- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tws1
csendes tag
Logitech Ultimate Hub
Tetszik a kütyü.
Doboz tartalma:
hub táppal
IR blaster - IR adó mely vezetékkel csatlakoztatható.A hub maga kiadja a BT és IR jeleket. Hatótáv 7m-ig biztos jó, azután elértem a nappali végét.
A hub IR sugárzási szögét nem sikerült meghatározni, de nagyjából az eszközök felé fordítva nem volt vele gond.
A hub-hoz két IR adót (IR blaster) lehet vezetékkel csatlakoztatni, melyből egyet mellékeltek a dobozhoz. Egyelőre nem volt rá szükség, de a működését kipróbáltam, ugyanúgy visz mindent mint a hub.
Külön vásárolható vezetékes 4db-s pici kiegészítő IR jeltovábbító, melyek akkor jók, ha szekrénybe van helyezve minden eszköz és így a kis erejű IR jelet mindenhová célzottan odaviheted az eszközeid sznzora elé.
BT csak a hub ad le.A WLAN-ra csatlakoztatott Android eszközökre feltelepíthető a Harmony vezérlő program, mely széles körűen testre szabható. A szokásos eszközönkénti vezérlések és komplex aktivitások programozhatóak.
Az Android eszközökről nem lehet teljes körűen programozni a hub-ot, de majdnem mindent igen.
Ami nem programozható Android eszközökről: Saját IR jelek tanítása, kezdeti inicializálás.A hub nem támogatja a netes elérést és csak Win rendszer alól inicializálható, mert csak így lehet beállítani a WLAN paramétereket. (A legelső beállítátás után, már majdnem minden Androidról ie elérhető.)
Az inicializáláshoz nem kell natív Win, Virtualban futó is megfelelő.
A router beállításainál a WLAN partíciókra osztását ki kell kapcsolni - ha esetleg használnánk e opciót, mert csak így fogják az Android eszközeink elérni a hub-ot.A WLAN beállítás és kapcsolódás után (zöld fény a hub elején) bármilyen a hub-on végzett programozás a logitech felhasználói fiókunkkal oda-vissza szinkronizálható. (Regelni kell egy fiókot a logitechnél, a honlap szépen végigvezet.)
Nagyon pontosan érdemes megadni a vezérlendő készülékek azonosítóját, mert így nagyon pontos távírányítás lesz, gyakorlatilag még nem találtam olyan funkciót a készülékek eredeti távirányítóin, amit az Androidos telefonról, tabletről nem lehetett ugyanúgy vezérelni.
TV, erősítő, DVD, klíma ezek mind működnek.A led karácsonyfa világítás is IR vezérlésű, de ezt lusta voltam felprogramozni a hub-on (egyébként lehet de ezt csak Win-Explorer-vezetékes kapcsolat kombóval)
A logitech hozza a szokásos minőséget.
-
sb
veterán
Így van ahogy írod. A droidos telefon wifin kapcsolódik ehhez, ez pedig IR-en tolja a Logitech DB szerinti eszközök jeleit.
Egy sima fordító Igazából az SW(-k) a lényege:
1. Hogy IR oldalon gondolom kezeli az összes Logitech DB-ben lévő eszközt, ahogy eddig is. Ez nagy előny.
2. Hogy a droidos app is valószínűleg arra épül amilyen a Logi távirányítója. Vagyis remélhetőleg kezel activity-ket, szekvenciákat, stb... Ez baromi jó lenne.A jó az lenne egyébként, ha simán droidos SW formájában wifi-s eszköz jelekkel is használható lenne. Az IR táv lassan felesleges, mert a TV-ket, erősítőket is lehet már wifin keresztül vezérelni. Csak az kellene, hogy ne a gyári szar és egyedüli sw-jükön keresztül menjen. (Az IR távokkal le is állt a Logitech, ha jól tudom.)
Bár azt nem tudom, hogy több eszköz egyidejű wifin való kezelése menne-e. Fizikailag hogy működik ez?
-
Susi
csendes tag
Szia!
Én OpenElec 3.0.6 alatt használom a 4.4.6-os youtube addon-t. Nekem is volt bejelentkezés problémám. Végül az ebben az issue-ban található megoldás segített -> Issue 103
röviden a lényeg:
a YouTubeCore.py file-t kell módosítani. Nálam itt található a file:
storage/.xbmc/addons/plugin.video.youtube/YouTubeCore.py
a 400. sorban kell elvégezni a módosítást:
előtte:
if get("url_data"):
request = urllib2.Request(link, urllib.urlencode(get("url_data")))
request.add_header('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded')utána:
if get("url_data"):
change_get = get("url_data")
for k, v in change_get.iteritems():
change_get[k] = unicode(v).encode('utf-8')
request = urllib2.Request(link, urllib.urlencode(change_get))
request = urllib2.Request(link, urllib.urlencode(get("url_data")))
request.add_header('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded')Természetesen egy biztonsági mentést csinálj előtte a file-ról, illetve fontos, hogy az addon-t állítsd le a módosítás előtt!
Ha a módosítás után hibaüzenet nélkül elindul a youtube addon, akkor próbáld meg a bejelentkezést.
Annyi info még, hogy nekem a youtube (google) accountomban engedélyezve van a kétfaktoros azonosítás. Az xbmc fórumban volt olyan akinek e nélkül nem ment..
Majd írd meg mire jutottál!
Üdv.
Susi -
cekkk
veterán
Ez nem htpc topicba való!
Kérdezd meg itt!
És ha linkelsz próbáld meg a link gombot is használni és akkor szép linkeket lehet beszúrni és másoknak is könnyebb oda navigálni. -
F34R
nagyúr
-
Pista0001
addikt
Mivel a ház lehetővé teszi, én nagyobb, kis légáramhoz méretezett procihűtőben gondolkodnék. Első körben nem venném meg, csak az alaplap-proci páros próbája után. Scythe Ninja-ra gondolok elsősorban, nagyon jól működik kis légárammal, jó házszellőzés esetén akár "passzív" üzem is lehetséges (pl ha a hátsó/felső házventi elég közel van, de ezt nem mondanám teljesen passzívnak, hiszen olyan mintha rá lenne szerelve).
-
Pista0001
addikt
Windows 7 telepítő végigmegy, majd amikor már a telepített Win-t indítaná hogy véglegesítse a beállításokat, újraindul. Geexbox-ot meg Openlec-et próbáltam még, dettó. DVGA-val hibátlanul működik a gép, a proci is tesztelve másik alaplapban, hibátlan. A dolog pikantériája, hogy mintha más is tapasztalt volna ilyet ilyen lappal, csak neki mintha i3/i5/i7 lett volna, de szintén Sandy. Van a mini-ITX topikban még valakinek ilyen lapja, neki Ivy-val minden tökéletesen működik.
-
Pista0001
addikt
2.: A mini-ITX alaplap teljes mértékben kompatibilis az ATX és mATX házakkal, csak "hülyén" néz ki benne
1.: Te milyen procival használod? Azért kérdezem mert nekem G540-el (Sandy Celeron) nem működik. Egész pontosan amikor az oprendszer (Win7, Linux, mással nem próbáltam) elkezd betölteni újraindul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest