- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black Gobbo
csendes tag
válasz
mpierre #59100 üzenetére
Nekem megy jelenleg…illetve ment. Most szét van szedve. De megvallom, nem igen figyeltem arra hogyan működik. Bekötöttem, kijelző ment, de nem állítottam be rendesen az előző rendszeren tekintve, hogy a házimozi elég szedett vetett állapotban volt.
Mi az ami nem működött benne rajta vele?
-
-
Black Gobbo
csendes tag
Ha már remote.. billentyűt keresek. Amit találtam az a Logitech K400… de nekem olyan kellene ami több eszközt is tudna vezérelni úgy, hogy a sticket nem kell ide-oda dugdosnom végre.
Eddig majd 20 éve egy Dinovo Edget hasznaltam, de már nagyon kivan. Egyetlen problémám vele az volt, hogy, ha a két gép között váltok, akkor feláll- Stick átdug, visszaül, majd újra feláll, stick visszadug és megint leül… szóval macerás. Egymás mellett van egy itx file szerver és a htpc. Ráadásul most már az okos tv appokhoz sem ártana.
valaki használ olyan alternatívát ami több eszközt tud lekezelni folyamatos cserélgetés nélkül? -
Black Gobbo
csendes tag
válasz
VoidXs #59087 üzenetére
Az még egy következő project lesz. Nem tudom, hogy marad a nappaliban avr nélkül… ezt nem szeretném, csatolok mellé valami gagyi soundbart, felviszem a padlásra és összedugom az AVR-rel, vagy lejön az AVR. Asszony szerint a legkisebb esélye az utolsónak van, a legnagyobb az elsőnek… Nekem a legjobban a 3. tetszene, de lehet az első kettő köztes is opció. Majd eldől…
kalibrációval kapcsolatosan az AVRnek van valami alap kalibráló mikije. Az mennyit ér? -
Black Gobbo
csendes tag
Nem, köszönöm egyenlőre régi vágású HTPC fan vagyok sok rigojával.
@VoidXs
Kicsit segítségül hívtam ChatGpt barátomat. Értem mar mire gondolsz, de a tv képes a 2:2:2 megjelenítésre. Ez a része áll a válaszomnak. Tehát mind a szintere mind a színfelbontása megfelelő a Samsungnak.
A kérdéses paraméter, ami gázos a TV nézés távolsága.
jó lenne egy nagyobb megjelenítő, de projit a leírtak miatt engedtem el pár éve. Azóta persze lehet, hogy van már rá megfelelő ami felveszi a TV-mel a versenyt megjelenítés minőségében is nem csak a képátlóban. Meglátjuk.
egyenlőre marad a fejlesztés.
kipróbálom az igpu bilineáris javítását aztán majd meglátjuk -
Black Gobbo
csendes tag
válasz
VoidXs #59081 üzenetére
Hát en 1-2 dologban nem teljesen értek Veled egyet, vagy csak nem Nem tudom pontosan mire gondolsz.
Az ember szeme sokkal sokkal több színt tud feldolgozni és szétválasztani, mint a megjelenítők nagy többsége. Ez nyilván ahogyan írod méret és távolság függően élvezhető.
azonban ha jól tudom a mai projektorok nagy százaléka a DPI-3 as szintér kb 2/3-át tudja lefedni. A felső harmadba már csak a több milliós masinák mennek. A BT2020as szinteret ezek nagyon nagy hányada sem éri el. A BT2020as szabvány már megközelíti az emberi szem feldolgozási értékét. De ha jól tudom még mindig nem érik el.
A projiktól eltérően viszont némely televíziók már túl léptek a DPI-3 as szintér maximumán és a BT2020as-t is tudják több kevesebb sikerrel.Sajnos rögzítésnél nem tudom, hogy a technika hogyan áll. De a HDR10+ filmek esetében már valószínűleg nagy többségükben valamilyen szinten meglehet….
A régebbi analóg módszerrel rögzített nagy formátumú filmek esetében úgy gondolom (csak gondolom) hogy maga a rögzítés meglehetett, a kérdés az anyag öregedése és fakulása.
Ezek az anyagok meghaladják a 4K felbontását.
Az, hogy egy felvétel Full HD és nem 4K a színterét nem befolyásolja, szerintem maximum a képpontok szín átmenetének a lépéseit.javíts ki ha tévednék, vagy ha nem erről beszéltél.
Pixel lefelezésről beszélsz… A tömörítési eljárások dolgoznak ezzel, illetve a felskálázó algoritmusok.
Itt arra gondolsz, hogy a pixel túl kicsi lesz ahhoz, hogy az emberi szem észrevegye? Vagy mire pontosan? -
Black Gobbo
csendes tag
válasz
VoidXs #59079 üzenetére
Jelenlegi tápom elég lenne. Inkább a fogalomzavart kellene a fejemben rendbetenni….
mire is jó a MadVR…érdemes-e miatta felfelé építkeznem.
Adott egy Samsung Q90T televízió, ami valamilyen szinten tudja támogatni a BT2020-as szintér használatát és a HDR10+.Adott egy filmtár amiben nagyfelbontásü filmek vannak.
Ezeket eddig a 1050TI segítségével játszottam le. Hogy milyen minőségben azt nem tudom pontosan, mert a tegnapi beállítás folyamán láttam, hogy a PC gyakorlatilag FullHd felbontásban van. És az istenért nem tudom a 4Kt bele erőszakolni.Ezt annak tudom be, hogy a Videokártya feltehetőleg nem jó. A képet folyamatosan újra kalibrálja, ami úgy jelenik meg, hogy egy kikapcsol feketére majd vissza. Random időközönként. (4K-s felbontásra állítva azonnal)
Ezt az igp-ura állítva majd kipróbálom.
de…
a kérdés az lenne, hogy a MadVR csak akkor ér el a képminőségben javulást, ha olyan megjelenítőre van kötve, ami kisebb tudású a ráküldött képminőséghez képest és ennek megjelenítésében tud elérni javulást, vagy a TV-men is érhető el javulás a használatával? Ha igen akkor ahhoz meg kell dolgoztatni a Hardvert, vagy az igazán izzasztó dolgokat a megjelenítő feldolgozó processzora veszi át?nem tudom érthető-e amit írtam
-
Black Gobbo
csendes tag
válasz
VoidXs #59076 üzenetére
Hát a proci már megvan. Az 12500T. Mindenképpen kipróbálom. Kipróbáltam a MadVRt még a mostani konfigon. Felhúztam közepesre. Azonnal megette a 1050TI-t ügy szétesett, hogy öröm volt nézni..
az eredeti terv igpu passzívan hűtve, valami komolyabb zenei táppal. Hát… eléggé át kell gondoljam a dolgokat.
Ha nem elég az igpu és bele kell tennem egy Wattzabáló GPU-t akkor bücsút mondhatok a zenei tápnak…. Vagy nagyon drága lesz. Még annál is drágább….plus a a passzív rendszernek is. …
-
Black Gobbo
csendes tag
válasz
VoidXs #59073 üzenetére
Nem láttam a válaszod.hát MadVR-ről keveset tudok, a cél a kimaxolás. Lehet a MadVR is opció. Nem i9-es, hanem 9.gen. I7-es volt. Jelen igpu nem tudta a HDMI2.1-et, még talán a 2.0-át sem. Ezért volt benne egy 1050TI. Ezt kiváltanám a modernebb kisebb fogyasztású iGPUval.
-
Black Gobbo
csendes tag
válasz
Black Gobbo #59072 üzenetére
A terv, a jelenlegi rendszer cseréje. I5 12500T proci, jelenlegi videókártya kikerül, és az igpu HDMI-jén kapja a jelet a TV, majd onnan tovább az AVR-be a hang. Ha azt meg lehet csinálni.
Ekkor ki tudom használni a HDMI2.1 et és a BT2020as szintérrel rendelkező HDR10+ os képet ki tudom küldeni a megjelenítőre a HD hangnak pedig elég az 1.4es Hdmi amit az AVR fogadni képes.ez előtt egy Xonar HDAV kuldte ki a hangot analóg csatornákon egy Arcam 350-nek.
most kiszedném a hangkártyát és lecserélem egy xonar STX II-re. És azon stereot vezetnék ki fülesre meg stereo erősítőre. Dac-ként a xonart használnám.
Mozira KODI lenne. Hogyan tudnám a maximumot kihozni belőlle?
Ha valaki konyítba stereo oldalhoz abban is szivesen fogadnék tanácsokat
-
Black Gobbo
csendes tag
Sziasztok, felújítom a HTPC-t nagy felbontásü filmeket jatszom le, a cél a minél nagyobb és jobb élmény hang es kép terén. Mire érdemes az upgradenél figyelni, milyen változásokban érdemes gondolkodni. Jelenleg intel9 es platformot cserélek. A fogadó AVR egy HDMI 1.4 képes Arcam 750es. TV HDMI2.1 kepes Samsung q90-es kb 3 éves
-
Black Gobbo
csendes tag
válasz
Black Gobbo #20331 üzenetére
Senki nem tud segíteni? Az auzentech és Xonar Hdav deluxot nem lehet már kapni. Más megoldás esetleg?
-
Black Gobbo
csendes tag
Hamár itt vagyok, lenne egy olyan kérdésem ami már régóta érlelődik bennem... Van egy olyan beállítás, hogy ablakos mót teljes képernyő helyett... vagy valami hasonló, meló közben nem tudom megnézni. Itt nekem csak akkor van rendes képem, ha ablakos mód van bepipálva. Egyébbként szétszedi a képet és mintha 3D-s filmet néznék a 2D-s TV-n Eddig ezt csak fimnél csinálta, most már a menürendszernél is ilyen. Milyen beállításban lehet a zavar? Az biztos, hogy a video drivert (nvidia) ugyan-e miatt kellett bütykölni, mert tegnap bármit kattintottam a menü mindenképpen eltolt piros zöldben pompázott. Aztán a video driverben (amihez nem nyultam előtte egyébbként) átraktam mindenkol 2D-re és tiltottam mindenhol a 3D-t. Így visszaváltott az alap esetre, hogy ha a kiterjesztett ablak, van pipálva akkor jó a kép. Ha jól tudom, viszont, ennek működnie kellene teljes képernyőn is nem? Most W8. van fent, de Win7 alatt is ugyan ezt produkálta.
Köszönöm
Illetve Win8 alatt milyen drivereket kodekeket lehet használni? Eddig CoreAvc-t használtam, de Win8 al nem működik.
-
Black Gobbo
csendes tag
SZiasztok!
A segítségeteket kérném, HD hangot szeretnék kivezettetni hangkártyán mozihoz, ez elvileg csak hdmi-n keresztül lehet, de az erősítőn nincs HDMI bemenet. Egyetlen kiskapu létezik, ha az erősítő már TrueHD jelet kap az analóg rcan keresztül, itt a kódolást akkor az erősítő előtt kell elvégezni. Ezt vagy egy bluRay vagy egy média lejátszó megtehetné, de semmiképpen nem akarok még egy eszközt közbe iktatni. Nem azért építettem a HTPC-t, hogy egy DUNE, vagy Popcorn lejátszóról nézzem a filmet. Tehát egy olyan hangkártyát (vagy más ötlet is szóbajöhet, ha szoftveresen valami elvégzi) keresek, ami a TrueHD jelet le tudja bontani jack, vagy még jobb lenne, ha rca csatikhoz és csatornánként analógon átküldi az erősítőhöz.
Ami van egy ARCAM 300 erősítő, asus xonar D2 PM 1. generációs kártya (Ő szerintem nem tudja a HD jelet lebontani, de még nem lett kipróbálva), Nvidia520 CUDAs videókártya HDMI csatival, windows8, XBMC média program, i3 as szintén 1. generációs legkissebb DXVA képes processzor ASUS P7H55D
Köszi
Péter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest