-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traptor
aktív tag
Sziasztok!
XBMC + TMT6 (external player) megoldással szenvedek: az uTotalMediaTheatre6.exe-t indítva tökéletesek a színek de ebből nem lehet a távirányító vissza gombjával kilépni - azaz, hogy vissza az XBMC-be, éppen ezért external player-ként inkább az uMCEPlayer6.exe-t hívom meg. Ebben viszont rosszak a színek, olyan zöldes lilás az egész.
Próbáltam egy másik gépen is de ugyanez a helyzet.
Mindkét gépben AMD kártya van.Találkozott már valaki ilyen hibával?
-
Traptor
aktív tag
Sziasztok!
Két powerdvd-s kérdésem lenne: az egyik, hogy mostanáig a PowerDVD 14-et használtam, mert az tök jól beépül a Windows Media Center-be és megfelelően tudja a hdd-ről a BD3D-t kezelni. Pár napja viszont elkezdett egy olyat, hogy 5-10 másodpercenként a fényerőt folyamatosan növelte, majd visszaállt a normál beállításra. 5-10 másodperc múlva újra. Emlékeim szerint semmi nem települt a gépre hónapok óta...
Már mindent próbáltam azt is, hogy leszedtem, registry-ből minden cyberlink tételt töröltem és úgy raktam újra.
A vége az lett, hogy visszaléptem a 13-asra, ami most jó de kíváncsi lennék, hogy mi a túró ez?A másik, hogy tud-e valaki megoldást arra, hogy a PowerDVD 3D opciójának ki-bekapcsolását távirányítóval lehessen végezni? Vannak a hdd-n 3d és 2d BD lemezek és nagyon macera, hogy emiatt elő kell szedni a billentyűzetet.
-
Traptor
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgatom a fórumot de bevallom, hogy néztem végig minden hozzászólást, ezért, ha olyat kérdezek, amire már volt válasz, akkor megköszönöm, ha csak annyi infót kapok, hogy merre és hogyan keressem.
Szóval, van nekem egy HTPC-m Athlon x2 4400+, 2GB, HD5450, SSD + HDD, valamint egy digitális kábel tuner, ami PCI csatlakozású. Win 7 Media Centert használok szoftvernek.
Eddig CRT TV-n néztük az "adást" és nem is volt különösebb gond de most váltottunk egy LG 42LA660S-re és elkezdtük nézegetni a 3D-s filmeket többek között BD 3D iso-kat is.
Utóbbit csak próbáltuk, mert annyira szaggat, hogy nézhetetlen és a 3D topikban már meg is mondták az okát: nincs a VGA-ban ilyen támogatás.
Igazából nem tudom, merre induljak:
a. a mostani konfigban cseréljek VGA-t (HD6450) és CPU-t (Phenom X3)
b. az egészet cseréljem, na de mire? Játékra nem használjuk a gépet csak tisztán HTPC-ként de a PCI-os kábeltuner az továbbra is kelleni fog, tehát az AM1 platform kilőve... -
Traptor
aktív tag
Használja itt valaki Windows 7 alatt a Media Control nevű plugint?
Akárhogy próbálom telepíteni nem működik az ffdshow-val.
Próbáltam 32bites és 64 bites környezetben is de ugyanaz a hiba: a Media Control Test Program-ot indítva a Find ffdshow gombra ezt mondja: "FFDShow has not been found (32786 handle used)"
A Media Control-ból a 6.0.15 van fent. -
Traptor
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HTPC-m egy analóg tunerrel és Windows Vista Ultimate-tel.
Szeretnék átállni a digitális rendszerre egy DVB-C tunerrel.
Van valami javaslatotok? Mi az, amit a Windows MCE kezel?Igazából most azért van Vista, mert régen megvettem és mert a Windows 7 MCE alatt nem működtek az itt megszokott plugin-ok (Media Control pl).
Tehát maradnék a windows pistánál.Kösz:
Traptor
-
Traptor
aktív tag
-
Traptor
aktív tag
válasz
#96302336 #2301 üzenetére
Ne haragudj de véleményem szerint ebben nincs igazad.
A TVOUT-nál sokkal jobb képet ad az rgb.
(Ha van asztali lejátszód és tudja a TV-vel együtt az rgb módot, kipróbálhatod. Nézd meg a különbséget.)Én is ezen dolgozom.
Először megcsináltam az ATI kártyákhoz való kábelt. (Ja, ha az ember magának csinálja, bevezetheti a hangot is egyszerűen, mert a scart-ban van erre is kivezetés.)Azután kerestem egy kapcsolást, ami NVIDIA-hoz is jó: [link]
Ebben az a jó, hogy ATI kártyához is jó csak akkor a Powerstripben nem szabad beállítani a CompSync-et. Az ábrán a +5V-ot a DSUB 9-es lábáról veszem le, így nem kell a plusz táppal szenvednem.Előny a TV OUT-hoz képest, hogy sokkal jobb kép, kontrasztban, színben.
(HTPC esetén ezek elég nyomós indokok)
Hátrány, hogy meg kell csinálni a panelt, kábelt, kell hozzá PowerStrip és ha gáz van a PS betöltődése előtt, akkor nincs kép a TV-n.
És olyan kártya kell, ami tudja a 25Hz interlaced modot.
Nekem most az alaplapi NVIDIA GF6100 hatja a TV-t és nagyon jó.Nem tudja valaki, hogy az Intel GMA 3100 tud-e ilyet?
-
Traptor
aktív tag
Sziasztok!
A gondom: HTPC-t építgetek és az esetek egy részében a hangot az erősítőbe küldeném optikai kábelen.
Az esetek másik részében viszont a TV-ben szeretném hallani downmixelve sztereoba.Mindezt úgy, hogy nem akarok kapcsolgatni. Az asztali DVD tudja ezt, vagyis digitálisan nyomja az adatfolyamot az optikain, a stereon meg downmixeli.
Létezik olyan hangkártya ami ezt tudja?
Vagy megoldható 2 hangkártya használata?
És mindezt Vista alatt? -
Traptor
aktív tag
válasz
dabadab #1841 üzenetére
Most nézem, az erősítőm 96kHz/24bit DA-val rebdelkezik, szóval a 192 biztosan nem lesz jó neki.
Van minőségi, hallható különbség a hangkártyák által kiadott digitális jel között?
Valamint melyik kártya tudja AC3-ba tenni az összes hangot, amit kiad a digitális kimeneten?
Amúgy a HTPC-n filmet, zenét szeretnék nézni, hallgatni.
Az asztali lejátszómat is ki akarom váltani vele.
És még egy: a leírtak alapján - ha nem akarok az alaplaptól függni, vagyis, hogy mindenképpen digitális minettel rendelkezőt kelljen választanom - csak az X-FI marad mint alternatíva? -
Traptor
aktív tag
A Pundit-on még gondolkozom, igazatok van a benne lévő nem szokványos alkatrészeka jövőben gondot okozhatnak.
Következő kérdésem a hangkártya:
Jelenleg van egy Onkyo erősítőm, aminek vannak digitális bemenetei. Én ezeken keresztül összekötni a HTPC-vel.
Milyen hangkártyát érdemes venni?
Ha 24bit/192kHz -es kártyát veszek lehetséges, hogy az erősítő nem tudja értelmezni a jelet?
További kérdésem: a neten böngészve azt olvastam, hogy az SB Live SPDIF kimenete nem a ''szabványos'' digitális kimenet. Valakinek van tapasztalata e téren? -
Traptor
aktív tag
Sziasztok!
ASUS Pundit-tal van már valakinek tapasztalata HTPC terén?
Konkrétan ezen a típuson gondolkozom: [link]
(Természetesen elfektetve)
Vélemények?
Alkalmas ez HTPC alapnak?
Az egyetlen dolog amit nem látok rajta, hogy az erősítőmmel hogyan fogom összekötni digitálisan, mert a leírása szerint csak elöl van neki SPDIF kivezetése és azt nem akarom, hogy elöl is zsinórok legyenek.
Traptor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged