-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
QC5000 mellett mire van még szükség, hogy a Kodi kitolja a DTS-HD MA, illetve TrueHD hangokat? Passthrough be van állítva, de ha beállítom, hogy a receiver tudja ezeket (mert tudja), akkor nincs hangja a filmnek. HDMI-vel van összekötve a HTPC és a receiver, innen megy tovább a TV-be. Vagy csak simán a QC5000 nem tudja a HD hangokat, mint a J1900?
-
stickermajom
addikt
válasz
MasterMark #54957 üzenetére
Akkor egy probléma pipa. Már csak arra kéne rájönnöm, hogy miért 300W tápot ajánlanak hozzá, ha látszólag 30W a TDP-je. Kabini 15W, 1030 30W, SSD-vel mindennel legyen mondjuk összesen 50W. Elégnek kéne lennie a 120-as tápnak hozzá.
[link] Ez alapján tényleg alternatíva lehet a régi kis gépem 4k HDR kompatibilissé tenni relatíve kis beruházással. Ahogy látom van belőle passzív verzió is.
-
-
stickermajom
addikt
válasz
vegyszer #54953 üzenetére
Én kizárólag médialejátszásra használom, ha nem váltanék TV-t szerintem jó darabig kiszolgálna még. A NAS-t J4105-ből építettem, elégedett is vagyok a Gemini Lake-kel, de az DDR4, plusz költség lenne. Mondjuk annak legalább egyértelműbb a specifikációja, hogy jó lenne nekem:
- HW Acceleration Decode: HEVC (H.265) 8 bit, HEVC (H.265)10 bit, H.264 @ Lvl5.2 (AVC), JPEG/MJPEG, VP8, VP9 8bit, VP9 10 bit
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Adott egy QC5000-ITX, nagy megelégedéssel használtam az elmúlt években 1080p h264 tartalmak megjelenítésére Kodival. Váltanék 4K-ra, de a h265 tartalmakba már beletörik a bicskája. Hogy úsznám meg legolcsóbban a váltást? SSD az OS-nek, 8GB DDR3, ház, 120as PicoPSU adottak. Jól értem, hogy pl. egy J3355B képes 10bites h265 tartalmak megjelenítésére? Mondjuk azt pont nem írják HDMI 2.0 van-e rajta.
- Supports HW Accelerated Decoders: H.264 @ level 5.2, HEVC (H.265) 10b @MP level 5.1 (GPU accelerated), JPEG, VP8, VP9
Vagy esetleg egy dedikált VGA? Ahhoz viszont a tápot is upgradelni kéne gondolom.
(h265 és x265 kulcsszavakra kerestem vissza)
-
stickermajom
addikt
- torrent futtatása folyamatosan
- tárhely és szerver, amin videókat, zenéket, fényképeket tárolnék (~2TB HDD + 250GB SSD áll rendelkezésre)
- éjjel nappal távoli fájl elérés (pl. FTP) elérhető legyen
- Wifin keresztül több eszköz is tudjon rá csatlakozni és tudjon a "media szerverről" streamelni (Egyszerre max 2 stream szál)Pedig ezek alapján nekem úgy tűnik, hogy egy NAS-ra is szükséged van.
1-2 kliensre akár egy RPi4 is jó lehet. Mehet rá egy pi-hole is, hogy egy alap szűrés legyen a helyi hálózaton, de őszintén szólva én inkább leszoktatnám asszonyt az online sorozatnézésről. A minőség is gatya, illetve tele van szutyokkal az összes ilyen oldal..
Vagy 30-50k-ból megvan egy évre a Netflix Prémium előfizetés, 4 eszközön lehet egyszerre streamelni, és akkor párodnak is megvan a sorozat.
-
stickermajom
addikt
válasz
bajnokpityu #53812 üzenetére
És az miért is releváns egy napi fogyasztásban mondjuk, állandó uzemnél?
-
stickermajom
addikt
Üdv!
Ismertek valami olyan Sonarr/Radarr alternatívát, ami nem akarja mindenképpen átnevezni/áthelyezni/hardlinkelni a letöltött tartalmat? Annyi kéne, mint amit a Flexget tud, leszedi RÖGTÖN a megfelelő mappába, nem utána mókol vele.
-
stickermajom
addikt
válasz
Fleto93 #49362 üzenetére
& Patice
Köszönöm!
Közben egy teljesen szűz install után más is felmerült. Hogy lehet, hogy egy-két sorozat (Family Guy pl.) 24fps-en indul, majd az első 5 másodpercben elsötétül minden és 23.976-on jön vissza?
Többi sorozat/film 23.976-on indul alapból. Kodi 17.5 Windows 10 alatt, QC5000 lappal, HW gyorsítás látszólag megy (d3d11va), menüben a frissítési ráta szinkronizálása bekapcsolva, TV-m tudja a 24p-t. Próbálkoztam beállításokkal, de 1-2nél csinálja. Miért nem induláskor vált? Kodi 16-ról hozott beállításokkal nem csinálta a 17. Mit hagyok ki? -
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Valaki próbált már meg közös adatbázist létrehozni a Kodinak mySql segítségével? Esetleg két külön platformmal?
Egy windowsos HTPC-t és egy RPi-t szeretném, ha ugyanabba az adatbázisba írnának, de nem tudom merjek-e nekiállni. Lehet a HTPC-re is egy linux kéne? De az RPi verzió akkor is különbözni fog..
-
stickermajom
addikt
válasz
Patice #46059 üzenetére
Debian fut a NAS-on, ezért gondolkodtam a sima mysql-ben, de majd meglátom mi fog működni a végén.
A wifi AC-s, de legvégső esetben egy switch plusz egy kis fúrás megoldja a gondot, csak asszonynak nehéz beadni. Ez a legnagyobb gond...
Ha nem Kabinit, akkor Te mit vennél újonnan? Elszaladt mellettem a topic, másfél éve kb. nem követtem a dolgokat, hogy épp mi megy most. Ésszerűbb is lenne valami jövőállóbb cuccot venni, hátha lesz 4K TV.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Van már egy HTPC-nek használt QC-5000 konfigom, most úgy hozta a sors, hogy szükség lenne még egy gépre. Az elképzelés az lenne, hogy a NAS-ra kerül egy mySql és a két Kodi oda fog dolgozni. A második gép viszont sajnos vezeték nélkül csatlakozna, bár szinte direkt rálátással.
A cél: FHD BD25 filmek lejátszása Samba share-ről, 3D nem kell. Jelenleg elsősorban használt eszköz jönne szóba, 4-8-16GB DDR3 RAM van, illetve egy SSD is. A kérdés az lenne, merre induljak el? Maradjon a nekem jól bevált Kabini? H265-tel meggyűlik a baja már, illetve az UHD támogatásban nem vagyok biztos. Viszont hacsak nem megy tönkre a mostani nagyobb tv, a következő egy-másfél évben biztosan nincs tervben 4K tv vásárlása.Üdv
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Csak megerősítésért jöttem, gondolom van ezzel tapasztalatotok. Kodi update v14-ről v15-re Windows-on tényleg csak annyi, hogy "rátelepítem" a régire az újat? Hivatalos wiki page ezt állítja, de hátha közületek csinálta mostanában.
Üdv
-
stickermajom
addikt
válasz
windlord #34903 üzenetére
A 90Wattos 7,5A-s Chieftec, amit a házhoz adtak.
Szerintem holnap akkor veszel egyet. 120-asat vegyek a 120-as PicoPSU mellé a békesség kedvéért? Kb a harmadát ha fogyasztja a konfig.
Azóta egyszer sikerült elindítani egy 5 percre, de ennyi..Hol érdemes egyáltalán venni adaptert?
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Újabb mérföldkőhöz érkezett a HTPC kálváriám. Ugye régóta játssza azt a kicsike, hogy random időközönként elmegy egy pillanatra a kép, illetve néha kikapcsol, mintha kihúzták volna alóla az áramot. Olyankor csak táp kihúzás után lehet újra elindítani.
Hűtésre gyanakodtam, azóta az megoldódott, tökéletesek a hőfokok. Ezután jött a feszültség mérés a külső tápnál, terheletlenül rendben levőnek tűnt, ezért a DC-DC részre gyanakodtam. Most a héten viszonylag olcsón tudtam szerezni egy 120 W-s PicoPSU-t. Be is szereltem, a mai sorozatnézés után kikapcsoltam, majd mikor próbáltam bekapcsolni nem volt semmi. Kihúztam-bedugtam megint, szépen világított a PicoPSU zöld ledje (feszültség alatt van), mikor indítottam volna a gépet, felvillant a piros is (ami a működését jelzi), illetve elkezdte pörgetni a ventilátort, de egyszer csak leállt. Azt vettem észre, hogy ezután semelyik LED nem világított, mintha nem lenne áram alatt az egész. Újra áramtalanítottam, majd vissza és eljátszotta ugyanezt. Ilyenkor a külső táp ledje se világít.
Jól sejtem, hogy valószínűleg a külső tápnak lesz valamiféle baja? Most így ha nem muszáj feleslegesen nem adnék ki pénzt, mint a DC-DC résznél, ezért kikérem a tanácsotokat előbb.
Konfig: QC5000, Chieftec IX-03B a hozzáadott táppal.
Most ott tartok, hogy a külső táp ledje csak akkor világít, ha nincs bedugva a gépbe..
Üdv
-
stickermajom
addikt
Na megint kikapcsolt váratlanul ez a csoda. Most épp kétszer is 5 percen belül. Visszakapcsolni csak áramtalanítás után lehetett. Így a második alkalommal volt időm elkapni, hogy szó sincs túlmelegedésről, 37 fokos volt a CPU. System logba 41-es ID-val került bele a dolog:
"The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly."
Mivel fagyás nem volt előtte, hanem simán egyik pillanatról a másikra teljes sötétség, ezért gyanúsan táp lesz ez, már csak azt kéne megtudnom, hogy AC-DC, vagy DC-DC vonalon kéne nézelődnöm. -
stickermajom
addikt
válasz
LLKobe #34114 üzenetére
Én csak annyit tennék hozzá, hogy nézz körül itt HA-n memóriák között is azért. Nekem bontatlan 4 GB-os 1600-as DDR3-at sikerült venni 7000-ért.
Oké, hogy Openelec alá elég a 2 GB, de ha ugyanannyiért van 4 GB, akkor szerintem a több a jobb.Később, ha esetleg W8-ra váltanál, akkor legalább benne lesz.
-
stickermajom
addikt
válasz
Beeerka #34110 üzenetére
Szia!
Hm, az ára sem vészes. Köszönöm, ránézek!
Így a kép alapján: a tápból kijövő kábel nem feszíti a memóriát Neked? Próbáltam én is ilyen elrendezést, de aztán nem mertem úgy hagyni.Tegnap este próbálgattam, így a TV mögötti "csupasz" cuccot. Egy órányi komolyabb 1080p mkv lejátszása közben 52 fok volt a maximum hőmérséklet. Így már elégedett vagyok
A ventilátor 1600-at forgott maximum, ezt egyáltalán nem lehet még hallani. Most én állítottam be a fordulatszámot a hőmérsékletekhez.
-
stickermajom
addikt
válasz
canniball #34052 üzenetére
Leszedtem a tetejét, a ventit "Performance" módba állítottam. Így 59 fok volt a CPU max hőmérséklete egy 20 perces 720p sorozat megnézése alatt. Ez már azért normálisabbnak mondható, bár így engem már zavart a venti hangja. Valószínűleg az lesz a vége, szétszedem, újrapasztázom, az alját is leszedem és állítva berakom a TV polca mögé. Így a szellőzés is meglesz, illetve remélhetőleg hallani sem fogom.
Bár akkor így utólag sok értelme nem volt a nekem tetsző ház kiválasztásának. -
stickermajom
addikt
Hmm, valahogy ez az IX-03B & QC5000 eddig nekem nem válik be. Ugye a 2,5"-os SSD felfogatót már az elején kiszedtem a tanácsotokra. Hétvégén nem is volt semmi baj komolyabb anyagok megnézése közben, ma egy sima 720p sorozat közben se kép se hang leállt. Vissza se tudtam kapcsolni.
Most vagy ez a táp egy ekkora hulladék ami a házhoz járt, vagy simán túlmelegedett a cucc. Azért ez így vicces..23 fok van a szobában, mi lesz így nyáron?
-
stickermajom
addikt
válasz
MasterMark #33894 üzenetére
Köszi! Úgy néz ki most jó. Beállítottam 24, 50 és 60 Hz-re is ugyanazt a méretet FullHD-n és 720p-n is, így most úgy tűnik nem ugrik össze. Erre nem gondoltam.
(#33895) Celtis Amikor elindítottam a filmet ugrott csak össze.
-
stickermajom
addikt
Az mitől lehet, hogy ha beállítom Kodiban hogy a képfrissítési frekvenciát állítsa a filmhez, akkor összeugrik a kép? Minden oldalon marad kb. 4-5 centi fekete csík.
Ez alapján csináltam, az ott beállított dolgokkal. Tudja a TV a 24p-t elvileg.Alapból a Windows és a Kodi is jó, Catalystban nincs beállítva ilyen nagyítás/kicsinyítés, 0%-on van.
-
stickermajom
addikt
válasz
Warter #33850 üzenetére
Hm, ez jó tipp, remélem csak ennyi mindössze. Taskbaron még nem tiltottam le a popupokat, előfordulhat, hogy egy "A számítógép veszélynek van kitéve" üzenet feljön és az megfogja egy pillanatra. Csak nem értem, hogy akkor miért sötétedik el ahelyett hogy az asztalra ugrana. Ha hazaérek kipróbálom.
-
stickermajom
addikt
válasz
canniball #33843 üzenetére
Sajnos valószínűleg nem úszom meg a szünetmentest, régóta tervben van, mert vannak azért problémák. Bár körülbelül másfél hónapja (pont mikor kinéztem, hogy végül is milyet vennék pontosan..
) ezek abbamaradtak.
Előbb valószínűleg át kell néznem majd a Windows és a kodi logjait, hátha találok valamit.
-
stickermajom
addikt
Elsötétülés margójára: a múlt heti sarki fény idején a TV-m teljesen meg volt hülyülve, többször elsötétült, nem igazán lehetett használni. Ez így oké is volt, de alapból?
Meg kell figyelnem, hogy a hűtő mikor kapcsol be, mert azon kívül fogyasztó tegnap egészen biztosan nem ment, egyedül voltam otthon. Egy UPS beszerzése régóta tervben van a NAS miatt, de úgy tűnik kicsit komolyabba kell beruháznom, hogy a TV és a HTPC is menjen róla. Talán az kiszűrné az ilyen hálózati zavarokat. Persze előbb a szoftveres részt kell kizárnom.
Egyelőre úgy tűnik, hogy bekapcsolásonként egyszer fordul elő random időközönként. Tegnap pl. mielőtt sorozatot néztem volna a menüben turkáltam és ott sötétült el, később a sorozat közben már nem.
-
stickermajom
addikt
Valaki tapasztalt már olyat Kodival, hogy lejátszás közben egy pillanatra megakad, elsötétül a kép, aztán ugyanonnan megy tovább? Eddig két sorozatból kétszer fordult elő.
Windowsban mindenféle képernyőkímélő, sleep mode stb. ki van kapcsolva.
-
stickermajom
addikt
válasz
Oszilaci #33716 üzenetére
Na jó, de terhelve mennyire fog felmenni? Ez a leginkább aggasztó számomra, hogy ha már simán terheletlenül is ilyen meleg, akkor mi lesz a tényleges használat alatt.
(#33719) canniball meglepő módon én sem hallok semmit a lap ventilátorából, pedig féltem tőle nagyon.
Köszi a tippet! -
stickermajom
addikt
válasz
canniball #33711 üzenetére
Igen, gondoltam rá, hogy kiszedem azt a tartót, és valahogy megoldom, hogy az SSD házon kívülre kerüljön. Úgy talán az is bemenne 30 fok alá, és a CPU is normalizálódna. Neked 50 fok az idle, vagy terhelve?
Különösen fájó pont nekem ez a hőmérséklet kérdés, mert az asztali PC-nél is fél évet szenvedtem ezzel, mire számomra is megfelelő lett. Hőfok b*zi vagyok, na.
-
stickermajom
addikt
Na összeraktam tegnap gyorsan a cuccot, sok időm nem volt sajnos vele foglalkozni, és hétvégén se lesz. Kapott egy Win8.1-et aztán ennyi.
Amitől dobtam egy hátast: a hőfokok
Idle-ben 50 fokos a CPU, 40 fokos az SSD fekvő helyzetben, állítva 46, 36. Ez nekem így nagyon nem tetszik.
Mi lesz még itt terhelés alatt? Most azon gondolkozom, hogy talán egy leheletnyivel nagyobb házba kéne beruházni, de nem tudom mennyit számítana. Egy Streacom ST FC8B Alpha a bordáival talán jobb belátásra téríteni a CPU-t. Bár annyi lenne a ház, mint a konfig volt kb..
Ez az IX-03B úgy tűnik nem épp a hőleadásáról híres. Nagyon rossz helyre kerül benne az SSD, kb 1 centi helyet hagy a CPU hűtő fölött, és gyakorlatilag a ventilátor az SSD felől szívja a már langyosabb levegőt.
Így elsőre ez az egész nekem picit csalódás.
Bár erre valószínűleg rátesz egy lapáttal, hogy a Catalyst is csak a sokadik reboot után volt hajlandó felmászni.
-
stickermajom
addikt
válasz
varmi2 #33629 üzenetére
Köszi! Meg is rendeltem, mert ezt legalább nem kell majd elrejteni a TV mögé
Végül ez lesz a teljes konfig:
Asrock QC5000-ITX
4GB HyperX Fury 1600
Samsung 830 64GB
Chieftec IX-03B-90W
Rapoo E2700Itt-ott alakult az eredeti elképzeléshez képest, de szerintem nem lesz vele bajom egy pár évig. Ha minden igaz holnap talán össze is tudom már rakni.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
-
stickermajom
addikt
válasz
canniball #33625 üzenetére
Az eredeti elképzelést sajnos nem, egyszerűen lehetetlen volt passzívot szerezni a QC5000-ből, kompromisszumot kellett kötnöm. De lehet csak én vagyok türelmetlen típus.
Ezért vadászok pl. ebből a házból külső tápos változatra, mert még egy ventilátort már tényleg nem szeretnék a gépbe rakni.Aztán lehet a végén marad a csúnyácska ISK110 és max felrakom a TV hátuljára, hogy ne is lássam.
-
stickermajom
addikt
Igen-igen, ezért megtévesztő. Mert videós review-kban viszont elmondják, hogy ebből van egy külső tápos változat is, ezért van 2 fajta furat a hátulján, viszont nincs megkülönböztetve a ház elnevezésében. És az itthoni webshopokban alkalmazott képek alapján azok meg külső táposnak tűnnek.
Tehát létezik a külső tápos, csak nem tudni ki árulja és hol.A legnagyobb probléma ugye, hogy a kereskedők maguk sem tudják.
-
stickermajom
addikt
Azt azért nem gondoltam volna az elején, amikor belevágtam ebbe a HTPC építésbe, hogy a ház lesz a legnagyobb probléma
Ugye viszonylag olcsón kéne jót..
A hardver már itt csücsül nálam, de megfelelő házat egyszerűen nem találok.
Pl. az vicces, hogy az Antec 310-150-ről egyik kereskedő sem tudja, hogy akkor az most belső, vagy a külső tápos változat. Képeken külső táposnak látszik, de azért jó lenne ezt biztosabban tudni. -
stickermajom
addikt
Azért az vicces, hogy passzív Asrock QC5000-et itthon gyakorlatilag nem lehet kapni.
Mindegyik bolt csak ígérget, van amelyik válaszra sem méltat. Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen különleges cucc. Így áll a HTPC projekt egyelőre..
-
stickermajom
addikt
Akit még érdekelt rajtam kívül: úgy tűnik hoztak pár darab Asrock QC5000 lapot Magyarországra, 24-26k között elérhetők most.
-
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Hosszú olvasgatás után az alábbiakban gondolkozom magamnak:
Első körben:
ASROCK Q1900-ITX
ANTEC ISK110 VESA [link]
CORSAIR 2GB Notebook DDR3 1333MHz CL9 CMSO2GX3M1A1333C9
Hp MCE IR RemoteEbben a konfigban egyelőre pendriveról futtatnék XBMCt. Amit nézek: full HD mkvk és a lemezeimről készített BD isok.
Későbbiekben kiegészíteném újabb 2 giga memóriával, egy 64es SSDvel és kerülne rá Win 8.1.
Egy két kérdésem lenne csak:
Jól értettem, hogy ez a cerka tudja a 23.976 frame/secet? (Hisz Haswell utáni)
Ez a lap felébred a távirányítóval? Elmentettem magamnak egy csomó lapot, kicsit nagy már a kavarodás, de ha jól emlékszem ez pont tudta.
MP HC alá ez a teljesítmény kevés már. Mi lenne az a következő lépcső ami nem?Hirtelen ennyi ugrott be. Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- PlayStation 3
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- RAM topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged