- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskopika
senior tag
Valaki tudna abba segíteni, hogy hogyan tudom azt elérni hogy az eventghost lássa, ha a kodiban elindítok egy videót, vagy megállítom? Valami plugin kellene hozzá, de nem tudom, hogy mivel lehetne ezt megoldani.
-
Kiskopika
senior tag
válasz
Gombinyó #42545 üzenetére
Sajnos anyosnal vagyunk husvetolni, en meg ezen elmelkedem. Hanglejatszas eszkozenek az erosito van beallitva, de elo se jon hogy bepipalhatnam a hd hangokat csak dts es acc ajanl fel.
De holnap ha haza megyunk es nem megy akkor teszek fel kepet, mert nagyon bosszant. Vegre minden osszeallt tokeletesre, csak ez hianyzik -
Kiskopika
senior tag
Kodiban nem elerheto a dts-hd hangbeallitas. Hangkimenetnek az erosito van beallitva es csak dts-t tudok bepipalni. Probalkoztam es dtsnel jobb hangot nem kap az erosito. Minden mas appal kimegy a hd hang. Kell valami extra kiegesztito, vagy beallitas?
-
Kiskopika
senior tag
Mit es hol kell beallitani a Kodiba, hogy DTS-HD hangot kapjak? Kodi 16.0 van fent + plexmbc bar nem hiszem hogy ennek van jelentosege. Mas lejatszoknal kiadja a dta-hd az erositore, de kodiba csak dts.
-
Kiskopika
senior tag
-
Kiskopika
senior tag
válasz
asanotadanob #42432 üzenetére
Nah de ennyiszer? Havi ketszer biztos belefutok ilyen jelensegbe
-
Kiskopika
senior tag
Mar kerdeztem egyszer de nem jott valasz, hat ha most.Nehany filmnel elofordul hogy idokozonkent szetesik a kep, es minden lejatszo maskep viselkedi ilyenkor.
Plex Home Theater: megall a lejatszas es az adott mp-nel nem megy tovabb, csak ha atugratom
Vlc: pixelesse valik a kep, neha tovabb megy neha megall a lejatszas. Ha tovabb megy akkor tobb mp-en keresztul pixeles (kasas, armyas) lesz a kep.
Mp-hc: pixeles lesz es meg nem allt meg a lejatszas, mindig atkinlodta, de hosszas mp-en keresztul rossz a kep.Legutobb egy 1080p dts-hd hangu blueray realis volt a ludas, de mar tobb tartalommal elofordult
-
Kiskopika
senior tag
madvr tamogatom en is, ma neki estem es meg se nyikkan a videom
Mas gb phoenix 85n alaplapnak hdmin tudnia kellene a dts-hd hangot? Sehol nem tudom bepipalni es nem tudom hogy user errol, vahy nem ia tudja.
-
Kiskopika
senior tag
En Harmony One-t hasznalok egy mele f10 legegerrel kiegeszitve. Az alap dolgokra tokeletesen eleg a harmony egy valamilyen remote vevovel, a kulonlegesebb dolgokhoz pedig hasznalom az egeret es billt, ami a hatan van.
-
Kiskopika
senior tag
-
Kiskopika
senior tag
válasz
Plasticbomb #42004 üzenetére
Sziasztok
I3 2.9 ghz es hd4400 alaplapi kartyaval Bd50 iso power dvd 15 el hdd rol betoltve jol gondolom hogy nem illene szaggatnia? Egy darabig visszi majd elkezd szaggatni a kep es hang de meg magahoz ter aztan egy pont utan szaggatas allando marad. 4 gb Ram
-
Kiskopika
senior tag
Sikerült beszereznem egy Harmony One távkapcsot, ami egyszerűen zseniális máris imádom és nem értem hogy éltem eddig nélküle.
Szeretném a htpc-ét is irányítani vele, de sajnos nem megy. Egy usb infra vevőt használnék ehhez, aminek a távirányítója az egeret, és a billentyűzetet is irányítaná.
De sajnos nem ismeri fel a gép az infra vevőt, az eszközkezelőben 43as hibával leállítja. Alaplapom GB-B85N.
Más gépen hibátlanul megy, és a Harmony is kezeli. -
Kiskopika
senior tag
Udv
Egy kedves baratom megkert, hogy az enyemhez hasonlo htpc-t rakjak ossze neki (csak koltseghatekonyabban)Foleg azokat kerdeznem akik q1900 at hasznalnak plexel hogy megbirkozik e fullhd transkodolassal? Vagy ha esetleg valaki tudja hogy hasonlo arban valami hasonlo egybe lapot lehetne talalni?
Koszi elore is
-
Kiskopika
senior tag
Valaki aki hasznal Plexet tapasztalt olyat hogy x264 es filmek adott mp nel megakadnak es ujrainditasnal is csak az adott mp atugrasaval lehet tovabb nezni?
Win8.1 i3 3ghz hd4400 video -
Kiskopika
senior tag
sziasztok
Keresek egy "kutyut", ami program inditasra infraval tudna kapcsolni a tv es a hamgrendszert?! Eventghostal, vagy barmi massal . Hasznal ilyet valaki esetleg?
-
Kiskopika
senior tag
Teljesen off a kerdes de itt porog a topic es a tagok tudasa tapasztalata is magasan van.
Keresek jack csatis 3.5 mikrofont ami egy atlag szobat (nappalit) kelloen letud fogni, hogy a szoba barmely reszebol meg ertelmezheto hangot adjon vissz. Nem kell csucs minoseg csak ertelmes legyen
Hang felismereshez kellene -
Kiskopika
senior tag
Kiserletezett mar valaki a hanggal valo iranyitassal? Termeszetesen magyarul. Par napja ezzel kiserletezem es eleg jo eredmenyeket ertem el a Google Now + Tasker + Eventghost harmassal.
-
Kiskopika
senior tag
Hasznal esetleg valaki infra adot a htpc-hez? Igaz ez mar felig automatizacio, de hat ha. Erdekelne milyen tipus az ajanlot
-
Kiskopika
senior tag
Mondjuk a tobb zonas zene lejatszashoz!
Senki nem tud egy appot Realtek alaplapi kartyahoz, ami kulso ardware nelkul szet tudna szedni az 7.1 csatornakat?
A multi room audi player tudja ezt de valami szanalmas az a progi -
Kiskopika
senior tag
Keresek drivert, vagy programot, vagy akarmit, amivel kulon tudom bontani az alaplapi hangkartya analog 7.1 kimenetet kulon csatornakra. Zonas lejatszashoz szeretnem felhasznalni. Talaltam mar egy Multiroom audi playert ami tudja ezt de csak zenei fajlokkal. De en szeretnek online radiot is kikuldeni rajta
-
Kiskopika
senior tag
Valaki aki PLEX et használ, Help me!
Tegnap este óta, egyszer csak eltűnt az összes mappám a Home Theaterből. Azt írja nincs elérhető adat és használjam a managert felvételhez. De a managerbe viszont látszik hogy fent van, sőt le is játssza onnan őket.
Mit kéne tennem hogy visszaálljon minden? Egyik eszköz se látszanak a filmek a mappákban. -
Kiskopika
senior tag
Arra lennek kivancsi hogy letezik e arra szoftveres megoldas, hogy bizonyos lejatszo csak optikan szoljon, ezzel egy idoben hdmin, vagy analog 6ch pedig egy masik lejatszo.
Egyszerubben egy idoben szeretnek filmet nezni es teszem azt zenet hallgatni egy geprol, de kulon helysegben. -
Kiskopika
senior tag
En ma meguntam a hdd kerregeset. Probabol ket zsinort kototten a hdd rekesz ket oldalara es ebbe a bolcsobe tettem bele. Kvazi most log a levegobe es van neki nemi kilengese. Hallgatom meg de kb 80% halkabb lett, most csak ha direkt figyelem halhato.
-
Kiskopika
senior tag
Valaki, aki plexet használ!
Eddig hibátlanul tette a dolgát, de az utóbbi időben egyre többször fordul elő, hogy lejátszás közbe kidob a filmből vissza a menübe. Majd mikor rányomok hogy folytassa a lejátszást ugyan abba a másodpercbe szintén vissza dob. Néha ha áttekerem az adott mp akkor folytatódik a lejátszás, de ma pl nem volt ez megoldás.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Kiskopika
senior tag
válasz
gery2123 #33019 üzenetére
Csak az isokal nem bir, minden mast megevett eddig.
Azonnal bekerul minden friss letoltes a gyujtemenybe, borito tartalom magyarul hozza amihez van. Az esetek 98% ban beavatkozas nelkul teszi a dolgat. Ezert szeretem, olvasom itt neha hogy a kodiba neha elszall ez vagy az, vagy nem frissul a mediatar. Ezert is szeretem ezt, nekem bevalt, nem beszelve arrol hogy telon tabon barhol nezhetek barmit. -
Kiskopika
senior tag
Hogyan tudom azt beallitani powerdvd be, hogy egy bd50 es full hd 3d film eseten ne legyen alul felul fekete csik? Eleg zavaro hogy van egy 100cm tv de csak kb 70cm kepet kapok.
Ui.: nem minden fil eseten van csik
-
Kiskopika
senior tag
Felmerult bennem mint opcio! Az lehet hogy egy regebbi core2 integralt videoval es winnel kifekszik a full hd alatt, de linuxal mar viszi? Ha van ra esely kiprobalom de feleslegesen nem telepitgetek
-
Kiskopika
senior tag
válasz
MasterMark #31612 üzenetére
Szinte mindennel! Egyedul a plex vitte ha vissza butitottam 4mbit/s re de akkor mar csak 1280 a felbonta, szoval semmi ertelme
-
Kiskopika
senior tag
válasz
MasterMark #31607 üzenetére
Kivettem a hardwares gyorsitast, es semmi javulas, a proci 100% porog az elso perctol de szaggat. En azt feltelezem hogy nem birja. Ha betennek egy hd vide kartyat akkor az atvenne a proci szerepet ugye?
-
Kiskopika
senior tag
válasz
MasterMark #31601 üzenetére
A dvi kartyaval tudom csak a tvre kotni maskulonben nincs csatlakozasom a tvre. Driverek rendben mindenbol a legujjab, win 7 friss telepites szinten.
-
Kiskopika
senior tag
válasz
MasterMark #31583 üzenetére
Nincs kiterjesztett kijelzo. A tv az elsodleges es egyetlen!
-
Kiskopika
senior tag
válasz
MasterMark #31579 üzenetére
Nem csak egy megjelenito van, de az igaz hogy a dvi csati egy pluszkent van benne a pciexpressz csatin. Lehet azt hiszi a kettes monitor van hasznalatba ? 😒
-
Kiskopika
senior tag
válasz
MasterMark #31572 üzenetére
Ezt hogy erted? Nem allitottam a kepmodon semmit, szoval elvileg ahogy alapbol beallt. Ha haza erek megnezem
-
Kiskopika
senior tag
-
Kiskopika
senior tag
Nah itt vagyok ujra szoval mi a hiba?
Intel e6550 2.3 ghz
2 gb ram
Es intel Q35 express family chipset.
Full hd tartalmak barmilyen lejatszoval szaggatnak. Kevesneki ez a alaplapi video? -
Kiskopika
senior tag
Az letezik, hogy egy core2dou 2.3 ghz 2gb rammal kifekszik a full hd alatt? Plexel el se indul, vlc-el meg szaggatt.
-
Kiskopika
senior tag
válasz
bajnokpityu #31408 üzenetére
Vettem egy tapot, termeszetesen prudukalja azzal is 😖😡
-
Kiskopika
senior tag
válasz
bajnokpityu #31408 üzenetére
Huuu de jol hangzik! Tapra gyanakodtam meg elso sorban!
-
Kiskopika
senior tag
Valaki talalkozott mar ilyennel. Egy regi dell gepbol csinalnek htpc-t de inkabb csak filmnezos gepet. De valamilyen oknal fogva ha ki van kapcsolva idonkent visszakapcsol 2 mp re es ujra ki. Ez az ejszaka kozepen nem a legjobb. Halo kartyat mar tiltottam, jelenseg van win es openelec alatt is
-
Kiskopika
senior tag
Egy regi gepbol csinalnek egy csak media lejatszo gepet. Van benne egy winfast dtv 2000 h plus tv tuner. Megoldhato az hogy a tuner tavjaval vezereljem az openelecet? Egyertalan van ra esely hogy az openelec kezeli a kartyat? Ugyanis a win 8ra mar nincs driver es anelkul meg se szolal, de meg 7 alatt is macera volt?
Meg 1 bar ez csak alom szinten a tuner tavjaval esetleg bekapcsolni? 😌 -
Kiskopika
senior tag
Valaki csinalt mar olyat, vagy halllott rola, vagy meg lehet e csinalni, hogy egy usb dongle hatotavjat megnovelni? Mele f10 usb sticknenek szeretnem megnovelni a hatotavjat a vezetek nelkuli fullhallgato kimenet miatt. Nem studio minoseget szeretnek, csak online radio musort llgatni a konyhaba
-
Kiskopika
senior tag
válasz
code1005 #31081 üzenetére
Nekem t4130 (2.9ghz, 35w) 4gb rammal, 3 full hd filmet, egy transcodolva a tobbi direktbe, halon kuldot teszt keppen. 20-60% kozott ugralt a proci neha 80-90
A laptopom mar egy regebbi i3mal 2.1 ghz el 1 full hd transba hozza a szinte allando 80-90% ot, de 60 ala sose esik
-
Kiskopika
senior tag
válasz
MasterMark #30974 üzenetére
Ezt ugy erted, hogy ennyi, es ne akarjak tobbet?
-
Kiskopika
senior tag
Arra van otlete valakinek, hogy a samsung 6100 tvm dlna kapott 5.1 et tovabb tudja kuldeni optikan a hangfalaknak, de hdmin csak sztereot tud fogadni? Es a hang beallitasoknal se tudok valtoztatni pcm rol semerre. Mig dlna igen!
-
Kiskopika
senior tag
A wifis temahoz hozza szolva.
Szolgaltatos 2.4ghz wifis router laptop wifin 60mbit el, tcmv lan kabellel osszekotve.
Az eseteg 95% ban hibatlan kep es hang, de nagy ritkan mikor abszolut semmi nem indokulja meg akad, de ilyenkor mint ha direkt szivatna.
Beiktattam egy asus n56u es mar a gigabites htpc tolja az anyagot, azota semmi roccenes. En is azt mondom, hogy csak akkor lehet errol nyilatkozni, ha kiprobalja az ember, annyira hely specifikus sajnos -
Kiskopika
senior tag
Valaki aki esetleg hasznal plexet!
Home theaterbe meglehet oldani a hang kimenet valtasat vallami gyorsabbal mint a menube turkalassal? Gondolok itt egy bill kombore vagy valami. Mert sajnos a windows hang kimenet nincs hatassal ra -
Kiskopika
senior tag
válasz
vitezlejszlo #30735 üzenetére
En a transmission gui t hasznalom a lapptopomon elereskent. Konkretan mintha helybe toltenek le, meg a letoltes helyebe is tudok bongeszni. Bar arra nem jottem ra, hogy maga a transmission mert tolt sokkal kevesebbet fel mint mondjuk az utorrent vagy mas kliens
-
-
Kiskopika
senior tag
válasz
devil-k #30682 üzenetére
Nah félig rájöttem... azért nem indul az időzítővel a gép, mert a windowsos leállítás során valamit kapcsol a hálókártya drivere a kártyán amitől nem tudja indítani a gépet. Nekem személyszerint wol al se sikerül bekapcsolni.
Ha viszont bekapcsolom a gépet és kinyomom még a win indulása előtt akkor időzítővel, wol al bármivel betudom kapcsolni.Tippeket kérek mit kapcsoljak a winbe hogy ez a jelenség megszűnjön. Win 8.1 et használok
-
-
Kiskopika
senior tag
Valaki emlitette, hogy GA B85N phoenix alaplapot vett itt. Nem probalna ki hogy az automatikus bekapcsolas mukodik e neki? Egyszeruen egy oraja nyomkodom de nem akar feleledni, de se bill, se egerre nem hajlando beindulni! Ha neki mukodik egy kepet a beallitasokrol legyen oly kedves kuldeni nekem is!
-
Kiskopika
senior tag
Mi lehet az oka a mele f10 nek hogy egyik indulasnal felismeri, masiknal meg csak akkor ha indulas utan ki/be dugom az usb vevojet? Gb n85 phonix alaplap
-
Kiskopika
senior tag
Nem tudom, hogy van e ra igeny, vagy hasznal e valaki itt mele f10 (es/vagy pro) legegeret, de eventgohsttal sikerult eletre keltenem a nem mukodo gombokat win alatt. A pluginek kozt az usb hid nal talalhato tobb opcio is lehetseges ki kell valasztani a megfelelot. Ezutan barmelyik gomb arra programozhato amire csak akarod.
-
Kiskopika
senior tag
válasz
envagyok #30393 üzenetére
En tegnap raktam ujra egy 32gb asus t100at. Kb 15 gb maradt egy felhasznaloval ami a rendelkezesedre all meg. En amugy nem hasznalnam ilyesmire, mert esztetikusan nem tudom elkepzelni, hogyhogy rendezed el. Innen onnan kabelek, usb hubok, hdd lognak majd belole. De tabletne szerintem a legjobbak ezek a win hibrid megoldasok. Kis net kis film, ha valami extra becsuszik akkor meg az x86 kornyezettel barmit megetetsz vele. De hajra, de kepet mindenkepp csinalj hogy rendezed el
-
Kiskopika
senior tag
válasz
RetepNyaraB #30163 üzenetére
En be quiet et rendeltem, csak a 300 w sat. Iszonyat csendes engem megvett. Tulajdonkeppen nem is a csendes a jo szo, nema!
-
Kiskopika
senior tag
válasz
RetepNyaraB #30127 üzenetére
Tudom, hogy off, de itt porog a tema, es hat egy htpc be van a 3tb vinyo. 😏 igy mar kicsit on.
De bepanikoltam, szoval ez mi is amit irtal? -
Kiskopika
senior tag
Valaki mentsen meg!!!!
Elkezdtem feltelepiteni a win 8.1 et es a 3 tb red vinyobol 750gb vel nem tudok mihez kezdeni. Se particionalni se formazni semmit. Latja hogy ott van de semmi egyeb lehetoseget nem ad. Telepitonel hibat dob, winen belul pedig fel sem ajanlja hogy particiozza! Valaki kerlek!
-
Kiskopika
senior tag
Néztem korábban ezt a Big Shuriken 2 is. De a gyári dba adatot sokalltam, de hát a ARCTIC Freezer 11 is annyit ír maximumnak
Teljes bizonytalanság
Shurikan ventije is elindul 5V-al?
Lesz itt dilemma most melyiket válasszam -
Kiskopika
senior tag
-
Kiskopika
senior tag
válasz
JohannZimu #30066 üzenetére
Koszonom! Pont ezeket nezegettem en is! http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=46&lng=en vagy
http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=50&lng=en lehet opcio! Az elsonel csak egy ventis modba ferber. A masodik meg 23 dba. A gyari intel tudja valaki hany dba? Viszonyitaskeppen? A tapom max 17 es az a leghalkabb nem is hallani hogy megy -
Kiskopika
senior tag
Tudtok valami brutal halk cpu hutot ajanlani a 4130T hez? 1150 es, es max 80mm magas lehet! A gyari intel szerintem tul hangos erre a celra, es ha van alternativa megneznem
-
Kiskopika
senior tag
En pl, ejszakara leallitom, es reggel kapcsol magatol, este meg mikor ugyis alvas van kikapcsol. Nincs szukseg ra hogy ejjel is robotoljon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- További aktív témák...
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest