- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csupahatos
csendes tag
válasz
csupahatos #20439 üzenetére
-
csupahatos
csendes tag
válasz
csupahatos #18625 üzenetére
-
csupahatos
csendes tag
válasz
san2000 #18700 üzenetére
Most már ( sajnos
) nincs visszaút, minden alapanyagom megvan. Van itthon egy kis asztalos műhelyem, ahol a plexi megmunkálást el tudom végezni. Kezdetben fa-borítást szerettem volna a fóliázott plexi helyett, de a felületkezelést nem tudom magam megcsinálni. Plexit meg fóliát kaptam ingyen, ezért első körben ezt próbálom meg.
-
csupahatos
csendes tag
válasz
canniball #18633 üzenetére
Eszembe jutott egy új ötlet erre a "problémára", de lehet h nagy hülyeség. Ház hűtőventilátora egy fogyasztó, a ledek szintén azok. Ezek szerint ha ventilátor helyett ledeket kötök be egy POWER FAN csatiba akkor azokat a gép kezelhetné ventillátorként is?!? Ebben az esetben pedig egy ventilátor-fordulatszámszabályozó programmal csökkenthetném a világítás fényerejét, vagy akár teljesen kis is kapcsolhatnám. Gyakorlatban működhet ez?
-
csupahatos
csendes tag
válasz
canniball #18631 üzenetére
Erre gondoltam én is. Legjobb viszont az lenne, ha a windowsból softveresen lehetne le/fel kapcsolni valami nyomtató vagy usb porton keresztül. Utánaolvastam, de ez komoly programozási tudást igényelne. Esetleg valakinek egyszerű megoldása? Olyasmire gondolok, mint ahogy a cd tálcát is ki lehet adatni softveresen.
-
-
csupahatos
csendes tag
Sziasztok! Szeretném kikérni a véleményeteket a következő HTPC összeállításról:
- Alaplap: Asrock H77M vagy H77 Pro4/MVP (?nem igazán tudom, hogy mi a különbség köztük?)
- Processzor: Inter core 3i-3225
- Memória: Kingston 4GB 1333Mhz DDR3
- HDD: Western Digital Caviar Blue Sata3 500Gb WD5000AAKX
- Tápegység: FSP Aurum 400W Aktív 80+
- BluRay olvasó: Asus BC-12B1STEgy viszonylag alacsony fogyasztású, halk gépet szeretnék építeni, amin lehet Bluray 3D filmet nézni. A házat magam építem, ezért nem került a listába.
Véleményeket szívesen fogadok.
Köszönettel: Ákos
-
csupahatos
csendes tag
sziasztok!
Kérdésem a következő: újabb videokártyák olyan HDMI kábelt használnak amin megy a kép és a hang egyaránt. Ilyen módon lehet "csak stereo" hanganyagot is kiküldeni az erősítőnek (pl audioCD)?; ha igen akkor milyen minőségben? Vagy ha jó minőséget szeretnék akkor komoly hangkártyát érdemes venni?
Köszi a válaszokat!
-
csupahatos
csendes tag
Sziasztok! Valaki tudna segíteni abban, hogy lehet utólagosan hangerőszabályzót tenni egy HTPCre? Olyasmire gondolok, amit ha tekergetek, akkor a médialejátszó programban csökken/nő a hangerő. Milyen potméter és softver kell ehhez? Köszi előre a segítséget!
-
csupahatos
csendes tag
Egy hozzászólás erejéig had térjek vissza a kijelzőkérdésre...
IMONhoz hasonló kijelzőt lehet kapni önmagában is, távírányító nélkül??? -
csupahatos
csendes tag
Teljesen jogos amit mondasz, de például nálam a hűtőn is van egy kis lcd kijelző; és nem azért mert anélkül sz.rabb lenne, hanem mert jobban néz ki
nMEDIAPC HTPC-6000B szintén egy jó vásárnak tűnik, de ez végképp hiánycikk a hazai piacon. Sőt az EUban sem nagyon találtam. Valaki tudna segíteni, hogy lehetne ilyenhez hozzájutni?
-
csupahatos
csendes tag
válasz
kalasnikov #7162 üzenetére
Utánanéztem, és sajna ami kijelzőnek tűnik a képen csak egy botítás, ami gondolom a későbbi DVDmeghajtó helyét takarja. Így máris érthetőbb az árfekvése
Lehet h ez nálam is kizáró ok lesz...
-
csupahatos
csendes tag
válasz
chesterboy #7155 üzenetére
Tudsz erről a házról vmit? Mennyire hangos, milyen a táp benne, stb...??? Csak mert a hasonló házak kétszer ennyibe kerülnek és ez gyanus
Ezúton köszönöm a többieknek is a segítséget!!!
-
csupahatos
csendes tag
Sziasztok!
HTPC építését tervezem, néhány dilemma megoldásásban kérném a segítségeteket.
Legnagyobb gondom a ház kiválasztásásval van. Hosszas keresgélés után akadtam rá [link] erre a házra, de a gyártó leírásán kívül semmi érdemlegeset nem tudok róla. Ár-érték aránya és külseje (lakkfekete fényezés,diszkrét kijelző) idális lenne, viszont gyanus hogy sehol máshol nem árulják, senki sem teszteli stb. Esetleg valakinek van róla infója???
Második kérdéses pont a videokártya. 1080p-s, Dolby TrueHD filmeket szeretnék lejátszani, ezért fontos a 1.3-as HDMI kimenet. Sok helyen olvastam, hogy elegendő az integrált videokártya, ennek ellenére gondolkodom egy DirectX11-re épült AMD HD 5450 kártyán. Hosszú távon érdemes erre pénzt és energiát fordítani, vagy maradjak az integrált mellett?
Végül a távírányítás... Jelenleg 4 darab sorakozik a nappaliba, uh a HTPChez nem akarok egy 5.-et. Helyette valamilyen vezeték nélküli multimédiás billentyűzetre gondoltam, amire ígyis-úgyis szükség van. Fontos lenne még a billentyűzetbe épített "egér", valamint az egyszerű külső. Ha ismertek a leírásnak megfelelőt kérlek jelezzétek.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- Google Pixel topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest