- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
válasz
sony309 #58631 üzenetére
Semmi problémám a véleményeddel, nekem nem volt hűtési bajom vele, igaz már az elején ez kb 5 ezer ft-ból meg lett oldva, a tulaj azóta is boldogan használja a lejátszót amit anno 15 ezerben vettem. Ez volt már legalább 5 éve. Nyilván akadnak olyan esetek ahol teljesen érthető a HTPC használata, de visszatérve gyári mediaplayer is van ami 60 ezerből a palacsintát is lejátssza. Csak hogy legyen egy élő példa: [link]
-
Valkűr
addikt
már ugy általában a PC-re gondoltam, közte a mini PC-is...Egy mediaplayer ma már lefed mindent és nem kell kinlódni a többivel, h mit mivel játszik, milyen oprendszer etc...Magyarul alapbol a létjogosultsága lett számomra kérdő...Anno én is elkezdtem, majd ráhagytam a HTPC vonalat.
-
Valkűr
addikt
Ha jól rémlik ez volt: [link]
-
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r #58612 üzenetére
Valami német oldalon a napokban elég komoly mini pc-ket láttam elfogadható áron..Kérdés hogy ki miért ragaszkodik ma még a pc-hez ilyen streamer és mediaplayeres ár és kinálat mellett..
-
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r #58525 üzenetére
Köszi!
-
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r #58523 üzenetére
Bocsi Tidal akart lenni, nem tudom miert netflixet irogattam
-
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r #58521 üzenetére
topping D30 pro.. Szoktam lemezrol is zenelni, mert mi a bajod a Tidallal?
-
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r #58518 üzenetére
Igen a DAC meg van már egy ideje, őt megszeretném tartani mert szeretem!
-
Valkűr
addikt
Sziasztok! Egy kis mini pc elég arra, hogy netflixről hallgassunk zenét egy külső dac lenne rákötve, vagy inkább egy olcsó Streamer hasonlo árban! Az ötlet onnan jött, hogy van egy HTPC itthon, de már csak zene megy róla ahhoz meg méretre és teljesitményre is túl nagy. Gondoltam leváltom egy kisebb pc vagy streamerre! Az első ötlet az iPad volt, de erre nem szeretném az ipadot tönkrevágni, mert a többórás zenehallgatást sem az akku sem a kijelző nem túlságosan dijjazná szerintem, a másik oka hogy valamiért sokkal halkabb vele az egész rendszer mint a PC-ről hajtva! Csak nem tudom egy mini PC mire lenne elég ezért az 40-60 ezer forintért, vagy inkább a Streamer ennyiért, viszont azokban nemigen latok USB Kimenetet, hogy rá tegyem a külső dacot! Teljesen tanácstalan vagyok!
-
Valkűr
addikt
Vagy érdemesebb lenne részenként eladni?
-
Valkűr
addikt
Sziasztok! Lenne felszámolás alatt egy gyönyörű hifihez illeszthető HTPC gépem, tudnátok segiteni a beárazásban? Igazábol akár játszani is alkalmas, noha nyilván nem a legújabb és legjobb hardverekkel van ellátva mivel alapvetően filmeztem, zenéltem vele.
itt vannak a hardverek, es a képek a termékről. Természetesen nem minden van a képen, mert kapott a ház jobb hütéseket, normális processzorhűtő is van rajta. A többi nagyjából megtalálható a fotón. -
Valkűr
addikt
válasz
djnice #56342 üzenetére
egyet értek
devil-k : a lehuzáson kivül semmit
Mert mindennek nevezném csak jónak nem a kábeleit, főleg ezen az áron...Azért is a Norstone amit ajánlottam, mert annak van ebben a méretben ezekkel a feltételekkel emberi áron kábele...Valamint én is használom és elég jó anyag, valamint megbizható összeszerelés..
-
Valkűr
addikt
válasz
MasterMark #54984 üzenetére
Gondoltam rá, de ennyi idő alatt? Nincs egy éves az alaplap
-
Valkűr
addikt
Nekem is 560 van, de figyelni kell és a nagyobbat Kell venni...a normál változatban 1024 darab stream processzor és 64 textúrázóegység található, míg a lassabban 896 stream processzor és 56 textúrázó dolgozik.
-
Valkűr
addikt
válasz
magicbox #53986 üzenetére
Hat nalam 560 van, ennek biza egy deka hangja nincs, HDR tökéletes, képkocka rendben...Egyébként mivel ezek nem egy brutal melegedős karik, főleg mivel filmekhez nem kell tuningolni, igy az alap ventik leszabalyozva sem hangosak, főleg ha szellős a ház akkor meg eleve nem fog túlmelegedni. De hs valaki nagyon jo hűtést akar akkor relative kis pénzből már az is megoldhato utólag.
-
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r #53903 üzenetére
Nem lesz jobb, csak a futo programok nem fognak zavarni pld, halozati lejatszas esetében, meg nem terhelik pluszba a rendszert. Ennyi, nem kell tulgondolni ezt. Tök egyszerű a képlet...👍
-
Valkűr
addikt
válasz
bajnokpityu #53901 üzenetére
Ki mit nevez nagynak...Én teljesen jol elvagyok Egy Rx560-nal madvr-rel....Siman fut vele 4K HDR.
👍Nem kell neki nagy táp se. Ellenben játékra sztem épp határeset lehet, bár nem jatszom nem tudom.
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Szerintem picit elbeszéltek egymás mellett! :) A HTPC nem kimondottan attól HTPC mert jobb, sőt...Nem a jobbon a lényeg. Olyan mint céleszköz mond valamit? Aki HTPC épit, annak nem a játékok lesz a prioritás, igy nem kellenek bele zajos ventilátorok, nem kell bele villanyóra tekerő csillio magos processzor, és tápegység. Már attol céleszköz, h nem eszi le rólad a gatyát áramfogyasztásban. Persze van akinél ez nem szempont. A gyomlálás pedig azért szükséges, h hálozatrol filmezgetve, zenélve, ne ugraljon fel millio ablak , üzenet, értesités mert rohadt zavaro. Szoval persze, lehet itt csűrni csavarni a dolgot, de a HTPC az Htpc a Gamer gép meg Gamer gép, az eszköz nyilvan ugyan úgy PC, csak másra van kihegyezve, kialakitva. Egy erős gamer pc is alkalmas filmezni, de nem túl kifizetődő, nyilván akinek már alapbol megvan, ott van kéznél, az ugyan ugy fog tudni rajta filmezgetni a megfelelő szoftverekkel, beállitásokkal. De ahol nincs játek, és a Prioritas a film, zene, oda felesleges mindaz ami egy Gamer géphez elengedhetetlen. De szerintem maradjunk a topik témánál ami jelen esetben a HTPC. Hangtalan működés, zavartalan, zajtalan zenehallgatás, filmezés, lathatatlan vagy rendszerbe illő kialakitás, Optimalizált szoftverek, es oprendszer. Ettől lesz a htpc az ami. 👍😁
-
Valkűr
addikt
Rosszul látod, mert a HTPC gépen indulaskor alapbol a mediaplayer indul el, az összes többi lehetséges program tiltva, kikerülve, es nincs rápakolva semmi. A HTPC-ben alapbol kis táp van, hogy ne zabaljon feleslegesen, kis energiafogyasztasu hardverek. Ugyan ez játékokra nem mondhato el. Htpc-ben nem fut sok felesleges program a hátterben. És igen szamitógép az alapja, mint mindennek, de pont a celhardver es a rendszerbe illeszthetőseg teszi a számitogepet HTPC-vé, és nem jatékgéppé. Megneznem melyik jatek vagy vga fut el 350 wattos táppal normalisan, passziv hűtéssel, relativ kis procival es ramokkal.
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
válasz
Gombinyó #53820 üzenetére
Nekem a legnagyobb problémám a windows es NAS közt, h nem látja a halozati helyeknél a windows a nasomat, ezért is hagytam rá a kinlodast vele. Egyszer ott volt, maskor meg nem. Most egy hónapja nem latom a windows halozati helyeknel a nasomat. Ha nem lenne TV boxom nem tudnek filmezni...😁 Egyszerűen nem jövök rá a titkára, barkit akit kérdeztem azt mondta windows betegség, erdemi segitseg sosem nem jött ezzel kapcsolatban. 😁
-
Valkűr
addikt
válasz
Gombinyó #53807 üzenetére
Nem is volt ott szo Mini ATX házrol, amibe egy valamirevalo dedikált VGA bele se fér rendesen. Nálam a HTPC nem abban merül ki, h van egy pici dobozom, alaplapi VGA-val. Nálam a HTPC full ATX ház, hifi rendszerbe illeszthető, ez volt az elvárásom. Helyből belefer 4-5 HDD. Ha csak filmezesre hasznalja az ember, akkor sztem nem szükséges külön NAS, persze az igények eltérhetnek. Nálam is van NAS, de nem kimondottan a filmezés végett, csak az miatt nem áldoztam volna rá plusz pénzt.
-
Valkűr
addikt
válasz
Oposzumtoszó #53736 üzenetére
Elolvastad a téma címét? Ez nem ketyere topik, hanem a HTPC topik! A kettő nem ugyan az!
-
Valkűr
addikt
Sziasztok...olyan kerdes lenne, mert én ilyennel nem találkoztam még. Ismerősöm számítógépe nem látja a mozis erösitöt, csak az arra rakott tévét mint hangeszkozt. Hogy lehetséges ez, miért nem az erösitőt látja, és miért az erősítőre kötött tévét?
-
Valkűr
addikt
Nekem atvalt ha nem erzekeli az erősitőt, de ha nem az csak egy gombnyomas. 😁 Amugy tényleg nem egy felhasználobarat, de megszokhato.
-
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r #53577 üzenetére
Beelinket pedig nekem épp a napokban ajálottak itt. Igaz az ujabb 905x2, x3 es 922 tipusokat.
-
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r #53575 üzenetére
Lehet erdemesebb lenne ilyen esetben kesz mini pc vasarlasa, mintsem egy PC összerakas. De lehet rosszul gondolom. A linkben van par fajta jo aron, es nem kell vesződni.
-
Valkűr
addikt
Na meg egy jo proci köré is lehet szar gepet, a gyengébb köré jo gépet épiteni. Azert egy normalis VGA nem elhanyagolando a HTPC esetében sem, meg legalabb 2600-3000MHz-es RAM es egy Normálisabb táp.
-
Valkűr
addikt
Ez kb olyan mint telefonoknal az IOS es a Droid. Az IOS ben önalloan egy mag is tokéletes es gyors, mig a droidos gepek egy magra vetitve gyengebbek, sokszalon erosebbek. Felhasznaloi igények es elvárások, ki mire hasznalja jobban.
-
Valkűr
addikt
Az enyemen gondolom a 7 inches HD kijelző, meg 2 távvezérlő dobta meg picit az árat. 70-100 rongyert cserelnek a telefonokba kijelzot, es az meg nincs is ekkora. Meg abban az időben az ujdonsag ereje, és a név is dobott rá egy lapáttal, na meg ugye a dizájn, a haz anyaga, merevsége, kidolgozása. Na meg amit előttem is leírtam a megjelenés, h egy hifi rendszerbe tudod úgy illeszteni, h nem bántja a szemed.
Egyben azert eleg jól tud mutatni:
-
Valkűr
addikt
Jómagam is külön VGA hasznalok, egy Gigabyte Radeon 560 OC, 4K HDR lazán fut, de meg visszakonvertálással HDR-SDR sincs magasabb a procihasználat 35% körülitől.
-
Valkűr
addikt
Az én HTPC gépem szintén AMD Ryzen 2600. Gyári hűtőt hasznalok, de még soha nem melegedett egy filmnél sem, h probléma legyen az a +- 10 fok difi, amivel mondjuk egy intel hűvösebb. Egyszerűn itt nem melegednek, túlhajtás, játék megint más kérdés, amire jelen esetben semmi szükség. A RAM fontosabb kérdés, mint a hőfokokon lovagolni.
Egyébként a hűtés megoldja a melegedés kérdést, alacsony profilu 130-140 wattos hűtők is léteznek, es akkor ellehet férni. Amugy pedig okos összepakolás, jó ház, és minden meg van oldva. Nekem igy fest a gépem.
-
Valkűr
addikt
válasz
#03969024 #53549 üzenetére
Ha ugy gondolod, h ennyire okos vagy és ertesz hozza, valamint szerinted kioktattak, akkor minek kérdezel? Főleg a HTPC topikban ahol nem a Processzor képességeit szokas kitárgyalni, arra van megfelelő szakmai topik! Szerintem senki sem oktatott ki, csupán rávilágitottak néhány pontra. Filmezni AMD, számitásokra, munkára Intel, utóbbi lényegesen drágabb lesz. Tehát ilyen okbol a hasonlitgatás is tök felesleges. A HTPC nem egy Gamer gép!
-
Valkűr
addikt
Nálam is HTPC van, de ettől független megvan a Mediaplayerek létjogosultsága is. De való igaz, keves van ami minöségben naprakészen hosszú evekig kiszolgál. Viszont ne felejtsuk el, h árban joval tobbre jön ki a PC mint egy mediaplayer, es egy PC frissítése sem 2 forint. Itt egy VGA kerül annyiba mint egy jobb mediaplayer 😁👍
-
Valkűr
addikt
A melegedés leginkább tulhajtáskor és játékok alatt vehető észre. HTPC esetében még a gyári hűtő is bőven elég, feltéve ha nincs akkora hangja, h süvit a gepházban 😁
-
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r #53519 üzenetére
Igen az erosito FHD...a Zidoo penteken ki lesz probalva, de lehet még ma este.
-
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r #53517 üzenetére
Onnan gondolom, mivel sem a HTPC sem pedig a Dune mediaplayerrel nem csinalja. Ezeknél a régebbi Onkyoknal eloszokott fordulni, mivel nincs rajuk uj firmware. Vagy ugy erted, h miből gondolom, h nem a Zidoo a hibás? Itt vettem pár napja, nem hiszem hogy szart adtak volna el.
-
Valkűr
addikt
Egy jo HTPC szerintem odaver a mediaplayereknek minőségben, az megint más kérdés hogy mokolgatni kell vele és drágább. De amennyit mokolgattam már az elmult napokban a kiváncsiságból megvásárolt Zidoo mediaplayerrel elmondhatom, h maradok a HTPC vonalon, főleg mivel handshake problémájuk van egymással...Ez a probléma,sem a HTPC-vel, sem az elötte lévő Dune mediaplayerrel nem volt jelen. Igy a Zidoo megy eladásra, mondjuk amugy is ment volna mert a PC jobb, csak hajtott a kiváncsiság. 😁
-
Valkűr
addikt
Nekem volt mindketto, 1050-et váltottam Radeon 560, utóbbi nekem sokkal jobban bejött..
-
Valkűr
addikt
Sziasztok! Szükségem lenne némi infóra. . Jrivert használok a htpc-ben filmezni. Elégedett is vagyok vele, de a mad vr állítgatások nem tiszta számomra. Mindegyik lejátszóhoz ugyan azt kell beállitani, vagy mindhez egyéni van? Az egyik problémám, h mikor elindítok egy filmet az első fél percben akadozik, ugyan ez a helyzet ha a menűbe próbálok belépni akkor is akadozik egy 10-20 másodpercig mint mikor próbál beállni. Soha máskor nem csinálja csak inditás es menűbe lépés esetén, ha nyelvet vagy feliratot szeretnék váltani. Mi lehet az oka, vagy milyen beállításokat kéne használnom, vagy mivel benne a mad vr a Jriverben hagyjam gyári alapértelmezetten? Köszi előre is az infókat!
-
Valkűr
addikt
Valaki normal formajut keresett...
-
Valkűr
addikt
En itt vettem..
-
Valkűr
addikt
válasz
Patice #52705 üzenetére
A Ryzen sajat hutese van bent, 30 fok korul van a gep. Szoval egyenlore boven megteszi. A hazban hatul vsn 2xdb gyari 80 as venti, az oldalsot kicsereltem egy 120-as coolink ventire. Gyakorlatilag hangtalan az egesz még fast beallitason is. A leggyorsabb mar hallatszik picit de meg az se olyan merteku ami barmiben is zavarna.
-
Valkűr
addikt
válasz
Patice #52703 üzenetére
Nem csinaltam belso kepet, Igazabol eszembe se jutott.
AMD Ryzen 5 2600
Memória: Kingston HyperX FURY 8GB (2x4GB) DDR4 2666MHz
Videókártya:Gigabyte Radeon Rx 560 OC
Op. rendszer: Windows 10 64 bit
Alaplap:Asus Strix B450F
Tároló eszköz: OCZ Agility 3 SATA III , WD Blue 1 TB
Hangkártya:Asus Xonar Essence STX
Táp: FSP Aurum Gold 80P
-
Valkűr
addikt
válasz
Baliga Tamás #52701 üzenetére
Nekem bejon, de kinek mi...
-
Valkűr
addikt
Én is kész lettem..Bár azota a Kodit kukaztam es JRiver mellett maradtam. Nalam zene es mozi is fut, igy a Jriver jobbnak bizonyult. Audio celokra egy Asus Sonar Essence STX van befogva, mozira pedig egy Radeon RX560. Az elso olyan egyuttes amivel elegedett vagyok. A MAD VR es Jriver nagyon ott van, probaltam es a HDR anyagot szinte tokeletesen adja vissza szinhűségre is, nem HDR kompatibilis rendszerben. Nagyon szépen kinyeri a szineket es tokeletes a kep. 3D is pipa.
-
Valkűr
addikt
Egy rovid kerdesem nekem is lenne. Eddig ment a kodi regebben is, de a napokban feltettem, elinditok egy filmet vagy allitgatom es kifagy kilep a programbol. Ezt mi okozhatja? Feltettem.ujra szuzen es ugyan ugy filminditaskor picit gondolkodik es kilep a kodi bezarja magat.
-
Valkűr
addikt
Nekem a kodi elkezdett kilepegetni. Teljesen szuz verzio is. Filminditas gondolkodas, kilep az egesz program.
-
Valkűr
addikt
Sziasztok. Az mitol lehet hogy HTPC -vrl kodirol lejatszva HDMi megy ki a vga-bol. Es a hangot nem tudja kiirni milyen formatum. Azt irja az erosito a dts hd helyett, h multichanel. Pedig kodiban bejeloltem, h dts es true hd kepes erosito.
-
Valkűr
addikt
Milyen videokarit ajanlotok egy 4K HDR film lejatszasahoz htpc-hez? Meg ha akadozas van az mitol van.
-
Valkűr
addikt
Bár sztem a hangerő az lehet igy fix, és csak az erősitőn kell szabályozni? Mert a némitás működik pld. Tekerés és léptetés minden gyakorlatilag.Jriver Wasapira van belőve. Na közben a hangerőkérdés letudva, köszi a tippet.
-
Valkűr
addikt
Sziasztok, hozzáértők segitségét szeretném kérni. Adott egy Origen AE S16T HTPC ház. Nagynehezen sikerült életet lehelnem bele, de még mindig nem az igazi. Van valakinek összekötéssel kapcsolatos tapasztalata infoja ezzel a házzal kapcsolatban? Van mellé 2 darab távvezérlő. Egyik a mediát vezérli és bekapcsolja a gépet, a másik a ház beépitett kijelzőjének a menükezelésére szolgál, ezt nem sikerül működésre birnom. Nem nay dolog, mert van a házon is erre gomb, de maximalista vagyok, bassza a csöröm, h nem megy. A másik a medivezérlőn a hangerő beállitás, azt se nagyon akarja vinni. Annyi, h a gépben van egy Asus STX hangkari ami a Jriverrel van összekötve windowst kikerülve, lehet emiatt nem megy a hangerő állitás? Se kodin, se a Jriverben nem vezérli a hangerőt.
-
Valkűr
addikt
A legutóbbi akcio óta a port.hu nálam sem működik.
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
válasz
Totheground #39635 üzenetére
Ez az extra fanarttal jön, de visszalépsz és nem mutatja..
-
Valkűr
addikt
Tudtok valahol egy ilyen fullos madvr beállitást?
-
Valkűr
addikt
Fent van ez a Ds payer és a mad vr is de nem jelzi ki az információkat amiket nektek, meg ahogy elnézem a mad vr sem igazán működik, mert az óra mellett ott van de nincs profil benne, holott a kodiban be van állitva ahogy egy videoban mutatja.
-
Valkűr
addikt
Az lenne a kérdésem, h a Kodi mellé látom ti még tesztek fel dolgokat, ezek minek kellenek mellé? Gondolok a Transmissionra is, mad vr, ds player pld, vagy a többire amiket írtatok eddig?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest