Hirdetés
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csupahatos
csendes tag
válasz
csupahatos
üzenetére
-
csupahatos
csendes tag
válasz
csupahatos
üzenetére
-
san2000
tag
válasz
csupahatos
üzenetére
Szia.
Jól meg gondoltad a ház építést.
Én 3 hete építem de még a jövő hét is rá fog menni.

Annyi ideget ettem eddig vele,de ha kész lesz az tényleg nagy öröm.
Sok olyan dolgot tapasztaltam amire álmomban nem gondoltam volna , és nem volt egyszerű a megvalósítás sem.Most éppen a gravírozás és homokfúvás összeférhetetlenségét tanulmányozom.

Szóval jól kösd fel a gatyát.

Amúgy meg rengeteg öröm is ,és nagyon látványos.Sok sikert és várom a beszámolódat.

-
válasz
csupahatos
üzenetére
Nem nagyon, vagy legalabis nem ilyen egyszeruen. A problema az, hogy a LED-ek (ellentetben pl a villanykortevel) csak egy viszonylag szuk feszultsegtartomanyban adnak fenyt, azalatt gyakorlatilag nem vilagitanak, szoval a sima rakotes egy valtozo feszultsegu venticsatira nem fog menni. Ha viszont beiktatsz egy tranzisztort es azt a PWM jellel szabalyzod, akkor mehet a dolog.
(#18687) canniball: egy LED fogyasztasa sehol sincs egy ventiehez kepest (pont ezert lehet siman LED-es ventit is csinalni
) -
canniball
nagyúr
válasz
csupahatos
üzenetére
Nem értek az elektronyikához így lehet tévedek de szerintem a ledek többet fogyasztanak mint egy venti; márpedig a mobo csatija nem terhelhető a végtelenségig büntetlenül.
-
canniball
nagyúr
válasz
csupahatos
üzenetére
Ehhez gondolom kéne valami célhardver is (már ha létezik ilyen egyáltalán) és van egy olyan sejtésem hogy az jóval zsebbenyúlósabb lenne mint egy/pár kapcsoló.
-
canniball
nagyúr
válasz
csupahatos
üzenetére
"Belül led világítás."
Ha lehet egy javaslatom: ezt lekapcsolhatóra csináld. Engem sötét szobában, filmnézés közben nagyon zavar mindenféle "mellék-fény", ha esetleg kiderülne hogy te is így vagy vele legyen választási lehetőséged.
-
cekkk
veterán
válasz
csupahatos
üzenetére
Jó lesz ez
Nekem tetszik. A házat te csinálod meg? -
zolaas
senior tag
válasz
csupahatos
üzenetére
Nekem túlságos future..., de én vén vagyok
Bizonyára sok munka lesz vele. -
cekkk
veterán
válasz
csupahatos
üzenetére
Csinálj kettőt és egyet ide is küldhetsz

Pofás nekem tetszik.
Milyen kijelző, hogy jelenít mit jelenít meg?
Mesélj, hol csináltatod a házad ?
De sok sikert hozzá szép lesz

-
törölt tag
válasz
csupahatos
üzenetére
Szerintem tökéletes. Sokat gondolkodtam, hogy A10 + Asrock/MSI FM2 összeállítás legyen, vagy i3 3225 HD4000 + Asrock H77M-ITX, hiszen ugyanannyiba kerülnének. Végül azért döntöttem előbbi mellett, mert a Brazos-szból kifolyólag ismerem az AMD képminőségét, szoftveresen már nem okoz meglepetést, további szenvedést. Ellenben az Intel konfiggal kezdhettem volna elölről
Szóval nekem tetszik az összeállításod, talán lehetne 1600-as RAM-okkal etetni.Feltettem a kis Braz-ra az 1.80-as bios-t. SSD-vel 23mp lett a boot-idő (fast boot on), ha egyből indítom explorer helyett az XBMC-t (feltettem a múltkoriban ajánlott kis progit, ami boot után win felület helyett egyből az XBMC-t indítja), akkor bekapcsolás után 25-30mp múlva rajtra kész. Újabb koporsószeg szegény media playeknek

-
válasz
csupahatos
üzenetére
Nem, a HDMI-n kimegy minden hang az elérhető legjobb minőségben, nem érdemes külön hangkártyával vacakolni.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
csupahatos
üzenetére
Esetleg ez?
Griffin PowerMate
vagy ezek:
Asus Xonar U1, de ez sztereo hangkártya
Contour Designs ShuttleXpress
de ezek is csak a tekerés miatt...
ilyen is van:
USB Slide Volume Controllervagy eszkabálsz: USB volume control with a PIC18F4550
-
iMaverick
addikt
válasz
csupahatos
üzenetére
Ha jól tudom, nem lehet, csak ilyen "szett" jelegű csomagban árulják. [link]
luy78: mi nem tetszik a iMedianHD lejátszó szoftverben? iMon UltraBay-t használok az iMedianHD-vel már vagy 4 éve és eddig teljesen jó. Egy hiányossága van (jelenleg): nem kezeli a TV-tuner kártyát... Ezért is raktam át a másik gépembe a tuner-t.
-
zodo
nagyúr
válasz
csupahatos
üzenetére
Konkrétan nem tudom milyen az iMon kijelzője, de lehet kapni sok hasonlót.
pl.: Linkvagy találhatsz ( ha nem értenél hozzá ) vezérléssel együtt is.
-
KubanitoS
veterán
válasz
csupahatos
üzenetére
Szeretnék megkérni valakit, aki a témában járatos, hogy a fenti házzal állítson össze egy komplett HTPC rendszert (mellékelt árakkal), mivel marhára gőzöm sincs az egészről és legalább lenne rálátásom, mégis mi a jó. A cél továbbra is az 1080-as HD filmek lejátszása. köszi
-
kalasnikov
tag
válasz
csupahatos
üzenetére
Én is hasonló fázisban vagyok. Nem tűnik rossznak ez a ház. De ebben tuti van LCD kijelző? Ha nincs, az nálam kizáró ok...
-
quby
őstag
válasz
csupahatos
üzenetére
A saját tapasztalatom az hogy a vezeték nélküli billentyüzetet utálni fogod. Legalábbis én nem tudom hogy hová tegyem ,nagy (akármilyen kicsi is) sok helyet foglal. Sztem egy logitec harmony jó megoldás, az kiváltja a többi távot is. Most erre pályázok. A bill meg legyen ott valahol a tetjén vagy eldugva. Jelenleg egy régi tuner távjával irányitom a gépet (igy nekem 6 db van ugyhogy én nyertem
) és a bill csak akkor van hasznáva ha már "ég a ház" -
chesterboy
tag
válasz
csupahatos
üzenetére
igazabol semmit, csak amit a gugli kidob. Azt irjak 1 nemet oldalon hogy hangosabb a tap mint a beepitett 60mm-es venti.
1x5,25, 1x3,5-s hely van benne -
chesterboy
tag
válasz
csupahatos
üzenetére
Itt is lehet kapni, es egy picivel olcsobb. MS-Tech MC-700 Az osztrakoknal eleg sok helyen kapni.
Billentyuzetet meg itt tudsz venni, csak varni kell ra 1 par napot. Billentyuzet -
band1103
őstag
válasz
csupahatos
üzenetére
Csak a Dolby TrueHD témához tudok szólni. Ez olyan magas minőségű hanganyag amihez nem csak a 1.3-as HDMI a követelmény hanem az is hogy a hw képes legyen PAP-ot is szolgáltatni. Amennyiben a hw nem PAP képes úgy nem képes a TrueHD-t magát kiküldeni hanem lebutítja a hanganyagot és úgy küldi csak ki. VGA-k közül egyedül a HD5xxx széria képes PAP támogatásra. Ezért a HD5450-es jó választás.
Bár van még PAP támogatás az Intel GMA HD-ban is így tehát a CPU-t és GPU-t egybe tokozó Core i3 és i5 modellekben is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Helyesírás topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Viccrovat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- További aktív témák...
- NAD C700 all in one erősítő és streamer
- VIABLUE NF-S6 AIR T8 analóg IC High End Dual Mono pár - 2X1m
- Feliks Audio Echo csöves fejhallgató-erősítő / előerősítő több fajta prémium NOS csővel
- Eladó egy Questyle CMA 12 Master referencia fejhallgató-erősítő és high-end DAC
- Ibasso DX180 1 hónapos Muzix-tól
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest