- One mobilszolgáltatások
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oszilaci
senior tag
válasz
tom_tol #33773 üzenetére
bármilyen konfig megfelel az általad leírt célokra amin van HDMI és amibe bele tudsz pakolni minimum 4GB ram*ot
gyakorlatilag 50-60eft-tól a csillagos égig van lehetőséged.
keress egy mATX-es vagy egy ITX alaplapot amin van HDMI (általában az legtöbb új alaplapon van)
keress egy akármilyen procit ha csak filmet nézel akkor szerintem a legolcsóbb celeron is elég ,de ajánlott egy i3 vagy vele megegyező AMD (én inkább intel párti vagyok)
a 4HDD miatt szerintem fog kelleni egy 300W táp
és nézz ki hozzá egy neked tetsző házat az alaplapnak megfelelő szabvány figyelembe vételével. -
törölt tag
válasz
tom_tol #33322 üzenetére
Fura, ez meghaladja az én képességeim.
Anno rendbe tettem a filmek elhelyezését, azóta pedig úgy pakolom, hogy minden film és koncert külön mappában van, a gyűjtemények is (plusz a film nevét viselő mappában a Kodi által létrehozott nfo, poster). Így a Kodi könnyen exportál és importál, ha gond lenne könnyű nulláról helyrerakni a teljes adatbázist, kb 2 perc.
Ebben a formában nálam semmi gond a gyűjteményekkel. Tehát pl D:/Blu-ray/Batman: Kezdődik! (2005) (remux) mappa, azon belül Batman: Kezdődik! (2005) (remux).mkv, nfo, poster stb. Az összes többi film ugyanígy, ha más meghajtón, akkor is gyűjteménybe teszi.
-
törölt tag
-
Kroni1
veterán
válasz
tom_tol #32131 üzenetére
Pont ezt irtam, hogy nem igazán tudok olyanról amik támogatják, vszleg nincs is ilyen, csak azért fogalmaztam igy mert nem tudom biztosra. De nem értem miért hagyják ki ezt a kisebb videozásra való VGA-kból, nem lehet olyan nagy költségvonzata, amikor egy 35 dolláros raspberry is tudja.
-
-
bzoley
veterán
válasz
tom_tol #30419 üzenetére
Nem a ház formájától lesz valami htpc, de még csak nem is a frontendtől, hanem a felhasználás jellegétől. Persze az említett jellemzőktől jobban illeszkedik a nappali környezetébe, de ha az eszköz hareveresen alkalmas rá, lényegtelen, hogy kibelezett laptop, vagy tábla az alapja.
Még a táblában lenne a legtöbb fantázia. Könnyen elrejthető, akár szekrényajtóba építhető. Egy htpc-nek nem kell feltétlenül a cuki házát mutogatni. Nekem sincs htpc házam. Volt, de nem fértem bele. Alapkövetelmény a 3-4db tévétuner, így a ház nagy, viszont néma, és láthatatlan. Ettől még a két fő tartozék a tévé, és a kanapé a nappaliban. -
Gabesz26
senior tag
válasz
tom_tol #28293 üzenetére
Köszi, tegnap este megpróbáltam ezt is, de nem volt jó
.
Ha csak ennyit írok pluszban a "rules" részhez:
<rule name="flac/mp3" filetypes="flac|mp3" player="foobar2000"/>
akkor elindul a foobar, használni is tudom, viszont, ha visszalépnék xbmc-be akkor megfagy az xbmc...
Ha beírom a "<rules action="prepend">" sort is, akkor el sem indul.
Ma már nem lesz időm, de holnap majd még próbálkozok vele.
-
sb
veterán
válasz
tom_tol #26201 üzenetére
Igen, a maximált ablakra gondolok.
Nem tudom milyen anomáliákat idéz elő.
Azt tudom, hogy belső playerrel nem lehet használni, mert szétcseszi a frissítést.Valóban kevés az ilyen film, de akkor sem igazán jó táv nélkül vacakolni mindenféle más playerrel. Még 1-2 film erejéig sem.
Na mindegy. Igazából csak azért csalódás, mert azt hittem már most bekerül a 13-ba.
-
sb
veterán
válasz
tom_tol #26198 üzenetére
Nincs akadálya, csak kényelmetlen több programot használni.
Ráadásul a többi programot kényelmetlenebb önmagában is kezelni, mint az XBMC-t.
Ezért lenne jó ha bekerülne.Persze külső playerként is be lehet rakni XBMC alá TMT-t vagy PowerDVD-t, de az is kompromisszumos megoldás amennyire láttam.
regger, Igen, ez azt jelenti, hogy nem kell hozzá külön paneltáp, csak a külső kocka. És abból sem kell 12V-ost vadászni, hanem bármelyik 19V-os laptop táp megteszi.
-
drdr
senior tag
válasz
tom_tol #25173 üzenetére
Nekem nincs felrakva, de ha a TV tudja a 24p-t, akkor mennie kell. Ezt találtam, ha hardwer acceleration be van kapcsolva (Video tab), akkor szerintem mennie kell. Nekem ezzel sosem volt problémám. Ellenben az Audio-t többször is be kellett állítani -mire megjegyezte-, hogy engedje ki a hangot dekódolás nélkül...
Igazából nem lenne rossz a PDVD, csak épp nem értem miért kell 2 szervíznek is futnia, miért nem opcionális a méditár,ill. hogy kilépéskor miért fut tovább a háttérben. Remélem az XBMC is képes lesz a közeljövőben a teljes 3D támogatásra...
-
-
cekkk
veterán
-
drdr
senior tag
-
sb
veterán
válasz
tom_tol #24168 üzenetére
Pedig a 30p szerintem simán megy 2D-ben is. Sztereo 3D-t állítva pedig szintén.
30p-ben kadenciahelyes 24p? Sehogy nem lesz,d e nem is írtam. Azt írtam, hogy a gyártók akkor is erre lőnek/lőttek szvsz 3D-ben, mert az aktív villogtatás miatt a 60Hz alatti frekik (24-25Hz kétszeresei) kevesek. A háromszorosát meg csak a 200Hz-es panelek bírják.
Ha nincs kadenciahelyesség hát nincs. De legalább hányinger sincs.
2D-ben sem zavarta őket évekig, hogy nincs rendes 24p. Se a TV gyártókat se a vga gyártókat. Még most is akadnak gondok. -
drdr
senior tag
válasz
tom_tol #23281 üzenetére
Kicsit vicces ez az overscan beállítás. A crt monitorok korszakára emlékeztet, amikor minden felbontáson/frekvencián be kellett állítani a kép szélességét, magasságát, pozícióját, trapéz és párna torzítást és még egyebeket. Nem ritkán fókuszálást.... Igazából nem is értem mért nem 100% alapból....
-
djg
aktív tag
válasz
tom_tol #23089 üzenetére
Igen, jobban járnék amúgy, csak a tévé az ágy végében van, az 5.1-es rendszer viszont a PC köré van kiépítve és így elég hülyén fest, hogy a tévén jön a kép szemből, a hang meg 2 méterről jobbról és se balról, se középről a kép felől nem jön semmi
Sajnos kicsi a szoba, korlátozottak a lehetőségek...De hihetetlen, hogy nem tud a pc megszólaltatni 2 eszközt egyszerre, amikor képet meg ki tud rakni 2 monitorra/tévére vagy többre is egyszerre többféleképpen is
-
sb
veterán
válasz
tom_tol #22938 üzenetére
Változó méréseket látni netes tesztekben. 23.978-at olvasni a legtöbbször AMD-re, Ivy-n nálam 23.972-őt mutat (tehát pontatlanabb, mint az AMD).
A gyakorlati tapasztalat viszont nálam mást mutat. Intelnél pl. az XBMC frame drop számlálója szépen számol és látni is, ha 1 frame-et eldob. Elég durva ugrást jelent a képben. AMD-n ilyet soha nem láttam, a frame számláló sem növekszik hiába pontatlan ott is a lejátszás papíron. NV-n is voltak drop-ok, de ott az sw-s korrekció segített, Intelen eddig nem.
@=WiNTeR=
Én most G2020-al küzdök. Fogyasztásban, de még GPU erőben is korrekt lenne (flashre nem próbáltam), de a driver támogatása siralmas. Több hónapos az utolsó hivatalos driver amivel szétesik az XBMC képe, beta van amiben javították, de hivatalosan hónapok alatt sem jön ki. És ebben meg más nem működik (pl. monitor standby). Ami pedig a legújabb gondom, hogy 16-235-ös jel jön ki HDMI-n nem 0-255-ös. Így fakó a kép. És ahogy látom ez is évek óta fennálló probléma. (Driverben van full/limited range kapcsoló, de nem működik rendesen.) 24p-t már írtam fentebb. Papíron csak kicsit pontatlan, de egyelőre nem tűnik túl jónak.
Szóval az első lelkesedés után - mert majdnem mindenben megfelelne amúgy ezt a 2 viszonylag könnyen orvosolható problémát leszámítva - most kissé kiábrándultam. -
törölt tag
válasz
tom_tol #22938 üzenetére
Az AMD sem full pontos 23,976, de nagyon közel hozzá (egyszer egy trinity tesztben mintha 23,977-et olvastam volna, hibahatár
), de még sosem láttam reccenést, lejátszás közbeni frame drop-ot sem, pedig kritikus szemmel nézem. Elvben valahol meg kéne történnie a frame duplázásnak, de jól elrejtették (előlem)
-
törölt tag
válasz
tom_tol #22827 üzenetére
Szerintem nincs benne, és még nagyon elmaradott a TMT vagy Power DVD-hez képest (bár ezeket sem használom). Későbbi Cinavia problémák miatt hajtott a kíváncsiság
főleg az audio rész érintettsége miatt.
(#22820) laca500
Nem is tudom miből építkeznék most, olyan sok újdonság várható. Ha csak egy media palyert kéne kiváltani olcsón, akkor Brazos, esetleg Celeron G2020, ha valamivel több kell. Intelnél izgalmasabb lehet a Haswell alapú Celeronok, melyek jövő év elején várhatóak, ezekkel valószínűleg akadásmentes 24p is elérhető lesz. Ha a pénztárca engedi, már most is lehet Haswellre építkezni, engem meggyőztek.
AMD vonalon a Kabini várható jövő év elején (hogy rohadjanak meg
), nagyon alacsony fogyasztással és mindennel ami szem-szájnak ingere, nagyon jó HTPC megoldásnak ígérkezik. Ahogy hamarosan kapható lesz a 45w TDP Richland is, ezekre is lehetne bátran alapozni. Pl egy FM2-A85XMA-P33 m-ATX lap és hozzá A8-6500T (HD8550D 720MHz) vagy az erősebb A10-6700T (HD8650D 720MHz).
-
törölt tag
válasz
tom_tol #22772 üzenetére
A 4770-et (HD4600) egy Z87-es MSI lapban. Képminőséget, mozgásmegjelenítést egy LG 55LM765 és egy Pana 65ST65-ön. Hangért Denon 3313 és Onkyo NR1010 plusz JBL Studio 590, 530, 520, sub 550 felelt.
Ugye a PC-s felhasználás hidegen hagy, csak HTPC-s szemmel tudom nézni. A fenti összeállások egyikével sem volt tapasztalható olyan hiba, amit a legtöbb HTPC felh hátrányként említene. 24p rendben, speciális jelenetekkel tesztelve sem láttam zavaró frame hibát. HD audio passthrough is kipipálva. Kép XBMC és MPC-HC alatt futott. Ha jól emlékszem korábban is írtam, hogy csak a madVR Jinc tap3 és hasonlók fektették ki, de ez is csak 1000 userből 1-et ha érdekel.De azóta van Anandtech teszt, rakás előnyre és némi hátrányra rávilágítanak, érdemes elolvasni.
AMD alapú HTPC-k után elsőre fura volt a képminőség, kellett szöszölni a beállításokkal, képjavítók ki és esetleg bekapcsolásával. Nem is volt idő a végére jutni, korábban sosem foglalkoztam Intel alapú megoldással, míg egy AMD-t 10 perc alatt bekonfigurálok
Szóval nálam kép és hang kifogástalan, mégis megvárnám a Haswell Celeron procikat, ha Inteles HTPC-n törném a fejem. Feltételezem alacsonyabb fogyasztást, jelentősen olcsóbb árat és filmes szempontból azonos képminőséget kaphatunk. Úgy vélem már az Ivy (Celeron is) 7x lapban is lehet szinte tökéletes alap. A Haswell hab a tortán, mozgásmegjelenítésre érzékenyeknek, nagyobb képernyővel rendelkezőknek ideális választás.
Én továbbra is AMD vonalon maradok, de csupán egyéni ízlés miatt. Bár erre még a közeljövőben visszatérek, megnézzük vetítő+vászon párossal is az AMD vs Intel kérdést. Hamarosan otthoni körülmények között is lehetőségem lesz rá, időm is több lesz, főleg annak tudatában, hogy a Kabini már csak az álmaimban létezik
-
válasz
tom_tol #22759 üzenetére
deee, van hozzá pl fancy PLEX kliens Modern UI-ra. Persze ha PLEX-et használsz és nem sajnálnál érte kiadni asszem 8$-t.
De ha media centert használsz, akkor az külön megvásárolható csak.
Egyébként a Modern UI-os startscreen simán elmegy mediacenter frontendnek, ha csak a megfelelő appokat pakolja ki rá az ember.Más előnyét én nem látom, és ezekért nem feltétlenül érdemes váltani.
-
NTX
tag
válasz
tom_tol #22658 üzenetére
Szerintem olvasd el még egyszer:
"Tehát ha bármi zaj (elektomos, mágneses jel) megzavarja valahol az átvitelt (pl. a kábelnél), akkor az 1-ből könnyen lehet 0 és fordítva.Itt van egy másik cikk is erről a témáról:
"Egyrészt a kábel, ha tagadjuk, ha nem – számít, hiszen még a digitális jelek is sérülhetnek egy zajosodásra hajlamos hordozó közegben, analóg jelek továbbításánál pedig a csillapítás mértéke is probléma forrás lehet."És itt meg egy hifi fórum mindenféle kábeles témáról!
-
gorbep
senior tag
válasz
tom_tol #22636 üzenetére
Kétségbeesett próbálkozás részemről, hogy meggyőzzem, hogy arról tudunk valódi véleményt formálni amit KIPRÓBÁLUNK! Amit tapasztalás nélkül elhiszünk és állítunk, na AZ a definíció szerint a HIT!
Általában a férfiemberek érteni szoktak a kisarkított kiélezett autós hasonlatokból.....
De ígérem, részemről befejeztem....... végére had idézzem Huszti Zsoltot (HEED Audio):
Mindenki úgy élvez, ahogy tud!
-
greeny7
tag
válasz
tom_tol #22625 üzenetére
Hát, mivel popcornt akarok kiváltani vmire, ami nem akad/tudja a 24p-t döccenésmentesen, stb, akkor az cash
Most van rá.
Egyébként meg közben a fő kérdésem kapcsán utánanéztem, és kérdeznélek titeket:
- milyen ház/tápot?
Ezt a kettőt néztem:
psu: BE QUIET! Straight Power 400W [link]
ház: Silverstone SST-GD01B [link]A gondom a méret... PSU oldalán az vagyon írva, hogy 160 x 150 x 86, silverstonnál meg hogy satndard ATX tápot fogad, de ha megnézem az oldalukon, ők a standardnak 150mm (W) x 86mm (H) x 140mm (D) írnak...
Van esetleg olyan táp, ami hasonló a fentebb jelzethez, és elférne a dobozban??
tanácstalan vagyok...
köszi
-
gorbep
senior tag
válasz
tom_tol #22335 üzenetére
nem..... ez az interpoláció sokkal pontosabb, precízebb és részletesebb, mit amit a TV-k csinálnak, kevésbé is artifactol.... A TV-k hardvere ehhez nem lenne elég erős......
annyi FPS-t állítasz be, amennyit akarsz....(48,50,60) + amit a TV-d támogat... és a végletekig személyre szabhatod a belső beállításokat, attól függ mik a minőségi igényeid, és mit bír a CPU-d....én addig hangoltam, amíg a Q6600 80-95% között terhelődik
A videó kicsomagolást nálam CoreAVC végzi Cuda felhasználással (Geforce 520GT)
-
gorbep
senior tag
válasz
tom_tol #22333 üzenetére
Mert ennyin megy így a TV , és engem a stuttering megőrjít.....
Köcsög filmgyártók drága film nyersanyag árra hivatkozva 23.97 FPS-en tartják a filmeket, miközben már minden film digitális rögzítéssel készül, a BD lemezeken meg maga a film még néha a terület felét sem foglalja....
-
sb
veterán
válasz
tom_tol #22309 üzenetére
Nem a bitráta számít, hanem a felbontása.
Ha 1080p-s filmmel próbáltad 1080p-s TV-n akkor nincs mit átskálázni. Akkor skáláz, ha a forrás felbontása más, mint a megjelenítőé.Anno én egy harmatgyenge Ion vga-n próbáltam ki a madvr-t és ha nem kell skálázni akkor akármilyen algoritmust beállíthatsz, bírni fogja.
Viszont egy 720p vagy SD film felskálázása 1080p-s felbontásra már képregény volt, még a leggyengébb skálázási algoritmussal is.Próbáld ki SD vagy 720p-vel a HD4000-en...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest