- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz
Balázzs #23815 üzenetére
Warter használ, vagy is inkább a felesége
-
cekkk
veterán
válasz
Balázzs #23794 üzenetére
Ahhoz kell ez a kis program
Szerintem valamikor már leírtam itt a fórumba, hogy hogyan bírtam működésre
Akkor megjeleníti az infókat szépen.A kettő közül nem tudom, hogy melyik működik, mivel nincs nálam a htpc így nem tudom 100%ra mondani, hogy ezek jók
-
jeni
félisten
válasz
Balázzs #22426 üzenetére
erre meg van a három megoldás a CRT TV-re való csatlakoztatás alapján
1.VGA TV átalakító PC konverter VGA RCA SVIDEO kábel
2.ha hátulra akarod kötni,hogy kényelmesebb legyen-SCART adapter RCA S-VIDEO csatlakozóval
3. kell egy pc hangkimenetre egy ilyen-3.5 JACK RCA kábel-igaz analóg formában menne ki a hang-de legalább müködik-akár a TV-re is kötheted. amúgy ilyen kábelt találtam itthon.csak az első kettőt vettem meg és postával együtt 9000 Ft-ba került.
én is így oldottam meg ,hogy a Sony TV-n tudjam használni. és müködi elég szépen,bár a 4:3 rendszerben vannak korlátok a felbontás terén.
mivel két hete elromlott a Philips 16:9 TV-m csak így tudtam megoldani,s marad így míg nem veszek LED LCD TV
-
Pista0001
addikt
válasz
Balázzs #22426 üzenetére
S-video kimenetet eddig egy alaplapon láttam (VIA procis csodákat leszámítva), S939 foglalatos DFI mATX alaplap volt (volt is ilyenem, nagyon jó cucc volt a maga idejében). Mai lapokon biztos nem fogsz találni, tehát a megoldás egy belépő szintű és megfelelő korú passzív VGA vásárlása (HD2xxx vagy HD3xxx széria ATi-ból, nVidiákat nem ismerem ilyen téren), vagy - ha létezik ilyen - akkor valami D-sub vagy HDMI átalakító beszerzése (D-sub-ról szerintem esélyes). A belépő szintű alaplapokon jellemzően van D-sub (sima VGA) csati, így ez utóbbi szerintem a célnak megfelel.
Az optikai kimenet relatív elterjedt, szerintem fogsz olyan alaplapot találni amin van, és olcsó is. Ha ilyet mégsem találsz, ha van alaplapi tűsor formájában S/PDIF aljzat, akkor csak egy optikai kivezetést kell hozzá venned. Aprón lehet találni, vagy rendelésre összerakott gépekkel foglalkozó kisebb számtechüzletekben is lehet szerezni, mert korábban több alaplaphoz tartozék volt.
Azokat a ventiket célszerű Arctic F8 PWM-ekre (vagy ha elférnek akkor F8 Pro PWM-ekre) cserélni. Olcsók, közösíthetőek, így egy PWM-es csatira kötve az alaplap együtt tudja őket szabályozni. Ha tudsz szerezni Ninja Minit, akkor ez a két venti elég lehet az egész rendszer hűtésére (meg ugye a tápé), a Ninja Minire nem is kell a saját ventije (ami jó, mert k***a hangos). Ha más procihűtő lesz végül, akkor is jobbak lehetnek mint az eredetiek, főleg ha az alaplap másodlagos ventialjzata is PWM-es.
-
Pista0001
addikt
válasz
Balázzs #22423 üzenetére
Akkor nincs semmi korlátozó tényező.
Szerintem valami olcsó mATX-es H61-es lap G1xxx vagy G2xxx procival, esetleg szintén mATX-ben A55, A75 vagy A85 lap belevaló olcsó AMD procival. Ha apróban találsz Ninja Mini-t, és a hátlapra 2 db Arctic F8 PWM-et teszel közösítve, alaplap CPU_Fan aljzatra dugva akkor zaj problémád biztos nem lesz. Szerk.: Természetesen a Ninja Mini saját venti nélkül!
-
Pista0001
addikt
válasz
Balázzs #22416 üzenetére
Ha ennek a gépnek lenne más felhasználási területe, és tudsz a célra megfelelő mennyiségű pénzt fordítani, akkor szerintem jobban jársz egy a célra alkalmasabb (leginkább kisebb fogyasztású -> kevesebb hőtermelésű -> csendesebben/némán hűthető) konfig beszerzésével. ITX alapokra építve sem túl drága, mATX alapon kifejezetten olcsó gépek hozhatók össze.
-
opeter70
senior tag
válasz
Balázzs #22416 üzenetére
Szerintem nem kell feltétlenül lecserélned az egészet.
Egy HD5450, HD6450 vagy egy GT210 tökéletesen megfelel a célra (ha nem akarsz játszani rajta).
Ezeknél 20-30W körül alakul a max. TDP, alig melegszenek, és passzív változatban is lehet kapni bőven 10 ezer ft alatt.
AMD vonalon sajnos nem vagyok túlzottan ismerős, de biztos vagyok benne, hogy az opteron cpu helyett is találsz kisebb fogyasztásút, ami kevésbé melegszik és megelégszik egy halkabb hűtéssel. -
Celtis
veterán
válasz
Balázzs #17134 üzenetére
A plazma képe valóban jobbnak tartott, legalábbis házimozira. Ezt magam is tapasztaltam.
Azt viszont felejtsd el, hogy a "mai modern plazmák egyáltalán nem égnek be". Kb. 7 év alatt már a 4. plazmámat nyúzom. Van összehasonlítási alapom. A valóság az, hogy a mai plazmák sokkal inkább hajlamosak a beégésre és az átmeneti lenyomatosodásra. Mai plazma alatt LG, Samsung és Panasonic márkákat értek, ezeket próbáltam. -
zsigus
őstag
-
Digger
senior tag
válasz
Balázzs #17128 üzenetére
Én nem régen készültem el az enyémmel. ASRock E350M1 alaplap, 4 giga RAM-al 26000 Ft. Később belekerült még egy 4G-s modul. Volt egy 1 T-s winyó, dobozt és tápot 11000-ért vettem. Drótnélküli Microsoft egér+billentyű, egy USB rádióval megy, ha jól emlékszem 8000 körül volt. Win7 és Ubuntu került rá, mindkettőn megy az XBMC. A wincsijeid nem mindegy milyen csatolófelülettel bírnak! Amúgy én a plazmát meggondolnám! Egyrészt sokkal többet fogyaszt mint a korszerű LCD, azonkívül azt hallottam róla, hogy hajlamos a beégésre! A TV csatorna emblémája mindig ugyanoda esik és állítólag hajlamos beégni, ha sokat nézed ugyanazt a csatornát!
Erről szívesen hallanék megerősítést, vagy cáfolatot!Szóval, csak biztatni tudlak az építésre!
Amúgy én is amellett szavazok, hogy előbb vegyél TV-t!
Nem kell a csili-vili drága Smart TV-t választanod, csak a divat miatt! Legyen legalább 100 Hz-es és legyen rajta HDMI! A többi Smart funkcióra nincs szükség, ha amúgy is építesz HTPC-t mellé!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ASUS TUF Gaming F16
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest