- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
Black Gobbo #59111 üzenetére
Alapból beállítható, hogy a htpc kikapcsolt állapotában a vfd mit csináljon. Eleméletben a driverben lehet beállítani.
Win 11 alatt mindegy mit állítok a driverben. Van, hogy két bekapcs, kikapcs után, van hogy első kikapcsolás után azonnal, a háttérvilágítás bekapcsolt állapotban marad. Hiba állítom a imon driverben off-ra. De olyat is csinált már, hogy bekapcsolás után kialudt a háttrévilágítás.
Win 10 alatt hiba nélkül működött a vfd. Ha kikapcsoltam a htpc-t a vfd is lekapcsolt. Bekapcsolás esetén pedig szépen indult a géppel együtt. Ha driver betöltődött, akkor jöttek is a szokott infók. (Gépadatok; hőmérsékletek; e-mail ellenőrzés, ha akartam; hírolvasó; stb.)
Ez az összevisszaság csak azért fura, mert a win10 drivernek működnie kellene a win11 alatt.
-
mpierre
veterán
válasz
Black Gobbo #59098 üzenetére
Az imon-t win 11 alá bevarázsolni elég küzdelmes. Nekem a vfd b@szik rendesen működni...
-
Gombinyó
őstag
válasz
Black Gobbo #59098 üzenetére
4-5 éve nem gyártják már. Sofabaton X1-et találtam, ami talán jó lehet, de az is lutri ~70e ft-ért.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Black Gobbo #59090 üzenetére
Na azon sajnos tényleg nem lehet kompromisszumok nélkül spórolni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Black Gobbo #59088 üzenetére
Nagyon jó mozit lehet AVR nélkül is csinálni, kis erősítőket és a DAC-t el lehet rejteni. PC-hez vannak nagyon jó remote-ok, főleg a Kodihoz, de én csináltam MPC-HC-hez is.
A kis mikrofon pont arra jó, hogy rákösd a PC-re.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Black Gobbo #59082 üzenetére
Színtérrel az a gond, hogy minden P3, nincs 2020-as anyag, max pár demó. Ha fellősz egy scope-ot bármilyen filmhez, nem megy túl a P3 háromszögön. A master máig DCI, ami nem ismeri el a nagyobb színteret. Persze, még mindig jobb, mint a Rec. 709, és csak a 4K anyagokhoz van HDR, aminek a színterében elfér a P3, de ebből meg következik, hogy a színinfód 1080p, ami miatt megint nincs szükség tv-n upscalingre, mert bőven elég.
#59084: Egy alap OLED is mindig le fog nyomni egy projektort, ez tény.
SunMount3r: Akkor a minőségi kalibrációt bukja többek között.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Black Gobbo #59082 üzenetére
Vegyél egy ajánlott Amlogic Box-ot (mondjuk egy Dune Homatics-ot) és CE-vel a HDR10+ is meglesz. Töredék áron, mint ahogy a PC-t "javítanád", mert a MadVR addig úgy sem lép képbe, amíg nincs egy kraftos VGA hozzá.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Black Gobbo #59080 üzenetére
A Mad-nek két fő célja van. Első, és a teljesítményre leginkább éhes dolog a chroma upscaling: a színinformáció terén a felbontás valójában fele. Egy Full HD filmben 540p szín van, ezt próbálja minél jobbá tenni. Mivel az emberi szem színre nem annyira érzékeny, ez a kisebb felbontás nem feltűnő, tv-nél pedig, ahol tényleg úgy esnek a pixelek, hogy a piros/kék felbontás lefelezése is túl sok pixelt ad a szemnek, ez igazából felesleges, ezért mondom, hogy csak projektoron van értelme. Közelről nézett 1080p/1440p monitoron és projektoron van csak ennek értelme. A gépigénye hatalmas, hiszen minden érdemi megoldás AI alapú.
Másik a HDR tone mapping, hogy SDR-be értelmesen gyúrja bele. Projektorokon az a trükk, hogy kinézel egy fényerőt, Mad-et belövöd rá, az pedig tesz róla, hogy jól ossza el a fényerőket, kvázi HDR-t varázsolva egy projektorból, még ha nem is túl nagy fényerőn. Tv-n ennek megint nincs sok értelme, mert HDR módban jóval nagyobb fényerőt tudnak, hiába rosszabbak a színek, ez kárpótol. Sokszor SDR módban ha megszakadnak se tudják a HDR felét.
Egy szó mint száz, tv-re nem igazán kell Mad, csak ha már ott a hardver, akkor lehetsz maximalista. Ezeken túl változatlan hardveren az általános képminőségben javulást - akárcsak a hangnál - egyedül a kalibráció tud hozni.
A felbontás simán lehet GPU Scaling miatt, ezt állítsd át display-re.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Black Gobbo #59078 üzenetére
Vannak nagyon jó minőségű tucat tápok (pl. régen a Corsair AX széria), csak sok mérést kell olvasni. Csak a mad miatt ne vegyél drága GPU-t, mint mondtam, az nagy vásznon vagy SDR vetítőn ad igazi pluszt, egyik se vonatkozik tv-re.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Black Gobbo #59075 üzenetére
A HDR10+ nem megy PC-n, csak a sima HDR. Az 1050Ti erősebb (és tujda a HDMI 2.0-át, ami elég a HDR-nek is), mint bármelyik intel IGP.
A MadVR szerintem nem nagyon megy sem azzal a videókártyával, sem azzal az IGP-vel, oda erősebb VGA kellene. Ennek ellenére lesz normális HDR akár Kodi-val is.Sztereóra vehetnél jobb DAC-ot is, ez iránt a DAC Topic-ban érdeklődj. De akkor most a HDMI-n, vagy analógon akarod kiküldeni a hangot?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Black Gobbo #59075 üzenetére
Ha a fogyasztás számít, akkor egyértelműen Ryzen. Az a baj, hogy a most kapható Intelek már katasztrófák, nekem éppen 14900 van, és instabilabb/hangosabb/lassabb médiára (meg sok másra is), mint az előző Ryzen 5600 (ami tized ennyibe kerül). Böngészni, fájlokat mozgatni is rosszabb élmény vele, hiába volt 10x annyi.
Ha a HDR átengedés számít, azzal is rengeteget spórolsz, mert a Mad minősége főképp abban rejlik, hogy SDR-ben sokkal szebben tolja ki a HDR anyagokat, mintha mezei SDR lenne. Így már sokat tudsz spórolni gépigényen, MPC Video Rendererhez nem kell erőmű, és működik benne a HDR átengedés, DV-t is átalakít HDR10-re.
Kodi-t én úgy szoktam beállítani, hogy MPC-HC legyen alatta a lejátszó, és akkor Kodi app + Cavern Remote a vezérlés. Nekem ez az SVP miatt kell, ami Kodit nem támogat. Ha van normális HDR passthrough Kodiban (nem tudom), akkor ez az egész szenvedés nem kell.
Hangnak meg egyáltalán nincs gépigénye, bármit csinálsz vele, akár 1 millió mintás Cavern szűrők is mehetnek minden csatornára.
-
Black Gobbo
csendes tag
válasz
Black Gobbo #59072 üzenetére
A terv, a jelenlegi rendszer cseréje. I5 12500T proci, jelenlegi videókártya kikerül, és az igpu HDMI-jén kapja a jelet a TV, majd onnan tovább az AVR-be a hang. Ha azt meg lehet csinálni.
Ekkor ki tudom használni a HDMI2.1 et és a BT2020as szintérrel rendelkező HDR10+ os képet ki tudom küldeni a megjelenítőre a HD hangnak pedig elég az 1.4es Hdmi amit az AVR fogadni képes.ez előtt egy Xonar HDAV kuldte ki a hangot analóg csatornákon egy Arcam 350-nek.
most kiszedném a hangkártyát és lecserélem egy xonar STX II-re. És azon stereot vezetnék ki fülesre meg stereo erősítőre. Dac-ként a xonart használnám.
Mozira KODI lenne. Hogyan tudnám a maximumot kihozni belőlle?
Ha valaki konyítba stereo oldalhoz abban is szivesen fogadnék tanácsokat
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Black Gobbo #59072 üzenetére
i9-et nem érdemes cserélni, max a kártyát, ha nem bírja a képfeldolgozásod. Mi a cél, MadVR kimaxolva? Hang téren egy UMIK 1 mikrofonba fektetve kapod a létező legnagyobb javulást, egy jó kalibrációval.
-
Pista0001
addikt
válasz
Black Gobbo #20405 üzenetére
Igen, pillanatnyilag én is arra tudom csak fogni
sb: Relatív hasonló a szisztéma, lassanként sikerül megoldanom. Most az kezd "problémát" okozni hogy az elején nem gondoltam át rendesen hogy milyen rendszert szeretnék a médiatárban, így úgy tűnik hogy kezdhetem majd elölről.
-
Black Gobbo
csendes tag
válasz
Black Gobbo #20331 üzenetére
Senki nem tud segíteni? Az auzentech és Xonar Hdav deluxot nem lehet már kapni. Más megoldás esetleg?
-
canniball
nagyúr
válasz
Black Gobbo #20363 üzenetére
"...codec nélkül meg nincs videó es zene lejátszás nincs cuda támogatás."
XBMC, VLC, MPCHC - egyik sem igényel külön codec-eket, így felesleges ezzel szórakozni, csak növeli a lehetséges hibák/problémák lehetőségét. -
canniball
nagyúr
válasz
Black Gobbo #20361 üzenetére
A drivereket felteszi a win, codec meg minek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest