiben áttértem kalóriaszegény étrendre (átálláskor voltam 102kg, de azóta elkezdtem némi izmot is felpakolni, mert éreztem, hogy fizikai erőnlétem nagyjából nulla, egy pár kilós dobozt is már erőlködve emeltem fel), de viszont az új étrenddel nem vagyok tisztában a számokkal. A ketonál tudtam mire kell figyelni, meg is lett az eredménye, de itt nem nagyon igazán (az a 4kg plusz két mérés között meggyőződésem hogy az izomtömegeléstől van).Mozgáskultúrával szerintem nincs gond, munkába bringával járok, ez heti 5x20x20 perces utat jelent, illetve heti 1-2 alkalommal járok edzőterembe, ilyenkor cardio és sulyzós edzéseket csinálok leginkább olyan területekre, ahol sok a háj (has, mellkas, illetve hát).
Illetve munka téren is könnyű fizikai munkát végzek, így nagyjából a napi 1200-1300 kalóriaégetés csak mozgásból megvan.Étrend terén nálam úgy néz ki a dolog, hogy reggelire (ami nálam 11 és dél, de csak mert késő estig dolgozok, és később is kelek fel minimum 7-8 óra alvással) egy adag Huel Black Edition étrend kiegészítő shake (ez otthon nem ismert, számokban ez egy adagra jut 400 kalória, 15g szénhidrát és 40g protein, 75-100g sovány hús (általában csirkemell filé), némi csökkentett cukortartalmú meg minden tartalmú szósz mártogatni (elhanyagolható mennyiség), illetve egy 120 grammos zsírmentes jughurt amiben kb 120g kalória van és 10-15g szénhidrát, plusz valamilyen zabszelet vagy proteinszelet szintén 100g környéki kalória és 15-20g szénhidráttartalommal.
Ebédre pedig valami sovány húst főzök (általában csirke vagy borjú, a hal sajna egyáltalán nem játszik nálam - kár) kb 100g párolt rizzsel vagy zöldséggel. Ezt megeszem kb 5 fele mert melóhelyen akkor van a kollektív vacsoraidő, de utána már nem játszik semmi mert a munka miatt nem tudok megállni enni, és este pedig már későn érek haza hogy érdemben egyek is valamit, és amúgy is nem sokkal később lövik a pizsit nálam. Ezt a részét sajnálom, mert tisztában vagyok vele hogy ez nem igazán jó, de a munkahely miatt ezen sajna nem tudok változtatni - talán később idén.Szabadnapokon pedig kicsit lazábbra veszem, de semmi képpen nem szalad el a gyeplő, feltéve ha kontrollálom a szabadnapomat abból a szempontból, mit eszek, és amúgy is azokon a napokon megyek le a terembe, szóval nagyon ritka nálam az egész nap az ágyban fekvős, semmit nem csinálós nap.
Szumma szummárum, a napi limit nálam kb. 1800 kalória és 100g szénhidrát - utóbbit kicsit sokallom, de ez alá nem akarok menni, mert fizikai munka révén (8-10 óra talpalás) szerintem ennyi azért belefér, de cáfoljatok meg, ha tévedek.
Nem vagyok teljesen biztos abban hogy ez így, jó irány, hátha tudtok dobni pár ötletet. Szívesen fogadom.A cél hogy még legalább 20 kilót lefogyjak, tudom hogy ez már az a szakasz, ahol kínkeservesen mennek le a kilók, de azért biztosabban csinálom, ha tudom, hogy jól csinálom azt, amit csinálok.
-
callmeakos
veterán
Szerintetek ezek az L-Caritin készítmények egy átlagos diétás étrend, és mozgáskultúra mellett érnek valamit, vagy egyszerűen semmit.
-
callmeakos
veterán
Energiaitalokkal ti hogy álltok? Evidens hogy csak a cukormentesek jatszanajlk. Én sajnos azon kapom magam hogy ez egy már beepült fontos eleme a napomnak, mivel fizikai munkát végzek, eléggé korán kelek (3:30), és nem utolsó sorban rettenetesen gyűlölöm a kávét. Próbáltam átállni arra, nem igazán ment. Szerencsére egyre nagyobb a cukormentes kínálat itthon, én pedig már át is szoktan ezekre.
-
callmeakos
veterán
Köszönöm a bátorító szavakat!
(#6523) -Mike-
Ez ijesztő, mintha magamat látnám, és egyben motiváló is, hogy ha kitartóan csinálom milyen lehet a végeredmény.(#6524) Kékes525
Köszönöm a tanácsokat, az utolsó mondatot különösen.(#6525) deicide
De, az nagyon is tervben van. Nagyon régóta tervezem hogy a tömegközlekedést kerékpárra cserélem le, csak jelenleg egyszerű, mégis prózai oka van hogy nem tudom ezt jelenleg megvalósítani. Nincs meg rá a keret. Használtat pedig nem szívesen veszek. De már rajta vagyok hogy összejöjjön, mert kiskorom óta nagyon szeretek bringázni, csak amióta Pestre költöztem a családdal, azóta erre nem volt lehetőségem. -
callmeakos
veterán
Sziasztok.
A közeljövőben szeretnék rendszeres látogatója a topicnak, ugyanis elérkezettnek látom az időt, hogy újból nekikezdjek a súlyleadásnak. Az év elején már nekikezdtem, akkor 2 hónap alatt majd 8 kiló ment le, mindenféle hókamóka nélkül.Elvárásom az van, komolyabb határidő nincs.
Szóval a cél az a - 50 kiló (130 ról 80ra. Hogy hogyan lettem ekkora, az egy másik történet, szerintem még könyvet is írhatnák róla)
Időkorlátot nem akarok felállítani, mert nem akarom hogy hónapról hónapra befeszüljek hogy most csak ennyi meg ennyi ment le. A cél az hogy minden mérésnél (minden hónap eleje) menjen le valamennyi.Különlegesebb módszerem nincs, csak az alapok: szénhidrátszegény étrend, napi 5x kevesebb mennyiségű étkezés, 7 után semmi. meg heti többszöri mozgás. AZ nálam úgy néz ki hogy fizikai munka mellett gyalogtúra. Merthogy ilyen-olyan betegségek miatt nem tudok futni, és amúgy is utálok. Szóval gyalogtúra lehetőleg heti 2-3 alkalommal, minimum 10 kilométer.
Ha a leírtak alapján valami húdenagy ökörséget vélek csinálni, ne kíméljetek
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Könyvajánló
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest