Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sb
veterán
válasz
greeny7
üzenetére
Drop-ra, 24p akadásra én is allergiás vagyok, de a több perces pontosságú AMD/Ivy megoldások pontatlanságai még nekem sem tűnnek fel. Nv-n a sűrűbb 1-2 perces drop-okkal pedig sokat küzdöttem amíg nem sikerült a 24p-t beállítani rajta a driver miatt.
Szóval nekem ágyúval verébre még így is... mondom ezt egy Atom procis HTPC mellől. De nem is az ár a gond, mert azt csak kifizetni kell.
A többivel nem nagyon lehet mit kezdeni: hűtés/hang. Hacsak le nem tiltasz 2 magot és -2GHz + feszcsökkentés. Akkor kijön belőle egy Pentium 25-30W körüli fogyasztással. 
Tápra méretezésben:
A proci 65W, ha jól látom. 4 HDD-re még kell kb. 60W felpörgésnél, bootnál, vagyis kb. 120-150W-ra kell tervezni. Aztán működés közben persze jóval kevesebbet fogyaszt.
A lényeg, hogy paneltápok 1-2 extrém erős kivételtől eltekintve kiesnek. Normál SFX/ATX tápból meg kb. mindegy mit veszel, mert ennél csak jóval erősebbeket kapni.Táp minőségre/csendességre inkább a táp topicban fognak tudni válaszolni.
-
sb
veterán
válasz
greeny7
üzenetére
Alapvetően HTPC-re még a Pentium/Celeron vonal is feleslegesen erős, de azok meg gondolom még később jönnek Haswellből.
Ivy-ban a sláger most a G1610, 10e és még az is túl erős cpu-ban, igp-ben meg bőven jó erre.
AMD vonalon is van pár megoldás, bár szerintem azok most ár/teljesítményben nem annyira jók. A Kabini lesz az "ideális" HTPC, ha egyszer kapható lesz.Ezeket csak példaként írom, hogy kb. mik mennek HTPC vonalon. Ha Haswell kell (a 24p-je talán a legjobb, ha jól tudom) akkor vagy nagyobb ár+teljesítmény marad vagy várni kell...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Crypto Trade
- Milyen TV-t vegyek?
- Becsszó, még mindig készül a Half-Life 3!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xbox One
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Akvarisztika
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honda topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- JBL Charge 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

A többivel nem nagyon lehet mit kezdeni: hűtés/hang. Hacsak le nem tiltasz 2 magot és -2GHz + feszcsökkentés. Akkor kijön belőle egy Pentium 25-30W körüli fogyasztással.