- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DopeBob #23549 üzenetére
Nvidia ION+1magos ATOM is bőven elég még a 40mbites filmekhez is
Volt ION-om, kétmagos atommal, tuningolva. Videómegosztókon választhattam:
1 - Nézem a videót és a reklámokat szaggatva.
2 - Leállítom a videót és akkor a reklámok nem szaggatnak...Ezért tervezek olyan vasat, ami a GPU ereje nélkül is boldogul a teljes HTPC szerepkörrel zökkenőmentesen.
-
TESCO-Zsömle
titán
GeForce 9300?
sb: Nem nagyon vágom, mikor utoljára 775-öm volt az energiagazdálkodás volt az utolsó szempont. De ha azt veszem, hogy a Q8200S 65W alatt van, és még vissza is lehet neki venni szorzót, feszt, órajelet... A kérdés, hogy a magonkénti teljesítménye megmarad-e, hogy ha kell, erőből tolja a FullHD filmeket akár flash-en keresztül is, mert anno az ION-nal szívtam, mint a torkosborz...
Pista0001: Az egy PACE PSR800 műholdvevő doboza. Eléggé bilifüle, üresen a ház súlya grammokban mérhető, és ehhez idomul a masszivitása. Viszont láttam fantáziát a gyári előlapban és a méreteiben, úgyhogy...
A képen egy ösztövér gép látható, a vinyók egy másik házba kerültek, mert sok volt. [Album]
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #23540 üzenetére
Nem azt írtam hogy nem lehet, hanem hogy nem érdemes. Azért gondolom ezt, mert attól függ csilió másik órajel is
Szeretnélek emlékeztetni rá, hogy a Core 2 szériában nemigen volt Intelnek szorzózármentes processzora, mégis virágzott a tuning. Q6600-ra tetszik még emlékezni? Szorzó le 8-ra, FSB fel 200-ról 450-re... És betonstabil volt. Memória is hasított 900MHz-en CL4-be.
Nem értem, hogy miért jelentene nagyobb problémát lefele menni... Ja, hogy busz sebesség... Na igen, az fontos lehet, azonban én nem aggódok, főleg egy Brazossal szemben...
Pedig egyszerű. Ahova te radiátort tennél, oda én a tápot és a meghajtókat fogom. Erre mondtam, hogy a radiátor teljesítménye és használhatósága igencsak csorbul, miután kifűrészelem belőle az említett alkatrészeknek szükséges helyet.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #23538 üzenetére
Bár mivel ez még északi hidas holmi, az alapórajelhez (rák tudja a 775-ös Inteles nevét
) gondolom nem érdemes nyúlni
Épp ellenkezőleg. 775-ös vonalon még nincs bebetonozva az alap órajel, ellenben az 115x-es lapokkal, ahol -emlékeim szerint- egyetlen órajel generátor van és csak szorzóval lehet tuningolni. Nem tudom, hogy konkrétan ennél a lapnál hogy megy, legalább 5 éve nem láttam a BIOS-át, de általában lefele tuningolni mindig sokkal könnyebb, mint felfele.
És mit ér az a radi, ha kifűrészeltem belőle a vinyó és a DVD helyét?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #23535 üzenetére
A lap ingyen van, a procira egy 10-est szánnék max, további 5 a ram. Tápot, vinyót, egyebeket meg a brazos-hoz is kell venni. Erősen vissza fognám a procit, ha sikerül is megvenni, mert hűtés és fogyasztás.
Ebbe a házba (felső) menne, ha menne. Hűtést meg csak megoldom valahogy.
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok.
Van egy Zotac gyártmányú 775-ös ITX lapom, GF 9300 IGP-vel. A kérdés az, hogy mennyire alkalmas még ez egy amolyan HTPC-szerűség építésére? Nézegettem 10k körül hozzá Q8200-as procit, de a 95W-os TDP elég zord, mert nem lesz sok hely hűtésre, de ugye ott a DC lehetősége. Illetve, ha szerencsém lesz, sikerülhet behúzni egy Q8200S-t, ami alapból 65W-os TDP-vel indít és tovább lehet még DC-olni.
Szerintetek nagyon OP egy ilyen négymagos HTPC-be?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
canniball #16905 üzenetére
Igazából én megelégednék komplett dobozkával is 30-40k-ért, csak ilyenből eddig nem nagyon találtam olyat, ami ne lett volna valamilyen úton/módon beteges. Pl tegnap PHTV-be az LG-nek a Smart kacata. Ott a library botrányos. Jó lenne, ha lehetne szűrni, legalább műfajonként, vagy ilyesmi...
Popcorn Hour meg annyiba kerül, mint egy HTPC, szóval ugyanott vagyok.
Egy iMon már van. Konkrétan egy Thermaltake Multimedia Lab, ami egy átcímkézett tekerő nélküli VFD. De ha igény lesz rá, akkor előferdülhet, hogy beszerzek valami komolyabbat. Néztem Ultrabay-t, de szökő évente egyszer ha odamegy valaki az eszközhöz tekergetni/nyomkodni. Csak a kijelzője jobb.
Illetve nemrég majdnem sikerült vennem egy hibátlan Silverstone "Milo" ML02-est 30k-ért. Azt mai napig bánom, hogy nem jött össze...
Linuxos XBMC hogy működik együtt Win7-tel? Voltak fájlmegosztási problémáim idehaza. Egyik gépre azért kellett XP helyett Win7, mert nem szerették egymást. Félek, hogy a linux ellen tűzzel-vassal tiltakozna.
Érintőlegesen: Szerinted a C60-ra érdemesebb lehet Linuxot tenni? Esetleg XBMC-bel, hogy lehessen filmet is nézni vele? Gondolok itt a nem túl acélos erőforrások jobb kihasználására, hisz egy linux csak beéri kevesebbel, mint egy Win7...
És milyen lejátszók vannak linux alá, amik szeretik a GPU-gyorsítást?
-
TESCO-Zsömle
titán
Üdv.
Arra adtam a fejem, hogy összedobjak egy HTPC-t kísérleti jelleggel. Elsősorban a szoftveres része érdekelne, hogy egy Asus AT3IONT-I Deluxe-al merre érdemes elindulni, ha 1080p filmeket szeretnék lejátszani hálózatról és netről. Van-e támogatása a régi iMon cuccoknak, és azok átmatricázott/firmware-elt OEM változatainak?
Előre is köszönöm.
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok.
Mostanában édesapámmal azon gondolkodunk, hogy is kéne a TV alatti "részt" megreformálnunk. Alapvetően nincs ott sokminden... DVD-felvevő, DVD-lejátszó, Videomagnó és egy Erősítő. Azonban, ha már HDTV van, jó volna vhogy a HD-filmeket is csatolni.
Úgy néz ki, 3 járható út is van. Az első, egyben a legolcsóbb, egy multimédia-lejátszó (pl WDTV). A második kategória az mkv kompatibilis Blu-Ray lejátszó (ezt érezzük legesélytelenebbnek). A harmadik pedig egy HTPC építése.Mivel édesapám pedzegeti, hogy a későbbiekben műholdas vételre álljunk át, ezért a PC-felé próbálom terelgetni, mivel az egyrészt kiüti a helyéről a két DVD-egységet, másrészt rendelkezik olyan fokú bővíthetőséggel, hogy a későbbiekben se kelljen lecserélni, vagy más eszközöket beszerezni mellé.
-
TESCO-Zsömle
titán
Valaki tudja, hogy hol tudnék venni Zalman HD160-as HTPC házat, táp, alaplap, meg ilyesmik nélkül?? (Szóval üresen)
Esetleg egy helyet pesten, ahol meg is lehetne nézni??
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest