Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
boost
veterán
válasz
takacsbotond #7502 üzenetére
És a céges hűtőbe nem fér el 2-3 tasak felvágott vagy 1-2 paprika? Enni ilyen porokat meg íztelen magvakat lehet, csak nem tul élvezetes dolog. Ha nem edzel, csak diétázni szeretnél, akkor nem fogod ezt sokáig művelni, mert túl nagy áldozat. Sokkal célszerübb keresni fenntartható étkezési módzsereket, olyan kajákat, ami ízlik.
-
Loboda
senior tag
válasz
Ha ennyire nincs időd reggel, fogsz egy shakert teszel bele 50 gramm zabpehelyhet, 30 gramm jó minőségű fehérje port, összerazod, felöntöd fél liter vízzel (tejjel) , jól felrázod, hagyod állni hogy negduzzadjon a zab, és már ihatod is.
Ha nem akarsz még ennyit se várni, a zabpehely helyett tegyél bele zabpehely lisztet, azzal rögtön fogyasztható a mix! -
válasz
"A müzli + tejsavó por jóötlet"
Zabpehely =/= müzliutóbbi tele van tömve cukorral. Sima natúr zabpehely, 200ft fél kg a lidl-ben v sparban/aldiban.
-
boost
veterán
válasz
takacsbotond #7496 üzenetére
étkezést nem kell helyettesíten. enni kell normális kaját. veszel egy paprikát, 8-10dkg csirkemellsonkát, belecsavarod, elfogyasztod, és helló. Fehérje is, lassan lebomló rost alapú szénhidrát is, könnyű is, laktat is.
keveset enni normális kaját = fogyókúra. ilyen egyszerű...
-
válasz
Sima fehérje port én nem ajánlom étkezés helyettesítésre. Nagyon magas inzulin kibocsátással jár semmi teltségérzetet nem okoz csak enni akarsz majd. Ahogy írták zabbal esetleg tejjel...
-
válasz
Na azt pont felejtsd el. A diéta nem arról szól, hogy éhezteted magad.
Vegyél egy jó minőségű tejsavó fehérjét keverd össze zabpehellyel és tejjel. Ezzel ki is váltottad pl a reggelidet.
Myproteinnek elég jó ár/érték aránya van.szgergely: "edzés után fehérjeturmixot vagy más fehérjekészítményt fogyasszon, mert ezzel sokszor nem használ, hanem inkább árt a fogyókúrájának" Ezek után nem biztos, hogy szeretnék bármilyen tanácsot tőle...
-
Andris837
senior tag
válasz
takacsbotond #7330 üzenetére
A tojásos lecsó az best!
Én is nyomom most a szezonban rendesen, a feleségem meg rak is el üvegbe amit csak készre kell párolni.
-
woodworm
veterán
válasz
takacsbotond #7330 üzenetére
Ezért nem értem, hogy az ilyen alacsony ajánlott energiakeret és az ajánlott heti fogyás hogy nem üti egymást. Mondjuk, ha emiatt megreked a fogyás, akkor biztosan tartható.
-
Dorien
veterán
válasz
takacsbotond #7293 üzenetére
Vega gyros - ez kb. az alkoholmentes sörrel meg a guminővel van egy szinten.
-
rwin5
őstag
válasz
takacsbotond #7263 üzenetére
na nem tudok elaludni, de lassan már le sem kell feküdnöm -
attól is függ, hogy pitában (bár ha a lisztet említed gondolom akkor pitában) vagy csak magában? a hús + zöldség kombóval nincs baj
Amúgy a legnagyobb baj a te étkezésedben, pont az utolsó mondat energiaital a legrosszabb, meg a sör is
"Sok tininél már a napi étrend részévé váltak, pedig az ilyen italok több mint háromnegyedének extrém magas a cukortartalma: 500 ml 20 teáskanálnyi cukrot tartalmaz." Én is nyomattam az energiaitalt főiskolán, cukor jobban felpörgetett, mint a koffein. Most is be szoktam dobni néha, de ez már szerintem max havonta 1-et jelent.
+ az egyéb nassolások amik csak úgy becsúsznak, kis csokoládé, kis sütemény stb - ezek a legnagyobb akadályok szerintem
amit már írtam jóval feljebb, szerintem amivel a legtöbbet dobsz a diétán, ha szó szerint csak vizet iszol
Nem tudom mivel helyettesíteném, de tuti egy vagy két étkezéssel legalább többször ennék és jobban szétosztanám, köretnek fogyassz sok zöldséget, azt meg próbáld beszerezni valami kisebb zöldségestől vagy bioboltból (ahol 3x drágább
) Kérd meg anyukádat, hogy vegyen a teszkóban egy fényes paprikát és rakjátok be a konyha polcára kb 2 hét múlva ugyanúgy fog kinézni, rakjatok mellé egy piaci paprikát - "jobb" esetben 3-4 nap múlva úgy elfonnyad, mint egy öreg ember bőre. Nálam nincs túlgondolva van itthon sertéshús annak az elkészítése van variálva + köret van változtatva, de ott sincs semmi extra általában kész zöldségkeveréket szoktam, de most nyári szezonnal megterem minden a kertben ilyenkor az hanyagolva van.
Szerintem, ha a kenyeret + cukrot elhagyod akkor tuti lesz eredménye, meg valami minimális mozgás azért kéne. (+ el kell felejteni az ilyen teóriákat, hogy ez az egy csoki csak belefér, vagy ez az energiaital)
Persze én az ilyen diétákat is fakkságoknak tartom, hogy sosem fér bele semmi, ahogy érzi az ember meg ahogy változik a súlya.
Szerintem úgy kellene étrendet tervezned, hogyha pontosan emlékszel pl, egy tegnapi kajádra és csak az egészségtelen dolgokat összeszeded és kihúzod már abból láthatod mennyit javulnál. 17 évesen azért ha nincs valamilyen hormonháztartási problémád szerintem nincs nagyobb akadálya, hogy lefogyj, max a kitartás része a nehéz.
off: láttam elég jó géped van, gondolom nem csak az emaileket nézed meg rajta, azt is lehet kicsit jó volna hanyagolni és helyette keresni valamilyen rekreációs elfoglaltságot.
-
bullseye
addikt
válasz
takacsbotond #7260 üzenetére
Hááááát. Ha ezt már próbáltad és bejön, akkor miért ne.
Ha 12-kor van a reggeli és az "ebéd" csak valami uzsonna 4 tájban, akkor nem olyan vészes a két alma, de amúgy nem tudom mennyire lehet bírni hosszú távon. Az sem biztos, hogy jó, ha 8-kor eszel utoljára, ha utána fent vagy hajnal 2-3-ig (ha 11-kor kelsz). Mert ha nem is kajálod ki a hűtőt éjfélkor, mert van akaraterőd, elég frusztráló lehet. Lehet jobban járnál, ha lecsípnél valamelyik étkezésből egy kicsit oda.
-
rwin5
őstag
válasz
takacsbotond #7260 üzenetére
Röviden összefoglalva amit az én ennyiből látok (diétázással kapcsolatban én sem vagyok túl okos)
- túl kevés a 3 étkezés, ennél tuti többször kellene
- krumplipüré nem jó
- szendvics nem jó
- kenyér nem jó, szerintem semmilyen formájában, emlékszek középsulis koromban haverom elkezdett edzeni, hamarabb kezdte mint én, tolta nekem a szöveget, hogy hát kenyeret kajál meg szendvicseket jöttek is a kilók persze, ami először pólóban jól nézett ki, hogy hú pajszerek jól behíztak, de persze az összkép szar
- virslit szerintem semmiképp ennélisrosszabb
-gyros megint netojás szerintem oké
szerintem tolni kellene valami kaját neked, ami serkenti az anyagcserédet, 16-7 évesen ilyen kárászraj voltam, pedig össze vissza kajáltam, gyors volt az anyagcserém ennyi. Aztán belassult, és most alkalmazkodni kell
Sportolni ha nem is akarsz, legalább valamilyen mozgásformát keress, ami nem az, hogy pörögsz otthon a forgószékben
mentem aludni, reggel kelni kell, jóéjt
amúgy nekem fölös szónokolni, ma hurka&kolbászt ettem ebédre és jól esett nagyon, az más tészta, hogy kivételesen tényleg nem szabadott volna -
rwin5
őstag
válasz
takacsbotond #7257 üzenetére
annyi kéne azért, hogy hány kiló vagy magasság, mi a célod, mert ha csak annyi, hogy élj akkor teljesen oké
meg egyáltalán hány éves
amúgy virsli, meg a felvágottak nem túlságosan jók, elmész a szegeden található nagy húsipari feldolgozó céghez és elmegy a kedved tőlük, főleg a virslitől, de a májas tán a legjobb, de azt sajnos nem írtad beplusz nem ismerlek, de nálam ebben az étrendben a legnagyobb bökkenő, mindent félretéve, hogy pl egy gombás csirkemellt reggelire összedobni az nem kis munka, ha valaki meg nincs belerobotolódva ebbe az előre elkészítem a cuccom akkor ezt max 1-2 hétig tartod utána beleunsz az egészbe fáradtság miatt, vagy lustaság okán
Nálam ami sokat szokott segíteni, full étrendet nem követek: cukros italok kizárva, amúgysincs bajom a vízzel, imádom a majonézt de arról is le kellett mondani, kenyeret nem eszem - sose voltam kenyeres fajta inkább maga a család és ez által én is ettem. Nem kajálok sültkrumplit, amit amúgy nem is szeretek túlzottan, helyette valami mirelit zöldség
(ami a termesztésére visszatekintve borzasztó egészségtelen)húson meg ne legyen panírAminek egyébként még látom értelmét, bár olvastam róla olyat is, hogy hülyeség az a vércsoport diéta, szerintem érdemes legalább elolvasni, hogy mit ajánlanak személyre szabva, aztán lehet neked pont bejön, vagy pont nem.
egyébként én 2 db almától ebédre éhenhalnék, reggelire meg nem tudnék ennyi kaját letolni, sőt annak is örülök, ha egy banánt képes vagyok megenni, bár világ életemben nem tudtam korán reggel kajálni sokat
-
eventus
veterán
válasz
takacsbotond #6948 üzenetére
Nem kell sanyargatni a testet
Minden élvezetet nem jó megvonni.
-
Andris837
senior tag
válasz
Bele, csak kalkuláld bele a napi keretbe azt is.
-
rwin5
őstag
válasz
Sztem igen, céljaidtól függ meg az elszántságtól, elvárásaidtól. Én ilyenen nem szoktam problémázni.
-
válasz
takacsbotond #6922 üzenetére
Marmint dietetikushoz.
-
woodworm
veterán
válasz
takacsbotond #6920 üzenetére
Ahány oldal, annyi felfogás a kalkulálásnál. Testépítők pl. nem veszik figyelembe a zsírtömeget, csak az izom alapján számolnak kalóriaigényt. Más oldalak pedig a teljes testsúly alapján dolgoznak.
Induláskor nekem is számolt a kalóriabázis majd' 4000 kcal napi betevőt és ebből mínuszolt a fogyáshoz (176cm/140kg). -
Narxis
nagyúr
válasz
takacsbotond #6925 üzenetére
Kösz. Mozgásban meg mennyi kellene? Napi 1 óra intenzív séta futópadon pulzusmérő órával a zsírégető tartományban? Vagy napi 2-szer 1 óra? 45 perc minimum kell azt olvastam.
(#6924) bullseye: kösz. Ez jó részletes, lehet inkább tényleg beszélnem kéne egy diabetikussal.
-
Narxis
nagyúr
válasz
takacsbotond #6922 üzenetére
180cm
-
Narxis
nagyúr
válasz
takacsbotond #6920 üzenetére
Akkor hogy számolhatom ki hogy mennyi kell?
-
Alpachino
veterán
válasz
takacsbotond #6901 üzenetére
Na erről beszélünk egyfolytában
valami elképesztő amit itt össze olvasok, diéta gyanánt
Mint korábban írtam, nem csak a Cal.-t kellene számolgatni, ha nem a ch. bevitelt, fehérje, meg zsír arányát is.
ha a ch.-t nagyon leviszed, abból baj lesz
az említett tüneteid mellett a kevés étkezéssel párosítva, nem hogy a fogyást gátolod, de még az izmaidat is lebontja a szervezeted.
-300-500cal egyébként bőven elég a heti 1kg fogyáshoz, persze az ilyen csoki szarságok félre evését felejtsd el
-
woodworm
veterán
válasz
takacsbotond #6904 üzenetére
Én meg egyszer délben (amikor dolgozok, kétszer alszok egy nap), ez nem kifogás. Gondolom nem este 5-6 óra felé fekszel. Nem jó ha csökkentett kalóriabevitelnél 3 óránál több telik el két étkezés között.
-
woodworm
veterán
válasz
takacsbotond #6901 üzenetére
Azért a reggeli gomba és a délutáni rosszullét között lenni kellett volna minimum 2 étkezésnek. Rosszullét esetén pedig a szőlőcukor jobb választás lett volna.
-
Andris837
senior tag
válasz
takacsbotond #6885 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igyekszem mindig végigvinni, amit elkezdtem. Pár éve a dohányzást is egyik napról a másikra tettem le. Akkor jött fel a felesleges kilók nagy része. Most döntöttem el, hogy ezen változtatok és leadom a felesleges kilókat. Szerencsére itthon is támogatnak, nem csak a család, de a faluban is egyre többen biztatnak.
A feleségem itthon mindent eszik. Ő is nyomja a zsíros kenyeret hagymával, a csokikát... De engem nem zavar. A múltkor pl. én vettem neki csokit.
A futás elején 1,7 km-t tudtam kb. egyben lefutni, most meg már meg se kottyan az 5-6 km. Kitartás, ennyi a titok.Azt azért hozzátenném, hogy én annyi szeretnék lenni, mint te vagy jelenleg. Én 138-ról indultam. Ehhez vagyok 186 cm magas. A cél a 95-100 kg. Az viszont tuti, hogy utána sem fogok leállni a sporttal. Télen ha jó az idő akkor futok kint, ha hidegebb szelesebb idő van akkor pedig megyek terembe futni - edzeni.
-
eventus
veterán
válasz
takacsbotond #6889 üzenetére
+ melehet az L-carnitin vagy termogenikus.
-
eventus
veterán
válasz
takacsbotond #6889 üzenetére
Az úszás nagyon jó. Azonban egy nagyobb séta, rövidebb futásokkal. Kedvencem az elliptikus. Be egy film vagy jó zene és repül az idő.
-
eventus
veterán
válasz
Gondolj arra, hogy te teszel azért, hogy egészséges leszel. Mellettem is megy a műsor, én tovább élek majd
-
válasz
Ha diéta van akkor leszarom, hogy a többiek mit esznek mellettem. Lazac, csirke, marha+köretnek hajdina, rizs, köles, quinoa és a párolt zöldségek egyebek. Azért van miből választani. Ha meg a család napi szinten eszi azt amit leírtál akkor ott elég komoly gondok vannak.
mod
-
Alpachino
veterán
válasz
takacsbotond #6878 üzenetére
Így van...ha szereted akkor egyél teljes kiőrlésű friss kenyeret....ráadásul ebből nem is tudsz annyit enni, még ha akarsz sem, mint a fehér lisztesből
A pékségekben is már nagyon finom teljes kitörlésűeket lehet kapni, mivel azért most már nagyobb igény is van rá, mint régebben.....igaz drágábbak is
-
eventus
veterán
válasz
takacsbotond #6878 üzenetére
4 hónapja nem ettem kenyeret, pedig szerettem. Azonban nem is hiányzik. Abonet jól bevált. Ha pékàru, akkor csak teljes kiörlésű. Vagy sütök valamit
-
Alpachino
veterán
válasz
takacsbotond #6876 üzenetére
Nem kell kenyeret enni...és meg van oldva
én sohasem eszem, csak hétvégenként 1-2 szelet teljes kitörlésűt.
-
Alpachino
veterán
válasz
takacsbotond #6871 üzenetére
Ami azt illeti a fehér lisztnek sokkal , magasabb a GI-je ( 71GI) mint a teljes kiörlésűnek, vagy a rozs lisztnek( 34Gi) és diétában ez sokkal fontosabb, hogy alacsony glikémiás indexű CH-t fogyasszunk, mivel nem dobálja meg a vércukorszintet
Egyébként a kalóriatartalmai is alacsonyabb, ha már itt tartunk a rozs lisztnek, mint a fehér lisztnek 350-370cal a rozs liszt javára
De szerintem mielőtt ilyeneket írsz, kezdj egy olvasmányt a "fogyókúrás alapokról"....már az első bekezdésekben ezt említik
-
rwin5
őstag
válasz
takacsbotond #6847 üzenetére
Jelentem én is hazaértem a Balatonról, diétás kaják voltak végig
héten még nem edzek, jövőhéten próbálok keresni egy új melót úgyhogy az is levesz majd az idegből, addig nálam is egy kis szösszenet a nyaralásról
berakom offba
-
boost
veterán
válasz
Azért kiváncsi lennék, hogy mi volt az indíték, hogy reggelire egy tepsi kolbászos-sajtos pizzát készíts a családnak.
-
Alpachino
veterán
válasz
Pedig ez ránézésre is full diétásnak tűnik....
-
boost
veterán
válasz
takacsbotond #6843 üzenetére
biztos jó a kalóriabázis is. Én korábban egy másikkal kezdtem, de ott kevés étel volt. Sokat járok küldöldön is, és myfitnesspal-val az ottani vonakódok alapján is be tudom olvasni a kajákat, amit ott veszek. Telóra is van dedikált alkalmazás, nem csak egy weboldal mobil felülete, szóval én meg vagyok elégedve vele.
Azt viszont én észrevettem magamon, hogy ha esetleg egy két hétre abbahagyom az írást, akkor csökken a fogyás, beáll a szintentartás. Szóval nálam sokat ér, ha írom.
-
boost
veterán
válasz
takacsbotond #6838 üzenetére
édesanyám nem beszél angolul. átneveztem a kategóriákat (ebéd, reggeli, vagcsora, stb) magyarra, meg egyszer mindent elmondtam neki / megmutattam, azóta tölti. Elég egyszerű a felület. Az ételek mind megvannak magyarul benne.
-
Lacee1986
senior tag
válasz
takacsbotond #6835 üzenetére
MyFitnessPal, nekem ez jött be legjobban.
-
rwin5
őstag
válasz
takacsbotond #6806 üzenetére
Tudok róla, de az nem volt akciós most
-
válasz
takacsbotond #6786 üzenetére
Persze ez függ attól, hogy vki mennyi izmot szeretne magán. Én szarul érezném magam a 193 centim mellé 85 kilósan (ezért vagyok 105
)
-
Andris837
senior tag
válasz
takacsbotond #6782 üzenetére
Szia. 186 cm magas vagyok, 138 kilóról indultam 3 hónapja. A legutóbbi mérlegelésnél 116,3 voltam. 100-ig szeretnék lemenni mindenképp, utána majd meglátom mi lesz, hogy érzem magam.
Diéta, kocogás, bicikli a módszer.
-
boost
veterán
válasz
takacsbotond #6782 üzenetére
Helló, üdv a társaságban!
Gratula a fogyáshoz, ez órási dolog, hogy ennyit le tudtál adni. Én is hasonló mennyiséget adtam le, bár én 187 centi vagyok, nekem az ideális valahol 82-84kg lenne. Egyelőre megálltam a 90-nél, egy két hetet rápihenek, tartom a súlyomat, majd újra folytatni fogom. Ja, és én is megálltam 95-nél. 2-3 hétig is ott dekkoltam, igaz, kevésbé is figyeltem a fogyókúrára. Észrevettem,hogy van az az állapot, mikor azt hiszed, hogy fogyókúrázol, de már nem figyelsz rá, mert azt hiszed, hogy ez magától megy, és észrevétlenül is többet eszel. Én így jártam. Viszont egészséges néha kicsit megállni 1-2 hétre, feltöltődni, ezt is olvastam.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest