- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyo
őstag
Nem megalománia, hanem tervezés. Később jó lesz a kitben/dualban a 8 Gb. Trinitynek, ahogy írtam jó a dual channel, viszont 2*2 Gb-os kit-et venni hülyeség, hogy bővítéskor 4 slot foglalt legyen? Ez ilyen...
Más: Van aki rakott föl már fm2-es lapra BIg Shuriken 2 rev b-t? Elvileg nem támogatja az fm2-őt, mégis sok helyen olvasni, hogy azt használnak.
-
Trinity-s fórum alapján írtam, hogy "ajánlott" 1 GB-ot adni az integrált VGA-nak, hogy biztosan jól fusson.
Nem a videózáshoz és a zenéhez kell 8 GB, hanem összességében kényelmesebb lesz a rendszernek és Tonyo-nak is, ha van elég RAM. Ki lehet fogni jó vételeket is és akkor nincs is olyan nagy különbség árban.
Amíg nem volt meg a NAS-om és én is mindent a gépemen csináltam, akkor elég sokszor volt olyan, hogy a futó programok + a Win7 egyszerre több, mint 3 giga memót ettek. 1 GB volt már akkor is a videókártyának szóval 4 GB-al lehet már kicsit szűkös lett volna nekem.
Egyéni preferencia kérdése szerintem ki mennyit szán rá, én nyugodtabban alszom, hogy ennyit raktam bele, mert nem kell azon agyalnom, hogy elég-e mindenre. Szándékosan kicsit túlbiztosítottam a rendszert RAM szempontjából.
Ezért javasoltam a 8 GB, nem e-pénisz, meg megalománia, stb.
Tonyo-t ismerem személyesen is, tudom, hogy úgy is eldönti majd, hogy neki mi mennyit ér meg.
-
-
canniball
nagyúr
Lehet volt egy-két darab amit ki akartak szórni, neked meg már nem jutott.
"Ha mondasz androidra olyan progit amivel képmentést lehet csinálni meg is mutatom neked."
Én a ShootMe-t használom, de ha jól tudom újabb rendszereken a bekapcs. gomb hosszan nyomásával is működik. -
törölt tag
-
Tonyo
őstag
Egy laptopom volt i 3as 3 GB rammal. Ezt a szintet hozza az A 6-os? Néha már éreztem, h torrent + zene + net nem pörgött.
Zenét foobarral fogom hallgatni.
Apródon eladó egy a10 5800 + alaplap+ 8 GB. Illetve cserélné fm2-es konfigra. Gond van az a 10-el? Ki cserélne fm2 re erről? (az is fm2 nem?
-
Tonyo
őstag
Az enermax 2 éves azt hiszem és 30 ezer volt. Annó azért vettem, hogy ultra halk legyen az asztali gépem.
A házhoz az volt írva, hogy külső raktár.
Ma kiderül mi lesz belőle, valóban nagy a difi.
Döntenem kell abban is, hogy A8 vagy A6. Láttam olyan A8 at ami 65 w-s, számít ez? (fogyasztáson kívül) Ez akkor egy gyengébb A6 os nak számít?
-
kovadika
őstag
Azért érdeklődtem, mert fogalmam sincs a HTPC-ről. Mivel ilyen szituációba kerültem gondoltam összekötöm a kellemest a hasznossal, de kezdek elbizonytalanodni. Így, hogy rendes pc használatra, meg médialejátszásra is kéne, egy elég erős cuccot kéne összedobni, csak érdekelt, hogy megvalósítható-e az elvárásaimnak eleget téve. Még mindig inkább úgy vagyok, hogy egy gép legyen e két célra, mint kettő.
(#19537) jeni
Köszönöm. Egy ilyennel el lehetne boldogulni, azzal a felhasználással, amire nekem kellene? Árban nyitott vagyok amúgy, ha szükséges 150k még kifizethető számomra. Mennyit fogyaszt egy ilyen, mondjuk böngészéskor és mennyit filmnézéskor? Néztem ezt, gondolom kicsit túl van árazva. Hasonló tudású cuccot mennyiből lehet összedobni? -
róland
veterán
Azért lehet vitatkozni a kínaiakról tett állításaiddal.
(Vajon miért Huawei és ZTE eszközöket vesznek a nagy mobilcégek hálózataik fejlesztéséhez. Az elmúlt évtizedben volt pár keserű tapasztalatom az európai termékekkel, míg a kínaiak megbízhatóan tették a dolgukat.)
(De ha itt tartunk, megéri a nyugati cégnek a hamisítvány felett szemet hunyni, mert az is a márka imázsát erősítheti. A kérdés, melyik piacon huny szemet felette és melyiken nem.)
-
Pista0001
addikt
Szeretek bőséges biztonsági tartalékot hagyni, amúgy meg ki tudja mit hoz a jövő.
Spagyi: HDMI-HDMI lenne az optimális, úgy val'szeg hang is átmenne. Esélyes hogy a VGA-n van erre egy csati amit az alaplap megfelelő tüskesorával össze kell kötni, de ezt inkább olyantól kérdezd meg aki jártas az nVidia karik rejtelmeiben.
-
-
sb
veterán
Igen, azt írtam először, mert mint utána írtam, nem ugrott be elsőre, hogy mi volt a pontos oka mivel már régen foglalkoztam vele.
szerk: 32 biten sem biztos, hogy 512 IGP ram mellett 4-ből 3GB látszik. Abból is láttam már laptól (nem Atom/Ion lapok) függően 3-3.25-3.5GB között mindenfélét.
Attól függ milyen eszköz kerül még bele a címtárba 4GB alatt.
-
sb
veterán
A csillag nem véletlenül van ott a mondat végén. Ezt kihagytad a weboldalról.
"*Due to the CPU limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® OS."Kb. 2 éve néztem utána, hirtelen nem ugrott be, de közben már eszembe jutott: ez az Atom proci limitációja. 3.5GB-ot címez max. Ebből lejön az IGP ram (ami nálam 512, ez a max), így lát 3GB-ot a 4 helyett. Szóval ez általános az összes Atom 330-as lapra.
Az oprendszer természetesen 64 bites (és Win). Win 7 Ultimate x64.
-
Mezga Aladár
veterán
"Ha lenne itt olyan akinek dedikál VGA kártyája illetve Inteles vagy NVIDA-s gépe van és lenne kedve tesztelni hétvégén külső média lejátszó frekiváltását kérem jelentkezzen, kész XML-t adok, csak a saját elérési útvonalakat kell átírni, kíváncsi vagyok, hogy csak az APUval nem megy nálam, és a többivel igen, mert a külföldi fórumokon nem panaszkodnak rá, vagy ott mindenki csak 24Hz-t használ, és nekik se megy "
Ezt fejtsd ki jobban mert nem értem.
(Lehet túl fáradt vagyok)
-
Pista0001
addikt
Németen meg angolon van 701, de drága is, meg nekem 801 kéne. A dolog pikantériája hogy amerikában (meg amúgy máshol is) akciós az Amazonon, 30 $ lenne a 701, 40 $ a 801. A francián ugyanez €-ban, az angolon 35 font a 801. Kifizetném a 40 €-t is, ha nem AZERTY lenne, di az amcsi lenne jó fogás ingyen postával
A német Amazonon US kiosztás van, de még kutatom hogy tudok-e onnan rendelni. Azért az durva hogy német
nek tűnika gyártó és US meg francia kiosztás van, német például nincs. Biztos azért mert a németen több gomb van, asszem ugyanannyi mint a magyaron. -
gorbep
senior tag
igen, természetesen vissza lehet csinálni a titkosítást, (ha tudod a jelszót és birtokodban van a kulcsfile
) de akkor már egyszerűbb egy külön HDD-n előre kipróbálni....
Ezek szerint az FFDSHOW & XBMC-ről senkinek semmi infója....
Ha mégis ne tartsátok vissza.... bár úgy látom rajtam kívül senki sem használ avisynth-et.......
-
gorbep
senior tag
Az ötlet nem rossz, de paranoiás vagyok, és a rendszer partíció (is) titkosítva van (Truecrypt.... ingyenes szuper, javaslom nektek is!), ha netán "elhagynám"
a gépemet, semmit se lehessen kideríteni belőle, ezért a ghost bukta.....
Ez (HTPC+XBMC) meg gondolom egy virtuális gépben nem az igazi......
FFDSHOW alá gyógyítható az XBMC-nek? (Avisynth-re szükségem van a 60 fps-hez)
-
törölt tag
Te is 11-ről váltottál?
(#18953) lord_devil
Az RC-k hangja nekem, saját ízlésemnek, saját körülményeim között jobban tetszett, mint a D1/101/301 és Realtek MP hangja. Sokkal jobb mélyeket kaptam vele, bitstream és HDMI ellenére, de majd cekkk megmagyarázza miért placebózok itten
-
zsigus
őstag
Ha regisztrálsz az AudioDB-re akkor fel lehet venni őket.
Akkor inkább maradj a Universal scraper-nél, az több helyről is keresi az előadókat, valamelyiken csak ott lesz.
És sztem ne műfajok szerint rendezd. Az XBMC-ben tudsz műfajok szerint is szűrni, de az a sejtésem, hogy itt a mappáknál a műfaj nevét (pl. Jazz) keresi előadóként, és ezért nem találja az infókat. Próbáld ki úgy, hogy egy-két albumot átmásolsz egy külön "Zene" mappába, és ha így működik akkor talán el lehet játszani a többivel is.
-
zsigus
őstag
Én is ugyanígy, csak azért kérdeztem, mert van "kézi felvétel" is, csak úgy gondolom nem tölti le az infókat.
Ha sehogy sem sikerül felvenni, akkor próbáld meg kitisztítani a mappa nevét, és csak az előadót/albumcímet hagyd meg, hátha valami bezavar. Az előadó-információknak én az AudioDB-t használom, nem a Universal Scraper-t. Nézd meg, hogy fenn van e rajta az előadód, aztán ha fenn van próbáld azzal (a beállításokban át tudod tenni erre).
Ha már felvettél egy albumot az előadótól, én utána már úgy emlékszem (az én módszeremnél), hogy ha nyomsz egy Médiatár frissítést, akkor a később bekerült albumokat már magától felveszi. De régen szórakoztam ezzel, szóval nem biztos.
Tetszik egyébként az XBMC zenei része. Némelyik témánál még az előadók logóit is kirakja a médiatárban (ezért ajánlott a külön mappa az előadónak, mert egyrészt oda kell másolni a logót, logo.png néven, másrész ha exportálsz, és nincs külön mappa akkor a gyökérkönyvtárba menti az előadó(k) adatait, és ha más előadótól is van ott album, akkor az nem fogja megtalálni, mert a gyökérkönyvtárban más előadót lát).
Lehet cdart-ot is hozzáadni az albumokhoz (ez témától függ, hogy támogatott e, de a gyárin kívül sztem mindegyik támogatja). A 12-es XBMC-hez még nincs elérhető cdart manager, de a fanart.tv-ről le lehet tölteni a CD képét, majd lejátszáskor forog, és megjelenik a CD a tokjában.
Ezt cdart.png néven kell menteni az album mappájába.
-
zsigus
őstag
Hát én nem sokat használom zenélésre a HTPC-t, mert a hangcucc a PC-n van, de a kedvenc albumokat felvettem a HTPC-n is nemrég.
Nekem a mappaszerkezet az úgy van, hogy külön mappa az előadónak, és ezen belül külön mappa az albumoknak.
Pl.: Zene -> Faithless -> Forever Faithless The Greatest Hits -> 01 Insomnia.flac stb...
Eddig így nekem felvette a médiatárba gond nélkül a zenéket, és meg is találta az albumok infóit.
Én az albumok neveit ki szoktam "tisztítani", és csak az album címét hagyom meg, de korábban a filmeknél is így tettem, aztán kiderült, hogy felesleges (a legtöbbször), ezért ott már nem foglalkozom vele, csak ha átmásolom a HTPC-re.
Ha több CD-s az album, akkor legyen benne a mappa nevében vagy az, hogy CD1/CD2 stb., vagy az, hogy (Disc 1), (Disc 2), ahogy a WMP is csinálja. Nekem eddig (korábban, amikor még PC-n szórakoztam vele) ezzel sem volt gondom (én a Disc 1/2 stb. módszert használtam).
Hogy veszed fel a zenéket a médiatárba? Mert itt máshogy működik a dolog mint a filmeknél/sorozatoknál.
-
Pista0001
addikt
Általában a lejátszóprogramok sok mindent blokkolnak ha teljes képernyős módban megy a lejátszás, ebből gondoltam hogy ennek is lehet köze a dologhoz. Másrészt közben eszembe jutott hogy az XBMC is valós teljes képernyős módban fut, ez is közrejátszhat. Elvégre játékok közben sem szokott előreugrani semmi. Durva is lenne
-
-
Pista0001
addikt
Az ingyenes nekem bőven elég. Ki tudom bogarászni vele a néznivalót, hangsávot és feliratot tudok váltani, remélhetőleg ki is tudom kapcsolni vele a gépet (odáig még nem jutottam el
), bár ha bekapcsolásnál nem esik nehezemre megnyomni a gépen a gombot, akkor szerintem a kikapcsolást is kibírom ezen a módon akár
-
okiman
tag
Az első Cinemaciban tudtommal meg 1 Intel DG45ID alaplap volt, most azért 1 kicsivel erősebb, amiről nekem sincs info-m mert 20000 pecsétes titok. Mondjuk egyébként sem az a lényeg, hanem a megtúrt hülyebiztos software. Vas azért kell, mert meg kell hajtani a SIM2 3D proji(kat)t meg a JBL Synthesis-t. + az egész cumónak fanless-nek kell lenni de asszem ezt megoldja a HFX ház. szétkonfig=LPF,HPF filterek széles beállíthatósága, időkorr stb.
-
cekkk
veterán
Ami még eszembe jutott, hogy a TMTnél kilehet választani, hogy milyen fajta 3D, nem lehet, hogy az automatikus rosszul választ és azért vált rossz frekit?
Meg volt még olyan amikor az egész lejátszás szakadozott, ott valami telepítési hiba volt és egy win újra húzás után jó lett, és javaslom a 144es végű TMT-t használni.
-
Tamoo
nagyúr
Spórolhatnál a szmájlikkal.
Van alaplapi koax kivezetésem és koax kimenetes hangkártyám is, de egyik sem egy ász.
Monitor kalibráltatás örömmel elkerülném, mert egyrészt nem olcsó másrészt utaznom kellene miatta. Ezért lenne szimpatikus a hangkártya többek közt. De hátha lesz akinek tapasztalata is van vele.Egyelőre csak informálódok, nem sürgős a dolog.
-
-
-
Toobee
veterán
-
zsigus
őstag
Ennyi van most, 3D TV adókból.
A HDTV-nek még csak-csak van értelme itthon (sport közvetítések, BD-k (akár eredeti akár nem), konzol/játék stb.), de a 3D-nek tényleg nincs, és valóban elég lassan terjed a HDTV-hez képest is, pedig az sem (volt) gyors.
Na de ne offoljuk tovább.
-
zsigus
őstag
"Azóta itthon volt bármi 3D sport esemény ami elérhető lett volna ilyen formában?"
Nem, de még lehet.
A HD sugárzás is ugyanígy indult itthon, csak egy hónapig volt elérhető a 2008-as Olimpia eréig Bp.-en az M1/M2 HD.
-
zsigus
őstag
"Nem véletlen nincsenek sport közvetítések"
Már ne haragudj, de az Olimpiát 3D-ben is nyomták, itthon!! Az USA-ban pedig pl. már 2010-ben 3D-ben nyomták a NASCAR-t ha jól tudom, hogy azóta megy e így arról fogalmam sincs. Spanyolországban az egyik EL Classico-t is adták 3D-ben, tesztelés gyanánt tavaly vagy tavaly előtt stb. stb.
Ettől függetlenül én sem vagyok oda érte, pont azért nem, amit te is említettél: egy 42" TV-n a 3D olyan mintha egy kis ablakon keresztül bámulnám a világot. Nagyban pedig kegyetlenül drága...
-
Pista0001
addikt
Jelenleg Win7-en van XBMC-m, ha engedélyezem a képfrissítés szinkronizálását a filmhez akkor nekem szaggatottan játsza le a filmeket. GeeXbox-nál (olyan mint az OpenELEC) nagyon szép folyamatos képet adott úgy, keresztirányú kameramozgásoknál is nagyon szép volt a kép. Meg lehet valahogy oldani Windowsoson is hogy jó legyen? Ha nem szinkronizál akkor amúgy jó a kép, azt nem néztem hogy drop van-e.
-
Toobee
veterán
Ha otthon nem tudod használni, akkor nem csodálom, hogy teljes mértékben hidegen hagy. Nekem van, és ugyan még nem éreztem rá ingerenciát, de leszedtem a híres neves Avatart, mert arra a napra tartogattam, mikor kijön a Dune 3D-s lejátszója, vagy a jelen esetre, mikor megépül a HTPC-m.
-
jeni
félisten
de néztem az Onkyo TX-SR605-t(jó régi huha-csak 1.3 HDMi) igen fogadja
éppen van olyan,hogy analógból csinál HDMI 1.3 jelet a monitor felé,de fordítva nem vagyis HDMI jelből nem csinál analóg jeleket a VIDEÓ -S-VHS felé (tudom minőség romlás de jó pontot kapott volna érte)mivel csak "24" PC monitorom van amin található HDMi maga TV is egy széles 32 coolos nehéz Philips TV egyelőre
bezzeg a faternak és az anyósnak -Samsung-LG LCD TV-jük vanés semmi HTPC,bár LG BD-650 rá van kötve nem használja azt. csak simán a TV nézi.
-
jeni
félisten
igen nincs szerencsém az MSi lappal
hiába van egy jó lapom a PC gépben szinte minden rajta van de sajni az alaplap ATX méretűezen a MSi Z68A GD65 B3 gyárilag rajta van a kivezetésén a hátsó lapon,de hát ha nem fér be a HTPC házba
Silverstone GD 04-s ház amiben mATX lapost tud fogadni vagy ITX laposkát.
megoldhatnám az egészet ha a PC CM HAF 932 házamat a TV mellé rakom és semmi fejlesztgetés vásárlás nem lenne -
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Revolut
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- HP Rack és Tower szerver bazár
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest