- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kínából rendel hajlítható üveget az Apple
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gretzky77
veterán
válasz
Szilágyi84 #154 üzenetére
Ezt mivel nem használom nem tudom! De ha itt visszakeresel akkor sztem találsz olyat aki curve-val használja az OTP kártyát!
Google Pixel 9 Pro XL & Amazfit Balance & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
gretzky77
veterán
válasz
Szilágyi84 #152 üzenetére
Hát kb igen, de nekem sincs és nem is akarok vele foglalkozni! Mármint a curve-val
-
gretzky77
veterán
válasz
Szilágyi84 #150 üzenetére
Jól mondták, nem működik közvetlen! Ha van curve-od akkor az alá be tudod tenni az OTP kártyát. Ez az egyetlen bajom az órával igazából, de csak ezért nem akarok curve kártyát!
-
Szilágyi84
senior tag
Voltam bent a Mistore ban és azt mondták OTP-s kártyával nem lehet fizetni nem tudja kezelni csak a K&Ht. Nem használ senki OTP-s fizetést ezzel az órával tényleg nem működik?
[ Szerkesztve ]
-
gretzky77
veterán
Van egy olyan az értesítések és emlékeztetők alatt, hogy értesítés csak telefonzár esetén, ez nálam be volt kapcsolva, majd tesztelem, de úgy néz ki, ha kikapcsolom akkor jelez a Viber is!
-
odani
tag
válasz
gretzky77 #146 üzenetére
Stimmel a fw.
Gyanítom, a Zeppben az értesítések beállításainál kapcsoltad már ki és be a Vibert. Esetleg próbáld újrapárosítani az órát és utána bekapcsolni a viberes értesítéseket.
Amúgy a Viber nekem már az Amazfit Stratosnál is úgy "működött", hogy - bár lehet hülyen hangzik - amikor az otthoni wifin van a mobil, akkor nem dobja az értesítéseket az órára. Egyszerűen nem vett tudomást az üzenetekről. Elmegyek otthonról és oké.Balance ugyanezt csinálja.
Samsung S22-m van amúgy, nem tudom, számít-e. -
odani
tag
Ami azt illeti, mindennap tudnék írni valamit, hogy mennyire fasza ez a cucc, hogy milyen jó döntés volt ezt venni és nem mást.
Pedig óraválasztásnál számomra elsődleges szempont volt, hogy transzflektív legyen a kijelző, de amióta egy frissítést követően a fényviszonyokhoz igazodik a Balance fényereje az always on számlapon is, rájöttem, hogy ez így tökéletes nekem. (Nem is értem, miért a watch face a fontos, miért abból van nagy választék, amikor azt kábé fél másodpercekre látom, szóval totál mindegy, hogy néz ki. Nekem az óra mutassa mindig az időt, nekem az always on kijelző kell és ne aktivizálja magát csuklóforgatásra.)
A Viberrel semmi gondom nem volt, ugyanúgy jönnek az értesítések, mint más appról, sőt, a Viberen kapott fotók is megjelennek. Lehet érdemes a supportjuknak írni. -
gretzky77
veterán
Sziasztok látom nem nagyon pörög a topic, ilyen kevés a felhasználó? Mai napon beszereztem egyet, kellemes kis óra beállítgattam mindent viszont valamiért a Viber üzenetek nem akarnak átmenni az órára! Minden engedély megadva és a Viber is engedélyezve van az értesítések között!
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
Android alatt működik az előre beállított szöveges SMS- el való hívás elutasítás ? -
Maci1975
lelkes újonc
Sziasztok!
A Balance-on meglehet fordítani a kijelzőt?
Eddig minden fotón csak azt láttam, hogy a tekergetős korona jobb oldalt felül van.
Én a bal kezemen szeretném hordani, de úgy hogy a korona ne a kézfejem, hanem a könyököm felé nézzen, vagyis bal alulra keröljön. Volt Samsung Fit-em aminél ez a kijelző forgatás -így a gomb áthelyezése is- működött és erre vagyok kíváncsi a Balance-nál is. -
soundman1
senior tag
válasz
Belton76 #135 üzenetére
Oksa. Én is megírtam nekik.
Más:
Ha valakit érdekel, hogy az egyes frissítések mit tartalmaznak, itt tud a hivatalos oldalon tájékozódni:
https://us.amazfit.com/blogs/product-update?srsltid=AfmBOoqORTKPxwfX7UZ8DQwl9He1mlgE6s29yQq8SrnhwxqrKBxBD7D4SAMSUNG A53+Amazfit Balance; Huawei Nova5t+HMW2; Xiaomi 9SE+Watch GT; LG g6DS; Honor 7; Inew 3; HTC Desire; Motorola Defy; Samsung Omnia; MDA III
-
soundman1
senior tag
válasz
Belton76 #124 üzenetére
Szerintem nincs ilyen lehetőség. Én este már nem látom, mert valami Balance design lehet, hogy szürkék a kisebb betűk. Ha fehér lenne, mint a nagyobbak akkor jó lenne.
A kijelzőn levő tapadás mentes bevonat jó dolog, de szerintem az is ront a láthatóságon (fekete háttér esetén is mintha állandóan visszatükrözné az üveg a környezeti fényt.
Írni kell nekik a bejelentő felületen.SAMSUNG A53+Amazfit Balance; Huawei Nova5t+HMW2; Xiaomi 9SE+Watch GT; LG g6DS; Honor 7; Inew 3; HTC Desire; Motorola Defy; Samsung Omnia; MDA III
-
RpPRO
őstag
válasz
Szilágyi84 #131 üzenetére
Látom.. Te Huawei GT3 pros kérdést teszel fel Amazfit Balance fórumában. Miért nem az órád saját fórumában kérdezed meg?
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
RpPRO
őstag
válasz
Szilágyi84 #129 üzenetére
Zepp --> eszköz --> óraszámlapbolt --> görgetsz lefelé, nálam a Customisable alatt van az Arcképes óraszámlap menü.
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
RpPRO
őstag
válasz
Szilágyi84 #127 üzenetére
Mivel csak azzal tud kommunikálni, igen, az appból.
-
Szilágyi84
senior tag
Mobilról lehet fotót berakni háttérképnek?
-
odani
tag
válasz
Szilágyi84 #123 üzenetére
Szia!
Közvetlenül nem tudod felvenni. Regisztrálni kell a Curve szolgáltatására, ahol hozzáadhatod az OTP-s MasterCardot, és ezt a Curve-kártyát majd beállíthatod a Zepp Payben. Egyszerűbb, mint ahogy hangzik és tök jól működik!
Nálam a felső gomb kétszeri nyomására jön be az NFC-s fizetés, a lenti egyszeri nyomására meg a felvett hűségkártyákat tudom kiválasztani. Zseniális! -
Belton76
újonc
Sziasztok!
GTS 2 mini és GTS 3 használata után nem volt kérdés számomra, hogy majd a Balance automatikus fényerejének a minimális szintjét is be lehet állítani, hogy este is láthassam a kijelzőt. De valamiért itt nem sikerül és nagyon alacsonyra veszi le. Tud erre valaki megoldást?
Egy ütemezés is segítene, ami este átállítja fix fényerőre (kb 30 százalékra), reggel pedig automatikusra.
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok
Tudja rendesen kezelni az NFC OTP-s kártyás fizetést? -
soundman1
senior tag
A 3.25.5.3 firmware frissítés hozott pár újdonságot.
- Végre van bluetooth leválás jelzés (csak a Rezgés kapcsolása esetén működik).
- Fel lehet az órát ébreszteni egy vagy duplakoppal. (Nálam 1-2% akksifogyasztás többletet eredményezett).
Csak az órán lehet egyelőre beállítani, Zeppben még nem elérhető.A bluetooth leválás jelzés kapcsán írtam nekik, hogy e funkciót tegyék az alábbi listába bele és a rezgés jelzés legyen minden beállítási lehetőségnél kikapcsolhatóvá (lenti képnél) téve, hogy egyenként személyre lehessen szabni a hang- és/vagy rezgésjelzést.
[ Szerkesztve ]
SAMSUNG A53+Amazfit Balance; Huawei Nova5t+HMW2; Xiaomi 9SE+Watch GT; LG g6DS; Honor 7; Inew 3; HTC Desire; Motorola Defy; Samsung Omnia; MDA III
-
odani
tag
További tapasztalatok:
- Curve-ön keresztül hozzáadott, OTP-s MasterCarddal eddig egyedül az Aldiban nem tudtam fizetni, mindenhol máshol simán
- az AOD fényereje nem követi az auto-beállítást, márpedig így világosabb környezetben bizony nem jól látható, hogy éppen mennyi az idő (én a csuklóforgatásos bohóckodást azonnal kikapcsoltam)
- miután reggel felvettem az órát és a biztonsági PIN-t is bepötyögtem (ami a társított bankkártya miatt kell), az AOD még egy darabig nem él, és nem jöttem rá, hogy ez mitől függ, mire vár, vagy hogy ez mitől lenne "smart"
- aktivitás közben amikor éppen semmit nem mutat a kijelző, sajnos nincs lehetőség arra, hogy csak feléleszd: a korona nyomására "pause", az alsó gombra pedig "new lap" a reakciója
- az ezüst kiadásnak a színe egy picit lilás beütésű, ez elég egyértelműen látszik, amikor ezüst ékszer mellé kerül -
odani
tag
válasz
soundman1 #119 üzenetére
Köszi szépen az érdemi választ!
A duplikálást csak úgy értettem, hogy "kétszer értesülök ugyanarról az eseményről": egyszer a Zepp-szinkronizált naptár miatt (amit nem tudok kikapcsolni) és egyszer a mobilon lévő Calendarra beállított notification miatt.
Az tény, hogy az órát még nem indítottam újra, de nem számítok arra, hogy attól ez a System Calendar Sync opció kikapcsolhatóvá válna.
De nem izgulom túl a dolgot: kivettem a Calendar notificationt, kész.Ami kicsit zavar: az értesítések megjelenítése túl rövid, és a betűméret sem állítható. Nagggyon jó lenne, ha egy következő verzióban ezekre adnának beállítási lehetőséget.
Néztem a Te kérdéseidet is, de sajnos nem tudok mit hozzájuk szólni, nem vagyok érintett ezekben az esetekben.
-
soundman1
senior tag
Ha adtál egy új naptárbejegyzést az órán, el kell indulnia a szinkronizálásnak. Ha ez után duplikál, ott valami szoftveresen beragadt vagy lehet hogy egy rosszul lefutott firmware az oka vagy a telódat a Balance nem szereti. Az óra és a teló volt újraindítva? Ha ez se segít én visszaállítanám az órát gyári állapotba és kezdeném újra párositani konfigolni Zeppel. Zepp zárolása javasolt még.
[ Szerkesztve ]
SAMSUNG A53+Amazfit Balance; Huawei Nova5t+HMW2; Xiaomi 9SE+Watch GT; LG g6DS; Honor 7; Inew 3; HTC Desire; Motorola Defy; Samsung Omnia; MDA III
-
odani
tag
Megvettem az eszközt és maradéktalanul elégedett vagyok vele (ezidáig).
Ami a legjobban bejön, az a testreszabhatósága. Azt és olyan sorrendben látok mindenhol, amit és amilyenben akarom. Nincsenek számomra felesleges, "átgörgetendő" elemek, könnyen elérhetőek a funkciók és az oldalsó gombok is állíthatók.
Nagyon nagy flash, hogy ha a crown lassan görgetem, akkor a lista gyorsan pörög, de ha határozottabb mozdulattal görgetek rajta egyet-egyet, akkor csak egy elemet ugrik a listában. Nem tudom, ez máshol is így van-e, de amikor rájöttem erre, leesett az állam.
Kérdés: a naptárszinkronizásált bekapcsoltam, mivel azonban a mobilom naptárának az értesítései is mennek az órára, duplikáltan értesülök a közelgő eseményekről. Én inkább az utóbbit tartanám meg, hogy az óráról ki tudjam törölni a mobilon is megjelenő naptárértesítéseket. Viszont: a Zepp-ben a Calendra beállításainál nem lehet off-ra tenni ezt a beállítást, ki van szürkítve, mintha nem lehetne kikapcsolni. Ez vajon bug, vagy feature?
Mindenkinek csak ajánlani tudom, ennyi pénzért iszonyúan jó vétel! Pazarul néz ki, (a viszonyag nagynak számító átmérője ellenére a vékonysága miatt egyáltalán nem bumszli), remekül testreszabható, jól kezeli a hanghívásokat, a Zepp Payben a Curve-ön keresztül sima ügy az OTP-s MasterCard hozzáadása, a Membership Cards funkcióba pedig gyerekjáték felvenni a pontgyűjtők QR- és vonalkódjait.
-
soundman1
senior tag
3 hete van Amazfit Balance órám, nagyon tetszik az óra, de összegyűlt elég sok kérdésem. Ha van segítség, szívesen veszem.
1. Az értesítésekre vagy „riasztás” vagy rezgés vagy a kettő kombinációja állítható be, de csak egyszerre mindenre. Arra nincs lehetőség, hogy egyes funkciónként, apponként lehessen állítani. Pl. az Állás emlékeztetőt szeretném csak rezgőre beállítani, híváskor pedig csak csengjen.
2. Az előbbihez kapcsolódik, a Bluetooth leválásra van gyárilagi értesítés és hol lehet be-, vagy kikapcsolni, illetve szabályozni? Egyelőre a Bluetooth Alert app-al pótoltam az igényemet.
3. Nagyon tetszik, hogy a teló Ne zavarjanak üzemmódját átveszi az óra. A DND ideje alatt azonban a Állás emlékeztető belecsörög a megbeszélésbe. Így nem sok értelme van a DND szinkronnak. A telót korábban is néma üzemmódban használtam, így az órán a Mozi üzemmód vált be. Más is így használja, vagy van arra megoldás, hogy egy gyorskapcsolóval némítsam mindkettőt?
4. Fiók törlése menüpontban van lehetőség exportálni adatokat. Miután új fiókkal léptem be, nem találom, lehet hol lehet importálni az előzőleg exportált adatokat Zepp-ben. Mi a megoldás?
5. Úgy tűnik a felsorolásból, hogy fiók adatait lehet exportálni, de az órám beállításait nem. Tehát ha megszüntetem az óra párosítását valami oknál fogva, akkor egy újbóli párosításkor manuálisan kell mindent beállítani, mert a Zepp nem menti felhőbe (Miui fiókomba sem). Le lehet menteni az óra beállításait?
6. A teló bluetooth beállításai között megjelenik az óra. Sokszor azt mutatja, hogy nincs kapcsolódva az óra? Ez normális? Illetve az óra első beüzemelése után csak a Hívások van a listában, és bluetooth leváláskor a kapcsoló off-ban van. Másnál is csak a Hívások látszik és leválasztódik az óra?
Ha viszont az óra első beüzemelésekor a Zepp előtt bluetoothon összekapcsolom a két eszközt (a használati leírás nem javasolja), akkor egy másik Amazfit Balance is megjelenik, ahol meg csak a Beviteli eszköz van a listában. Sokszor ezt az „eszköz”-t is lekapcsolódva látom. Ez így normális?
7. Végül, a Blood pressure alkalmazást használja valaki? Felraktam új fiók létrehozása után, működik. Tett valaki összehasonlîtó mérést, hogy mennyire pontos a vérnyomásmérő?
Köszönettel!SAMSUNG A53+Amazfit Balance; Huawei Nova5t+HMW2; Xiaomi 9SE+Watch GT; LG g6DS; Honor 7; Inew 3; HTC Desire; Motorola Defy; Samsung Omnia; MDA III
-
-
soundman1
senior tag
válasz
Freddycom #113 üzenetére
Wow, most értettem meg, hogy ne az Incoming call, hanem a Bluetooth calls előtt legyen a kis piros nyíl!
Köszönöm most már működik! 👍Azt be lehet állítani, hogy ha óráról visszahívok valakit, akkor az órán folytathassam a beszélgetést? Nálam átrakja a telóra a híváskezelést.
-
soundman1
senior tag
válasz
Freddycom #113 üzenetére
Köszönöm kérdésed, igen, be volt. Rányomtam és felugró panelnél OK-t nyomtam!
Ez kimaradt a felsorolásból. Illetve az is, hogy az óra beüzemelésekor előbb a Zepphez csatlakoztattam az órát, majd utána adtam a teló Bluetooth beállításaiban hozzá az órát.
Az normális, hogy egy idő múlva a Bluetooth-nál azt írja, hogy Kapcsolódás, rányomok, akkor átvált Lecálasztásra. Egy idő múlva magától leválasztódik.
Próbálkozok még a telefon keresgélni, hátha valami bekavar.[ Szerkesztve ]
-
soundman1
senior tag
Eddig sikerült mindent beállítanom az órán és a Zepp-ben, csak az órán nem jelenik meg a zöld felvevő ikon, ha hívnak. Samsung A53 telóm van. Látom, hogy hívnak, tudom némítani az órát, megszakítani a hívást, a válasz SMS is elmegy a hívónak, csak nem tudom felvenni.
A Zepp lezárttá van téve, az Eszközkarbantartóban nem látom a Zepp app-ot, így nem tudom a Soha nem alvó alkalmazások közé venni.
Zepp-ben az Alkalmazás háttértevékenység engedély/Akkumulátor optimalizálási fehérlista-nál azt írja Kizárt, nem tudom átállítani, mert inaktív.
Engedélyek megadva minden funkcióhoz Zepp-ben.
Ma még a firmware is frissült 3.22.7.15-re, utána óra és teló újra indítva, de nincs változás.
Kérem szíves segítségeteket.[ Szerkesztve ]
-
soundman1
senior tag
válasz
kkdesign #110 üzenetére
Köszönöm szépen!
Közben adódott egy alkalmi vétel, így holnap már nálam lesz az óra és kezdem belakni.Jönnék ide is a kar(óra)társakhoz diskurálni, de kevés a komment. Ennyire elégedettek a tulajok vagy ilyen kevés Balance tulaj van az országban?
[ Szerkesztve ]
-
kkdesign
senior tag
válasz
soundman1 #108 üzenetére
Szia,
Balance nem tud ekg-t. Én iphonnal használom, ott a healthbe átszinkronizált adatokat újra számolja a fitness app, én balance szerint 600kcal-t égetek sétával, ahol 2-300 lenne reális. De az átszinkronizált adat az alma programjában már reális. Sajnos egy adott pont óta ilyen, pedig előtte jó volt. Én ezzel küzdök, de pl GPS lekövetése az utaknak, az nálam tip-top. bicózásnál reálisnak tűnik a mért kcal érték. mást nem igazán edzem az órával. Ha 3 napot teljes egészségkövetéssel kibírna az alma, én váltanék rá, de addig marad ez.
-
soundman1
senior tag
Keresem az órám utódját, mert már nem látom szemüveg nélkül az órán a feliratokat és valami nagyobb kijelzős óra kellene.
Váltott valaki Huawei Watch GT2-ről vagy Honor MagicWath 2-ről Balance-ra, és ajánlaná? Ajánlaná Huaweiről Amazfitre a váltást? Ha igen, miért?
A Huawei Health szolgáltatásai és a HW2 megbízhatósága kellene továbbra is.
Az üzemidő, az értesítések jó kezelhetősége és az egészség monitorozása a fő szempont nálam. Az edzések jósága még kellene, de a fitness dolgok (tréner, AI segéd) és alvás monitorozás másodlagosak, a mobil fizetés meg nem izgat.
A hozzászólások alapján a telós szoftver tudása, kinézete és a szenzorokról tett hozzászólások + a becsatolt videó alapján elbizonytalanodtam a Huawei Watch GT 4 irányába, de az meg nem nyújt annyival többet (pl. +0,04"-al nagyobb kijelző), hogy most és arra váltsak.
A balance jó látom EKG-t nem tud?!SAMSUNG A53+Amazfit Balance; Huawei Nova5t+HMW2; Xiaomi 9SE+Watch GT; LG g6DS; Honor 7; Inew 3; HTC Desire; Motorola Defy; Samsung Omnia; MDA III
-
bounty123
őstag
Sziasztok, az óra wifin keresztül is tartja a kapcsolatot a telefonnal ugye, nem csak BT-vel?
-
HGTimber
tag
Kb. 1 hónapja frissült a Zepp OS 4-re.
Elégedett vagyok az órával, az értesítések rendben megérkeznek, atomstabil a kapcsolat a telefon és az óra között. A WhatsApp-nál a képek is letöltődnek, viszont más csevegőnél (Messenger, Viber) nem. A üzenetek szinte teljes hossza megjelenik, nem csak pár sor, vagy a tárgy. Az akku nálam 12-13 nap, AOD és GPS-es edzés nélkül. 1-2 óra GPS-es edzéskövetés -1 nap.
A Zepp Pay-be a Curve alá betett Erste Bankos MasterCard-omat tettem bele és tökéletesen működik, más bankkártyám nincs. Az edzések rögzítésével semmi bajom sincs, szerintem rendben vannak az adatok, talán az edzés közbeni pulzus változásokat valóban lassabban követi le, mint pl. egy Garmin.[ Szerkesztve ]
-
jano_77
nagyúr
-
jano_77
nagyúr
Sziasztok
Szemezgetek ezzel az órával - egy Gear S3 Frontier-t váltana - és az üzemidő, ami nagyon megfogott! Egy S23-al használnám. Viszont végig olvasva a fórumot elég vegyesek lettek az érzéseim sajnos. Kapott az óra hideget meleget, amiből nem tudom, hogy most kinek van igaza!?
Az nem lehet hogy vmi pontosan mér és ugyan akkor másnál meg nem! (Mint mikor Bookingon olvasom a kommenteket egy szállásnál, ahol az egyik vendég beírja, hogy milyen szépen rendben volt a szoba, minden nap takarítottak, a következő meg beírja, hogy koszos volt nem takarítottak! WTF?!?)
Érdekelne, hogy a fizetés csak és kizárólag Mastercard kártyával működik vagy a VISA-t is elfogadja? (sajnos az új Revolutom vmiért VISA lett, pedig az előtte lévő, amit lecserélt Mastercard volt). Esetleg vkinek van tapasztalata Gránit Bank-os kártyával? Google Pay, Wallet működik vagy csak Zepp Pay van?
Szoftver (Zepp OS) 3.0 vagy 4.0? Magyar amazfit oldalán 3.0, hivatalos . com oldalon 4.0 szerepel az óránál!?Köszönöm előre is
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
bounty123
őstag
Sziasztok, szemezek ezzel az órával. Értesítéseket jól kezeli? Ha megnézek az órán egy értesítést, akkor a telefonon olvasottá teszi, eltűnik onnan?
[ Szerkesztve ]
-
MRCRUZ
csendes tag
Valaki használta az órát esetleg nem Xiaomi telefonnal? Nekem Samsung A52s mobilom van és ehhez egy Watch 4 classic-ot használok ezt szeretném lecserélni egy Amazfit Balance-ra. Főként arra lennék kíváncsi ,hogy minden funkció megfelelően működik e és hogy a NFC K&H kártyával mi a tapasztalat?
Köszi előre is.
-
Njördli
tag
Nálam a kezdetektől kezdve nem engedi a K&H kártyáimat, azt írja, hogy "sajnáljuk a Zepp Pay szolgáltatások jelenleg nem elérhetőek az Ön területén.". Google wallet minden további nélkül működik telefonról.
Xiaomi Redmi Note 11 PRO telefonon próbálom, a régiót már itthoniról EU-s és EU-n kívülire is próbáltam állítani, sok újraindítás, apk frissítés, semmi eredmény...
Van ötleted, hogy mi lehet a gond? A banknál ötletük sincs.
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok! Másnál is előjött az, hogy adott aktivitás esetén újabban jóval több kalóriát számol mint amit mondjuk negyedéve? Beküldtem felhasználói visszajelzésként de semmit nem jeleztek vissza. Erre várható szerintetek javítás? Vagy egy 8kmes séta márciusban nagyobb testsúllyal 450kcal, most meg 950 lenne ? Ez reális? Annyival nincs melegebb szerintem már ha ez befolyásolja
-
csemeteim
tag
Sziasztok
Hogyan tudom a Camera remotet működésre bírni Xiaomi telefonon?
Köszönöm -
fanucid200
újonc
jasty76-nak igaza van, de ennek ellenére hagyományos debit cardommal tovabbra sem működik, de a credit carddal meg igen, K&H-s kisasszonyok nem tudnak segíteni.
Az applikáció válasza: "Nem jogosult", "Sajnáljuk, ez a kártya nem jogosult a Zepp Pay használatára..." -
Kbali
nagyúr
válasz
fanucid200 #92 üzenetére
Félreértettél valamit. Curve mögé téve a kártyádat működhet max.
-
fanucid200
újonc
Sziasztok!
Amazfit balance-on akarnám a fizetést beállítani, K&H-s vagyok, Zepp appban adnám hozzá a kártyát és azt írja nem támogaott kártya, eddig mindehol azt írták K&H támogatja... K&h Mastercard arany kártyám van.
Normális leírást nem találtam hozzá.Előre is köszönöm.
-
Dottorei
tag
Amazfit Balance : Full Scientific Review (Best Amazfit Yet!) [link]
-
szubrutin
aktív tag
válasz
Parallaxis #88 üzenetére
Kipróbáltam, levettem mögüle a Revolutot, és csak az Unicredit van mögötte , de úgy se jó. Pénznemek mindehol Ft. Mastercard mind. Engedi beírni a Zeppbe a Curve adatait, de utána egyből azt írja, hogy: Add meghibásodás.
[ Szerkesztve ]
Nem mindegy, hogy egy hülye okoskodik, vagy egy okos hülyéskedik :)
-
szubrutin
aktív tag
válasz
Parallaxis #88 üzenetére
Nem szeretném. Miért nem jó a Revolut?
-
szubrutin
aktív tag
Kérlek, segítsetek, mit rontok el, igényeltem egy Curve kártyát, ami mögé beraktam a Revolultot, ami mögé az Unicreditem. Telefonon simán tudok vele fizetni, de a Balanceot sehogy nem bírom rávenni.
-
-
scyllarus
veterán
válasz
Silentfrog #81 üzenetére
Az e verzióról volt szó, az jobban bírja.
Ha az alvás közbeni légzésfigyelés be van kapcsolva, akkor 6-7 nap, ha nincs, akkor 12-13.[ Szerkesztve ]
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
pgonzy
tag
válasz
Silentfrog #81 üzenetére
GTS 4 minivel hasonló tapasztalatom volt, mondjuk AOD ment, de mérések csak kéziee állítva, alvás figyelés vokt, így kb 4-5 napot ment el. Ami mondjuk a mostani Samsungomhoz képest nagyon jó.
-
scyllarus
veterán
-
Ilyen szempontból jól vizsgázott nálam a Fitbit ügyfélszolgálata, mert két Charge 3-at is cseréltettem velük kijelző hiba miatt, és ebből csak az egyik volt hazai vásárlás. Ajándékba kaptam volt a hívószó annál, ami szürke importból származott... Kerek nulla forintért hozta a futár az újat. Hazai garancia ennél nem lett volna jobb.
AlzaPlus 20%-os kevezmény: oDzvmdCFuyxk
-
szubrutin
aktív tag
Sziasztok, Revoluttal is működik a pay?
-
válasz
7Heads Drago #74 üzenetére
Nincs mit!
Nyilván, lehet alváskövetés nélkül is élni, de ha már egyszer megvolt ez a lehetőség viszonylag pontosan az ember életében, akkor nehezen mond le róla. Én legalábbis így vagyok ezzel, de ez se feltétlenül igaz, mert 1 éve használok Amazfit GTR3-at, ami vicc ilyen szempontból, így max akkor nézem meg a statisztikát, ha röhögni akarok. Mindenesetre, ez az egyetlen dlog az órával, ami miatt elégedetlen vagyok, és ezért járok jelenleg is "nyitott szemmel" a piacon, hátha akadna jobb vétel.
[ Szerkesztve ]
-
Értem. Akkor marad a Pixel Watch. Mondjuk a Charge 6 jelenleg talán az egyik legjobb a pulzusmérésben, még HIIT edzéseket is jól tolerálja review-k alapján, így kár lenne, ha tényleg kukáznák az országot. Német régióval kezdtem el anno használni, ha más nem, az még megoldás lehet ezekre a problémákra is, nem?
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
Ha szürkeimportból vetted eddig is, akkor semmi, de én már jó ideje nem veszek így semmit. Továbbá a szolgáltatásai se lesznek támogatottak, pl amint írod, a fitbit pay. Illetve az új termékek már nem lesznek hivatalosan elérhetőek, ami azt jelenti, hogy egyre nehézkesebb lesz igénybe venni a Fitbit ökoszisztémát, nem lesz EKG, vérnyomásmérés, Fitbit prémium, stb.
Lehet, hogy te ezeket nem akarod használni, fair enough, de azért a Fitbit előnye azért alapvetően az ökoszisztéma volt. Úgyhogy én lekukáztam a brandet. A folyamatos EDA mérést nagyon sajnálom, mert az csak nekik van. -
morze
kezdő
Nincs kisebb változat? Mert a 46mm az órának már túlméretes. Viccesen néznek ki a fotókon ezekkel a nagy tepsikkel. Jó, van akinek megfelel, de nem lehet mindenki 150 kilós.
Dark side of the Sun
-
válasz
7Heads Drago #68 üzenetére
Rosszul alszok, évek óta. Arra jó, hogy egyrészt már regel tudom, hogy ha aznap "semmire nem leszek jó", ezért eleve nem kezdek olyasmibe, ami extra figyelmet érdemelne. Ezt nem mindig érzed ébredés után, de az, hogy hányszor ébredtél meg éjjel, amire nem is emlékszel, jó támpont ehhez. A másik dolog, hogy így tudod alakítani a szokásaidat, hogy minél jobb legyen az alvásod. Példaként így vettem észre, hogy ha iszok egy pohár tejet lefekvés előtt, nyugodtabban alszok. Persze lehet legyinteni, hogy fakkk az egészbe, baromság, de erre az esetre meg az a válaszom, hogy oké, de ha van egy funkció, amiért fizettél, akkor működjön már jól!
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
válasz
7Heads Drago #68 üzenetére
Nekem pl. azért volt jó, mert a bőrhőmérséklet és alvás követéssel szépen tudtam követni, hogy miként változik a bőrhőmérséklet és az alvásminőségem. A fűtést/hűtést ehhez kalibrálva érezhetően javult az alvásom és kipihentebb vagyok.
-
" jövőre kivonulnak a magyar piacról"
Eddig is mindig szörkezónából, vagy egyenesen a gyártótótl rendeltem, miért lesz ettől rosszabb a helyzetem? Egyébként amivel kedzhettek volna valamit, az az EKG, illetve gondolom, a távozással a KH FitbitPay támogatása is ugrik majd...
Az a bajom a GTR3-mal, hogy tetszik, és hogy stabil az értesítéskezelése, különben már régen visszaváltottam volna a Fitbitre, vagy esetleg Withingsre. De az egy vicc, hogy a jelek szerint még az ötödik generációs szenzoraik is fosok, a Fitbit kábé 5-6 évvel ezelőtt is értelmezhető alváskövetést kínált, kábé a Charge 2-től, amiben megjelent a pulzusmérés is, mint funkció. Én még Flex-szel kezdtem náluk, az még nem volt százas, de a charge-ok jól teljesítettek az EÜ funkciókban, azon a szinten legalábbis, amennyire nekem szükséges. A gondom más volt a gyártóval, de ez a google felvásárlással kábé meg is szűnt.
-
Victoryus94
őstag
válasz
pusszycat #63 üzenetére
Bocs, benéztem.
A feleségemnek GTS2 minije van. Feketében az se volt kifejezetten nőies, és a szijj egyezik az GTR minimmel, ezért lepett meg, hogy gyerekórának tituláltad.
(Én inkább azt mondanám, hogy nem vastag csuklóra való óra. Megjelenésében nincs vele gond, és Ali tele van szijjakkal).A GTS4 mini kijelzője mintha nagyobb lenne (a 2 minitől), ezért lep meg hogy a szijja túl rövid.
Aztán sikerült összemosnom valahahogy a GTR-GTS szériát, és tök másról beszélni.[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
Alapvetően eddig én is a Fitbit szenzorokat találtam a legjobbnak, csak két baj van a Fitbittel: egyrészt jövőre kivonulnak a magyar piacról, másrészt a sportolási funkciói rettentően karcsúak. És ebből az első a nagyobb probléma.
A Pixel watch üzemideje pedig értelmezhetetlenül alacsony.
Amennyire én látom, a 100k körüli órák mindegyikénél valamilyen kompromisszumot kell kötni, és ebből az egyik lehetőség az Amazfit Balance.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Victoryus94 #62 üzenetére
Ja. Nem. Én a GTS-ről beszéltem azt nem tudtam felvenni, GTS 4 mini pontosabban.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
Victoryus94
őstag
válasz
pusszycat #14 üzenetére
Ezzel 100%-ban nem értek egyet.
Az igaz hogy pl a GTR42 férfiasabb volt, de fekete szijjal ez is rendben van.
Az én csuklóm mondjuk nem túl vastag, és nem szeretem a nagy ormótlan órákat, a 45-47mm-es órák pedig a kollégáim szerint is zavarók (sem éjszaka, sem sporthoz nem hordanák, alig tudtam a GTR 47mm-től megszabadulni).
A GTR 42mm hozzám közelebb állt, szerintem a szijja is ugyanez a méret. Mind a GTR 42-t mind a GTR minit be tudom csatolni a gyári szijjal, jelenleg is a Minit hordom. mert a 42-es OLED panelje teljesen megadta magát, én meg még akkor rendeltem, amikor a hazai forgalmazója azt mondta, nem lesz itthon kapható. (Hónapokkal később végül elérhető lett a 47 mellett a 42-es is).[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
Beleolvasva a kommentekbe asszem még egy ideig nem lesz okosórám
Tök az jön le, hogy éretlen a technológia.
we all deserve a bit of luck.
-
scyllarus
veterán
válasz
Jim Tonic #54 üzenetére
Felhasználói szokások kérdése. Engem az aktivitáskövetés pontossága nem érdekel, akinek az kell, vegyen Garmint vagy Polart, ebben a Huawei/Samsung ugyanúgy gyenge csak még egy csomó más hátrányuk is van mellé. Engem csak trendszinten érdekel, annál meg mindegy, úgyis minden alkalommal ugyanúgy 2-5-10-akármennyi százalékot fog tévedni, tehát a trendet nem befolyásolja. Az alváskövetése jó, az üzemideje jó, az értesítéskezelése jó, engem ezek érdekelnek.
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
pgonzy
tag
válasz
Parallaxis #57 üzenetére
A Huawei órákat nem ismerem, de egy galaxy watch 5 44m órát használok. Az EÜ funkciói hát hagynak kívánnivalót maguk után. A pulzusmérés az nagyjából jó, az alvás analízis a tapastalatom szerint sokszor pontatlan, pl tegnapelőtt rosszul aludtam, kb 4x volt hogy felkeltem, mosdó, víz, kis nasi stb.
Az óra szerint egyszer voktam ébren. A vérnyomásmérést kalibrálni kell, na most azt méri amit bekalibrálsz, ha pl 120 koruli erteket kalibralsz, akkor mindíg kb annyit mér, amikor lentebb volt a vernyomásos, es kalibraltam hozzá, akkor alacson,abbat mert, hiába ment vissza. A gps nagyjábol mér távot, arra jó, hogy tudd kb mennyit túráztál, de sportra szerintem nem jó. Össze vissza ugrál a nyomvonal a ténylegeshez képest....aztán be van állítva, hogy a BT kapcsolat megszakadásakor rezegjen, és jelezze a képernyőn, ezt is olyan véletlenszerüen csinálja, hol müködik, hol nem. Most kb ennyi jut eszembe.
Viszont az ertesitesekwt nekem jól kezeli, gboarddal magyarul tudok diktalni üzenetet, ha pl turazok, es nem akarom elovenni a telefont, hivasok jol működnek. Hogy pozitívumokat is mondjak.
Volt amazfit gts 4 mini-m, nekem tetszett a zepp alkalmazás, egyszerű vokt kezelni, telepítgetni stb. Viszont a gps abban is harmat gyenge volt 5km alatt tévedtt kb 6-800 métert!!! Régen amíg futottam volt garminom, az viszonylag stabil, de ott is sokan panaszkodnak erre, arra. Sajnos nincs tökéletes, szerintem azt kell fontolóra venni mi az ami nagyon kell, és olyat választani, ami azt tudja a legjobban. -
válasz
Parallaxis #53 üzenetére
Nekem egyelőre elég, de ha tényleg érdekelne a napi EÜ statisztika, biztosan nem ezt venném újra. Szorul a hurok, kénytelen leszek venni egy Pixel Watch-ot, a Fitbit szenzorokban nem csalódtam.
-
válasz
scyllarus #46 üzenetére
Azon a tényen nem változtat, hogy félkész a szoftver, hogy neked ez lényeges vagy sem. Egy okosóránál kritikus a szoftveres rész, és ezek szerint nem végeznek hibátlan munkát. Innentől a szoftverek többi része is megkérdőjelezhető.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
scyllarus
veterán
Nálam a felébredéseket mindig eltalálja a GTR 2e. mármint, ha fel is kelek, ha csak fekszem, akkor nyilván nem.
-
válasz
Parallaxis #48 üzenetére
Engedd el, az alváskövetés ezekben saccra megy, ebben egészen biztos vagyok. Amikor tavaly novemberben megvettem a GTR3-at, 1 hétig párhuzamosan aludtam vele és a Fitbit Charge 3-assal, amit addig viseltem. KÖZE NINCS a valósághoz a GTR-nek, és azóta sem javították. Az egyetlen érdemi adat az éjszakai pulzus, a többi egy vicc. Szerintem a legnagyobb baj az, hogy nincs benne folyamatos pulzusmérés, naná, hogy nem rögzíti a rövid megébredéseket (a példád szerint a hosszabbakat se). Volt, hogy a szekrényen hagytam éjjel, az se tűnt fel neki, rendesen rajzolta a görbéket. Egyébként amikor indítja az ember a ZEPP-et, és szinkronizál egyet a telefonnal, akkor is látszik, hogy változik az addig megjelenített alvás elemzés. Kérdés, hogy amúgy addig mégis milyen adatokkal dolgozott, mit jelenített meg az applikáció, amikor a telefon repülőmódban volt? Vicc az egész. Amiben jó, az az, hogy az értesítésekben atom megbízható, és az üzemidő parádés, illetve a külcsín és a kijelző is parádés. Éééééés, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz
janeszgol #42 üzenetére
Nem mértem meg pontosan, hogy mekkora a késleltetés a pulzusmérésben, de valójában minden olyan pulzusmérő, ami a csuklón mér optikai szenzorral, késik. Szerintem az 1-2 perc túlzás, de igazából a 30mp is lehet zavaró, ha pulzustartományban edzel, ha meg nem, akkor úgyis csak tájékoztató jellege van és nincs nagy relevanciája a késésnek. Ennek az órának egy kellemes tulajdonsága, hogy kezeli a bluetooth pántokat, vettem is mellé egyet kemény tíz rugóért, ami bőven elég a futáshoz.
(A korábbi fitbitem nem tudott ilyent.) És a futó feature-jai meg elég jók, úgyhogy szerintem ez így teljesen működőképes.
(Igazából lehet, hogy egy 300.000 ft-os Garmin lényegesen pontosabb, mint ez, de nyilván semmi értelme egy olyannal összehasonlítani. A hasonló kategóriájúak meg nem sokkal jobbak, csodák nincsenek: a fizika az fizika. Amúgy azoknak a mérési pontossága kb. 97% körül van, ami még mindig iszonyú pontatlan egy pánthoz képest: a pántok 99% fölött vannak. HIIT-hez, intervallumozáshoz ez való.) -
Zé.
tag
válasz
Parallaxis #27 üzenetére
Köszönöm a hasznos tapasztalatokat! Én csak egészség-
ügyi, folyamatos pulzusmérést, ill. Pitvar fiblirrációt jelző
funkciót tartom fontosnak. Okos óra nem kell. Az első generáció mindenben gyermekbetegségekkel van tele.
No de ennél már BioTracker™ 5.0 biometrikus szenzorcsoport áll rendelkezésre, amely számos dolgot mér a 8+2 érzékelője segítségével. Nem gondoltam volna,
hogy mégis ilyen megbízhatattlan... Eddig a WIWE készüléket használtam, de ez nem tud folyamatosan mérni, csak egy perces intervallumokban. A régi Garmin vivomove HR hibrid karórámat akarnám egy modernebb, de egy megbizható, és magyar myelvű csak fitnessz kategóriásra lecserélni. Ezek után megvárom a Samsung Fit 3-t, a telóm is ez a márka.
Más az elmélet, - és más a gyakorlat!... -
vlevi
nagyúr
válasz
Parallaxis #36 üzenetére
"Használjam csak sportra, abban jó"
Mondjuk ezt így nem értem.
Ha ennyire megbízhatatlan pl. a pulzus mérése, akkor hogyan tudnám sportra használni??? -
Tasso
friss újonc
Szia Bog !
Boldog karácsonyt!
Hol tudom megvenni ezt a jubileumi kiadást? -
gusthy
veterán
válasz
Parallaxis #36 üzenetére
Be van kapcsolva a lezárás, le is zár, kéri a PIN-t, ha leveszem. Máskor meg sose.
Bevásárlókocsival is kiválólag meg szokta számolni a lépéseimet. Ja, a napközbeni szunyókálást is mindig észreveszi. Meg a faasztalt se szokta mérni.
Jó, értem én, hogy a 9 nap nem 2 hét, de nekem abszolút a tolerálható tartományban van.
Nem tudom, hogy mitől ennyire mások a tapasztalataid, firmware verzió, vagy akármi, mindenesetre én mielőtt hosszan elkezdtem használni, összevetettem a Fitbit Sense-mmel, a legtöbb esetben vagy kb. ugyanazt mérte, vagy az Amazfit volt a pontosabb. Na mindegy. -
fogselyem
senior tag
Mennyire erős a rezgés?
Szeretem ha csak rezeg a csuklómon a karkötő, per pillanat egy Xiaomi Smart Band 8 van a csuklómon, előtte Mi Band 4, Mi Band 6 és megszoktam, hogy a rezgésre ébredek.Houhi-Gassen (放屁合戦) harcos. Sziasztok! Sanyi meghalt puszi!!!
-
scyllarus
veterán
válasz
Parallaxis #33 üzenetére
Honor Magic Watch 1-2 mind azt csinálta (akkor még egy cég voltak teljesen, konkrétan ugyanaz volt a firmware, mint a GT-GT2-é). Az Amazfitem jól mér.
Utána leszálltam a Huawei vonalról, mert autóban nem lehetett használni."Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
Parallaxis
addikt
egyik jelenség se merült fel (az érintéses fizetést nem tudom, nem próbáltam csak egyszer).
Nem kell a fizetés hozzá. Elég, ha bekapcsolod a PIN kódot, hogy lezárjon az óra, ha nem viseled.. Onnantól tök random lezárja magát és fel kell oldani, ha valamit meg akarsz nézni.
Masszív és intenzív, heti 4x1 óra futás mellett 9 napot tud stabilan az óra, nagyon sok alkalom után is. Minden szenzor be van rajta kapcsolva.
Akkor ugyanaz mint nálam.
Én 3x1-1,5 órás sétát rögzítettem és úgy bírt 10 napot.
A GT4 ugyanilyen használattal túllépte a gyárilag megadott 14 napot (napi 6%-os átlagos merüléssel a 16. napon töltöttem fel úgy, hogy még volt benne 4%)
A lépésszámlálást nem karlendítésből számolja, direkt próbáltam.
Szorítsd a kezed a melkasodhoz és menjél.. 0 lépést fog rögzíteni.
Nálam az elég volt hozzá, hogy a bevásárló kocsit toltam és nem mozgott a kezem. Semmit nem mért a lépésekből.A pulzust nem tudtam mihez viszonyítani, mert nincs pántom, a másik kézen hordott óra meg nem lehet ilyen téren referencia. Viszont az tuti, hogy a faasztalnak nincs pulzusa, innentől kezdve meg eléggé kétkedem a pontosságában. (Komolyabb összevetést pánttal a Cheetah Pro-ról találtam csak és nem volt túl jó az eredmény.)
Az alvásomat is tök pontosan detektálta,
Nálam 16 nap alatt egyszer sem volt képes jól detektálni.
Volt, hogy szerinte végigaludtam ébredés nélkül az éjszakát úgy, hogy 4-szer voltam fent, amiből egyszer majd fél órát a gép előtt ültem. Ilyen szintű bakit egyetlen óra sem mutatott még. A Huawei hajlamos a nap közbeni szundikat nagyvonalúan figyelmen kívül hagyni, de az éjszakai alvások rögzítése teljesen pontos (persze az alvásfázisok észlelése mindegyiknél kb. 80%-ban pontosak, de az ébrenlét észlelése az Amzafit kivételével mindegyik óránál gond nélkül ment).A Zepp-ben mutassa már meg valaki a kínai szöveget
Nem tudom, mert nincs már nálam az óra, de valamelyik kiértékelésnél volt félig angol, félig kínai a szöveg
(holott magyarra volt állítva).
---
Mivel tetszik az óra, először azt gondoltam, hogy kifogtam egy hibás példányt és több fórumra írtam... A legtöbb helyen megkaptam, hogy engedjem el ezt, mert az Amzfit ennyire képes. Használjam csak sportra, abban jó, a többi funkciót meg kapcsoljam ki, mert csak dísznek van.. Ez után álltam el a vásárlástól...
[ Szerkesztve ]
-
joskakiss
csendes tag
Nekem KH Mastercarddal frankón működik. A textil szijjas változatot használom mar 2 hónapja. Nagyon kényelmes. A pulzus mérés tényleg lomha, előtte Stratoson volt, az még lustabb volt ...
-
Parallaxis
addikt
-
Narxis
nagyúr
válasz
Parallaxis #27 üzenetére
"- A mérései kb. hasraütésszerűek.
- Alvás monitorozásnál fél éjszaka ébren vagyok és az íróasztalnál dolgozom, szerinte meg épp REM fázisban voltam és egyszer sem ébredtem fel az éjszaka (két hét alatt egyszer sem találta el, hogy mennyiszer voltam ébren, mikor aludtam el, egyedül az ébredési időt tudta jól rögzíteni).
- Lépésszámlálást simán a karlendítésből saccol, így rohadt pontatlan. Bevásárlásnál kocsit tolva szerinte egyetlen lépést sem tettem, míg a másik kezemen lévő GW6 Classic 1334 lépést rögzített ugyanezen idő alatt (nap végén rendre ezres nagyságrendű különbség volt a Samsunghoz képest)."
Sajnos ugyanezeket tapasztaltam az Amazfit GTS 4 mini-nél. Szerintem csak sokat akar a szarka de nem bírja a farka. Mindent beleraknak, csillog-villog de nincs igazán kifejlesztve precízen semmi se."As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
janeszgol
félisten
válasz
Parallaxis #27 üzenetére
Nekem az jött le a cikkből, hogy sok mindent tud, de jól semmit. Ennyiért van GW5 is.
Ha meg a 2 hetes üzemidő kell, ott vannak 20-40 ezerért a többi vacak.[ Szerkesztve ]
-
scyllarus
veterán
válasz
Parallaxis #27 üzenetére
Nincs tetoválás ott, ahol hordod? Az szokott még bezavarni.
-
scyllarus
veterán
Na, a Huawei, pont az jellemzően 0 lépést mér bevásárlókocsival. Nekem Amazfitem van, (még) nem Balance, az jól működik.
Ott valami egyedi probléma lesz."Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
gusthy
veterán
válasz
Parallaxis #27 üzenetére
Hát ez fura.
Nyilván nem kétlem, hogy ezeket tapasztaltad, de nekem ezek közül egyik jelenség se merült fel (az érintéses fizetést nem tudom, nem próbáltam csak egyszer).
Masszív és intenzív, heti 4x1 óra futás mellett 9 napot tud stabilan az óra, nagyon sok alkalom után is. Minden szenzor be van rajta kapcsolva.
A lépésszámlálást nem karlendítésből számolja, direkt próbáltam. A pulzusnál az értékek kb ugyanabban a tartományban mozognak, mint amit a strap mér, csak nyilván lassabban reagál, de ez minden csuklós eszközre igaz. Kivétel nélkül detektálta, ha le/felvettem. Az alvásomat is tök pontosan detektálta, még az elalvás előtti olvasásomat se számolta bele.
A Zepp-ben mutassa már meg valaki a kínai szöveget(Tény, hogy angolul használom, de kínait nem találtam benne.)
-
Parallaxis
addikt
Az enyém megy vissza a boltba..
Pozitívum:
- könnyű, kényelmes (nagyon könnyű, szinte észrevehetetlen a viselése) és szép (nekem tetszik a kialakítása).
- Rendkívül sok adatot rögzít (kb. Garmin szint), de a negatívumoknál leírt dolgok miatt ezekben az adatokban nem lehet bízni.
- Nagyon gyorsan pozícionál, ha edzést indítunk (kb. kétszer gyorsabban, mint a Samsung)
- A GPS rögzítése pontos, mind az útvonal, mind a magasság.Negatívum:
- A mérései kb. hasraütésszerűek.
- Alvás monitorozásnál fél éjszaka ébren vagyok és az íróasztalnál dolgozom, szerinte meg épp REM fázisban voltam és egyszer sem ébredtem fel az éjszaka (két hét alatt egyszer sem találta el, hogy mennyiszer voltam ébren, mikor aludtam el, egyedül az ébredési időt tudta jól rögzíteni).
- Lépésszámlálást simán a karlendítésből saccol, így rohadt pontatlan. Bevásárlásnál kocsit tolva szerinte egyetlen lépést sem tettem, míg a másik kezemen lévő GW6 Classic 1334 lépést rögzített ugyanezen idő alatt (nap végén rendre ezres nagyságrendű különbség volt a Samsunghoz képest).
- Pulzusmérés meg annyira pontos, hogy az asztalon beriasztott, hogy 45 alá esett a pulzusom, mivel 34-es pulzust mért a faasztalnak
- A vásárláshoz PIN kódot kell rögzíteni, ami alap, viszont az nem alap, hogy az óra random lezárja magát és folyton be kell írni a PIN-t ha használni akarom (egy idő után elengedtem az érintéses vásárlást, csak, hogy ne kelljen mindig ezzel vacakolni). Ez ugyanaz a hiba lehet, mint a pulzusmérésnél, hogy a viselésérzékelés még nem tökéletes és néha fals eredményt kap.
- A Zepp-ben és az órán is katasztrófális a magyar fordítás, sok helyen találtam angol szöveget, sőt egyszer kínaiba is belefutottam
- Külsős óraszámlapok feltöltése bár nem lehetetlen, de eléggé körülményes (készítés a Facemaker-rel könnyedén megy).
- A 14 napos üzemidő nagyjából úgy jöhet össze, ha nincs aktiválva egyetlen szenzor figyelése sem. Nálam 10 nap alatt merült le úgy, hogy ezen idő alatt volt három séta (kutyasétáltatás) rögzítve.
- A testösszetétel mérés jó hívószó, de azt nem reklámozzák, hogy ezt csak a felsőtestre vetítve méri, nem az egész testre, így kb. semmire nem jó (a Samsung egész testre mér).---
Szerintem ezen az áron a Huawei GT 4 sokkal jobb vétel.
A tudása kevesebb, de amit tud, azt aránylag pontosan és megbízhatóan tudja.
A Balance-nál olyan érzésem volt, mintha lelkes egyetemisták hétvégente hobbiból fejlesztették volna. Rengeteg jó ötlet van benne, de az egész összecsapott és félkész benyomást nyújt (ez igaz az UI kinézetére, a nyelvezetre, fordításra és pontosságra).
Nagyon sajnálom, mert a legkényelmesebb óra amit eddig teszteltem, de így nem sok értelme van megtartani. -
7Heads Drago
veterán
Jómagam is nézegetem NFC-s órákat, de túlárazottak. Csak ezért nekem nem éri meg egy óra se. Sajnos a jelenlegi bankom nem támogatja az Google Wallet-et ezért beszereztem egy Curve-t. Nem értem miért olyan nehéz fizetni a teloval, az óra helyett? GW-vel fizetni már tényleg tényleg könnyű. RaiPay nekem nem volt nagy élmény.
Ezt mos annak írom akinek a sport funkciók semmit se jelentenek. Csak ez miatt én nem vennék ilyen drága órát.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
gusthy
veterán
@Bog
Két dolog:
1, Működik a Zepp Life-fal is
2, Ami a DnD-t illeti: észreveszi, ha alszol és átkapcsol alvó módba, amikor még az időt is naaaaaaaaagy számokkal írja ki, ha félálomban ránézel, sokkal könnyebb leolvasniÚgyhogy nem tiszta, hogy miért kézzel kapcsolod a DND-t?
[ Szerkesztve ]
-
Voloka
tag
"....kontextuális..." ó ba+ !
Ezt a "műveltséget"! Már magyarul sem megy az írás... -
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet. Tetszik, főleg az üzemidő.
A jövő most van
-
scyllarus
veterán
Egyetlen helyen sem találtam kínai szöveget a Zeppben, pedig alaposan végigtúrtam már a másfél év alatt. Mondjuk, nekem az IOS-es verzió van.
-
stellaz
veterán
Szia!
A DX160-at esetleg kölcsön kerhetem majd kis időre, amikor alkalmas (ha megvan még)? Folyamatosan eszemben, de már csak akkor venném meg, ha egyértelműen hallanám az előrelépést.
Köszi
Zoli
-
bajnokpityu
félisten
Az nem valami nagy fegyverteny hogy olyan pontos mint a gw4. A gw4 nálam simán 10%ot hibázott futás közben. Távolságban, és így sebessegben is. Ez több mint ami belefer sporteszkoznel. Hónapokon át szar volt. A saját topicjaban ott vannak a képek a logrol...
Eladtam a picsba. Garmin 245 255 sport készülékeket több kategóriával jobb.Nem sok értelme van innentől ezeknek a teszteknek...
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
gtr3 pro tulajként nagyon haragszom a cégre hogy nem jön ki rá ujabb os... vedd meg az újabb modelt.. vicc.
-
A hugi vett most magának. Nekem nem éri át a csuklóm, vagyis átéri de már nem tudom becsatolni. Az női óra, vagy gyerek.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
Toru
csendes tag
A menüt az óra beállításaiban át lehet állítani listás nézetre
-
IQfályter
tag
Ahogy olvasom partnerségi megállapodás van az Amazfit és a Mastercard között de, hogy ez konkrétan mit jelent fogalmam sincs. Nekem Mastercard- om van de MBH-s vagyok.
-
IQfályter
tag
Waooo
1500 nites pontszerű max fénysűrűséggel rendelkezik!
-
Köszönöm a tesztet, és a KH-s pontosítást is (másik topikban volt ezzel bizonytalanság, de most már egyértelmű a támogatás).
@janeszgol: azt jól tetted, a GTS4 Mini egy hulladék egy szimpla GTS-hez képest, szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Honapokon at nezegettem az Amazfit GTS 4 Minit, de inkabb vettem egy GW4 LTE-t.
-
Kimondottan tetszetős. Családba éppen most került 2 Amazifit (Zepp). Ami feltűnt, hogy a telós szoftver sajnos sok helyen kínai. Illetve engem még zavar, hogy kínai cégnek adjam meg az adataim.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
vlevi
nagyúr
Régóta nézegettem az Amazfit órákat, de olyan gyorsan jönnek ki a következő változatok, hogy alig bírom követni.
Gtr3, gtr3pro, gtr4, cheetah, balance, fogalmam sincs, melyiket válasszam. -
Montanaxy
aktív tag
Közel 2 éve használok egy Amazfit GTR2-e-t. Nekem klasszikus óra többé nem is kell.
-
Wajk
addikt
grat, hogy a fizetési lehetőség kúszik az alsóbb szegmensekbe
még jelen állapotban is, egy Curve kártyát mindenki tud regisztrálni, ha nagyon akar.
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Wovbagger
tag
Szia Bog,
emlékeim szerint az alapmodell jóval nehezebb, mint 20 gramm. Vagy itt:
"Az akkumulátor 450 mAh-s, ami elég nagynak számít, a termék tömege pedig XX gramm, ez szíj nélkül értendő."
az XX nem rómaiul van?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Balance-nak van most speciális kiadása is különböző színekben, de ez semmit nem változtat az egyébként is jól eltalált funkcionalitáson.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Elden Ring
- Új típusú árháborút hirdet az EV-piacon a BYD
- Friss fejlemények helyezik új megvilágításba a leégő tápkábelek ügyét
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Vezetékes FEJhallgatók
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- További aktív témák...
Állásajánlatok